فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 20 (تابستان 1394)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 20 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی کاشی صفحات 15-34
    هدف این تحقیق بررسی نقش انجام فعالیت های ورزشی در رشته های مختلف ورزشی بر بلوغ عاطفی و اجتماعی دختران دانشجوی استان خراسان رضوی بود. جامعه آماری این تحقیق توصیفی پیمایشی شامل دختران دانشجوی سنین 17 تا 40 سال دانشگاه های استان خراسان رضوی بود که از بین این افراد 488 نفر به صورت خوشه ایچند مرحله انتخاب و پرسشنامه های تحقیق بین آنها توزیع شد. برای جمع آوری داده ها و سنجش بلوغ عاطفی و اجتماعی به ترتیب از مقیاس سنجش بلوغ عاطفی و پرسشنامه بلوغ اجتماعی رائو استفاده شد. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از دو سطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (تحلیل واریانس پارامتریک و ناپارامتریک، ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن با توجه به نوع داده ها و تحلیل رگرسیون چندمتغیره) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که داشتن فعالیت ورزشی تاثیر معناداری را بر بلوغ عاطفی (P=0.008) و اجتماعی (P=0.028) دارد. فعالیت در رشته های ورزشی مختلف بر برخی خرده مقیاس های این دو نوع بلوغ تاثیر داشت. تحلیل نتایج این تحقیق نشان داد مهم ترین متغیر پیش بینی کننده بلوغ هیجانی تجربه قهرمانی و تعداد سالهایی است که فرد فعالیت ورزشی می نماید و مهمترین متغیر برای پیش بینی بلوغ اجتماعی ترم تحصیلی و زندگی در خوابگاه دانشجویی بود. در کل نتایج این تحقیق تایید کننده اثر فعالیت های ورزشی بر بلوغ هیجانی و اجتماعی داشت.
    کلیدواژگان: ورزش، بلوغ هیجانی، بلوغ اجتماعی، دختران دانشجو
  • بهروز عبدلی، علیرضا فارسی، اتلا شجاع صفحات 35-48
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین مشاهده ای خودکنترلی و سطح مهارت الگو بر یادگیری سرویس بلند بدمینتون بود. 52 دانشجوی دختر (18 تا 26 سال) به طور تصادفی در یکی از چهار گروه: الف. الگوی ماهر - خودکنترل، ب. الگوی ماهر - جفت شده، ج. الگوی در حال یادگیری – خودکنترل٬ و د. الگوی در حال یادگیری - جفت شده٬ قرار گرفتند. مطالعه ی حاضر شامل پیش آزمون، اکتساب و آزمون یادداری بود. نتیجه و شکل حرکت به عنوان متغیرهای وابسته مورد اندازه گیری قرار گرفتند. متغیرهای مستقل شامل نوع الگو (ماهر یا در حال یادگیری) و شرایط تمرین (خودکنترل یا جفت شده) بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس عاملی، یو- من- ویتنی و کروسکال والیس استفاده شد که در ارتباط با شکل حرکت، نتایج نشان داد که اثر اصلی نوع الگو، اثر اصلی شرایط تمرین و تعامل نوع الگو و شرایط تمرین در آزمون اکتساب و یادداری معنی-دار نبود. در خصوص امتیازات نتیجه، اثر اصلی نوع الگو در آزمون اکتساب معنی دار بود. گروه الگوی در حال یادگیری عملکرد بهتری را نسبت به گروه الگوی ماهر نشان داد، اما اثر اصلی شرایط تمرین در آزمون اکتساب معنی دار نبود. هم چنین، اثر اصلی نوع الگو، اثر اصلی شرایط تمرین و تعامل بین نوع الگو و شرایط تمرین در آزمون یادداری معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: یادگیری مشاهده ای، تمرین خودکنترل، الگوی ماهر، الگوی در حال یادگیری
  • ولی الله کاشانی، احمد فرخی، انوشیروان کاظم نژاد، محمود شیخ صفحات 49-72
    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی (SMTQ) بود. بدین منظور و جهت تایید روایی سازه پرسشنامه، 197 ورزشکار مرد و زن (106 مرد و 91 زن) با سطوح مختلف مهارتی (مبتدی، ماهر و نخبه) در 10 رشته ورزشی تیمی و انفرادی، به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب و پرسشنامه ها را تکمیل کردند. روش اجرا بدین شکل بود که ابتدا با استفاده از روش ترجمه باز ترجمه، پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی توسط سه متخصص روانشناسی ورزش و سه متخصص آموزش زبان انگلیسی به فارسی ترجمه شد. جهت تعیین روایی سازه پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، همسانی (ثبات) درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی زمانی سوالات (ثبات پاسخ) از ضریب همبستگی درون طبقه ای به روش آزمون آزمون مجدد با چهار هفته فاصله استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دهنده برازش مطلوب مدل پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی می باشد.
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که شاخص های برازندگی (RMSEA=0.06،TLI=0.92،CFI=0.94) از حد قابل قبول و مطلوبی برخوردار می باشند و در بخش دیگر همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ نشان داد که خرده مقیاس اطمینان 76 /0، خرده مقیاس ثبات 78/ 0، خرده مقیاس کنترل 72 /0و همسانی کل پرسشنامه 76/ 0 و پایایی زمانی با استفاده از ضریب همبستگی درون طبقه ای خرده مقیاس اطمینان 74 /0، خرده مقیاس ثبات 82 /0، خرده مقیاس کنترل 74/ 0و کل پرسشنامه 83/ 0 می باشد که بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی می باشد. در نتیجه، از نسخه فارسی پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی می توان به عنوان ابزاری روا و پایا جهت مطالعه و ارزیابی سرسختی ذهنی ورزشکاران ایرانی بهره گیری نمود.
    کلیدواژگان: سرسختی ذهنی، روایی سازه، پایایی درونی، پایایی زمانی
  • فهیمه رجبی، مهدی نمازی زاده، رخساره بادامی صفحه 73
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات پایه ژیمناستیک بر مهارت های حرکتی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم بود. جامعه آماری این پژوهش را 45 کودک اوتیسم 4 تا 12 سال تحت درمان در مرکز اوتیسم اصفهان تشکیل می دادند که 37 نفر از آن ها معیار ورود به مطالعه را داشتند. از این تعداد، با استفاده از روش تصادفی 24 نفر انتخاب و به صورت همگن و مساوی بر اساس پیش آزمون مهارت حرکتی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. برای ارزیابی مهارت های حرکتی کودکان، از ابزار اندازه گیری مجموعه آزمون های ارزیابی حرکتی برای کودکان استفاده شد. در ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد. سپس گروه تجربی تحت تاثیر تمرینات پایه ژیمناستیک قرار گرفتند. تمرینات به مدت 24 هفته طی 2 روز در هفته در جلسات 45 دقیقه ای برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم اجرا شد. سپس از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. برای مقایسه گروه ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. تفاوت دو گروه در مهارت های توپی، مهارت های تعادلی و مجموع مهارت های حرکتی معنادار بود؛ اما در خرده مقیاس چالاکی دستی، تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد. با توجه به نتایج می توان اظهار کرد تمرینات پایه ژیمناستیک می تواند باعث بهبود مهارت های حرکتی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم -شود.
    کلیدواژگان: اختلال اوتیسم، تمرینات پایه ژیمناستیک، مهارت های حرکتی، مجموعه آزمون ارزیابی حرکتی برای کودکان
  • روح الله طالبی، ملیحه نعیمی کیا، مژگان پیری صفحات 89-104
    هدف از این پژوهش بررسی تفاوت کنترل تولید نیروی ایزوکنتیک پای برتر در تکواندو کاران هنگامی که در معرض یک محیط محرک (موسیقی ریتم بالا و پائین) و محیط غیر محرک (بدون موسیقی و سکوت) قرار می گیرند، بود. در پژوهش توصیفی حاضر از بیست تکواندو کار مبتدی مرد شرکت کننده در لیگ برتر کشور با میانگین سنی (4.30± 23.65) استفاده شد و از تحلیل واریانس با سنجش های تکراری برای سنجش عملکرد دقت تولید نیروی تکواندوکاران مبتدی در سه محیط اجرا موسیقی ریتم بالا، پائین و بدون موسیقی استفاده شد. شرکت کنندگان 5 تکرار ایزوکنیتیک خم و باز کردن مفصل زانو را با سرعت 60 درجه / ثانیه در هر سه بخش (بدون موسیقی و تلاش با موسیقی ریتم بالا و پائین) اجرا کردند. اجرای شرکت کنندگان به منظور کنترل اثر یادگیری برای هر سه موقعیت به صورت تصادفی انجام شد، نتایج نشان از اختلاف معنی دار در گروه ها داشت (05/ 0< p)، همچنین بهترین عملکرد مربوط به اجرا در حالت موسیقی ریتم پائین بود. در نتیجه مربیان تکواندو و ورزشکاران می توانند از این موضوع در هنگام تمرینات استفاده کنند. موسیقی ممکن است به عنوان یک مولفه انگیزشی در ایجاد نیروی ایزوکنتیک دقیق به تکواندو کاران مبتدی کمک نماید، اما ریتم بالای آن ممکن است سبب افزایش خطای تولید نیرو و انگیختگی بالا گردد.
    کلیدواژگان: تکواندوکار، انگیزش، کنترل تولید نیرو، موسیقی
  • علیرضا امینایی، محمدرضا شهابی کاسب، زهرا استیری صفحات 105-126
    هدف این پژوهش، طراحی و ساخت پرسش نامه ای برای سنجش ترصد در دیدبانی منجیان غریق بود. آزمودنی های تحقیق حاضر شامل منجیان غریق درجه 1 و 2 از میان استخرهای شهرستان های مختلف ایران در سال 92-91 بودند که مدیران آن استخرها حاضر به همکاری با محققین بودند. در فرایند طراحی و ساخت، شناسایی عوامل روان شناختی زمینه ساز در تغییرات سطح ترصد، ساده سازی این عوامل و رسم مدل مفهومی پیشنهادی، روایی صوری و محتوایی عوامل، ساخت بانک سوالات و پرسش نامه اولیه، روایی صوری و محتوایی پرسش نامه اولیه، اجرای آزمون پایلوت و تجزیه و تحلیل سوالات انجام شد و در نهایت، پرسش نامه 142 سوالی بدست آمد. در فرایند روایی و پایایی سنجی، در ابتدا پرسش نامه 142سوالی در اختیار 310 نفر از منجیان غریق قرار گرفت. سپس به منظور بررسی روایی سازه، از روش تحلیل مولفه های اصلی با چرخش ابلیمین مستقیم و روش حداقل میانگین جزئی برای تبیین تعداد مولفه های استخراجی استفاده شد. جهت تعیین پایایی پرسش نامه، از پایایی زمانی به فاصله ده روز (همبستگی درون طبقه ای) و همسانی درونی (آلفای کرونباخ) بر روی 40 منجی غریق دیگر استفاده شد. نتایج نشان داد که پرسش نامه نهایی 102 سوالی با 15 مولفه اصلی که 91/ 54 درصد از کل واریانس را در بین سوال ها تبیین می کنند و همچنین با میزان همسانی درونی 92/ 0 و پایایی بازآزمایی معنی دار 74/ 0، پرسش نامه ای روا، پایا، بومی و تخصصی جهت سنجش ترصد در دیدبانی منجیان غریق می باشد.
    کلیدواژگان: ترصد، دیدبانی، منجی غریق، پرسش نامه
  • فاطمه رضایی، رسول زیدآبادی، سمیرا جورابلو صفحات 127-146
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش بازخورد افزوده به کوشش های موفق و ناموفق در تعامل با کانون توجه بر اجرا و یادگیری سرویس بلند بدمینتون بود. 44 دانش آموز دختر مبتدی با میانگین سنی 76/ 0±1/ 16 سال برای اجرای پژوهش داوطلب شدند. آزمودنی ها پس از اجرای پیش آزمون به صورت تصادفی به چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند. گروه ها در طی 6 جلسه اکتساب، مطابق دستورالعمل برنامه ریزی شده به تمرین تکلیف سرویس بلند بدمینتون پرداختند. قبل از اجرای سرویس، گروه کانون توجه درونی از طریق خودگفتاری عبارت «کشش دست به عقب» و گروه کانون توجه بیرونی واژه «هدف» را با خود تکرار کردند. آزمودنی ها پس از هر 3 کوشش متناسب با گروه خود، پس از کوشش های موفق یا ناموفق، بازخورد آگاهی از اجرا دریافت کردند. آزمون های یادداری و انتقال، 48 ساعت بعد از مرحله اکتساب اجرا شد. برای تحلیل داده ها در مرحله اکتساب از تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری مکرر و در آزمون های یادداری و انتقال از تحلیل واریانس دوطرفه (0.05≥P) استفاده شد. نتایج نشان داد که پیشرفت در مرحله اکتساب، معنادار و اثر تعامل کانون توجه با نوع بازخورد هم در مرحله اکتساب و هم در آزمون یادداری و انتقال معنادار بوده است؛ به طوری که در شرایط کانون توجه درونی، گروه بازخورد در کوشش های ناموفق و در شرایط کانون توجه بیرونی، گروه بازخورد در کوشش های موفق اجرا و یادگیری بهتری داشتند. پیشنهاد می شود که در زمان آموزش مهارت های حرکتی و استفاده از بازخورد به کوشش های موفق و ناموفق، نوع کانون توجه نیز در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بازخورد آگاهی از اجرا، کانون توجه، خودگفتاری آموزشی، کوشش موفق، کوشش ناموفق
  • مریم لطفی، جلال دهقانی زاده، فاطمه سادات حسینی صفحات 147-162
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظه کاری و توانایی چرخش-ذهنی بود. نمونه شامل 34 نفر از زنان غیرفعال با دامنه سنی 21 تا 26 سال شهرستان مهریز بود که بصورت هدفمند انتخاب شدند (18 نفر گروه آزمایش، 16 نفر گروه کنترل). تمرین هوازی شامل یک جلسه دویدن با 60% ضربان قلب بیشینه بود. از آزمون چرخش ذهنی و نرم افزار N- Back برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظه کاری و توانایی چرخش ذهنی تاثیر دارد (P≤0.05). به عبارتی تمرین هوازی با شدت متوسط موجب تسهیل حافظه کاری و بهبود توانایی چرخش ذهنی می شود. در واقع تحقیق حاضر تعامل و ارتباط بین فرایندهای حرکتی و شناختی را بیش از پیش آشکار نمود.
    کلیدواژگان: چرخش ذهنی، حافظه کاری، تمرین هوازی
|
  • Ali Kashi Pages 15-34
    The purpose of this study was evaluation the effect of participation in different fields of Sport on social and emotional maturity of female students of Khorasan Razavi province. The statistical population of this descriptive survey was 17-40 years old university girl's students of Khorasan Razavi provinces that by the help of cluster sampling we distributed 488 questionnaires between Statistical populations. For assessing social and emotional maturity researcher used from emotional maturity scale and Rao's Social Maturity Scale. After eliminating incomplete questionnaires the number of 488 questionnaires were coded and were analyzed by SPSS software by the help of descriptive (mean and standard deviation) and inferential (Parametric and Non-parametric analysis of variances, Pearson and spearman correlation index and multiple regression) statistics. The result of this study showed that doing a sport activity have a significant effect on social (P=0.028) and emotional (P=0.008) maturity. Participation in deferent field of sport activity had a significant effect on some subscale of these two kinds of maturation. Analysis of result showed that the most important variable to predict emotional maturation was championship and the years that person do sport activity and most important variable to predict social maturation was the term of education and living in dorm. Overall these results showed that sport have an effect on social and emotional maturity.
    Keywords: Sport, social maturity, emotional maturity, female university students
  • Behrooz Abdoli, Alireza Farsi, Otella Shojae Pages 35-48
    The purpose of this study was to investigate the effect of self-controlled observational practice and model’s skill level on learning of badminton long serve. 52 female students (18-26 ages) were randomly assigned to one of four groups: a) skilled model-self-control, b)skilled model-yoked, c)learning model-self-control, d)learning model-yoked. The study involved pre-test, acquisition and retention test. outcome and movement pattern were measured as dependent variables. Independent variables were model type (skilled or learning) and practice condition (self-controlled or yoked). Data were analysed with factorial ANCOVA, kruskal-wallis and U-mann-whitney tests. In regard to movement pattern, The result showed that the main effect of practice condition, the main effect of model type and interaction of practice condition and model type were not significant neither acquisition nor retention test. on the subject of outcome scores the main effect of model type was significant in acquisition test. learning model group showed better performance than skilled model group, but the main effect of practice condition was not significant in acquisition test, as well as, the main effect of practice condition, the main effect of model type and interaction of practice condition and model type were not significant in retention test.
    Keywords: observational learning, self, control practice, skilled model, learning model
  • V. Kashani, A. Farokhi, A. Kazemnejad, M. Shaikh Pages 49-72
    the purpose of this study was to determine validity and reliability of the Persian version of sport mental toughness questioner Sheard, Golby and Wersch (2009), respectively. In this regard and to confirm the construct validity of the questionnaire, 197 (106 male and 91 female) athletes with different skill levels (novice, sub-elite and elite) in 10 team and individual sports, selected by random sampling and then completed the questionnaire. For this purpose, the first using a translation - back translation method, content and face validity of Persian version of questionnaire were confirmed by 3 sport psychologists and 3 English teaching specialists. Confirmatory factor analysis (CFA) based on structural equations was used for validation of structure of questionnaire, Cronbach alpha coefficient was used for validation of internal consistency of questionnaire, and intra-class correlation coefficient under test-retest method with 4-week interval was used to study temporal reliability of items. The results showed that the sport mental toughness questioner (SMTQ) had acceptable fit index (RMSEA = 0.06, CFI = 0.94, TLI = 0.92), internal consistency (Confidence = 0.76, Constancy = 0.78, Control =0.72, and the total = 0.76), and temporal reliability (Confidence = 0.74, Constancy = 0.82, Control =0.74, and the total = 0.83), indicating good validity and reliability of the Persian version of sport mental toughness questioner. Therefore, the Persian version of the sport mental toughness questioner (SMTQ) can be characterized as a valid and reliable tool to study and evaluate the mental toughness of Iranian athletes will benefit.
    Keywords: Mental toughness, Construct validity, internal consistency, temporal reliability
  • Fahimeh Rajabi, Mehdi Namazizadeh, Rokhsareh Badami Page 73
    The aim of this study was to investigate the effects of basic gymnastics movements on motor skills of children with autism disorders. Participants were 45 autistic children aged 4 to 12 years old from the Autism Center of Isfahan. Thirty seven of them had the criteria to participate in the study which 24 of them were randomly selected, Participants were matched based on movement skills pretest divided in two groups. Movement Assessment Battery for children was used to assess the children's motor skills. First, a pretest was conducted for both groups, then; the experimental group exercised basic gymnastic movements 2 days per week for 24 weeks in 45-minute sessions. Then, a post-test was conducted for both groups. Levine's test for homogeneity of variance and K-S test for normality of the data were used. For data analysis, (ANCOVA) at p 0.05 were used. The results demonstrated that basic gymnastic movements significant improve total motor skills, ball skills and static and dynamic balance. But no significant diference was shown in manual dexterity. The results can be claimed that basic gymnastic movements improve motor skills in children with autism disorder.
  • Rohollah Talebi, Malihe Naemi Kia, Mozhgan Piri Pages 89-104
    The purpose of this study was to measure the difference in isokinetic force generation in dominant leg when exposed to a motivational environment (arousing and relaxing music) and non-motivational environment (silence). Twenty novice taekwondo player with mean age (4.30 ± 23.65) participate in this Descriptive research. The analysis of variance with repeated measures to comparison force generation control of 20 non elite taekwondo player in the music with different rhythm and no music was used. Participants performed 5 isokinetic repetitions of knee extension and flexion at a set velocity of 60°/sec in three (non-music and music with high and low rhythm trials) performed. Testing order was randomized to control for learning effect. Significant different were found for Accuracy of force generation (p <. 05) between three condition. The results showed participant had lowest error in low rhythm music condition. The authors concluded that music and rhythm had effect on Accuracy of force generation in non-elite taekwondo player. The study may have been limited by a number of confounding effects, warranting a repeated yet enhanced research design of the study. As a result Taekwondo coaches and athletes can use it during trainings. probably, Music have an reinforcing or motivational component role in non-elite Taekwondo players isokinetic force generation, but high music rhythm may increase error force production and arousal.
    Keywords: taekwondo player, motivation, force generation, music
  • Alireza Aminaee, Mohammadreza Shahabi Kaseb, Zahra Estiri Pages 105-126
    The purpose of this research was to design and construct a questionnaire for evaluating lifeguards’ vigilance in surveillance. Present research samples were degree 1 and 2 lifeguards from different provinces of Iran in 1391 and 1392 that their management agreed to cooperate with researchers. In process of designing and construction of questionnaire, identification of psychological factors affecting vigilance, simplification of these factors and drawing proposed conceptual model, face and content validity of factors, construction of questions bank and initial questionnaire, face and content validity of initial questionnaire, a pilot test, and item analysis were done and ultimately, a 142- items questionnaire was obtained. In process of determining validity and reliability of questionnaire, at first, the 142- items questionnaire were given to 310 lifeguards. Then, for analyzing construct validity of questionnaire, the Principle Component Analysis methods with Direct Oblimin Rotation technique and Minimum Partial Average method for determining the number of extracted component, were used. To determine Questionnaire reliability, time reliability test with 10 days interval (intra class correlation) and internal consistency (Cronbach Alpha) were used on another 40 lifeguards. Result demonstrate that the final 102- items questionnaire with 15 major component that determine 54/91 percent of total variance among all questions and also with internal consistency of 0/92 and significant test retest reliability of 0/74, is a valid, reliable, localized, and specialized questionnaire for evaluating vigilance in lifeguard's surveillance.
    Keywords: vigilance, surveillance, lifeguard, Questionnaire
  • Fatemeh Rezaee, Rasool Zeidabadi, Samira Jourabloo Pages 127-146
    The aim of this study was investigating the role of feedback to successful and unsuccessful trials in focus of internal and external attention on performance and learning long badminton service. 44 female students were volunteered with a mean age of 16/1±./76 as sample for this study. After performing the test subjects were randomly divided into four experimental groups. All groups did during 6 acquisition phases according to the planning instructions long service badminton task. Before performing service group’s focus of internal attention repeated through self-talk “the pull back” phrase and group’s focus of external attention, “target” word. The subjects received knowledge of performance feedback after every 3 trails tailored to with their groups, after successful or unsuccessful trials. 48 hours after the acquisition phase was performed retention and transfer tests. Data were analyzed using Factorial Repeated Measures ANOVA in the acquisition phase and two-way analysis of variance (p≤ 0.05) in the retention and transfer tests. The results showed that the progression was significant during the acquisition phase, the interaction effect the focus of attention with the type of feedback both the acquisition phase and retention and transfer tests. So that, in internal focus of attention condition, the group of feedback to unsuccessful trails and in the external focus of attention conditions, the group of feedback to successful trails had better learn. it is suggested that during the teaching motor skills and the use of feedback to successful and unsuccessful trails, the focus of attention is also to be considered.
    Keywords: Knowledge of performance feedback, Focus of attention, Instructional self, talk, Successful trail, Unsuccessful trail
  • Maryam Lotfi, Jalal Dehghanizadeh, Fatemeh Hoseini Pages 147-162
    The aim of the present study was to investigate the effects of moderate-intensity aerobic exercise on working memory performance and mental rotation ability. The participants included 34 inactive women with age range of 21 to 26 years of Mehriz city were selected purposely (Experimental Group=18, Control Group=16). Aerobic exercise was included a session running at 60%of maximum heart rate. To collect the data mental rotation test and software N-Back was used. Results of MANOVA showed that moderate-intensity aerobic exercise effect on working memory performance and mental rotation abilities (P≤0.05). In other words, moderate-intensity aerobic exercise may facilitate working memory and mental rotation ability. Actually, present study revealed the interaction and communication between cognitive and motor processes more than before.
    Keywords: Mental Rotation, Working Memory, Aerobic exercise