فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال سیزدهم شماره 7 (پیاپی 72، مهر 1394)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال سیزدهم شماره 7 (پیاپی 72، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریبا خلیل زاده، علیرضا قلعه ای * صفحات 563-571
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به نقش مهمی که سبک های یادگیری در جنبه های گوناگون تعلیمی دانشجویان دارد، این مقاله به بررسی رابطه سبک های یادگیری در موفقیت های به دست آمده دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در کنکور پرداخته است.
    مواد و روش کار
    روش تحقیق توصیفی همبستگی و روش گردآوری اطلاعات میدانی بود. جامعه آماری تحقیق، 440 نفر بود که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد حجم نمونه آماری 206 نفر تعیین گردید. از پرسشنامه استاندارد کلب برای ابزار گردآوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی، استنباطی و ضریب همبستگی پیرسان و رگرسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین سبک های یادگیری و رتبه کنکور رابطه معناداری وجود داد (p=0/001) و تمامی سبک های یادگیری دارای رابطه مثبت و معنادار بر روی رتبه کنکور می باشند که ذر این بین بیشترین رابطه را سبک همگرا و کمترین رابطه را سبک یادگیری واگرا دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده تمامی سبک های یادگیری دارای ارتباط مثبت و معنادار با رتبه کنکور هستند که دراین بین بیشترین رابطه را سبک همگرا و کمترین رابطه را سبک واگرا دارا می باشد. لذا دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، باید از ابتدا سبک یادگیری مناسبی انتخاب کنند.
    کلیدواژگان: سبک یادگیری، دانشجویان علوم پزشکی، موفقیت در کنکور، نظریه کلب
  • پروین صعودی، بهرام نبی لو * صفحات 572-578
    پیش زمینه و هدف
    برخورداری خانه های بهداشت از ضوابط فیزیکی و ساختاری تعریف شده، جهت تحقق عملکرد کاری قابل قبول توسط بهورزان مهم است. این مطالعه نیز با هدف تعیین ارتباط بین میزان فضا و چیدمان با عملکرد خانه های بهداشت مرکز بهداشت شهرستان ارومیه طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی همبستگی در سال 1393 در خانه های بهداشت مرکز بهداشت شهرستان ارومیه صورت گرفت. تعداد 35 باب خانه بهداشت به صورت تخصیص متناسب انتخاب و موردبررسی قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست های تنظیمی بر اساس دستورالعمل های کشوری بود که مورد تایید صاحب نظران قرار گرفته بودند.
    یافته ها
    در خانه های بهداشت موردبررسی 65 بهورز اشتغال داشتند. بیشترین جمعیت تحت پوشش یک خانه بهداشت 2963 و کم ترین آن 487 نفر بود. نتایج حاکی از تاثیر نحوه چیدمان لوازم فنی مورداستفاده در خانه بهداشت (P=0.01، r=0.66) و میزان فضا (P=0.05، r=0.34) بر عملکرد بهورزان بود. تعداد بهورز، فاصله با شهر، تعداد جمعیت تحت پوشش، مدرک تحصیلی و جنس با عملکرد رابطه معنی داری نداشتند. رگرسیون چندگانه چیدمان را موثرترین عامل نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه اکتشافی تاثیر فضا و چیدمان لوازم بر عملکرد خانه های بهداشت را نشان داد. توجه به عوامل ساختاری در سازمان در سطح عملیاتی و خط اول ارائه خدمت، تاثیر اجتناب ناپذیری در عملکرد قابل قبول کارکنان دارد و این امر مستلزم بسترسازی سخت افزاری و تامین امکانات در کنار سایر عوامل هست.
    کلیدواژگان: خانه بهداشت، تجهیزات، چیدمان، عملکرد، بهورز
  • قدرت الله کرمی *، محمد خزایی، فرشته رسولی راوندی، زهراسادات امتیازی پور صفحات 579-587
    پیش زمینه و هدف
    در خلال دهه ی گذشته افزایش بروز و شیوع عفونت های بیمارستانی موردتوجه زیادی قرار گرفته است. در امریکا سالانه 7/1 میلیون مورد عفونت بیمارستانی، 99000 مرگ را به دنبال دارد. سطوح تجهیزات پزشکی همچون کاف فشارسنج، گوشی پزشکی، ماشین همودیالیز و دستگاه های عکس برداری با عوامل عفونی آلوده شده و انتقال این عوامل را تسریع و تسهیل نموده و موجب بروز و شیوع بیماری می گردند. لذا این مطالعه به منظور ارزیابی خطر انتقال عفونت تجهیزات پزشکی، در بیمارستان بهشتی قم انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت تجربی طی 10 هفته در دو مرحله قبل و بعد از مداخله صورت گرفت. مداخله نظافت توسط کارکنان بیمارستان بود که ارزیابی آن دو بار در هفته با روش های انجمن پرستاران کنترل عفونت (ICNA) و شمارش کلنی های هوازی (ACC) صورت گرفت. نتایج به دو صورت پاک و آلوده گزارش گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و آزمون های ویلکاکسون و مک نمار صورت گرفت.
    یافته ها
    در روش ICNA، 61 درصد نقاط قبل و 5/39 درصد نقاط بعد از نظافت کثیف بودند درحالی که در روش ACC این اعداد به ترتیب 76 درصد و 5/69 درصد بودند. عامل نظافت در تامین شرایط بهداشتی در هر دو روش اختلاف های معنی داری نشان دادند (P<0.001).
    بحث و نتیجه گیری
    نظافت به صورت موثری میزان آلودگی را کاهش می دهد. پایش وضعیت بهداشت و نظافت با روش های ICNA و ACC به صورت مستمر، می تواند موجب ارتقاء فرآیند نظافت و کاهش خطر انتقال عفونت شود.
    کلیدواژگان: بهداشت محیط، کنترل عفونت، بخش مراقبت های ویژه
  • شهین توحیدی، حجی محمد نوروزی *، حسین کریمی مونقی، حمیدرضا بهنام وشانی صفحات 588-595
    پیش زمینه و هدف
    خودارزیابی روشی مفید در تکامل حرفه ای دانش آموختگان علوم پزشکی است و باعث توجه پرستار به عملکرد بالینی خود و درنتیجه اصلاح کاستی ها می شود. مطالعه حاضر باهدف مقایسه نمرات خودارزیابی توانمندی تدریس پرستار در آموزش به بیمار با نمرات مشاهده آموزش به بیمار در بخش های قلب و سی سی یو بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 92 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی- همبستگی بر روی 60 نفر از پرستاران شاغل در بخش های قلب و سی سی یو بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت در دسترس انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خودارزیابی توانمندی تدریس و چک لیست مشاهده آموزش به بیمار بود. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسان با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات خودارزیابی پرستاران 05/2±31/15 و میانگین نمرات مشاهده آموزش به بیمار 20/2±63/12 بود که بین این دو، اختلاف معنادار آماری وجود دارد (001/0 (P= همبستگی نمرات ارزیابی به دو روش خودارزیابی و مشاهده توانمندی تدریس(1/r=0 و 11/0 p=) را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طورکلی درک پرستاران از دانش و مهارت توانمندی تدریس خود بیش ازحد واقع بود که این منجر به عدم سعی در رفع نقایص توسط پرستاران و درنتیجه اختلال در حرکت به سمت ارتقاء کیفیت آموزش به بیمار می شود. بنابراین پیشنهاد می شود زمینه ایجاد خودارزیابی های واقعی توسط پرستاران مهیا شود.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، مشاهده عملکرد، آموزش به بیمار، توانمندی تدریس
  • سمیه نقی زاده *، سحر آذری، آزیتا فتح نژاد کاظمی، مهدی ابراهیم پور میرزا رضایی، شریفه علیزاده صفحات 596-604
    پیش زمینه و هدف
    تشخیص زودرس ناهنجاری های مادرزادی در اوایل بارداری و ختم آن ها می تواند از تولد نوزادان معلول که سربار خانواده و جامعه می باشند جلوگیری نماید. مطالعه حاضر باهدف تعیین و تطبیق موارد پرخطر تست غربالگری سه ماهه دوم بارداری با نتایج آمنیوسنتز جهت تشخیص آنوپلوئیدی ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی) در سال 1392 بر روی 205 نفر از زنان بارداری که سن حاملگی آن ها 15-20 هفته بود و نتایج غربالگری سندرم داون و سایر آنوپلوئیدی های آن ها قیدشده و جهت انجام آمنیوسنتز به بخش طب جنین بیمارستان الزاهرا تبریز مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ای بود که به ترتیب شامل مشخصات واحدهای موردپژوهش، اطلاعات حاصل از نتایج تست های غربالگری سه ماهه دوم بارداری و اطلاعات حاصل از آمنیوسنتز (نتایج کاریوتیپ جنین) بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 13) و آزمون های همبستگی، تست تی و ANOVA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و 05/p≤0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای موردپژوهش 4 ± 9/33 سال بود. AFP در 139 نفر (5/68درصد) از مادران کمتر از MOM1، Free βhcg در 68 نفر (4/33درصد) از مادران بیشتر از MOM2، UE3 در 133 نفر (5/65درصد) از مادران کمتر از MOM1 و inhibin در 29 نفر (2/31درصد) از واحدهای موردپژوهش بیشتر از MOM2 بود. 11 مورد از جنین ها، مبتلا به آنوپلوئیدی بودند که 10 مورد سندرم داون و یک مورد کلاین فیلتر شناسایی گردید. بین افزایش ریسک سندرم داون و نتایج آمنیوسنتز (0001/P=0) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. اما بین افزایش ریسک تریزومی 18 و NTD با نتایج آمنیوسنتز با 05/P≥0 ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت. سن (049/P =0) و سابقه آنومالی در فرزند قبلی (03/P =0) با نتایج غربالگری در سه ماهه دوم و سن (03/P =0)، تعداد زایمان (047/P =0) و تعداد فرزند زنده (036/P =0) و سابقه آنومالی در فرزند قبلی (001/P =0) با نتایج آمنیوسنتز ارتباط آماری معنی داری داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه غربالگری در سه ماهه دوم بارداری قادر به تشخیص 11 مورد آنوپلوئیدی بود، بنابراین می توان گفت کارایی و سودمندی این غربالگری تا حدی است که بتواند مشکلاتی نظیر اضطراب والدین، صرف هزینه های بالا جهت غربالگری و انجام مداخلات غیرضروری و تهاجمی مانند آمنیوسنتز را توجیه کند. ازاین رو با اطمینان بالا می توان این روش تشخیصی را به عنوان روش غربالگری روتین کشوری پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: غربالگری، آمنیوسنتز، آنوپلوئیدی، سندرم داون
  • مهران دخت نکاوند، نغمه مبینی *، سولماز روشندل، علی اکبر شیخی صفحات 605-612
    پیش زمینه و هدف
    ناباروری، استرس های گوناگون اجتماعی، روانی، جسمی، مالی را به همراه دارد. فرآیند درمان ای وی اف حدود 3/1 زنان تحت درمان را ازنظر سلامت روانی دچار اختلال اضطراب و افسردگی می کند که اضطراب باعث تداخل در درمان می شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیرآرام سازی بر اضطراب و نتیجه درمان ای وی اف در بیماران نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران، سال 92-91 انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی می باشد که بر روی 100 نفر زنان نابارور تحت درمان ای وی اف بین 35-25 سال بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران سال 92-91 انجام گرفت. روش نمونه گیری در دسترس بوده و داده ها توسط پرسشنامه اضطراب ناباروری نیوتن قبل و بعد از آرام سازی در دوگروه مورد و شاهد جمع آوری شده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی و تحلیل کوواریانس 05/0 P< در سطح معنی دار تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب در دوگروه مورد و شاهد قبل از آرام سازی به ترتیب 24/163 و 48/165 بود و آزمون آماری تی تفاوت آماری معنی دار بین دوگروه نشان نداد (05/0 P>). بعد از آرام سازی میانگین نمره اضطراب در دوگروه به ترتیب به 38/148 و 18/156 تغییر یافت و آزمون تی تفاوت آماری معنی داری بین دوگروه بعد از آرام سازی نشان داد (05/P<0). همچنین نتایج تحلیل کوواریانس بین گروهی تفاوت آماری معنی دار ازنظر کاهش میزان اضطراب در گروه مورد نشان داد. این در حالی است که تعداد نتایج مثبت تست بارداری گروه شاهد 20 مورد و گروه آزمایش 19 مورد بوده است. تعداد جواب های منفی تست بارداری گروه شاهد 30 مورد و گروه آزمایش 31 مورد بوده است. نتایج آزمون کای اسکویر بین پاسخ های مثبت تست حاملگی در دوگروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/P>0).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه پژوهش حاضر آرام سازی بر میزان اضطراب بیماران نابارور موردمطالعه موثر بوده است. به نحوی که میزان اضطراب افراد گروه مورد را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. اما نقش چندانی در موفقیت ای وی اف ندارد.
    کلیدواژگان: نابارور، اضطراب، ای وی اف، آرام سازی
  • سیده رقیه حسینی، محمد امین ولیزاده حسنلویی، آرام فیضی * صفحات 613-619
    پیش زمینه و هدف
    امروزه از دستگاه های تهویه مکانیکی به طور گسترده ای برای درمان بیمارانی که وضعیت بحرانی دارند استفاده می شود. اگرچه استفاده از دستگاه های تهویه مکانیکی دارای مزایای منحصربه فرد برای بیمار است ولی از طرف دیگر باعث ایجاد مشکلات گوناگون ازجمله ناتوانی در برقراری ارتباط کلامی و اضطراب می گردد. پژوهش حاضر در نظر دارد به بررسی تاثیر استفاده از بوردهای ارتباطی در کاهش اضطراب بیماران هوشیار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت ویژه بپردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه شبه تجربی، 30 بیمار هوشیار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه به صورت متوالی وارد مطالعه شده و به روش تخصیص تصادفی در دوگروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. گروه کنترل (15 بیمار) برای برقراری ارتباط از روش های معمول بخش استفاده می کردند و در گروه آزمون (15 بیمار)، بورد ارتباطی برای برقراری ارتباط در اختیار بیماران قرار می گرفت. تکمیل پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی زیگموند، 24 و 72 ساعت بعد از لوله گذاری داخل تراشه برای هر دوگروه انجام می گرفت. سطح معنی داری آزمون های آماری 5درصد در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نمونه های موردپژوهش در دوگروه ازنظر توزیع سنی و جنسی همگن به وند. تجزیه وتحلیل آماری نمرات اضطراب نشان داد که بعد از مداخله تفاوت معنادار آماری بین گروه های آزمون و کنترل وجود دارد (003/0 =p). همچنین در هر دوگروه با گذشت زمان اضطراب کاهش می یافت، اما این کاهش در گروه آزمون به شکل معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (000/0 =p).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از بورد ارتباطی در بیماران هوشیار تحت تهویه مکانیکی می تواند باعث کاهش اضطراب بیماران تحت تهویه مکانیکی شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، بورد ارتباطی، بخش مراقبت ویژه
  • روح الله شیخ ابومسعودی، مریم سادات هاشمی فشارکی *، شهین سالاروند، طیبه کریمی، وجیهه آتشی، فهیمه کاشانی، مریم مقیمیان صفحات 620-629
    پیش زمینه و هدف
    کنترل اضافه وزن بین جلسات و رسیدن به وزن خشک مسئله ای حیاتی در بیماران تحت درمان با همودیالیز است. در بیماران دیابتی میزان مصرف مایعات و اضافه وزن بین جلسات تحت تاثیر کنترل صحیح دیابت می باشد لذا در این مطالعه «تاثیر آموزش الکترونیک و سرویس پیام کوتاه بر میزان اضافه وزن بین جلسات و فشارخون بیماران دیابتی تحت درمان با همودیالیز» موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه یک مطالعه نیمه تجربی بود که نمونه ها به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند برای گروه کنترل، آموزش روتین اجرا گردید. در گروه مداخله، آموزش الکترونیک و سرویس پیام کوتاه استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوج، تی مستقل و آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    دو گروه ازنظر متغیرهای دموگرافیک تفاوت آماری معنی دار نداشتند (05/0p) میانگین فشارخون دیاستولیک قبل از همودیالیز در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت (808/0 = p).
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش الکترونیک منجر به کنترل بهتر دیابت و درنتیجه کاهش میزان تشنگی و اضافه وزن بین جلسات همودیالیز و فشارخون بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، دیابت، اضافه وزن بین جلسات، همودیالیز
  • رویا کبودمهری، فریده هاساواری *، معصومه ادیب، طاهره خالقدوست، احسان کاظم نژاد لیلی، آسیه صدیقی چافجیری صفحات 630-638
    پیش زمینه و هدف
    اشتباهات دارویی یکی از رایج ترین انواع اشتباهات درمانی است که می تواند منجر به صدمات جدی و حتی مرگ بیماران شود. اشتباهات دارویی پرستاران با عوامل متعددی مرتبط می باشد که ازجمله آن ها می توان به عوامل مدیریتی اشاره نمود. لذا این پژوهش با هدف تعیین عوامل مدیریتی مرتبط با اشتباهات دارویی از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه در سال 93-1392 انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی بود که جامعه پژوهش آن را کلیه پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه (ICU و CCU) بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان تشکیل دادند. دیدگاه پرستاران در مورد عوامل مدیریتی مرتبط با اشتباهات دارویی از طریق یک پرسشنامه دوبخشی پژوهشگر ساخته بررسی شد. داده ها تحت نرم افزار SPSS نسخه 19 با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 4 متغیر ناخوانا بودن کاردکس، نبودن پروتکل های دارویی در بخش، فقدان نظارت و کنترل بر عملکرد کارکنان و ناکافی بودن آموزش ضمن خدمت کارکنان در زمینه دارودرمانی به ترتیب مهم ترین عوامل مدیریتی مرتبط با اشتباهات دارویی از دیدگاه پرستاران می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت ایمنی بیمار و تاثیر عوامل مدیریتی در بروز اشتباهات دارویی پیشنهاد به مدیران در جهت برقراری سیستم کامپیوتری جهت ثبت دستورات دارویی، قراردادن پروتکل های مربوط به دارودرمانی در دسترس پرستاران، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، بخش مراقبت ویژه، پرستار
  • هایده حیدری، مرضیه حسن پور *، پروفسور مرجان فولادی فولادی صفحات 639-647
    پیش زمینه و هدف
    امروزه والدین در مراقبت نوزاد در بخش مراقبت ویژه نوزادان نقش مهمی دارند. ازآنجاکه حمایت والدین بخش مهمی از مسئولیت پرستاران می باشد. مطالعه ای باهدف تبیین عوامل تسکین دهنده تنش والدین اجرا شد.
    مواد و روش کار
    روش تحلیل محتوی کیفی در این مطالعه استفاده شد. مشارکت کنندگان مطالعه شامل 21 نفر از والدین، پزشکان و پرستاران بیمارستان های شهر اصفهان بودند که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند.
    یافته ها
    بر اساس تجزیه وتحلیل داده ها سه طبقه اصلی عوامل حمایتی، عوامل مراقبتی درمانی، و عوامل ارتباطی به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    اکنون عملکرد پرستاران در بخش مراقبت ویژه متمرکز بر بقاء نوزادان و توجه به نیازهای رشد و تکامل آنان است. نظر به این که یکی از وظایف پرستار نوزادان ارائه مراقبت مناسب به والدین می باشد، شناخت عوامل تسکین دهنده تنش والدینی به تیم مراقبتی درمانی در کاهش استرس والدین کمک می کند.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه نوزادان، والدین، تحلیل محتوی کیفی
|
  • Fariba Khalilzade, Alireza Ghaleei * Pages 563-571
    Background and Aims
    Learning styles can play an important role in the students’ education. The present study aimed to examine the impact of learning styles on the success achieved by postgraduate students at the entrance exam of Urmia University of Medical Sciences. The study's main hypothesis was the existence of a significant relationship between learning styles and success of graduate students in the entrance exam.
    Materials and Methods
    This cross correlation study was conducted on 440 people. By using stratified random sampling 206 ones were included in the study. The research method is «cross correlation»، and Kolb Inventory Questionnaire was used as research tool. In order to analyze the data، regression and Pearson correlation were applied.
    Results
    According to the results، the significance level was less than 0. 05. Consequently، it is revealed that there is a significant relationship between learning styles and the entrance exam scores.
    Conclusion
    All learning styles have significantly positive impact on the entrance exam scores. In addition، converging learning style had the greatest impact and diverging learning style had the least effect. In conclusion، it is strongly recommended to help students who seek to pursue their postgraduate studies by choosing an appropriate learning style.
    Keywords: Learning style, Medical sciences students, Success at entrance exam, Kolb theory
  • Parvin Soudi, Dr Bahram Nabilou * Pages 572-578
    Background and Aims
    Enjoying health houses based on a defined physical and structural criteria is important to achieve acceptable level of performance by community health workers (Behvarz). This study aimed to assess the relationship between workspace and arrangement of equipment with performance in health houses in Urmia District health system.
    Material and Methods
    This descriptive correlational study was conducted in 2014 at Urmia University of Medical Sciences. 35 health houses were selected with simple random sampling method. Data collection instruments were checklists based on the regulations of the Ministry of Health، which had been approved by the Experts.
    Results
    65 health workers were working in surveyed health houses. The maximum and minimum population covered by a Health house were 2963 and 487 people respectively. The results showed the effect of the technical equipment arrangement (P = 0. 01، r = 0. 66) used in the health house setting and the size of space (P = 0. 05، r = 0. 34) on the performance of health workers. Number of workers، distance from the city، number of the covered population، qualification and gender had no significant correlation with performance. Multiple regression showed that the arrangement was the most effective factor.
    Conclusion
    This exploratory study showed the impact of workspace and arrangement of equipment on the performance of health house employees. Consideration of structural factors in the organization at the frontline and operational level of service delivery، have inevitable impact on the employee performance، which requires strengthening of hardware and the supply of equipment، along with other effective factors.
    Keywords: Health House, Productivity, Performance, Health Worker
  • Ghodatolah Karami *, Mohammad Khazei, Fereshteh Rasuli Ravandi, Zahrasadat Emtiyazipoor Pages 579-587
    Background and Aims
    During the previous decades increasing the hospital infections have taken into account، increasingly. In the United States، almost 1. 7 million hospital cases and 99000 deaths is reported annually. Surfaces of medical instruments such as Blood pressure cuff، stethoscope and Dialysis machine can accelerate the infection transfer. In this research، determining the hygienic circumstances of instrument surfaces has been investigated in Qom Shahid Beheshti Hospital.
    Materials and Methods
    This experimental study was performed during 10 weeks in two stages consisting of before and after intervention. The intervention was aimed to the cleaning program which is carried out routinely by hospital tenants. The assessment was applied two times a week with two methods including ICNA and ACC. The results were reported as “clean” and “dirty”. Statistical analysis was done with SPSS software version 18. Wilcoxon and Mc-Nemar tests were used.
    Results
    Based on the ICNA method، 61% and 39. 5% of all objects were “dirty” before and after the interventions، respectively. Whereas، based on the ACC method، 76% and 69. 5% of all objects reported as “dirty” before and after the intervention، respectively. Results showed that، the intervention (cleaning program) had a significant impact on increasing the hygienic status according to both ICNA (Pvalue=0. 00) and ACC (Pvalue<0. 001) methods.
    Conclusion
    The cleaning program can be used as an efficient approach to decrease the surface contamination of medical instruments. Monitoring the surface of instruments with ICNA and ACC methods as a routine program can be useful to enhance the cleaning process and reducing the transmission of infections.
    Keywords: Environmental health, Infection Control, ICU
  • Shahin Tohidi, Hajeemohammad Norozi *, Hossein Karimi Moonaghi, Hamidreza Behnamvoshani Pages 588-595
    Background and Aims
    Self-assessment is a useful method which leads to the professional development of graduate nurse attention to their clinical practice. The aim of this study was to compare Self-assessment and observer assessment of nurse's teaching competency in patient education in cardiac and CCU care units in teaching hospitals affiliated to the Mashhad University of Medical Sciences in 2013.
    Materials and Methods
    This analítico- correlación study was performed on 60 nurses working in cardiac care units in hospitals affiliated to the Mashhad University of Medical Sciences through using convenience sampling method. Data were collected using self-report questionnaires، teaching competency، and teaching observation checklists in patient education. Data were analyzed through Pearson correlation coefficient، t-test and ANOVA using spss software version 16.
    Results
    The mean of the Nurse's Self-assessment score was 15. 31± 2. 05 and، the mean of this evaluation by observation was 12. 63±2. 20 which demonstrated a significant difference (P=0. 001). The correlation coefficient between the scores of Self-assessment and evaluation by observation was weak and statistically not significant (r=0. 1، P=0. 11).
    Conclusions
    In general، nurse's perceptions of their knowledge and teaching competency was exagerated and this can lead to a lack of trying to promote your knowlegde which itself can disturbe the process of patient care. Therefore، self assessment is highly recomended to be done by nurses.
    Keywords: teaching competency, Self, assessment, observation, patient education
  • Somayyeh Naghizadeh *, Sahar Azari, Azita Fathnejad Kazemi, Mehdi Ebrahimpour Mirzarezaei, Sharifeh Alizadeh Pages 596-604
    Background and Aims
    Antenatally detected of congenital abnormalities can prevent the bearing of abnormal newborns that can create big problems for family and society. The aim of this study was comparing the results of amniocentesis and triple marker tests.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study which carried out in 2013. The participants in this study consisted of 205 pregnant women at 15–20 weeks of pregnancy. The result of Down syndrome and other Aneuploidy screening were high in these patients who referred to Alzahra hospital of Tabriz for amniocentesis. A questionnaire including demographic، Down syndrome and triple marker test information was used for data collection. Independent-Samples T-Test، Pearson test and One- Way ANOVA were used for data analysis by applying SPSS /ver 13.
    Results
    The findings indicated that the mean (SD) age of participants was 33. 9 ±4. AFP in 139 (68. 5%) was lower than 1 MOM، Total βhcg in 68 (33. 4%) was higher than 2 MOM، UE3 in 133 (65. 5%) was lower than 1 MOM and Inhibin in 29 (31. 2%) was higher than 2 MOM. Aneuploidy was detected in 11 newborns (10 down syndrome، 1 Klinefelter's syndrome). There were significant relationship between risk of Down syndrome and amniocentesis result (P= 0. 0001). There werent significant relationship between NTD and trisomy 18 to amniocentesis result (P≥ 0. 05). There were significant relationship between age (P= 0. 03)، number of delivery (P= 0. 04)، number of children (P= 0. 03) and prior abnormal child (P= 0. 001) and amniocentesis results.
    Conclusion
    The results showed that the screening in first trimester can detected 11 newborns of aneuploidies and it can prevent the stress of family، and invasive techniques (amniocentesis). So we can use this way as a routine screening method.
    Keywords: Screening, Amniocentesis, Aneuploidy, Down syndrome
  • Mehrandokht Nekavand, Naghmeh Mobini *, Solmaz Roshandel, Aliakbar Sheikhi Pages 605-612
    Background and Aims
    The process of infertility comes along with various social، mental، physical and financial stresses. The process of AVF treatment makes about 1. 3% of women depressed having much anxiety in terms of psychiatric health. This also makes an intervention with the process of treatment in this regard. The present study tries to determine the impact of relaxation on anxiety and the result of EVF in patients with infertility that have been referred to the infertility center of Tehran University of Medical Sciences during 2012-2013.
    Materials and Methods
    This experimental study is a clinical-based examination type that has been carried out on 100 infertile women using AVF treatment ranging from 25-35 year old during 2012-2013، who referred to the hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences. The sampling method is an available way and the related data were gathered by using Newton infertility anxiety questionnaire. The samples were divided into two groups of case and observation. The related data was analyzed by the descriptive statistics، T-test and covariance analysis in p<0. 05 level.
    Result
    The mean score of anxiety in two groups before the relaxation was 163. 24 and 165. 48، respectively. The related t-test did not show a significant difference between two groups. (p>0. 05). After the relaxation، the mean score of the anxiety was obtained between two groups as 148. 38 and 156. 18، respectively. The t-test showed a significant difference between two groups after the relaxation (p<0. 05). Also، the covariance results showed significant statistical difference between two groups in terms of anxiety reduction. Therefore، the number of positive results was 20 cases in observation group and 19 cases in experimental group in this regard. The number of negative replies was 30 cases in observation group and 31 ones in experimental group in this study. The results of K-Square test did not show a significant difference between two groups in relation to the positive replies of pregnancy test. (p>0. 05).
    Conclusion
    Due to the result of the present study the relaxation process is an effective way on reducing the related patients’ anxiety degree. This reduced a considerable degree of the case group anxiety but it does not have an essential role in its own success.
    Keywords: infertility, anxiety, AVF, relaxation
  • Seyede Roghayeh Hosseini, Dr Mohammad Amin Valizad, Dr Aram Feizi * Pages 613-619
    Background and Aims
    Mechanical ventilation devices are widely used to treat patients who are in critical conditions. Although the use of mechanical ventilation devices has unique advantages for the patient، but on the other hand، it creates a variety of problems، including the inability to verbal communication and anxiety. This study intends to investigate the impact of using communication boards to reduce the anxiety of conscious patients undergoing mechanical ventilation hospitalized in the intensive care unit.
    Material and Methods
    In this Quasi-experimental Study، 30 conscious patients undergoing mechanical ventilation hospitalized in the intensive care unit were enrolled consecutively، and they were randomly assigned to intervention and control groups. The control group (15 patients) was using routine methods for communication while in the intervention group (15 patients)، the communication board was given to patients to communicate. Completing Sigmund Hospital Anxiety and Depression Questionnaire was performed 24، and 72 hours after intubation for both groups. Significance level of statistical tests was considered 5%.
    Results
    The case study of two groups was homogenous in terms of age and sex. Statistical analysis of anxiety scores showed that after the intervention there were significant differences between intervention and control groups (p=0/003). Statistical results showed that anxiety decreased in both groups over time، but it decreased significantly in the intervention group than the control group (p=0/000).
    Conclusion
    The use of a communication board in conscious patients undergoing mechanical ventilation can reduce anxiety.
    Keywords: Anxiety, Communication Board, Intensive Care Unit
  • Rohalah Sheikh Abumasoudi, Maryamsadat Hashemi Fesharaki *, Shahin Salarvand, Tayebeh Karimi, Vajiheh Atashi, Fahimeh Kashani, Maryam Moghimian Pages 620-629
    Background and Aims
    Interdialytic weight gain control and reaching dry weight is a critical issue for patients undergoing hemodialysis. Lack of reaching to the desired dry weight of the patient leads to consequences، such as hypertension، acute pulmonary edema، congestive heart failure، left ventricular hypertrophy، and increased complications during dialysis، resulting in increased mortality of the patients. In diabetic patients good control of diabet lead to better control of interdialytic weight gain. Education is an important issue to self-care and control of diabet. So this study was done to determine the effect of electronic education and Short Message Service on hemoglobin A1C، interdialytic weight gain and blood pressure in diabetic patients undergoing hemodialysis.
    Materials and Methods
    This was a quasi-experimental study. 100 eligible patients entered the study via convenient sampling. The patients were randomly assigned to two groups: control and intervention group. For control group، routine education and for intervention group electronic education for three months was applied. Before and after the intervention، fasting blood sugar and HbA1c، interdialytic weight gain and blood pressure were measured in two groups. A questionnaire was used to collect data. Data analysis was performed using paired t-test، student’s independent t-test، descriptive statistics، and SPSS software version 20..
    Results
    Patients in the two groups regarding quantitative variables (age، duration of hemodialysis) and qualitative variables (gender، type of vascular access، and antihypertensive drugs) did not have a statistically significant difference in the two groups، and they were similar (P > 0. 05). Fasting blood sugar، HbA1c، interdialytic weight gain and systolic blood pressure significantly decreased in intervention group (P < 0. 001). In the control group، there was no significant change in fasting blood sugar and HbA1c، interdialytic weight gain and blood pressure (P > 0. 05). Mean diastolic blood pressure in the two groups did not have a statistically significant difference (P = 0. 808).
    Conclusion
    Electronic education improve the self-care of diabetic patients in the intervention group after education، this improved the mean fasting blood sugar and HbA1c، interdialytic weight gain and systolic blood pressure. Based on the benefits of electronic education and Short Message Service، using and planning of this method is highly recommended
    Keywords: Electronic education, diabetes mellitus, interdialytic weight gain, hemodialysis
  • Roya Kaboodmehri, Farideh Hasavari *, Masoomeh Adib, Tahereh Khaleghdoost, Dr Ehsan Kazemnejad Leili, Asiye Sedighi Chafgiri Pages 630-638
    Background and Aims
    Medication errors are the most common types of medical errors that can lead to serious injuries and even death of the patient. Many factors are related to nurse's medication administration errors، including managerial factors. The aim of this study was to determine the nurse's perspective on related managerial factors with medication administration errors in critical care units.
    Materials and Methods
    This research is a cross sectional study، and the research population include all nurses working in critical care units (ICU and CCU) of university hospitals. Nurse perspective on managerial factors related to medication administration errors was evaluated through a two-part researcher-made questionnaire. The data were analyzed by SPSS version 19 using exploratory factor analysis.
    Results
    The results showed that four variables including illegibility of index card، lack of medication protocol on ward، lack of staff supervision and control and inadequate training on medication therapy are the most important managerial factors related to medication errors in nursing perspective respectively.
    Conclusion
    Given the importance of patient safety and influence of managerial factors in occurrence of medication errors، it is recommend to managers to establish a computerized physician order entry system، placing protocols relating to medication therapy available to nurses and retraining courses about medication.
    Keywords: medication errors, critical care unit, nurse
  • Dr Haydeh Heidari, Dr Marzieh Hasanpor *, Prof Marjan Foladi Pages 639-647
    Background and Aims
    Parents play an important role in the care of infants in NICUs. Since parental support is an important part of the nurse's responsibility، this study was conducted to investigate the factors of parental stress relief.
    Material and Methods
    Qualitative content analysis was used in this study. Study participants included 21 parents، doctors and nurses in Isfahan hospitals who were selected by purposive sampling method.
    Results
    Based on the data analysis، three main categories were observed including supportive care factors، health care factors، and communication factors.
    Conclusion
    Nurses performance in the NICU focuses on the survival and development needs of the infants. By taking into cconsideration that one of the tasks of neonatal nurses is providing proper care to the parents، awareness of the health care providers of parental stress relief can help them to reduce the stress of parents.
    Keywords: NICU, parents, qualitative content analysis