فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال دوم شماره 1 (پاییز 1394)

نشریه پرستاری کودکان
سال دوم شماره 1 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه محمودی، آسیه مبارکی، زینب محمودی *، فائزه جهانپور صفحات 1-8
    مقدمه
    آنزیم G6PD یکی از آنزیم های حیاتی در متابولیسم گلبول های قرمز می باشد. زردی نوزادی ایجاد شده توسط کمبود این آنزیم به صورت کم خونی همولیتیک حاد با افزایش بیلی روبین غیر مستقیم ظاهر شده و گاهی تظاهرات همولیز به قدری شدید است که نوزادان به تعویض خون نیاز پیدا می کنند و در صورت عدم اقدام مناسب عارضه خطرناک عصبی نوزادان (کرنیکتروس) ایجاد می شود. به منظور دست یابی سریع تر راه حل درمان وپیشگیری، این مطالعه با هدف تعیین رابطه کمبود آنزیم G6PDبا هیپربیلی روبینمی نوزادان بستری انجام گرفته است.
    روش
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی آینده نگر، نمونه های مورد مطالعه 596 نوزاد بودند که به علت یرقان نوزادی در بخش نوزادان بیمارستان امام سجاد درمدت 6 ماه بستری بودند، اطلاعات جمع اوری شد. نوزادان دارای نقص آنزیمی به عنوان گروه مورد(61نوزاد) وبقیه نوزادان (535نوزاد) دچار زردی نوزادی با فعالیت طبیعی آنزیم G6PD به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. در هردو گروه ازمایشات G6PD، CBC، شمارش رتیکولوسیت، کومبس مستقیم از پرونده ها استخراج و نتایج حاصله با استفاده از آزمونهای آماری مجذور کای دو و تی تست و نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع کلی کمبود انزیم G6PD درنوزادان مبتلا به هایپربیلی روبینمی 10/23 درصد بود که از بین این نوزادان 63/9درصد پسر و 36/1درصد دختر بودند. میانگین بیلی روبین تام در گروه مورد، 18/23 ودر گروه شاهد، 15/61 میلی گرم در دسی لیتر بود که اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (p<0/05). در گروه مورد برای5 نوزاد (8/19درصد) علاوه برفتوتراپی تعویض خون نیز انجام گرفت. مقایسه میانگین هماتوکریت، هموگلوبین، شمارش رتیکولوسیت در دوگروه مورد و شاهد، اختلاف معنی داری را نشان نداد(p>0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای کمبود این آنزیم در این مطالعه نسبت به مطالعات دیگرو نیز ارتباط آن با زردی نوزادی و عوارض عصبی ناشی از آن، غربالگری پس از تولد برای همه نوزادان احساس می گردد تا نوزادان در معرض خطر بالا، سریعتر تحت درمان قرار گرفته و از حملات همولیز در دوران کودکی جلوگیری به عمل اید.
    کلیدواژگان: گلوکز، 6 فسفات دهیدروژناز، یرقان نوزادی، نوزاد
  • زینب کرد *، فاطمه علایی کرهرودی، لیلا خانعلی مجن، هوشنگ علیخانی، فرید زائری صفحات 9-18
    مقدمه
    اکسیژن درمانی روشی است که اکسیژن را با غلظتی بیش از آنچه در هوای محیط وجود دارد برای مددجو فراهم می کند.اکسیژن درمانی در درمان بسیاری از نوزادان نارس انجام می شود و از آن جا که یک دارو است همانند یک دارو باید تجویز شود. هدف از این مطالعه “ممیزی مراقبت های پرستاری مرتبط با اکسیژن درمانی در روش کلاهک و جریان آزاد در نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان«است.
    روش
    پژوهش حاضر، یک مطالعه ی مقطعی-توصیفی با بررسی 400 مراقبت پرستاری مرتبط با اکسیژن درمانی در نوزادان نارس در مرحله قبل، حین و بعد از دو روش جریان آزاد و کلاهک با استانداردهای موجود در بخش های مراقبت ویژه نوزادان در بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شد. در این پژوهش اطلاعات مربوط به مراقبت های پرستاری مرتبط با اکسیژن درمانی در نوزادان نارس، با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناسی و»چک لیست ممیزی مراقبت های پرستاری مرتبط با اکسیژن درمانی در روش کلاهک و جریان آزاد در نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان «تدوین شده توسط پژوهشگر بر اساس استانداردهای اکسیژن درمانی نوزاد نارس گرد آوری شد.
    یافته ها
    میزان رعایت استاندارهای اکسیژن درمانی در نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان در بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در عملکرد پرستاران در مرحله قبل از اکسیژن درمانی در روش کلاهک90 درصد و در جریان آزاد در 3/ 83 درصد ضعیف بوده است. این عملکرد در مرحله ی حین اکسیژن درمانی در روش کلاهک در 84 درصد و در روش جریان آزاد 53/3 درصد متوسط و در مرحله ی بعد از اکسیژن درمانی در روش کلاهک 2/ 99 درصد و در روش جریان آزاد 98/6درصد ضعیف بوده است.
    نتیجه گیری
    اشتباهات و خطاهای مرحله قبل و حین و بعد از اکسیژن درمانی توسط پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشاهده شده است، لذا باید ضرورت ارائه برنامه های آموزشی و درمانی را برای به روز کردن توانمندی های پرستاران بیش از پیش مورد تاکید قرار داد.
    کلیدواژگان: ممیزی، مراقبت پرستاری، اکسیژن درمانی، نوزادنارس، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • الهه رمضان زاده تبریز، نغمه رزاقی، بهرام حصاری * صفحات 19-29
    مقدمه
    اختلالات جسمانی و رفتاری سبب بروز بسیاری از مشکلات دوران کودکی و نوجوانی می شود که شیوع آن در مناطق مختلف ایران و جهان متفاوت است و آگاهی از این اختلالات امکان برنامه ریزی برای پیشگیری و توانمند سازی دانش آموزان و خانواده های آنان در مواجه با این مشکلات را فراهم خواهد کرد، لذا این مطالعه با هدف تعیین اختلالات جسمانی و رفتاری در دانش آموزان دختر 11-7 ساله جنوب شهر مشهد انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی در نیم سال دوم تحصیلی 91-1390 بر روی 298 کودک 7 تا 11 ساله دختر که در مقطع اول تا پنجم ابتدایی در مدارس جنوب شهر مشهد مشغول به تحصیل بودند انجام شد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل متر، ترازو، گوشی پزشکی، فشار سنج، چوب زبانی، چراغ قوه، تابلوی اسنلن، تست نجوا، فرم مشخصات فردی و چک لیست بررسی مشکلات جسمانی و رفتاری بود. داده ها به کمک آزمونهای آماری تی مستقل، دوجمله ای، مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    27/2درصد از کودکان سابقه یک بیماری و 23/5 درصد از کودکان سابقه حداقل یک بیماری در خانواده را ذکر کرده اند. در میان اختلالات جسمی، پوسیدگی دندان با فراوانی84/2 درصد بیشترین شیوع و اختلالات ستون فقرات با 2 درصد کمترین میزان شیوع را دارا بودند. در بین اختلالات رفتاری، بیشترین میزان شیوع مربوط به ناخن جویدن با میانگین (0/51±3/58) و کمترین میزان شیوع مربوط به لکنت زبان در هنگام مواجه با استرس با میانگین (0/75±3/03) از نمره کلی 4 بود. همچنین مشخص شد که ارتباط معنی داری بین مقطع تحصیلی و شیوع اختلال رفتاری وجود دارد به طوری که شیوع اختلالات رفتاری کودکانی که در پایه پنجم ابتدایی تحصیل می کردند بیشتر از سایر پایه های تحصیلی بوده است (0/05>p).
    نتیجه گیری
    مقایسه نتایج با استانداردهای بین المللی میانگین رشد کودکان نشان داد که قد و وزن اکثریت دانش آموزان دختر ابتدایی جنوب شهر مشهد با استانداردهای بین المللی همخوانی ندارد و در بیشتر مطالعات منحنی های قد و وزن کودکان و نوجوانان ایرانی نسبت به NCHS کاهش دارد که همین امر ضرورت تدوین استانداردهای محلی و بومی برای هر منطقه را بیان می کند. همچنین مشخص شد که شیوع بالایی از اختلالات جسمانی و رفتاری در دانش آموزان دختر مناطق جنوب شهر مشهد وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلال جسمانی، اختلال رفتاری، دانش آموزان، دختران
  • لیلا کریمی جوزستانی *، منصور عابدینی، مختار ملک پور، احمد صادقی، مسلم اصلی آزاد صفحات 30-40
    مقدمه
    فرآیند فرزندپروری به خودی خود دارای باری از استرس طبیعی است و این انگیختگی گامی لازم در جهت اعمال والدگری مثبت خواهد بود، اما اگر میزان انگیختگی به علت داشتن فرزندی که دارای نقصی جبران ناپذیر است از حد طبیعی فراتر رود نه تنها برای حداکثر عملکرد مثبت نخواهد بود بلکه می تواند منجر به تحمیل فشار روانی و ایجاد آسیب در ابعاد مثبت گرای روان شناختی گردد.لذا هدف پژوهش حاضر، مقایسه مولفه های مثبت گرایی روان شناختی(امید، کیفیت زندگی، بهزیستی روان شناختی، شادکامی و خوش بینی) در والدین کودکان عادی و اوتیسم است.
    روش
    در یک مطالعه علی مقایسه ای پس رویدادی 60 والد به شیوه تصادفی خوشه ایانتخاب گردیدند(30 والد کودک اوتیسم و 30 والد کودکان عادی).ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه های شادکامی آکسفورد، بهزیستی روان شناختی ریف، امید اسنایدر، خوش بینی شیر و کارور و کیفیت زندگی دینربود.
    یافته ها
    نتایج آزمون واریانس چندمتغیری حاکی از وجود تفاوت معنادار در همه مولفه های مثبت گرای روان شناختی در دو گروه والدین کودکان عادی و اوتیسم بود(p>0/05، 54/32 =(54،5)F، 5/04=هتلینگ).
    نتیجه گیری
    از جمله کاربردهای روان شناسی در عرصه های مختلف فردی و اجتماعی که با هدف ارتقای سطح بهداشت روانی و جسمانی و پیشگیری از آسیب های ناشی برگزار می گردد، بهره گیری از مطالعات مقایسه ای و متغیرهای مهم و نوظهوری چون روان شناسی مثبت می باشد،که منجر به شناخت بهتر مشکلات خانوادگی و در نتیجه ارائه خدمات روان شناختی و آموزشی موثر می گردد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، امید، کیفیت زندگی، بهزیستی روان شناختی، شادکامی، خوش بینی
  • مرجان بنازاده، منصوره عزیز زاده فروزی *، صدیقه ایرانمنش، الا شمسی صفحات 41-51
    مقدمه
    کاهش مرگ و میر و بقاء طولانی مدت کودکان مبتلا به بیماری های مهلک سبب افزایش نیازهای مراقبت پایان زندگی آنان شده است. پرستاران همواره درصدد افزایش کیفیت مراقبت پایان زندگی بوده اند. شناسایی چالش های موجود و جستجوی رفتارهای حمایتی اساس ارائه مراقبت پایان زندگی مطلوب میباشد. این مطالعه با هدف بررسی اهمیت رفتارهای حمایتی ارائه مراقبت پایان زندگی به کودکان در حال مرگ از دیدگاه پرستاران در بخشهای کودکان بیمارستانهای شهر کرمان انجام شد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 151 نفر از پرسنل پرستاری به روش نمونه گیری در دسترس شرکت داده شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد ((NSCCNR-EOL حاوی 29 گویه که با توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی تغییراتی در آن لحاظ گردید انجام و توسط آزمونهای t و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    رفتارهای حمایتی«رعایت احترام و شان خانواده بر بالین کودک» و «وجود روحانی جهت حمایت از خانواده» به ترتیب بالاترین (5/75) و پایینترین (1/08) میانگین نمره را کسب کردند. بین میانگین کل رفتارها و داشتن تجربه مرگ افراد فامیل یا دوستان نزدیک (P=0/01) و تعداد کودکان در حال مرگ مراقبت شده (P=0/01) و همچنین بین تجربه دوره های آموزشی مرگ و مردن با اهمیت هر سه گروه رفتارها، رفتار های حمایتی مربوط به بیمار و خانواده (0/01)، رفتارهای حمایتی مربوط به ارائه دهندگان مراقبت (0/04 (و رفتارهای حمایتی سازمانی (0/03) ارتباط معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این مسئله است که پرستاران مورد مطالعه، رفتارهایی را که بیشتر به مسائل انسانی و معنوی مرتبط است اهمیت دادند بنابراین مراقبت همه جانبه و توجه به مسائلی غیراز مشکلات جسمی بیمار نیز در خور اهمیت است که این خود از نظر علم و هنر پرستاری از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد که میتواند برای خانواده ها نیز مفید باشد.
    کلیدواژگان: کودکان، پرسنل پرستاری، درک، رفتارهای کمک کننده، مراقبت پایان عمر
  • محمد ارشدی بستان آباد، منیژه مصطفی قره باغی، ثویبه سیدی علم آباد * صفحات 52-60
    مقدمه
    نوزادان نارس و کم وزن، از گروه های در معرض خطر در جامعه هستند. بعد از ترخیص، آسیب پذیری بیشتری را نسبت به نوزادان رسیده تجربه می کنند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر اجرای طرح ترخیص، آماده سازی خانواده ها برای به عهده گرفتن مراقبت کامل از نوزاد نارس هنگام رفتن به خانه است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی است که بر روی 92 مادر دارای نوزاد نارس 36-32هفته بستری در بخش نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان الزهراء تبریز در سال1392 انجام شد. طرح ترخیص برای مادران گروه مداخله انجام شد. مادران گروه شاهد، مراقبت های معمول بخش را دریافت کردند. طرح ترخیص دو جلسه آموزشی گروهی همراه با آموزش عملی و سخنرانی، کتابچه آموزشی و نمایش فیلم برای مادران نوزادان نارس است. میزان استرس مادران دو گروه در دو مرحله پذیرش و ترخیص سنجیده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مقیاس استرس والدی بری(در مقیاس لیکرت)استفاده شد.
    یافته ها
    میزان استرس در دو گروه قبل از اجرای مداخله تفاوت معنی داری نداشت. به دنبال اجرای مداخله، میزان استرس مادران گروه مداخله کمتر از گروه شاهد بود(p<0/001).
    نتیجه گیری
    اجرای طرح ترخیص، کاهش میزان استرس مادران نوزادان نارس را به همراه دارد و اجرای آن بر روی مادران دارای نوزاد بستری می تواند بازگشت نوزاد از جایگاه مراقبتی حاد به درون خانواده را تسهیل کند.
    کلیدواژگان: طرح ترخیص، استرس، بخش مراقبت ویژه نوزادان، مادر
  • زهرا دیهیم، حمیدرضا آقاباباییان * صفحات 61-69
    مقدمه
    از آنجا که مرگ و میر کودکان و نوزادان از شاخص های مهم بهداشت و درمان یک کشور می باشد، این مطالعه با هدف تعیین علل مرگ نوزادان و کودکان 1 – 59 ماهه شهرستان دزفول انجام شد.
    روش
    در این مطالعه مقطعی، پرونده ی کلیه 297 نوزاد و کودک زیر 5 سال فوتی بیمارستان بزرگ دزفول در سالهای 1388 تا 1393 مورد بررسی قرار گرفت. پس از ارزیابی روایی پرسشنامه پژوهشگر ساخته، اطلاعات جمع آوری شد و با نرم افزار آماری SPSS-18 و با آزمون های آماری دقیق فیشر و کای دو، جهت تعیین ارتباط میان متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تولد نوزاد نارس با سن کمتر از 32 هفته و وزن کمتر از 1500 گرم بطور معنی داری در کودکان فوتی زیر یکسال این مطالعه مشاهده گردید(0/001 >p). علت اصلی مرگ در نوزادان این مطالعه، اختلالات تنفسی بود(0/001 >p)، که در این بین سندرم دیسترس تنفسی نسبت به بقیه بیماری های تنفسی در نوزادان بیشترین علت مرگ بود. بیشترین علت مرگ هم در بین کودکان 1 ماه تا 5 سال نیز مربوط به اختلالات مادر زادی بود(0/001 =p)، که از بین این اختلالات بیشترین علت مرگ در این گروه مربوط به بیماری های مادرزادی قلبی بود.
    نتیجه گیری
    شایعترین علل مرگ و میر در کودکان زیر یکسال نارسی، کم وزنی و اختلالات تنفسی بود، همچنین شایعترین علت مرگ در بین کودکان 1 تا 5 سال نیز بیماری های مادرزادی بود، بنابراین با بررسی علل نارسی و کم وزنی کودکان و بررسی علل بیماری های مادرزادی در منطقه میتوان برای کاهش این مرگ و میرها، برنامه ریزی بهتری انجام داد.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، عوامل مرتبط، کودکان، نوزادان
  • مسلم طاهری، علی دهقانی *، محمدحسن لطفی، محمود نوری شادکام، حسین فلاح زاده صفحات 70-78
    مقدمه
    بیماری مادرزادی قلب به وضعیتی گفته می شود که از زمان تولد بوجود می آید و برروی ساختار قلب نوزاد و همچنین عملکرد آن تاثیر می گذارد، این بیماری میتواند نوع مختلف از خفیف (مثل یک سوراخ کوچک دربین حفره های قلب)تا نوع سخت (مثل نقص یا ضعف در قسمتی از شکل قلب)داشته باشد.
    روش
    این مطالعه از نوع مورد شاهدی می باشد. کلیه ی نوزادان متولد شده که تست غربالگری اکوکاردیوگرافی در بدو تولد برای آن ها غیرطبیعی بود در طی سال های90و91 به عنوان مورد وارد مطالعه شدند،برای انتخاب گروه کنترل نیز کلیه نوزادان که به هیچ نوع ناهنجاری مبتلا نبودند وارد مطالعه و از نظر جنس و منطقه ی زندگی همسان سازی انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16و آزمون های آماری نظیر،آزمون های آماری توصیفی، t studentو همچنین مدل سازی رگرسیون لجستیک انجام شد.کلیه ی آزمون ها با سطح معنی داری5درصد انجام شد.
    یافته ها
    پس از مدل سازی رگرسیون لجستیک مشخص شد که سابقه ی مرده زایی در مادران باردار(7/85=OR)،عدم مصرف مولتی ویتامین قبل ازحاملگی(4/38=OR)، چاقی در ماران در طی دوران بارداری(3/02=OR)، اضافه وزن مادر در طی دوران بارداری(2/09=OR) به عنوان عوامل خطری بودند که به ترتیت بیشترین ارتباط را با این ناهنجاری داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عواملی چون سابقه ی مرده زایی در مادران،عدم مصرف مولتی ویتامین و چاقی مادران می تواند تاثیر بسزایی در ایجاد ناهنجاری مادرزادی قلب در نوزادن داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیماری مادرزادی قلب، عوامل خطر مادری، نوزاد، رگرسیون لجستیک، مورد، شاهدی
|
  • F. Mahmoudi, A. Mobaraki, Z. Mahmoudi *, F. Jahanpour Pages 1-8
    Introduction
    G6PD is One of enzyme is essential for red blood cell metabolism. Jaundice is caused by a deficiency of the g6pd enzyme appears in the form of acute hemolytic anemia with increased indirect bilirubin and sometimes so severe hemolysis protests that babies require blood transfusions. If the absence of appropriate action does not create a neurological complications (kernicterus). The aim in this study is Examining the relationship of G6PD deficiency in newborn infants with jaundice admitted sector، also study communication between This deficiency with risk factors.
    Method
    This study was descriptive analysis. samples in this study was 596 infants in the Neonatal jaundice to Imam Sajad hospital at 6 months were admitted. Was considered Deficient g6pd infants (61 cases group) and rest infants (535 cases) had Babies with jaundice without deficient activity of G6PD. Were extracted G6PD، CBC، reticulocyte count، the medical records and direct Coombs than the results were statistically analyzed with spss version 19.
    Results
    The overall prevalence of G6PD deficiency in neonates with hyperbili was 10. 23%، of which 63. 9% were male and 36. 1% female babies. The mean total bilirubin in the study group and the control group was 18. 23، 15. 61 mg dL showed a significant difference (p <0. 05). In addition was performed in 5 (6. 19%) cases exchange transfusion. The mean hematocrit، hemoglobin، reticulocyte count in the case and control groups، showed no significant difference (p> 0. 05).
    Conclusion
    Given the high prevalence of deficiency of the enzyme and its relation to other studies with jaundice and neurological complications، is required screening for all newborns after birth and Infants at high risk، turned quickly treated and prevent hemolysis attacks in childhood.
    Keywords: Glucose, 6, phosphate dehydrogenises, jaundice Neonatal
  • Zinab Kord *, Fatemeh Alaee Karharoudy, Lila Khan Ali Mojn, Hoshang Alijani, Farid Zaery Pages 9-18
    Introduction
    Oxygen therapy is a supplying oxygen method by more saturation in einvironmaent for patients. Oxygen is used in the treatment of many imatured neonated so Oxygen is as a drug and should be considered as a drug. The aim of this study was to determine of auditing of oxygen therapy nursing care in premature neonatal in NICU training centers of Ahvaz University of Medical Sciences.
    Method
    In this crosssectional descriptive study، 400 case of oxygen therapy in neonatal intensive care unit of the hospitals affiliated to Ahvaz University of Medical Sciences، were included in the study and their practice on oxygen therapy procedure was studied during 2012. Data were collected by a questionnaire for evaluateing demographic information and a questionnaire for oxygen therapy nursing care in premature neonatal in NICU by 2 approach in (hood and incubator). The researcher had been collected data of staff nurses before، during and after the oxygen therapy. Descriptive statistics were used to analyze the data.
    Results
    The performance before the oxygen therapy for nurses (%90) in hood and (%83/3) in incubator was at a low level. Also، the performance during oxygen therapy for nurses (84%) in hood and (53/3%) in Incubator was at a moderate level. The performance after the oxygen therapy for nurses (%99/2) in hood and (%99/6) in incubator was at a low level.
    Conclusion
    In general، many mistakes occurred by staff nurses regarding oxygen therapy. Though the necessity of education for improves nurses skills in the field of Oxygen therapy must considered more than before.
    Keywords: Oxygen therapy, Audition, NICU, Nursing care, Premature neonatal
  • Elahe Ramezanzade Tabriz, Naghme Razaghi, Bahram Hesari * Pages 19-29
    Introduction
    Physical and behavioral disorders cause a lot of problems in childhood and adolescence، and the prevalence varies in different parts of the world، so awareness of these disorders may help prevention of them، and will empower the students and their families. The aim of this study was to determine the physical and behavioral disorders among 7-11 year-old female students in southern regions of Mashhad
    Method
    This study was a cross-sectional study. The study included 298 first to the fifth- grade female pupils aged 7 to 11 in the southern regions of Mashhad on the second semester 1390-91. The data was gathered by meters، scales، stethoscope، sphygmomanometer، tongue stick، flashlight، Snellen chart، whisper test، demographic form، and the physical and behavioral problems check list. Data were analyzed by using SPSS software version 19. Data analysis also was performed by independent t test، binomial، chi-square، and Pearson correlation statistical tests.
    Results
    The results showed that 27. 2% of children have history of a disease، and 23. 5% of them mentioned at least one disease in their families. In physical disorders، tooth decay with frequency 84. 2% had higher incidence while spinal disorders with frequency 2% had the lowest prevalence. Among behavioral disorders، the highest prevalence was related to nail biting (3. 58 ± 0. 51) and the lowest prevalence was stuttering when faced with stress (3. 03 ± 0. 75) from the total score 4. Also، there was significant relationship between education and behavioral disorder so that prevalence of behavioral disorders among pupils who were studying in fifth grade were higher than other grades (P<0. 05).
    Conclusion
    The results showed that the weight and height of the majority of primary- school female pupils in southern regions of Mashhad is inconsistent with international standards. In most studies، curves of height and weight related to children and adolescents is reduced in comparison to the NCHS، so it is required to codify local standards for each region. It was also found that there is the high prevalence of Physical and behavioral disorders among girl students in the southern regions of Mashhad. Therefore، it is necessary to do screening tests for prevention these disorders، early diagnosis، treatment، and organizing follow-up.
    Keywords: Physical disorder, behavioral disorder, students
  • Leila Karimi Jozestani *, Mansoor Abedini, Mokhtar Malekpoor, Ahmad Sadeghi, Moslem Asli Azad Pages 30-40
    Introduction
    Naturally، child training is a kind of stressful process itself and this provocation is helpful in positive parenting. If the amount of provocation، because of having a vulnerable deficit child، is essential، it can impose mental pressure and produce deficits in dimensions of positive psychology. Therefore، the present study aims at comparing the categories of positive psychology (hope، life quality، psychological life، happiness، and optimism) in parents of autistic and normal children.
    Method
    In this scientific study 60 parents were selected randomly (30 parents of autism and 30 parents of normal). The employed materials were Oxford happiness questionnaire، psychological well-being by Reef، hope by Stider، optimism (LOT)، and life quality (SWLS).
    Result
    findings reveal that there is a meaningful difference between all categories of positive psychology in both groups according to the multiple variant test (p>0/05، 54/32= F (5، 54)، 5/04= Hotelling).
    Conclusion
    Psychology is applicable in different individual and social areas with the aim of improving physical and mental health and preventing possible deficits. Reviewing the comparative studies and using important and new variables such as positive psychology lead us to recognize family difficulties better. And then، giving psychological and educational services sounds more effective.
    Keywords: Autism, Hope, Life quality, Psychological well, being, Happiness, Optimism
  • Marjan Banazadeh, Mansoureh Aziz Zadeh Forozy *, Sedigheh Iranmanesh, Ala Shamsi Pages 41-51
    Introduction
    In recent years، the number of children with incurable diseases and their EOL care requirements has increased alongside the developments in technology. Throughout history، nurses have sought ways to improve EOL care. Gaining an increased understanding of nurses’ perceptions of changes that would facilitate appropriate EOL care is important to improve quality care. This study، therefore، was conducted to determine pediatric nurses’ perceptions of intensity، frequency of occurrence of supportive behaviors in providing pediatrics EOL care.
    Method
    Using a translated modified version of (NSCCNR-EOL) questionnaire perception of 151 convenient nurses of supportive behaviors intensity and frequency was assessed.
    Results
    The highest/lowest PSM scores belonged to items respectively: “providing a peaceful، dignified bedside scene for family members once the child has died” (5/75) in health – care professional related category and “letting the religious leader take primary care of the grieving family” (1/08) in organizational related category. Some demographic characteristics of nurses including family and close friends'' death experience (P=0/01)، number of dying children cared for (P=0/01) and previous education toward death and dying (P=0/01، 0/04، 0/04) was positively correlated with PSM scores.
    Conclusion
    The result may indicate a long distance between what nurses believe to be facilitating and what actually happens. Creating a reflective narrative environment in which nurses can express their feelings about death and dying may be an effective approach. A continuing palliative care education adding to nursing curriculum can improve the EOL care quality.
    Keywords: Children, Nursing staff, Perception, helping behaviors, Terminal care
  • Mohammad Arshadi Bostanabad, Manijeh Mostafa Gharehbaghi, Soyebe Seyedielmabad * Pages 52-60
    Introduction
    premature and low birth weight infants are one of the high risk population in the community. After discharge، they are more vulnerable than full-term infants and in comparison with full-term born infants need more care. The aim of discharge planning، preparing families for the care of premature infants at home after discharge.
    Method
    a randomized controlled trial study was conducted on 92 mothers of preterm infants (gestational age: 320/7 -366/7 weeks) in neonatal ICU of Tabriz Alzahra hospital in 2013. Discharge planning was done for intervention group and mothers of control group received routine and usual cares. discharge planning program Includes two group training sessions with practical training and lectures، and videotape training for mothers of premature infants. Maternal stress was measured in both admission and discharge time in two groups by using Parental stress scale. Data analysis was performed using the T-test and X2 test.
    Results
    There was not any meaningful difference about rate of stress between 2 groups before the intervention. However، after implementation of discharge planing، maternal stress was lower in intervention group than in control group (p≤0. 001)
    Conclusion
    Implementation of discharge planning reduces stress levels of mothers of premature infants. Its implementation could facilitate to return infants from acute care units to family
    Keywords: discharge planning, stress, neonatal intensive care unit, mother
  • Zahra Deihim, Hamidreza Aghababaeian * Pages 61-69
    Introduction
    Since Neonate and children’s mortality is one of the most important health indicators in a country، this study aimed to determine the causes of death in Neonate and children aged 1-59 months in Dezful city.
    Method
    In this cross-sectional study، the death records of all 297 Neonate and children under 5 years during 2009-2014 were studied in the large hospital of Dezful. After assessing the validity of the researcher -made questionnaire، data was collected and analyzed with statistical software SPSS version 18 using Fisher''s exact and chi-square tests for determine the relationship between the variables.
    Result
    Preterm borth at less than 32 weeks and birth weight of less than 1500 g were significantly found in the deceased children less than 1 year in this study (p < 0. 001). The main cause of death in the study infants was respiratory disorders and the respiratory distress syndrome was the most frequent cause of death in these infants compared to other respiratory diseases (p < 0. 001). Also، the most frequent cause of death among children aged 1 month to 5 years was associated with congenital disorders (p = 0. 001)، the most common cause of which was congenital heart disease.
    Conclusion
    The most frequent cause of death in children less than 1 year was associated with prematurity، low weight، and respiratory disorders. Furthermore، the most common cause of death among children aged 1 to 5 years was congenital diseases. Therefore، by investigating the causes of prematurity، low birth weight and congenital diseases in the children of the region، better planning can be done to reduce the relevant rates of mortality.
    Keywords: Mortality, Factors associated, Children, Neonatal
  • Moslem Taheri, Ali Dehghani *, Mohammadhasan Lotfi, Mahmood Noorishadkam, Hosein Fallahzadeh Pages 70-78
    Introduction
    Congenital heart defects are called to a situation which comes from birth and effects on the baby''s heart and its performance، different types of these defects can range from mild (like a small hole between the heart chambers) to rigid (such as a flaw or weakness in a part of the heart).
    Method
    This is a case-control study. All newborn which their echocardiogram screening test at birth was abnormal during the years 2011 and 2012 were participated in the study as cases. For the control group، all the children who were not diagnosed with any disorders were participated in the study and were matched according to sex and living area. Statistical methods such as descriptive statistical analysis، t student، and logistic regression modeling was performed using SPSS 16 for analyzing data. All tests were done with significance level of 0. 05.
    Results
    After logistic regression modeling، it was determined that history of stillbirth in pregnant women (OR=7. 85)، not taking a multivitamin before pregnancy (OR=4. 38)، maternal obesity during pregnancy (OR=3. 02)، and maternal weight gain during pregnancy (OR=2. 09) were risk factors that had orderly the highest correlation with this disorders.
    Conclusion
    It seems that factors such as a history of stillbirth in pregnant women، mothers taking multivitamins and obesity can have a significant impact in the development of congenital malformations of the heart in infants.
    Keywords: maternal risk factors, congenital heart Disease, Neonatal, logistic regression, case, control study