فهرست مطالب

پرستاری دیابت - سال دوم شماره 4 (زمستان 1393)

فصلنامه پرستاری دیابت
سال دوم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید محمدصادقی، امیرحسین منصورآبادی *، مریم موگویی، محمدرضا نحوی نژاد صفحات 8-15
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت امروزه عامل مهمی در ناتوانی و بستری شدن بیماران است. کاکوتی کوهی گیاهی متعلق به تیره نعنا است که در طب سنتی ملل مختلف به واسطه خواص هیپوگلیسمیک برای درمان دیابت قندی مورد استفاده قرار می گیرد. در مطالعه حاضر، تاثیر عصاره هیدرو الکلی کاکوتی کوهی بر تعداد سلول های فعال بتای پانکراس در رت های دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    برای تعیین تعداد سلول های فعال بتای پانکراس، بعد از تیمار عصاره، حیوانات توسط دی اتیل اتر، بی هوش و پانکراس آن ها خارج شد و پس از فیکس شدن در فرمالدئید چهار درصد، با استفاده از پارافین برای برش گیری آماده شدند. از نمونه های پانکراس، برش های سه میکرونی تهیه و تعداد سلول های بتای فعال با استفاده از کیت ایمونوسیتوشیمی بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تیمار عصاره هیدرو الکلی در غلظت های 100، 150، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم، موجب افزایش تعداد سلول های بتا با فعالیت ترشحی انسولین، در مقایسه با رت های دیابتی کنترل می شود. کاکوتی کوهی به طور موثری فعالیت سلول های بتا را در مقایسه با رت های دیابتی کنترل افزایش می دهد؛ بنابراین، کاکوتی کوهی با افزایش آزادسازی انسولین، موجب کاهش گلوکز سرم در حیوانات دیابتی می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    عصاره هیدرو الکلی کاکوتی کوهی، دارای اثر هیپوگلیسمیک در رت های دیابتی شده به وسیله استرپتوزوتوسین باعث آزادسازی انسولین از سلول های بتای پانکراس شده و احتمالا کاربرد سنتی آن تایید می شود.
    کلیدواژگان: کاکوتی کوهی، جزایر لانگر هانس، دیابت، ایمونوسیتوشیمی
  • حسین لکزایی، علی منصوری *، فاطمه باماری، مریم خمری، هاجر نوری سنچولی صفحات 16-24
    مقدمه و هدف
    با توجه به شیوع بالای بیماری دیابت این بیماری می تواند تاثیرات عمیق روانی بر جای بگذارد بنابراین لزوم توجه به عوامل تاثیرگذار و شناخت عوامل محافظت کننده و موثر بر سلامتی می تواند در بالا بردن سلامت روان بیماران دیابتی موثر باشد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین حمایت اجتماعی و تاب آوری در بیماران دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی (مقطعی) می باشد. 95 نفر از مراجعین به روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند و با استفاده از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC) و مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی (MSPSS) مورد سنجش قرار گرفتند. ای و داده علاوه بر استفاده از آمار توصیفی، از روش ی آر ا ( ن، آزن ، تحلیل واریانس یک طرفه و رن خطی) به وسیله ی نرم افزار SPSS اده شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که بین حمایت اجتماعی با تاب آوری همبستگی معنی داری وجود دارد (P<0.0001، r=0.54).در بین زیر مقیاس های حمایت اجتماعی به ترتیب حمایت اجتماعی خانواده، حمایت اجتماعی افراد مهم زندگی و حمایت اجتماعی دوستان بیشترین ارتباط را با تاب آوری دارند (0001/ 0> P). نتایج رگرسیون نیز نشان داد که حمایت اجتماعی 28 % از تغییرات تاب آوری را پیش بینی می کند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش دریافت حمایت اجتماعی، افزایش میزان تاب آوری در بیماران دیابتی را در پی دارد که این امر می تواند در مقابله با مشکلات و هیجانات به فرد کمک کند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، تاب آوری، دیابت
  • فاطمه محمدی پور *، احمد ایزدی طامه، فریباه سپهوند، مهین نادری فر صفحات 25-35
    مقدمه و هدف
    با وجود پیشرفت درمان های دارویی و مداخلات غیر طبی برای کنترل بیماری دیابت نوع دو، این بیماری همچنان با مرگ ومیر و عوارض قابل توجهی همراه است. برای توقف یا معکوس کردن این روند، مداخلات مبتنی بر مدل ها و الگوهای گوناگون جهت تغییر شیوه زندگی این بیماران نیاز است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر مدل ارتقاء سلامت پندر بر شیوه زندگی بیماران دیابتی نوع دو صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کار آزمایی بالینی؛ بیماران به صورت تصادفی در دو گروه مداخله آموزشی مبتنی بر مدل ارتقاء سلامت پندر (20 نفر) و گروه کنترل که به روش روتین آموزش می دیدند (20 نفر)، قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های پژوهشگر ساخته و نمایه شیوه زندگی ارتقاء سلامت بود که قبل و سه ماه بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و مجذور کای مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین کلی نمره شیوه زندگی (016/0= p) در ابعاد تغذیه و کنترل استرس در گروه مداخله به طور معنا داری افزایش یافته بود.
    بحث و نتیجه گیری
    ارزشیابی پیامدها تغییرات مثبت شیوه زندگی را نشان داد که موید تاثیر این مدل آموزشی بر بهبود رفتارهای بهداشتی بیماران با دیابت نوع دو است.
    کلیدواژگان: مدل ارتقاء سلامت، پندر، شیوه زندگی، دیابت نوع دو
  • مهری فیروزه *، شهلا ملاحسینی، مهرناز نمیری صفحات 36-44
    مقدمه و هدف
    دیابت شایع ترین بیماری مزمن متابولیک در سراسر جهان می باشد و سالانه 3 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. در حال حاضر 5-3 درصد جمعیت کشور ما (حدود 3 میلیون نفر) به دیابت مبتلا هستند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر پیگیری تلفنی بر رفتارهای خودمراقبتی در مبتلایان به دیابت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی 191 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با روش نمونه گیری غیراحتمالی متوالی انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه شاهد و مورد، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه شامل سه بخش مشخصات دموگرافیک، مشخصات بیماری، رفتارهای خودمراقبتی دردیابت وبرگه ثبت نتایج آزمایش و ثبت پاسخ های بیماردرپیگیری تلفنی بود.
    یافته ها
    گروه مورد با کسب امتیاز 29/ 11 ± 07/ 217 بااختلاف آماری معنی دار (000%= p) نشان داد که پیگیری تلفنی بر رفتارهای خودمراقبتی موثراست. 86/ 1% افراد گروه مورد قبل از مطالعه درسطح مطلوب و بعد از مطالعه 16/ 34% به سطح مطلوب رسیدند. 22 /1% افراد گروه شاهد قبل از مطالعه در سطح مطلوب قرار داشتند و بعد از مطالعه 6/17% به سطح مطلوب رسیدند. در گروه تجربه با کاهش 36/ 1% هموگلوبین گلیکوزیله (قبل از مطالعه 83/ 0 ± 7 /8% و بعد از مطالعه 72/ 0 ± 34/ 7%) آزمون آماری اختلاف معنی دار را نشان داد. در گروه شاهد هموگلوبین گلیکوزیله (قبل از مطالعه 74/ 0 ± 7 /8% و بعد از مطالعه 67/ 0 ± 31/ 8%)5/ 0% کاهش داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پیگیری مستمراز طریق تلفن برانجام رفتارهای خودمراقبتی بیماران دیابتی موثر است.
    کلیدواژگان: دیابت، رفتارهای خودمراقبتی، پیگیری تلفنی
  • حمید محمد صادقی، امیرحسین منصورآبادی *، محمد ابراهیم رضوانی، منصور اسمعیلی دهج، علی شمس صفحات 45-59
    مقدمه و هدف
    دیابت [1] یک سندرم اختلال متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین است. عوارض این بیماری شامل عوارض عروقی میکروواسکولار (Microvascular) مانند رتینوپاتی، نوروپاتی و نفروپاتی و عوارض ماکروواسکولار (Macrovascular) مانند بیماری شریان کرونر، بیماری های عروق محیطی و عروق مغزی می باشند. فلاونوئید ها ترکیبات پلی فنولی هستند که در گیاهان، سبزی ها و میوه ها به وفور وجود دارند. انواع آن ها شامل خانواده های فلاونول ها، فلاون ها، فلاونون ها، آنتوسیانین، فلاون-3 اول، ایزوفلاون و اشکال الیگومریک و پلی مریک هستند. این ترکیبات دارای ویژگی های ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضد آترواسکلروزی، تقویت کننده ی قلبی، ضد دیابتی، ضد اکسیدانی و ضدالتهابی هستند.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر با جستجو به صورت مروری در پایگاه های اطلاعاتی فارسی Magiran، SID و انگلیسی Pubmed، Google scholars، Science Direct در طی سال های 2000تا 2014 انجام شد.
    یافته ها
    تحقیقات مختلف نشان داده است که فلاونوئید های مختلف قادرند قند خون را کاهش دهند و ترشح انسولین و حساسیت به آن را افزایش دهند. همچنین مصرف مواد غذایی سرشار از فلاونوئید ها و علاوه بر آن خوردن روزانه فلاونوئید ها می تواند به درمان بیماران دیابتی کمک کند. تاثیر مثبت فلاونوئیدها به دلیل افزایش میزان درون سلولی ویتامین c، پیشگیری از نفوذپذیری و پارگی مویرگ ها و تقویت سیستم ایمنی بدن است که همه ی این اثرات در بهبودی دیابت موثر می باشند. مصرف خوراکی فلاونوئیدها یکی از موثرترین راه ها برای اثرگذاری بر روی پانکراس و سلول های بتای آن و درمان دیابت است. از طرفی مصرف فلاونوئیدها که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی هستند باعث پاک سازی رادیکال های آزاد می شوند. همچنین فلاونوئیدها می توانند در برابر بیماری های قلبی عروقی به دلیل تعدیل عملکرد اندوتلیوم عروق، خواص ضد اکسیدانی و ضدالتهابی، القاء تولید نیتریک اکسید و انبساط عروق، مهار بیش فعالی پلاکت ها، مهار پرولیفراسیون و آنژیوژنز اثر محافظتی داشته باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به مطالب بیان شده درمجموع می توان نتیجه گرفت که فلاونوئید ها با اثر آنتی اکسیدانی خود توانایی مهار استرس اکسیداتیو و دیابت ناشی از آن را دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، فلاونویید ها، متابولیسم، انسولین، پانکراس
  • ناهید مظلوم بفرویی *، طیبه دهقانی فیروزآبادی، بتول علیزاده صفحات 60-68
    مقدمه و هدف
    افسردگی و اضطراب یکی از مهم ترین زمینه های پژوهش در علوم مختلف به شمار می آید که افسردگی و اضطراب های شدید موجب تشدید بیماری های مختلف از جمله دیابت می شود. بنابراین لازم است که تمامی افراد با راه های جلوگیری از افسردگی و اضطراب آشنا شوند. این پژوهش با هدف شناخت افسردگی و اضطراب در بیماران دیابتی نوع دو و افراد سالم انجام شده است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی می باشد و نمونه آن شامل 50 فرد سالم و50 بیمار دیابتی که در فاصله زمانی(از ابتدای اسفند تا پایان اردیبهشت سال 1393 به کلینیک دیابت شهرستان اردکان مراجعه کرده اند) لازم به ذکر است که تشخیص بیماری دیابت به وسیله آزمایشات متعدد و پزشک متخصص و همچنین شرح حال بیمار، علایم بالینی فرد انجام گرفت و در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه 21 سوالی DASS و اطلاعات دموگرافیک استفاده شده است. پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها، ضریب پایایی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ برای مقیاس افسردگی، اضطراب و تنیدگی محاسبه شد که به ترتیب 81%، 74%، 78% گزارش نموده اند. داده ها با استفاده از آزمون تی و نرم افزار spss19 در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت برای آزمون فرضیه ها نیز حداقل سطح معنی داری 0.05% در نظر گرفته شد. [1]
    یافته ها
    یافته های این پژوهش بیانگر این حقیقت است که بین بیماران زن و مرد دیابتی از لحاظ افسردگی و اضطراب تفاوت معنادار وجود ندارد و همچنین بین افراد عادی و بیماران دیابتی از لحاظ افسردگی و اضطراب تفاوت معنادار وجود ندارد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد افراد دیابتی علاوه بر کنترل وضعیت قندخون خود باید وضعیت روحی _ روانی و عاطفی خود هم توجه کنند و باید به بررسی وجود علایم افسردگی و اضطراب در این بیماران توجه بیش تری شود تا از عوارض آن پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، بیماران دیابتی نوع دو
  • فهیمه حقیقت دوست، ناهید رمضانی جلفایی، لیلا آزادبخت* صفحات 69-85
    مقدمه و هدف
    ارتباط دو طرفه نامطلوبی بین دیابت و افسردگی مشاهده شده است. شانس تجربه کردن علائم افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است و افسردگی به خودی خود به عنوان یک عامل پیش گویی کننده مستقل برای شروع بیماری دیابت محسوب می شود.. یک استراتژی اساسی برای مدیریت افسردگی در بیماران دیابتی استفاده از رژیم غذایی است که می تواند باعث بهبود یافتن هر دو بیماری گردد. هدف از این مطالعه، مروری بر بررسی اهمیت درشت مغذی ها در درمان افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت بود.
    مواد و روش ها
    به منظور دستیابی به مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی و غیر انگلیسی، پایگاه داده های آنلاین PubMed، ISI Web Science، SCOPUS، Science Direct، EMBASE در طول دوره ژانویه 2000 تا مه 2013 جست و جو شد.
    یافته ها
    با این حال مطالعات اندکی بر روی بیماران مبتلا به دیابت انجام شده است. با توجه به عوارض ناشی از دیابت مانند بیماری های کلیوی و عروق کرونری قلب، باید محدوده و نوع مناسب برای مصرف درشت مغذی های مختلف در بیماران دیابتی افسرده به وضوح مشخص باشد. در این مقاله اطلاعات موجود در زمینه درمان افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت بررسی شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    جدا کردن اثر یکی از اجزای مواد مغذی از دیگر اجزا، بر روی نتایج نهایی کار دشواری است. بعلت پاتوفیزیولوژی مشابه افسردگی و سندرم متابولیک، توصیه های رژیمی مشابهی برای این بیماری ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دیابت، رژیم غذایی، درشت مغذی ها
|
  • H. Mohammad Sadeghi, A. Mansourabadi *, M. Moogooei, M. Nahvinejad Pages 8-15
    Introduction
    Diabetes is a major cause of patients’ loss of ability and hospitalization. Ziziphora clinopodioides lam belongs to the Lamiaceae family and is widely used for the treatment of diabetes mellitus due to its hypoglycemic properties. In the present study، we aimed to evaluate the effects of the hydroalcoholic extracts of Ziziphora clinopodioides lam on active pancreatic beta cells in streptozotocin-diabetic rats.
    Methodology
    In order to determine the number of active pancreatic beta cells، the rats were anesthetized by diethyl ether after treatment with the extracts. The pancreas was removed from the rats and fixated in 4% formaldehyde; afterwards، the pancreas was prepared for sectioning، using paraffin. Three-micron sections were prepared from the samples، and the number of active beta cells was evaluated by an immunocytochemistry kit.
    Results
    The results showed that the hydroalcoholic extracts of Ziziphora clinopodioides lam (100، 150، 200 and 300 mg/kg) increased the number of beta cells and insulin secretion in diabetic rats، compared to control diabetic rats. In other words، this plant could effectively increase the activity of beta cells in diabetic rats، compared to control rats. Therefore، Ziziphora clinopodioides lam could reduce serum glucose level in diabetic animals by increasing insulin secretion.
    Conclusion
    According to the results، the hydroalcoholic extract of Ziziphora clinopodioides lam had hypoglycemic effects in streptozotocin-diabetic rats by stimulating insulin secretion from pancreatic beta cells. Therefore، based on the obtained findings، the traditional application of this plant may be confirmed.
    Keywords: Beta Cells, Diabetes, Ziziphora Clinopodioides Lam, Streptozotocin, Rat
  • H. Lakzaei, A. Mansuri *, F. Bamari, M. Khammari, H. Nuri Sanchooli Pages 16-24
    Introduction
    Nowadays, diabetes is one of the most prevalent diseases which can cause severe psychotic effects. Thus, determining factors affecting health is of tremendously important for improving psychological health of diabetic patients. Accordingly, the aim of this study was to investigate the relationship between social support and resilience in diabetic patients.
    Methodology
    This cross-sectional study was of descriptive-analytical design. A total of 95 diabetic patients were selected by means of census sampling. Connor-Davidson resilience scale and multidimensional scale of perceived social support were applied to obtain data. To analyze the data, in addition to descriptive statistics, inferential statistical analyses including Pearson correlation coefficient, t-test, one-way ANOVA and linear regression analysis were performed using SPSS.
    Results
    The findings of this study showed a significant correlation between social support and resilience of diabetic patients (P<0.0001, r=0.54). Among the subscales of social support, social support of family, social support of the most important people in patients’ life and social support from friends had a significant relationship with resilience in diabetic patients (P<0.0001). The linear regression results showed that social support predicts 26 % of variance in resiliency.
    Conclusion
    The results indicated that increased social support improves resilience of the diabetic patients which, in turn, aides individuals to encounter their problems.
    Keywords: Diabetes, Resilience, Social support
  • F. Mohammadipour *, A. Izadi Tameh, F. Sepahvand, M. Naderifar Pages 25-35
    Introduction
    Despite the progress in medical and non-medical interventions for the management of type II diabetes, this condition is still associated with significant mortality and morbidity. In order to hinder or reverse this trend, interventions based on various theories and models are of high signficance. The aim of this study was to determine the effect of an educational intervention based on Pender’s health promotion model on the lifestyle of patients with type II diabetes.
    Methodology
    In this clinical trial, patients were randomly allocated to two groups. The intervention group received an educational intervention based on Pender’s model (n=20) and the control group (n=20) received routine training. Data collection tools included a researcher-made questionnaire and Health-Promoting Lifestyle Profile, which were completed before and three months after the intervention by the two groups. Data were analyzed by independent t-test, paired t-test and Chi-squre.
    Results
    The mean lifestyle score with regard to nutrition and stress management significantly improved in the intervention group (P=0.016).
    Conclusion
    The findings indicated positive lifestyle changes, which confirmed the effectiveness of Pender’s model for improving health behaviors of patients with type II diabetes.
    Keywords: Pender, Health Promotion Model, Lifesyle, Type II Diabetes
  • M. Firouzeh *, Sh Molahoseani, M. Namiri Pages 36-44
    Introduction
    Diabetes is one of the most prevalent chronic metabolic diseases all over the world and annually three million people die of diabetes. Currently, 3-5% of our country’s populations suffer from diabetes. This study aimed to determine the effect of telephone follow-up on self-care behaviors (e.g., diet, exercise, foot care, monitoring of blood glucose, use of medications) of diabetic patients.
    Methodology
    In this quasi-experimental study, 191 patients suffering from diabetes type 2, referring to Yazd diabetes center, were randomly selected through sequential sampling. Subsequently, they were divided into control and experimental groups. The questionnaire applied for obtaining data included the following: demographic information, disease information, diabetic self-care behaviors, test results and records of patients’ answers in telephone follow-ups.
    Results
    The obtained results demonstrate that the experimental group, with mean self-care behavior score of 217/07±11/29, had a statistically significant difference from the control group (p=0/000) suggesting that telephone follow-ups can effectively improve self-care behaviors of diabetic patients. Additionally, 1/80% of the population in the experimental group had satisfactory self-care behaviors before the study and 34/16% of them reached the desired level after the study. In the control group, on the other hand, 1/27% of the population had the desired level of self-care behaviors before the study and 17/6% of them reached the desired level after the study. In the experimental group, glycosylated hemoglobin decreased by 1/36%, (before the study: 8/7%±0/83 and after the study: 7/34%±0/72). While in the control group, glycosylated hemoglobin decreased by 5% (before the study: 8/7%±%0/74 and after the study: 8/31%±0/67). The obtained results suggest a statistically significant difference between the experimental and control groups.
    Conclusion
    This study showed that long-term telephone follow-up can effectively improve self-care behaviors of diabetic patients.
    Keywords: Diabetes, Self, care Behaviors, Telephone Follow, up
  • H. Mohammad Sadeghi, A.H. Mansourabadi *, M.E. Rezvani, M. Esmaeeli Dahaj, A. Shams Pages 45-59
    Introduction
    Diabetes is a carbohydrate, fat and protein metabolic disorder syndrome. Symptoms of this disease include microvascular complications such as retinopathy, neuropathy and nephropathy and macrovascular complications such as coronary artery, peripheral vascular, and cerebrovascular diseases. Flavonoids, are polyphenolic compounds which are found in plants, vegetables and fruits containing the families of flavonols, flavones, total flavanols, anthocyanins, the first flavone-3, oligomeric and polymeric forms. These compounds have antibacterial, antiviral, anti-atherosclerotic, cardiotonic, anti-diabetic, anti-oxidant and anti-inflammatory properties.
    Methodology
    In order to conduct this review study, Magiran and SID databases were searched for Persian published articles and Pubmed, Google scholars and Science Direct were searched for the English ones during 2000-2014.
    Results
    Several studies have shown that flavonoids can reduce blood glucose and increase insulin secretion. Moreover, consumption of products containing flavonoids on a daily basis can aid with diabetes treatment. Flavonoids, increasing intracellular vitamin C, can be influential in lowering capillary permeability and boosting the immune system, and in turn, treating diabetes. Oral consumption of flavonoids is one of the most effective ways of affecting pancreatic beta cells and treating diabetes. On the other hand, consumption of flavonoids, which have high antioxidant activities, can help with clearing out free radicals. In addition, flavonoids can modulate endothelial functions, anti-oxidant and anti-inflammatory properties, nitric oxide production and expansion of blood vessels, inhibiting platelet hyperactivity, proliferation and angiogenesis and accordingly, protect body against cardiovascular diseases.
    Conclusion
    According to the findings of the reviewed articles, the flavonoids can inhibit oxidative stress and control diabetes.
    Keywords: Diabetes, Flavonoids, Insulin, Metabolism, Pancreas
  • N. Mazloom Bafrooi *, T. Dehghani Firouzabadi, B. Alizade Pages 60-68
    Introduction
    Depression and anxiety are among the most important areas of research in various scientific fields. Severe depression and anxiety can aggravate different health conditions including diabetes. Therefore, individuals need to be informed about different preventive measures against anxiety and stress. This study was performed in order to identify stress and anxiety in type 2 diabetic patients and healthy individuals.
    Methodology
    In this descriptive study, the sample included 50 healthy individuals and 50 diabetic patients, referring to the Diabetes Clinic of Ardakan City during March-May 2014. The diagnosis of diabetes was confirmed by various laboratory tests, specialized physicians, patients’ medical history, and clinical signs. For data collection, 21-item Depression Anxiety and Stress Scale (DASS-21) and a demographic questionnaire were applied. After data collection and analysis, Cronbach's alpha for depression and anxiety was calculated to be 81%, 74%, and 78%, respectively. For descriptive and inferential analyses, t-test was performed, using SPSS version 19. P-value < 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The results indicated that male and female diabetic patients were not significantly different in terms of depression or anxiety. Also, no significant difference was found between normal and diabetic individuals regarding depression or anxiety.
    Conclusion
    It seems that diabetic patients should pay particular attention to their psychological and emotional status, as well as their serum glucose level. Moreover, more attention should be paid to the symptoms of depression and anxiety in order to prevent the adverse side-effects.
    Keywords: Anxiety_Depression_Type 2 Diabetic Patients
  • F. Haghighatdoost, N. Ramezani Jolfaie, L. Azadbakht * Pages 69-85
    Introduction
    Diabetes and depression are closely related to each other. The incidence of depressive symptoms in patients with diabetes is twice more than non-diabetic patients. Depression is considered as an independent predictor of the onset of diabetes. However, approximately in two thirds of diabetic patients depression is not diagnosed and remains untreated, which as a result, leads to worsening of diabetic complications. In order to improve both disorders, application of a proper diet as a basic strategy for depression management seems to be necessary.
    Methodology
    In order to retrieve the English and non-English published articles on this issue, PubMed, ISI Web Science, SCOPUS, Science Direct and EMBASE databases were searched during January 2000-May 2013.
    Results
    Few studies have been conducted on diabetic patients. Considering diabetic complications such as renal and coronary heart diseases, determining the appropriate range and type of various macronutrients is of utmost importance for diabetic patients suffering from depression. In the present study, the available data regarding the treatment of depression in diabetic patients have been investigated.
    Conclusion
    Isolating the impact of a single nutrient on the final results is particularly difficult. Given the pathophysiological similarity of depression and metabolic syndrome, same dietary recommendations are applicable for both.
    Keywords: Depression, Diabetes mellitus, Diet, Macronutrients