فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 7 (پیاپی 78، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحه 533
  • پریا میرکی، فرزام بیدارپور، شهلا رستمی، شیدا خیراللهی، خالد رحمانی صفحه 535
    زمینه و هدف
    آسیب های ناشی از فرو رفتن سرسوزن و اجسام تیز به عنوان یکی از مخاطرات شغلی در بین کارکنان بهداشتی- درمانی شناخته شده است. عفونت های زیادی از جمله عفونت های منتقله از طریق خون همچون HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) و هپاتیت های B و C می توانند از طریق تماس تصادفی با خون یا سایر ترشحات فرد آلوده انتقال یابند. هدف مطالعه حاضر بررسی فراوانی مواجهات شغلی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان بیمارستان بعثت سنندج در سال 1393 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با حجم نمونه 249 نفر در فاصله زمانی تیر تا شهریور سال 1393 در بیمارستان بعثت سنندج انجام شد. شرکت کنندگان شامل پرستاران، بهیاران، نیروهای کمکی و ماماها بودند. در آنالیز داده ها علاوه بر روش های توصیفی از روش رگرسیون لجستیک برای بررسی ارتباط متغیرهای مختلف با مواجهات شغلی استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج بدست آمده، شیوع مواجهه شغلی در بین کارکنان این بیمارستان 92/79% بود. تحلیل چند متغیره رگرسیون لجستیک نشان داد مردان به نسبت زنان و افراد با سابقه کار بین 10 تا 15 سال بطور معنی داری بیشتر دچار مواجهه شغلی (آسیب با سوزن) شده بودند. 36/61% از شرکت کنندگان هم در مورد مواجهات شغلی و نحوه برخورد با آن آگاهی صحیح داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد رخداد آسیب ناشی از سرسوزن یا مواجهات شغلی در این بیمارستان بالا می باشد. می توان نتیجه گرفت پیشگیری از مواجهات شغلی به عنوان یک جز لاینفک برنامه های پیشگیری در محل های کار ضروری و حیاتی است و آموزش کارکنان ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی در مورد شیوه های ایمنی باید یک فعالیت مداوم باشد.
    کلیدواژگان: مواجهه شغلی، آسیب ناشی از سرسوزن، آگاهی، کارکنان بهداشتی، درمانی
  • اکبر عطادخت، سمیه دانشور، مهناز فتحی گیلارلو، اسماعیل سلیمانی صفحه 549
    زمینه و هدف
    نوجوانی یکی از حساس ترین دوره های زندگی هر فرد است و اختلالات روانشناختی مادر نقش کلیدی در چگونگی تحول عاطفی این دوره ایفا می کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پروفایل آشفتگی روانشناختی مادران با افسردگی، اضطراب و استرس نوجوانان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 200 دانش آموز دختر و پسر مشغول به تحصیل در مدارس متوسطه اردبیل در سال تحصیلی 1393-1392 با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به همراه مادرانشان (200=n) به ترتیب به پرسشنامه های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-42) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) پاسخ دادند. داده ها با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین آشفتگی روانشناختی (افسردگی، اضطراب و استرس) مادران با اختلالات افسردگی، اضطراب و استرس فرزندان آنها رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (001/0>p) و بیشترین ضریب همبستگی نیز مربوط به رابطه اضطراب مادر با اضطراب فرزند است (46/0=r). نتایج تحلیل رگرسیون خطی نیز نشان داد که مدل پیش بینی اختلالات افسردگی، اضطراب و استرس فرزندان بر اساس آشفتگی روانشناختی مادران معنی دار بوده (001/0>p) و 16% از واریانس افسردگی نوجوانان، 25% واریانس اضطراب نوجوانان و 20% واریانس استرس نوجوانان با آشفتگی روانشناختی مادران بیان می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر از ارتباط آشفتگی روانشناختی مادران با افسردگی، اضطراب و استرس نوجوانان حمایت می کند. بنابراین توجه به وضعیت روانشناختی مادران می تواند در پیشگیری از اختلالات روانشناختی نوجوانان حائز اهمیت بهداشتی باشد.
    کلیدواژگان: آشفتگی روانشناختی، مادر، افسردگی، اضطراب، استرس، نوجوانان
  • ناهید مسعودپور، محمد زارع بیدکی، عماد صدیقی، مرضیه باختر صفحه 561
    زمینه و هدف
    افزایش تجویز متادون در برنامه های ترک مواد مخدر در سال های اخیر موجب بالارفتن آمار مسمومیت تصادفی به آن، به ویژه در کودکان شده است. هدف این مطالعه، تعیین فراوانی مسمومیت با متادون و علل احتمالی آن در کودکان زیر 15 سال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 97 کودک دچار مسمومیت با متادون در اورژانس اطفال بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) در سال 1392 بررسی شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق معاینه پزشکی و مصاحبه جمع آوری و ثبت گردید. داده ها با روش های آمار توصیفی و آزمون های آماری شامل ضریب همبستگی، مجذور کای و اختلاف میانگین ها مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 97 کودک مسموم، تعداد 57 نفر (76/58%) و 40 نفر (24/41%) به ترتیب پسر و دختر بودند. تعداد 7 نفر (2/7%) از این کودکان، 67 نفر (1/69%) از پدران و 16 نفر (5/16%) از مادران آنها اعتیاد داشتند. در 71 مورد (2/73%)، مسمومیت به صورت اتفاقی رخ داده بود. میانگین فاصله زمانی مراجعه به اورژانس معادل 24/2±14/3 ساعت و میانگین تعداد آمپول نالوکسان مصرفی برابر با 7/12±3/16 آمپول بود. بیش ترین مراجعه در شیفت شب و فصل پاییز وجود داشت. در هنگام مراجعه، 20 نفر (6/20%) دارای علائم خطر شدید و 53 نفر (6/54%) دارای علائم خطر متوسط و 24 نفر (7/24%) بدون علامت بودند. میزان بروز مسمومیت با متادون و شدت و عوارض آن، ارتباط آماری معنی داری (05/0>p) با اعتیاد، سن و سطح سواد مادر، با اعتیاد و رتبه تولد کودک، وضعیت اقتصادی خانواده، محل سکونت، فاصله زمانی مراجعه به اورژانس، نحوه نگهداری و حجم متادون مصرفی داشت.
    نتیجه گیری
    فصل، شرایط مادر، اعتیاد و رتبه تولد کودک، وضعیت اقتصادی خانواده و محل سکونت از مهم ترین عوامل در رابطه با مسمومیت با متادون در کودکان بود.
    کلیدواژگان: مسمومیت، متادون، کودکان، فراوانی
  • رباب حسن زاده، رابعه رحیمی، مینو رنجبر، مهدی حیدرزاده صفحه 575
    زمینه و هدف
    تشخیص زودرس سرطان پستان تاثیر به سزایی در کاهش مرگ و میر و افزایش کیفیت زندگی زنان خواهد داشت. با توجه به نقش مهم باورها در عملکرد زنان برای آموزش و تشویق آنان به انجام غربالگری ابتدا باید باورهای بهداشتی آنان را شناخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 250 زن در سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی بناب با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و باورهای بهداشتی آنان در مورد روش های غربالگری سرطان پستان بر اساس مدل بهداشتی Champion مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات حاصله با آمار توصیفی، آزمون t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش، 8/76% شرکت کنندگان در زمینه فواید ماموگرافی و 4/66% شرکت کنندگان در زمینه فواید معاینات بالینی باور بهداشتی خوب داشتند. در زمینه باورهای بهداشتی در مورد خود کارآمدی خود آزمایی پستان 2/65% از شرکت کنندگان باور بهداشتی ضعیفی داشتند. 94% شرکت کنندگان معتقد بودند انجام ماموگرافی احتمال مرگ ناشی از سرطان پستان را کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    با وجود باورهای بهداشتی خوب در برخی زمینه ها میزان انجام غربالگری های سرطان پستان کم است، بنابراین توصیه می شود عواملی را که در افزایش پذیرش روش های غربالگری سرطان پستان نقش دارند، شناسایی و از این عوامل برای تشویق زنان در جهت انجام غربالگری استفاده شود.
    کلیدواژگان: غربالگری، باورهای بهداشتی، سرطان پستان
  • فاطمه ترکاشوند، محمد اسدپور، محمود شیخ فتح الهی، الهه شیخی، محمدحسین صالحی شهربابکی، امید رضا حسینی، مرضیه باختر، رضا بیدکی صفحه 587
    زمینه و هدف
    بیماری ایدز به عنوان یک چالش مهم بهداشتی رابطه تنگاتنگی با رفتارهای پرخطر دارد. الگو و تغییرات رفتارهای پرخطر مربوط به HIV(ویروس نقص ایمنی انسانی) یک عامل تعیین کننده مهم در ایجاد اپیدمی HIV در سطح جامعه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی و الگوهای رفتارهای پرخطر در دوره های قبل و بعد از تشخیص بیماری در افراد HIV مثبت انجام شد.
    موا دو
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 130 نفر از افراد HIV مثبت دارای کد و پرونده در مرکز بهداشتی درمانی شماره 1 شهر رفسنجان (55 نفر) و مرکز مشاوره بیماری های رفتاری کرمان (75 نفر) در سال 1391 به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران با استفاده از چک لیست محقق ساخته توسط روان پزشک مورد مصاحبه قرار گرفته و اطلاعات لازم در زمینه وجود رفتارهای پرخطر در قبل و بعد از تشخیص عفونت HIV جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، دقیق فیشر و آزمون مک نمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 8/20 ± 12/40 سال بود و اکثر آنها مرد بودند. تزریق مواد مخدر با فراوانی 5/61%، استفاده از ابزار مشترک تزریق با فراوانی 1/43% و رفتار جنسی محافظت نشده با فراوانی40% بیشترین رفتار پرخطر قبل از تشخیص HIV بود. شایع ترین عامل احتمالی ایجاد بیماری از نظر خود فرد سرنگ آلوده (9/46%) و رابطه جنسی (9/26%) بود. بعد از تشخیص بیماری، تزریق مواد مخدر بیشترین رفتار پرخطر بوده و استفاده از ابزار تزریق مشترک به طور معناداری کاهش (001/0>p) و خودزنی افزایش یافته بود (004/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، رفتارهای پرخطر و عوامل احتمالی ایجاد عفونت HIV در این مطالعه مشابه الگوی کشوری بود. از آن جایی که معتادان تزریقی HIVمثبت در معرض رفتارهای پرخطر جنسی هستند، لازم است که آگاهی و مشاوره لازم در این زمینه در اختیار آنها قرار گرفته و مداخلات لازم در زمینه کاهش رفتارهای پرخطر جنسی در آنها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: رفتار پرخطر، ایدز، HIV(ویروس نقص ایمنی انسانی)، مرکز بیماری های رفتاری
  • مجید غفوری، سید احمد هاشمی، امیر عظیمیان، طیبه گریوانی، سید حسن سید شریفی صفحه 599
    زمینه و هدف
    بروز مقاومت آنتی بیوتیکی علاوه بر این که تهدیدکننده زندگی افراد می باشد، همچنین سبب تحمیل هزینه های درمانی سنگینی در سیستم بهداشت و درمان می شوند. این مطالعه با هدف بررسی باکتری های جداشده از نمونه های بالینی بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی و همچنین، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی که در سال 1392 انجام شد، تمامی بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد وارد مطالعه شدند. برای هر یک از نمونه ها پس از جدا سازی، شناسایی و تایید سویه ها با روش انتشار از دیسک بر طبق استاندارد های CLSI،بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی انجام گردید، سپس داده های جمع آوری شده از نرم افزار با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    126 بیمار مبتلا به عفونت بیمارستانی در طول مدت مطالعه شناسایی شد. شایع ترین میکروارگانیسم ایزوله شده اشرشیاکلی (63/20 %) بود، و به دنبال آن استاف کواگولاز منفی (50/13 %)، کاندیدیا (90/11%)، استاف کواگولاز مثبت (11/11 %)، انتروباکتر (52/9 %)، کلبسیلا (94/7 %)، سیتروباکتر (56/5 %)، سودوموناس ائروژینوزا (76/4 %)، اسینتوباکتر (97/3 %)، باسیل گرم مثبت (97/3 %)، انتروکوک (97/3 %) و کوکوباسیل گرم منفی (17/3 %) جرم های عامل عفونت بیمارستانی بودند. ارگانیسم های جدا شده مقاومت های مختلف و متنوعی به آنتی بیوتیک های گوناگون نشان دادند. بیشترین میزان مقاومت در آسینتوباکتر مشاهده گردید، که در (100%) موارد، آسینتوباکتر نسبت به سیپروفلوکساسین، آمیکاسین و جنتامایسین مقاوم بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر حاکی از فراوانی قابل توجه مقاومت دارویی چندگانه در بین ایزوله های عامل عفونت بیمارستانی جدا شده از نمونه های بالینی در بیمارستان مورد مطالعه است،که نیازمند توجه بیشتر پزشکان، متخصصین کنترل عفونت در بخش های مختلف مخصوصا بخش مراقبت ویژه بیمارستان ها درمورد تجویز آنتی بیوتیک ها است.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، کنترل عفونت، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فاطمه ترکاشوند، محمد اسدپور، محسن رضاییان صفحه 611
    زمینه و هدف
    درمان نگهدارنده با متادون یک برنامه درمانی جامع است که در آن متادون به عنوان جایگزینی برای بیماران وابسته به مواد افیونی به صورت طولانی مدت تجویز می شود. این مطالعه با هدف، ترجمه و تعیین روایی و پایایی مقیاس جهت گیری پرهیز از درمان نگهدارنده با متادون در ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در سال 1392 در شهر رفسنجان انجام شده است. مقیاس جهت گیری پرهیز توسط Caplehorn و همکاران تهیه شده است. جهت ترجمه فارسی آن، از فرآیند ترجمه-ترجمه مجدد استفاده شد. برای تعیین روایی از شاخص روایی صوری، نسبت روایی محتوا و شاخص های روایی محتوا استفاده گردید. جهت تعیین پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
    یافته ها
    شاخص روایی صوری کلیه سوالات مقیاس بیشتر از 5/1، نسبت روایی کلیه سوالات بیشتر از 62/0 و نمره شاخص های روایی سوالات از 79/0 بیشتر بوده و همه موارد در حد قابل قبول است. میزان ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده مقیاس برابر 62/0 بود که اندکی کمتر از مقدار قابل قبول (بزرگ تر یا مساوی 7/0) می باشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، برای اولین بار مقیاس جهت گیری پرهیز از درمان نگهدارنده با متادون به فارسی ترجمه شد و روایی و پایایی آن در حد نسبتا قابل قبولی گزارش گردید.
    کلیدواژگان: درمان نگهدارنده با متادون، مقیاس جهت گیری پرهیز، روایی، پایایی، فارسی
  • سرور سیستانی، حسین مطهری نژاد صفحه 621
    زمینه و هدف
    بهبود کیفیت هر دانشگاه وابسته به بهبود کیفیت گروه های آموزشی آن، به عنوان هسته اصلی فعالیت های هر دانشگاه محسوب می شود. این پژوهش با هدف ارزیابی درونی گروه هوشبری دانشکده پرستاری- مامایی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، به منظور ارتقای کیفیت آموزش و رفع نواقص در گروه هوشبری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- مقطعی در گروه هوشبری در سال 1392 انجام شد. بر اساس عوامل هفت گانه: رسالت و اهداف، مدیریت و سازمان دهی امور آموزشی و برنامه درسی، هیات علمی، دانشجویان، فرایند یادگیری یاد دهی و امکانات و تجهیزات، پرسشنامه تهیه شد. جامعه مورد پژوهش شامل اعضای هیات علمی (6 نفر)، دانشجویان(128 نفر) و سرپرستان اتاق عمل (3 نفر) و مدیر گروه به روش سرشماری در مطالعه شرکت کردند امتیازات بدست آمده از پرسشنامه ها و چک لیست ها با روش های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل و سپس با معیار گورمن مقایسه شدند.
    یافته ها
    از هفت عامل ارزیابی شده، عامل اهداف و رسالت گروه با میانگین امتیاز 68/3 رتبه خوب و عامل دانشجو با امتیاز 5/2 رتبه مرزی و بقیه عوامل مورد بررسی رتبه بیش از رضایت بخش و رضایت بخش را کسب کردند و در کل کیفیت گروه هوشبری با امتیاز 53/2 از نظر رتبه بندی گورمن در رتبه رضایت بخش قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های ارزیابی، گروه هوشبری از دیدگاه دانشجویان و اعضا هیات علمی در رتبه رضایت بخش قرار گرفت اما لازم است برای ارتقا عوامل مورد ارزیابی، بویژه عامل دانشجو، اهتمام در رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت و اصلاح نشانگرها، به عنوان اولویت های آتی گروه ارائه گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، کیفیت آموزشی، گروه آموزشی هوشبری
|
  • M. Rezaeian Page 533
  • P. Miraki, F. Bidarpoor, Sh. Rostami, Sh. Khairollahi, Kh. Rahmani Page 535
    Background And Objective
    Needle stick and sharps injuries (NSIs) have been recognized as one of the occupational hazards among health care workers. Many infections including blood-borne viruses such as Human Immunodeficieny Virus (HIV), hepatitis B and C can be transmitted by exposure to infected blood or other body fluid via accidental inoculation injury. The aim of current study was to determine prevalence of NSSIs and related factors in health care workers of Besat hospital of Sanandaj, 2014.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study, with sample size of 249 persons, was carried out during June and August in 2014 in Besat hospital of Sanandaj. Participants including nurses auxiliary nurse, midwives and service staff. Descriptive methods and logistic regression were used for summarie of data and assessing the associations between variables and occupational exposure, respectively.
    Results
    The prevalence of occupational exposure in this hospital personnel was 79.92 %. Multivariate logistic regression analysis showed that men more than women and those with experience (years of services) of 10 to 15 years were significantly more likely to needlestick. 61.36% of the participants also had correct knowledge about occupational exposures and how to deal with it.
    Conclusion
    The findings showed that the occurrence of NSIs in this hospital was high. We concluded that prevention of NSI as an integral part of prevention programs in the work places is essential, and training of health care workers regarding safety practices indispensably needs to be an ongoing activity.
    Keywords: Occupational exposure, Needle stick, Sharp injuries, Knowledge, Health workers
  • A. Atadokht, S. Daneshvar, M. Fathi Gilarlou, I. Soleymanyi Page 549
    Background And Objective
    Adolescence is one of the most sensitive periods in every one’s life in which the psychological disorders of mothers play a significant role in its emotional development state. The purpose of this study was to investigate the relationship of mother’s psychological distress with depression, anxiety and stress in adolescents.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 200 girls and boys studying in high schools of Ardabil in academic year of 2013-2014 and their mothers (n=200) were selected by multistage cluster random sampling, and the adolescents responded to Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS-42) and the mothers responded to Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS-21). Data were analyzed by Pearson’s correlation coefficient test and multiple linear regression analysis.
    Results
    Results showed that there is a positive significant correlation among the mother’s psychological distress (depression, anxiety and stress) with their adolescents’ depression, anxiety and stress disorders (p<0.001), and the most correlation coefficient was referred to the relationship between mother anxiety and adolescent anxiety (r=0.46). Linear regression analysis results also showed that the model of predicting adolescents depression, anxiety and stress based on the mothers’ psychological distress is significant (p<0.001) and 16% of the variance of adolescents depression, 25% of their anxiety and 20% of their stress can be explained by mothers’ psychological distress.
    Conclusion
    These results support of the relationship between mothers’ psychological distress and their adolescent’s depression, anxiety and stress. Thus, attention to mothers’ psychological conditions can be important in order to prevent the psychological disorders in adolescents.
    Keywords: Psychopathological distress, Mother, Depression, Anxiety, Stress, Adolescents
  • N. Masoudpour, M. Zare, Bidaki, E. Sedighi, M. Bakhtar Page 561
    Background And Objective
    Increased methadone prescription in narcotics withdrawal protocols in recent years resulted in a high number of accidental methadone poisoning, especially in children. The aim of the study was to determine the frequency of methadone poisoning and its probable causes in children aged less than 15 years.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 97 children with methadone poisoning admitted to emergency medical services of Ali-Ebne-Abitaleb hospital in Rafsanjan were investigated. Data were collected through medical examination and interview and analyzed by descriptive and analytical statistical methods including correlation coefficient, Chi-Square and comparison of means tests.
    Results
    Out of total 97 poisoned children, 57 (58.8%) and 40 (41.2%) cases were male and female, respectively. 7 (7.2%) of these children, 67 (69.1%) children's fathers and 16 (16.5%) of the children's mothers were opiate-dependent. Seventy-one (73%) cases had been poisoned accidentally. Average time interval to referring to hospital was 3.14±2.24 hours and average used naloxone was 16.3±12.7 ampoules. The maximum amount of referring was observed in autumn season and afternoon shifts. Twenty (20.6%) and 53 (54.6%) poisoned children had severe and moderate risk signs, respectively, and 24 (24.7%) cases were asymptomatic. The frequency and severity of methadone poisoning had a statistically significant association (p<0.05) with variables including child addiction, child's birth rank, mother addiction, mother age, mother educational level, and family economic status.
    Conclusion
    Season, mother conditions, children addiction and birth rank, family economic status and habitat are the most important factors in the incidence of methadone poisoning.
    Keywords: Poisoning, Methadone, Children, frequency
  • R. Hassanzadeh, R. Rahimi, M. Ranjbar, M. Heidarzadeh Page 575
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common cancer among females. Early detection by screening programs is a useful approach to controlling the disease. The purpose of this study was to assess the health beliefs in breast self-examination, mammography and clinical breast examination among females referring to Bonab health centers.
    Materials And Methods
    It was a cross- sectional study. The participants were recruited from 5 health centers of Bonan by Convenience sampling (n=250). Data was collected by Champion’s Health Belief Model Scale and analyzed using SPSS-PC (v.13).
    Results
    The results showed that 76.8% of the participants believed in the benefits of mammography and 66.4% of them the clinical examination. About 65.2% of participants had poor health beliefs about efficacy of Breast Self-Examination. 94% of participants believed that mammography reduce the risk of death due to breast cancer.
    Conclusion
    Despite good health beliefs in some fields, rates of breast cancer screening are low, therefore it is recommended to know the factors that play a role in increasing the acceptance of breast cancer screening methods and used them to encourage women to have screening.
    Keywords: Screening, Health Believes, Cancer
  • F. Torkashvand, M. Asadpor, M. Sheikh Fathollahi, E. Sheikhi, M.H. Salehi Shahrbabaki, O. Rezahoseini, M. Bakhtar, R. Bidaki Page 587
    Background And Objective
    Acquired Immunodeficiency Syndrome (AIDS) as a major health challenge has close relationship with high-risk behaviour. Patterns and changes in risk behaviour associated with HIV are important factors in creating a community-level HIV epidemic. The current study examined the prevalence and patterns of risky behaviour before and after the diagnosis of HIV-positive individuals.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 130 HIV-positive people were selected through census method in Rafsanjan health center 1 (n = 55) and Kerman behavioral diseases center (n = 75) in 2012. The patients were interviewed thrugh of checklist made by resercher by a psychiatrist and necessary information was collected before and after the diagnosis of HIV infection. Data were analyzed using chi-square, Fisher's exact, and McNemar's tests.
    Results
    The mean age of patients was 40.12 ± 8.20 years and most of them were male. Before HIV diagnosis, the frequencies of injecting drugs, the use of collaborative injection tools and unprotected sexual behavior were 61.5%, 43.1% and 40%, respectively.
    Conclusion
    According to findings, the probable cause of the high-risk behavior for HIV infection in this study was similar to the national pattern. Risky behavior had significant changes in different directions after diagnosis.
    Keywords: Frequency, Risky behavior, AIDS, HIV, Behavioral diseases center
  • M. Ghafouri, S.A. Hashemi, A. Azimian, T. Garevani, S.H. Seyed Sharifi Page 599
    Background And Objective
    The incidence of antibiotic resistance, in addition to threatening the lives of people, is also due to treatment costs in the healthcare system are enormous. The aim of this study was to determine isolated bacterial from of clinical samples from patients with nosocomial infections and antibiotic resistance patterns in Imam Reza hospital in Bojnurd.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in 2013, all patients with nosocomial infections were selected. After the separation, identification and confirmation of species, antibiotic resistance was evaluated according to CLSI guideline. The collected data were analyzed by SPSS version 18 and presented with descriptive statistics.
    Results
    One hundred and twenty-six patients with nosocomial infection were detected during the study, the most common isolated microorganism was Escherichia. coli (20.63%), followed by coagulase-negative Staphylococcus(13.50%), Candida (11.90%), coagulase- positive Staphylococcus (11.11%), Enterobacter (9.52%), Klebsiella (7.94%), Citrobacter (5.56%), Pseudomonas aeruginosa (4.76%), Acinetobacter (3.97%), Gram-positive Bacillus and Enterococcus (3.97%) and Gram-negative Coco bacilli(3.17%). Organisms isolated from samples showed variety resistance to different antibiotics. The highest resistance rate (100%) was observed in Acinetobacter, to Ciprofloxacin, Amikacin and Gentamicin.
    Conclusion
    The present study showed the considerable antibiotic resistance in clinical isolated samples collected from studied hospitals, that requires more doctor's attention, infection control professionals in various sectors, especially the intensive care unit of the hospital for antibiotic prescribing.
    Keywords: Nosocomial infections, Infection control, Antibiotic resistance
  • F. Torkashvand, M. Asadpor, M. Rezaeian Page 611
    Background And Objective
    Methadone maintenance therapy is a comprehensive treatment plan in which methadone is used as a substitution long therapy in people with Opioid dependent. The aim of the present study is to translate and determine the validity and reliability of Abstinence Orientation Scale (AOS) in Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out in Rafsanjan in 2013. The AOS was developed by Caplehorn et al. The back-translation method has applied in order to translate the original Scale from English into Farsi. Validity was checked using Impact Score (IS), Content Validity Ratio (CVR) and Content Validity Index (CVI). Reliability was checked using cronbach's Alpha coefficient.
    Results
    The IS for all questions was above 1.5. The CVR for all questions was above 0.62 and the CVI for all questions was above 0.79 and the whole were acceptable. The cronbach's Alpha coefficient was also equal 0.62 which was slightly less than the acceptable level (i.e. equal or more than 0.7).
    Conclusion
    For the first time, in the present study the AOS was translated into Farsi and its validity and reliability were reported as to be rather satisfactory.
    Keywords: Methadone Maintenance Treatment, Abstinence Orientation Scale (AOS), Validity, Reliability, Farsi
  • S. Sistani, H. Motahari Nejad Page 621
    Background And Objective
    Internal evaluation is an important aspect in the improvement of the quality of education. This study aimed to internally evaluate the strength and weakness points of the anesthesiology department in order to improve the quality of the educational programs.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in the anesthesiology department of the paramedical faculty of Rafsanjan University of Medical sciences in 2013. Questionnaires were prepared on the basis of seven factors includeing Goals and objectives, Management and organization, Education and Curriculum, Faculty members, Students, The learning and teaching procedures and Equipment. The statistical populations included faculties (6 persons), students, (128 persons), operating room supervisors (3 persons) and administrator group that were selected through census method. Data were analyzed with descriptive statistical methods and categorized using Gourman scale.
    Results
    Out of the seven studied factors, the goals and missions with average score of 3.68 were considered to be desirable and the students factor with score of 2.5 was undesirable. The other factors received relatively desirable scores. On the whole the quality of the anesthesiology department with the overall score of 2.53 is considered desirable. Satisfying ratewas based on the rating of Gourman scale.
    Conclusion
    Based on the results of this evaluation the quality of the anesthesiology department from the perspective of students and the faculty members were satisfactory. Considering the undesirable score of the students factor, it is recommended that curriculum developers and program designers should pay more attention to encouraging students participation, holding educational workshops and familiarizing the students with new evaluation methods.
    Keywords: Internal evaluation, Quality of education, Department of Anesthesiology