فهرست مطالب

ابن سینا - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 50، بهار 1394)

فصلنامه ابن سینا
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 50، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر خوشوقتی *، عباس نورمحمدی، شاهین جهانی ملکی صفحات 4-9
    مقدمه
    پوکی استخوان ناشی از عدم تحمل وزن در سفرهای فضایی (کوتاه یا طولانی مدت) به اثبات رسیده است. توان استخوان زایی اریتروپویتین فرضیه ممانعت از اوستئوپروز در شرایط بی وزنی را در ذهن ایجاد می کند. تحقیق حاضر برای ارزیابی اثر تجویز اریتروپویتین بر تغییرات تراکم استخوان فمور رت در مدل بی وزنی انجام شده است.
    روش بررسی
    12 رت در دو گروه شاهد و آزمون به مدت 3 هفته قرار گرفتند. مدل بی وزنی در هر دو گروه به مرحله اجرا درآمد. گروه آزمون تحت تیمار با اریتروپویتین (300 واحد/کیلوگرم، یک روز در میان) نیز قرار گرفتند. در پایان مطالعه، فمور راست هر رت جدا گردید و تراکم استخوانی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تراکم استخوانی کل فمور در گروه آزمون به میزان معنی داری بالاتر بود (003/0±160/0 در مقابل 006/0±144/0، 002/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، تجویز اریتروپویتین می تواند مانع از پوکی استخوان ناشی از مایکروگراویتی در مدل بی وزنی شود.
    کلیدواژگان: بی وزنی، تراکم استخوان، پوکی استخوان، اریتروپویتین
  • سیده عصمت موسوی، مریم کوشکی جهرمی * صفحات 10-18
    مقدمه
    فعالیت ورزشی اثرات گوناگونی بر شاخص های مختلف سلامتی از جمله سندرم پیش قاعدگی دارد که می تواند مربوط به ویژگی های متفاوت فعالیت باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات تناوبی با شدت زیاد و متوسط بر سندرم پیش قاعدگی، آمادگی قلبی تنفسی (CRF) و شاخص توده بدنی (BMI) در دختران جوان بود.
    روش بررسی
    شرکت کنندگان 60 دختر دانشجوی غیر ورزشکار سالم (جسمانی و روانی) بودند که به صورت تصادفی به دو گروه تمرینی با شدت زیاد (30 نفر) و گروه تمرینی با شدت متوسط (30 نفر) تقسیم شدند. قبل و بعد از برنامه تمرینی علائم پیش قاعدگی به وسیله پرسشنامه موس، حداکثر اکسیژن مصرفی با استفاده از آزمون کوپر و هم چنین BMI با اندازه گیری قد و وزن آزمودنی ها سنجیده شد. برنامه تمرینی شامل دویدن با شدت زیاد (80 تا 90% حداکثر ضربان قلب) یا دویدن با شدت متوسط (50 تا 60% حداکثر ضربان قلب) بود که به مدت 8 هفته، هر هفته یک جلسه اجرا شد. حجم تمرینات در هردو گروه یکسان سازی شد. برای مقایسه های آماری از آزمون تحلیل کوواریانس و تی وابسته استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از تمرینات تناوبی تفاوت معناداری در علائم روانی (708/0=p) و جسمانی (163/0=p) پیش قاعدگی و CRF (183/0=p) بین دو گروه مشاهده نشد. ولی BMI گروه تمرین متوسط کمتر از گروه شدید بود (003/0=p). در هر دو گروه، تمرینات تناوبی با شدت متوسط و زیاد بر علائم جسمانی و روانی اثری نداشت اما هر دو شدت تمرین موجب کاهش معنی دار BMI و افزایش معنی دار CRF (05/0≥p) شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که تمرین با شدت متوسط و زیاد در برنامه تربیت بدنی عمومی تاثیر معنی داری بر علائم پیش قاعدگی ندارد اما در کاهش BMI و افزایش CRF موثر است و تمرین با شدت متوسط تاثیر بیشتری بر کاهش BMI دارد.
    کلیدواژگان: ورزش، علائم پیش قاعدگی، شاخص توده بدنی
  • حسین شیروانی، وحید سبحانی، مهدی سلیمانی *، علیرضا شمس الدینی، امیر امینی، الیاس کوثری، ابوالفضل شکیبایی صفحات 19-25
    مقدمه
    کاکائو دارای پلی فنول بوده و مطالعات ارتباط معکوسی بین مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و مصرف پلی فنول ها را نشان می دهند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر کاکائو با مقدار مشخص بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت متعاقب فعالیت وامانده ساز انجام گرفت.
    روش بررسی
    11 کاراته کای نخبه ی مرد سالم پس از خون گیری مرحله ی اول، در دو هفته ی متوالی و به صورت تصادفی بطری های حاوی محلول دارونما یا کاکائو را به مقدار mg/kg 5 مصرف کرده و دو ساعت بعد از آن، آزمون بروس را انجام دادند. بلافاصله قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از انجام آزمون، نمونه گیری خونی مراحل دوم، سوم و چهارم انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس آنوا در اندازه گیری های مکرر و آزمون بونفرونی در سطح 01/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تفاوت معنی داری در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت بین مراحل دوم و سوم هر دو گروه وجود داشت. با این وجود به هنگام مصرف کاکائو، تفاوت معنی داری بین مراحل مختلف زمانی در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت دو گروه دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق حاضر بیان گر عدم تغییر مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت به دنبال مصرف کاکائو (قبل از فعالیت ورزشی و بعد از آن، هر دو) بود. با این حال نیاز به تحقیقات بیشتری با توجه به عوامل نوع، جنس و سن آزمودنی ها، میزان آمادگی و تعداد آنها، زمان و نوع قرارداد تمرین و فعالیت درمانده ساز، شدت، مدت و تواتر فعالیت، شرایط محیطی، مقدار کاکائو و قرارداد مصرف آن وجو دارد.
    کلیدواژگان: ورزش، کاکائو، هموگلوبین، هماتوکریت
  • سجاد جدی، جلال زمان، امیر نظامی اصل *، اصغر قاسمی صفحات 26-32
    مقدمه
    بین محرومیت خواب و بیماری های قلبی عروقی ارتباط وجود دارد. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی اثر محرومیت خواب بر عملکرد قلبی و پاسخ دهی قلب به آسیب ناشی از ایسکمی-پرفیوژن مجدد (IR) در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر ویستار به 2 گروه کنترل و محرومیت خواب (به مدت 4 روز با مدل سکو) تقسیم شدند (8 رت در هر گروه). قلب حیوانات با دستگاه لانگندرف به مدت 30 دقیقه ایسکمی گلوبال و 45 دقیقه پرفیوژن مجدد دریافت کردند. متغیرهای همودینامیکی بطن چپ شامل فشار انتهای دیاستولی، اختلاف فشار سیستولی با دیاستولی، قدرت انقباضی و همچنین تعداد ضربان قلب در طول مطالعه اندازه گیری شدند. در انتهای IR متابولیت های اکسید نیتریک (NO) قلبی و در ابتدای پرفیوژن سطح لاکتات دهیدروژناز (LDH) و کراتین کیناز قلبی (CK-MB) مایع کرونری اندازه گیری گردیدند.
    یافته ها
    در گروه محرومیت از خواب سطح پایه فشار انتهای دیاستولی (19%)، حداکثر قدرت انقباضی در واحد زمان (18%) و حداقل قدرت انقباضی در واحد زمان (21%) کمتر و تعداد ضربان قلب (32%) بیشتر از گروه کنترل بود (05/0>p). بعد از ایسکمی قلب در گروه با محرومیت خواب، افزایش ضربان قلب همراه با کاهش بازگشت عملکرد همودینامیکی مشاهده شد. همچنین سطح NO در قلب و مقادیر LDH و CK-MB در مایع کرونری بعد از ایسکمی در گروه محرومیت خواب به طور معنی داری افزایش نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    قلب موش های صحرایی با محرومیت خواب دارای عملکرد قلبی پایه ضعیف تری بوده و نیز مقاومت کمتری به آسیب ناشی از IR دارند که می تواند به علت افزایش تولید NO در قلب بعد از ایسکمی باشد.
    کلیدواژگان: محرومیت خواب، آسیب ایسکمی پرفیوژن مجدد، موش صحرایی
  • الهه یوسفی، رزا زاوشی، مصطفی نوروزی *، حسن جهانی هاشمی، سعید زارعی، کامیاب علیزاده، کتایون زیاری صفحات 33-38
    مقدمه
    نقش گیاهان مختلف در کاهش چربی های خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمی کردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشه های بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنی داری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p<). میزان HDL و شاخص توده بدن در هر دو گروه در طول مطالعه تغییر معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر دانه شنبلیله در کاهش چربی های خون بیماران هایپر لیپیدمیک موثر می باشد.
    کلیدواژگان: تخم شنبلیله، هایپرلیپیدمی، چربی خون
  • علی سلیمانی، سید کاظم رسولزاده طبا طبایی *، پرویز دباغی، پرویز آزادفلاح، ارسیا تقوا صفحات 39-44
    مقدمه
    اعتیاد بیماری پیچیده ای است، امروزه شاهد ورود موادمخدر جدیدی از نوع محرک هستیم که به شدت اعتیادآور و آسیب زننده به دستگاه عصبی و سایر اندام های انسان هستند. لذا این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی زوج درمانی با رویکرد ایماگوتراپی در کاهش علائم وابسته به سوءمصرف مواد و کنترل تکانه در بیماران وابسته به مت آمفتامین (شیشه) انجام شده است.
    روش بررسی
    تعداد 30 مرد وابسته به مت آمفتامین به صورت داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در 2 گروه 15 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. از مصاحبه SCID-CV، پرسشنامه نیمرخ اعتیاد مودزلی و پرسشنامه تکانشگری بارت برای تشخیص وضعیت فرد به لحاظ سوءمصرف، وضعیت علایم روانی- فیزیولوژیک وابسته به مصرف و سنجش میزان تکانشگری در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری استفاده شد.
    یافته ها
    مقایسه نمرات پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد که بین دو گروه از نظر متغیرهای وابسته یعنی وضعیت علایم وابسته به سوءمصرف و کنترل تکانه تفاوت معنی دار در سطح 01/0 وجود داشت. به عبارتی پس از مداخله زوج درمانی ایماگوتراپی در گروه آزمایش، هر دو متغیر وابسته کاهش معنی داری نشان دادند. در مرحله پیگیری نمرات هر دو متغیر وابسته، مقداری افزایش را نشان می دادند، هر چند که تفاوت معنی دار با گروه کنترل را حفظ کرده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش به طور کلی نشان داد که مداخله زوج درمانگری ایماگوتراپی توانسته است وضعیت مناسب تری را در هر دو متغیر وابسته در بیماران حاصل نماید.
    کلیدواژگان: زوج درمانگری، سوءمصرف مواد، اختلالات کنترل تکانه، مت آمفتامین
  • سعید مجیدی، امیر نظامی اصل، مینا مختارزاده * صفحات 45-55
    نامناسب بودن تجهیزات و ملزومات نیروهای رزمی، از جمله علل غیر قابل انکار ضایعات نیروی انسانی در میدان نبرد می باشد، چراکه این تجهیزات به مدت طولانی توسط نیروی رزمی حمل می گردد. در صورتی که این تجهیزات متناسب ابعاد جسمانی کاربر طراحی نشده باشد، مشکلات اسکلتی- عضلانی برای نیروی رزمی به وجود می آورد. یکی از این تجهیزات که همواره همراه سرباز است، کوله پشتی نظامی است. طراحی مناسب این وسیله و انطباق آن با نیازها و ویژگی های فیریکی کاربر بسیار حائز اهمیت است. کوله پشتی، اگر چه مانند انواع سلاح های جنگی نقش مستقیم در رزم ندارد، ولی از جمله ی تجهیزاتی است که بهبود آن باعث ایجاد آسیب و خستگی کمتر و سرعت عمل بیشتر سرباز می شود. در این مقاله با بررسی منابع موجود و مصاحبه با صاحب نظران تلاش گردید تا مهمترین فاکتورها، به خصوص فاکتورهایی که در ارتش های مجهز دنیا مورد توجه قرار می گیرد، گردآوری و با دید «طراحی» مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در نهایت با جمع بندی و تحلیل فاکتورهای اساسی موثر در طراحی کوله پشتی نظامی و بررسی مشکلات نمونه های موجود، اتود های اولیه برای انتخاب کوله پشتی نظامی مناسب، برای عملیات های چند روزه و طرح برتر با ذکر ویژگی های اصلی و نقاط تمایز ارائه گردید.
    کلیدواژگان: طب نظامی، سرباز، کوله پشتی
  • زینب رسولی *، رضا اسلامی، ابوالفضل خادمی صفحات 56-59
    مقدمه
    هوش هیجانی می تواند پیش بینی کننده کنترل هیجان و سلامت روانی فرد در آینده باشد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه هوش هیجانی با سلامت روانی و پرخاشگری کارکنان نیروی هوایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی با نمونه گیری تصادفی ساده 60 نفر از میان کلیه کارکنان نیروی هوایی انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه سلامت روانی GHQ-28 و پرسشنامه هوش هیجانی و پرسشنامه پرخاشگری مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها به دست آمده با روش آماری همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد همبستگی معنی داری بین هوش هیجانی با سلامت روانی و پرخاشگری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنی دار هوش هیجانی و معیارهای سلامت روانی و پرخاشگری، می توان با اجرای برنامه های آموزش هوش هیجانی به ارتقا سلامت روانی و عملکرد افراد و همچنین به بیان مناسب خشم پرداخت.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روانی، پرخاشگری
|
  • A. Khoshvaghti *, A. Nurmohammadi, Shahin Jahani Maleki Pages 4-9
    Background
    Bone loss is a well-documented phenomenon occurring in humans both in short- and long-term spaceflights. Revealing data on the role of erythropoietin (EPO) in bone formation has led some to suggest that EPO treatment could also play a role in protecting bone against microgravity-induced bone loss. The aim of the present study was to investigate the effects of EPO administration on densitometric changes of femur of rat in a Microgravity Simulation Model (MSM).
    Materials And Methods
    Twelve rats were divided into two groups: the tail-suspended control (TSC), and the tail-suspended group treated with rhEpo (TSE) (300 U/kg every 48 hours). The experiment lasted for 3 weeks. The animals were sacrificed, the right femur of each rat was removed, and bone mineral density was measured for each animal.
    Results
    Bone mineral density of whole femur in TSE group was significantly higher than TSC group (0.160±0.003 vs. 0.144±0.006, p=0.002).
    Conclusion
    According to the results of this study, Erythropoietin administration might have protective effects against microgravity-induced mineral loss in a rat MSM.
    Keywords: Osteoporosis, Weightlessness, Bone Mineral Density, Erythropoietin
  • Sa Moosavi, M. Koushkie Jahromi Pages 10-18
    Background
    Physical activity influence differently on health indices including premenstrual syndrome (PMS) which can be related to various exercise characteristics. The aim of Present study was to evaluate the effect of interval training with high and average intensity on PMS, body mass index (BMI) and cardiorespiratory fitness (CRF) in young collegiate female students.
    Materials And Methods
    Participants were 60 nonathletic healthy (physically and psychologically) female collegiate students. They were selected and randomly divided into two groups of high intensity (n=30) and moderate intensity (n=30) interval training. Rating and intensity of premenstrual symptoms (using Moos questionnaire), CRF (Using Copper test) and BMI of participants were measured before and after training program. Training program included warm up for 20 minutes, following 35 minutes high intensity interval running (maximum heart rate 80-90%) or moderate intensity running (maximum heart rate 50-60%) and cooling down for 5 minutes for 8 weeks, once every week. Exercise volume was assimilated in both groups. Data was analyzed using covariance statistical testing and t-test.
    Results
    Comparison of high and moderate intensity training groups indicated that there was no significant difference in psychological (p=0.708) and physical (p=0.163) symptoms of PMS and CRF (p=0.183) following exercise training. But BMI was significantly lower in average compared to high intensity groups (p=0.003). Within group evaluations indicated that interval training with high and moderate intensity does not affect significantly physical and psychological symptoms of PMS but decreases BMI and increase CRF significantly.
    Conclusion
    High and moderate intensity exercise training in general physical education course does not affect significantly PMS but improve BMI and CRF. Average intensity training is more effective in reducing BMI.
    Keywords: Exercise, Premenstrual Syndromes, Body Mass Index
  • H. Shirvani, V. Sobhani, M. Soleimani *, Ar Shamsoddini, A. Amini, E. Kousari, A. Shakibayi Pages 19-25
    Background
    It has been shown that polyphenol-rich foods, such as cocoa, promote health and attenuate, or delay the onset of cardiovascular disease (CVD). The aim of this study was to effect of short-term cocoa supplementation on hemoglobin (Hb) and hematocrit (Hct) after an incremental exhaustive exercise.
    Materials And Methods
    Eleven male elite karate-ka were participated in the study. Bruce exercise test was performed as an incremental exhaustive protocol on two occasions, one week apart. In a double-blind design, each participant received either a volume of cocoa solution or placebo (5 mg/kg) before exercise trial. Venous blood samples were collected 2h prior to exercise (base-line), pre, post and 1h after completion of each trial. Differences were examined using Bonferroni test, t-test and two-factor analysis of variance (ANOVA) with repeated measures as appropriate.
    Results
    After the Bruce test, there was significant increase in Hb and Hct levels in both groups (p<0.01). The results showed that in cocoa group, changes of Hb and Hct variables were not significant in all four blood sampling stages.
    Conclusion
    Our results indicated that cocoa did not change the Hb and Hct levels, neither before nor after the exercise. About cocoa and exercise effects on Hb and Hct factors, we need too many researches and investigations (with respect to subjects, exercise protocol, environmental propositions, and cocoa protocol) in future.
    Keywords: Exercise, Cocoa, Hemoglobin, Hematocrit
  • S. Jeddi, J. Zaman, A. Nezami, Asl *, A. Ghasemi Pages 26-32
    Background
    Studies investigating the relationship between sleep deprivation (SD) and the risk of coronary disease are scant. The aim of this study was therefore to determine the effect of SD on basal hemodynamic functions and tolerance to myocardial ischemia reperfusion (IR) injury in male rats.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats were divided into control and SD groups (n=8/group). Sleep deprivation was induced by flower pot model for 4 days. Isolated hearts were perfused with Langendorff setup and exposed to 30 minutes of global ischemia followed by 45 minutes of reperfusion in both groups. Left ventricular developed pressure (LVDP), heart rate (HR), and peak rates of positive and negative changes in left ventricular pressure (±dp/dt) were measured at baseline and after IR. Heart NOx level, and coronary flow CK-MB and LDH were measured after IR.
    Results
    In the SD group, the baseline levels of LVDP (19%), + dp/dt (18%), and - dp/dt (21%), were significantly (p<0.05) lower and HR was significantly higher (32%), compared to the controls. After ischemia, hearts from SD group, displayed a significant increase in HR together with a low hemodynamic function recovery compared to the controls. In SD groups, NOx level in heart and coronary flow CK-MB and LDH were significantly higher after IR.
    Conclusion
    Hearts from SD rats had less basal cardiac function and less tolerance to IR injury compared to control, which may be due to increase in NOx production after IR.
    Keywords: Sleep Deprivation, Ischemia, Reperfusion Injury, Wistar Rats
  • E. Yousefi, R. Zavoshy, M. Noroozi *, H. Jahani Hashemi, S. Zareiy, K. Alizade, K. Ziary Pages 33-38
    B
    Background
    The role of various herbs in reducing blood lipids and therefore risk of cardiovascular disease has been identified. The present study aimed to evaluate the effect of oral administration of powdered Fenugreek seed on the lipid profile.
    Materials And Methods
    This was a clinical trial study and conducted on 49 hyperlipidemia patients who were not use lipid-lowering medications. Patients were randomly divided into treatment (n=24) and control (n=25) groups. The treatment group received 5g/d of powdered of fenugreek seeds (as a package) with food for 8 weeks. BMI, total cholesterol, triglyceride, LDL, HDL, and FBS of patients were measured at the beginning and end of the study and finally data were compared using paired t-test.
    Results
    The results indicated significant decrease (p<0.05) among treatment group in LDL, total cholesterol, triglyceride and FBS. There was no significant change was seen in HDL and BMI of patient in neither of the two groups.
    Conclusion
    This study showed that consumption of fenugreek seeds powdered is effective in reducing of blood lipids in hyperlipidemia patients.
    Keywords: Fenugreek, Hyperlipidemia, Lipids
  • A. Soleimani, Sk Rasoolzadeh Tabatbaei, P. Dabbaghi, P. Azad Fallah, A. Taghva Pages 39-44
    Background
    Addiction is a complex disease, and today we are witnessing the arrival of the new stimulant drugs that are highly addictive and harmful to the nervous system and other human organs. Therefore this study is conducted to determine the effectiveness of couple therapy with the imago therapy approach in reducing the symptoms related to drug abuse and impulse control in patients addicted to methamphetamine (Crystal).
    Materials And Methods
    Totally, 30 methamphetamine addicted men were voluntarily selected and randomly assigned into two groups of 15 persons. SCID-CV interview, questionnaire of Maudsley addiction profile (MAP) and the Barratt Impulsiveness questionnaire were used to determine the person's drug abuse, the psycho-physiological symptoms associated with drug use and evaluation of impulsivity in three stages of pre-test, post-test and follow-up.
    Results
    Comparison of post-test grades in both groups of experimental and control showed that there was a significant difference in the level of 0.01 between the two groups in terms of the dependent variables of the symptoms associated with abuse and impulse control. In other words, after the intervention of imago therapy in the experimental group, both the dependent variable showed a significant decrease. In the follow-up stage, scores in both the dependent variable showed some increase, although retained the significant differences with the control group.
    Conclusion
    The findings of this study showed that generally the intervention of Imago Relationship Therapy could obtain better condition in both the dependent variable of patient.
    Keywords: Couple Therapy, Substance Abuse, Impulse Control Disorders, Methamphetamine
  • S. Majidi, A. Nezami, Asl, M. Mokhtarzadeh Pages 45-55
    Lack of fitness in equipment and accessories of task force is one of the undeniable causes of death on the battlefield, because this equipment is transported a long time by the task force. If the equipment is not designed to fit the user's physical dimensions, musculoskeletal problems created for the soldier. One of the equipment that goes with soldiers is military backpack. An appropriate design of this device and its adaptation to the users’ needs and physical characteristics is very important. Backpack, although like all kinds of weapons does not have a direct role in combat, but its improvement cause less fatigue and damage and faster action among soldiers. In this article, it is trying with the literature review and interviews with experts to gather the most important factors, especially those that are considerable in the world equipped armies, and then with a view to "design" be analyzed. Finally, with aggregation and analyzing the critical factors affecting the military backpack design and assessment of existing models, the preliminary designs to choose the appropriate military backpack for multi-day operations are introduced and superior design with the main features of the distinction is presented.
    Keywords: Military Medicine, Soldier, Backpack
  • Z. Rasoli, R. Eslami, A. Khademi Pages 56-59
    Background
    Emotional intelligence can predict the emotional control and mental health in the future. The purpose of this study was to investigate the relationship of emotional intelligence with mental health and aggression among Air Force personnel.
    Materials And Methods
    In a cross - sectional study, 60 participants were selected by simple randomized sampling. They filled out three questionnaires: 1) General Health Questionnaire (GHQ-28); 2) Sharing Emotional Intelligence questionnaire; and 3) aggression questionnaire. The data were collected and analyzed by Pearson's correlation.
    Results
    The results showed a significant correlation between emotional intelligence and aggression in mental health (p<0.01).
    Conclusion
    Emotional intelligence training program can be run as a mental health and practice promotion tools as well as an appropriate expression of the anger.
    Keywords: Emotional Intelligences, Mental Health, Aggression