فهرست مطالب

Modern Rehabilitation - Volume:9 Issue: 4, 2015

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:9 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید زهره موسوی، محمدرحیم شاهبداغی*، ملیحه کدیور، نسرین خسروی، مهدیه میرزازاده صفحه 1
    زمینه و هدف

    تغذیه یکی از ضروری ترین رفتارها برای حفظ بقا، یادگیری و تعامل نوزاد است. با توجه به اهمیت بلع در روند رشد و نقش اساسی آن در حیات نوزاد، بررسی اختلالات بلع جایگاه مهمی دارد. یکی از شاخه های اصلی فعالیت گفتاردرمان ها، تشخیص، ارزیابی و درمان این اختلال می باشد. بنابراین وجود اطلاعات پایه ای درباره شیوع اختلال بلع می تواند در برنامه ریزی های درمانی موثر باشد. لذا مشخص کردن آمار نوزادان مبتلا به اختلالات تغذیه دهانی در بخش مراقبتهای ویژه در این پژوهش انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تمامی نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های علوم پزشکی تهران در سه ماه ابتدای سال 1390 از طریق انجام ارزیابی، جمع آوری اطلاعات از پرونده پزشکی، مصاحبه و مشاهده از لحاظ تاریخچه پزشکی، تاریخچه تغذیه، سطح رشدی، کنترل وضعیت و تن و رفلکس، مهارتهای حسی، توانایی مکیدن، بلعیدن، هماهنگی مکیدن- بلع-تنفس و کیفیت تنفسی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که از 166 نوزاد بستری در بخش مراقبت های ویژه 45 نوزاد (10/27%)، مبتلا به اختلال تغذیه دهانی بودند که شیوع اختلال تغذیه دهانی در میان نوزادان پسر بیشتر از دختر بود (11/91 % در مقابل 88/8%). از میان نوزادان مبتلا به اختلال تغذیه دهانی 22 نوزاد به طور طبیعی، 18 نوزاد با لوله از طریق بینی (Nasal Gavaj Tube: NGT) و 5 نوزاد با لوله از طریق دهان (Oral Gavaj Tube: OGT) تغذیه می شدند. مشکل در فاز دهانی (88/88%) و فاز مروی (22/2%) به ترتیب بیشترین و کمترین میزان هایی بودند که در این نوزادان وجود داشت و هیچ نوزادی در فاز حلقی مشکل نداشت.

    نتیجه گیری

    ارزیابی بلع توسط گفتاردرمان اطلاعاتی ضروری در مورد لزوم مداخلات درمانی تغذیه ای فراهم می کند و با تشخیص زودهنگام این اختلال می توان از مشکلات احتمالی بعدی گفتاری پیشگیری کرد. درنتیجه حضور گفتاردرمان در بخش نوزادان ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: شیوع، اختلالات تغذیه دهانی، نوزادان، بخش مراقبت های ویژه
  • شهربانو بیداری، مجتبی کامیاب، امیر احمدی، محمدصالح گنجویان، بهار شقایق فرد صفحه 8
    زمینه و هدف
    اسکولیوز ایدیوپاتیک یکی از مشکلات ارتوپدی است که 5/1 درصد تا 3 درصد نوجوانان 10 تا 16 سال را درگیر می کند. از جمله درمان های غیر تهاجمی اسکولیوز، درمان بریسی، تمرین درمانی، تحریک الکتریکی و مراقبت کایروپرکتیک می باشد که ترکیب بریس با تمرین، شناخته شده ترین و موثرترین روش درمان است. با وجود اختلاف نظرهای فراوان بین محققان، تاکنون مطالعه ای تاثیر تمرینات همراه بریس میلواکی بر اساس برنامه Blount & Moeرا بر تغییرات زاویه کایفوز و اسکولیوز تا مرحله کنار گذاشتن تدریجی بریس، بررسی نکرده است. بنابراین هدف این مطالعه بررسی نقش این تمرینات در تغییرات زاویه کایفوز و اسکولیوز تا مرحله کنار گذاشتن تدریجی بریس میلواکی می باشد.
    روش بررسی
    تعداد هفده بیمار مبتلا به کایفواسکولیوز با میانگین سنی 15سال، از یک مرکز درمانی خصوصی وارد مطالعه شدند. بیماران بر اساس ارزیابی کمی و کیفی انجام تمرینات در سه گروه خوب، متوسط و ضعیف قرار گرفتند. میانگین زاویه Cobb در آغاز درمان و در آغاز دوره کنار گذاشتن تدریجی بریس، در گروه های مختلف، تعیین و با استفاده از آزمون های آماری تی زوج، ویلکاکسون و آنالیز واریانس، مقایسه گردید.
    یافته ها
    پوشیدن بریس میلواکی به همراه انجام تمرینات ورزشی، بر کاهش زاویه اسکولیوز و کایفوز اثر معنی داری داشت (05/0p<) اما تفاوت آماری معناداری در تغییرات زاویه اسکولیوز و کایفوز بین سه گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بریس میلواکی بر کاهش انحنای اسکولیوزی و کایفوزی اثرگذار است اما کیفیت و کمیت انجام تمرینات همراه بریس میلواکی در مدت استفاده تمام وقت از بریس، در این اصلاح نقشی ندارند.
    کلیدواژگان: کایفواسکولیوز، بریس میلواکی، تمرینات، زاویه کاب
  • ایمان وحدت، فرهاد طباطبایی قمشه، سیف الله غلامپور، مصطفی رستمی، سیامک خرمی مهر صفحه 16
    زمینه و هدف
    هدف این تحقیق بررسی ماهیت ساختار و اجزای تشکیل دهنده گشتاور مقاوم غیرفعالمفصل آرنج در برابر حرکت و الگو قرار دادن آن برای ایجاد یک مکانیزم گشتاوری مشابه در تجهیزات تمرینی و توانبخشی با توجه به دیدگاه توانبخشی و طب ورزش بود.
    روش بررسی
    هشت مرد سالم بدون هیچگونه مشکل و سابقه اختلال قبلی در سیتم عصبی عضلانی بر اساس معیار ضریبقد و وزن در این مطالعه شرکت داشتند. پنج حرکت فلکشن غیرفعال آرنج در سرعتهای 15 و 45 درجه بر ثانیه در دامنه حرکتی صفر تا 130 درجه بر ثانیه توسط دینامومتر ایزوکینتیک سایبکس انجام شد و همزمان، فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات مربوطه ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار متلب استفاده شد.
    یافته ها
    پس از بررسی ماهیت اجزای تشکیل دهنده گشتاور مقاوم غیرفعال، بیشترین همسانی و نزدیکترین عملکرد به عملکرد مقاومتی این گشتاور، در استفاده از ترکیب گشتاور مقاوم وزنه آزاد و گشتاور مقاوم سیلندر و پیستون پنوماتیک مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مهمترین نتیجه بدست آمده، امکان دستیابی به بهینه سازی حرکت، کاهش آسیب وارده به مفاصل و همچنین کاهش اتلاف انرژی از طریق استفاده از مکانیزم مقاومت طبیعی بافتهای درگیر در حرکت برای ایجاد مکانیزم مقاومتی در تجهیزات مورد نظر در انجام حرکت مفصلی بود.
    کلیدواژگان: مفصل آرنج، گشتاور مقاوم غیرفعال، تجهیزات توانبخشی، ویسکوالاستیک
  • لیلا دهقان، حمید دالوند، عباس پورشهباز صفحه 25
    زمینه و هدف
    مادران کودکان فلج مغزی به واسطه ی مراقبت کردن از کودک فلج مغزی محدودیتهای را در عملکرد روزمره زندگی خود تجربه می کنند و نیاز به ابزارهای استاندارد برای ارزیابی عملکردهای روزمره ی این مادران بیش از پیش احساس می شود. هدف از این مطالعه، ترجمه ی مقیاس عملکرد کاری کانادایی Canadian Occupational Performance Measure: COPM به فارسی و بررسی روایی محتوایی و تکرار پذیری نسخه فارسی شده در مادران ایرانی دارای کودکان فلج مغزی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه غیر تجربی از نوع متدلوژیک بود و بعد از کسب اجازه از سازندگان مقیاس COPM طی سه مرحله طبق روش IQOLA به زبان فارسی ترجمه شد. برای تعیین روایی محتوا در یک پانل ده نفر، از خبرگان درخواست شد هر آیتم را براساس «طیف مناسب است» و «مناسب نیست» بررسی نمایند. برای بررسی تکرار پذیری نسخه فارسی، در دو نوبت با فاصله حداقل دو روز یا حداکثر یک هفته در اختیار 30 نفر مادر دارای کودک فلج مغزی ساکن شهر تهران که به کلینک های کاردرمانی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی مراجعه کرده بودند قرار گرفت. روش نمونه گیری به صورت ساده و غیر احتمالی بود. سپس داده ها از لحاظ روایی محتوایی و همبستگی در آزمون – باز آزمون مجدد تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    روایی محتوایی نسخه فارسی مقیاس COPM 222/0 ± 95/80 و مورد تایید بود. ضریب همبستگی اسپیرمن براون هم در آزمون –باز آزمون در نمرات عملکرد 84/0 و برای رضایت مندی 87/0 بود که نشان دهنده ی همبستگی بالا بین نمرات در دو بار اجرای آن و تکرار پذیری قابل قبول نسخه فارسی این مقیاس است.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس COPM از تکرار پذیری و روایی محتوای قابل قبولی در جامعه هدف برخوردار بود و می تواند بعنوان ابزار مناسبی در کارهای پژوهش و بالینی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مقیاس عملکرد کاری کانادایی، مادر، فلج مغزی، روایی، تکرار پذیری
  • سعیده بیت الهی، سوسن صالحی، نسیم مردانی صفحه 32
    زمینه و هدف
    تا کنون مطالعات مختلفی در زمینه تفاوت های شناختی و زبانی بین کودکان دارای لکنت و همسالان طبیعی آنها انجام شده است. از طرف دیگر، روش های درمانی مختلف برای درمان لکنت در کودکان پیشنهاد شده است که یکی از اصلی ترین آنها گفتار کشیده (یک روش شکل دهی گفتار) بوده است. هدف از انجام مطالعه حاضر این است که آیا درمان با استفاده از روش گفتار کشیده در کودکان دارای لکنتی خفیف تا متوسط می تواند حافظه فعال واجی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
    روش بررسی
    25کودک 4 تا 6 سال دارای لکنت براساس معیارهای ورود و خروج مطالعه، انتخاب شده و با آزمون تکرار ناکلمه قبل و بعد از درمان مورد بررسی قرار گرفتند. روند مداخله نیز براساس پروتکل درمانی گفتار کشیده Hedge به این کودکان ارائه شد. امتیازات آنها در آزمون ناکلمه و شدت لکنت آنها براساس مقیاس Stuttering Severity Instrument: SSI قبل و بعد از مداخله، به دست آمده و مقایسه شد و نتایج با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSS و آزمون ویلکاکسون تحلیل شد.
    یافته ها
    قبل و بعد از درمان، شدت لکنت به طور معناداری کاهش پیدا کرد (05/0P<). در آزمون تکرار ناکلمات، تعداد ناکلمات درست تکرار شده شامل تک هجایی، دو هجایی و سه هجایی قبل و بعد از مداخله تفاوت معنادار داشتند (05/0P<). سن کودکان با میزان بهبودی آنها با درمان کشیده گویی ارتباط معنادار نداشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که درمان براساس روش گفتار کشیده بر کاهش شدت لکنت و بهبود توانایی تکرار ناکلمه اثر معنادار دارد. این روش به عنوان یک روش شکل دهی گفتار که معمولا بر مبنای نظریه های حرکتی هستند، بر ظرفیت حافظه فعال واجی اثر معنادار داشت.
    کلیدواژگان: لکنت، حافظه فعال واجی، شکل دهی گفتار، روش گفتار کشیده
  • مهرداد سعیدی بروجنی، قربان تقی زاده، مهدی عبدالوهاب، لاله لاجوردی، مهدی رمضانی صفحه 39
    زمینه و هدف
    یکی از علل اصلی کمردرد غیراختصاصی مزمن، وضعیت نامناسب کاری، تکرار زیاد یک فعالیت و یا سنگینی کار می باشد. داشتن ابزار ارزیابی مناسب، دقیق، ارزان و ساده جهت سنجش شدت قرار گرفتن در معرض فعالیت های آسیب رسان کاری، جهت شناسایی افراد در معرض و بکار گرفتن درمان مناسب ضروری است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه مقیاس تک آیتمی Borg با مقیاس Job Related Physical Demands: JRPD برای شناسایی افراد در معرض فعالیت های آسیب رسان کاری در نیروهای نظامی مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه پیمایش مقطعی، 92 فرد مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی مزمن با میانگین سنی (انحراف معیار) (55/8 ±) 16/29 سال و 93 فرد سالم با میانگین سنی (انحراف معیار) (17/9 ±) 80/26 سال و همسان شده از نظر مدت زمان کار، سن و نوع خدمت با افراد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی بصورت غیراحتمالی ساده انتخاب شدند. از مقیاس تک آیتمی Borg و مقیاس JRPD برای سنجش شدت قرار داشتن در معرض فعالیت های آسیب رسان کاری استفاده شد.
    یافته ها
    با در نظر گرفتن مقیاس JRPDبعنوان مقیاس معیار، در آستانه ی متوسط و بالاتر میزان قرار داشتن در معرض فعالیت های آسیب رسان کاری، برای مقیاس تک آیتمی Borg میزان حساسیت 82% و میزان اختصاصیت 28% بدست آمد در صورتی که در آستانه ی شدید برای این مقیاس میزان حساسیت و اختصاصیت به ترتیب 25% و 85% بود. همچنین نتایج نشان داد که هر دو مقیاس تک آیتمی Borg و مقیاس JRPD بصورت معناداری (001/0P <) توانایی دسته بندی کردن افراد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن در معرض و یا عدم معرض فعالیت های آسیب رسان کاری را دارند.
    نتیجه گیری
    مقیاس تک آیتمی Borg دارای حساسیت بالا و اختصاصیت پایین در آستانه ی متوسط و بالاتر و دارای اختصاصیت بالا و حساسیت پایین در آستانه ی شدید برای شناسایی افراد در معرض فعالیت های آسیب رسان کاری در نیروهای نظامی مبتلا به کمردرد غیراختصاصی می باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت های آسیب رسان کاری، کمردرد غیراختصاصی مزمن، مقیاس تک آیتمی Borg، مقیاس JRPD
  • علی امیری، حسین باقری، علی اشرف جمشیدی، ساجده سروش، پیرایه محمدی صفحه 48
    زمینه و هدف
    سندروم درد مفصل پتلافمورال یکی از شایع ترین مشکلات زانو است. کاهش حس عمقی، درد و تغییر در الگوی فعالیت عضلانی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو دیده می شود. پس این احتمال وجود دارد که بیماران مبتلا به درد قدامی زانو تعادل ضعیف تری داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی کنترل وضعیتی در بیماران PatelloFemoral Pain Syndrome ومقایسه آن با افراد سالم است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 10 زن مبتلا به سندروم پتلافمورال) سن 31/5±1/31 وزن95/8 ± 6/59 قد05/.±62/1) و 10 فرد سالم سن 2/27±81/1 وزن 36/2±6/60، قد0/0±067/1) متناسب با بیماران انتخاب شد. ابتدا میزان درد آنها بر اساس شاخص دیداری درد (VAS) اندازه گیری شد، سپس پوزیشن پتلا با استفاده از روشMc Connell اندازه گیری شد. سپس در این دو گروه مسی: Center Of Pressure COP در دو صفحه ساجیتال و فرونتال با دو وضعیت چشمان باز و بسته در حالی که بیمار بر روی یک پا)پای مبتلا(ایستاده است به وسیله Force Plate اندازه گیری شد.
    یافته ها
    شاخص درد در افراد مبتلا به سندروم پتلافمورال45/1 ±7 و جا به جایی خارجی پتلا در این افراد75/1± 05/7 میلیمتر به سمت خارج بود. مقایسه شاخص کلی مسیرCOP در جهت قدامی-خلفی و در جهت داخلی-خارجی با چشمان باز بین دو گروه سالم و مبتلا به سندروم پتلا فمورال تفاوت معناداری را نشان میدهد (سطح معناداری به ترتیب 001/0و02/0) اما مقایسه شاخص کلی مسیرCOP در جهت قدامی-خلفی و داخلی-خارجی با چشمان بسته تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    افزایش نوسانات وضعیتی در افراد مبتلا به سندروم پتلا فمورال می تواند به علل وجود درد، تغییر پوزیشن پتلا و جا به جایی خارجی آن و کاهش حس عمقی زانو باشد.
    کلیدواژگان: کنترل پوسچر، سندروم پتلا فمورال، چشمان باز و بسته
  • یاسمین خوش آموز، گیتی ترکمان*، هاجر بنی فاطمه، علیرضا سرمدی صفحه 54
    زمینه و هدف

    در مورد نقش گیرنده های پوستی در تحریک پذیری موتورنورون های نخاعی، اختلاف نظر های فراوانی وجود دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی تحریک پذیری موتورنورون های نخاع و تغییرات منحنی ریکاوری رفلکس H عضلات سولئوس و گاستروکنمیوس بعد از اعمال بی حسی موضعی بر پوست ستون فقرات است.

    روش بررسی

    30 زن داوطلب سالم غیرورزشکار با میانگین سنی (11/3 ± 20/27) در دو جلسه جداگانه مورد بررسی قرار گرفتند. منحنی ریکاوری رفلکسH عضلات گاستروکنمیوس و سولئوس، قبل از مداخله و 15 دقیقه پس از اعمال بی حسی (محلول لیدوکائین 10%) یا بی حسی پلاسبو (آب)، با دو شدت تحریک Hmax 30 و 100% و اینتروال های 202-1 میلی ثانیه ثبت شد. پس از استخراج دامنه پاسخ های H1 و H2و رسم منحنی ریکاوری، دامنه و اینتروال قله (زمان ظهور قله)، سطح زیر منحنی و آستانه تسهیل اولیه و ثانویه محاسبه و آنالیز شد.

    یافته ها

    پس از اعمال لیدوکائین،آستانه درک حسی پوست ستون فقرات افزایش معنی دار نشان داد (05/0 >P). قله و سطح زیر منحنی تسهیل اولیه کاهش معنی دار نشان داد که به دلیل افزایش معنی دار پاسخ H1. بود (05/0 >p). آستانه تسهیل ثانویه نیز در دو عضله گاستروکنمیوس و سولئوس کاهش معنی دار نشان داد(05/0 >P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد کاهش فعالیت گیرنده های پوست پس از بی حسی می تواند موجب افزایش تحریک پذیری موتورنورون ها و تسهیل ریکاوری رفلکس Hشود. به نظر می رسد که استفاده از تحریکات الکتریکی زوج و رسم منحنی ریکاوری رفلکس H روش مناسبی برای بررسی تاثیر مدالیته های فیزیوتراپی بر تحریک پذیری موتورنورون های نوع اول و دوم باشد.

    کلیدواژگان: منحنی ریکاوری رفلکس H، بی حسی موضعی، سرما، تحریک پذیری موتورنورون
  • مهناز صارمی، فاطمه خیاطی * صفحه 68
    زمینه و هدف

    کمردرد شایعترین و پر هزینه ترین اختلال اسکلتی عضلانی در میان پرستاران می باشد. مطالعات نشان داده-اند که ریسک فاکتورهای ارگونومیک اصلی ترین عامل بروز آسیب های کمر می باشند. هدف ما از این مطالعه، بررسی میزان بروز کمردرد در میان پرستاران موظف به حمل دستی بیماران و تعیین میزان ارتباط آن با سطح ریسک ارگونومیکی بخشهای بستری در یک بیمارستان فوق تخصصی در تهران می باشد.

    روش بررسی

    30 نفر پرستار که در حمل دستی بیمار فعالیت داشتند (دامنه سنی 25-43 سال) در این مطالعه شرکت نمودند. از پرسشنامه استاندارد نوردیک وتست بالینی Slump به ترتیب جهت ارزیابی کمردرد و میزان فشار بر روی ریشه عصبی استفاده شد. به منظور بررسی سطح ریسک ارگونومیکی حمل دستی بیمار از روش ارزیابی شاخص کمی MAPO Movement and Assistance of Hospital Patients: در16 بخش بیمارستان (مشتمل بر 174 اتاق بستری) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطح خطر ارگونومیکی در تقریبا90% از بخش های ارزیابی شده، زیاد بوده و این بخش ها در نوار قرمز رنگ قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل از پرسشنامه نوردیک، %7/66 پرستاران در 12 ماه گذشته کمردرد را تجربه کرده بودند. بر اساس نتایج بدست آمده 7/46 % پرستارانی که در بخشهای با ریسک ارگونومیک بالا فعالیت داشتند در 12 ماه گذشته کمردرد داشته اند و در 3/53% آنها نیز تست slump مثبت بوده است. آزمون مربع کای رابطه معنی داری را بین شیوع کمردرد و سطح خطر بدست آمده از شاخص MAPO در بخش ها تائید کرد (004/0 p =).

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از پژوهش حاضر ارتباط بین وضعیت ارگونومیکی بخشهای بیمارستانی را با کمردرد پرستاران نشان داد. بنابراین انتظار می رود بهبود شرایط ارگونومیکی به ویژه تامین منابع انسانی کافی، تامین تجهیزات کمکی انتقال بیمار، تعمیرات به موقع و اجرای برخی اصلاحات عمرانی با کاهش بروز کمردرد در پرستاران همراه باشد.

    کلیدواژگان: سطح ریسک ارگونومیکی، شاخص MAPO، تست بالینی Slump، کمردرد، پرستاران
  • ریحانه محمدی، طلیعه ظریفیان، بهروز محمودی بختیاری صفحه 78
    زمینه و هدف
    کودکان آسیب دیده شنوایی برای یادگیری مهارتهای ارتباطی و زبانی با مشکلات متعددی روبرو هستند. در این مطالعه به مقایسه ویژگی های صرفی زبان بیانی کودکان آسیب دیده شنوایی و شنوا در گفتار توصیفی وگفتارمکالمه ای پرداخته شده است.
    روش بررسی
    پژوهش مقطعی، تحلیلی حاضر بر روی 16 کودک طبیعی و 9 کودک آسیب دیده شنوایی 48 تا 72 ماهه فارسی زبان انجام شد. روش نمونه گیری در دسترس بود. در آغاز با لحاظ نمودن معیارهای ورود و خروج نمونه گیری زبانی مربوط به بازگویی داستان و گفتارمکالمه ای گردآوری شد و در نهایت داده های به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماریتی مستقل و یومن ویتنی مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در بازگویی داستان در به کارگیری حروف ربط، کل تکواژهای دستوری آزاد، واژه بست، تکواژصفرتفاوت معناداری بین کودکان آسیب دیده شنوایی و شنوا وجود داشت (05/0P˂). در گفتارمکالمه ای بین متغیرهای حرف ربط، حرف اضافه، کل تکواژهای دستوری آزاد، وندهای تصریفی، واژه بست، تکواژصفر، کل تکواژهای دستوری وابسته و تکواژهای قاموسی تفاوت معنادار بین دو گروه مشاهده شد (05/0P˂).
    نتیجه گیری
    کودکان آسیب دیده شنوایی علاوه بر اینکه تعداد تکواژ های کمتری نسبت به کودکان شنوا استفاده می کنند نوع خطاهای آنها نیز با کودکان شنوا متفاوت است در بازگویی داستان کودکان کم شنوا تکوا‍ژهای قاموسی را حذف می کنند در حالی که کودکان شنوا یک تکواژ قاموسی را به جای تکواژ دیگر به کار می برند. اما در گفتار مکالمه ای خطای غالب هر دو گروه حذف نادرست تکواژهای قاموسی است.
    کلیدواژگان: آسیب دیده شنوایی، خطاهای ساختواژی، گفتارمکالمه ای، بازگویی داستان
|
  • Seyede Zohreh Mousavi, Mohammad Rahim Shahbodaghi, Malihe Kadivar, Nasrin Khosravi, Madiehe Mirzazade Page 1

    Back ground and

    Aim

    Feeding is the most essential behavior in infants for vitality, learning and interaction. Because of feeding importance in developmental process and its primary role in infant’s vitality, the study of dysphagia has an important role. Diagnosis, assessment and treatment of this disorder are primary professional action for speech therapists. Therefore, basic information about prevalence of such disorders can be effective in treatment planning. In this study, the number of infants with oral feeding disorders is determined in NICU.

    Materials And Methods

    In this descriptive-sectional study, all infants that were in NICU at Tehran University of medical sciences hospitals were evaluated in three first months of 1390 year through information from medical history, interview and observation. The data were analyzed with SPSS 16.

    Results

    Data analyzing of this study showed that 45 infants (27.10%) from 166 cases in NICU had oral feeding disorders. The incidence in male is more than female (91.11% versus 8.88%). Twenty two of cases feed normally, 18 cases feeding with NGT and 5 cases with OGT. The rate of difficulty in oral phase and esophageal phase were 88.88% and 2.22% respectively. No infants have difficulty in Pharyngeal phase.

    Conclusion

    Feeding disorder assessment by speech therapist provides essential information about feeding intervention and so early diagnosis can prevent later speech problems. Therefore, the role of a speech therapist in NICU is important.

    Keywords: Incidence, Oral feeding disorders, Infants, NICU
  • Shahrbanoo Bidari, Mojtaba Kamyab, Amir Ahmadi, Mohammad Saleh Ganjavian, Bahar Shaghyeghfard Page 8
    Background And Aim
    Idiopathic scoliosis is a common orthopaedic condition affecting 1.5% to 3% of the adolescents. Conservative treatments for idiopathic scoliosis involve bracing, exercise therapy, electrical stimulation and chiropractic treatment. Bracing in association with exercise is a well known method in the treatment of scoliosis. In spite of the disagreement among researchers, no study has assessed the effect of Blount &Moe exercises accompanied with a milwaukee brace on the kyphotic and scoliotic cobb angle at the beginning of weaning phase up to now. Therefore the aim of the present study was to investigate the role of Blount &Moe exercises on improvement of kyphotic and scoliotic cobb angle at the beginning of weaning phase.
    Materials And Methods
    The patients were evaluated in terms of the quantity and quality of performing the exercises. Mean Cobb angle was compared before bracing and at the beginning of weaning phase.
    Results
    Kyphotic and scolioitic cobb angle were reduced after using the milwaukee brace(p> 0.05), but no significant difference was found among all groups for the kyphotic and scoliotic cobb angle.
    Conclusion
    Miwaukee brace reduces kyphotic and scoliotic cobb angle, but the quantity and quality of exercise doing before weaning phase does not affect this parameter.
    Keywords: Kyphoscoliosis, Milwaukee brace, Exercise, Cobb angle
  • Iman Vahdat, Farhad Tabatabaighomsheh, Seyfollah Gholampour, Mostafa Rostami, Siamak Khorramymehr Page 16
    Background And Aim
    The aim of this study was to investigate the structure of passive resistive moment of elbow joint acting against movement and also to apply it in order to create a similar moment mechanism for rehabilitation and practical equipment to perform joint movements according to sports medicine and rehabilitation scopes and notifications.
    Materials And Methods
    Eight healthy men were recruited in order to establish the subjects group which had no history of neurological or musculo-skeletal pathology. Five cyclic passive elbow flexions were performed by a Cybex isokinetic dynamometer at 15 and 45 deg/s through 0 to 130 degree of range of motion. The experimental data was exported to the MATLAB software for analysis.
    Results
    Investigation of the structure of the components of the passive resistive moment showed that the most compatibility with passive resistive moment observed in the combined use of weight and pneumatic resistive moments.
    Conclusion
    Finally it was concluded that the possibility of reaching optimized movement, reduction of damage to the tissues and joints and also reduction of energy dissipation due to inertia were provided by the use of the function of natural resistive moment of the limbs in order to create a resistive mechanism for rehabilitation and practical equipment.
    Keywords: Elbow joint, Passive resistive moment, Rehabilitation equipment, Viscoelastic
  • Leila Dehghan, Hamid Dalvand, Abbas Pourshahbaz Page 25
    Background And Aim
    Mothers of children with cerebral palsy (CP) experience limitation in occupational performance because of caring of their children. It is proposed that the standard measurements need to be assessed their occupational performance problem. The aim of this study was to translate "Canadian Occupational Performance Measure (COPM) into Persian and to test its content validity and reliability in Iranian mothers of children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    It was a non experimental methodology study. After permission from innovators, COPM was translated into Persian language in three phases with respect to IQOLA project. Each of the items was validated by a panel of ten experts to review each item on “appropriate” and “not appropriate”. For examining test-retest reliability Iranians version of COPM was responded twice within at least two days or at most one week interval, by 30 Iranian mother of a child with CP in the rehabilitation clinic under the supervision of University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences (USWR). We used to sample of convenience and non probability design for sampling. Then, data were analyzed with SPSS software from the aspects of content validity and test-retest reliability.
    Results
    Content validity rate of the Persian version demonstrated a high content validity (80.95±0.222). The Spearman correlation coefficients of the test and retest scores ranged from r=0.84 for performance to r=0.87 for satisfaction and this indicated a high correlation between scores and acceptable reliability of the Persian version of COPM.
    Conclusion
    It was concluded that the Persian version of COPM can be applied reliability to mothers of children with CP and it can be used for clinical as well as research purposes.
    Keywords: Canadian occupational performance measure, Mother, Cerebral palsy, Validity, Reliability
  • Saeedeh Beitollahi, Sousan Salehi, Nasim Mardani Page 32
    Background And Aim
    There are many studies about differences between children who stutter and normal pairs in language and cognition domains. On the other hand, a variety of treatment approaches is suggested for stuttering therapy in children. One of them is prolongation (a fluency shaping approach). The aim of the present study is to investigate the effect of prolongation approach on phonological working memory in children with mild and moderate stuttering.
    Materials And Methods
    Twenty five children who stutter 4 to 6 years old were selected according to inclusion and exclusion criteria, and then non-word repetition test, pre and post treatment were conducted. Intervention process was based on Hedge’s treatment protocol (prolongation). Their score in non word repetition test and stuttering severity was calculated by SSI, pre and post intervention and compared by SPSS soft ware (version 18) And Wilcoxon singed – rank test.
    Results
    Severity of stuttering was diminished significantly after and before treatment (p<0.05). In non word repetition test, the number of correct non word including single syllable, two syllable and three syllable, pre and post treatment showed significant differences (p<0.05). There was no relationship between children’s age and their improvement (p>0.05).
    Conclusion
    Results revealed that prolongation approach had significant effect on improving non word repetition ability and diminishing severity of stuttering. This approach as a form of fluency shaping which usually is based on motor theories had significant effect on increasing phonological working memory capacity.
    Keywords: Stuttering, Phonological working memory, Fluency shaping, Prolongation approach
  • Mehrdad Saeidi Borujeni, Ghorban Taghizade, Mehdi Abdollvahab, Laleh Lajavardi, Mehdi Ramezani Page 39
    Background And Aim
    One of the main causes of chronic non-specific low back pain is inappropriate working conditions, high repetition of one activity or work heaviness. An appropriate, accurate, inexpensive and easy assessment tools is necessary for measuring intensity of exposure to injurious work activities, Identify individuals at risk and using appropriate treatment. The aim of this study is to compare the single-item Borg scale with JRPD scale to identify individuals at risk of exposure to injurious work activities in chronic non-specific LBP.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional survey study, 92 subjects with non-specific low back pain by mean age of 29.16 (SD= ± 8.55) years and 93 healthy subjects by mean age of 26.80 (SD= ± 9.17) years and matched of work time, age and type of service with subjects with non-specific low back pain were selected by simple non-probability method. Single-item Borg scale and JRPD scale were used to assess the intensity of injurious work activities.
    Results
    Considering JRPD scale as a criterion scale, the sensitivity rate of 82% and specificity rate of 28% was obtained for single-item Borg scale at the moderate threshold. While the severe threshold for this scale, sensitivity and specificity rate were 25% and 85%, respectively. Also, the results showed that both single-item Borg scale and JRPD scale has significant ability to classify subjects with non-specific low back pain which are exposed or not exposed to injurious work ability (P<0.001).
    Conclusion
    The single-item Borg scale has high sensitivity and low specificity at the moderate threshold and above and high specificity and low sensitivity at severe threshold to identify individuals Exposed to injurious work activities in military with chronic non-specific LBP.
    Keywords: Injurious work activities, Non, specific LBP, Single, item Borg scale, JRPD scale
  • Ali Amiri, Hossein Bagheri, Ali Ashraf Jamshidi, Sajedeh Soroush, Pirayeh Mohammadi Page 48
    Background And Aim
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is the most common overuse injury occurring at the knee. Reduction of proprioception, pain, changes in muscle activity patterns are seen in PFPS. Therefore these patients may demonstrate less balance. Thus the main objective of this study was to determine the postural control in patients with patellofemoral syndrome and compare it with healthy subjects.
    Materials And Methods
    Ten subjects (age 31.1 ± 5.31, weight 59.6 ± 8.95, height 1.62 ± 0.05) presenting with PFPS were compared with 10 matched control subjects (age 27.2 ± 1.81, weight 60.6 ± 2.36, height 1.67 ± 0.01).Pain was measured with VAS scale and patella position was assessed using the method first described by McConnell. Force Plate was used to measures COP paths in sagittal and frontal plane with open and close eyes.
    Results
    The data showed that COP paths were different between PFPS and healthy subjects with open eyes in sagittal and frontal plane (P< 0.05). Means of COP paths increase in patients with PFPS. No differences were detected between PFPS and healthy subjects with closed eyes in sagittal and frontal plane.
    Conclusion
    Body sways increase in patients with PFPS with open eyes due to pain, lateral tracking patella and reduction of proprioception in knee.
    Keywords: Postural control, Patellofemoral syndrome, Open, close eye
  • Yasamin Khoshamooz, Giti Torkaman, Hajar Bani Fatemeh, Alireza Sarmadi Page 54
    Background And Aim

    There are many disputes concerning the role of skin receptors on excitability of spinal motoneurons. The purpose of the present study is to evaluate the motoneuron excitability and H-reflex recovery curve of Soleus and Gastrocnemius muscles after application of local anesthesia on the skin of vertebral column.

    Materials And Methods

    Thirty healthy non-athlete female volunteers with a mean age of 27.20 ± 3.11 years old, were tested in two separated sessions. The H-reflex recovery curve of Soleus and Gastrocnemius were recorded before intervention and 15 minutes after the application of anesthesia (lidocaine 10%) or placebo anesthesia (water), with two excitation intensity of 30% and 100% of Hmax and interval interpulses of 1-202 ms. After extraction the amplitude of H1 and H2 response and fitting the recovery curve; their amplitude and interval of the peak, area under the curve and, thresholds of the early and secondary facilitation were calculated and analyzed.

    Results

    After application of lidocaine, the sensory threshold of the vertebral column skin increased significantly. Due to a significant increase in H1 amplitude, peak, and area under the curve of the early facilitation showed a significant decrease (p<0.05). Threshold of the secondary facilitation showed a significant decrease in the Gastrocnemius and Soleus muscles (p<0.05).

    Conclusion

    The results suggest that decrease of skin receptors activity after anesthesia can facilitate motoneurons excitability and H-reflex recovery. It seems that using the method of paired stimulation and H-reflex recovery curve may be useful to investigate the effect of physical therapy modalities on the fast and slow motoneuron excitability.

    Keywords: H, reflex recovery curve, Local anesthesia, Cooling, Motoneuron excitability
  • Mahnaz Saremi, Fatemeh Khayati Page 68
    Background And Aim

    Low back pain is the most common and most costly musculoskeletal disorder among nurses. The studies have showed that ergonomic risk factors are the main cause of back injury. Our aim in this study is to evaluate the incidence of low back pain in nurses with participating in manual handling of patients and determination of its relationship with ergonomic risk level of inpatient wards in a subspecialty hospital in Tehran.

    Materials And Methods

    Thirty nurses who were active in manual handling of patients, (aged between 25to43), participated in this study. The Nordic standard questionnaire and Slump clinical test were used for evaluation of low back pain and pressure on the nerve root, respectively. MAPO (Movement and Assistance of Hospital Patients) quantitative index was used for evaluating the ergonomic risk level of manual handling of patients in 16 sectors of a hospital including 174 wards.

    Results

    The results showed that ergonomic risk level was high. Ninety percents of evaluated wards were in red band. Based on results of Nordic questionnaire, %66.7 of nurses had experienced back pain in the past 12 months. Based on the results, 46.7% of nurses who were active in sectors with high ergonomic risk have been suffering of back pain in the past 12 months and 53.3% of theirs slump test were positive. The Chi-Square test confirmed that there is a significant relationship between low back pain prevalence and risk level from the MAPO index in parts. (p=0.004)

    Conclusion

    Findings from this study showed that there was a relationship between ergonomic conditions of hospital’s sectors with back pain in nurses. Therefore, it is expected to improve ergonomic conditions particularly supply of adequate human resources, supply of auxiliary equipments for patient transmission, repairs timely and implementation of reforms constructive is associated with reduced incidence of back pain in nurses.

    Keywords: Ergonomic risk level, MAPO index, Slump clinical test, Low back pain, Nurses
  • Reyhaneh Mohammadi, Talieh Zarifian, Behreouz Mahmoudi Bakhtiari Page 78
    Background And Aim
    Hearing impaired children encounter many problems for learning language and communication skills. The aim of this research is to compare morphological skills in conversational speech and story retelling of hearing impaired with typically normal children.
    Materials And Methods
    In this cross sectional analytic research 16 typically normal and 9 hearing impaired children between 48 to 72 months were selected in a convenience sampling method. After considering inclusion and exclusion criteria, linguistic sampling for conversational and story retelling data was gathered. Parametric, nonparametric statistical analysis and U Mann-Whitney and t- test was performed on gathered data.
    Results
    In story retelling there was significant difference between using conjunction,whole free grammatical morphemes, clitics, zero morphemes (p˂0.05). There were significant differences between using conjunction, proposition, conversational grammatical morphemes, inflectional affixes, clitics zero morphemes and whole bound grammatical morphemes in conversational speech (p˂0.05).
    Conclusions
    Hearing impaired children have more morphological errors than typically normal children. They tend to omit lexical morpheme in story retelling, but typically normal children tend to substitute a lexical morpheme with another one in story retelling. The most kind of error in both groups was omission of morpheme in conversational speech.
    Keywords: Hearing impaired children, Morphological errors, Conversational, Story retelling