فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:23 Issue: 100, 2015

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:23 Issue: 100, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مژگان میرغفوروند، سکینه محمدعلیزاده چرندابی، یوسف جوادزاده، پریوش احمدپور صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    حدود 10 تا 30 درصد زنان سنین باروری از خونریزی زیاد قاعدگی رنج می برند. خونریزی زیاد قاعدگی باعث کاهش کیفیت زندگی و کم خونی می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر بذرکتان و ویتاگنوس بر میزان خونریزی قاعدگی در زنان مراجعه کننده ی به مراکز بهداشتی درمانی تبریز، انجام گرفت.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده سه سوکور بر روی 159 زن انجام شد. افراد به روش بلوک بندی تصادفی در 3 گروه 53 نفری قرار گرفتند. گروه اول پودر بذر کتان 25 گرم روزانه، گروه دوم روزانه یک عدد قرص ویتاگنوس 8/4 تا 2/3 میلی گرم و گروه سوم پلاسبوی هر دو دارو را به مدت 2 سیکل قاعدگی دریافت نمودند. جدول تصویری هیگام (Higham) توسط مشارکت کنندگان قبل از مداخله، یک و دو ماه بعد از مداخله تکمیل گردید. از آزمون (ANCOVA) برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بین سه گروه از نظر مشخصات فردی-اجتماعی و میانگین خونریزی قاعدگی قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. نمره خونریزی قاعدگی در هر دو گروه مداخله در ماه اول و دوم بعد از مداخله بطور معنی داری کاهش یافت، بطوری که میانگین نمره خونریزی قاعدگی به طور معناداری در ماه اول بعد از مداخله در گروه ویتاگنوس](0/4- تا 8/11-: فاصله اطمینان 95 درصد)، 9/7-:[تفاوت میانگین تعدیل یافته) و بذر کتان](6/5- تا 5/13-)، 6/9-[و همچنین در ماه دوم پس از مداخله در گروه ویتاگنوس](0/5- تا 2/15-)، 1/10-[و بذر کتان](2/5- تا 5/15-)، 4/10-[کمتر از گروه کنترل بود. تفاوت معنی داری بین دو گروه ویتاگنوس و بذرکتان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه بذرکتان و ویتاگنوس هر دو جهت کاهش میزان خونریزی قاعدگی موثر می باشند، با این حال استفاده روتین از آن ها نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: ویتاگنوس، بذرکتان، منوراژی
  • الهه فلاحی، شهربانو پرچمی برجویی، سمیه رئیسی، علی صالحی، بهشته امیری، فاطمه هیبتی، حسین تیموری صفحات 13-21
    زمینه و هدف
    ورم ملتحمه بهاره (Vernal Kerato Conjunctivitis) یک واکنش ایمنی در ارتباط با آنتی ژن های محیطی می باشد که منجر به التهاب بافت ملتحمه چشم می شود. یکی از عوامل ژنتیکی موثر محتمل در این بیماری ژن VSX1 می باشد. در مطالعه ی حاضر جهش های واقع در اگزون 1، 2 و 3''UTR ژن VSX1در بیماران مبتلا به VKC در شهرکرد با استفاده از روش های PCR-SSCP و PCR-HAبررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، نمونه خون محیطی 100 فرد مبتلا به بیماری ورم ملتحمه و همچنین 100 فرد که هیچ نوع بیماری چشمی در آنها ثابت نشده بود به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفت. DNA ژنومی به روش فنول-کلروفرم استخراج شد و توسط PCR تکثیر گردید، سپس با استفاده از محصول PCR، SSCP و HA انجام گرفت و نمونه هایی که دارای باندهای متفاوت بودند به منظور تعیین نوع تغییر نوکلئوتیدی توالی یابی شدند. در ادامه، به منظور بررسی نوع تغییر نوکلئوتیدی مشاهده شده از روش RFLP استفاده شد.
    یافته ها
    با بررسی نتایج SSCP، 6 نمونه در اگزون های 1 و2 و 13 نمونه در ناحیه 3''UTR دارای باند شیفت بودند که به منظور تعیین نوع تغییر نوکلئوتیدی توالی یابی شدند، نتایج توالی یابی یک تغییر چهارچوب (delG 25057561g.) در ناحیه 3UTR نشان داد. در توالی های دیگر تغییری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به احتمال زیاد ژن VSX1 نقش موثری در بیماری زایی VKC در جمعیت مورد مطالعه ندارد. بنابراین در مورد نقش پاتوژنژ ژن VSX1 در ورم ملتحمه بهاره نیاز به مطالعه بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: VSX1، جهش، ورم ملتحمه بهاره، PCR، HA، PCR، SSCP
  • یاسمن ارجمند عباسی، اکرم عیدی، محمد تقی محمدی* صفحات 22-35
    زمینه و هدف

    مهارکننده های AT1 و ACE، به عنوان کاهنده فشار خون، سبب بهبود حافظه در افراد سالمند با پرفشاری شریانی و مستعد بیماری آلزایمر می شوند. بنابراین، مطالعه ی حاضر در نظر داشت اثرات مصرف خوراکی داروی کاپتوپریل و والزارتان بر عملکرد حافظه و بیان ژن BDNF مغز در مدل آزمایشگاهی آلزایمر در موش صحرایی را مورد ارزیابی قرار دهد.

    روش بررسی

    40 سر موش نر نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند: کنترل، وهیکل، آلزایمر، گروه های درمانی کاپتوپریل و والزارتان. بیماری آلزایمر در گروه های آلزایمر و درمان با تزریق استرپتوزوتوسین (3 میلی گرم در کیلو گرم) به صورت دوطرفه و داخل بطنی مغز در روزهای اول و سوم انجام شد. گروه های درمان، کاپتوپریل (50 میلی گرم در کیلو گرم) و والزارتان (30 میلی گرم در کیلو گرم) به صورت دهانی دریافت نمودند. در پایان عملکرد حافظه با روش T-Maze و بیان ژن BDNF با روش RT-PCR ارزیابی شد. نهایتا، آسیب های هیستوپاتولوژیکی با روش رنگ آمیزی H&E و تولوئیدین بلو بررسی گردید.

    نتایج

    زمان تاخیر و تعداد خطاها برای یافتن غذا به ترتیب برای گروه کنترل 5/15±4/37 ثانیه و 2/1±8/11 بود که القاء آلزایمر به طور معنی داری آن ها را افزایش داد (9/57±2/216ثانیه و 9/2±2/16). آسیب های هیستوپاتولوژیکی (نورون های نکروز شده و واکئولیزاسیون بافتی) به همراه کاهش ژن BDNF بطور واضحی در حیوانات گروه آلزایمر مشاهده شد. کاپتوپریل و والزارتان در گروه های درمان سبب کاهش زمان تاخیر (46 و 86 درصد) و تعداد خطاها (31 و 43 درصد) همراه بهبود آسیب های هیستوپاتولوژیکی و افزایش mRNA ژن BDNF گردید.

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان می دهند مهار سیستم رنین-آنژیوتانسین مرکزی عملکرد حافظه و آسیب نورونی در بیماری آلزایمر را بهبود می بخشد. به نظر می رسد فعال شدن این سیستم بیان ژن BDNF را مهار می کند.

    کلیدواژگان: سیستم رنین، آنژیوتانسین، کاپتوپریل، والزارتان، BDNF، بیماری آلزایمر
  • بهمن طالبی پور، مریم جامه شورانی، رضا سلمانی، حسین چیتی صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    کبد چرب غیرالکلی، به عنوان یک مشکل عمده مرتبط با سلامت شناخته شده است در حال حاضر درمان های ثابت شده ای برای NAFLD وجود ندارد. با این حال طیف وسیعی از درمان های احتمالی پیشنهاد شده و مورد مطالعه قرار دارند در مطالعه جاری برآن شدیم تا اثرات درمانی مصرف دو عصاره کلرلا و آرتی شوک را در NAFLD مورد مقایسه قرار دهیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی 90 بیمار با NAFLD ثابت شده با سونوگرافی و آزمایشات مربوطه وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی (پس از همسان سازی سنی، جنسی و BMI) به سه گروه دریافت کننده ی متفورمین و ویتامین E، مکمل کلرلا و آرتی شوک تقسیم شدند بعد از اتمام دوره ی درمانی، آنزیم های کبدی مجددا اندازگیری شد. کلیه اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارآماری SPSS و تست های آماری آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی به همراه میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، BMI و میانگین مقادیر آزمایشگاهیFBS، ALT، AST، HDL، LDL، TG، CHOL و FBS در ابتدای مطالعه در هر سه گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت، اما بعد از اتمام دوره ی درمانی تغییرات صورت گرفته در مقادیرALT، AST و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و BMI در هر سه گروه خصوصا گروه آلگومد، کاهش معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر اثرات سودمندی از آرتی شوک و آلگومد در بیماران دچار کبد چرب نشان داد. پیشنهاد می کنیم مطالعات در آینده با حجم نمونه بیشتر به بررسی دقیق تر اثرات آرتی شوک و کلراولگاریس بر بیماری کبد چرب بپردازد.
    کلیدواژگان: کلرولاوولگاریس، کنگر کوهی، کبدچرب غیرالکلی
  • مهران محسنی، کریم داداشی، اعظم حیدری صفحات 45-52
    زمینه و هدف
    با گسترش صنعتی فناوری نانو و افزایش کاربرد آن در تکنولوژی های مدرن، بررسی و مطالعه اثرات سوء این نانوذرات حائز اهمیت می باشد. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی اثر سمیت حاد نانو ذرات مولیبدن بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی مربوط به عملکرد کلیه در سرم خون موش انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی در چهار گروه شش تایی، یک گروه شاهد و سه گروه تیمار قرار گرفتند. گروه شاهد یک میلی لیتر آب مقطر و گروه های تیمار روزانه به ترتیب مقادیر 5، 10 و 15 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از نانوذرات مولیبدن دارای ابعاد 10 نانومتر به مدت 28 روز متوالی به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. بعد از آخرین دوز دریافتی از موش ها خونگیری به عمل آمد و سطح سرمی نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین، پروتئین تام و آلبومین سنجیده شد و نتایج گروه ها با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان BUN و کراتینین در گروه دریافت کننده دوز 15 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت (05/0>P). سطح سرمی آلبومین در گروه های دریافت کننده دوز 15 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار داشت (05/0>P). به علاوه کاهش معنی دار سطح سرمی پروتئین تام در هر سه گروه دریافت کننده دوز 15، 10و 5 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد مشاهده گردید (05/0>P).
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان داد که نانوذرات مولیبدن با ابعاد 10 نانومتر در غلظت های مورد مطالعه موجب کاهش سطح کراتینین و BUN سرم می شود.
    کلیدواژگان: نانو ذرات مولبیدن، میزان نیتروژن خون، کراتینین، سمیت
  • نرگس خازه، محمد پازنگ*، فرامرز مهرنژاد، نادر چاپارزاده صفحات 53-64
    زمینه و هدف

    گرانزیم M یکی از اعضای خانواده ی سرین پروتئازهاست که درلنفوسیت های T سیتوتوکسیک و سلول های NK بیان می شود. گرانزیم M یک القاکننده ی آپوپتوز در سلول های توموری هدف می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت گرانزیم M در آپوپتوز، هدف از این تحقیق تولید آنزیم فعال به لحاظ زیستی می باشد.

    روش بررسی

    قطعهcDNA مربوط به گرانزیم M فعال به درون ناقل بیانی pET21a(+) کلون و ناقل نوترکیب جهت بیان پروتئین، به سلول های مستعد با روش شوک حرارتی منتقل گردید. جهت بیان بالای پروتئین، شرایط القا بهینه گردید و سپس آنالیز پروتئین توسط SDS-PAGE انجام گرفت. سپس انکلوژن بادی های تولیدی در بافر حاوی اوره 8 مولار حل شده و با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی نیکل-آگارز خالص شد. فعالیت پروتئازی گرانزیم M با استفاده از سوبسترای کازئین و با روش اسپکتروفتومتری (طیف سنجی) سنجیده شد.

    یافته ها

    گرانزیم M نوترکیب در باکتری E. coli به صورت انکلوژن بادی تولید شد و بهترین سطح بیان در دمای 22 درجه ی با غلظت 1 میلی مولار از IPTG در طول 5 ساعت است. با استفاده از ستون نیکل- آگارز و شیب غلظت اوره، گرانزیم M به طور همزمان با تاخوردن، خالص گردید. نتایج حاصل از تعیین فعالیت نشان داد که آنزیم در حضور سوبسترای کازئین فعال بوده و فعالیت ویژه اش 71 واحد بر میلی گرم است. فعال بودن گرانزیم M نشان دهنده ی این بود که آنزیم تاخوردگی درستی پیدا کرده است.

    نتیجه گیری

    با توجه با اینکه گرانزیم M می تواند هدفی بالقوه برای داروهای ضد سرطان باشد، بنابراین روش پیشنهادی در این تحقیق می تواند تسهیل کننده مطالعه بیشتر بر روی این آنزیم باشد.

    کلیدواژگان: گرانزیمM، آپوپتوز، کازئین، فعالیت پروتئازی، انکلوژن بادی
  • محمدرضا نصیر زاده صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    با حذف هورمون استروژن در زنان یائسه اثرات محافظتی آن بر روی بافت قلب کاهش می یابد. داده های اپیدمیولوژیک نشان می دهد می توان فیتواستروژن ها رادر بیماری های مرتبط با استروژن جهت کاهش علایم ودرمان آن ها استفاده نمود. لذا هدف این مطالعه بررسی اثرات عصاره ی سویا برمیزان آپوپتوز سلول های قلب در موش های صحرایی اواریکتومی شده می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تعداد 40 سر رت ماده در 4 گروه 10 تایی به صورت: 1) گروه شم (جراحی شکم بدون برداشت تخمدان)، 2) گروه کنترل-گاواژ (حیوانات سالم دست نخورده، همراه با دریافت عصاره سویا)، 3) گروه اورایکتومی شده و 4) گروه درمان (اواریکتومی همراه با دریافت عصاره ی سویا) به طور تصادفی انتخاب شدند. حیوانات گروه های 2 و4 عصاره ی سویا را به میزان 60 میلی گرم در کیلو گرم از طریق آب آشامیدنی و به مدت 28روز (4 هفته) دریافت کردند. در پایان دوره درمان جهت تشخیص سلول های قلبی آپوپتوتیک از کیت تانل (TUNEL) استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در گروه اواریکتومی شده تعداد کاردیومیوسیت های آپوپتوتیک نسبت به گروه های دیگر مورد مطالعه به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0>P). همچنین مشخص گردید تعداد کاردیومیوسیت های آپوپتوتیک در گروه درمان نسبت به گروه اواریکتومی شده به طور معنی داری کاهش دارد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی عصاره ی سویا در موش های صحرایی اواریکتومی شده می تواند میزان آپوپتوز در بافت قلب را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عصاره ی متانولی سویا، اواریکتومی، آپوپتوز، سلول های قلب
  • علیرضا عزیززاده دلشاد، مرجان حشمتی، زهرا حاجی زاده اورنج صفحات 75-85
    زمینه و هدف
    اثر حفاظت عصبی اسید اوریک به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بدن در بسیاری از بیماری های نورودژنراتیو مطرح شده است ولی تاکنون اثر آنتی آپوپتوتیک آن بر سلول های گانگلیون ریشه پشتی عصب نخاعی بررسی نشده است. از آن جا که در روند بهبودی ناشی از هر استراتژی درمانی حفاظت عصبی نورون های حسی نقش اساسی دارند، لذا در مطالعه ی حاضر اثر ضد آپوپتوزی اسید اوریک بر گانگلیون های ریشه پشتی عصب نخاعی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه 10 نوزاد 2 روزه موش صحرایی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در هر دو گروه، آکسوتومی عصب سیاتیک سمت راست انجام شد و در گروه آزمایش بلافاصله 10 میلی گرم در کیلوگرم اسید اوریک و در گروه کنترل هم حجم آن نرمال سالین به شکل داخل صفاقی تزریق گردید. در روز پنجم پس از آکسوتومی، گانگلیون های ریشه پشتی L5 هر دو نیمه ی نخاع در هر دو گروه برای شمارش سلولی مورفومتریک و تکنیک TUNEL آماده گردیدند.
    یافته ها
    در گروه کنترل در نیمه ی آکسوتومی در مقایسه با نیمه ی سالم، 41/37 درصد از نورون های حسی گانگلیون ریشه پشتی عصب نخاعی کاهش پیدا کردند که نشانگر کارایی مدل آکسوتومی در القای مرگ سلولی نورون های حسی می باشد؛ یافته های تکنیک TUNEL موید آپوپتوتیک بودن نوع مرگ سلولی نورون ها بود. مقایسه گروه کنترل و گروه آزمایش نشان داد تزریق داخل صفاقی اسید اوریک نتوانست از آپوپتوز نورون های حسی گانگلیون ریشه پشتی عصب نخاعی جلوگیری نماید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اسید اوریک فاقد اثر نوروپروتکتیو بر روی نورون های حسی آکسوتومی شده گانگلیون ریشه پشتی عصب نخاعی می باشد.
    کلیدواژگان: اسید اوریک، گانگلیون ریشه پشتی، آکسوتومی، آپوپتوز، حفاظت عصبی
  • حبیب ایراندوست، علیرضا یزدی نژاد، اصغر فضائلی * صفحات 86-94
    زمینه و هدف

    توکسوپلاسما گوندی یکی از شایع ترین تک یاخته های انگلی انسان در سطح جهان با طیف وسیعی از میزبان های حیوانی است که درمان آن با مشکلاتی توام است و ارزیابی ترکیبات جدیدی را علیه این انگل می طلبد. این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر عصاره ی الکلی بره موم بر توکسوپلاسموزیس حاد در مدل موشی طراحی و انجام شد.

    روش بررسی

    تعداد 40 سر موش آزمایشگاهی نر BALB/cبا میانگین وزن20 تا25 گرم انتخاب و به 8 گروه 5 تایی تقسیم شدند. سوسپانسیون انگلی حاوی حدود 10000 تاکی زوئیت به طور داخل صفاقی به شش گروه از موش های آزمون تزریق شد. دو گروه موش به عنوان شاهد انتخاب شدند، گروه شاهد سالم و گروه شاهد بیمار (با تلقیح انگل بدون درمان). 24 ساعت بعد از آلودگی، درمان آغاز شد و به شش گروه از موش ها به ترتیب 25، 50، 100، 150، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ی الکلی بره موم به مدت 7 روز خورانده شد. گروه شاهد بیمار بجای عصاره ی بره موم، سرم فیزیولوژی دریافت کردند.

    یافته ها

    میانگین زمان بقاء در گروه های آزمون 4/6 تا 2/7 روز و در موش های گروه شاهد 6/4 روز به دست آمد که با برخی از گروه های آزمون اختلاف معنی داری داشت. میانگین تعداد تاکی زوئیت ها در موش های آزمون و شاهد متفاوت بود (05/0P<). در گروه 300 میلی گرم با تعداد 104×10 و در گروه شاهد بیمار با تعداد 104×4/20 به ترتیب کمترین و بیشترین تاکی زوئیت شمارش گردید. بهترین دوز از نظر زمان بقای موش 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره ی بره موم اثر مهار کنندگی نسبی بر عفونت توکسوپلاسموزیس در موش دارد.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسموزیس، تاکی زوئیت، بره موم، موش
  • مژگان کچویی، آذین نوریان صفحات 95-104
    زمینه و هدف
    مقاومت به اسلایدینگ ترکیبی از اصطکاک و بایندینگ است. زمانی که زاویه بین سیم و براکت از زاویه بحرانی فراتر رود بایندینگ ایجاد می شود. تاثیر زاویه می تواند توسط یکسری ویژگی های فیزیکال ذاتی مواد مخدوش شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر زوایای مختلف قرارگیری سیم و براکت بر روی اصطکاک سیم نیکل تیتانیوم طراحی گردید.
    روش بررسی
    در این تحقیق آزمایشگاهی، 60 عدد سیم مستقیم نیکل تیتانیوم روند 016/0 اینچ و 60 عدد براکت استینلس استیل سیستم 018/0استاندارد استفاده شد و در سه زاویه ی قرارگیری 0، 5 و10 درجه جهت شبیه سازی خم درجه دوم بین براکت و سیم مورد آزمایش اصطکاک قرار گرفت. سیم ها توسطSEM ارزیابی شدند. از آزمون های one-way ANOVAو Tukey برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    با افزایش زاویه بین براکت و سیم، میزان نیروی اصطکاک به صورت معنی داری افزایش یافته بود (001/0>P) و در مجموع زوایای سه گانه سیم و براکت، میانگین نیروی اصطکاک به دست آمده معادل 16/0± 52/1 نیوتن بود. اختلاف میزان نیروی اصطکاک در موقعیت زوایای 10/0 (001/0P<) و 5/10(007/0P<) از نظر آماری معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تغییر زاویه سیم نیکل تیتانیوم و براکت استینلس استیل با میانگین نیروی اصطکاک رابطه دارد. میانگین نیروی اصطکاک تا زاویه ی درجه 5 معنی دار نیست ولی در زوایای بالاتر روند افزایش اصطکاک معنی دار می گردد، که در درمان ارتودنسی جهت کاهش عوارض و کوتاه کردن دوره درمان باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اصطکاک، زاویه، سیم نیکل تیتانیوم، براکت، ارتودنسی
  • حبیبه میرزاده، محمدباقر قوامی، حبیب ضیغمی، بهروز تقی لو، فهیمه پور راستگو صفحات 105-115
    زمینه و هدف
    کک انسان (Pulex irritans) یکی از مهم ترین انگل های خارجی انسان است که با گزش وخونخواری از انسان و حیوانات باعث بروز حساسیت جلدی و انتقال عوامل بیماری زای مختلف می شود. تدوین برنامه های کنترل این ناقل مستلزم درک نرخ آلودگی به عوامل بیماریزا در جمعیت های مختلف آن می باشد. بدین منظور آلودگی بارتونلایی و ریکتزیایی پولکس ایریتانس در مناطق مختلف استان زنجان مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    طی شهریور 1391 لغایت آبان 1393 نمونه های کک با استفاده از طعمه انسانی و آسپیراتور برقی از اماکن حیوانی شهرستان های خدابنده و ماهنشان جمع آوری شدند. پس از استخراج DNA پولکس ایریتانس، بخشی از ژن gltA (جهت شناسایی ریکتزیاها) و ناحیه ITS (برای شناساسایی بارتونلاها)، در حضور پرایمرهای اختصاصی به روش PCR تکثیر و تعدادی از محصولات پس از خالص سازی، تعیین توالی شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 1136 نمونه کک صید شد، که 1079 مورد (98/94 درصد) کک انسان، 36 مورد (16/3 درصد) کک سگ (Ctenocephalides canis) و 21 مورد (84/1 درصد) (Ctenocephalides felis) بود. از 182 مورد کک انسان بررسی شده، 6/4 درصد نمونه ها آلودگی ریکتزیایی داشتند و باکتری باتونلا در آن ها دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بالا بودن وفور نسبی پولکس ایریتانس و وجود آلودگی ریکتزیایی این کک در مناطق موردبررسی، ضرورت تدوین و بازنگری برنامه های کنترل این ناقل را در منطقه می طلبد. هرچند که آلودگی بارتونلایی در نمونه های مورد مطالعه دیده نشد، ولی بررسی های جامع تر می تواند این نکته را به طور دقیق مشخص کند.
    کلیدواژگان: کک انسان، ریکتزیا، بارتونلا، ژنgltA
  • زهره ترابی، امید ربانی، عاکفه احمدی افشار صفحات 116-125
    زمینه و هدف
    چاقی یک مشکل مهم بهداشتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشد. با توجه به اینکه چاقی مشکلات عدیده برای کودک، خانواده و اجتماع دارد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع چاقی و ارتباط آن با عوامل اجتماعی سبک زندگی و عوامل خطر چاقی در کودکان پیش دبستانی شهر زنجان طراحی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 890 نفر از کودکان با سن 2 تا 5 سال که به طور تصادفی از مهد کودک های شهر زنجان انتخاب شده بودند، انجام گرفت. قد و وزن کودکان و نمایه توده بدنی آنها اندازه گیری گردید و پرسشنامه ای شامل اطلاعات مربوط به وضعیت تولد، سابقه خانوادگی چاقی، نوع تغذیه و فعالیت فیزیکی تهیه و در مصاحبه حضوری با والدین تکمیل شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 9/10 درصد کودکان چاقی و 9/12 درصد کودکان اضافه وزن داشتند. ازنظر آماری درشیوع چاقی بین دو جنس رابطه ی معناداری وجود نداشت (379/0P=)، اما ارتباط معناداری با زایمان پره ترم، وزن هنگام تولد، نوع تغذیه در زمان شیر خوارگی، سابقه ی خانوادگی چاقی، فعالیت فیزیکی، مدت زمان تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای در روز و تعداد دفعات مصرف تنقلات، و غذاهای آماده در طی هفته مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که چاقی در کودکان پیش دبستانی در شهرستان زنجان بالا می باشد. با توجه به ارتباط معنادار آن بافعالیت فیزیکی، نوع تغذیه و وزن هنگام تولد کودک، به نظر می رسد اجرای برنامه های آموزشی و تغییردر سبک زندگی و تغذیه می تواند در پیشگیری چاقی موثر باشد.
    کلیدواژگان: کودکان پیش دبستانی، چاقی، شاخص توده بدن، ریسک فاکتور
|
  • M. Mirghafourvand, S. Mohammad Alizadeh Charandabi, Y. Javadzadeh, P. Ahmadpour Pages 1-12
    Background And Objective
    About 10 to 30 percent of women in reproductive age suffer from heavy menstrual bleeding. Excessive menstrual bleeding, cause decreased quality of life and anemia.This study aimed to assess the effect of Vitexagnus and Flaxseed on menstrual bleeding in women referred to health centers of Tabriz.
    Materials And Methods
    This triple-blind randomized controlled trial was conducted on 159 women. Using block randomization, subjects were allocated into three groups (n=53 per group). Group I received 25 grams of Flaxseed powder daily; group II received 3.2-4.8 mg Vitex agnus tablet daily and control group received placebo of two drugs for two menstrual cycles. Participants completed Pictorial Blood Lost Assessment Chart (Higham) at baseline, 1, and 2 months after the intervention. Data was analyzed using ANOVA tests.
    Results
    There was no statistically significant difference between groups in terms of the demographic and the Higham score before the intervention. The menstrual bleeding score reduced significantly in both intervention groups during the first and second months after the intervention. Mean Higham score was significantly lower than that in the control group in the first month after the intervention in the Vitex agnus group [adjusted mean difference: [-7.9 (95% CI: -11.8 to -4.0)] and Flaxseed [-9.6 (-13.5 to -5.6)] and the second month after the intervention in Vitex agnus [-10.1 (-15.2 to -5.0] and Flaxseed [-10.4 (-15.5 to -5.2]. There was no significant difference between Vitex agnus and Flaxseed groups.
    Conclusion
    Based on the results of this study, Flaxseed and Vitex agnus are effective for reduction of menstrual bleeding amount. However, for routine use of Flaxseed and Vitex agnus more research is needed.
    Keywords: Flaxseed, Vitex agnus, Menorrhagia
  • E. Fallahi, S. Parchami Barjui, S. Reiisi, A. Salehi, B. Amiri, F. Heybati, H. Teimori Pages 13-21
    Background And Objective
    Vernal Keratoconjuctivis is an immune response in relation to environmental antigens, leading to inflammation of the conjunctiva. One of the presumable genetic factors in VKC is VSX1 gene. In this study, mutations in exon 1, exon 2 and 3'UTR of VSX1 gene in patients with VKC in Shahrekord were investigated by PCR-SSCP and PCR-HA.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study, peripheral blood samples of 100 patients with VKC and 100 individuals with no confirmed eye disease as control group were investigated. Genomic DNA was extracted by phenol-chloroform method and then PCR was carried out. Then, SSCP and HA were performed and the samples with shifted bands were sequenced for the type of nucleotide change. Afterwards, to investigate the observed nucleotide change, RFLP method was used.
    Results
    Our SSCP findings revealed six patients with shifted band in exons 1 and 2 and 13 patients in 3'UTR, which were sequenced for nucleotide change. Analysis of sequencing data showed a frameshift change (g. 25057561delG) in 3'UTR. There was no change in other sequences.
    Conclusion
    The findings of this study showed that, VSX1 gene most probably has no effective role in VKC pathogenesis in the studied population. Therefore, the role of VSX1 genes in VKC pathogens needs further investigation.
    Keywords: Mutation, Vernal Keratoconjuctivis, VSX1 gene
  • Y. Arjmand Abbassi, Mt Mohammadi, A. Eidi Pages 22-35
    Background And Objective

    The use of AT1 and ACE inhibitors, as antihypertensive drugs, improves memory function in the elderly people with hypertension and vulnerable to Alzheimer’s disease (AD). Therefore, the aim of this study was to evaluate effects of oral administration of Captopril and Valsartan on memory function and expression of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in experimental model of AD in rats.

    Materials And Methods

    Forty adult male Wistar rats were assigned to five groups; Control, Vehicle, Alzheimer, Captopril and Valsartan treated groups. AD in the Alzheimer and treated groups was induced using bilateral i.c.v. injection of streptozotocin (3mg/kg) in days one and three. Treated groups received captopril (50mg/kg) and valsartan (30mg/kg) orally for 25days. At the end of the experiment, memory function was tested using T-Maze and gene expression of BDNF was assessed by RT-PCR technique. Finally, histopathological damages were evaluated using H&E and toluidine blue staining methods.

    Results

    Time of latency and error number for food searching was 73.4±15.5Sec and 11.8±1.2 in the control group respectively, induction of AD significantly increased these issues (216.2±57.9Sec, 16.2±2.9). Histopathological damages (necrotic neurons and tissue vacuolization) along with reduction of BDNF mRNA were obviously observed in rats of the Alzheimer group. Captopril and valsartan treatment led to a decrease in the time of latency (46 and 86%) and error number (31 and 43%) and improved histopathological damages and increased BDNF mRNA.

    Conclusion

    Our findings indicated that inhibition of central renin-angiotensin improves memory function and neuronal damages during AD disease. It appears that activation of this system inhibits gene expression of BDNF.

    Keywords: Renin, angiotensin System, Captopril, Valsartan, BDNF, Alzheimer's Disease
  • B. Talebi Pour, M. Jameshorani *, R. Salmani, H. Chiti Pages 36-44
    Background And Objective
    Non-alcoholic fatty liver disease has been identified as a major health -related problem.There is no proven therapy for NAFLD. However, a number of possible treatments have been proposed and studied. The aim of this study was to evaluate the therapeutic effects of both Chlorella Vulgaris and Artichoke leaf extracts on NAFLD.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 90 patients with NAFLD participated and randomly allocated to three groups. After initial examination, lipids and liver enzymes were measured. The groups received Metformin, Chlorella supplements and Artichoke. After the therapeutic period, liver enzymes were measured again. All collected data were analyzed using SPSS software and independent T-Test, Mann-Whitney and Chi-Square tests.
    Results
    At baseline, mean age, systolic and diastolic blood pressure, BMI, ALT, AST, HDL, LDL, TG, CHOL and FBS showed no significant difference in three groups. But, after the completion of the treatment, serum ALT, AST, systolic and diastolic blood pressure and BMI significantly decreased in all three groups.
    Conclusion
    Our study showed the beneficial effects of Artichoke and Chlorella vulgaris in patients with NAFLD. We suggest future studies be performed with larger sample sizes for precise evaluation of the effects of Artichoke and Chlorella vulgaris on NAFLD.
    Keywords: Chlorella vulgaris, Artichoke NAFLD, randomized clinical trial
  • M. Mohseni, K. Dadashi, A. Heidari Pages 45-52
    Background And Objective
    With the industrialization of nanotechnology and increase in application of nanoparticles in modern technology, carrying out research on nanoparticles and their effects on health is necessary. So, this study was aimed to assess acute toxicity of molybdenum nanoparticles on serum biochemical function of kidney in rat.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 24 male rats were randomly divided into four groups of six: a control group and tree treatment groups. The control group received 1 ml distilled water and the treatment groups received intraperitoneal injection of 5, 10 and 15 mg/kg of molybdenum nanoparticles of 10 nm daily for 28 days. After the last dose, blood samples were taken from all groups and levels of Blood Urea Nitrogen (BUN), creatinine, total protein and albumin were measured and then the groups were compared.
    Results
    The serum levels of BUN and creatinine in the group receiving 15 mg/kg dose decreased significantly compared to the control group (P<0.05). The serum albumin level in the groups receiving 10 and 15 mg/kg doses showed significant decrease compared to the control group (P<0.05). The serum total protein level in the groups receiving 5, 10 and 15 mg/kg doses showed significant decrease compared to the control group (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that molybdenum nanoparticles of 10 nm at these concentrations decrease creatinine and BUN levels of serum.
    Keywords: Molybdenum nanoparticles, Blood Urea Nitrogen, Creatinine, Toxicity
  • N. Khazeh, M. Pazhang, F. Mehrnejad, N. Chaparzadeh Pages 53-64
    Background And Objective

    Granzyme M is a member of a granule serine proteases family, which is mainly expressed by cytotoxic T lymphocytes and natural killer cells. Granzyme M appears to be a potent inducer of tumor cell apoptosis. With respect to the importance of Granzyme M in the apoptosis, the aim of this work was the production of the biologically active enzyme.

    Materials And Methods

    The cDNA fragment of active hGzm M, was cloned into bacterial expression vector pET21a (+). Recombinant plasmid was transformed into competent cells via heat shock method for protein expression. Induction condition was optimized to obtain high yield of recombinant protein and then protein expression analysis was done by SDS-PAGE. Produced inclusion bodies were dissolved in buffer solution containing Urea (8M) and then purified by Ni-Agarose Affinity Chromatography. The protease activity of granzyme M was assayed by spectrophotometric method, using casein as substrate.

    Results

    Recombinant granzyme M was expressed as inclusion bodies in E. coli and expression of protein at 22°c with 1Mm IPTG during 5 hours provided the best protein expression level. Granzyme M was purified and refolded simultaneously by Ni-Agarose Affinity Chromatography using a concentration gradient of Urea. Results of the enzyme activity determination showed that the enzyme is active in the presence of casein and its specific activity is 71 U/mg. The activity of granzyme M showed that the enzyme was refolded properly.

    Conclusion

    In this study a simple method was suggested to produce granzyme M and to determine the enzymatic activity of this enzyme which is involved in cancer cell apoptosis. This enzyme could be a potential target for anticancer drugs and the proposed method in this work facilitates studies on granzyme M.

    Keywords: Granzyme M, Apoptosis, Casein, Protease activity, Inclusion bodies
  • Applicable | Subject: General | Received:_Accepted:_Published: Pages 65-74
    Background And Objective
    Following estrogen depletion in postmenopausal women, its cardioprotective effect decreases. Epidemiologic data have shown that phytoestrogens can be used in estrogen – related diseases to reduce symptoms and to treat these diseases. Therefore, the present study was designed to evaluate the effect of soy extract on the rate of apoptosis in heart tissue in ovariectomized rats.
    Materials And Methods
    Forty female Wistar rats were randomly divided into four groups: (n=10): 1) sham operated control, 2) control gavage (intact animals with soybean extract), 3) untreated ovariectomized and 4) treated ovariectomized with soybean. Soybean extracts were given orally (60mg/kg/day) to animals in groups 2 and 4 for 28 days. At the end of the treatment, TUNEL kit was used to detect apoptotic cardiomyocytes. ANOVA was used to compare and analyze the data.
    Results
    The results showed that the number of apoptotic cardiomyocytes significantly increased in ovariectomized group compared to the other groups (p>0.05). Also, the number of apoptotic cardiomyocytes in the treated group significantly decreased more than ovariectomized group (p>0.05).
    Conclusion
    This study showed that oral administration of soybean extracts to ovariectomized rats reduced the rate of apoptosis in heart tissue.
    Keywords: Soybean extract, Ovariectomy, Apoptosis, Cardiomyocyte
  • Aa Delshad, M. Heshmati, Z. Hajizadeh Pages 75-85
    Background And Objective
    The neuroprotective effect of uric acid as a natural antioxidant on neurodegenerative diseases has been proposed repeatedly, but its antiapoptotic effect on spinal neurons has not been examined yet. Due to the critical role of sensory neurons in the improvement of functional outcome in neuroprotective strategies, the antiapoptotic effect of uric acid on dorsal root ganglions was investigated.
    Materials And Methods
    In this study, 10 two-day-old neonate rats were subdivided into experimental and control groups. In both groups right sciatic nerve was transected. In the experimental group immediately following surgery 10mg/kg uric acid and in control group the same volume of normal saline was injected intraperitoneally. Five days following axotomy, bilateral L5 dorsal root ganglia in both groups were prepared for morphometric cell counting and TUNEL assay.
    Results
    In the control group, in axotomized side compared to intact side, 37.41% of the sensory neurons were lost, indicating the efficiency of axotomy model in the induction of cell death in sensory neurons. The results of TUNEL assay approved the apoptotic type of neural cell death. Comparison of the control and experimental groups indicated that intraperitoneal injection of uric acid could not inhibit apoptosis of dorsal root ganglion sensory neurons.
    Conclusion
    This study illustrated that uric acid has not any significant neuroprotective effect on axotomized sensory neurons of dorsal root ganglia.
    Keywords: Uric acid, Dorsal root ganglion, Axotomy, Apoptosis, Neuroprotection
  • H. Irandoost, Ar Yazdinezhad, A. Fazaeil Pages 86-94
    Background And Objective

    Toxoplasma gondii is one of the most prevalent human parasites globally distributed with a wide range of hosts including humans and animal species. The available anti-toxoplasma treatments have faced several problems. To deal with these issues new drugs and compounds are required to be evaluated. This study was aimed to evaluate the inhibitory effect of ethanol extracts of propolis on acute toxoplasmosis in mouse model.

    Materials And Methods

    A total of 40 BALB/c mice with average weight of 20-25 gr, were divided into 8 groups of 5. Each mouse was inoculated intraperitoneally with parasitic suspension of approximately 10,000 tachyzoites. Two groups of mice, including a non-infected group and an infected but not treated group were used as control. Twenty-four hours after the infection, treatment was initiated for six groups, inoculating 25, 50, 100, 150, 200, and 300 mg/kg of propolis extracts orally for 7 days.

    Results

    The average survival time was 6.4 to 7.2 days in the propolis treated groups of mice and 4.6 days in the control group, that was significantly different. The number of Toxoplasma tachyzoites in the test groups was significantly lower than the control group (P< 0.05). It was 10×104 in the group of 300mg and 20.4×104 in the control group with minimum and maximum parasite numbers, respectively. The most effective dose of propolis extract on survival time of the infected mice was 150 mg/kg.

    Conclusion

    The results indicated that the propolis ethanol extracts can relatively inhibit Toxoplasma infection development in mouse model.

    Keywords: Toxoplasmosis, Tachyzoites, Propolis, Mouse
  • M. Kachoei, A. Nourian Pages 95-104
    Background And Objective
    Resistance to sliding is a combination of friction and binding. When the angle between the bracket and the wire exceeds the critical angle, binding occurs. The influence of angulation is confounding because of certain inherent physical characteristics of materials. The present study was carried out to evaluate the effect of wire- bracket angulation on resistance to sliding of NiTi orthodontic wires.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 60 straight pieces of 0.016-inch NiTi wires were used along with 60 standard system 0.018 stainless steel brackets. The friction test was carried out at three different angles of 0°, 5° and 10° to simulate the 2nd-order bends between the bracket and the wire. The wires were assessed by SEM. One-way ANOVA, and Tukey tests were used for data analysis.
    Results
    Statistical analysis showed an increase in friction between the bracket and the wire with an increase in the angle between them (P<0.001). The mean of frictional forces at three angles between the wires and the brackets was 1.52±0.16 N. The differences in frictional forces between 0º and 10º, and 5º and 10º angles were significant (P<0.001 and P<0.007, respectively).
    Conclusion
    The present study revealed a relationship between the bracket and wire angulation and the friction between them. Increasing angulation up to 5º is not significant, but in upper degrees this increase is significant. This matter should be considered in orthodontic treatment to reduce complications and treatment duration.
    Keywords: Friction, Angulation, Nickle Titanium wires, Brackets, Orthodontics
  • H. Mirzadeh, Mb Ghavami *, H. Zeyghami, B. Taghiloo, F. Pour Rastgoo Pages 105-115
    Background And Objective
    Human flea (Pulex irritans) is one of the most important human ectoparasites that transmits various pathogens and causes skin irritation by biting humans and animals. Planning control measures against this vector in various regions requires the knowledge of the pathogens within the vector. Thus, this study was carried out to identify Bartonella and Rickettsia infection of P. irritans in Zanjan province.
    Materials And Methods
    Flea samples were collected via human baits from animal farms in Khodabande and Mahneshan districts from September 2013 to October 2014. DNA was extracted from human fleas, and a part of gltA gene for identification of Rickettsia, and ITS region for identification of Bartonella were amplified by specific primers. A number of PCR products were sequenced after purification.
    Results
    Out of 1136 collected flea samples 1079 (94.98%) were P. irritas, 36 (3.16%) C. canis and 21 (1.84%) were C. felis. 4.9 % of human flea samples had Reckettsia infection, while no Bartonella infection was observed.
    Conclusion
    High frequency and rickettsial infection of P. irritans in the studied areas need more attention of administrators and taking into account control measures against this vector. Although Bartonella infection was not observed in our samples, more comprehensive studies are required to verify this viewpoint.
    Keywords: Pulex irritans, Rickettsia, Bartonella, gltA gene
  • Z. Torabi *, O. Rabbani, A. Ahmadiafshar Pages 116-125
    Background And Objective
    Childhood obesity is considered a major health problem in both developed and developing countries. Regarding the impact of obesity on children, family and society, the aim of this study was to determine the prevalence of obesity and its correlation with life style and possible risk factors among preschool children in Zanjan.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 890 children aged 2-5 years old who were randomly recruited from child care centers of Zanjan city. Weight, height and the body mass index (BMI) of all participants were measured and a questionnaire consisting of birth history, feeding pattern, family history of obesity and diabetes, sleep and activity times were filled by interviewing with parents. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The prevalence rate of obesity was10.9% and overweight prevalence was12.9%. There was no significant difference between two sexes (p=0.379). But there was a significant relationship between obesity and preterm delivery, birth weight, formula or cow milk feeding. Family history of obesity, physical activity, time spent watching TV and computer games per day, consumption of snacks and use of fast food during the week were all taken into account.
    Conclusion
    The findings indicate that obesity is high in preschool children in Zanjan city. Considering its significant correlation with physical activity, nutrition and birth weight, it seems that training programs and changes in the lifestyle and nutrition could have beneficial effects on the prevention and reduction of childhood obesity.
    Keywords: Preschool children, Obesity, Body mass index, Risk factors