فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 26 (تابستان 1394)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 26 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی بیاتی، رضا قراخانلو، بابک فرزاد صفحات 15-32
    هدف از این مطالعه، انجام یک مرور روایتی از ادبیات برای تعیین سازگاری های فیزیولوژیکی عملکرد در پی تمرینات تناوبی شدید می باشد. تمرینات تناوبی شدید، به وهله های تکراری با فعالیت های تناوبی به نسبت کوتاه با شدت تمام یا شدتی نزدیک به شدتی که VO2peak به دست می آید نسبت داده می شود. با توجه به شدت تمرینات، یک تلاش HIT ممکن است از چند ثانیه تا چندین دقیقه طول بکشد که وهله های گوناگون، به وسیله چند دقیقه استراحت یا فعالیت با شدت کم از هم جدا می شوند. از ویژگی های بارز این گونه تمرینات، حجم خیلی کم آن و در عین حال، اثربخشی بر هر سه سیستم انرژی می باشد. هر چند یک وهله فعالیت شدید، نیاز به میزان بیشتری از بازسازی ATP از سیستم های تولید انرژی بی هوازی دارد، با افزایش تواتر تکرارهای شدید و اجرای آن به صورت متناوب با ریکاوری بین وهله های فعالیت، نیاز سلول عضلانی و مسیرهای متابولیکی را تغییر می دهد، به گونه ای که سهم بازسازی انرژی از سیستم بی هوازی، به سمت سیستم هوازی تغییر کرده و هم زمان، این دو سیستم درگیر بازسازی ATP می شوند. در مجموع، سازگاری های فیزیولوژیکی درگیر در بهبود اجرا در تمرینات تناوبی شدید را می توان به تعامل نزدیک و هم زمانی سه بعد مهم از بدن انسان؛ یعنی سازگاری های محیطی (درون عضله اسکلتی)، عصبی (واحدهای حرکتی و CNS) و سازگاری های قلبی عروقی نسبت داد؛ بنابراین، با به کارگیری این تمرینات می توان دامنه وسیعی از سازگاری های متابولیکی و عملکردی که موجب بهبود هر دو سیستم هوازی و بی هوازی و آمادگی دستگاه های عمده بدن می شود را انتظار داشت. این نتایج بیانگر این موضوع است که تمرینات تناوبی شدید با حجم بسیار کم، بدن را دستخوش تغییرات عمده ای می کند که حاکی از کارا بودن و مقرون به صرفه بودن این گونه تمرینات، به ویژه از لحاظ زمانی می باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی شدید، اجرای هوازی و بی هوازی، سازگاری
  • زینب احمدی، وحید تادیبی، نازنین رزازیان صفحات 33-50
    هدف از این پژوهش بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر شاخص های سردرد میگرنی و سطوح نیتریک اکساید خون در زنان مبتلا به میگرن بوده است. در این پژوهش تعداد29 زن مبتلا به میگرن شایع (بدون اورا) با دامنه سنی 25 تا 50 سال به طور تصادفی در دو گروه گواه(14 نفر) و آزمایش(15 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. گروه آزمایش علاوه بر درمان های دارویی مشابه با گروه گواه، به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه با مدت و شدت مشخص (شدت بر اساس مقیاس درک فشار بورگ 6-20) به تمرین هوازی پرداختند. وضعیت میگرن، از جمله شاخص های سردرد میگرنی (تناوب، شدت و مدت سردرد) با استفاده از دفترچه ثبت یادداشت های روزانه (با مقیاس آنالوگ بصری(VAS)) مربوط به میگرن مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه خونی در حالت ناشتا برای تعیین سطوح نیتریک اکساید خون آزمودنی ها، قبل و بعد از مداخله گرفته شد. داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف، t مستقل و همبسته در سطح معنی داری 05/ 0 تحلیل شد. 8هفته تمرین ورزشی هوازی باعث افزایش معنادار در سطوح نیتریک اکساید خون(P<0.001) و کاهش معنادار(P<0.001) در شاخص های سردرد میگرنی (تناوب، شدت و مدت سردرد)، در گروه آزمایش شد. این فاکتورها در گروه گواه هیچ گونه تغییر معناداری نداشتند. به نظر می رسد با توجه به یافته های پژوهش حاضر بتوان از تمرین هوازی به عنوان یک روش درمانی مکمل در کنار سایر درمان های دیگر در بیماران مبتلا به میگرن به منظور بهبود سردرد و کاهش علائم آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: میگرن بدون اورا، فعالیت بدنی، تون سرخرگی، نیتریک اکساید
  • وریا طهماسبی، سجاد احمدی زاد، فریبرز هوانلو، علی اشرف جمشیدی صفحات 51-66
    مطالعه حاضر جهت بررسی پاسخ شاخص های فیبرینولیتیک به انواع مختلف انقباض های درون گرای هم تنش و هم-جنبش پس از فعالیت و دوره ریکاوری یک ساعته طراحی شد. ده مرد سالم (7/ 1 ±9/ 26 سال) دو جلسه فعالیت مقاومتی هم تنش و هم جنبش به فاصله یک هفته با شدت حدود 40% حداکثر گشتاور ارادی ایزومتریک (̊70MVIT) را بر روی عضلات چهار سر هر دو پا با استفاده از دستگاه بایودکس انجام دادند. نمونه های خون سیاهرگی (ml6) در قبل، بلافاصله بعد و انتهای یک ساعت ریکاوری گرفته شدند و برای اندازه گیری فعال کننده ی پلاسمینوژن بافتی (PA-t)، مهار کننده فعال کننده پلاسمینوژن-I(PAI-1)، D-dimer و غلظت لاکتات مورد استفاده قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس مکرر (2جلسه ×3 زمان) تجزیه و تحلیل شدند. هر دو جلسه فعالیت بدون در نظر گرفتن نوع انقباض با افزایش معنادار PA-t، و لاکتات همراه بود (P<0.05). همچنین در پاسخ به دو نوع فعالیت، انقباض عضلانی درون گرای هم تنش موجب شد هم PA-t، و هم لاکتات در مقایسه با انقباض هم جنبش افزایش بیشتری داشته باشند (P<0.05). PAI-1 بدون در نظر گرفتن نوع انقباض پس از فعالیت تغییر معناداری نشان نداد (P>0.05)، اما در دوره ریکاوری کاهش معناداری مشاهده شد (P<0.05)، و در کل نیز مقایسه دو نوع فعالیت تغییرات متفاوتی در پاسخ PAI-1 نشان نداند (P>0.05). در کل می توان گفت که نوع انقباض عضلانی (هم تنش یا هم جنبش) عامل موثری در پاسخ t-PA و لاکتات خون می باشد، در حالیکه پاسخ های PAI-1 و D-dimer به نوع انقباض عضلانی بستگی ندارند.
    کلیدواژگان: فعال کننده ی پلاسمینوژن بافتی (PA، t)، مهار کننده فعال کننده پلاسمینوژن(، I(PAI، 1، D، dimer، فعالیت مقاومتی، ترومبوز
  • نوید کلانی، زهرا ریاحی زانیانی صفحات 67-80
    هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرینات ورزشی در بهبود عملکرد عضلانی (شاخصآتروفی عضلانی، قدرت عضلانی و کرامپ عضلانی) و عملکرد جسمانی (آزموندو دقیقه راه رفتن) بیماران همودیالیزی بود. در این مطالعه تعداد 30 بیمار تحت درمان همودیالیز (سن: 3/ 4 ± 45 سال، وزن: 35 /7±72 کیلوگرم و سابقه بیماری:2/ 1±6 سال) که سه بار در هفته دیالیز انجام می دادند انتخاب شدند و بصورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. داده ها به وسیلهآزمون2MWT، جهت اندازه گیری عملکرد جسمانی،روش آنتروپومتری و چربی زیر پوستی در ناحیه عضلات ساق، جهت اندازه گیری آتروفی عضلانی،تست نشستن و برخاستن از روی صندلی جهت اندازه گیری قدرت عضلانیو کرامپ از طریق پرسشنامهجمع آوری گردید.تمرینات ورزشی با استفاده از دوچرخهMotomed Viva1در حین دیالیز، به مدت 5 ماه، 3 جلسه 60 دقیقه ای در هفته، به صورت فزایندهبرای گروه تجربی طراحی شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها از طریق آزمون تی وابسته و آنالیز کوواریانس با نرم افزار SPSSنسخه 18در سطح معناداری 05/ 0=α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد عملکرد جسمانی و قدرت عضلانی در گروه تجربی، بهبود معناداری داشت وپیشرفت آتروفی عضلانی و کرامپ عضلانی(تعداد و شدت) در گروه تجربی کاهش معناداری داشت (05/ 0>P). اما در گروه کنترل، عملکرد جسمانی کاهش معنادار (05/ 0>P) و قدرت عضلانی، آتروفی عضلانی، کرامپ عضلانی(شدت) تفاوت معناداری را نشان نداد(05/ 0
    کلیدواژگان: همودیالیز، عملکرد جسمانی، عملکرد عضلانی
  • مجتبی صالح پور، مریم نورشاهی، فریبا خداقلی، حمید رجبی صفحات 81-96
    پیوندگاه عصب عضله(NMJ) طی سالمندی تغییرات عمده ای از جمله کاهش فعالیت نیتریک اکساید سنتاز نورونی (nNOS) می یابد که در نهایت سبب تضعیف عملکرد جسمانی و بروز سارکوپنیا می گردد. هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با مهار nNOS بر میزان پروتئین گیرنده های نیکوتینی استیل کولین (nAchR) بود. تولید نیتریک اکساید (NO) بوسیله دو دوز mg-1.kg-1.day -1 25 و 100 N G نیترو- L – آرژنین متیل استر (L-NAME) (مهارکننده nNOS)، مهار شد. 48 سر موش نر نژاد ویستار مسن (20ماهه) به صورت تصادفی به شش گروه کنترل، LNAME25،100، گروه های تمرین همراه با LNAME (Training+LNAME25،100) و گروه تمرین استقامتی (Training) تقسیم شدند. سه روز قبل از اجرای پروتکل مصرف LNAME شروع و تا زمان تشریح حیوانات این کار ادامه داشت. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته، هر هفته 5 روز و روزی 60 دقیقه با سرعت 28 متر بر دقیقه روی نوارگردان می دویدند. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، پس از بی هوش کردن حیوانات، عضله نعلی و عضله دراز انگشتان (EDL) برداشته شد. ب در عضله نعلی و EDL، مصرف (LNAME (100 mg-1.kg-1.day -1 سبب کاهش معنادار پروتئین nAchR شد (P<0.05)، نتایج این پژوهش نشان داد که تمرین می تواند سبب افزایش nAchR حتی در موش-های صحرایی که LNAME مصرف کردند شود (P<0.05). با توجه به یافته های پژوهش حاضر کاهش فعالیت nNOS سبب کاهش میزان پروتئین nAchR می گردد و تمرین استقامتی نه تنها سبب افزایش میزان nAchR می شود، بلکه می تواند محرکی برای افزایش میزان nAchR ناشی از کاهش یا نبود nNOS باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، پیوندگاه عصب - عضله، سالمندی، نیتریک اکساید
  • رویا عسکری، مهدی هدایتی صفحات 97-112
    هدف ازپژوهش حاضر بررسی اثر 12 هفته تمرین استقامتی تناوبی برتغییرات شاخص های آنتروپومتری وتغییرات اپلین پلاسمایی بود. بدین منظور24 نفراز دانشجویان دختر واجد شرایط(غیرفعال،سالم،دارای شاخص توده ی بدنی 25تا30)دانشگاه حکیم سبزواری به صورت نمونه در دسترس انتخاب وبه طور تصادفی در دوگروه کنترل وتمرینی قرار گرفتند. آزمون های مورد نظر(تعیین ترکیب بدن وتوان هوازی بیشینه)یک هفته قبل از ورود به دوره ی تمرینی و نمونه های خونی 24 ساعت قبل از شروع دوره و48 ساعت بعد از آخرین جلسه ی تمرینی در حالت ناشتایی شبانه انجام گرفت.دوره ی تمرینی شامل 12 هفته، هر هفته 4 جلسه به صورت اینتروال هایی با 5 تکرار 3 دقیقه ای با شدت 60 درصد ضربان قلب بیشینه واستراحت های 1دقیقه ای به صورت فعال با شدت 30تا40 درصد ضربان قلب بیشینه شروع وهرهفته 1دقیقه به تکرارها افزوده شده وشدت به صورت افزایش بار مرحله ای تنظیم شد طوریکه 4 هفته ی پایانی 13 تکرار 3 دقیقه ای با شدت 80 درصد ضربان قلب بیشینه انجام گرفت. داده ها نشان داد بین مقادیر پلاسمایی اپلین تفاوت معناداری، به نفع کاهش آن در گروه تمرینی مشاهده شد(p˂0/05). شاخص توده ی بدن، درصد چربی،WHR، در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل کاهش داشت(P˂0/05) نیزشاخصHDL-C در گروه تمرینی افزایش معناداری داشت(p˂0/05) اما دو گروه تفاوتی در سایر عوامل نیمرخ لیپیدی نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    انجام 12هفته تمرین استقامتی اینتروال همراه با بهبود ترکیب بدنی و برخی عوامل نیمرخ لیپیدی با کاهش اپلین پلاسمایی در دختران دارای اضافه وزن همراه شد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی تناوبی، اضافه وزن، اپلین، نیمرخ لیپیدی
  • مهدی کارگرفرد، صالح افراسیابی صفحات 113-126
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر 12 هفته تمرین هوازی بر سطوح کاتکولامین ها و آمادگی قلبی تنفسی در دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی/ نقص توجه بود. در یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل، 60 نفر دانش آموز بیش فعال مقطع ابتدایی از بین دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی/ نقص توجه با استفاده از پرسش نامه تشخیصی کانرز به صورت داوطلبانه انتخاب شده و سپس، به صورت تصادفی در 2 گروه کنترل (30 نفر) و تجربی (30 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه تمرین هوازی به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 85-60% ضربان قلب ذخیره بیشینه به تمرین پرداختند. در حالی که گروه کنترل در طول این دوره در هیچ برنامه فعالیت بدنی منظمی شرکت نکردند. نمونه ادرار برای اندازه گیری سطوح کاتکولامین ها و اوج اکسیژن مصرفی با استفاده از دستگاه گازآنالایزور بر روی نوار گردان برای اندازه گیری آمادگی قلبی تنفسی، قبل و بعد از 12 هفته برنامه تمرینی اجرا گردید. بعد از 12 هفته برنامه تمرین هوازی، افزایش معناداری در اوج اکسیژن مصرفی و کاهش معناداری در ضربان قلب استراحت و سطوح اپی نفرین در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (p<0.05). علی رغم کاهش معنادار سطوح نوراپی نفرین در گروه تجربی (p<0.001)، تفاوت معناداری در سطوح نوراپی نفرین بین گروه ها پس از 12 هفته تمرین هوازی مشاهده نشد (p<0.05). یافته های پژوهش حاضر نشان داد که یک برنامه 12 هفته ای تمرین هوازی ممکن است در بهبود سطوح کاتکولامین ها، به ویژه اپی نفرین و آمادگی قلبی تنفسی کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کم توجهی موثر باشد.
    کلیدواژگان: آمادگی قلبی تنفسی، کاتکولامین ها، کودکان بیش فعال، تمرین هوازی
  • نویده معین نیا، سید رضا عطارزاده حسینی * صفحات 127-142

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی مقایسه اثر یک دوره برنامه تمرین مقاومتی با شدت های مختلف بر سطوح سرمی آیریزین زنان جوان غیرفعال بود. در این مطالعه نیمه تجربی، 21 زن جوان غیر فعال 20 تا 30 سال با نمایه توده بدن 22 تا 25 کیلوگرم برمترمربع به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. سپس داوطلبان به صورت تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی کم شدت (60-40 درصد یک تکرار بیشینه) و شدت بالا (90-70 درصد یک تکرار بیشینه) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت هشت هفته سه جلسه ای اجرا شد. نمونه خونی پیش از شروع و 48 ساعت پس از پایان مداخله تمرینی جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 مقایسه میانگین های درون گروهی و بین گروهی توسط آزمون آماری به ترتیب تی استیودنت همبسته و مستقل حساب شد و نتایج در سطح معنی داری 0.05>p آزمایش شدند. نتایج این تحقیق نشان داد، مقادیر آیریزین، شاخص توده بدن و توده چربی در گروه تمرینی کم شدت معنی دار نبود (0.05<p). همچنین، تغییرات معنی داری در شاخص توده بدن و توده چربی درگروه تمرینی شدت بالا مشاهده نشد (0.05<p)؛ در صورتیکه، مقادیر آیریزین در گروه با شدت بالا کاهش معنی دار یافت(0.034=p). تغییرات واریانس بین گروه ها در متغیرهای آیریزین، شاخص توده بدن و توده چربی بدن معنی دار نبود (0.05<p). این نتایج حاکی از آن است که یک دوره تمرین مقاومتی با شدت های کم و زیاد نمی تواند سبب افزایش سطوح آیریزین در زنان جوان غیر فعال با نمایه توده بدن22 تا 25 کیلوگرم بر متر مربع شود.

    کلیدواژگان: آیریزین، تمرین مقاومتی، زنان جوان غیر فعال
  • لاله باقری، محمد فرامرزی، ابراهیم بنی طالبی، اکبر اعظمیان جزی صفحات 143-164
    هدف این پژوهش، تعیین تاثیر ترتیب تمرین ترکیبی (قدرتی و استقامتی) بر سطوح سرمی میوستاتین، فولیستاتین و نسبت فولیستاتین بر میوستاتین زنان سالمند بود. تعداد 40 نفر از زنان سالمند (با دامنه سنی 82 /0±34/ 60 سال؛ قد 01/ 0±155 سانتی-متر؛ وزن 89/ 1±72/ 71 کیلوگرم و BMI 29.45±0.63 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی ساده در یکی از 4 گروه تمرین استقامتی + قدرتی (E+S) (n=9)، قدرتی + استقامتی (S+E) (n=10)، ترکیبی چرخشی (ACT) (n=12) و کنترل (n=9) تقسیم شدند. برنامه های تمرینی به مدت 8 هفته و 3 روز در هفته انجام شد. برنامه تمرین استقامتی شامل کار بر روی دوچرخه کارسنج (با شدت 80-60% (MHR و برنامه تمرین قدرتی شامل چندین تمرین منتخب بالاتنه و پایین تنه (با شدت 75-40% 1RM، 18-8 تکرار) بود. نتایج نشان داد میزان فولیستاتین و میوستاتین پس از 3 نوع ترتیب تمرین، تغییر معنی داری نیافت (0.05≤P). نسبت فولیستاتین به میوستاتین در گروه E+S افزایش یافت، هرچند معنی دار نبود (0.05≤P)؛ ولی این نسبت در گروه S+E کاهش معنی داری را نشان داد (0.04=p) و پس از تمرین، ACT تغییری نیافت (0.05≤P). همچنین، 8 هفته تمرین ترکیبی، به افزایش معنی دار قدرت بالاتنه در گروه های تمرین ترکیبی E+S و ACT و قدرت پایین تنه در همه گروه های تمرینی منجر شد (0.05>p). بر اساس یافته های این مطالعه به نظر می رسد ترتیب تمرین می تواند بر سازگاری های عملکردی ناشی از تمرین تاثیرگذار باشد. همچنین، به نظر می رسد با توجه به افزایش نسبت فولیستاتین بر میوستاتین در گروه E+S و کاهش این نسبت در گروه S+E، ترتیب استقامتی + مقاومتی، به محیط آنابولیک تر و ترتیب مقاومتی + استقامتی، به محیط کاتابولیک تری منجر شود.
    کلیدواژگان: ترتیب تمرین، میوستاتین، فولیستاتین، نسبت فولیستاتین بر میوستاتین، سارکوپنیا
|
  • Mahdi Bayati, Reza Gharakhanloo, Babak Farzad Pages 15-32
    The objective of this study was to perform a narrative review of the literature to determine the adaptations of physiological performance following high-intensity interval training (HIT). High-intensity interval training generally refers to repeated bouts of relatively brief intermittent exercise, often performed with an all-out effort or at intensity close to that which elicits VO2peak. Depending on the training intensity, a single effort may last from a few seconds to up to several minutes, with multiple efforts separated by up to a few minutes of rest or low-intensity exercise. An apparent characteristic of this type of training is the very low training volume. A single high-intensity exercise bout requires the ATP provision of both aerobic and anaerobic metabolism. By increasing the intense frequent bouts and performing in an intermittent practice with recovery among the bouts, the demand of the muscular cells and metabolic pathways will change and then alter contribution of aerobic metabolism for ATP provision. As a result, both aerobic and anaerobic energetic systems are involved in ATP resynthesis. Overall, Physiological adaptations involving in performance improvement following HIT can refer to closed and synchronized interactions of peripheral adaptations (in skeletal muscle), neural (motor unites and CNS) and cardiovascular adaptations. Therefore, by applying this type of training can expect a wide range of metabolic and performance adaptations that result in improvement of both aerobic and anaerobic systems. These findings show that high-intensity interval training with very low volume can cause major adjustments in body and suggests high-intensity interval training is a time-efficient strategy.
    Keywords: High, intensity interval training, Aerobic, anaerobic performance, Adaptation
  • Zeinab Ahmadi, Vahid Tadibi, Nazanin Razazian Pages 33-50
    The purpose of this study was to investigate the effects of regular aerobic training for 8 weeks on migraine headache indices and levels of nitric oxide in women with migraine. In this study, 29 women with common (without aura) migraine in the age range of 25 to 50 years were randomly divided into control group (n = 14) and experimental (n = 15) were studied. The performed aerobic exercise further experimental drug treatments similar to the control group, 8-week aerobic exercise program included 3 sessions per week with pre-determined duration and intensity (Borg’s Rate of Perceived Exertion scale (RPE scale, 6-20)). Migraine status, including the headache indicators (frequency, severity and duration), was assessed through the use of daily diaries (with visual analog scale (VAS)) regarding migraine. Fasting blood samples were taken before and after the intervention for measuring blood nitric-oxide levels in subjects. Data were analyzed by Kolmogrov-Smirnov, the independent and paired T-test at significance level of α ≤0.05. performing aerobic exercise for 8 weeks caused significant increase in blood nitric oxide levels and significant decrease in migraine headache indices (frequency, intensity and duration of headache) in the exercise group (p<0.001). In the control group, no significant changes were observed for the mentioned variables. It appears that aerobic exercise as a complementary therapy in conjunction with other treatments in patients with migraine headaches and Reduce symptoms maintained.
    Keywords: Migraine without aura, Physical activity, Arterial tone, Nitric, oxide
  • Worya Tahmasebi, Sajjad Ahmadizad, Fariborz Hovanloo, Ali Ashraf Jamshidi Pages 51-66
    Present study was designed to investigate the effects of different isotonic and isokinetic concentric contractions and 1h recovery (1h-rec) period on fibrinolytic factors. Ten healthy male subjects (26.9 ±1.7 years) completed two isotonic and isokinetic exercise protocols at an intensity corresponding to 40% of maximal voluntary isometric torque at 70̊ (MVIT 70̊) on quadriceps using Biodex Systems which was followed by 1h-rec. Venous blood samples (6 ml) were obtained before, immediately after exercise and at the end of recovery and were analyzed for tissue plasminogen activator (t-PA),plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1), D-dimer and lactate concentration. All data were analyzed using repeated measures of ANOVA (2×3). Although both exercise trials irrespective of contraction type were followed by significant increases in t-PA and lactate (P<0.05), these increases were transient and returned to pre-exercise level at the end of 1h recovery. In addition, concentric isotonic contraction resulted in increases in both t-PA and lactate concentration compared to isokinetic contraction (P>0.05). Irrespective of contraction type, PAI-1 showed no significant changes after exercise but decreased significantly after 1h recovery (P>0.05). Not only, there was no significant differences between two type of contractions for PAI-1 (P>0.05), D-dimer, but also, responses of these variables to acute exercise and 1h recovery was not statistically significant(P>0.05). Based on thefindings of the present study,isotonic muscular contraction leads to more increases of t-PA and blood lactate levels in comprasion toisokinetic knee extension exercise, and that changes in PAI-1 and D-dimer are not related to muscle contraction type.
    Keywords: tissue plasminogen activator (t, PA), Plasminogen activator inhibitor, 1 (PAI, 1), D, dimer, Resistance Exercise, thrombosis
  • Navid Kalani, Zahra Riahi Pages 67-80
    The aim of this study was to evaluate the effects of physical exercise during Inra- Dialysis on muscular function (muscle strength, muscle atrophyIndex, muscle cramps) and physical performance (2-minute walk test) in hemodialysis patients.In this study, 30 hemodialysis patients (Age: 45± 3.4 years, weight: 72± 6.7 kg and disease history: 6±1/2 years) who had to do dialysis three times a week were selected and divided randomly into two groups one as experimental and a control.Data by 2-minute walk testto measure physical performance, anthropometry and skinfold method calf muscle area to measure muscular atrophy, takeoff and landing tests on a chair to measure muscle strength and cramps were collected through a questionnaire. Exercise using a bicycle Motomed Viva1 during dialysis, 5 months, three 60-minute sessions per week, for the experimental group was designed.After data collection, data was analyzed with ANCOVA by using SPSS18 at a significance level ofα= 0/05.The results showed ignificant difference After the exercise, there was a significant increase in physical performance and muscle strenght and significant decrease in progress of the muscle atrophy and cramp in case group)P>0/05(. But In the control group, a significant decrease in physical performance)P>0/05(and muscle strength, muscle atrophy, muscle cramps (severe) showed no significant difference)P<0/05(.According to the results, exercise in hemodialysis centers can be considered as a therapeutic intervention and helping patients back to life before the disease.
    Keywords: Hemodialysis, physical performance, muscle function
  • Mojtaba Salehpoor, Maryam Nourshahi, Fariba Khodagholi, Hamid Rajabi Pages 81-96
    The structure and function of neuromuscular junction (NMJ) changes significantly during aging and results in decrease of physical performance and sarcopenia. The purpose of this study was to determine the effect of eight weeks of endurance training and neuronal nitric oxide synthase (nNOS(inhibition on skeletal muscle nicotinic acetylcholine receptors (nAchR) in old rats. Endogenous NO production was blocked by two administering NG-nitro-L- arginine methyl ester (L-NAME) dosages (25 and 100 mg-1.kg-1.day-1) solved in drinking water. Forty eight old male Wistar rats (20 months) were randomly divided into six groups: control, LNAME25, LNAME100, endurance training with LNAME25, endurance training with LNAME100 and training. LNAME treatment began 48 hrs before exercise protocol and continued until the last day. Endurance training groups were exercised on treadmill for 8 weeks, 5 times a week and 60 minutes a day at velocity up to 28 m/min. Forty eight hours after last session of exercise training, animals were anesthetized and soleus and Extensor digitorum longus (EDL) were removed. Western Blotting analysis revealed that training increased nAchR level (P0.05) and nNOS inhibition decreased it (P0.05) compared to the control group. Our data showed that training groups which received LNAME (25 and 100 mg-1/kg-1/day-1), nAchR level increased significantly (P0.05) compare to control group. Our data suggested that daily endurance training could increase nAchR level even in rats which received LNAME and NO signaling has a role in regulation of nAchR level. In general, daily training could be a suitable route to reduce sarcopenia in aged population.
    Keywords: Endurance training, Neuromuscular Junction, aging, nitric oxide
  • R. Askari, M. Hedayati Pages 97-112
    The purpose of present study was to investigate the effect of 12weeks of interval exercise training on changing of indices body composition and of plasma apelin. For this purpose 24 female qualified students of Hakim Sabzevari University (healthy, inactive, 25˂BMI˂30) were randomly divided into two experimental and control groups via convenience sampling. A week before the beginning of exercise training, the required tests including body composition and Vo2max were undertaken and blood samplings taken as overnight fasting 24 hours before and 48h.after the due exercise training sessions. Exercise training involved 12 weeks each 4 session per week, interval endurance training with five three-minutes replications, in first and intensity of 60% HR max, resting time was 1minute with active, intensity 30-40%HRmax and per week 1minute was added to replications and exercise intensity was regulated by loading with stop method so that 4final weeks were managed with thirteen three-minute replications with 80% HRmax.The results indicated that plasma apelin had significantly decrease in the experimental group compared with control group in term of BMI, fat extent and WHR(P˂0/05). HDL-C had also increased in the experimental group but no variability was observed within other lipid profile in two groups (P˂0/05).
    Conclusion
    12 weeks interval endurance training with elevated body composition and some lipid indices led to a decrease in plasma apelin among the overweight females.
    Keywords: interval endurance exercise training, apelin, lipid profile, overweight metabolic
  • Mahdi Kargarfard, Saleh Afrasyabi Pages 113-126
    The purpose of present study was to determine the effect of 12 weeks aerobic exercise on catecholamine’s levels and cardiorespiratory fitness in children with attention deficit hyperactivity disorder. The study presented is a quasi-experimental pre-test/post-test control group design. 60 school age boys children diagnosed with attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) through the Caners diagnostic questionnaire aged 8-11 years old volunteered to participate in the study and were selected randomly and assigned to control [n=30] and experimental [n=30] groups. The experimental group participated in an aerobic exercise program consisted of 45-min sessions for three days per week for 12 weeks at 60–85% of heart rate reserve. During this period, the control group did not participate in any regular physical activity program. Urine samples were collected for components of the catecholamines and peak O2 uptake was measured using the Bruce maximal progressive treadmill test for measuring cardiorespiratory fitness were administered to participants before and after the twelve week treatment. Data were analyzed using one-way repeated measures analysis of variance (ANOVA). After 12 weeks aerobic exercise training significantly increased peak O2 uptake and decreased rest heart rate and epinephrine in experimental group than control group (p<0.05). Despite significant decreased norepinephrine levels in experimental group (p<0.001), there were no differences in norepinephrine levels between the groups (p>0.05) after 12 weeks aerobic exercise training. The findings of this study suggest that a12 weeks aerobic exercise training program may be effective in improving catecholamine’s levels specially epinephrine and cardiorespiratory fitness of school age children with ADHD.
    Keywords: Cardiorespiratory fitness, Catecholamines, Children with hyperactive disorder, Aerobic exercise
  • Navideh Moin Nia, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini Pages 127-142

    The aim of this study was to investigate the effect of resistance training with different intensities on serum irisin levels in sedentary young women. In this semi experimental study, 21 sedentary young women with range of 20-30 years and BMI 22-25 kg/m2 were selected by convenience sampling. Then, the volunteers were randomly assigned into two groups, [resistance training group with low intensity (40-60% of one repetition maximum) and high intensity (70-90% of one repetition maximum)]. The selected training included: 8 weeks, 3 times a week. Blood samples were obtained at baseline and 48 hours after at the end of the study. Data analysis was performed using SPSS software (version 15.0, SPSS). To make intra and between groups’ comparison, paired and independent student T test were used. For all statistical comparisons, the level of significance was considered at P0.05). Moreover, no significant changes were shown in body mass index and body fat percent in high-intensity training (P>0.05). While, the levels of irisin in high-intensity training reduced significantly (p=0.034). Variance between groups in variables irisin, BMI and body fat percent were not significant (P>0.05). These results suggest that the resistance training with low and high intensity ban not increase the levels of irisin in sedentary young women with BMI 22-25 kg/m2.

    Keywords: Irisin, Resistance training, Sedentary young women
  • Laleh Bagheri, Mohammad Faramarzi, Ebrahim Bani Talebi, Akbar Azimiyan Pages 143-164
    The purpose of this study was to investigate the effect of sequence order of combined training (strength and endurance) on myostatin, follistatin and follistatin/myostatin ratio in older women. 40 healthy elderly women (age: 60.34±0.82 years, height: 155±0.01 cm, weight:71.72±1.89 kg And BMI: 29.45±0.63 kg/m2) were randomly placed into four groups, strength + endurance (S+E) (n=10), endurance + strength (E+S) (n=9), alternative concurrent training (ACT) (n=12) and control (n=9) groups. The training program was done eight weeks, 3 times per week. Endurance training performed on a cycle ergometer (intensity: 60-80 % MHR) and strength training involved several upper and lower body workout (intensy: 40-75 1RM, 8-18 repeat). The results showed that myostatin and follistatin serum concentrations not significantly changed (P≥0.05) following three different orders. The follistatin/myostatin ratio increased in E+S group, but this increase was not significant (P≥0.05). There was a significant decrease in follistatin/myostatin ratio following S+E training. (P=0.04). Furthermore, there were significant increases in upper-body strength in E+S (P=0.005) and ACT (P=0.02) groups and increase in lower-body strength in all groups (P≤0.05). According to results of this study, order of combined training could influence functional adaptation induce by exercise training. Also, it appears the sequences of endurance+strength concurrent training cause a more anabolic status and the sequences of strength+endurance training cause a more catabolic status.
    Keywords: exercise order, Myostatin, Follistatin, Follistatin, Myostatin ratio, Sarcopenia