فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:7 Issue: 3, 2015

Journal of Information Technology Management
Volume:7 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/03
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ابوالقاسم ابراهیمی، نیلوفر ایمان خان، عبدالرضا اسماعیلی صفحات 473-492
    هدف پژوهش پیش رو، بررسی تاثیر ریسک ادراک شده، محتوای وب سایت، راحتی خدمات و مهارت های فردی کار با رایانه بر کیفیت خدمات وب سایت، رضایتمندی و تمایلات رفتاری کاربران است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی به شمار می رود و از نظر روش جمع آوری داده ها توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری پژوهش را آن دسته از دانشجویان دانشگاه سمنان که دست کم یک بار از وب سایت های خبری بازدید کرده اند، پوشش می دهد. از این جامعه آماری 384 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و با توزیع پرسشنامه میان این افراد و جمع آوری آن، داده های پژوهش به دست آمد. فرضیه های پژوهش به کمک مدل معادلات ساختاری در نرم افزار لیزرل بررسی شد. بر اساس یافته ها، راحتی خدمات و محتوای وب سایت بر کیفیت خدمات وب اثر مثبت و معناداری نشان می دهد، اما ریسک ادراک شده بر کیفیت خدمات وب، رضایتمندی و تمایلات رفتاری، اثر منفی و معناداری می گذارد. همچنین اثر مثبت و معنادار کیفیت خدمات وب بر رضایتمندی؛ تمایلات رفتاری و رضایتمندی بر تمایلات رفتاری و مهارت های فردی کار با رایانه بر راحتی خدمات به تایید رسید.
    کلیدواژگان: تمایلات رفتاری، رضایتمندی، کیفیت خدمات وب سایت، وب سایت های خبرگزاری اینترنتی
  • راحله اسفندانی، مصطفی علی میری صفحات 493-510
    مطالعه فناوری اطلاعات درون سازمان ها طی دهه اخیر شکوفا شده است. اگرچه دسته ای از مطالعات رابطه معناداری میان شایستگی فناوری اطلاعات و فرایندهای دانش یافتند، دسته ای دیگر نیز نتوانستند به چنین رابطه ای دست یابند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شایستگی فناوری اطلاعات بر فرایندهای دانش در دادگستری شهر اراک است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی همبستگی است. اعضای نمونه آماری این پژوهش را 102 نفر از کارمندان دادگستری شکل داده اند. داده های پژوهش به کمک پرسشنامه ای که قبل از توزیع روایی و پایایی آن به تایید رسید، گردآوری شد. فرضیه های پژوهش نیز با بهره مندی از روش معادلات ساختاری بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، دانش فناوری اطلاعات و عملیات فناوری اطلاعات تاثیر مستقیم، مثبت و معناداری بر کسب و انتقال دانش دارد و زیرساخت فناوری اطلاعات نیز به طور مستقیم، مثبت و معنادار بر کسب دانش اثرگذار است. در پایان پژوهش پیشنهادهایی برای اجرای پژوهش های بعدی مطرح شده است.
    کلیدواژگان: دانش، فرایندهای دانش، فناوری اطلاعات، مدل معادلات ساختاری
  • شعبان الهی، مصطفی رشیدی، محمود صادقی صفحات 511-530
    مدیران عالی حریم خصوصی با نقش ها و مسئولیت های متنوع و متعددی مواجه اند. از این رو، به منظور آگاه کردن مدیر عالی حریم خصوصی از وضعیت حریم خصوصی تبادلات الکترونیکی دولت و کسب وکارها، در این مقاله نوعی سیستم خبره فازی با نام «سیستم خبره فازی مدیر عالی حریم خصوصی» طراحی شده است. به منظور تدوین مدل پژوهش و پایگاه دانش سیستم خبره یادشده، مفاهیم شایستگی مدیر عالی حریم خصوصی، نیت جرایم الکترونیکی، نوع تبادلات الکترونیکی بین دولت و کسب وکارها، اخلاق مداری حرفه ای طرفین تبادلات الکترونیکی و فناوری های محافظ حریم خصوصی شرکت، مولفه های وضعیت حریم خصوصی تبادلات الکترونیکی دولت و کسب وکارها شناسایی شدند. به منظور اعتبارسنجی سیستم خبره فازی مدیر عالی حریم خصوصی، مقایسه ای از خروجی های سیستم پیشنهادشده با نظر خبرگان به عمل آمد. این سیستم، به تحلیل حریم خصوصی تبادلات الکترونیکی دولت و کسب وکارها و ارائه توصیه های دقیق تر، کمک می کند.
    کلیدواژگان: تبادلات الکترونیکی دولت و کسب وکار، سیستم خبره، مدیر عالی حریم خصوصی، منطق فازی
  • سید محمدباقر جعفری، علی حمیدی زاده، محدثه سادات مودب صفحات 531-552
    بانکداری همراه یکی از جدیدترین راه های ارتباط بانک با مشتریان است. با وجود مزیت های فراوان این نوع بانکداری، درصد استفاده کاربران آن در ایران بسیار ناچیز است. یکی از عوامل تاثیرگذار در استفاده از بانکداری همراه، خودکارآمدی کاربر در استفاده از تلفن همراه است که بر رضایت کاربر از این نوع بانکداری اثر دارد. با توجه به مدل توسعه داده شده، کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات، کیفیت سیستم، اعتبار و ساختار اطمینان بخش بر اعتماد و رضایت کاربران موثر است و خودکارآمدی کاربران رابطه آنها را بر رضایت تعدیل می کند. پژوهش حاضر به روش کمی و از نوع پیمایشی همبستگی به اجرا درآمد و اطلاعات به کمک پرسشنامه گردآوری شد. جامعه آماری پژوهش را کاربران بانکداری همراه در ایران تشکیل داده و تعداد 230 نمونه از بین آنها جمع آوری شده است. فرضیه های پژوهش با بهره مندی از مدل سازی معادلات ساختاری آزمایش شد و پس از آن به برازش مدل پژوهش در جامعه آماری پرداخته شد. در نهایت نقش تعدیل کنندگی خودکارآمدی بر روابط بین کیفیت خدمات با اعتماد، کیفیت سیستم با اعتماد و اعتبار با اعتماد به تایید رسید.
    کلیدواژگان: اعتماد مشتریان، بانکداری الکترونیکی، بانکداری همراه، خودکارآمدی، رضایت مشتریان
  • حمیدرضا خدمتگزار صفحات 553-572
    با توسعه فناوری های مبتنی بر اینترنت اشیا در سال های اخیر، ایجاد و توسعه سیستم های مدیریت دانش مبتنی بر آن و همچنین بررسی نقش این سیستم ها در حوزه های مختلف سازمانی، از جمله مدیریت عملکرد کارکنان باید در کانون توجه قرار گیرد. هدف این مطالعه، طراحی سیستم کاربردی مدیریت دانش مبتنی بر اینترنت اشیا و تحلیل کاربرد آن در بهبود عملکرد کارکنان است. این مطالعه از نظر روش شناسی از نوع اقدام پژوهی مبتنی بر طراحی سیستم اطلاعاتی با رویکرد رد و روش نمونه سازی است و بر یکی از شاخص های عملکردی کارکنان شهرداری یزد، یعنی زمان کارکرد روزانه آنها تمرکز دارد. ساختار مبتنی بر مدیریت دانش پیشنهادی برای کنترل ورود و خروج کارکنان مورد مطالعه و پیاده سازی نمونه اولیه آن، نشان داد به کارگیری اینترنت اشیا می تواند در دو بخش جمع آوری داده و مدیریت ورود و خروج مشتمل بر شش حوزه خاص، به بهبود عملکرد کارکنان کمک کند. به طور کلی اینترنت اشیا می تواند در تولید داده های فرایندهای دانشی، به ویژه کشف دانش در محیط های فیزیکی و دیجیتال، پایه ای قابل اتکا به کارگرفته شود.
    کلیدواژگان: آر، اف، آی، دی، اینترنت اشیا، شهرداری، مدیریت دانش، مدیریت عملکرد کارکنان
  • امیرحسین رهبر، علی لاهوتیان*، محمود واحدی مقدم صفحات 573-594

    مقوله مکان یابی واحدهای کسب وکار، از مهم ترین عوامل موثر در کسب وکار موفق و از مزیت های رقابتی واحدهای صنعتی است؛ بنابراین همواره در کانون توجه کارآفرینان قرار دارد. در این راستا مدل های ریاضی گوناگونی توسعه یافته اند. این مقاله درصدد توسعه نوعی سامانه پشتیبان تصمیم مکان یابی بر مبنای مدل ریاضی شبه خطی است. در نگرشی جامع به این مقاله، سه سر فصل کلی مشاهده می شود. بخش اول به پیش زمینه ای از مفاهیم سیستم های تصمیم یار، سیستم خبره و مکان یابی ریاضی اختصاص دارد. بخش دوم به مبانی ریاضی و منطقی مدل این پژوهش می پردازد. در بخش انتهایی نمونه نرم افزار طراحی شده برای پیاده سازی مدل معرفی می شود و مکان مناسبی برای تاسیس واحد تولید اسباب بازی به منظور موردکاوی تعیین می شود. با توجه به خروجی نرم افزار، استان قم بهترین مکان برای تاسیس واحد تولید اسباب بازی تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: اسباب بازی، برنامه ریزی خطی، سیستم پشتیبان تصمیم (تصمیم یار)، سیستم خبره، مکان یابی
  • امیر رودی، احمد خلیلی جعفراباد صفحات 595-614
    حفظ و افزایش کیفیت نیروی انسانی و کسب ارزش حداکثری از کارکنان، مهم ترین دغدغه مدیران صنعت فناوری اطلاعات است. در این میان، انتخاب کارکنان مناسب برای سازمان هایی که قوتشان نیروی انسانی است، مسئله اساسی خواهد بود. از این رو پژوهش حاضر، به بررسی شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات به مثابه یکی از انواع شرکت های فناور، برای جذب بهینه نیروی انسانی می پردازد. در پژوهش حاضر، این کار از طریق تصمیم گیری چندمعیاره صورت می پذیرد که کمتر در پژوهش های مشابه به آن پرداخته شده است. به منظور طراحی مدل انتخاب مناسب این شرکت ها و به دلیل به کارگیری معیارهای متنوع کمی و کیفی، برای اولویت بندی گزینه های استخدامی از مدل تاپسیس بهره برده شد. همچنین با به کارگیری روش فراترکیب، شاخص های تاثیرگذار در منابع علمی به دست آمد. از میان پژوهش های معتبر، در نهایت هفت شاخص برای معیارهای وزن دهی در مدل تاپسیس انتخاب شد. بر اساس مدل طراحی شده، پس از ارزیابی 33 نفر از گزینه های استخدامی برای شرکتی نمونه به منظور تصدی سه شغل مدیر پروژه فناوری اطلاعات، تحلیلگر سیستم اطلاعاتی و برنامه نویس کامپیوتر، به مقایسه نتایج با روش سنتی پرداخته شد. نتایج، هماهنگی مدل با رویکرد سنتی را نشان می دهد که البته برخی مغایرت ها نیز در انتهای کار تجزیه وتحلیل شده است.
    کلیدواژگان: انتخاب کارکنان، فناوری اطلاعات، مدل تصمیم گیری چندمعیاره تاپسیس، منابع انسانی
  • محمدحسین رونقی، جعفر محمودی صفحات 615-634
    حاکمیت شرکتی سیستمی است که با آن شرکت ها اداره و کنترل می شوند و ساختاری را شکل می دهد که از طریق آن می توان دستیابی به اهداف و عملکرد سازمان را نظارت کرد. فناوری اطلاعات با ایجاد دسترسی مناسب و آسان به اطلاعات، بستر شفاف سازی فعالیت های سازمان را فراهم می آورد. این پژوهش با هدف ارزیابی رابطه مولفه های حاکمیت فناوری اطلاعات و حاکمیت شرکتی اجرا شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. بر اساس نظر خبرگان، سه وزارتخانه با حوزه فناوری اطلاعات ارتباط مستقیمی دارند. جامعه آماری این پژوهش مدیران عالی، معاونان و مدیران میانی سازمان های حوزه فناوری اطلاعات زیرمجموعه این وزارتخانه ها در نظر گرفته شده است و 178 نفر از 21 سازمان حوزه فناوری برای نمونه آماری انتخاب شدند. شاخص های حاکمیت فناوری اطلاعات با بهره مندی از چارچوب کوبیت ارزیابی شد. جمع آوری اطلاعات شاخص های حاکمیت شرکتی و حاکمیت فناوری اطلاعات در سازمان های نمونه به کمک پرسشنامه انجام گرفت و رابطه بین این شاخص ها با استفاده از تحلیل همبستگی کانونی بررسی شد. از نتایج این پژوهش می توان به برقراری رابطه بین حاکمیت فناوری اطلاعات و حاکمیت شرکتی اشاره کرد که برنامه ریزی و سازماندهی فناوری اطلاعات در این رابطه، بیشترین وزن را میان مولفه های حاکمیت فناوری اطلاعات دارند.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، حاکمیت فناوری اطلاعات، کوبیت
  • مهدی شامی زنجانی، نرگس فرزانه کندری صفحات 635-654
    هدف این مقاله، بررسی تطبیقی عنوان درس های دوره دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات در دانشگاه های معتبر سراسر دنیا از جمله ایران است. بنابراین محققان با بررسی رتبه بندی های مطرح در این زمینه، اسامی دانشگاه های معتبر دنیا و نیز دانشگاه های معتبر حوزه فناوری اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی را به دست آوردند و 19 دانشگاه مرتبط با رشته های مدنظر را شناسایی کردند. سپس با بررسی و طبقه بندی عنوان درس ها، بر اساس بیشترین تکرار، نه درس با عنوان های روش شناسی پژوهش در سیستم های اطلاعاتی، مدیریت داده، مبانی فنی سیستم های اطلاعاتی، توسعه سیستم های اطلاعاتی، سمینار در سیستم های اطلاعاتی، اقتصاد سیستم های اطلاعاتی، استراتژی و حکمرانی سیستم های اطلاعاتی، جنبه های اجتماعی سیستم های اطلاعاتی و سازمان و مدیریت را پیشنهاد دادند. در مرحله بعد، محققان به بررسی درس هایی پرداختند که در حال حاضر در دوره دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه های ایران تدریس می شود و آنها را با درس های پیشنهاد داده شده مقایسه کردند. در پایان محققان بر اساس یافته ها پیشنهادهایی ارائه کردند که مهم ترین آن افزودن رشته سیستم های اطلاعاتی بدون گرایش به درس ها است.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، دوره دکتری، رشته مدیریت فناوری اطلاعات، سیستم های اطلاعاتی
  • ناصر عسگری، حامد حیدری صفحات 655-674
    بررسی عوامل موثر بر اعتماد و رضایتمندی مشتریان در بخش تجارت الکترونیک و در پیش گرفتن راهبردهای مناسب در زمینه این عوامل، از روش های موثر دستیابی به موفقیت در حوزه تجارت الکترونیک به شمار می رود. این مقاله بر مطالعه عوامل موثر بر اعتماد و رضایتمندی مشتریان از سایت های تخفیف گروهی تمرکز دارد. در این مطالعه، نخست به کمک مطالعه مفهومی و مرور ادبیات، عوامل موثر بر اعتماد و رضایت مشتریان در حوزه تجارت الکترونیک استخراج شد و مدل معادله ساختاری (SEM) به دست آمد. سپس برای اعتبارسنجی مدل و روابط میان متغیرهای مدل، پرسشنامه ای الکترونیکی در اختیار مشتریان سایت های تخفیف گروهی ایران قرار گرفت. نتایج داده های به دست آمده که با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی تحلیل شد، درستی فرضیه ها را تایید می کند. نتایج این پژوهش، بینش مفیدی برای افرادی که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت می کنند، به دنبال دارد؛ زیرا با بهره مندی از آن می توانند سایت های تجارت الکترونیک با مدل درآمدی خرید گروهی را طراحی و راه اندازی کنند.
    کلیدواژگان: اعتماد مشتری، تجارت الکترونیک، خرید گروهی، رضایت مشتری
  • حسنعلی نعمتی شمس آباد، علی معینی صفحات 675-696
    هدف این مقاله ارائه مدلی مفهومی برای تبیین یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات است. در این مقاله با گذر از مفهوم یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات درون سازمانی، بر موضوع یکپارچه سازی بین سازمانی تاکید شده است. مسئله این است که یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات چیست و سازمان ها در این حوزه با چه نوع مسائلی روبه رو می شوند؟ روش به کاررفته، روشی چهارمرحله ای است که بر مبنای تفکر سیستمی و نظریه های مطرح در این قلمرو طی می شود. از آنجا که تاکید مقاله بر سیستم های اطلاعات بین سازمانی است، ابتدا مدل مفهومی گسترش یافته قلمرو انفورماتیک سازمانی بین دو سازمان، ترسیم می شود. سپس این مدل در شبکه ای از سازمان ها گسترش می یابد. این مدل کاربردهای متعددی دارد؛ برای نمونه با استفاده از این مدل می توان فهرستی از موضوعات و مسائل فنی و مدیریتی مهم و لازم برای اجرای موفق پروژه های یکپارچه سازی تهیه کرد که بی توجهی به آنها موجب شکست برنامه های یادشده و پروژه های پرهزینه می شود. علاو بر این، با تجمیع گزاره های شناختی مستخرج از این مدل، می توان به نظریه ای مقدماتی درباره یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات دست یافت.
    کلیدواژگان: سیستم های پیچیده، مدل گسترش یافته قلمرو انفورماتیک سازمانی، مدل مفهومی، یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات بین سازمانی
|
  • Abolghasem Ebrahimi, Niloufar Imankhan, Abdolreza Esmaeli Pages 473-492
    Usage of information technology to provide services titled as electronic services is one the most important ways of competitive advantage achievement for recent organizations. Service delivery، service quality and characteristics of electronic services are firstly related to customer intention to use the services; And secondly، they have an influence on customer satisfaction and behavioral intentions. This study aims to investigate the effect of perceived risks، website content، service convenience، and individual pc skills on website service quality، satisfaction، and behavioral intention of internet news websites users. This study is applied in terms of objective and is descriptive-survey in terms of data collection and a correlation one. Statistical population is students of Semnan University who have visited website news at least one time. A sample of 384 respondents was selected by a simple random sampling approach. Data was collected by a self administrated questionnaire and analyzed by structural equation modeling using LISREL software. Results indicated that: 1) service convenience and website content have a positive and significant impact on website service quality; 2) perceived risk has a negative and significant impact on website service quality and behavioral intention; 3) website service quality has a positive and significant impact on satisfaction and behavioral intention; 4) satisfaction has a positive and significant impact on behavioral intentions; and 5) individual PC skills has a positive and significant impact on service convenience.
    Keywords: behavioral intentions, internet news websites, satisfaction, website service quality
  • Rahele Esfandani, Mostafa Ali Miri Pages 493-510
    Study of information technology within organizations has flourished over the past decade. Although some studies have found a significant relationship between information technology competency and knowledge processes، others studies have not found such a relationship. The purpose of this study is to examine the effect merit IT on knowledge processes in ARAK’s justice. The descriptive- survey research is management type. The sample included 102 employees of Arak Justice who answered a questionnaire. Its validity and reliability were checked. The research hypothesis was tested using SEM. According to the results، IT knowledge and IT operations has a direct significant، positive effect on acquisition and transfer of knowledge. Also، IT infrastructure has a direct significant، positive effect on the acquisition of knowledge. In the end، the proposals are discussed for future researchs.
    Keywords: information technology, knowledge, knowledge processes, SEM
  • Shaban Elahi, Mostafa Rashidi, Mahmoud Sadeghi Pages 511-530
    The Chief Privacy Officers (CPO) are faced with many and varied responsibilities and roles. In this paper، a fuzzy expert system is designed، called «Chief Privacy Officer Fuzzy Expert System (CPOFEX)»، to inform the Chief Privacy Officer about «the Status of the Privacy of Government and Businesses (G-B) E-Transactions». To develop the research model and knowledge base of the mentioned expert system، the concepts of “the Chief Privacy Officers (CPO) Capability“، “Electronic Crimes Intents“، “Type of Government and Business E-Transactions“، “Professional Ethics-Orientation in E-Transactions Parties“، “Privacy Protector Technologies in Enterprise“were identified، as components of «the Status of the Privacy of Government and Businesses E-Transactions». To validate the mentioned expert system، the outputs of the system were compared with the experts views. This system can help to analyze «the status of the privacy of government and businesses e-transactions»، and provide more accurate advices.
    Keywords: chief privacy officer_expert system_Fuzzy Logic_government_businesses e transactions
  • Seyed Mohammadbagher Jafari, Ali Hamidizadeh, Mohaddece Sadat Moaddab Pages 531-552
    Mobile banking as a subset of e-banking is one of the newest communication channels between banks and customers. Via m-banking، customers receive services such as checking their bank account balance، transfer of funds، pay bills and etc. However، the rate of m-banking among Iranian users is very low. The purpose of this study is to investigate the moderating role of user’s self-efficacy on m-banking satisfaction. According to the developed research model، information quality، service quality، system quality، reputation and structural assurance are factors that influencing trust and satisfaction of m-banking and users’ self-efficacy moderates this relationship. This study is a quantitative research and a sample of 230 Iranian m-banking users has been surveyed. Research hypotheses were tested by structural equation modeling. The results showed that effect of service quality on trust، system quality on trust، system quality on satisfaction، reputation on trust، structural assurance on trust and trust on satisfaction were significant. This study also showed the role of self-efficacy as a moderator between the relationship of service quality، system quality and reputation with trust. Finally، recommendations were proposed for customer satisfaction of m-banking.
    Keywords: customers satisfaction, customers trust, electronic banking, mobile banking, self, efficacy
  • Hamid Reza Khedmatgozar Pages 553-572
    With the development of Internet of things (IOT) technologies in recent years، the development of knowledge management systems based on them، as well as the role of these systems in different organizational areas such as staff performance management should be considered. The objective of this study is to design an application based on the IOT، and analysis of its role in staff performance improvement. The methodology of this study is action research based on the design of information systems with RAD approach and prototyping design method، and focus on one of the performance indicators of the Yazd municipality staff، namely daily working time. The proposed knowledge management based structure to control the entry and exit of staff in the case of study، and implementation of its prototype indicated that IOT can play roles in improving staff performance in six specific areas in two parts of data collection and management of entry and exit. In general، IOT could be used as a reliable basis to generate required data for knowledge management in knowledge based processes، especially knowledge discovery in physical and digital environments.
    Keywords: internet of things (IOT), knowledge management, municipality, RFID, staff performance management
  • Amirhossein Rahbar, Ali Lahoutian, Mahmoud Vahedi Moghaddam Pages 573-594

    Concept of locating business units includes the most important factors in their success and one the most competitive advantage of industrial units. Entrepreneurs have been considered in this context، and different mathematical models have been developed. This paper aims to develop a decision support system based on a mathematical model in linear programming. In a comprehensive approach to this article، three general headings can be recognized. First، as background concepts related to decision support systems، expert systems and mathematics of location reviewed. On the second part، the foundations of mathematics and logic model used in this study is explained. Finally، the samples software designed to implement the model are introduced and as a case study finding a best place for a toy manufacturing is studied and based on the outputs of software the province of Qom have introduced.

    Keywords: decision support system, expert systems, locating, linear programming, toys
  • Amir Roodi, Ahmad Khalili Jafarabad Pages 595-614
    Maintain and enhance the quality of human resources and achieve maximum value from IT industry employees is the most important concern of managers. Most of researches in this area focus on companies’ endeavour to recruiting qualified experts in the IT industry in the next decade. The selection of qualified personnel for organizations which focus on human resouces as a strength، will be a major issue. Therefore، in this study، companies active in the field of information technology as one of the technology companies، have been examined for optimal absorption of manpower. In the present study، multi-criteria decision-making is used. IT active companies are studied in the current research. In order to design the proper employment model of this companies and due to a variety of quantitative and qualitative parameters، TOPSIS multi attribute decision making (MADM) model is used for prioritization of employment alternatives. Moreover Meta synthesis method is employed to extract the effective indices in the scientific literature. Among authentic researches، finally 7 indices are selected for TOPSIS weighted measure. According to the model، 33 alternatives are investigated at a sample active company. The model is used for three types of professions: IT project manager، information systems analyst and computer programmer. Our model is compared with the traditional methods of personnel selection. The results، shows the consistency between the model and traditional methods. At the end، cause of some contradictions is discussed.
    Keywords: human resource, information technology, personnel selection, Topsis
  • Mohammad Hossein Ronaghi, Jafar Mahmoudi Pages 615-634
    Corporate governance is the system by which corporations are directed and controlled. Corporate governance also provides the structure through which company objectives are established، the means to achieve these objectives، and how to monitor their performance. ICTs have the potential to make organization and its services more transparent by providing easy access to information. This research aims to evaluate the relationship between information technology governance and corporate governance. The survey sample population consisted of 178 randomly taken managers and employees who work in public organizations. To examine the hypothesis، we use canonical correlation analysis. An important part of results from canonical correlation analysis indicated that there is a proper linear mixture between the variables of canonical effective factors on corporate governance and its components.
    Keywords: COBIT, corporate governance, IT governance
  • Mehdi Shamizanjani, Narges Farzaneh Kondori Pages 635-654
    The purpose of this paper is a comparative study of information technology management PhD programmes at the world top universities. So، the top five rankings of universities were identified. Then the top universities in the world generally and information systems/information technology field were identified too. 19 related fields were investigated. The titles of the courses of them were documented and examined. Subsequently، courses were classified according to their most frequently that include the methodology of research in information systems، data management، technical foundations of information systems، information systems development، seminar on information systems، information systems economics، information systems strategy and governance، social aspects of information systems and organization and management. Next، the proposed courses compared with courses of the programme in Iranian universities.
    Keywords: comparative study, information systems, information technology management field of stud, PhD program
  • Naser Asgari, Hamed Heidari Pages 655-674
    Studying the influencing factors on customer''s trust and satisfaction in E-Commerce and adopting appropriate strategies about these factors are among the effective methods in achieving success in E-Commerce area. This article focuses on the study of effective factors on customer''s trust and satisfaction in group discount websites. In this research، firstly the factor influencing on customer''s satisfaction in E-commerce has been extracted through the conceptual study and the review of literature and the structural equation modeling has been presented. Then، E-questionnaire was given to the customers of group discount websites in Iran in order to evaluate the model and the relationships among the variables of the model. The analysis of the obtained results conducted through Partial least Square method proved the hypotheses of this model. The results of this research have provided with useful insight for those people who work in E-commerce; hence، they can design successful group discount websites based on group purchase income model.
    Keywords: e, commerce, group purchase, customer's satisfaction, customer's trust
  • Hassanali Nemati Shamsabad, Ali Moeini Pages 675-696
    The goal of this article is to proposing a conceptual model explaining the Information Systems Integration. In this paper، passing the concept of Intra-Organizational Information Systems Integration، we emphasis on the concept of Inter-Organizational Integration. The problem is what the Information Systems Integration is، and which problems the organizations face. The method using in this research is a four step method proposed according to the system thinking and related theories in this domain. Due to the fact that، emphasizing on the Inter-Organizational Information Systems، at the first step we draw an expanded conceptual model of the Organizational Informatics Doman between the two organizations. After that، this model expands within the network of organizations. This model has a lot of applications. For example، using this model، we can provide a list of the important and required managerial and technical issues for the successful implementation of integration projects، which these expensive projects and programs will fail without this notification. Moreover، aggregating cognitive propositions extracting from this model، we are able to achieve an initial theory regarding Information Systems Integration.
    Keywords: conceptual model, complex systems, expanded organizational informatics domain, integration, inter, organizational information systems