فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 74، تابستان 1394)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 74، تابستان 1394)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/08/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی بناگذار محمدی، احد بناگذار محمدی، مریم زارع نهندی صفحه 71
  • محمد امین یونسی هروی، مهدی آذرنوش، رسول صرافان صفحه 75
    زمینه و هدف
    یافتن روش هایی برای راست آزمایی و کشف دروغ از قرن ها پیش مورد توجه بشر بوده است. هدف در این تحقیق طراحی یک سیستم دروغ سنجی پلی گراف با ارزیابی سیگنال تغییرات حجم خون شریانی و ارائه آن به عنوان یک سیگنال جدید در پلی گرافی است.
    روش کار
    ثبت سیگنال های سایکوفیزیولوژی از طریق یک آزمون قیاسی پلی گراف و با استفاده از سیستم پلی گرافی کلاسیک در دو گروه انجام شد. پس از ثبت سیگنال ها با پیش پردازش مناسب اغتشاشات از سیگنال ها حذف شده و مشخصه هایی در حوزه زمان از سیگنال های سایکوفیزیولوژی استخراج شد. برای بررسی معناداری متغیرهای استخراج شده در سوالات مختلف از آزمون واریانس یک طرفه و برای مقایسه متغیرهای یک سوال و در دو سیگنال از آزمون t استفاده شد. در نهایت تفکیک سوالات راست و دروغ با اعمال متغیرها به یک تفکیک کننده خطی LDA انجام و درصد صحت تفکیک محاسبه گردید. کلیه مراحل فوق با استفاده از نرم افزار متلب انجام شد. سطح معناداری نیز 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    20 مرد در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد تغییرات ویژگی سیگنال حجم خون شریانی در سوال هدف نسبت به سایر سوالات کاهش معناداری داشته است (022/0P=) و سیگنال تغییرات حجم خون شریانی به جای سیگنال حجم خون مویرگی می تواند با درصد صحت بالاتری تفکیک سوالات راست و دروغ را انجام دهد. بهترین نتایج نیز با ترکیب سیگنال ها و به کارگیری ویژگی های استخراجی از سیگنال حجم خون شریانی صحت تفکیک 33/81 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر با جایگزین سیگنالی مناسب توانسته است به درصد صحت قابل مقایسه ای با سایر روش های پلی گرافی دست یابد و می تواند به عنوان روش مناسبی برای سیستم های غربالگری دروغ سنجی پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: پلی گراف، دروغ سنجی، فتوپلتیسموگراف، سیگنال های سایکوفیزیولوژی
  • علی خالق خواه، رقیه زارع *، حسین قمری گیوی، بهزاد ولیزاده صفحه 83
    زمینه و هدف
    شناسایی عوامل تاثیرگذار بر خشونت های خانوادگی با توجه به تبعات بسیار سوء این قبیل خشونت ها، می تواند نقش مهمی را در پیشگیری از وقوع آن ها بازی کند. با توجه به شیوع قابل توجه خشونت علیه زنان در خشونت های خانوادگی، این پ‍ژوهش با هدف مقایسه هوش عاطفی و اجتماعی زنان قربانی خشونت خانگی و بهنجار، انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای از نوع مقطعی- توصیفی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش 30 نفر از زنان اردبیلی بودند که طی سال 1392 به دلیل اعمال خشونت علیه آن ها به عنوان شاکی به پزشکی قانونی، دادگستری و نیروی انتظامی استان اردبیل مراجعه کرده بودند. برای گروه کنترل نیز از طریق مصاحبه 30 نفر از زنان بدون مشکلات روان شناختی و فاقد سابقه خشونت خانوادگی پس از همسان سازی موقعیت های شغلی، فرهنگی و... به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس هوش اجتماعی ترومسو برای سنجش هوش اجتماعی و مقیاس هوش عاطفی پترایدز- فارنهام برای سنجش هوش عاطفی در نظرگرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج یافته ها نشان داد که بین زنان قربانی خشونت خانگی از نظر هوش عاطفی تفاوت معنی داری وجود دارد، ولی از نظر هوش اجتماعی هیچ گونه تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان می دهد که نه تنها بالا بودن هوش عاطفی و اجتماعی از بروز خشونت جلوگیری می کند، بلکه بالا بودن آن ها نیز موجب رفتارهای درست در زمان بروز خشونت می شود. به نظر می رسد آموزش اصول صحیح رفتاری و تقویت هوش اجتماعی و عاطفی می تواند نقش پیشگیرانه ای در بروز خشونت علیه زنان داشته باشد.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، هوش اجتماعی، زنان، خشونت خانگی
  • زیبا تقی زاده، مریم پوربختیار*، حمیدرضا دانش پرور، سوگند قاسم زاده، عباس مهران صفحه 91
    زمینه و هدف

    مهارت حل مسئله و شیوه رویارویی با مشکلات برای اجتناب از درگیری و خشونت خانگی در زنان باردار امری ضروری به نظر می رسد، زیرا در بین زنان خشونت دیده، زنان باردار به عنوان آسیب پذیرترین قشر قربانیان خشونت خانگی شناخته شده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تفاوت مهارت حل مسئله در زنان باردار با و بدون خشونت خانگی انجام گرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه مورد-شاهدی است، تعداد 419 نفر از زنان باردار به روش نمونه گیری طبقه ای خوشه ایاز بین مراکز بهداشتی- درمانی شهر تهران انتخاب شدند و در دو گروه بدون خشونت (135 نفر) و تحت خشونت (284 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه های جمعیت شناختی، پرسش نامه CTS2(مقیاس حل تعارض) و مهارت حل مسئله هپنر و پیترسون بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های کای دو، آزمون دقیق فیشر، تی تست استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های مطالعه حاضر 71% (284 نفر) از واحدهای مورد پژوهش خشونت را طی یک سال گذشته تجربه کرده بودند و 3/93% خشونت روانی، 4/64% فیزیکی و 54% جنسی در زنان باردار خشونت دیده تحت مطالعه گزارش شد. نتایج یافته ها نشان داد که بین گروه مورد و شاهد در مولفه ی اعتماد به خود در حل مسئله و کنترل شخصی اختلاف آماری معنا داری (001/P<) وجود داشت، درحالی که در مولفه ی اجتناب- نزدیکی به مسئله (213/0= P) و حل مسئله کلی (926/0=P) این اختلاف معنا دار نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که زنان باردار خشونت دیده در مقابله با خشونت خانگی نسبت به زنان خشونت ندیده، در حل مسائل و مشکلات زندگی شان به خود اعتماد نداشته و کنترل شخصی کمتری برای حل آن دارند، بنابراین با تقویت این دو مولفه در زنان خشونت دیده می توان از شیوع خشونت خانگی و عوارض ناشی آن در زمان بارداری کاست.

    کلیدواژگان: خشونت خانگی، مهارت حل مسئله، زنان باردار
  • سید فرهاد رضوانی اردستانی، حسین شهنوازی *، مظاهر قربانی صفحه 99
    مقدمه
    شاخص های مرگ و میر و اطلاعات آماری مختلف مرگ ابزار خوبی در تعیین وضع سلامتی و بهداشت یک جامعه، نحوه پیشرفت شبکه های بهداشتی و به کارگیری روش های پیشگیری و درمان بیماری ها می باشد. اساس داده های مرگ و میر گواهی فوت است و مهم ترین شاخص در گواهی فوت صحت علل مرگ ثبت شده در گواهی فوت با استانداردهای WHO و کدهای علل مرگ و میر در ICD10 می باشد. سازمان بهداشت جهانی قوانین و دستورالعمل های مربوط به تکمیل صحیح گواهی فوت، انتخاب علت زمینه ای مرگ و طریقه کدگذاری آن ها ارایه نموده است. در مجموع ICD10 بستری مناسب برای تهیه و مقایسه آمارهای مرگ و میر در سطح بین المللی در میان کشورهایی که استانداردهای اعلام شده توسط WHOرا پذیرفته اند، فراهم نموده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مشاهده ای، تحلیلی و مقطعی بوده و جهت مطالعه گذشته نگر است. جمعیت مورد مطالعه بیماران فوت شده در بیمارستان سینای شهر تهران در 6 ماهه دوم سال 1392 می باشد. به منظور گردآوری اطلاعات از چک لیست استاندارد استفاده گردید. در نهایت اطلاعات گردآوری شده بعد از کدبندی در نرم افزار آماری SPSS ثبت و از طریق آمار توصیفی و آزمون chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان صحت علل ثبت شده در گواهی فوت های صادره بر اساس اصول استاندارد سازمان بهداشت جهانی و کتاب طبقه بندی بین المللی بیماری ها 2/66درصد بوده است. بیشترین مرگ و میر در محدوده سنی بالای70 سال و در میان مردان رخ داده است. 5/30درصد فوت ها در مدت بستری کمتر از 24 ساعت رخ داده و بخش های اورژانس و ICU به ترتیب با 5/33درصد و 6/29درصد بیشترین میزان مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند. میزان توافق کلی بین علل مستقیم مرگ ثبت شده در گواهی فوت و پرونده پرشکی 68/0 و میزان توافق کلی بین علل زمینه ای مرگ ثبت شده در گواهی فوت با علل زمینه ای ثبت شده در پرونده پزشکی 64/0 بوده است که از نظر آماری در سطح خوب طبقه بندی می گردد. بیشترین صحت کدگذاری بر اساس فصول 21 گانه ICD10 مربوط به فصل بیماری های سیستم ادراری تناسلی (91درصد) و کمترین صحت مربوط به فصل بیماری های سیستم گردش خون (73درصد) ثبت گردیده است.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق میزان توافق میان تشخیص اولیه و نهایی پایین بوده که این امر نشان دهنده نقص سیستم ثبت مرگ در گواهی های فوت می باشد. با توجه به استانداردهای بین المللی اعلام شده از سوی WHO ثبت فاصله زمانی از شروع بیماری تا وقوع مرگ باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. از سوی دیگر با توجه به اهمیت ثبت علل فوت استاندارد در گواهی فوت، لازم است این تشخیص ها به صورت دقیق و با در نظر گرفتن قوانین عمومی و اختصاصی تعریف شده در کتاب طبقه بندی بین المللی بیماری ها جهت بررسی آماری و آنالیز شاخص های مرگ و میر کدگذاری گردند.
  • محمود عباسی، سودابه رضوانی، سعیده قاسمی پور صفحه 107
    زمینه
    سقط جنین در اصطلاح پزشکی عبارت است از اخراج عمدی، مصنوعی یا خود به خود جنین قبل از موعد طبیعی به گونه ای که قابلیت حیات مستقل نداشته باشد و از لحاظ حقوقی نیز به اخراج حمل قبل از موعد طبیعی به نحوی که زنده یا قابل زیستن نباشد یا به تعبیر دیگر منقطع ساختن دوران طبیعی بارداری، اطلاق دارد. سقط جنین عمدی در اکثر قوانین، به استثنای مواردی که به لحاظ وجود معاذیر پزشکی و غیر پزشکی مجاز اعلام شده است، به عنوان یک جرم تلقی می شود. اصطلاح سقط درمانی، عبارتی است که ناظر به همین معاذیر می باشد؛ البته بهتر است به جای استعمال سقط درمانی در مورد زمینه های اقتصادی و اجتماعی از عنوان سقط قانونی استفاده شود. آنجام سقط درمانی، شرایط آن و شمول مواردی مانند سقط جنین ناشی از تجاوز به عنف از مواردی است که نوشتار حاضر به بررسی و تحلیل آن می پردازد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مبتنی بر بررسی اسناد کتابخانه ای و توصیف منقح شرایط سقط درمانی با استمداد از مطالعه تطبیقی در منابع مورد نظر، جهت نیل به استنتاج مقارنه ای ضمن تنویر شرایط سقط درمانی در نظام حقوقی ایران، است.
    یافته ها
    در نظام های حقوقی مختلف با پدیده سقط جنین برخوردهای متفاوتی می شود. در برخی نظام ها انجام سقط جنین به طور مطلق، قانونی، در برخی به طور مطلق غیرقانونی و در برخی تحت شرایطی مجاز است. غالب کشورهای جهان با قرار گرفتن در دسته سوم و توجه به عواملی چون سن جنین، جان مادر، سلامت جسمی و روانی مادر و سایر عوامل اقتصادی و اجتماعی و نیز شرایط ماهوی و تشریفاتی مقرر، مقوله سقط جنین را با اعمال سیاست آزاد، محدود یا میانه گرایانه، به طور مشروط پذیرفته اند.
    نتیجه گیری
    سقط درمانی در قوانین ایران، حالتی است که ادامه حاملگی برای زن خطرناک و جان مادر به علت بیماری و... در خطر باشد که مقنن تحت شرایطی خاص و با دریافت مجوز، آن را مجاز دانسته است. ضمن این که سقط جنین ناقص الخلقه موجب حرج مادر نیز در این محدوده قرار خواهد گرفت. در سایر کشورهای اسلامی و سایر نظام های حقوقی نیز سقط درمانی با شرایطی که عمدتا ناظر به حفظ جان، سلامت روانی یا فیزیکی مادر باردار و یا معلولیت جنین می باشد، پذیرفته شده است. با توجه به ضوابط قانونی سقط درمانی، امکان قطع دوران حاملگی برای جلوگیری از عوارض جسمانی یا روانی شدید زن، به خصوص در مورد جنین های ناشی از زنا و تجاوز به عنف، هنگامی که موجب عسر و حرج مادر باشد و به طور غیرمستقیم یا بلندمدت جان او را تهدید نماید، پیش از ولوج روح و با احراز دقیق وضعیت، قابل اصلاح در قوانین فعلی است.
    کلیدواژگان: سقط درمانی، سلامت مادر، معلولیت طفل، عسر و حرج
  • شهلا معظمی، مهدی وحدانی، پریسا زاده دباغ صفحه 117
    زمینه ها و
    هدف
    یکی از روش های تحقیق در حوزه ی علوم، روش مطالعه ی تطبیقی یا به عبارت دیگر روش مقایسه ای است. استفاده ی انسان از این روش پدیده ی نوظهوری نیست چنانچه می گویند: ذهن آدمی لحظه ای از سنجش و مقایسه باز نمی ایستد و به طورطبیعی هر شناختی را با شناخت دیگر می سنجد تا بدین وسیله به نسبت های موجود بین پدیده ها و در نتیجه به شناخت آن ها دست یابد. پیوند اعضاء از مهم ترین دستاوردهای بشر در علم پزشکی می باشد که برای درمان بیماران به کار می رود. اما، مانند هر دستاورد جدیدی در کنار فواید و موفقیت ها، مشکلات و چالش های خاص خود را نیز به دنبال دارد.
    روش کار
    در یک مطالعه ی مقطعی، تحلیلی و مقایسه ای اطلاعات لازم با استفاده از منابع موجود درکتاب خانه های دانشکده های حقوق در شهر تهران و کتاب خانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی و نیز کتاب خانه های مرکز تحقیقات و اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و دفتر سازمان بهداشت جهانی به دست آمده است.
    یافته ها
    این مقاله به مطالعه ی تطبیقی نظام حقوقی پیوند اعضاء در ایران و انگلستان می پردازد. ابتدا به منابع حقوقی موجود در زمینه ی پیوند اعضاء در ایران به ویژه قانون اساسی، قانون مجازات اسلامی، قوانین و مقررات بهداشتی و پزشکی و اصول اخلاقی و. .. اشاره خواهیم کرد، سپس به قوانین مربوط به این موضوع در انگلستان از جمله: قانون آناتومی 1984، قانون پیوند اعضای بدن انسان 1989، قانون بافت با منشا انسانی 2004، قانون بافت انسان 2004 (افرادی که توانایی رضایت دادن برای پیوند را ندارند)، قوانین سال2006 وقانون بافت با منشاء انسانی(کیفیت و امنیت برای استفاده انسان) سال 2007 خواهیم پرداخت.
    نتیجه گیری
    بررسی های صورت گرفته بر روی قوانین هر دو کشورهای ایران و انگلستان نشان داد که؛ هر دو کشور قوانین لازم الاجرایی در خصوص پیوند اعضاء دارند، با این تفاوت که قوانین انگلستان برخلاف قوانین ایران تنها به موارد کلی اشاره ننموده، بلکه مسائل جزئی را نیز مد نظر قرار داده است.
    کلیدواژگان: نظام حقوقی، پیوند اعضاء، ایران، انگلستان
  • مسعود قادی پاشا، حوریه نجیب زاده، جابر قره داغی، نرگس حسن مرادی، موسی مهدوی صفحه 127
    مقدمه
    زمانی که این تحقیق انجام گرفت دور کاری به عنوان ایده ای نوین که می توانست مزایای ممکن را برای کارکنان به وجود آورد مطرح بود. در حال حاضر به دلیل مسکوت ماندن این موضوع، کمتر مورد توجه قرار می گیرد. امید است نتایج این تحقیق و تحقیقات مشابه بتواند نمایانگر مزایای حاصل از دور کاری برای کارکنان و کارفرمایان باشد. دور کاران کارکنانی هستند که تمام یا بخشی از کارشان را جدا از محل استقرار کارفرمای خود و با استفاده از تکنولوژی اطلاعات انجام می دهند. این تحقیق با بهره گیری از الگوهای علی روابط بین متغیرها، تاثیر عوامل فردی، سازمانی، درک مفید بودن، درک سهولت و نگرش نسبت به دورکاری را بر پذیرش دورکاری توسط مدیران مورد بررسی و آزمون قرار می دهد.
    مزایای فردی: توازن کار و خانواده، امکان اشتغال برای نیروهای معلول، مراقبت از فرزندان با استرس کمتر، انعطاف در مکان و زمان، بهبود کیفیت زندگی و کار، افزایش استقلال، افزایش مهارت های فنی، حواس پرتی کمتر، کاهش میزان استرس و فشارهای روانی، افزایش فعالیت های اجتماعی و امکان ادامه تحصیل و مطالعهمزایای سازمانی: امکان استخدام نیروی خاص، نگهداری و ابقاء کارکنان، بهبود بهره وری، کیفیت و رضایت شغلی، افزایش روحیه و تعهد سازمانی، توسعه تنوع نیروی کار، کاهش غیبت.
    مزایای اجتماعی:کاهش حجم ترافیک، کاهش آلودگی صوتی و هوا، کاهش مصرف سوخت، توسعه پایدار و اصلاح رفتارهای اجتماعی.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی پیمایشی و بر اساس هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور شامل120 نفر می باشدکه از این تعداد 109 پرسش نامه را تکمیل کرده اند. تحقیق توسط20 نفر از متخصصان، روایی سنجی شده و پایایی آن با استفاده از ابزار ضریب آلفای کرونباخ 891/0 به دست آمد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان می دهد، عوامل فردی» بر «پذیرش دورکاری» تاثیر غیر مستقیم و در کل رابطه معناداری دارد. و در «پذیرش دورکاری» توسط مدیران، نقش اساسی ایفا می نماید. «عوامل سازمانی» بر «پذیرش دورکاری» تاثیر غیر مستقیم ندارد و در کل نیز رابطه معنادار ندارد. هم چنبن نتایج حاکی از عدم تاثیر «درک سهولت» بر «پذیرش دور کاری» است. در بعد تاثیر «درک مفید بودن» بر «پذیرش دورکاری» نتایج حاکی از وجود رابطه بین دو مولفه مذکور می باشد. تاثیر «نگرش به دورکاری» بر «پذیرش دورکاری» نیز حاکی از تاثیر نگرش مدیران بر پذیرش دورکاری توسط آنان می باشد.
    نتیجه گیری
    پژوهش انجام شده نشان دهنده سازمان محور بودن رفتار مدیران در مساله دورکاری است. بنابر این اگر مدیران نسبت به منافع دورکاری دانش و اطلاعات کافی داشته باشند نگرش مثبتی نسبت به آن خواهند داشت و در پذیرش دورکاری در سازمان انعطاف بیشتری از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، پذیرش دورکاری، مدیران و دور کاری، عوامل موثر بر دور کاری
  • هوشنگ شامبیاتی، علی پروینی* صفحه 139

    عدالت توافقی یا قراردادی، نظریه ای نوین در علوم جنائی و یکی از رویکردهای جدید سیاست جنایی است، که عقیده به تعامل قاضی (و سایرکارگزاران عدالت کیفری) با متهم در فرایند رسیدگی به جرم دارد، بر اساس این نظریه، گفتگو و توافق با متهم در رسیدگی به اتهام، تعیین مجازات و اجرای حکم یکی از راه های موثر کشف جرم و پیش گیری از آن، اصلاح مجرم، و جبران خسارت زیان دیده است که در تمامی حوزه های علوم جنایی از جمله دانش جرم یابی و پزشکی قانونی کاربرد دارد. در این مقاله ابتدا مفهوم و اهداف عدالت توافقی بیان می شود، سپس ضمن تعریف سیاست جنایی و اقسام و ویژگی های آن، کارکرد عدالت توافقی در این حوزه و چگونگی تاثیر قرارداد با متهمین و محکومین در پیش گیری از جرم و مبارزه با آن به ویژه در حوزه حقوق جزا با بیان مصادیق قانونی آن، بررسی می شود. شایان ذکر است که هدف از عدالت توافقی نرمش کیفری نسبت به جنایت کاران و مدارای با مجرمین خطرناک و حرفه ای نیست، بلکه این نظریه در جستجوی راه های جدید برای کشف جرم و اصلاح بزه کار با استفاده از حداکثر ظرفیت اجتماعی است. بنابراین اجرای آن با ملاحظاتی همراه است که نیازمند طراحی مدل اجرایی و پیش بینی ساز و کارهای لازم می باشد.

    کلیدواژگان: عدالت توافقی، سیاست جنایی، علوم جنایی، دفاع اجتماعی
|
  • Mohammad Amin Younessi Heravi *, Mahdi Azarnoosh, Rasul Sarafan Page 75
    Background
    Finding methods for lie detection is one of the main concerns in human Societies. The aim of this study was to design a system to evaluate the arterial photoplethysmograph signal in polygraph system and submit it as a new signal on the polygraph.
    Methods
    The data set included psychophysiology signals and was done through an inductive test and by using classic polygraph device in two groups. After recording the signals، the signals noises were removed and time features were extracted. Statistical analysis was done by ANOVA and T-test. Consequently data were classified and accuracy coefficient was calculated by applying these features to Linear Discriminate Analysis LDA. All data processing was done in MATLAB software.
    Findings
    20 men participated in the study. The results showed that changing of arterial photoplethysmograph signal has significantly reduced in target question (P=0. 022) and it could create a higher accuracy in lie detection. By combining signals and using arterial photoplethysmograph، the best results were obtained and the accuracy was calculated as 81. 33%.
    Conclusion
    by replacing a new signal in this study، the percentage of accuracy was calculated comparable with other methods of polygraph. So this new method can be suggested for use as a lie screening system.
    Keywords: Therapeutic Abortion, Mother\'s Health, Baby\'s Disability, Hardship
  • Dr. Ali Khaleghkh, Roghaye Zare *, Dr. Hossein Ghamari Givi, Dr. Behzad Valizadeh Page 83
    Background
    Violence against women has very bad persistent effects on victims، therefore recognizing of risk factors is very important. This study was carried out to compare emotional and social intelligence of normal and victims of violence women.
    Methods
    The present study was based on a causal-comparative of cross-sectional. Statistical society of this research included victims of violence women in Ardabil city that had gone to forensic medicine and judiciary and police force of state during 2013. Among these women، 30 that were willing to cooperate، were considered as the sample. Also 30 individuals were selected by sampling method of ordinary women in Ardabil. Tools for data collection were considered Tromso Social Intelligence Scale to assess social intelligence، and petrides and Furnhams Emotional Intelligence Scale for measuring emotional intelligence of samples. To analysis of data، descriptive statistics (Average، Standard deviation) and Multivariate Analysis of Variance test (manova) were used.
    Findings
    The results showed that there was a significant difference among women who were victims of domestic violence، in terms of emotional intelligence، but no differences were observed in terms of social intelligence.
    Conclusion
    This study shows that high emotional intelligence not only prevents and social violence، but also their high position، cause right behaviors in time of violent. Therefore، it seems that training and strengthening of emotional and social intelligence can have a preventively effects on rate of violence against women.
    Keywords: Emotional Intelligence, Social Intelligence, Women, Domestic Violence
  • Dr. Ziba Taghizadeh, Maryam Purbakhtyar, Dr. Hamidreza Daneshparvar, Dr. Sogand Ghasemzadeh, Abbas Mehran Page 91
    Background

    Problem-solving skill and how to deal with problems، is necessary to avoid conflicts and domestic violence against women especially in pregnancy، as pregnant women are most vulnerable women victims of violence. This study aimed to determine differences problem-solving skills in women with and without domestic violence.

    Methods

    In this case-control study، 419 pregnant women were selected through stratified cluster sampling from primary healthcare of Tehran، and divided in non-violent (135) and violent (284 cases) groups. Data collection Tools were Demographic، the CTS2 (scale conflict resolution) and problem solving (Heppner and Peterson) questionnaire. To analyze the data، chi-square، Fisher's exact test، t-test was used.

    Findings

    71% (284 patients) of subjects had experienced violence in the past year. 93/3%، 64/4% and 54% of pregnant women had experienced psychological، physical and sexual، respectively. The results showed that، the element of self-confidence and personal control in problem-solving was statistically significant different، between groups (p<0. 001)، While difference in the element of avoidance-close to it (213/0 = P) and general problem solving (926/0 = P) was not significant.

    Conclusion

    Given that pregnant victims of violence have less self-confidence and personal control in solving the problems، so the strengthening of these two components can reduce the prevalence of domestic violence and its complications during pregnancy.

    Keywords: Domestic Violence, Problem Solving Skill, Pregnant Women
  • Dr. Seyeed Farhad Rezvani Ardestani, Hossein Shahnavazi, Dr. Mazaher Ghorbani Page 99
    Background
    Different measures of mortality and morbidity statistics is a good tool in determining the health status of a community،the health network development and application of methods of prevention and treatment. Basis of mortality data is the death certificate and the most important index in death certificate is accuracy of death causes with WHO standards and death causes codes in ICD10. WHO presents the rules and instructions on proper completion of death certificates، underlying cause of death and their coding approach. On the whole ICD10 has provided suitable preparation and internationally comparable statistics of deaths among countries that have adopted the standards promulgated by the WHO.
    Methods
    The study was observational cross-sectional and retrospective. The study population was patients at Sinai hospital in Tehran in the second 6 months of 2013. For data collection standard check list is used. Finally، after encoding the collected data and registration of them in SPSS software they were analyzed by using descriptive statistics and chi-square test.
    Findings
    Rate of death causes accuracy in death certificates issued based on the world health organization and the international classification of diseases was 66. 2 percent. Most deaths have occurred among men aged over 70 years. 30. 5 percent of death occurred during hospitalization less than 24 hours. Emergency wards and ICU respectively with 33. 5 percent and 29. 6 percent have the highest mortality rate. The overall agreement between direct causes of death listed on death certificates and medical records was 0. 68 and overall agreement between underlying causes of death listed on the death certificate with underlying causes recorded in the medical records was 0. 64 which statistically classified in good level. Most accuracy of coding based on ICD10 chapters is related to the genitourinary system diseases (91%) and the lowest accuracy in circulatory system diseases (73%) has been recorded.
    Conclusion
    In this study the agreement between the initial and final diagnosis was low،which indicates a defect in the death certificates of death registration system. According to international standards announced by the WHO recording interval from onset to death should be given more attention. on the other hand، due to the importance of the cause of death on the standard death certificate، it is necessary to accurately detect these diagnosis and considering the general and specific rules defined in the international classification of diseases، and they be coded in order to analysis of indicators of mortality statistics.
    Keywords: Knowledge, Death, Cause of Death, Rules, Guidelines of Death, Death Certificate
  • Dr. Mahmoud Abbasi, Soudabeh Rezvani, Saeideh Ghasemipour Page 107
    In medical terms، abortion is deliberate، artificial or unnatural embryo expulsion before natural time so that it is not capable to live independently. In legal terms abortion is expulsion of the fetus prematurely so that it isn’t alive or it can’t live. In other words abortion is to disrupt the normal during pregnancy. In various legal systems، there are different approaches about abortion. In some systems it is absolutely legal، in some systems it is absolutely illegal and in some it is permitted under circumstances. One of the most important، therapeutic or legal abortion that is a situation that continue to pregnancy is dangerous and woman’s life threats due to illness or … and interruption of pregnancy is proposed for prevention of physical or mental health even as a necessary to save the mother's life. Then legislator under special circumstances and with permission allowed it. In other Muslim countries and legal systems، the therapeutic abortion is accepted under circumstances that mainly is to save Pregnant woman’s mental or physical health. This article study therapeutic abortion، its conditions and issues such as abortion resulted from rape.
    Keywords: Therapeutic Abortion, Mothers, Health, Babys Disability, Hardship
  • Dr. Shahla Moazami, Mahdi Vahdani, Parisa Zadeh Dabbagh Page 117
    Background
    One of the research methods in the realm of science is using the comparative or in other words harmonistic method. Using this method is not something unprecedented، as they say، the mind of human being doesn’t stop thinking even for a moment، and naturally evaluates every cognition with another cognition and understanding، and with the application of this method it can understand the relation between different phenomena and therefore it can reach a proper understanding of them. Organ transplantation is one of the most important innovations in medical science which is used for a special treatment of some diseases، but like any other innovation it has its disadvantages beside its advantages and would cause some new challenges.
    Methods
    In a sectional، analytical and comparative study، the necessary information has been extracted from the existing resources in Tehran faculty of law libraries and the Tehran university faculty of medical sciences library and faculty of medical science of Shahid Beheshti university and also libraries of researches center for ethics and medical history of Tehran university of medical sciences، Shahid Beheshti، and the office of WHO.
    Findings
    In this article the researchers will be dealing comparatively study legal system organs transplant In Iran and England. primarily we will refer to the existing regulations in Iran especially the constitution، Islamic criminal law، moral codes and sanitary and medical regulations and …،after that we will be dealing with، anatomy act 1984، human organ transplantation act 1989، tissue with human source act 2004،human tissue act 2004 (individuals who are not able to subscribe for transplant)، act 2006، human tissue act (quality and security for human use) 2007.
    Conclusion
    Examination on the laws and regulations in both Iran and England indicated that both countries have indispensible regulations regarding organ donation، with a diversification which for England the regulations are more elaborate in details but in the case of Iran they are more general.
    Keywords: Legal System, Organs Transplantation, Iran, England
  • Dr. Masoud Ghadipasha, Horieh Najibzadeh *, Dr. Jaber Gharedaghi, Dr. Narges Hassan Moradi, Dr. Mousa Mahdavi Page 127
    Background
    When the study was conducted، teleworking was raise as a new idea that could bring possible benefits for employees. Teleworking is now keeping silence because this matter is less considered. It is hoped that the results of this study and other studies show the benefits of remote working for employees and employers. Teleworkers are the workers who do all or part of their jobs apart from their employer's site with the use of technology. The present research is to test and study the teleworking adoption by managers with the use of casual patterns of relationships between variables، the impact of personal، organizational، the perception of usefulness، the perception of understanding and the attitude toward teleworking.
    Methods
    This research is a descriptive-survey study and is based on functional goals. The Statistical population of this research is 120 which include all managers and authorities of legal medicine organization. From the total number، 109 questioners were being completed. To gather data questioner have been used. The validity of the research has been by 20 experts and the reliability of the research has been gained by the Cronbach's alpha coefficient of 0. 891.
    Findings
    The research findings show that the personal factors have an indirect impact on teleworking adoption and tottaly have a meaningful relation and they have a very important role on teleworking adoption by managers. The organizational factors have not an indirect impact on teleworking adoption and there is no meaningful relationship in general. Results demonstrated that there is no effect of «ease of understanding» on «the acceptance of teleworking». There is a relationship between the perception of usefulness and teleworking adoption. The impact of attitude toward teleworking on teleworking adoption also retrieves from the impact of manager's attitude on teleworking adoption.
    Conclusion
    This study represents the institution-centered behavior of managers toward teleworking، therefore، if the managers have sufficient knowledge about the benefits of teleworking، they will have positive attitude toward it and also show more flexibility toward adoption in organizations.
    Keywords: Legal Medicine, Teleworking Adoption, Managers, Teleworking, Effective Factors on Teleworking
  • Dr. Hushang Shambaiati, Dr. Ali Parvini Page 139

    Agree mental or contractual justice is a novel theory in criminal sciences and one of the new approaches in criminal policy which believers in interaction between judge (and other brokers in criminal justice) and accused in legal procedure. According to this theory، talking and reaching to an agreement with accused in dealing with crimes، determining the punishment and implementing the victim is one of the effective ways of exploring and preventing the crimes and criminal amendment and vindication of the victim has application in all of the areas of criminal sciences such as the science of criminalities and legal medicine. In this essay first، the concepts and goals of agree mental justice will be stated and then besides of defining of criminal policy and its kinds and features، application of contractual justice in this area and how the contract with defendants and offenders affects prevention of crime and fight against، especially in the area of criminal law with stating it’s different legal examples، will be assessed. It should be noted that the goal of agree mental justice is not criminal flexibility against offenders and toleration of dangerous and professional offenders، but this theory is seeking new ways of exploring the crimes and reforming the criminal with utilization of maximum social potential. Thus، its implementation should be regarded with some issues which needs designing of its executive model and anticipation of its required set up.

    Keywords: Contractual Justice, Criminal Policy, Criminal Sciences, Social Defense