فهرست مطالب

مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/21
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهدی روحانی، بهزاد کرد، نازنین مطیع، معراج شرری صفحات 1-13
    در این پژوهش رفتار زیست تخریب پذیری نانوکامپوزیت های پلی وینیل الکل- نانوکریستال سلولز موردمطالعه قرار گرفت. فیلم های نانوکامپوزیت های حاوی درصدهای مختلف نانوکریستال سلولز (3، 6، 9 و 12 درصد وزنی) توسط روش قالب ریزی حلال تهیه شد. تاثیر نانوکریستال سلولز بر روی زیست تخریب پذیری نانوکامپوزیت های موردمطالعه قرار گرفت. آزمون های جذب آب و حلالیت در آب با غوطه وری نمونه ها در آب مقطر انجام شد. ضریب انتشار و بیشینه جذب رطوبت از روی منحنی های جذب تعیین شد. مشخص شد که رفتار جذب آب نمونه ها از قانون فیک تبعیت می کند. بیشینه جذب آب و ضریب انتشار نمونه ها با افزایش درصد نانوکریستال سلولز کاهش یافت؛ بااین وجود انحلال پذیری در آب افزایش نشان داد. زیست تخریب پذیری فیلم ها با غوطه وری نمونه ها در محلول آنزیمی سلولاز و دفن در خاک موردپژوهش قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن نانوکریستال سلولز موجب افزایش افت وزن نمونه ها در محیط آنزیمی و کاهش آن در محیط خاک می شود. تخریب محدود نمونه ها در محیط خاک به شکل گیری برهمکنش های قوی با مواد جامد خاک که مانع دسترسی گروه های عاملی می شوند نسبت داده شد. نمونه های با درجه هیدرولیز پایین در هر دو محیط آنزیمی و خاک دچار تخریب شدید شدند، درحالی که نمونه های با درجه هیدرولیز بالا تحت این شرایط در برابر زیست تخریب پذیری سرسختی نشان دادند.
    کلیدواژگان: زیست تخریب پذیری، نانوکریستال سلولز، ضریب انتشار، تخریب آنزیمی، دفن در خاک
  • بهزاد کرد، محمد امین اکرامی، مهدی روحانی صفحات 15-26
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر مقدار ذرات نانورس بر خواص مکانیکی کامپوزیت آرد چوب- پلی پروپیلنبا استفاده از تحلیل گرمایی- مکانیکی- دینامیکی انجام شد. برای این منظور، آرد چوب با نسبت وزنی60 درصد با پلی پروپیلن مخلوط شد و نانورس نیز در سه سطح 0، 3 و phc 5 استفاده گردید، همچنین ماده سازگارکننده مالئیک دار به میزان phc 2 در تمام ترکیب ها بکار رفت. درنهایت نمونه های آزمونی با استفاده از روش قالب گیری تزریقی ساخته شدند. آزمون های استاتیک شامل خمش و کشش بر روی نمونه ها انجام گرفت. آزمونگرمایی- مکانیکی- دینامیکی در محدوده دمایی 60- تا 150+ درجه سانتی گراد با نرخ حرارت دهی 5 درجه سانتی گراد بر دقیقه و فرکانس 1 هرتز انجام گردید. همچنین به منظور مطالعه نحوه پراکنش ذرات نانورس در نمونه ها از دستگاه تفرق اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش مقدار نانورس از 0 به phc 3، استحکام مکانیکی و مدول ذخیره نمونه ها افزایش یافته و سپس با افزایش مقدار نانورس تا phc 5، کاهش می یابد. همچنین انتقال آلفا و بتا (دمای انتقال شیشه ای) در نمونه ها بر اثر افزودن نانورس به دماهای بالاتر انتقال می یابد. مطالعات ریخت شناسی نانوکامپوزیت ها به کمک روش پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که توزیع ذرات نانورس در زمینه پلیمری از نوع ساختار بین لایه ای است.
    کلیدواژگان: کامپوزیت آرد چوب، پلی پروپیلن، مدول ذخیره، دمای انتقال شیشه ای، فاکتور اتلاف مکانیکی، ساختار بین لایه ای
  • صادق ملکی، مهدی فائزی پور، قنبر ابراهیمی، محمد لایقی صفحات 27-36
    این پژوهش با هدف بررسی امکان پیش بینی ظرفیت لنگر خمشی اتصال های ساخته شده از تخته چند لای پهن برگ، با پیچ رزوه ریزودرشت، با استفاده از مدل های رگرسیونی انجام شده است. ضخامت تخته چندلا در اعضای اتصال 19 میلی متر بود و برای مقایسه از تخته خرده چوب و تخته فیبر با چگالی متوسط (MDF) با ضخامت اسمی 18 میلی متر استفاده شد. پیچ های موردبررسی پیچ پانلی رزوه ریز و رزوه درشت با قطرهای اسمی 5/3، 4 و 5 میلی متر و طول اسمی به ترتیب 5/3، 4 و 5 سانتی متر و پیچ های خودکار با قطر اسمی 4 و 5 میلی متر و طول اسمی 4 سانتی متر بودند. نتایج نشان دادند که ظرفیت لنگر خمشی اتصال با افزایش طول نفوذ و قطر پیچ افزایش می یابد و طول نفوذ پیچ در مقایسه با قطر آن، تاثیر بیشتری روی ظرفیت لنگر خمشی داشت. ظرفیت لنگر خمشی در اتصال های ساخته شده با پیچ رزوه درشت در مقایسه با اتصال های ساخته شده با پیچ رزوه ریز بیشتر بودند. بیشترین میزان ظرفیت لنگر خمشی (N.m 76/71) مربوط به پیچ رزوه درشت با قطر 5 و طول نفوذ 28 میلی متر بوده و کم ترین میزان آن (N.m08/12) در پیچ رزوه ریز با قطر 5/3 و طول نفوذ 9 میلی متر دیده شده است. بر پایه مشاهدات، ظرفیت لنگر خمشی تخته چندلا نسبت به MDF و تخته خرده چوب بیشتر است. در نهایت با تحلیل های صورت گرفته معادله Wc = 3.426×D0.615×P0.639 برای پیش بینی ظرفیت لنگر خمشی با پیچ رزوه درشت و Wf = 4.684×D0.415×P0.568برای پیش بینی ظرفیت لنگر خمشی با پیچ رزوه ریز بر پایه قطر و عمق نفوذ پیچ به دست آمدند. مقادیر پیش بینی شده از مدل ارائه شده، با اندازه گیری های تجربی با یک تقریب نسبتا خوب، همخوانی نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ظرفیت لنگر خمشی، تخته چندلا، رزوه ریزودرشت، پیچ پانلی، مدل رگرسیون، اتصال پیچ
  • مسیب دالوند، قنبر ابراهیمی، مهدی تجویدی، محمد لایقی صفحات 37-46
    این پژوهش با هدف بررسی ظرفیت لنگر خمشی اتصال با پین چوبی در تخته چندلا صورت گرفته است. اعضای اتصال از تخته چندلا با ضخامت 19 میلی متر و ساخته شده از گونه های پهن برگ (راش، ممرز و توسکا) بودند. در این بررسی، تاثیر متغیرهای گونه چوب پین (راش و ممرز)، قطر پین در سه سطح 6، 8 و 10 میلی متر و عمق نفوذ در سه سطح 9، 13 و 17 میلی متر، بر ظرفیت لنگر خمشی اتصال های T شکل بررسی شده است. نتایج نشان دادند که ظرفیت لنگر خمشی اتصال با افزایش قطر و عمق نفوذ پین افزایش می یابد. ظرفیت لنگر خمشی اتصال های ساخته شده با پین راش در مقایسه با اتصال های ساخته شده با پین ممرز بیشتر است. بالاترین میزان ظرفیت لنگر خمشی (N.m29/44) مربوط به پین راش با قطر 10 میلی متر و عمق نفوذ 17 میلی متر بوده است. کمترین میزان ظرفیت لنگر خمشی (N.m08/12) در پین ممرز با قطر 6 میلی متر و عمق نفوذ 9 میلی متر دیده شده است.
    کلیدواژگان: ظرفیت لنگر خمشی، تخته چندلا، پین، قطر، عمق نفوذ، اتصال شکل، T
  • محمد کهوند، پانته آعمرانی، قنبر ابراهیمی صفحات 47-58
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر گونه چوبی اعضای اتصال (راش و نراد)، تعداد اتصال دهنده (1 و 2 عدد)، اندازه بیسکویت (10 و 20) و نوع چسب پلی اورتان (PU)، پلی وینیل استات (VAcP) و اوره فرم آلدهید (UF) بر ظرفیت لنگر خمشی اتصال های ساخته شده با بیسکویت بوده است. نتایج نشان دادند که گونه اعضای اتصال، تعداد اتصال دهنده، اندازه بیسکویت و نوع چسب تاثیر معنی داری بر ظرفیت لنگر خمشی اتصال های ساخته شده با بیسکویت داشته اند. ظرفیت لنگر خمشی اتصال های ساخته شده با گونه راش نسبت به اتصال های ساخته شده با گونه نراد بیشتر بوده است. با افزایش تعداد و اندازه بیسکویت ظرفیت لنگر خمشی اتصال افزایش یافته است. اتصال های ساخته شده با چسب پلی اورتان نسبت به اتصال های ساخته شده با چسب های پلی وینیل استات و اوره فرم آلدهید عملکرد بهتری داشته است. بیشترین ظرفیت لنگر خمشی اتصال مربوط به اتصال های ساخته شده با چسب پلی اورتان، بیسکویت اندازه 20 و تعداد 2 اتصال دهنده، بوده است. همچنین نتایج نشان داده است که اتصال های ساخته شده با بیسکویت و چسب پلی اورتان مقاومت بیشتری نسبت به اتصال های ساخته شده با پین چوبی داشته اند.
    کلیدواژگان: ظرفیت لنگر خمشی، اتصال بیسکویتی، پین، راش، نراد
  • محبوبه مهماندوست کتلر، ابوالقاسم خزاعیان صفحات 59-70
    از زمان پیدایش انسان تاکنون، چوب به عنوان یک ماده آلی و اولیه مهم مطرح بوده است، بنابراین حفظ، تجدید و استفاده بهینه از آن، مسئله مورد توجهی می باشد. از طرفی، با توجه به موقعیت جنگل در ایران، استفاده از گونه سریع الرشد پالونیا، مسیری نوین در صنایع چوب فراهم می آورد. اما از سوی دیگر این گونه با داشتن دانسیته کم، از مقاومت های پایینی برخوردار است. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای افزایش دانسیته این چوب اشباع آن با رزین و فشرده کردن آن است. در این پژوهش تلاش بر این بوده است تا ابتدا با استفاده از پیش تیمار، نفوذپذیری و اشباع پالونیا با استفاده از رزین اوره فرمالدئید افزایش یابد سپس فشرده سازی انجام گیرد. برای این کار 2 متغیر نوع پیش تیمار و درصد فشردگی که هر کدام دارای دو سطح بودند، تعیین شد. پیش تیمار با سدیم کلرید و سدیم هیدروکسید و فشردگی 40 و 50 درصد انجام گرفت. در مجموع تعداد 72 نمونه آماده شد و پس از تولید چوب فشرده، درصدجذب و خواص مکانیکی شامل مقاومت به فشار موازی الیاف، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته خمشی و مقاومت به ضربه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که خواص مکانیکی بهبود یافته و نمونه های پیش تیمار شده با سدیم کلرید در هر دو سطح فشردگی 40 و 50 درصد دارای بیشترین مقدار این خواص بودند.
    کلیدواژگان: تیمار شیمیایی، چوب فشرده، ویژگی های مکانیکی، رزین اوره فرمالدئید، پالونیا
  • مریم قربانی، فاطمه بوانقی، علی آذرحزین صفحات 71-80
    این تحقیق با هدف بررسی اثر نانوذرات اکسید قلع و تیمار گرمایی بر مقاومت به پوسیدگی و خواص فیزیکی چوب راش ایرانی انجام شد. نمونه های فیزیکی و زیستی به ترتیب بر اساس استانداردهای EN-113 و ASTM-D4446-05 تهیه گردیدند. نمونه ها به چهار گروه شاهد، اشباع با نانوذرات اکسید قلع، گرمایی و نانوگرمایی دسته بندی شدند. اشباع با محلول نانو اکسید قلع در غلظت ppm 5000، به روش سلول پر انجام شد. سپس، نمونه ها در سه سطح دمایی 160،140 و 180 درجه سانتی گراد در مدت زمان 2 و 4 ساعت تیمارگرمایی شدند. بر اساس نتایج، با افزایش زمان و دما، مقاومت در برابر پوسیدگی افزایش یافت. کمترین کاهش وزن ناشی از پوسیدگی در نمونه های نانوگرمایی تحت دمای 180 درجه سانتی گراد در مدت 4 ساعت با 3/46 درصد تنزل در مقایسه با شاهد، با بالاترین کاهش وزن، اندازه گیری شد. در سطح نانوگرمایی بالاترین مقدار جذب آب مشاهده شد که با سطوح شاهد و نانو اختلاف معنی داری نشان نداد. افزایش دما حین تیمارگرمایی به کاهش معنی دار جذب آب منتهی شد به طوری که جذب آب طی طولانی ترین زمان غوطه وری در نمونه های تیمارگرمایی تحت دمای ̊C180 و به مدت 4 ساعت، 8/47 درصد تنزل یافت. کمترین واکشیدگی حجمی در نمونه های نانوگرمایی تیمار شده در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت اندازه گیری شد. واکشیدگی حجم نمونه های نانو شده نیز پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری به ترتیب 70/8 و 76/22 درصد در مقایسه با نمونه شاهد کاهش یافت.
    کلیدواژگان: تیمار گرمایی، خواص فیزیکی، مقاومت به پوسیدگی، نانو اکسید قلع
  • صبرینه محسنی توکلی، حسین رسالتی، الیاس افرا، رضا ایمانی، هنریکی لیماتاینن صفحات 81-92
    با فن لایه به لایه می توان خصوصیات سطحی الیاف سلولزی را اصلاح نمود. یکی از منابع سلولزی مهم غیرچوبی و صنعتی در دنیا، الیاف پنبه است. الیاف لینتر پنبه نیز به عنوان یکی از فرآورده های جانبی مهم به همراه الیاف پنبه تولید می شوند که یکی از منابع مهم الیاف سلولزی است که در صنعت کاغذسازی جهت تولید کاغذ بادوام مورداستفاده قرار می گیرد. در این تحقیق تاثیر جذب متناوب لایه های کایتوزان کاتیونی و نانوسیلیکای آنیونی بر روند اصلاح سطح الیاف لینتر پنبه موردبررسی قرار گرفت. جذب مواد بر سطح الیاف سلولزی از طریق تیتراسیون الکترولیت تحلیل شد. آزمایش ها در تشکیل لایه کاتیونی در 4-3 ≈pH و در تشکیل لایه آنیونی در 10-9 ≈pH با سرعت هم زدن 750 دور بر دقیقه و زمان لایه نشانی 15 دقیقه برای تشکیل یک تا سه لایه انجام شد. کاغذهای دست ساز با گرماژ 60 گرم بر مترمربع با استفاده از الیاف خمیر عمل آوری شده به روش چندلایه با کایتوزان و نانوسیلیکا تهیه گردید و خواص ساختاری و قابلیت پیوندپذیری آن ارزیابی گردید. قابلیت پیوندپذیری الیاف با تشکیل لایه های پلیمری در سطح الیاف، بهبودیافته که تغییرات حاصله در سطوح الیاف با استفاده از تصویربرداری الیاف با میکروسکوپ الکترونی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در اثر عمل آوری های انجام شده، چگالی ظاهری کاغذ و هم چنین قابلیت پیوندپذیری الیاف به واسطه افزایش جاذبه الکترواستاتیکی بین پلی کاتیون و آنیون موجود در سطح الیاف بهبودیافته است. چگالی ظاهری در کاغذ به طور معنی داری نسبت به خمیر عمل آوری نشده افزایش یافته است. به طوری که شاخص مقاومت به کشش کاغذ با لایه نشانی سه لایه نسبت به خمیر عمل آوری نشده تقریبا 16 درصد افزایش یافته است. ضریب شکل گیری کاغذ بعد از تشکیل چندلایه های پلیمری به آرامی کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: روش لایه به لایه، الیاف لینتر پنبه، کایتوزان، نانوسیلیکا، شاخص کشش
  • محسن محمدی آچاچلویی، حسین احمدی، کامبیز پورطهماسی صفحه 103
    بخش مهمی از آثار چوبی در فضای باز و در معرض هوازدگی قرار دارند. حفاظت از این آثار با توجه به ارزش های فرهنگی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. پیشینه استفاده از روغن بزرک به چند قرن گذشته بازمی گردد و امروزه نیز به شکل سنتی در سطح وسیعی جهت تیمار آثار چوبی در فضای باز به کار می رود؛ بنابراین، ویژگی های تیمار چوب کبوده (Populus alba L.) با روغن بزرک تحت تاثیر هوازدگی موردمطالعه قرار گرفت. جذب روغن در فرایند تیمار بررسی شد و میزان آبشویی آن با استفاده از استاندارد BS EN 84:1997 اندازه گیری گردید. فرایند هوازدگی نیز با توجه به دستورالعمل ASTM 2565-99 انجام گرفت. نمونه ها پس از 300 و 800 ساعت هوازدگی از طریق رنگ سنجی، طیف سنجی FTIR و تصاویر SEM موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نمونه های تیمار شده مقاومت خوبی در برابر آبشویی دارند ولی تیمار روغن بزرک موجب تغییرات بصری زیادی در چوب می شود که این تغییرات در طول فرایند هوازدگی ادامه پیدا می کند. داده های طیف سنجی نیز گویای تخریب ساختاری نمونه های تیمار شده پس از هوازدگی بود به گونه ای که به شکل شکست و ایجاد ترک در ساختار سلولی در تصاویر میکروسکوپ الکترونی از سطح چوب دیده شد. به طورکلی، نتایج بر عدم عملکرد مناسب تیمار روغن بزرک در شرایط مطالعه در این تحقیق، جهت حفاظت چوب در فضای باز تاکید داشت
    کلیدواژگان: چوب، آثار تاریخی، حفاظت، هوازدگی، روغن بزرک
  • حسن علیزاده، محمد مهدی فائزی پور، مجید عزیزی، محسن ضیایی صفحه 117
    صنعت مبلمان یکی از مهم ترین شاخه های صنعتی مولد اشتغال و ثروت در کشورهای درحال توسعه و نیز یکی از شاخه های مهم تجارت بین الملل است. هدف از این مطالعه تعیین شاخص های موثر بر توسعه صادرات مبلمان اداری به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی و با تصمیم گیری گروهی است. به این منظور ابتدا با مراجعه به اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات و صادرات مبلمان اداری مشخص شد و در مرحله بعد به منظور شناسایی شاخص های تاثیرگذار بر توسعه صادرات مبلمان اداری پس از مطالعه اولیه، با تعدادی از صاحبان صنایع مبلمان و کارشناسان مرتبط مصاحبه صورت گرفت و این شاخص ها به شش گروه اصلی و 48 زیرشاخص تقسیم شدند. درجه اهمیت شاخص ها و زیرشاخص ها پس از اخذ نظرات کارشناسان با نرم افزار اکسپرت چویس تعیین شد. نتایج نشان می دهد که در بین شاخص های اصلی، مواد اولیه و محصول به عنوان مهم ترین شاخص انتخاب شده اند. همچنین از میان 48 زیرشاخص تاثیرگذار نیز طراحی محصول، ضمانت و خدمات پس از فروش، کنترل کیفیت، اصلاح تعرفه های گمرکی و بازاریابی راهبردی به ترتیب ارزش وزنی، بیشترین اولویت را در توسعه صادرات مبلمان اداری داشتند. با توجه به سیاست گذاری ها و تصمیمات دولت در حوزه های مواد اولیه چوبی، نظام پولی و بانکی و زیرساخت های بازاریابی، همراهی کامل دولت با صنعت مبلمان برای حفظ توان تولید و رقابت صنعت مبلمان ایران در گام اول و دستیابی به پتانسیل حضور در بازارهای صادراتی در گام دوم، شرط لازم برای حضور این صنعت در بازارهای جهانی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: مبلمان اداری، توسعه صادرات، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، تصمیم گیری گروهی
  • فروغ دستوریان، محمد لایقی، قنبر ابراهیمی، مهدی تجویدی، سید مجید ذبیح زاده صفحه 129
    در این مطالعه اثر افزایش دما بر مقاومت های مکانیکی چندسازه تجاری الیاف باگاس- پلی پروپیلن در محدوده دمای اتاق تا دمای 80 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل برای تعیین وابستگی دمایی خواص مکانیکی چندسازه موردمطالعه به منظور توسعه ضرایب تنظیم دما به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما خاصیت تغییرشکل پذیری چندسازه به دلیل افزایش تغییرشکل پلاستیکی، بیشتر شده، مدول الاستیسیته آن نیز کاهش می یابد و شکست در کرنش بالاتری رخ می دهد. ضرایب تنظیم حاصله برای مدهای بارگذاری مختلف متفاوت بود و همچنین اثر افزایش دما بر مدول الاستیسیته بیشتر از اثر افزایش دما بر مقاومت بوده است.
    کلیدواژگان: خواص مکانیکی، الیاف باگاس، افزایش دما، ضرایب تنظیم دما، پلی پروپیلن
|
  • Mahdi Rohani, Behzad Kord, Nazanin Motie, Meraj Sharai Pages 1-13
    In this research، biodegradation behaviors of cellulose nanocrystals-poly vinyl alcohol nanocomposites were investigated. Nanocomposite films with different filler loading levels (3، 6، 9 and 12% by wt) were developed by solvent casting method. The effect of cellulose nanocrystals on the biodegradation behaviors of nanocomposite films was studied. Water absorption and water solubility tests were performed by immersing specimens into distilled water. The characteristic parameter of diffusion coefficient and maximum moisture content were determined from the obtained water absorption curves. The water absorption behavior of the nanocomposites was found to follow a Fickian behavior. The maximum water absorption and diffusion coefficients were decreased by increasing the cellulose nanocrystals contents، however the water solubility decrease. The biodegradability of the films was investigated by immersing specimens into cellulase enzymatic solution as well as by burial in soil. The results showed that adding cellulose nanocrystals increase the weight loss of specimens in enzymatic solution but decrease it in soil media. The limited biodegradability of specimens in soil media attributed to development of strong interactions with solid substrates that inhibit the accessibility of functional groups. Specimens with the low degree of hydrolysis underwent extensive biodegradation in both enzymatic and soil media، whilst specimens with the high degree of hydrolysis showed recalcitrance to biodegradation under those conditions.
    Keywords: biodegradation, Cellulose nanocrystals, Diffusion Coefficient, enzymatic biodegradation, soil burial
  • Behzad Kord, M.Amin Ekrami, Mahdi Rohani Pages 15-26
    In this study، the effect of nanoclay particles content on the mechanical properties of wood flour-polypropylene composites was investigated using Dynamic Mechanic Thermal Analysis (DMTA). To meet this objective، wood flour was mixed with polypropylene at 60 % by weight fiber loading. The concentration was varied as 0، 3 and 5 per hundred compounds (phc) for nanoclay. The amount of coupling agent (PP-g-MA) was fixed at 2 phc for all formulations. The samples were made by melt compounding and injection molding. Static mechanical tests including bending and tensile were performed. DMTA test in the range of -60 to 120 0C with 5 0C/min temperature rate and 1 Hz frequency was done. The morphology of the nanocomposites has been examined by using x-ray diffraction and transmission electron microscopy. Results indicated that the mechanical strength and storage modulus of samples increases with increase of nanoclay up to 3 phc and then decreases with 5 phc nanoclay addition. Also، the alpha and beta transition in samples transmitted to higher temperatures with addition of nanoclay. The morphological studies with XRD and TEM revealed that nanoclay distributed as intercalation structure in polymer matrix.
    Keywords: wood flour, polypropylene composite, storage modulus, glass transition temperature mechanical loss factor, intercalation structure
  • Sadegh Maleki, Mehdi Faezipour, Ghanbar Ebrahimi, Mohammad Layeghi Pages 27-36
    The study aimed at predicting bending moment resistance plywood of screw (coarse and fine threads) joints using regression models. Thickness of the member was 19mm and compared with medium density fiberboard (MDF) and particleboard with 18mm thicknesses. Two types of screws including coarse and fine thread drywall screw with nominal diameters of 6، 8 and 10mm and 3. 5، 4 and 5 cm length respectively and sheet metal screw with diameters of 8 and 10 and length of 4 cm were used. The results of the study have shown that bending moment resistance of screw was increased by increasing of screws diameter and penetrating depth. Screw Length was found to have a larger influence on bending moment resistance than screw diameter. Bending moment resistance with coarse thread drywall screws was higher than those of fine thread drywall screws. The highest bending moment resistance (71. 76 N. m) was observed in joints made with coarse screw which were 5 mm in diameter and 28 mm in depth of penetration. The lowest bending moment resistance (12. 08 N. m) was observed in joints having fine screw with 3. 5 mm diameter and 9 mm penetrations. Furthermore، bending moment resistance in plywood was higher than those of medium density fiberboard (MDF) and particleboard. Finally، it has been found that the ultimate bending moment resistance of plywood joint can be predicted following formula Wc = 0. 189×D0. 726×P0. 577 for coarse thread drywall screws and Wf = 0. 086×D0. 942×P0. 704 for fine ones according to diameter and penetrating depth. The analysis of variance of the experimental and predicted data showed that the developed models provide a fair approximation of actual experimental measurements.
    Keywords: bending moment resistance, plywood, coarse, fine thread, drywall screws, regression models, joint screw
  • Mosayeb Dalvand, Ghanbar Ebrahimi, Mahdi Tajvidi, Mohammad Layeghi Pages 37-46
    The goal of this study was to investigate bending moment resistance of doweled joint with plywood members. Joint members were out of 11-ply hardwood plywood (Hornbeam، Beech and Alder) that were 19 mm in thickness. Dowels were fabricated out of Beech and Hornbeam species. Their diameters (6، 8 and 10 mm) and depths of penetration (9، 13 and 17 mm) in joint members were chosen variables in this experiment. Results have shown that bending moment resistance، increases with increase of dowel’s diameter and its penetration depth. Joints made with dowels of Beech had higher resistance than dowels of Beech ones. Highest bending moment resistance (44. 29 N. m) were observed in joint made with dowels of Beech which were 10 mm in diameter and their depth of penetration was 17 mm. Lowest bending moment resistance (12. 08 N. m) was observed in joints having Hornbeam dowels with 6 mm diameter and 9 mm penetrations
    Keywords: bending moment resistance, plywood, dowel, diameter, penetration depth, type joint
  • Mohammad Kahvand, Pantea Omrani, Ghanbar Ebrahimi Pages 47-58
    The goal of this study was to investigate effects of wood species (Beech and Fir)، number of connectors (1 and 2)، size of biscuit (10 and 20) and type of adhesives (Polyvinyl acetate (PVAc)، polyurethane (PU) and urea-formaldehyde (UF)) on bending moment resistance of joints fabricated with biscuit. Results have shown that member of joint، number of connector، size of biscuit and type of adhesive had significant effect on the bending moment resistance. Bending moment resistance of joints made of Beech wood were stronger than joints made of Fir ones. Bending moment resistance has increased، with the increase of size and number of biscuit. Performance of joints with PU adhesive had better than PVA and UF. Highest bending moment resistance were obtained from joints glued with PU adhesive، size of biscuit 20 and 2 connectors. The results also indicated that joints made with biscuit and glued with PU had higher resistance than wooden dowel joints.
    Keywords: bending moment resistance, biscuit joint, dowel, Beech, fir
  • Mahboobeh Mehmandoost, Abolghasem Khazaian Pages 59-70
    Since human creation up to now، wood has been discussed as an important organic material، therefore its maintain and optimum usage is a considerable problem. From one hand، with due attention to condition of forest in Iran، using fast growing specie Paulownia provides new way in wood industries. But from other hand، this specie with low density has low strength. One of the suggested ways to increase density of this wood is its impregnation by resin and to compress it. In this research it is tried to increase the penetrability and impregnation of Paulownia by using urea formaldehyde resin at first pretreatment and then compression should be done. In order to perform this process، two variables pretreatment and compression percent were defined that each of them had two levels. The pretreatment was performed by NaCl and NaOH and 40، 50% compression. Totally، 72 samples were prepared and after producing the compressed wood، the absorption percent and mechanical properties were evaluated which included compression parallel to grain، modulus of rupture، modulus of elasticity in bending and impact strength. The results showed that the provided mechanical properties and pretreatments samples with NaCl had most values of these properties in 40 and 50% compression levels.
    Keywords: Chemical treatment, compressed wood, Mechanical properties, urea formaldehyde resin, Paulownia
  • Maryam Ghorbani, Fatemeh Bavanaghi, Ali Azarhazin Pages 71-80
    This research was conducted to investigate the effect of Tin oxide nanoparticles and heat treatment on decay resistance and physical properties of beech wood. Biological and physical test samples were prepared according to EN-113 and ASTM-D4446-05 standards respectively. Samples were classified into 4 groups: control، impregnation with Tin oxide nanoparticles، heat treatment and nano-heat treatment. Impregnation with Tin oxide nano at 5000ppm concentration was carried out in the cylinder according to Bethell method. Then، samples were heated at 140، 160 and 185˚C for 2 and 4 hours. According to results، decay resistance improved with increasing time and temperature of heat treatment. Least weight loss showed 46. 39% reduction in nano-heat samples treated at 180˚C for 4 hours in comparison with control at highest weight loss. Nano-heat treated samples demonstrated the maximum amount of water absorption without significant difference with control and nanoparticles treated samples. Increase in heat treatment temperature reduced water absorption so that it is revealed 47. 8% reduction in heat treated samples at 180°C for 4h after 24h immersion in water. In nano-heat treated samples at 180˚C for 2h was measured least volume swelling. Volume swelling in nano-treated samples decreased 8. 7 and 22. 76% after 2 and 24 h immersion in comparison with the control samples respectively.
    Keywords: heat treatment, physical properties, decay resistance, tin oxide nano
  • Sabrineh M.Tavakoli, Hosein Resalati, Elyas Afra, Reza Imani, Henriki Liimatainen Pages 81-92
    Surface properties of cellulosic fibers can be modified by Layer-by-Layer (LbL) technique. Cotton fibers are one of important non-wood and industrial cellulosic resources in the world. Cotton linters is produced as a by-product accompany with cotton fibers which is used as a significant cellulosic sources in paper industry for producing durable paper. In this research، the influence of alternate adsorption of cationic chitosan and anionic Nanosilica on modification of fiber surface of cotton linter was investigated. The adsorption of materials on cellulosic fibers was analyzed via electrolyte titration. Experiments were conducted at pH≈3-4 for formation of cationic layer and pH≈9-10 for formation of anionic layer applying stirring rate of about 750rpm، for15 minute deposition time to construct 1 to 3 layers. Hand sheets of about 60 g/ m2 basis weight were made form modified pulp fibers prepared by multilayering of chitosan and nanosilica، then their structural properties and bonding ability were evaluated. Bonding ability of fibers was improved by polyelectrolyte multilayering (PEM) on the surface of cotton linter fibers which was visualized by Field Emission Scanning Electron Microscopy (FESEM). The results showed that apparent density and also bonding ability was improved in the treated fibers because of the increased electrostatic attraction between polycation and anion sites existed on the fiber surface. Apparant density of paper was improved remarkably compared to the untreated fibers. Tensile index of the sheet was increased about 16% with consecutive adsorption onto the cotton linter fibers compared to untreated fibers. Formation index of paper was slightly deteriorated after polyelectrolytes multilayering.
    Keywords: layer, by, layer technique, cotton linter fibers, Chitosan, Nanosilica, tensile index
  • Mohsen M.Achachlooi, Hosein Ahmadi, Kambiz Pourtahmasi Page 103
    Large part of wooden relics is located in open air spaces under weathering exposure. Conservation of the relics has a great importance due to their cultural values. Application of linseed oil in conservation backs to centuries ago. Today، it is used as a traditional treatment of wooden relics extensively. Regarding to importance of historical wooden relics، there is a need for detail study of traditional treatments. Therefore، conservative properties of linseed oil treatment on white poplar wood (Populus alba L.) was studied under weathering exposure. Firstly، linseed oil absorption of the wood samples was measured and its leaching was evaluated according to BS EN 84:1997. Treated wood samples were artificially weathered regarding to ASTM 2565-99. After 300 and 800 hours weathering، samples were analyzed by Colorimeter، FTIR spectroscopy and Scanning electron microscopy. Results showed that linseed oil treatment has a good resistance against leaching but causes to serious aesthetical changes which were continued during weathering process. FTIR data were indicated structural degradation of treated samples after weathering. The degradation was clarified as rupture and cracks of cell walls and vessel pits in SEM images of wood surface. Results signified inappropriate effects of linseed oil for conservation of wood in open air spaces.
    Keywords: wood, historical relics, conservation, weathering, linseed oil
  • Hasan Alizadeh, M.Mahdi Faezipour, Majid Azizi, Mohsen Ziae Page 117
    Furniture industry is one of the most important employment and wealth productive industries، and also one major category in developing countries. This study aimed on determining the effective indices on export development of office furniture throughout the analytical hierarchy process (AHP) and also by group decision. For this، imports and exports of office furniture were determined through visiting the custom office of Islamic Republic of Iran. By then، after initial studies، furniture industry and relevant experts were interviewed to recognize the effective indices on export development، and specified indices were categorized on six main groups and forty-eight sub-index. After receiving the comments of experts، degree of importance of indices and sub-indices determined thereby Expert Choice software. Results showed that raw material and product has been chosen among the major indices. Among the 48 influential sub-indices also product designing، guaranty and costumer services، quality control، custom tariffs، and strategic marketing had highest value-weighted priorities in export development of office furniture، respectively. Regarding to government’s policies and decisions in wood raw materials extent، monetary and banking system and marketing infrastructures، to maintain the productivity competitiveness of Iran’s furniture industry in first step، and to achieve to the export markets in second step، full cooperation of government with furniture industry is necessary provision for participating of this industry in global markets.
    Keywords: office furniture, export development, Analytical Hierarchy Process, group decision
  • Foroogh Dastoorian, Mohammad Layeghi, Ghanbar Ebrahimi, Mahdi Tajvidi, Majid Zabihzadeh Page 129
    An experimental investigation was conducted to evaluate the effect of elevated temperatures، ranging from room temperature to 80oC، on mechanical characteristics of a commercial bagasse fiber/polypropylene composite. The test results were used to determine the temperature dependencies of the mechanical properties of the studied composite material at temperatures up to 80°C in order to develop temperature adjustment factors for the use in structural applications. The results have shown that as temperature increases، the material become more ductile due to increased plastic deformation gets lower stiffness and fails at higher strains. The resulted adjustment factors were different for each loading mode and the results also have indicated that the influence of elevated temperatures on values of modulus was higher than that on strengths.
    Keywords: Mechanical properties, bagasse fibers, elevated temperatures, temperature adjustment factors, Polypropylene