فهرست مطالب

پرستاری دیابت - سال دوم شماره 1 (بهار 1393)

فصلنامه پرستاری دیابت
سال دوم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد افشار، ربابه معماریان *، عیسی محمدی صفحات 7-19
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت شایعترین بیماری غدد درون ریز با ایجاد عوارضی خطرناک است لذا تجربه آن برای نوجوان دیابتی وارد شدن به مرحله تازه ای از زندگیشان می باشد که مستلزم شرکت فعال نوجوان در امر خود مراقبتی است. پرسنل بهداشتی و درمانی نیازمند اطلاعات بیشتری در مورد تجربیات نوجوانان دیابتی در زندگی روزمره شان با این بیماری هستند. لذا تحقیق کیفی حاضر با هدف تبیین تجارب نوجوانان دیابتی انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک بررسی کیفی از نوع پدیدار شناسی است که در آن 14 نوجوان دیابتی در سن 12 الی 18 سال با تجربه بیش از یکسال ابتلا به دیابت شرکت داشتند. بیماران در این مطالعه با انجام مصاحبه های عمیق نیمه ساختار مند طی 45 الی 90 دقیقه مورد بررسی قرار گرفتند. متن مصاحبه های ضبط شده پس از پیاده سازی به روش تحلیل محتوایی قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    طی فرآیند تجزیه و تحلیل داده ها هفت درون مایه اصلی شامل: تغییر در سبک زندگی، مشکلات مربوط به دریافت انسولین، مشکلات ناشی ازتغییرات قندخون، ترس از آینده، شخصیت بیمار و خصوصیات فردی، مشکلات اقتصادی و وابستگی به خانواده، سازگاری با بیماری استخراج گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نوجوانان دیابتی مهمترین اشخاص در نحوه عملکرد خود مراقبتی اند که توجه به آنها و درک نکات ظریف بیانات آنان می تواند اعضا تیم درمانی و مراقبتی را در ارائه خدمت مطلوبتر کمک نماید. تعامل این افراد با یکدیگر در بستر اجتماعی نتایج را ممکن می سازد.
    کلیدواژگان: بیماری دیابت، تجارب نوجوانان، مراقبت از خود، مراقبت پرستاری، تحقیق کیفی، پدیدارشناسی
  • سحر پاک، زینب غفاری، ناهید مظلوم بفرویی* صفحات 20-27
    مقدمه و هدف
    عوامل روانشناختی عامل مهمی است که به واکنش های متفاوت به استرس ها منجر می شود و زیر بنای ابتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت می شود یکی از عواملی که در قرن های اخیر مورد توجه قرار گرفته، دیدگاه افراد نسبت به اتفاقات و رویدادهای افراد یا جایگاه مهار است؛ لذا هدف پژوهش حاضر مقایسه جایگاه مهار در افراد مبتلا به دیابت نوع دو و افراد عادی در شهرکرد است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش علی- مقایسه ای تعداد 100 نفر (50 بیمار مبتلا به دیابت و 50 نفر عادی) با روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جایگاه مهار لوینسون جمع آوری و با کمک نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دو گروه (افراد عادی و افراد مبتلا به دیابت) از نظر جایگاه مهار درونی (f=8/64، p=0/006) تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که بین دو گروه از نظر جایگاه مهار بیرونی (f=19/08، p=0/001) تفاوت معنی داری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان دهنده ی بیرونی بودن جایگاه مهار در بیماران دیابتی به علت وجود مشکلات سلامتی فراوان، بود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، جایگاه مهار درونی، جایگاه مهار بیرونی
  • فتانه توسلیان، الهام عبدالهی، محمود وکیلی، علی امینی* صفحات 28-33
    مقدمه و هدف
    دیابت، بیماری مزمن و پیشرونده ای است که باعث ناتوانی و مرگ و میر زودرس می شود. علت شناسی دیابت ملیتوس پیچیده است ولی عواملی مانند ژنتیک، ایمونولوژیک و محیط در آن دخالت دارند. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین ابتلا به دیابت و نوع گروه خونی افراد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی– مقطعی گروه خونی 237 بیمار مبتلا به دیابت با گروه خونی 251 نفر از افراد کنترل مقایسه گردید.
    یافته ها
    توزیع گروه خونی237 بیمار مبتلا به دیابت بصورت 59 نفر (24.9%) A، 56 نفر (23.7%)B، 15 نفر(6.3%)AB، 107نفر(45.1%)O و توزیع گروه خونی 251 فرد گروه کنترل بصورت 25نفر (63%)A، 69نفر (25.6%)B، 18نفر (%6.8%)AB و101نفر (42.6%)O بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین دیابت و گروه خونی پیدا نشد. البته اختلاف دو گروه مورد مطالعه از نظر نوع RH معنی دار بود. (P<0.0001)
    کلیدواژگان: دیابت، گروه خونی، عاملRH
  • سعیده حیدری، ندا میرباقر آجرپز، زهرا عابدینی* صفحات 34-43
    مقدمه و هدف
    افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی در بین بیماران دیابتی است که بر همکاری در اجرای تدابیر درمانی، نتایج بالینی و عوارض بیماری تاثیر می گذارد. تصور می شود اعتماد به نفس پایین تعادل روانی و عاطفی فرد را به خطر می اندازد باعث پیدایش افسردگی در افراد می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اعتماد به نفس و عوارض دیابت در بیماران افسرده و غیرافسرده مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تحلیلی از نوع مورد- شاهدی با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف 259 بیمار مبتلا به دیابت (120 بیمار غیرافسرده و 139 بیمار افسرده) بستری در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، فرم کوتاه افسردگی بک و اعتمادبه نفس روزنبرگ جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و آمار توصیفی، آزمون های t مستقل، کای اسکوئر و آزمون اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون ها نشان داد، سن و کنترل قندخون بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشتند (05/ 0P). میانگین نمره اعتمادبه نفس بیماران مبتلا به دیابت غیرافسرده 65/ 3±07/ 24 و گروه افسرده 51/ 4±45/ 18 بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اعتماد به نفس پایین و متوسط و عوارض دیابت در بین بیماران دیابتی افسرده بیش از بیماران غیرافسرده بود. پیشنهاد می شود بررسی افسردگی و اعتمادبه نفس بیماران جزئی از بررسی های سلامتی روتین این بیماران قرار داده شود و مداخلاتی گروهی و فردی برای گروه های در معرض خطر برای تخفیف افسردگی و ارتقاء اعتماد به نفس بیماران انجام گردد، مطالعات کیفی برای تشخیص عوامل تاثیرگذار بر افسردگی و مطالعاتی طولی برای بررسی تاثیر برنامه های آموزشی ارتقاء اعتماد به نفس بر افسردگی بیماران بخصوص در گروه های پر خطر انجام شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اعتماد به نفس، بیماران مبتلا به دیابت
  • زهره سادات هاشمی بنجار *، حسین شهدادی، الهه اسدی بیدمشکی، فهیمه خوشابی، سیدهادی هاشمی، نیره سادات هاشمی صفحات 44-50
    مقدمه و هدف
    دیابت شایع ترین بیماری مزمن متابولیک است. مطالعات نشان داده است که با شناسایی به موقع و مراقبت صحیح می توان از عوارض حاد و مزمن آن پیشگیری نمود. هدف از این پژوهش بررسی اپیدمیولوژیک عوامل خطر اصلی در مبتلایان به دیابت تیپ دو شهرستان کاشمر جهت در نظر گرفتن تمهیدات پیشگیری از بیماری و عوارض ناشی از آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 400 بیمار مبتلا به دیابت تیپ دو (200 زن و 200 مرد) مراجعه کننده به کلینیک داخلی بیمارستان مدرس کاشمر شرکت نمودند. ابزار پژوهش پرسشنامه بود و اندازه گیری قد و وزن با استفاده از روش استاندارد و فشارخون در دو نوبت با استفاده از فشارسنج جیوه ای استاندارد در وضعیت نشسته اندازه گیری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین سن، وزن و فشارخون سیستولی واحدهای پژوهش به ترتیب 19/ 57، 51/ 76 و71/ 134 بود. همچنین بین وجود عوارض و عواملی مانند، کشیدن سیگار (p=0.005)، فعالیت فیزیکی (p=0.000)، پرفشاری خون (p=0.000)، چاقی (p=0.009)، و مصرف آسپیرین(p=0.000) ارتباط معنی دار وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فاکتورهای پرخطر قابل اصلاح در مبتلایان به دیابت تیپ دو وجود دارد. به نظر می رسد که اساس پیشگیری از بیماری و عوارض آن، برپایه آموزش کارکنان بهداشتی درمانی، بیماران و خانواده آنها و در نهایت جامعه و نیز غربالگری افراد در معرض خطر ابتلاء به دیابت است تا بیشتر زیستن با بهتر و سالم زیستن همراه شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، دیابت تیپ دو، عوامل خطر اصلی
  • محمد ترابی *، احمد ایزدی، مهین نادری فر، فرشید شمسایی صفحات 51-61
    مقدمه و هدف
    دیابت شیرین یکی از شایعترین بیماری های مزمن پزشکی است که بر ابعاد فیزیکی و روانی کیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد. اختلال خواب، یکی از مشکلات رایج این بیماران است که اثر متقابلی روی کیفیت زندگی و بروز دیابت می گذارد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی و کیفیت خواب بیماران بزرگسال دیابتی تیپ دو و رابطه آنها با متغیر بیوشیمیایی (HbA1c) و BMI انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی، روی 110 بیمار واجد شرایط در انجمن دیابت شهر همدان بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی و مبتنی بر هدف در سال 92-1391 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبرگ(PSQI)، پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36) و بررسی میزان متغیر بیوشیمیایی HbA1c و BMI بود. پرسشنامه های تکمیل شده توسط نمونه ها، دارای استاندارد جهانی هستند و در ایران نیز روایی و پایایی آن تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر، ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی با استفاده از برنامه ویرایش 17 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیش از 80% بیماران دیابتی از کیفیت زندگی و کیفیت خواب کمی برخوردار هستند. نمره کیفیت خواب نمونه ها با بعد فیزیکی کیفیت زندگی ارتباط معنی داری داشت (P<0.05). همچنین مشخص شد، افرادی که خواب بدی دارند (global PSQI>5) میزان BMI و HbA1c بالاتری نسبت به سایرین دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    پایین بودن کیفیت زندگی و خواب بیماران دیابتی لزوم توجه مسئولین به برنامه های بازآموزی پرستاران و آموزش بیماران را در این زمینه افزایش داده و آن را از اولویت های مراقبت پرستاری قرار می دهد.
    کلیدواژگان: بیمار دیابتی، کیفیت خواب شبانه، کیفیت زندگی
  • مهدیه پودینه مقدم *، احمد نصیری، خدیجه مقدم، احمد مقرون صفحات 62-71
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت شیرین از معضلات مهم بهداشتی جامعه جهانی است که از شیوعی بین 8-5 درصد در نقاط مختلف ایران برخوردار است. مشکلات ناشی از زخم پای دیابتی یکی از جدی ترین عوارض مزمن بیماری دیابت ملیتوس است و یکی از عوارض و علل اصلی قطع عضو در بیماران مبتلا به دیابت نیز به شمار می رود. از سوی دیگر در فرد دیابتی که دچار قطع عضو شده است میزان بقای سه ساله فقط50 درصد است. اکسیژن پرفشار نوعی درمان علمی پزشکی است که در آن بیمار در یک محفظه بسته در معرض اکسیژن 100 درصد خالص در فشاری بالاتر از فشار دریا (4/1 اتمسفر و یا بالاتر) قرار می گیرد و اکسیژن خالص را به طور متناوب استنشاق می نماید که سطوح اکسیژن بافت رابیشتر کرده و التیام زخم را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه، مروری بر کاربرد اکسیژن هایپر باریک در درمان پای دیابتیک بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر با جستجو به صورت مروری در متون موجود در پایگاه های اطلاعاتی فارسی شامل Iranmedex، SID، Magiran و انگلیسی Google Scholars، EBSCO، Pub med، ProQuest با کلید واژه های Hyperbaric Oxygen Therapy and diabetic foot مربوط به سال های 1987 تا 2012 انجام گردید.
    یافته ها
    اکسیژن هایپرباریک با وجود منافعی که برای درمان زخم های دیابتیک دارد باعث افزایش سطح اکسیژن بافتی، التیام زخم به وسیله ی مکانیسم های آنژیوژنز سنتز کلاژن، افزایش پاسخ فیبروبلاست ها، رگ سازی مجدد و افزایش فعالیت ضد باکتریایی لکوسیت ها یک سری عوارض جانبی نیز به دنبال دارد که برخی شامل مسمومیت با اکسیژن در مغز و ریه، باروتروماهایی در گوش میانی، میوپیا، تشنج و... می باشد که به منظور کاهش عوارض جانبی مانیتور کامل بیماران به وسیله ی پزشکان و پرستارانی که درمان با اکسیژن هایپرباریک را انجام می دهند توصیه می گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجائیکه نتایج نشان دادند که اکسیژن هایپر باریک ممکن است خطر آمپوتاسیون های بزرگ را کاسته و میزان بهبودی بعد از یک سال را تسریع کند ولی باید در خصوص این درمان مطالعات بیشتری به صورت کارآزمایی های بالینی صورت گیرد تا با اطمینان و دقت بیشتری از درمان اکسیژن هایپر باریک به عنوان درمان استاندارد در درمان زخم پای دیابتیک بهره گرفت.
    کلیدواژگان: اکسیژن هایپر باریک، پای دیابتیک، کاربرد، مرور
|
  • Mohammad Afshar, Robabe Memarian *, Eisa Mohammadi Pages 7-19
    Introduction
    Diabetes is among the most prevalent ingressive glands with severe side effects. So، experiencing it is a new phase in teenager''s life، which requires the active involment of them in self care the Clinical and medical personnel need more information about diabetic teenager’s experience of their routine life. Therefore، the present qualitative study deals with the demonstration of diabetic teenager’s experiences.
    Methodology
    This is a qualitative study with 14 diabetic teenager participants، ranging in age from 12 to 18، experiencing more than an year of diabetes. The study was conducted using a deep half-structural interview in a 45-90 minute period. The transcribed interviews were analyzed in a content analytic method.
    Results
    Analyzing the data، seven main themes were extracted، including change in life –style، Insulin receiving problems، blood sugar change، fear of future، personal characterization، economical problems and dependency on family، and disease adaptation.
    Conclusion
    The diabetic teenagers are the most important bodies in self- care to which، attention and understanding can be helpful to the optimized services of medical staff; the interaction between these people is fruitful in a social context.
    Keywords: Diabetes, Diabetic teenagers, Self, care, Nursing cares, Qualitative studies, Visibility
  • Sahar Pak, Zeynab Ghafari, Nahid Mazlom Bafroi* Pages 20-27
    Introduction
    psychological factors are among importants factors which lead in different interactions to stress and they can be the basis for several disease, including diabetes. One of the factors which has appealed attentions in recent centuries, is the aproroach of people on the events or the point of constrain. Therefore, the present study aims to compare the constrain points of type-2 diabetic patients and healty people.
    Methodology
    Present study is of causal – comparative type. Statistical society include of all individuals with diabetes 2 and normal individuals in Shahrekord city. Research sampling include 100 (50 patients with diabetes 2 and 50 normal individuals) that sampling by available sampling method. Used instrument is Levinson locus of control questionnaire.
    Results
    Result indicated there were significantly different in internal locus of control (f=8/64, p=0/006) between two group (patients with diabetes 2 and normal individuals). Also there were significantly different in external locus of control (f=19/08, p=0/001) between two group.
    Conclusion
    The results of the Study show the extroversion of contrain point of diabetic patients, because of many health problems.
    Keywords: Dibetes2, Internal locus of control, External locus of control
  • Fattane Tavasolian, Elham Abdolahi, Mahmood Vakili, Ali Amini* Pages 28-33
    Introduction
    Diabetes is a chronic disease that causes progressive disability and precocious deaths. Factors such as genetic, immunological and environment are involved in diabetes mellitus. The aim of this study was to investigate the association between diabetes and blood groups.
    Methodology
    This was a cross-sectional study that determined the blood group of 237 diabetic patients compared with 251 control subject.
    Results
    Blood group of 237 patients included, 24.9% (59) A, 23.7 % (56) B, 6.3% (15) AB, 45.1% (107) O, and blood group of 251 subjects in the control group included, 63% (25) A, 69% (25.6) B, 18 % 06.8) AB and 101% (42.6) O.
    Conclusion
    This study found no significant association between diabetes and blood group. The difference between the two groups in terms of Rh type was significant (P <0.0001).
    Keywords: Diabetes, Blood group, RH
  • Saeide Heidari, Neda Mirbagher, Ajoorpaz, Zahra Abedini* Pages 34-43
    Introduction
    Depression is one of the most prevalent mental disorders in patients with diabetes, which affects on cooperation in implementation of treatment measures, consequences of therapeutic and diabetes complications. Is thought, Low self-esteem is endangering balance of mental and emotional person and is caused development of depression. This study was performing with goal of comparison of self-esteem and diabetes complications in depressed and non-depressed patients with type 2 diabetes.
    Methodology
    In this analytical study case- control with method of sampling of based on aim, 259 hospitalization diabetic patients (120 depressed patients and 139 non-depressed patients) were selected in teaching hospitals of Qom University of medical science. Data were collected by using demographic, Rosenberg self- esteem and Short form Beck Depression questionnaires and then computer software SPSS 18 was used for data analysis. Descriptive statistics, chi-square, independent t- test, spearman correlation tests were used.
    Results
    Tests results showed that Age and blood sugar control had not significantly different between cases and controls (P>0/05), but economic status, marital status, duration, complications of diabetes (diabetic foot, amputation, and visual disturbances) and self- esteem between the two groups depressed and non-depressed patients with diabetes had significant difference (P<0/05). The mean self- esteem scores for non-depressed patients with diabetes were 24/07± 3/65 and the depressed group was 18/45 ± 4/51.
    Conclusion
    Medium and low self-esteem and complication of diabetes among depressed diabetic patients were more non- depressed patients. Acording to results seem, assessment of depression and self- esteem patients is better, using for routine healthy assessment of diabetic patients and carry out privative and grouped implementation for groups of high risk, for decrease depression and promotion self-esteem patients. Recommended qualitative studies carry out for diagnosis infective factors on depression in additional survey affect program of promotion of self-esteem on depression this patients particularly high risk patients with longitudinal design.
    Keywords: Self_esteem_Depression_Patients with type 2 diabetes
  • Zohresadat Hashemi Bonjar *, Hosein Shahdadi, Elahe Assadibidmeshki, Fahime Khoshabi, Seyed Hadi Hashemi, Nayere Sadat Hashemi Pages 44-50
    Introduction
    Diabetes is the most common metabolic disease. Studies have shown that early detection and proper treatment of acute and chronic complications of Diabetes can be prevented. We conducted this epidemiologic study to determine the risk factors in patients with type 2 diabetes in Kashmar, to prevent the disease and its complications
    Methodology
    This cross-sectional study, were carried on 400 patients with type 2 diabetes (200 women and 200 men) who referred to internal clinic of Moddares Hospital in Kashmar respectively. Questionnaire was used and other data were collected. Height and weight measured using with standard methods and BP was measured twice using a standard mercury sphygmomanometer in the sitting position. Data analysis was performed by SPSS software.
    Results
    The means of age, weight and blood pressure of subjects, were 57.19, 79.51 and 134.71 respectively. We found significant relation between complications, and factors such as smoking,(p=0.005), physical activity, (p=0.000), hypertension, (p=0.000), obesity, (p= 0.009), and aspirin taking (p=0.000).
    Conclusion
    The results showed, there are many amendable risk factors in patients with type 2 diabetes. It appears that preventing of disease and its complications, is based on the training of healthcare workers, patients, their families and finally community. Also individuals are at risk for diabetes should be screened to live more and have a healthy and better life.
    Keywords: Epidemiology, Risk Factors, Diabetes Type 2
  • Mohammad Torabi *, Ahmad Izadi, Mahin Naderi Far, Farshid Shamsaei Pages 51-61
    Introduction
    Diabetes mellitus is one of the most common chronic medical conditions that effect on physical and psychotic dimensions of life quality. Sleep disorder is one of common problems in the patients that mutually influenced on life quality and incidence of diabetes. The aim of the study was to investigate sleep quality and quality of life in adults with type 2 diabetes, and to examine the relationships between these two parameters with biochemical variable of HbA1c and anthropometric variable of BMI.
    Methodology
    This descriptive – correlation study was conducted on 110 eligible patients with type 2 diabetes seen at a diabetic's patient's community in Hamedan city. The subjects were selected through non-probability sampling by purposive method. Data collection instruments were Diabetes Quality of Life (SF-36) questionnaire modified, Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) questionnaire and HbA1c and BMI variables. Validity and reliability these questionnaires were confirmed in Iran. Data analysis was performed by SPSS version 12 and statistical methods of chi-square test, Pearson correlation index and linear regressions.
    Results
    The results showed that more than 80% the participants have low sleep quality and quality of life sleep quality score of subjects was significant association with physical dimension of quality of life (P<0.05). Also was showed that BMI and HbA1c indexes in persons with poor sleep (global PSQI>5) are more than others.
    Conclusion
    Low quality of life and poor Sleep quality in diabetic patients were increased attention of administrators with re-education programs of nurses and education of patients and it was situated in nursing care priorities.
    Keywords: Sleep Quality, Quality of Life, Diabetic patient
  • Mahdieh Poodineh Moghadam *, Ahmad Nasiri, Khadije Moghadam, Ahmad Maghron Pages 62-71
    Introduction
    Diabetes mellitus is a global public health issue that has a prevalence of between 5-8% in different parts of Iran. One of the most serious complications of diabetic foot ulcer and chronic complications of diabetes mellitus is one of the leading causes of Morbidity and amputation in patients with diabetes. On the other hand, amputations in patients with diabetes are three-year survival rate is only 50 percent. Hyperbaric oxygen a treat medical that the patient is in a closed chamber exposed to oxygen at 100 percent pure at a pressure higher than the pressure at sea (4/1 atm or higher) are placed. Patient can breathe pure oxygen that tissue levels and further increases healing. The purpose of this study, an overview of the use of hyperbaric oxygen in the treatment of Diabetic foot.
    Methodology
    Present study was done to review the literature in search of Persian databases such as (Iranmedex, SID, Magiran) and English databases such as (EBSCO, Pub med, ProQuest, Google Scholars) With Hyperbaric Oxygen Therapy and diabetic foot keywords related to the years 1987 to 2012.
    Results
    Hyperbaric oxygen is beneficial for diabetic ulcers and Increases the oxygen level in tissue and healing mechanisms by angiogenesis, collagen synthesis, increase the response of fibroblasts, blood vessels and increases the antibacterial activity of leukocytes also has some side effects such as toxicity with oxygen in the brain and lungs, barotraumas of the middle ear, Myopia and seizures that for reduce the side effects is recommended that patients monitored by doctors and nurses who do Hyperbaric Oxygen Therapy.
    Conclusion
    Results showed that hyperbaric oxygen may reduce the risk of major amputation and accelerates healing rate after one year but further studies should be treated in the clinical trials done to ensure greater accuracy as the standard treatment for hyper oxygen therapy in the treatment of diabetic foot ulcers utilized.
    Keywords: Review, Application, Hyperbaric oxygen, Diabetic Foot