فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هجدهم شماره 8 (پیاپی 101، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لیلا اختر دانش *، زینتب سعیدی نژاد، حسین سرمدیان، علیرضا آموزنده نوباوه، علی اصغر فرازی، احسان الله غزنوی راد صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس طلایی (S.aureus) یکی از پاتوژن های مهم عفونت های بیمارستانی به خصوص بخش های مراقبت های ویژه می باشد. ناقلی، ریسک فاکتور دیسک مهمی در کسب عفونت در بخش مراقبت های ویژه می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی ناقلی بینی و ویرولانس آن در بیماران بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ولی عصر دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، نمونه سوآب بینی تمامی بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ولی عصر اراک به هنگام پذیرش، برای مدت زمان 5 ماه (از مرداد ماه تا دی ماه 1393) جمع آوری شد. بعد از تعیین هویت، مقاومت به متی سیلین و فراوانی ژن های pvl و acme با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز تعیین گردید. اطلاعات دموگرافیک از طریق پرسش نامه تهیه شد و با نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 390 بیمار، 81 نفر (8/ 20 درصد) با سویه حساس به متی سیلین و 31 نفر (9/ 12 درصد) با سویه مقاوم به متی سیلین کلونیزه شدند و کشت 278 نفر(3/ 71 درصد) منفی بود. 4/ 77 درصد از سویه های مقاوم به متی سیلین و 3/ 54 درصد از سویه های حساس به متی سیلین از نظر ژن acme مثبت بودند. هم چنین 11/11 درصد از سویه های حساس به متی سیلین و 45 /6 درصد از سویه های مقاوم به متی سیلین از نظر ژن PVL مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    بین استفاده از وسایل حمایتی از جمله ورید مرکزی، ونتیلاتور، سابقه جراحی، مصرف آنتی بیوتیک و حامل بودن رابطه معنی داری وجود داشت. فراوانی بالای استافیلوکوکوس طلایی نشان دهنده تثبیت این سویه ها در بیمارستان بود. از این رو، لازم است که دستورالعمل های کنترل عفونت در این بیمارستان انجام پذیرد تا فراوانی عفونت بیمارستانی کاهش یابد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس طلایی، ناقلین بینی، عفونت بیمارستانی، بخش مراقبت ویژه
  • مونا امین بیدختی، رضا میرفخرایی *، شهره زارع کاریزی، فاطمه کرم الدین، میرداود عمرانی، ناصر سلسبیلی صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    سقط مکرر (RPL)، به وقوع دو یا تعداد بیشتر سقط پشت سر هم قبل از هفته ی بیستم بارداری اطلاق می شود. برخی از دلایل عمده ی RPL نقایص آناتومیک رحمی، عفونت ها، فاکتورهای ژنتیکی، ایمنی و محیطی می باشند. با این وجود، در بسیاری از موارد، علت RPL نامشخص است که به آن ایدیوپاتیک گفته می شود. اخیرا، مطالعات نشان دهنده ی نقش میکرو RNA ها در اندومتریوز، پره اکلامپسی، ناباروری و سقط مکرر می باشند. به همین جهت، هدف از این مطالعه بررسی همراهی چندشکلی (miR-196a2C>T (rs11614913 با خطر بروز سقط مکرر در خانم های ایرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 183 خانم ایرانی شامل 83 بیمار با سابقه حداقل دو سقط پشت سر هم با علت نامشخص و 100 فرد کنترل سالم با حداقل سابقه یک تولد زنده و بدون هیچ گونه سابقه سقط مورد بررسی قرار گرفتند. بیمارانی که دلیل سقط مکرر آن ها عوامل آناتومیک، هورمونی، کروموزومی، عفونت، بیماری های خودایمنی یا اختلالات انعقادی بود، از گروه مورد مطالعه کنار گذاشته شدند. تعیین ژنوتیپ با روش Tetra ARMS PCRانجام گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در توزیع ژنوتیپی miR-196a2 rs11614913 در خانم های دارای سقط مکرر در مقایسه با افراد سالم، با مقدار p برابر با 04/ 0 و نسبت شانس 96/ 2 مشاهده شد(95% CI: 1.03-7.03).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر بیان گر شواهدی مبنی بر همراهی واریانت ژنتیکی miR-196a2 و سقط مکرر می باشد. مطالعات بیشتر برای ارزیابی اهمیت واریانت ژنتیکی مطالعه شده در جمعیت های متفاوت و بررسی اثر تنظیمی این واریانت بر ژن های هدف مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: سقط مکرر، چند شکلی، میکرو RNA
  • سمیه پورمسیبی، محسن شمسی *، محبوبه خورسندی، علی کولیوند، مهدی رنجبران صفحات 18-26
    زمینه و هدف
    امروزه وجود آلاینده های زیست محیطی جزء مهم ترین مشکلات بشر است. هدف از مطالعه حاضر سنجش سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در خصوص ارتقاء رفتارهای پیش گیری کننده از مواجهه با هوای آلوده در زنان باردار شهر اراک در سال 93 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی-تحلیلی، 208 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک به صورت چند مرحله ای انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به وسیله پرسش نامه پایا و روا و به روش خود- گزارش دهی جمع آوری شد. این پرسش نامه شامل مشخصات دموگرافیک مادر، ابعاد مدل اعتقاد بهداشتی و چک لیست عملکرد مادران بوده است. در نهایت داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران مورد مطالعه 77/ 4±48/ 26 و میانگین سن بارداری آنان 59 /5±88/ 14هفته بود. بیشترین میزان تحصیلات زنان باردار(1/ 47 درصد) دیپلم بود. میانگین نمره عملکرد مادران 09 /72 بود و در بین سازه ها حساسیت درک شده بیشترین (25/ 83) و موانع درک شده کمترین (16/ 59) نمره را داشتند. در تحلیل رگرسیونی به منظور پیش گویی رفتار با استفاده از سازه های مدل اعتقاد بهداشتی مشخص شد که از بین این متغیرهای بررسی شده متغیرهای راهنمای عمل خارجی، حساسیت درک شده و موانع به عنوان پیش گویی کننده رفتار هستند که این متغیرها در مجموع 26 درصد (265/ 0=R2) از تغییرات رفتار را پیش گویی نمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه، سازه های راهنماهای عمل خارجی و حساسیت و موانع درک شده باید به عنوان مهم ترین عوامل پیش بینی کننده رفتار مادران در طراحی مداخلات آموزشی در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: مادر، باردار، آلودگی هوا، مدل اعتقاد بهداشتی
  • امیر حسین حسینی، لیلا کهن *، سارا فلاحی صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    چاقی یک بیماری پیچیده و چند عاملی است که حاصل مجموعه ای از زمینه های ژنتیکی و محیطی و نحوه زندگی بوده و با افزایش خطر بیماری هایی چون فشارخون بالا، دیس لیپیدمی و دیابت نوع دو همراه می باشد. مطالعات نشان داده اند که میکرو RNAها در ایجاد بیماری های مزمن از قبیل چاقی نقش دارند. پژوهش حاضر، اولین پژوهشی است که به بررسی ارتباط احتمالی پلی مورفیسم rs2910164 ژن mir-146a با اضافه وزن و چاقی در زنان ایرانی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه مورد - شاهدی حاضر بر روی 133 زن دارای اضافه وزن، 75 زن چاق و 173 زن با وزن طبیعی به عنوان گروه کنترل انجام شد. ژنوتیپ های پلی مورفیسم rs2910164 در ژن mir-146a با استفاده از روش Tetra-ARMS PCR تعیین گردیدند. هم چنین جهت بررسی ارتباط بین ژنوتیپ ها با خطر ابتلا به چاقی، از تحلیل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های GC با (OR: 1.8، 95%CI: 1-3.3، p: 0.04) و CC با (OR: 4.5، 95%CI: 1.6-12.6، p: 0.004) با استعداد ابتلا به چاقی وجود داشت. براساس مدل ژنتیک غالب برای آلل C (مقایسه بین ژنوتیپ های GC+CC در مقابل GG)، ژنوتیپ های GC+CC با خطر ابتلا به چاقی همراه بودند (OR = 2.1، 95% CI: 1.2–3.7، p= 0.01).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پلی مورفیسم rs2910164 ژن mir-146a با خطر ابتلا به چاقی همراه است و آلل C می تواند به عنوان یک آلل غالب، خطر ابتلا به چاقی را در زنان ایرانی افزایش دهد.
    کلیدواژگان: mir، 146a، چاقی، اضافه وزن، پلی مورفیسم
  • نرگس زمانی *، مهران فرهادی، حمیدرضا جمیلیان، مجتبی حبیبی صفحات 35-44
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش خشم های انفجاری بود.
    مواد و روش ها
    این طرح پژوهشی نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. گروه نمونه32بیمار مبتلا به خشم های انفجاری مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی امیرکبیر اراک بودند که به صورت تصادفی به گرو ه های آزمایش (رفتار درمانی دیالکتیکی) و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش در16 جلسه 2 تا 5/2 ساعته به صورت گروهی تحت آموزش مهارت های رفتار درمانی دیالکتیکی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها، بیماران قبل و بعد از مداخله پرسش نامه تکانش گری آیزنک را کامل کردند و با توجه به این که پیش فرض های لازم برای انجام تحلیل کوارریانس چند متغیره و تحلیل واریانس چند متغیره برآورده نشد از تحلیل واریانس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که رفتار درمانی دیالکتیکی خشم های انفجاری را به طور معنی داری کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، می توان بیان کرد که رفتار درمانی دیالکتیکی موجب کاهش خشم های انفجاری در افراد تحت درمان شده و استفاده از این روش درمانی می تواند جزء برنامه های مداخلاتی در سطوح گروه های هدف مراکز روان درمانی قرار گیرد هم چنین، این روش از طریق کاهش خشم های انفجاری به بهره وری زندگی درمان جویان کمک می نماید.
    کلیدواژگان: خشم، رفتاردرمانی دیالکتیک، خشم های انفجاری
  • فریبا فیضی، شیرین مرادخانی، محمد متینی، فاطمه پرندین، ارسطو روشن، محمد فلاح* صفحات 45-52
    زمینه و هدف
    هیداتیدوز از بیماری های زئونوزخطرناک است که علاوه بر صدمات جدی بر سلامت انسان، باعث خسارات اقتصادی زیادی در صنعت دام پروی می شود. به دلیل ماهیت چرخه انگلی و ساختمان کیست در انسان، کنترل آن در جامعه دشوار بوده و درمان آن با چالش های عمده مواجه است. یکی از این مشکلات از بین بردن پروتواسکولکس ها برای درمان یا جلوگیری از ایجاد کیست های ثانویه است. مواد شیمیایی مختلفی در این زمینه استفاده شده که اکثر آن ها عوارض جانبی برای بیمار دارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات اسکولکس کشی برخی عصاره های گیاهی در شرایط آزمایشگاهی بوده است.
    مواد و روش ها
    کیست های هیداتیک کبدی از کشتارگاه جمع آوری گردیدند، مایع کیست حاوی پروتواسکولکس زنده تحت شرایط استریل آسپیره گشت و تا زمان استفاده در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شد. سه غلظت 25، 50 و 100 میلی گرم در میلی لیتر از هر یک از عصاره ها تهیه شد و پروتواسکولکس ها در آن در داخل انکوباتور 37 درجه قرار گرفتند و درصد پروتواسکولکس های زنده با رنگ آمیزی حیاتی ائوزین در زمان های 5، 10، 25، 40 و 60 دقیقه تعیین گردید.
    یافته ها
    عصاره متانولی زنجبیل با غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر موجب از بین رفتن تمامی پروتواسکولکس ها در دقیقه 40 شد، درحالی که عصاره درمنه در هیچ کدام از غلظت های مورد بررسی، تاثیر چندانی بر پروتواسکولکس ها نداشت.
    نتیجه گیری
    بررسی مدل های حیوانی و آزمایشات تکمیلی نشان داد که عصاره متانولی زنجبیل به دلیل فعالیت زیاد اسکولکسیدال خود می تواند به عنوان پروتواسکولکس کش موثر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمنه، کیست هیداتیک، اسکولکس کش، زنجبیل
  • محمدرضا کردی، امین نکویی، احد شفیعی *، وحید حدیدی صفحات 53-62
    زمینه و هدف
    از جمله سازگاری های مهمی که همراه با ورزش رخ می دهد، افزایش چگالی مویرگی یا رگ زایی است. عامل رشد آندوتلیال عروقی، یک نقش میتوژنیک برای سلول های آندوتلیال دارد و واسطه مهمی در فرآیند رگ زایی به شمار می رود. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر دو نوع تمرین استقامتی بر میزان بیان ژن عامل رشد آندوتلیال عروقی در رت های نر سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، 18 سر رت نر نژاد ویستار در سن هشت هفتگی با میانگین وزن 77/ 9±5/ 210 گرم انتخاب شدند و به صورت تصادفی به سه گروه کنترل(6=n)، گروه(ET(6=n و گروه (HIIT(6=n تقسیم شدند. تمرین تداومی هوازی پنج روز در هفته و در مجموع به مدت هشت هفته شامل 30 دقیقه با شدت 70 تا 75 درصد VO2max و تمرین تناوبی شدید شامل سه تناوب به مدت چهار دقیقه با شدت 90 تا 100 درصد VO2max و دو دقیقه با شدت 50 تا 60 درصد VO2max بود. سنجش بیان ژن عامل رشد آندوتلیال عروقی با تکنیک واکنش زنجیره ای پلی مراز زمان - واقعی انجام گرفت. برای تعیین معنی دار بودن متغیرها بین گروه های تحقیق، از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطح بیان ژن عامل رشد آندوتلیال عروقی در گروه تمرین هوازی تداومی و تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است که این افزایش از لحاظ آماری معنی دار بود(p=0/006، F=7/243). تغییرات در دو گروه تمرینات هوازی تداومی و تناوبی شدید نسبت به یکدیگر معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این تحقیق، افزایش سطح بیان ژن عامل رشد آندوتلیال عروقی در هر دو گروه تمرین احتمالا باعث عملکرد پروآنژیوژنزی سلول های اندوتلیال می شود و افزایش VO2max رت ها در پی هشت هفته می تواند ناشی از افزایش فرآیند رگ زایی باشد. تمرین تناوبی شدید ممکن است باعث سازگاری های سریع تری نسبت به تمرینات تداومی هوازی در بدن موجود زنده شود.
    کلیدواژگان: رگ زایی، تمرینات تداومی هوازی، تمرینات تناوبی شدید، عامل رشد اندوتلیال عروقی
  • مژگان میرغفوروند، عزیز همایونی راد، سکینه محمد علیزاده چرندابی، کلثوم شکری قزلجه* صفحات 63-71
    زمینه و هدف
    یبوست یک اختلال عملکردی معدی-روده ای است و مصرف پروبیوتیک ها به عنوان یک راهکار نوین در پیش گیری و درمان یبوست مطرح شده است. هدف از این مطالعه، مرور شواهد بالینی موجود در مورد اثرات پروبیوتیک ها در پیش گیری و درمان یبوست است.
    مواد و روش ها
    جهت مرور شواهد قابل دسترس درباره کارآیی پروبیوتیک ها در پیش گیری و درمان یبوست، پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Medlinplus و Cochran با کلید واژه های یبوست، پروبیوتیک و ماست از سال 1980 تا 2013 جستجو شدند و از بین 49 مقاله مرتبط با یبوست، 16 مقاله با طراحی کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی و 3 مقاله با طراحی کارآزمایی تصادفی قبل و بعد از آزمون که اثرات پروبیوتیک ها بر یبوست را مورد بررسی قرار داده بودند، وارد مطالعه گردیدند.
    یافته ها
    پروبیوتیک ها، اسیدلاکتیک و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه را تولید می کنند که pH کولون را کاهش داده و باعث افزایش انقباضات عضلات و حرکات دودی روده می شود. بعضی از گونه های پروبیوتیک می توانند ترشح موکوسی را افزایش دهند و نمک های صفراوی متصل را به نمک های صفراوی آزاد تبدیل کنند و باعث می شوند که نمک های صفراوی آزاد آب زیادی به کولون کشیده، مدفوع را نرم کرده و به دفع آن کمک کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعات صورت گرفته، مصرف روزانه پروبیوتیک هایی مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به میزان105 تا 1011 واحد تشکیل دهنده کلونی بر گرم به مدت حداقل 1 تا 2 هفته می تواند به کاهش یبوست کمک کند.
    کلیدواژگان: یبوست، پروبیوتیک، ماست
  • مریم نافذی، مریم تاج آبادی ابراهیمی *، مریم عیدی صفحات 72-80
    زمینه و هدف
    آفلاتوکسین ها به عنوان مهم ترین سمومی شناخته شده اند که مصرف آن ها می تواند باعث مسمومیت حاد و ایجاد اثرات سرطان زایی شود. علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده که باکتری های اسیدلاکتیک توانایی اتصال به آفلاتوکسین در ماده غذایی را دارند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر لاکتوباسیلوس پاراکازئی سویه TD3 بومی ایران درمقابل سمیت ناشی از آفلاتوکسین B1 در شرایط درون تنی می باشد.
    مواد و روش ها
    24 رت نر نژاد ویستار با وزن 10±250 گرم به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل منفی و دو گروه تیمار شده با آفلاتوکسین با دوز 170 ماکروگرم بر کیلو گرم و لاکتوباسیلوس پاراکازئی سویه TD3 جدا شده از ترخینه با دوز 109 واحد تشکیل دهنده کلونی در روز همراه با آفلاتوکسین به مدت 4 هفته. در انتهای آزمایش نمونه های خون و بافت برای مطالعات بیوشیمیایی و آسیب شناسی جمع آوری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تیمار با آفلاتوکسین باعث افزایش قابل توجهی در میزان آنزیم های کبدی از قبیلAST (آسپارتات آمینو ترانسفراز)، ALP (آلکالین فسفاتاز) و هم چنین آسیب های کبدی می شود. علاوه بر این، در گروهی که لاکتوباسیلوس پاراکازئی سویهTD3 را دریافت کردند، سطح آنزیم های مذکور کاهش یافته و آسیب های کبدی ناشی از آفلاتوکسین بهبود پیدا کردند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که آفلاتوکسین می تواند منجر به آسیب کبدی شود و لاکتوباسیلوس پاراکازئی سویه TD3 بومی ایران جدا شده از ترخینه احتمالا از طریق اتصال به آفلاتوکسین منجر به اعمال اثرات حفاظتی خود می گردد، از این رو، به عنوان یک عامل بیولوژیک در حذف آفلاتوکسین در شرایط درون تنی مطرح می شود.
    کلیدواژگان: آسیب کبدی، آفلاتوکسین، لاکتوباسیلوس پاراکازئی، رت
  • فریده هاشمیان نژاد، نصرالله ویسی، ناصر شیرکوند، جمال عاشوری* صفحات 81-92
    زمینه و هدف
    بسیاری از مشکلات اصلی دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه به اختلال عملکرد اجرایی مربوط می شود که در این زمینه آموزش نوروفیدبک و بازی های رایانه ای موثر هستند. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی آموزش نوروفیدبک و بازی های رایانه ای بر توانایی توجه پیوسته و برنامه ریزی دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش، همه دانش آموزان ابتدایی مبتلا به اختلال نقص توجه مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد در سال 1393 بودند. در مجموع 45 دانش آموز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه های آزمایش با روش های نوروفیدبک و بازی های رایانه ای در 12 جلسه 60 دقیقه ای آموزش دیدند. برای اندازه گیری توجه پیوسته از آزمون کامپیوتری CPT و برای اندازه گیری برنامه ریزی از آزمون کامپیوتری برج لندن استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با روش کوواریانس چند متغیره (مانکووا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد هر دو روش آموزش نوروفیدبک و بازی های رایانه ای به طور معنی داری باعث افزایش توجه پیوسته و برنامه ریزی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه می شوند. هم چنین، تفاوت معنی داری میان این دو روش در توجه پیوسته و برنامه ریزی وجود نداشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش های آموزش نوروفیدبک و بازی های رایانه ای در بهبود توجه پیوسته و برنامه ریزی دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه موثر هستند. بنابراین، مشاوران و درمان گران می توانند از روش های مذکور در درمان دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه استفاده کنند.
    کلیدواژگان: توجه، اختلال نقص توجه، بازی های رایانه ای، نوروفیدبک، برنامه ریزی
|
  • Leila Akhtar Danesh *, Zeinab Saiedi Nejad, Hossein Sarmadian, Alireza Amouzandeh-Nobaveh, Aliasghar Farazi, Ehsanollah Ghaznavi-Rad Pages 1-10
    Background
    Staphylococcus aureus is one of the important pathogens can cause infections in hospitals specially in intensive care units (ICU). It seems that nasal carriage is important risk factor for developing l infection at ICU units. This study was designed to investigate the frequency of S. aureus nasal carriage and its virulence in patients admitted to ICU units in Vali-Asr hospital at Arak university of medical sciences.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، nasal swab samples were obtained from all the patients hospitalized in ICU unit of Vali-Asr hospital from July-December 2014 at admission. After identification، methicillin resistance and the frequency of pvl and acme genes determined by PCR. Demographic data were collected using questionnaire and were analysed using SPSS 20 software.
    Results
    Out of 390 patients، 81 (20. 8%) and 31 (12. 9) patients had been colonized with MSSA and MRSA، respectively. The result of culture was negative for 278 patients (71. 3%). 77. 4% of MRSA and 54. 3% of MSSA isolates were positive for acme gene. Also، 11. 11% of and 6. 45% of MSSA MRSA isolates were positive for pvl gene.
    Conclusion
    The application of medical supportive devices like cv line، ventilator، history of surgery operation and antibiotic use significantly was associated with S. aureus nasal carriage. High prevalence of S. aureus shows that these bacteria settled in the hospital. Hence، infection control measures must be performed to reduce the risk of hospital infection.
    Keywords: S. aureus, Nasal carriage, Nosocomial infection, ICU
  • Mona Amin Beidokhti, Reza Mirfakhraie *, Shohreh Zare Karizi, Fatemeh Karamoldin, Mirdavood Omrani, Naser Sarsabili Pages 11-17
    Background
    Recurrent pregnancy loss (RPL) is defined as the occurrence of two or more consecutive pregnancy losses prior to 20th week of gestation. There are several leading causes of RPL including uterine anatomical defects, infections, genetic, immunological, and environmental factors. However, despite in a large number of cases no causes have been identified, therefore, it is introduced as idiopathic.Recent studies have implicated the role of miRNAs in endometriosis, preeclampsia, infertility and RPL. Therefore, the aim of the present study was to investigate the association of miR-196a2C>T (rs11614913) with RPL in Iranian women.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 183 Iranian women including 83 patients with at least two unexplained consecutive pregnancy losses and 100 healthy controls with at least one live birth and no history of pregnancy loss were investigated. Patients with recurrent pregnancy losses due to anatomic, hormonal, chromosomal, infectious, autoimmune, or thrombotic causes were excluded from the study group. Genotyping was performed using Tetra- ARMS PCR method.
    Results
    Significant difference in distribution of miR-196a2 rs11614913 genotypes was found in RPL patients in comparison to controls, with p value of 0.04 and odds ratio equal to 2.96 (95% CI: 1.03-7.03).
    Conclusion
    The results of the present study provide evidence for association between genetic variation in miR-196a2 and recurrent pregnancy loss. Further studies will be required to validate the significance of the studied genetic variation in diverse populations and its regulatory role on target genes.
    Keywords: Recurrent pregnancy loss, Polymorphism, MiRNAs
  • Somaye Pormosayebi, Mohsen Shamsi *, Mahbobeh Khorsandi, Ali Kolivand, Mehdi Ranjbaran Pages 18-26
    Background
    Today, environmental pollutants are one of the most important human problems. The purpose of this study was to assess the health belief model structures for promotion of preventive behaviors in pregnant women exposed to air pollution in Arak city in 2014.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 208 pregnant women referred to healthcare centers in Arak city were selected by multistage sampling and were studied. Data were collected by using a valid and reliable self- report questionnaire. The questionnaire included the demographic characteristics of the mother, the aspects of the HBM model, and the maternal practice checklist. Finally, the data were analyzed.
    Results
    The mean age of subjects was 26.48 ±4.77 and the mean gestational age was 14.88 ±5.59 weeks. The highest level of education for pregnant women (47.1%) was a diploma. The mean practice score was 72.9 and among the structures, the highest and the lowest score was obtained for perceived susceptibility(83.25) and barriers(59.16), respectively. To predict the hehavior by using the HBM structures, regression analysis showed that of the studied variables, the external practice guides, perceived susceptibililty, and barriers are as behavior predictive predictive agents that totally, predicted 26% (R2=0.265) of behavior changes.
    Conclusion
    According to the results of the study, the design of educational interventions should be based on the external practice guides, perceived susceptibility and barriers structures as the most important predictors of maternal behavior.
    Keywords: mother, pregnant, pollution, health belief model
  • Amir Hossein Hosseini, Leila Kohan *, Sara Fallahi Pages 27-34
    Background
    Obesity is a complex, multifaceted disease resulting from a combination of genetic, environmental, and lifestyle backgrounds, and is associated with increased risk of diseases, such as hypertension, dyslipidemia, and type 2 diabetes. MiRNAs have been reported to be associated with chronic diseases such as obesity. The present study is the first investigation that examines the possible association of rs2910164 polymorphism in mir-146a gene with overweight and obesity in Iranian women.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 133 overweight, 75 obese and 173 healthy control women with normal weight. The rs2910164 polymorphism genotypes of mir-146a gene were determined by the Tetra-ARMS PCR method. Also, logistic regression analysis was used to estimate the association between genotypes and obesity risk.
    Results
    There was a significant association between GC (OR: 1.8, 95%CI: 1-3.3, p: 0.04) and CC (OR: 4.5, 95%CI: 1.6-12.6, p: 0.004) genotypes with susceptibility to obesity. In the dominant genetic model of the C allele (comparison between CC+GC vs. GG), CC+GC genotypes were associated with the risk of obesity (OR = 2.1, 95% CI: 1.2–3.7, p= 0.01).
    Conclusion
    This study showed that mir-146a gene rs2910164 polymorphism is associated with obesity risk and the C allele may act as a dominant allele and increase the obesity risk in Iranian women.
    Keywords: Mir, 146a, Obesity, Overweight, Polymorphism
  • Narges Zamani *, Mehran Farhadi, Hamidreza Jamilian, Mojtaba Habibi Pages 35-44
    Background
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of dialectical behavior therapy in reducinng expulsive anger.
    Materials And Methods
    This is a pre-test and post-test semi-experimental study with control group. The study population included 32 patients with expulsive anger that reffered to Amir kabir remedial education center based on psychiatrist diagnosis and were randomely divided into case (dialectical behavior therapy) and control group. The case group was educated the dialectical behavior therapy skills for 16 sessions from 2 until 2.5 hours at teamly. To collect data, the patients filled Eysenk expulsive questionnaire before and after intervention. Considering no necessary assumptions were fulfilled to conduct the multivariate analysis of covariance and variance, so, the univariate analysis of variance was used.
    Results
    The results of variance analysis proved that dialectical behavior therapy significantly reduced expulsive angers.
    Conclusion
    With due attention to the results, it can be said that dialectical behavior therapy leads to reducing expulsive angers in treated patients, thus, this method can be included in interventional programs for target groups in psychotherapy centers. Aslo, it helps to improve the life of patients by reducing expulsive angers.
    Keywords: Anger, Dialectical behavior therapy, Expulsive angers
  • Fariba Feyzi, Shirin Moradkhani, Mohammad Matini, Fatemeh Parandin, Arastoo Roshan, Mohammad Fallah* Pages 45-52
    Background
    Hydatidosis is one of the dengerous zoonotic diseases that cause serious problems for human health, as well as major economic losses for livestock industry. Due to the nature of the parasite life cycle and also the structure of the cyst in human, the control of parasite in community is difficult and its treatment has faced with a major challenge. One of these challenges is inactivating the protoscolices for treatment purposes and preventing secondary cysts. Different chemicals have been used in the treatment of cyst that most of them had serious side effects for the patient. The aim of this study was investigating the scolicidal effects of some herbal extracts in vitro.
    Materials And Methods
    Liver hydatid cysts were collected from slaughterhouse; the cysts fluid containing live protoscolex was aspirated aseptically and stored at 4°C until use. Three concentrations (25, 50 and 100 mg per ml) of each extract (ginger and artemisia) prepared and protoscoleces placed into incubator at 37oC. The viability of the protoscoleces was determined by eosin staining method at the times 5, 10, 25, 40 and 60 minutes.
    Results
    The methanolic extract of ginger at the concentration of 100 mg/ml leads to kill all of protoscoleces at 40 minutes. While the artemisia extract in none of investigated concentrations had not much effect on the protoscoleces.
    Conclusion
    The study of animal models and complementary tests showed that methanolic extract of ginger can be used as an effective protoscolex for it has high activity.
    Keywords: Hydatid cyst, scolicidal, Artemisia, zingiber
  • Mohammad Reza Kordi, Amin Nekouei, Ahad Shafiee*, Vahid Hadidi Pages 53-62
    Background
    One of the important adaptations that occurs after exercise is increased capillary density or angiogenesis. Vascular endothelial growth factor, has a mitogenic role for endothelial cells and acts as an important intermediator in the process of angiogenesis. The aim of this study was to compare the effects of two kind of endurance training on vascular endothelial growth factor gene expression in healthy male rats.
    Materials And Methods
    In this laboratory experimental study, 18 male Wistar rats at the age of eight weeks, with an average weight of 210/5± 9/77g were selected and randomely divided into three groups (control (n=6), ET (n=6) and HIIT (n=6)). Aerobic continuous training was performed 5 days a week, totally in eight weeks for 30 minutes with 70-75% VO2max and high intensity interval training consisted of three periods (four minutes with 90 to100% VO2max and two minutes with 50 to 60% VO2max). Vascular endothelial growth factor gene expression was measured by real time-PCR technique. To determine the significance of variables between these groups, one-way ANOVA and Tukey's post hoc tests were used.
    Results
    The results showed that the gene expression levels of vascular endothelial growth factor were increased significantly (p=0/006, F=7/243) in intense aerobic continuous and interval training groups compared to control group. Changes in exercise groups compared with each other were not significant.
    Conclusion
    According to the results of this study, increased levels of vascular endothelial growth factor gene expression in both training groups caused pro-angiogenic function in endothelial cells and an increase in ratsVO2max following eight weeks training may be due to increased angiogenesis process. High intensity interval training may cause faster adaptations in the body of organism than aerobic continuous training.
    Keywords: Angiogenesis, Acrobic continuous exercise, Intense interval training, Vascular endothelial growth factor
  • Mojgan Mirghafourvand, Aziz Homayouni Rad, Sakineh Mohammad Alizadeh Charandabi, Kolsoum Shokri* Pages 63-71
    Background
    Constipation is a functional gastrointestinal disorder and the use of probiotics is considered as a new solution in prevention and treatment of constipation. The aim of this study is to review the clinical evidence about probiotics effects in the prevention and treatment of constipation.
    Materials And Methods
    To review the accessible evidence about efficacy of probiotics in the prevention and treatment of constipation, the search of key words such as constipation, probiotic and yoghurt are conducted in databases Pubmed, Medlinplus and Cochran from 1980-2013 and of 49 articles about constipation, 16 yandomized controlled clinical trial articles and 3 pre-test and post-test randomized trials that investigated the effects of probiotics on constipation were included in this study.
    Results
    Probiotics produced lactic acid and fatty acids with short chains that decrease the colon pH and stimulate muscular contractions and intestinal peristalsis. Some of probiotics can increase the mucous discharge and change linked bile salts to free bile salts entering much water to colon and leads to soft defecation.
    Conclusion
    Considering studies, daily use of probiotics such as lactobacillus acidophilus and bifidobacteria lactic 105-1011 CFU/gr for at least 1-2 weeks can help to decrease constipation.
    Keywords: Constipation, Probiotic, Yoghurt
  • Maryam Nafezi, Maryam Tajabadi Ebrahimi *, Maryam Eidi Pages 72-80
    Background
    Aflatoxins are known as the most important toxins which their consumption could cause acute poisoning and create carcinogenic effects. Moreover, previous studies demonstrated the ability of lactic acid bacteria to connect to aflatoxin in food material. The aim of this study is to investigate the effect of the native probiotic Lactobacillus para casei strains TD3 against toxicity induced by aflatoxin B1 in vivo.
    Materials And Methods
    24 wistar male rats (250±10 g) were divided into 3 groups including: one negative control group and two groups treated with aflatoxin (170 µg/kg) and Lactobacillus para casei strain TD3 isolated from Tarkhine with aflatoxin (109 cfu/day) for 4 weeks. At the end of the experiment, the blood and tissue samples were collected for histopathological and biochemical studies.
    Results
    The results indicated that treatment with Aflatoxin leads to a significant increase in the amount of liver enzymes such as AST, ALP and also liver damages. Furthermore, the group that received Lactobacillus para casei strain TD3, the level of these enzymes was reduced and liver damages due to aflatoxin were improved.
    Conclusion
    The present study showed that aflatoxin can lead to liver damages and native Lactobacillus para casei strain TD3 which isolated from Tarkhine, probably leads to protective effects by binding to aflatoxin. Thus, it is considered as a biologic agent to remove aflatoxin in vivo.
    Keywords: Liver damage, Aflatoxin, Lactobacillus para casei, Rat
  • Farideh Hashemian Nejad, Nasrollah Veysi, Naser Shirkavand, Jamal Ashoori* Pages 81-92
    Background
    Many of key problems in students with attention deficit disorder are related to executive dysfunction that in this field neurofeedback training and computer games are effective. This study aimed to compare the effectiveness of neurofeedback training and computer games on continuous attention and planning ability in students with attention deficit disorder.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design and with a control group. The statistical population was included all elementary students with attention deficit disorder that referred to counseling centers of Mashhad city in 2013. Totally, 45 students were selected through available sampling method and randomly assigned to three groups. The experimental groups were educated 12 sessions of 60 minutes by neurofeedback and computer games methods. To assess continuous attention and planning, the CPT and Tower of London computerized tests were used, respectively. Data were analyzed by using the SPSS-19 software and multivariate analysis of covariance (MONCOVA) methods.
    Results
    The findings showed that both methods of neurofeedback training and computer games significantly lead to increase continuous attention and planning in students with attention deficit disorder. Also, there wasnt any significant difference between two methods in continuous attention and planning (P<0/05).
    Conclusion
    The results showed that neurofeedback training and computer games methods were effective in improving continuous attention and planning for students with attention deficit disorder. Therefore, counselors and therapists can use mentioned methods in treatment of students with attention deficit disorder.
    Keywords: Attention, Attention deficit disorder, Computer games, Neurofeedback, Planning