فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 21 (پاییز 1392)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 21 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسماعیل جهانبخش* صفحه 7
    موضوع اصلی این مطالعه بررسی تفاوت نسلی در حوزه معیارهای همسرگزینی و عوامل اجتماعی موثر بر آن در بین دو نسل والدین و فرزندان در شهر تهران است. چارچوب نظری و فرضیات تحقیق با استفاده از نظریات کلان و خرد که از طرف جامعهشناسان و سایر دانشمندان در این حوزه مطرح شده است، تشکیل گردیدهاند. کار میدانی در مناطق 22 گانه شهر تهران با روش پیمایش و با استفاده از فن پرسشنامه صورت گرفته است. حجم نمونه در این پژوهش 600 نفر و جامعه آماری شامل پدران دارای پسر مجرد و مادران دارای دختر مجرد 19 سال یا بالاتر و پسران و دختران مجرد 19 سال یا بالاتر ساکن شهر تهران بودهاند. این حجم نمونه، به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقهای چند مرحلهای بین گروه های چهارگانه پاسخگو به طور مساوی تقسیم شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهند که در 6 متغیر، تفاوتها بین معیارهای نسل والدین در هنگام همسرگزینی خود با معیارهای همسرگزینی نسل فرزندان معنی دار هستند و در یک مورد، بین آنها تفاوت معنی داری وجود ندارد. آزمون فرضیات نشان میدهند که جنسیت، سن، تحصیلات، شغل، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، روابط با بستگان و میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی موجب تفاوت بین دو نسل در معیارهای همسرگزینی می باشد. با آزمون های رگرسیون و تحلیل مسیر مشخص شد که عمده ترین تعیینکننده ها در فاصله نسلی، نوع شغل، میزان تحصیلات و میزان استفاده از ماهواره می باشند که در مجموع 49 درصد تغییرات فاصله نسلی را توضیح میدهند. همچنین، نتایج آزمونها حاکی از آن است که در مجموع، بین معیارهای نسل والدین برای همسرگزینی فرزندانشان در مقایسه با نظرات نسل فرزندان در این مورد تفاوت معنی داری وجود نداشته است.
    کلیدواژگان: فاصله نسلی، همسرگزینی، معیارهای ظاهری و جسمی، معیارهای اخلاقی، معیارهای مذهبی، عشق و علاقه و تفاهم، استفاده از وسایل ارتباط جمعی و روابط اجتماعی
  • محمدباقر صابری زفرقندی، محمد مهدی شمسایی*، محسن روشن پژوه، رکسانا میرکاظمی صفحه 27
    پژوهش حاضر به منظور دستیابی به وضعیت برنامه ها و اقدامات کاهش تقاضای سوءمصرف مواد در کشورهای مختلف دنیا صورت گرفته است.
    پژوهش کیفی حاضر با روش اسنادی و کتابخانه ای صورت گرفته و از نوع توصیفی-تحلیلی است.
    مهمترین راهبردهای پیشگیری از سوءمصرف مواد در کشورهای مورد بررسی عبارتاند از: آگاه سازی افراد درباره خطرات و مضرات مواد، افزایش مهارتهای زندگی، تقویت فعالیت های جایگزین به جای مواد برای ارضای نیازهای روانی- اجتماعی، مشاوره و مداخله حین بحرانهای مختلف در طول زندگی، ارتقای فرهنگی و مذهبی، تقویت قوانین و مقررات مبارزه با مواد و درمان معتادان برای جلوگیری از سرایت اعتیاد. این راهبردها در قالب فعالیت های متمرکز بر فرد، آموزش و آگاهسازی والدین، معلمان و مدرسه، استفاده از رسانه ها، محل های کار و مکانهای تجمع، استفاده از شبکه مراقبت های سلامتی اولیه و وضع و اجرای قوانین و مقررات، مورد بحث قرار میگیرند.
    کشورهای مورد مطالعه و منابع بین المللی در رویارویی با مصرف مواد مخدر یک رویکرد متوازن، چندجانبه و متمرکز در حوزه جرائم مرتبط با مواد دارند. به طور کلی، رسیدگی مناسب به مشکلات جسمی و ارضای مطلوب نیازهای روانی، اجتماعی و معنوی افراد جامعه به عنوان «ابعاد چهارگانه سلامت» - که همسو با تحولات و مقتضیات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور باشد- گام های اساسی در نقشه راه پیشگیری و کاهش تقاضای سوءمصرف مواد است.
    کلیدواژگان: برنامه، اقدامات، کاهش تقاضا و سوءمصرف مواد
  • زهرا حضرتی صومعه، حسین اسدی، سید مالک صادقیان* صفحه 43
    این تحقیق با هدف بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش جوانان 15 تا 29 ساله شهرایلام به خشونت در سال1391صورت گرفته و برای چارچوب نظری از نظریه های جامعه شناختی در دو پارادایم اثبات گرا و بر ساخت گرا و نظریه پردازانی نظیر: باندورا و ساترلند، برگس، ایکرز و بکر استفاده شده است. روش تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن، جوانان سنین 15 تا 29ساله شهر ایلام به تعداد 76 هزار و 796 نفر بودند. با استفاده از فرمول نمونه کوکران، حجم نمونه 400 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری چند مرحله ای بود که ابتدا از طریق نمونه گیری مطبق متناسب با حجم اقدام شد. آن گاه برای انتخاب افراد از روش تصادفی ساده نیز استفاده گردید. ابزار اصلی پژوهش حاضر پرسشنامه و ابزار تکمیلی مراجعه به کتابخانه بوده، در این تحقیق پرسشنامه دارای اعتبار سازه ای و مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای ضریب پایایی 85 درصد بود. نتایج و یافته های تحقیق نشان داد که متغیرهای «پایگاه اقتصادی-اجتماعی، قربانی خشونت بودن، برچسب خشونت خوردن و باورهای مشوق به خشونت با خشونت جوانان رابطه مستقیم و معنا داری داشتند.
    کلیدواژگان: پدیده خشونت، جوانان، پایگاه اقتصادی، اجتماعی، قربانی خشونت و باورهای مشوق خشونت
  • سیده افروز موسوی*، مهرانگیز پیوسته گر، لیلا مقتدر صفحه 57
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه سلامت روان، شادکامی و بهزیستی زنان میانسال با فعالیت هوازی منظم، نامنظم و غیرفعال است. روش پژوهش به صورت علی مقایسه ای و نمونه مورد مطالعه شامل 200 نفر از زنان مراجعهکننده به مراکز خانه سلامت بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 75 نفر آنها دارای فعالیت هوازی منظم، 74 نفر فعالیت هوازی نامنظم و 51 نفر آنها غیرفعال بودند. آزمودنی ها، پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ)، پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه بهزیستی شخصی را پرکردند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش های آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که زنان غیرفعال، دارای اضطراب، نشانه های جسمانی و افسردگی بیشتری نسبت به زنان با فعالیت هوازی منظم و نامنظم هستند. همچنین، نتایج نشان داد که بین شادکامی، بهزیستی و سلامت روان در زنان با فعالیت هوازی منظم و نامنظم تفاوت معناداری وجود ندارد. به عبارت دیگر، فعالیت هوازی با هر وضعیتی به خصوص اوقات فراغت می تواند موجب افزایش سلامت روان زنان گردد. در این تحقیق تفاوت معنادار شاخص های سلامت روان، شادکامی و بهزیستی بین زنان با فعالیت هوازی منظم و نامنظم با زنان غیرفعال، بیانگر تاثیر مهم فعالیت هوازی به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از اختلالات روانی و کمک به آنها در سازگاری با عوامل فشارزاست.
    کلیدواژگان: سلامت روان، شادکامی، بهزیستی شخصی و فعالیت هوازی
  • غلامرضا شعبانی بهار، محمدرضا نیک نژاد*، ابوالفضل فراهانی، عباس صمدی صفحه 71
    اعتماد، بنیاد مسایل اجتماعی و سیاسی است و از اصول اجتماع و روابط آن به حساب می آید. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه نقش ورزش همگانی و قهرمانی در تقویت اعتماد ملی از دیدگاه مدیران ورزشی و غیر ورزشی استان هاست.
    پژوهش حاضر به لحاظ اجرا، از نوع پیمایشی است. نمونه آماری شامل 5 نفر از مدیران ورزشی و 5 نفر از مدیران غیر ورزشی است که در مجموع 100 نفر میباشند (جامعه آماری برابر با نمونه آماری است). ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیق حاضر، پرسشنامه است. برای سنجش میزان روایی از روش همبستگی درونی گویه ها و همچنین «آلفای کرونباخ» استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از SPSS 16 صورت گرفت.
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد کارکرد وزش همگانی و قهرمانی در ابعاد اعتماد ملی دارای تفاوت معناداری است. بنابراین متغیر مشارکت در ورزش توانسته بر میزان اعتماد ملی، تاثیر گذار باشد. ضریب همبستگی ابعاد اعتماد ملی (شخصی، تعمیم یافته، نهادی) با ورزش همگانی و قهرمانی معنادار بوده و همبستگی مثبت و مستقیمی بین مشارکت در ورزش قهرمانی و اعتماد ملی وجود دارد(05/ 0≥ p).
    در مجموع عوامل اجتماعی با ورزش یک وجه ارتباطی دارد که با تاکید بر اعتماد ملی به عنوان یکی از مولفه های اساسی سرمایه اجتماعی در غنی سازی تعامل و ارتباط متقابل میان انسانها، نقش بسزایی داشته و با مجموعه روابط اجتماعی رابطه تنگاتنگی برقرار می کند.
    کلیدواژگان: اعتماد ملی، ورزش همگانی و ورزش قهرمانی
  • حسن اسدی، محمود گودرزی، مجید جاوید* صفحه 81
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش رسانه های جمعی در بازاریابی گردشگری ورزشی بود. جامعه آماری این پژوهش را مدیران و کارشناسان در سه حوزه ورزش، گردشگری و رسانه های ورزشی تشکیل می دادند. ابزار پژوهش، پرسشنامه استاندارد شده ای بود که پس از تایید روایی و پایایی(90:α) توزیع گردید. داده های 267 پرسشنامه برگشتی توسط نرم افزار های SPSS V.21 و Amos V.21 و با استفاده از آزمون های کولموگروف- اسمیرنف، آزمون فریدمن، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون کولموگروف- اسمیرنف نرمال نبودن توزیع داده ها را نشان می داد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که تلویزیون در میان رسانه های دیگر بیشترین نقش را در بازاریابی گردشگری ورزشی از دیدگاه هر سه گروه آزمودنی داراست. همچنین در بحث بررسی عامل ها، با توجه نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی تاییدی بالاترین اهمیت مربوط به شاخص «تبلیغ رویدادها و جاذبه ها پس از گرفتن میزبانی در جهت جلب گردشگران» با بار عاملی 0.88 و در بین مولفه بسته های گردشگری «تشویق آژانسهای گردشگری به استفاده از فعالیتهای ورزشی و تفریحی در بسته های گردشگری» با بار عاملی 0.75 بیشترین اهمیت در توسعه بازاریابی گردشگری را ورزشی داشتند.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، گردشگری ورزشی، بازاریابی و تبلیغات
  • یحیی سخنگویی، فریبا محمدیان، مژگان زیوریان* صفحه 101
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر حرکات اصلاحی برتغییرات دستگاه قلبی و تنفسی و انعطاف پذیری دختران نوجوان دارای اسکولیوز انجام شد. بدین منظور، 30 دانش آموز از بین مراجعان کانون حرکات اصلاحی اداره آموزش وپرورش منطقه 4 شهر تهران با دامنه سنی 16-13 سال انتخاب شدند. اندازه گیری انعطاف پذیری با تست نشستن و خم شدن به جلو و دستگاه قلبی و تنفسی با تست دو نیمه کوپر صورت گرفت. آزمون شونده ها به مدت شش هفته و در هر هفته چهار جلسه به مدت یک ساعت و نیم در برنامه تمرینات اصلاحی شرکت کردند. بعد از اتمام برنامه جهت تشخیص معنی دار بودن میزان تاثیر حرکات اصلاحی برمتغیرهای وابسته و برای مقایسه اطلاعات قبل و بعد از انجام حرکات اصلاحی از آزمون t زوج و به منظور تحلیل اطلاعات آماری از نرم افزار آماری 16spss استفاده شد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد بین متغیر دستگاه قلبی وتنفسی وانعطاف پذیری قبل و پس از تمرین، اختلاف معنا داری وجود داشت (05%>p). در کل میتوان نتیجه گیری کرد انجام حرکات اصلاحی سبب بهبود دستگاه قلبی و تنفسی و انعاف پذیری در دختران اسکولیوتیک میشود.
    کلیدواژگان: اسکولیوز، حرکات اصلاحی، دستگاه قلبی وتنفسی و انعطاف پذیری
  • حسین سپاسی، سارا افتخارزاده *، سامان ایزدمهر صفحه 111

    هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه ساده و چندگانه کیفیت زندگی کاری و سلامت روان دبیران تربیت بدنی و سایر دبیران مقطع متوسطه شهر کرج در سال تحصیلی89-1388 بود.
    این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. حجم نمونه را 240 نفر تشکیل دادند. از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری بر اساس الگوی والتون و پرسشنامه سلامت روان (GHQ-28) به عنوان ابزار تحقیق استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیری و تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا) با نرم افزار کامپیوتری «SPSS» استفاده شد.
    نتایج تحقیق نشان داد که ضرایب همبستگی بین کیفیت زندگی کاری با سلامت روان در دبیران تربیت بدنی(p=0.001 r=0.43) و سایر دبیران (p=0.0001 r=0.29) رابطه مثبت و معنی داری داشت. همچنین تمام مولفه های کیفیت زندگی کاری به جز مولفه پرداخت منصفانه و کافی در دبیران تربیت بدنی و مولفه وابستگی اجتماعی زندگی کاری در سایر دبیران، با سلامت روان رابطه مثبت و معنی داری داشتند. طبق نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر، ضریب همبستگی چند متغیری برای ترکیب خطی مولفه کیفیت زندگی کاری با سلامت روان در دبیران تربیت بدنی برابر با 55/0= MR و30/ 0= RS در سطح 01/ 0=p، در سایر دبیران برابر با 41/ 0= MR و 17/ 0= RS درسطح 00011/ 0=p معنی دار بود. همچنین طبق نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون با روش مرحله ای مشاهده شد که تنها مولفه توسعه قابلیت های انسانی پیش بینی کننده برای سلامت روان دبیران تربیت بدنی و مولفه های محیط کاری ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی به ترتیب پیش بینی کننده برای سلامت روان دبیران غیر تربیت بدنی بودند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، سلامت روان، دبیران تربیت بدنی و دبیران غیر تربیت بدنی
|
  • Esmaeil Jahanbakhsh* Page 7
    The purpose of this research is to examine the Generation Difference in Mate Selection Criteria and their Social Causes among the single youths and the parents in Tehran. The research population were the single boys and girls aged above 19 and the parents having a single child above 19. Research Method was “Survey”, and the data have collected using the questionnaires. 600 persons (150 persons in each group of research population) from all zones of Tehran were selected by Random Stratified Multi-Stage Sampling Method as the Sample. The obtained data reveals the fact that there is a significant difference between the parent’s mate selection criteria of their own marriages and of the youths; and that some variables including gender, age, education, job, socio-economic status, familial relations and using some mass media are effected on the generation difference in the subject of the survey; among these variables, as Multi-Variable Regression and Path Analysis revealed, job position, education level and the amount of the usage of satellite TV programs respectively are the most effective variables that causes these differences. These variables explain 49% of variances of Generation Difference in Mate Selection Criteria. Statistical tests revealed that the differences between the parent’s mate selection criteria for the marriages of their youths and of the single boys and girls were not significant in general.
    Keywords: Generation Difference, Mate Selection Criteria, Parents, Single Youths, Socio, Economic Status, Familial Relations, Mass Media
  • Mohammad Bagher Saberi Zafarghandi, Mohammad Mahdi Shamsaee*, Mohsen Roshanpajouh, Roxana Mirkazemi Page 27
    Present study designed to review and investigate Programs, plans and activities in reduction of drug abuse demand among some of countries. This qualitative, analytic-descriptive study applied an archival method to recruit data.Main policies of most countries in decreasing demands to drug abuse consist of: Increasing awareness of community about risks and costs of drug abuse or consumption, life skills training, educating and substitution of adaptive behaviors in satisfying psycho-social needs, preparing counseling interventions while confronting life crisis, considering cultural and religious factors and principles, strengthening counter drugs’ laws and regulations, suggesting strategies to treatment and prevention of drug abuse. The strategies mostly focused on individual-oriented, training-oriented, school/teacher based, mass media, job environment, laws regulation and applying preliminary health care networks programs.Documents and evidences indicate countries which investigated in the present study established integrated, comprehensive multidimensional programs on drug abuse prevention and crime preventive laws. It seems that considering quad dimension of human’s health along with satisfying social, economic and cultural issues in Iran, could act as an appropriate path map to prevent and reducing drug consumption.
    Keywords: Programs, Activities, Plans, Demand's reduction, Drug Abuse
  • Zahra Hazratti Someeh, Hossein Asadi, Seyyed Malek Sadeghean* Page 43
    This research have been done with the aim of studying social factors effective of Ilam city's 15-29 years youth attitude toward aggressiveness in 2012. For theoretical frame work it was used sociological theories in both conformist and structuralist paradigms and theorists like Bandeura & Satterland, Bergess, Iekerz, and Howard Becher. Research method is descriptive and survey type. Statistical community are Ilam city's 15-29 years youth with 76796 subjects and sample volume 400 subjects. Sampling method is classification sampling in proportion with volume and simple random method was used to select subjects. Main tools of present research are questionnaire and supplementary tools is referring to library in this research, questionnaire has structural validity and its - Cronbach is 85% for reliability coefficient. Research results showed that following variables have a meaningful and direct relationship with youth aggressiveness: "Socio- economic status, victim observer of aggression, having title of aggressive and incentive believes of aggression". Finally, with respect to obtained results, it is introduced recommendations and procedures to lessen the aggression of youth in our society.
    Keywords: Youth aggression, Incentive believes of aggression, Criminal Copartners, Incentive believes to aggression
  • Mehrangiz Paivastegar, Seyyedeh Afrooz Mousavi*, Leila Moghtader Page 57
    The aim of this study was to compare the mental health, happiness and well-being in middle-aged women with regular, irregular aerobic activity and inactive women. 200 women selected from women referred to home health centers. 75 of them had regular aerobic activity, 74 had irregular aerobic activity and 51 was inactive women. Subjects are asked to complete GHQ, Oxford Happiness Inventory and well-being questionnaire. ANOVA and Tokay test was used to analyze the data. Results showed inactive middle-aged women have more anxiety, somatic symptoms and depression than middle-aged women with regular and irregular aerobic activity (P<0.05). Also results showed no significant difference between women with regular and irregular aerobic activity in mental health, happiness and well-being. On the other hand aerobic activity in any situation, especially in leisure time can improve the mental health in middle-aged women. In this research, the significant difference in mental health, happiness and well-being between women with regular and irregular aerobic activity and inactive women indicates the important impact of aerobic activity, as one of the preventive factors of mental disorders in women as well as assets for helping them to adjust with stressors.
    Keywords: Mental health, Happiness, Personal Well, being, Aerobic activity, Women
  • Gholam Reza Shabani Bahar, Mohammad Reza Neeknejad*, Abolfazl Farahani, Abbass Samadi Page 71
    Background and
    Purpose
    Trust the fundamental problems of social and political foundations of society and social relations into account is. The aim of this study was to evaluate and compare the strengthening of the role of sport Public and the championship of the National Trust's view of sports and non-sports administrators province.
    Methodology
    This study was conducted according to the survey. The Statistics sample of this research Sport administrators The number 5 Person and non-sports administrators5 Person A total of 100 Person were included. (The population Statistics is equal to the sample) tool for gathering data in the present study, a questionnaire. To assess Rate of inter-item correlation as well as the " Cronbach's alpha " was used. Data analysis was performed using SPSS 16.
    Results
    Analysis of the data shows the performance of sport Public and the championship of the National Trust Dimensions is a significant difference. So Variable participation in Sport has been able to affect the rate of the National Trust.: The correlation coefficient between the national trust (personal trust, generalized trust, institutional trust) with the sport Public and the championship was significant and Direct and positive correlation between participation in Sport Public and Championship and there are National Trust05).
    Discussion
    A Total of Social factors associated with sport is a way that emphasizing the National Trust as one of the key components of social capital to enrich the interaction between humans Playing a role and a set of social relations are closely to connected.
    Keywords: National trust, Public sports, Championship sports
  • Hassan Asadi, Mahmood Goodarzi, Majid Javid* Page 81
    The aim of the present study is to examine the attitude of Managers and Specialists in sport, tourism and sports media towards the role of mass media in sport tourism marketing in the province of Tehran. Research samples are comprised of the Managers and Specialists in sport, tourism and sports media who work in Tehran Province. Research tools are based on a standardized questionnaire that was used only after being confirmed of its validity and reliability (α: 86). Data from 267 questionnaires returned were analyzed by SPSS V.21 and Amos V.21 software using Kolmogorov–Smirnov, Kruskal-Wallis, Friedman, Exploratory Factor Analysis (EFA) and confirmatory factor analysis (CFA). Kolmogorov - Smirnov Results showed the data distribution was not normal. Friedman test results showed that, among other media, TV have more effective role in sports tourism marketing from viewpoint of the three groups. Moreover, considering the discussion of the factors, advertising the Events and Attractions in order to attract tourists after being selected as the host with a factor loading of 0.88 and encouraging Tourism Agencies to use sports and entertainment activities In the Tourism packages with a factor loading of 0.75 have the highest role in the development of sports tourism marketing.
    Keywords: Mass Media, Sport Tourism, Marketing, Advertise
  • Yahya Sokhangouei, Fariba Mohammadian, Mojgan Zivaryan* Page 101
    The present research has been conducted with the aim of assessment of the impact of corrective exercise on the change of cardiopulmonary and flexibility of adolescent girls suffering from scoliosis. For this purpose 30 students among those referred to Corrective Exercise Center of Theran Dist.4 Education Board within the age range of 13-16 years were selected. Masculine cardiopulmonary was measured by cooper six-minute test device and the flexibility was tested by sit and reach flexibility test. Testes participated in corrective exercise plans for a period of 6 weeks, each week four sessions of one and a half hours each. After completion of the plan, pair t-test was used for verifying significance of the rate of impact of corrective motions on dependent variables and for comparing the data before and after accomplishment of corrective e motions. For statistical analysis we used SPSS 16 software. The result of analyses showed that there was a significant difference between variables of cardiopulmonary and flexibility before and after exercises; and in total we can conclude that corrective motions would cause an improvement in cardiopulmonary and flexibility of scoliotic girls.
    Keywords: Scoliosis, Corrective Motion, Cardiopulmonary, Flexibility
  • Hossein Sepasi, Sara Eftekharzadeh, Saman Izadmehr Page 111

    The aim of this study was to determine simple and multiple correlation among the quality of work life and mental health of physical education teachers and non-physical education teachers of high schools in Karaj city at educational year of 1388-89. This study was descriptive and correlation type. Sample community involved 240 teachers. Quality of work life questionnaire based on Wallton pattern and mental health (GHQ-28) questionnaire was used as research tools. Pierson correlation factor, multi variable regression and multi variable variance analysis by SPSS software (manowa), were used for data analysis. Results showed positive and significant relation between quality of work life and mental health correlation factors in sport teachers (p=0.001 r=0.43) and non-physical education teachers (p=0.0001 r=0.29). Also all of the quality of work life factors had a positive and significant relation with mental health, except adequate and fair compensation factor in Physical Education teachers and the social relevance of work life in other teachers. Results of regression analysis, with enter method, multi variable correlation factor for the linear combination for the quality of work life with mental health in physical education teachers, were MR=0.55 and RS=0.3 and significant at p=0.01 and in non-physical education teachers were MR=0.41 and RS=0.17 and significant at p=0.00011. And also, based on results of regression analysis with stepwise method, observed that only the social relevance of working life factor was predictive for mental health of physical education teachers and safe and health working and total life were predictive for mental health of non-physical education teachers, respectively.

    Keywords: Quality of work life, Mental health, physical education teachers, Non