فهرست مطالب

فصلنامه حیات
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 66، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا بزرگ زاد صفحات 1-5
    اتنوگرافی یکی از انواع روش های تحقیق کیفی است که در آن محقق جنبه های ارزشی، اعتقادی و فرهنگی را در گروهی از افراد یا جوامع مورد مطالعه قرار می دهد. اتنوگرافی انتقادی در واقع انجام همین کار با تمرکز بر قدرت، پرستیژ، جایگاه و اقتدار افراد و گروه های اجتماعی است (1). در مطالعات اتنوگرافی پژوهشگر با منطقی استقرایی بر تعاملات بین افراد تمرکز می کند تا معانی نهفته در فرهنگ را کشف کند و رویکرد انتقادی توجه پژوهشگر را به سمت افرادی که نقش کم تری در این تعاملات دارند، جلب می کند (2). Madison به نقل از Thomas اتنوگرافی انتقادی را یک اتنوگرافی کلاسیک با هدف سیاسی می داند که در آن قوم نگار تنها به دنبال توضیح معانی کنش ها در درون یک بافت خاص نیست، بلکه می خواهد بداند که این معانی در تقابل با ساختار گسترده تر قدرت چگونه توصیف می شوند (3). بدین ترتیب در تمامی عرصه هایی که تعاملات تحت تاثیر مناسبات قدرت قرار می گیرد، دیدگاه انتقادی مطرح می شود. اتنوگرافی انتقادی نقش مهمی در مطالعات سلامت به ویژه در پرستاری دارد، اکثر افراد این حرفه زن ها هستند و روابط قدرت یکی از عواملی است که تعاملات پیچیده پزشک- پرستار و پرستار- بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد (4).
    کلیدواژگان: اتنوگرافی انتقادی
  • علی نویدیان، معصومه مرادقلی، اسدالله کیخایی، فرشید سعیدی نژاد صفحات 6-17
    زمینه و هدف
    توجه به عوامل روان شناختی و اجتماعی موثر بر رفتارهای خودمراقبتی از جمله سبک های دلبستگی، اقدامی مهم در زمینه کنترل بیماری های مزمن به حساب می آید. این پژوهش با هدف تعیین رابطه سبک های دلبستگی و رفتار خودمراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلب انجام یافته است.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی در مورد 180 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی که در بخش های CCU و Post CCU بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال 1393 بستری بودند و به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند انجام یافته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه تجدیدنظر شده تجارب در روابط نزدیک (ECR-R) و پرسشنامه خودمراقبتی بیماران نارسایی قلب (SCHFIV6.2) است. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS v.20 شد و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمره رفتارهای خودمراقبتی در گروه بیماران با سبک دلبستگی ایمن (66/12 ± 89/62) به طور معناداری بیش از گروه بیماران با سبک دلبستگی ناایمن (11/16 ± 43/40) است (05/0> p). همچنین مدل رگرسیون نشان داد که نمره ابعاد اضطرابی و اجتنابی دلبستگی و سن، پیش بینی کننده نمره رفتارهای خودمراقبتی در بیماران است.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه سبک های دلبستگی و رفتارهای خودمراقبتی در این مطالعه و پایین بودن سطح رفتارهای خودمراقبتی در بیماران با سبک دلبستگی ناایمن، ضروری است اهمیت مداخلات روان شناختی در درمان طولانی مدت نارسایی مزمن قلبی مورد تاکید قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رفتار خودمراقبتی، سبک دلبستگی، نارسایی قلبی
  • فرشید میرزایی پور، معصومه ایمانی پور، هومن شهسواری، حمید حقانی، مهسا هزاریان صفحات 18-28
    زمینه و هدف
    عملکرد های مراقبتی پرستاران مهم ترین عامل در تسریع بهبودی بیماران می باشد، اما امروزه به دلایل متعددی کیفیت این مراقبت ها مطلوب نیست. یکی از این مراقبت ها و اقدامات رایج و مهم در بخش های ویژه، اندازه گیری فشار ورید مرکزی است که باید حتما دقیق و طبق استانداردها انجام گیرد. هدف از این تحقیق تعیین اثربخشی استفاده از چک لیست ثبت اقدامات بر عملکرد پرستاران بخش های ویژه در اندازه گیری فشار ورید مرکزی است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای با گروه شاهد غیر هم ارز است که در مورد 70 پرستار شاغل در بخش های ICU بیمارستان خاتم الانبیای تهران در سال 1393 انجام یافته است. ابتدا عملکرد پرستاران هنگام اندازه گیری فشار ورید مرکزی در دو گروه آزمون(35 نفر) و شاهد (35 نفر) به روش مشاهده ای بررسی شد. سپس مداخله به مدت یک ماه در گروه آزمون اجرا شد به این صورت که پرستاران موظف بودند در هر بار اندازه گیری فشار ورید مرکزی از چک لیست ثبت اقدامات استفاده کنند. در پایان مداخله، مجددا عملکرد هر دو گروه به روش مشاهده ای بررسی شد. داده ها در نرم افزار SPSS v.17 با استفاده آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و تی زوجی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمره عملکرد دو گروه قبل از مداخله، اختلاف آماری معناداری نشان نداد (7 /0= p)، در حالی که اختلاف نمره دو گروه بعد از مداخله، معن ا دار بود (016/0= p). مقایسه تفاضل نمرات عملکرد قبل و بعد در دو گروه نیز معنادار بود (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از چک لیست ثبت اقدامات می تواند به عنوان یک روش در دسترس، کم هزینه و ساده در راستای ارتقای عملکرد و بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرستار، بخش مراقبت های ویژه، چک لیست ثبت اقدامات، عملکرد، کیفیت مراقبت
  • محمد اقبالی، شکوه ورعی، سیده فاطمه جلالی نیا، مژگان اعلم صمیمی، کیارش ساعتچی، میرسعید یکانی نژاد صفحات 29-39
    زمینه و هدف
    یکی از گزینه های اصلی درمان سرطان پستان، شیمی درمانی است. این رویه درمانی در حدود 75% موارد سبب بروز عارضه تهوع و استفراغ به صورت حاد (24 ساعت پس از شیمی درمانی) در بیماران تحت درمان می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر استفاده از طب فشاری گوش، به منظور کنترل تهوع و استفراغ فاز حاد در زنان مبتلا به سرطان پستان، تحت درمان با شیمی درمانی بوده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده از نوع تنها بعد است که در مورد 48 زن مبتلا به سرطان پستان که به صورت سرپایی جهت شیمی درمانی به مراکز شیمی درمانی بیمارستان امام خمینی (ره) و رسول اکرم (ص) مراجعه می کردند، انجام یافته است. قبل از انجام شیمی درمانی و پس از کسب رضایت نامه کتبی با روش نمونه گیری تصادفی بلوکی بیماران به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. در گروه مداخله علاوه بر داروهایی که به صورت معمول برای کنترل تهوع و استفراغ داده می شد، از طب فشاری گوش استفاده شد. داده ها به وسیله پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد Morrow که اطلاعات مربوط به شدت و تعداد دفعات تهوع و استفراغ فاز حاد را مورد بررسی قرار می دهد، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS v.21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد استفاده از طب فشاری گوش منجر به کاهش شدت و تعداد دفعات تهوع در فاز حاد شده است که این کاهش از نظر آماری معنادار بود (05/0 p<). همچنین اعمال طب فشاری گوش منجر به کاهش در شدت و تعداد دفعات استفراغ شد و این کاهش هم از نظر آماری معنادار بود (05/0 p<). علاوه بر این استفاده از طب فشاری منجر به هیچ گونه عارضه ای در بیماران نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که استفاده از طب فشاری گوش در نقاط شن من، قلب، معده، سیستم اعصاب مرکزی و مبدا، در کنار رژیم دارویی ضد تهوع و استفراغ می تواند منجر به تخفیف تهوع و استفراغ فاز حاد شود. لذا پیشنهاد می شود که پرستاران از این تکنیک به عنوان روشی مکمل برای تخفیف حالت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: طب فشاری گوش، تهوع و استفراغ حاد، سرطان پستان، شیمی درمانی
  • سیدعلی مهدیون، معصومه ایمانی پور، ریتا مجتهدزاده، آغافاطمه حسینی صفحات 40-53
    زمینه و هدف
    آموزش های الکترونیکی از جمله روش های آموزشی هستند که به شیوه های مختلفی ارایه می شوند. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر دو روش آموزش الکترونیکی تعاملی و غیرتعاملی بر آگاهی پرستاران در مورد فرایند مرگ مغزی، اهدای عضو و رضایت آن ها از روش آموزشی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1393 در مورد پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام یافت. شرکت کنندگان به روش در دسترس انتخاب و به دو گروه 32 نفره تقسیم شدند. گروه اول محتوای آموزشی در مورد مرگ مغزی را به صورت الکترونیکی تعاملی و گروه دوم به شیوه آموزش الکترونیکی غیرتعاملی دریافت کردند. میزان آگاهی هر دو گروه قبل و بعد از آموزش و میزان رضایتمندی شرکت کنندگان از دوره آموزش با استفاده از پرسشنامه بررسی شد. برای مقایسه امتیازات درون گروهی از آزمون آماری تی زوجی و برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تفاضل نمرات آگاهی قبل و بعد از مداخله معنادار نبوده (33/0= p) و همچنین سطح آگاهی هر دو گروه بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله به صورت معناداری افزایش داشته است (001/0 p<)، ولی اختلاف میانگین نمرات دو گروه بعد از آموزش، تفاوت آماری معناداری را نشان نداد (19/0= p). رضایتمندی از دوره آموزشی به صورت معناداری در گروه تعاملی بیش تر بود (04/0= p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد هر دو روش آموزش الکترونیکی تعاملی و غیرتعاملی می توانند موجب ارتقای آگاهی پرستاران شوند، اما از آن جا که رضایتمندی پرستاران از آموزش تعاملی به طور معناداری بیش تر بوده است، پیشنهاد می شود از این شیوه جهت برگزاری دوره های آموزش مداوم الکترونیکی استفاده گردد. ضمنا با توجه به محدودیت های این مطالعه، بررسی بیش تر اثربخشی روش های مختلف آموزش الکترونیکی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، آموزش تعاملی، آموزش مداوم، آگاهی، رضایتمندی فراگیر
  • زیبا تقی زاده، علی منتظری، مهسا خوشنام راد * صفحات 54-66
    زمینه و هدف

    ماماها به عنوان یکی از اعضای تیم بحران، ارایه خدمات به مادر و نوزاد را در شرایط بحران به عهده دارند، لذا تعیین نیازهای آموزشی آنان در این شرایط، اساس برنامه ریزی در این زمینه است. هدف این مطالعه شناخت نیازهای آموزشی دانشجویان مامایی برای ارایه خدمات پیشگیری از افزایش مرگ و میر مادر و نوزاد در شرایط بحران می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی در سال 1393، تعداد 235 نفر از دانشجویان مقاطع مختلف رشته مامایی از چهار دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران، با روش سرشماری انتخاب و پس از اعلام رضایت آگاهانه، پرسشنامه محقق ساخته نیازهای آموزشی مرتبط با ارایه خدمات پیشگیری از مرگ و میر مادر و نوزاد در شرایط بحران را به شیوه خودگزارش دهی تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، t تست و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS v.17 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره نیاز آموزشی دانشجویان در حیطه مادری 5/21 ± 70، از حداکثر 105 نمره، و در حیطه نوزادی 9 ± 7/46، از حداکثر 65 نمره بود و در سطح نیازآموزشی زیاد قرار گرفت. دانشجویان کارشناسی در مقایسه با کارشناسی ارشد، در هر دو حیطه، نیاز آموزشی بیش تری را گزارش کردند (046/0= p). 8/86% دانشجویان اظهار کردند تحصیلات دانشگاهی آن ها را برای ایفای نقش در شرایط بحران آماده نکرده، 6/10% در این مورد آموزش قبلی دیده بودند و 5/11% تجربه مواجهه با بحران را داشتند. بین سن دانشجویان (001/0 p<)، سابقه کار بالینی آنان (001/0 p<)، گذراندن دوره آموزشی قبلی (001/0 p<) و تجربه حضور در بحران (05/0 p<) با میزان نیاز آموزشی درباره بحران ارتباط معناداری وجود داشت. در حالی که بین دانشگاه محل تحصیل دانشجویان با میزان نیازآموزشی آن ها این ارتباط معنادار نبود (51/0= p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نیاز آموزشی زیاد دانشجویان برای ارایه خدمات در شرایط بحران و عدم کفایت تحصیلات دانشگاهی برای آماده سازی آنان برای ایفای نقش، بازنگری برنامه ریزی آموزشی دانشجویان مامایی، ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: دانشجویان مامایی، بحران، مرگ مادر، مرگ نوزاد، نیاز آموزشی
  • صفورا یداللهی، طاهره اشک تراب، فرید زایری صفحات 67-80
    زمینه و هدف
    پذیرش دارو یکی از عوامل مهم در برآیندهای درمانی بیماران مصروع می باشد. عدم پذیرش داروهای ضد تشنج در این بیماران ممکن است منجر به افزایش تعداد حملات تشنج، افزایش هزینه های بیمارستانی و حتی بالا رفتن میزان مرگ و میر بیماران گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان پذیرش دارو و برخی عوامل مرتبط با آن در بیماران مصروع صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در مورد 120 بیمار عضو انجمن صرع ایران که براساس معیارهای ورود و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، با استفاده از پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و پذیرش داروی تعدیل شده Morisky صورت گرفته است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های اسپیرمن و من ویتنی در نرم افزار SPSS v.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    5/87% از نمونه ها پذیرش دارویی بالا، 8/10% پذیرش متوسط و 7/1% پذیرش پایین داشتند. بیش ترین علت پایین بودن پذیرش دارویی در نمونه های پژوهش، نداشتن حملات تشنج بود (3/8%). بین میانگین نمره پذیرش دارو با تعداد داروی مصرفی و تعداد حملات تشنج رابطه آماری معناداری وجود داشت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    میزان پذیرش دارو در نمونه های این پژوهش در سطح بالا ارزیابی شد. افرادی که پذیرش بیش تری داشتند حملات تشنج کم تری در 3 ماه گذشته تجربه کرده بودند. بیش ترین عامل قطع داروها و کاهش پذیرش دارویی، نبودن حملات تشنج در بیماران بود، لذا با ارایه برنامه های آموزشی در مورد رژیم دارویی که بر لزوم استفاده صحیح و مداوم داروها، حتی در صورت قطع حملات تشنج در بیماران مصروع تاکید دارد، می توان موجبات افزایش پذیرش این بیماران را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: صرع، تشنج، داروهای ضد تشنج، پذیرش دارو
  • فریده باستانی، الهه روحی رحیم بگلو، حمید حقانی صفحات 81-94
    زمینه و هدف
    اضطراب از نشانه های همراه با اختلالات خلقی مادران در دوران پس از زایمان می باشد که با تولد نوزاد آسیب پذیر افزایش پیدا می کند. رفلکسولوژی پا ممکن است به عنوان یک مداخله پرستاری جهت کاهش برخی علایم اضطراب مفید باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر رفلکسولوژی پا بر شدت اضطراب مادران سزارین شده دارای نوزاد آسیب پذیر انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی غیرتصادفی، 99 مادر سزارین شده دارای نوزاد آسیب پذیر از میان مادران بستری در بیمارستان جامع زنان و بیمارستان ولیعصر تهران در سال 1391 انتخاب و به روش نمونه گیری در دسترس در سه گروه 33 نفری قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت 40 دقیقه رفلکسولوژی کف پا، گروه پلاسبو ماساژ ساق پا و گروه شاهد نیز مراقبت های معمول پس از سزارین را دریافت کردند. پرسشنامه Spielberger توسط نمونه ها قبل از مداخله و سه روز پس از مداخله تکمیل گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون اندازه های تکراری و مجذور کای در نرم افزار SPSS v.16 استفاده شد.
    یافته ها
    گروه های مورد مطالعه تفاوت معناداری از نظر مشخصات جمعیت شناختی و میانگین نمرات شدت اضطراب قبل از مداخله نداشتند. اما بعد از مداخله، میانگین نمرات شدت اضطراب به طور معناداری در گروه رفلکسولوژی و پلاسبو کم تر از گروه شاهد بود (001/0 p<)، در حالی که این میزان در گروه رفلکسولوژی و پلاسبو تفاوت معناداری نداشت (1/0= p)، مقایسه اختلاف میانگین نمرات شدت اضطراب پس از مداخله در گروه رفلکسولوژی (2/7 ± 7/14) و پلاسبو (5/8 ± 4/9) نشان داد که مداخله رفلکسولوژی تاثیر بیش تری در کاهش شدت اضطراب دارد.
    نتیجه گیری
    استفاده از رفلکسولوژی پا در کاهش شدت اضطراب مادران موثر است، از این رو پیشنهاد می شود که پرستاران و ماماها در بخش های سزارین این روش غیردارویی را برای کاهش علایم اضطراب مادران به کار گیرند.
    کلیدواژگان: رفلکسولوژی پا، اضطراب، سزارین، نوزاد آسیب پذیر
|
  • Parisa Bozorgzad Pages 1-5
    Ethnography is a qualitative research method in which researchers study various values، beliefs and cultural meanings in a group of people or society. Critical ethnography puts more emphasis on social groups and individuals'' power، prestige، authority and status (1). In ethnographic studies، researchers employing inductive logic focus on interactions between people to discover the meaning embedded in culture. Critical approach attracts researchers’ attention towards individuals who play a minor role in social interactions (2). Madison quoting Thomas contends that critical ethnography is a classic ethnography with a political aim. The ethnographer not only explains the meanings of interaction in a specific context، but also strives to know how these meanings are described against the broad structure of power (3). Thus، critical ethnography involves all the fields in which interactions are influenced by power relations. Critical ethnography plays an essential role in health research and nursing، in particular. Most of the nurses are female; and power relations are one of many factors that affect the complex doctor-nurse and nurse-patient interactions (4).
    Keywords: Critical Ethnography
  • Ali Navidian, Masomeh Moradgholi, Asadollah Kykhaee, Farshid Saeedinegad Pages 6-17
    Background and Aim
    Psychological and social factors such as attachment styles may influence chronic diseases through self-care behaviors. This study was conducted to determine the relationship between attachment styles and self-care behaviors in patients with heart failure. Methods & Materials: In this correlational study، 180 patients with heart failure hospitalized in CCUs and Post CCUs of educational hospitals in Zahedan in 2014 were selected through convenience sampling. Data collection tools included the Experiences in Close Relationships-Revised (ECR-R) questionnaire and Self-Care of Heart Failure Index (SCHFIV6. 2). Data were analyzed in the SPSS-20 using the descriptive statistics، independent T-Test، Pearson''s correlation and regression analysis.
    Results
    The mean and standard deviation of self-care behaviors score of the group with secure attachment style (62. 89 ± 12. 66) was significantly higher than the group with insecure attachment style (40. 43 ± 16. 11) (P<0. 05). Also، the regression model showed that the score of anxiety، attachment avoidance and age were as predictors of the self care scores in patients.
    Conclusion
    Regarding the relationship between attachment styles and self-care behaviors; and the low level of self-care in patients with insecure attachment style، psychological interventions should be considered through long-term treatment of chronic heart failure.
    Keywords: attachment styles, self, care behaviors, heart failure
  • Farshid Mirzaeipour, Masoomeh Imanipour, Hooman Shahsavari, Hamid Haghani, Mahsa Hazaryan Pages 18-28
    Background and Aim
    The central venous pressure measurement is a common and important care provided by nurses in intensive units. The measurement should be according to the pre-defined standards. The purpose of this study was to evaluate the effect of using a checklist in measuring central venous pressure by nurses. Methods & Materials: This was a nonequivalent group design on 70 nurses working in ICUs. T he quality of measurement of central venous pressure by recruited nurses were measured via direct observation in the control (n=35) and experiment (n=35) groups. The intervention group nurses were recommended to use a performance checklist in each measurement of central venous pressure for one month. At the end of the intervention، the performances of both groups were evaluated through observation. Collected data were analyzed using the Chi-squared test، paired and independent test in the SPSS-17.
    Results
    At b aseline، the mean scores in both groups were not statistically significant (P=0. 7) The mean performance score of the control group at the beginning and one month later were 7. 64±2. 33 and 7. 65±2. 28، respectively (P=0. 6). In the experiment group، the mean performance score was 7. 85±2. 29 before the intervention and 9. 28±3. 16 after the intervention (P=0. 001). T he difference between the scores before and after the intervention were significant (P=0. 001) in the intervention group.
    Conclusion
    Using checklist by critical care nurses could enhance their performances in measurement of central venous pressure. This method can be used as an accessible، inexpensive، and simple method to improve quality of nursing practices.
    Keywords: nurse, Intensive, Critical Care Unit, checklist, performance, quality of care
  • Mohammad Eghbali, Shokoh Varaei, Seyedeh Fatemeh Jalalinia, Mozhgan Aalam Samimi, Kiarash Saatchi, Mir Saeed Yekaninejad Pages 29-39
    Background and Aim
    Approximately 75% of patients with cancer experience acute nausea and vomiting (24 hours after chemotherapy). The aim of this study was to determine the effect of auricular acupressure in relieving acute nausea and vomiting among women with breast cancer receiving chemotherapy. Methods & Materials: This study was a posttest only randomized clinical trial conducted on 48 women with breast cancer receiving chemotherapy in Imam Khomeini and Hazrat Rasoul Akram hospital. Before chemotherapy and after obtaining informed consent، the patients were randomly allocated into intervention and control groups. Intervention group received routine medications for controlling nausea and vomiting as well as auricular acupressure. Meanwhile، the control group received only the routine medications. The data were gathered using demographic and Morrow Standard questionnaire; and were compared using statistical tests in the SPSS-21.
    Results
    T he results showed that using auricular acupressure led to a decrease in the number and the intensity of nausea at acute phases (P=0. 001). Acupressure application did not lead to any complications in the patients.
    Conclusion
    According to the results of this study، using auricular acupressure on Shenmen، Point zero، stomach، Brainstem، and cardia points can relieve nausea and vomiting at acute phase of chemotherapy. It is suggested that nurses use this pressure technique as a complementary treatment for relieving nausea and vomiting caused by chemotherapy.
    Keywords: auricular acupressure, acute nausea, vomiting, breast cancer, chemotherapy
  • Seyed Ali Mahdiyoun, Masoomeh Imanipour, Rita Mojtahedzadeh, Agha Fatemeh Hosseini Pages 40-53
    Background and Aim
    Virtual education can be delivered via different routes. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of interactive and non-interactive virtual educations about brain death and organ transplantation on knowledge and satisfaction of education among intensive care nurses. Methods & Materials: This quasi-experimental study was conducted on intensive care nurses of hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2014. Participants were selected through a convenient sampling method and were assigned into two groups with 32 participants in each. The first group participated in an interactive electronic education; while the second group received a non-interactive education about brain death and organ transplantation. Knowledge of both groups was measured before and after the education. The satisfaction of participants with the course was measured using a questionnaire. The scores were compared within and between groups using the paired and independent t-test، respectively.
    Results
    The knowledge of both groups increased significantly after the intervention (P<0. 001); however، there was no significant difference between the mean scores of the two groups after the education (P<0. 05). The s atisfaction with the course was significantly higher in the interactive education group (P=0. 04).
    Conclusion
    B oth interactive and non-interactive electronic educations increased the knowledge of nurses. The nurses were more satisfied with the interactive education. Further studies are recommended.
    Keywords: electronic education, interactive education, continuing education, knowledge, learner satisfaction
  • Ziba Taghizadeh, Ali Montazeri, Mahsa Khoshnamrad Pages 54-66
    Background and Aim

    Midwives are responsible for providing health services to mothers and infants in crises. The aim of this study was to identify educational needs of midwifery students regarding mother and infant mortality prevention in crisis situations. Methods & Materials: In this cross-sectional study، all 235 final-year BSc. and MSc. midwifery students were selected from four medical universities located in Tehran. Informed consent forms were completed and signed by the students. The students completed a researcher-made two-section questionnaire including demographic items and educational needs items regarding mother and child preventive services in crises. Data were analyzed in the SPSS.

    Results

    Mean score of the m aternal and neonatal prevention service dimensions were 70±21. 5 (out of 105) and 46. 7 ± 9 (out of a 65)، respectively. Most of the students (86. 8%) declared that their academic education did not prepare them for their roles in crises. Only 10. 6% of the students had some courses on crisis and 11. 5% of them had the experience of dealing with crisis. The students in the BSc. degree had more educational needs in both dimensions compared to the students in the MSc. degree (P<0. 046). There were significant relationships between the age of students (P<0. 001)، their clinical experience (P<0. 001)، previous educational courses (P<0. 001) and experience in crisis (P<0. 05) with the educational needs. There was no significant relationship between the educational needs and the students’ universities (P>0. 05).

    Conclusion

    Educational curriculums should be revised regarding actions to be done on prevention of mother and infant mortality in crises.

    Keywords: midwifery Student, crisis, maternal mortality, infant mortality, educational needs
  • Safoura Yadollahi, Tahereh Ashktorab, Farid Zayeri Pages 67-80
    Background and Aim
    Medication adherence affects the outcome of treatment in patients with epilepsy. Non adherence to the antiepileptic drugs in patients may result in exacerbation of seizure frequencies، higher health-care system costs and higher risk of morbidity and mortality. This study aimed to assess the medication adherence and its related factors in patients with epilepsy. Methods & Materials: In this cross-sectional study، we recruited 120 patients with epilepsy from the Iran Epilepsy Association using purposive sampling method. Data were gathered using a demographic checklist and the Morisky’s modified medication adherence questionnaire. Data were analyzed in the SPSS-16.
    Results
    A total of 87. 5%، 10. 8% and 1. 7% of the patients showed high، medium and low adherences، respectively. Being seizure-free for a period of time was the most cited reason of non-adherence (8. 3%). There was a statistically significant relationship between the number of drugs and seizures with the medication adherence (P<0. 05). The older people had more adherences to their medications. The patients، who had higher adherences، had experienced fewer seizures in the previous three months.
    Conclusion
    The results showed high rates of medication adherences among the patients. Planning and implementing educational programs on medication regimens، emphasizing on necessity of continues use of antiepileptic drugs despite absence of seizures، can be useful in increasing the medication adherence.
    Keywords: epilepsy, seizure, antiepileptic drugs, medication adherence
  • Farideh Bastani, Elaheh Rouhi Rahim Begloo, Hamid Haghani Pages 81-94
    Background and Aim
    Anxiety is associated with postpartum mood disorder; and is increased with birth of high risk neonates. Foot reflexology is a nursing intervention that can be used to reduce anxiety. T he aim of this study was to evaluate the effect of foot reflexology on anxiety in mothers with high risk neonates after Cesarean section s. Methods & Materials: In this non-randomized clinical trial، 99 mothers having high risk neonates were recruited from the Women''s General Hospital and Valieasr Hospital. The participants were allocated into three groups (n=33/group) using convenience sampling method. The group I received foot r eflexology for 40 minutes; group II received leg massage; and the control group received usual care after the Cesarean section. The Spielberger questionnaire was completed at baseline and three days after the interventions by the participants. Data were analyzed using the r epeated measure ANOVA and Chi-Squared in the SPSS-16.
    Results
    At the baseline، there were no significant differences between the three groups in terms of demographic characteristics and the mean scores of anxiety. After the interventions، the mean score of anxiety was significantly lower in the reflexology and placebo groups than the control group (P<0. 001). There was no significant difference between the reflexology and placebo groups in terms of the mean scores of anxiety (P>0. 05). Comparing the mean score of anxiety between the reflexology (14. 7±7. 2) and placebo (9. 4±8. 5) groups indicated that the reflexology intervention was more effective in reducing anxiety.
    Conclusion
    The use of foot reflexology was effective in reducing anxiety. Nurses should use this non-pharmacologic method to control the symptoms of anxiety among mothers.
    Keywords: foot reflexology, anxiety, Cesarean section, high risk neonate