فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1394)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ا هاجتماعی رآ / مطالعه موردی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران
    محمد علی مرادی، محمدرضا زالی، راضیه پرنیان صفحات 1-19
    اندازه گیری قصد کارآفرینانه و شناسایی عوامل موثر بر آن به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده در بروز پدیده کارآفرینی، پیش بینی دقیق تری از احتمال وقوع آن را فراهم می آورد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر قصد کارآفرینانه که در پژوهش های مختلف به آن اشاره شد، سرمایه اجتماعی است. این پژوهش درصدد آن است که به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر قصد کارآفرینانه- با درنظرگرفتن نقش میانجی سبک شناختی- در نمونه 140 نفری از جامعه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران بپردازد. روش نمونه گیری، تصادفی دردسترس است. این پژوهش براساس هدف، کاربردی و از نظر روش کمی و توصیفی- همبستگی است. داده های جمع آوری شده از پرسشنامه لیکرت از طریق تکنیک مدل معادله های ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل تحلیل شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد رابطه مثبت و معناداری بین سرمایه اجتماعی رابطه ای و قصدکارآفرینانه از طریق سبک شناختی شهودی وجود دارد. همچنین، رابطه مثبت و معنادار بین سرمایه اجتماعی ساختاری و ااجتماعی شناختی با قصد کارآفرینانه از طریق سبک شناختی منطقی تایید می شود.
    کلیدواژگان: سبک شناختی، سرمایه اجتماعی، قصد کارآفرینانه
  • طهمورث حسنقلی پور، محمود بهمنی، محمد جواد ایروانی، هاشم آقازاده، مرتضی انوشه صفحات 21-40
    با توجه به نقش مهم صنایع کوچک و متوسط در توسعه اقتصادی کشورها، هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل فرایند توسعه بازار صنایع کوچک و متوسط کشور در بخش صنایع غذایی و آشامیدنی است. برای طراحی مدل مذکور از روش شناسی «نظریه برخاسته از داده ها» استفاده شد. به این منظور، با استفاده از روش نمونه گیری نظری و انجام چهارده مصاحبه نیمه ساختاریافته با متولیان توسعه صنایع کوچک و متوسط در کشور و مطالعه اسناد سازمانی، منابع اطلاعاتی مورد نیاز جمع آوری شد. سپس با کدگذاری باز، محوری و گزینشی، مدل توسعه بازار تدوین شد. بنابر نتایج تحقیق، حمایت از توسعه بازار این صنایع، طیف وسیعی از اقدامات را شامل می شود که در مراحل چهارگانه ظرفیت سازی، اقدامات اصلی، اقدامات مکمل و اقدامات نظارتی انجام می گیرد. بستر فرهنگی- اجتماعی، سیاسی- قانونی، نهادی و دولت و همچنین زنجیره ارزش، ساختار و جهت گیری صنعت نیز بر مراحل چهارگانه بالا تاثیرگذارند. مهم ترین منافع توسعه بازار صنایع کوچک و متوسط، کاهش هزینه های بازاریابی، ارتقای توان رقابتی واحدهای صنعتی در سطح خرد و افزایش سهم آن ها در تولید ناخالص داخلی و ارزش افزوده در سطح کلان است. همچنین، بنابر نتایج پژوهش، مدیران یا مالکان واحدهای صنعتی با مشارکت در این طرح می توانند از آن به عنوان ابزار توسعه بازار و کسب وکار استفاده کنند.
    کلیدواژگان: ایران، توسعه بازار صنایع کوچک و متوسط، صنایع غذایی و آشامیدنی، صنایع کوچک و متوسط
  • میثم ظهوریان، فریبرز رحیم نیا صفحات 41-59
    خوشه های کسب و کار، الگویی نوین از توسعه اقتصادی در جهان به شمار می روند. در سال های اخیر سیاستگذاران کشور ما نیز به این الگو توجه بسیاری داشته اند. براین اساس، این پژوهش در پی آن است که با استفاده از تجربیات کسب شده در زمینه توسعه خوشه های کسب و کار در ایران، الگویی را نیز برای توسعه پایدار خوشه های کسب و کار در کشورمان پیشنهاد کند. برای ارائه الگوی مذکور از استراتژی کیفی مطالعه موردی استفاده شد. داده های پژوهش به روش تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شد. جامعه مورد مطالعه را عاملان توسعه و فعالان و مسئولان سازمان منطقه ای سیاستگذار خوشه های کسب و کار در ایران تشکیل می دهند. از مصاحبه نیمه ساختاریافته به عنوان ابزار اصلی گردآوری اطلاعات استفاده شد. در پژوهش حاضر، پنج خوشه کسب و کار مبلمان شاندیز، کفش مشهد، زعفران خراسان رضوی، لبنیات گرگان و پسته کرمان به عنوان موردهای مطالعه انتخاب شدند. نتایج تحقیق به شناسایی 24 مضمون پایه منجر شد که در قالب پنج مضمون سازمان دهنده دسته بندی شدند. این مضامین شامل دخالت موثر دولت، سرمایه اجتماعی، برنامه ریزی در خوشه ها، نکات روان شناسی و خصوصیات عامل توسعه خوشه است که تمام این مضامین ذیل مضمون فراگیر توسعه پایدار خوشه های کسب و کار تعریف شدند.
    کلیدواژگان: ایران، توسعه پایدار، توسعه منطقه ای، خوشه های کسب وکار
  • زهرا آراستی، افروز سفیدگر، رضا زعفریان صفحات 61-79
    با توجه به آموزش پذیربودن کارآفرینی و ضرورت آموزش آن، نیاز به شیوه های آموزشی نوین از جمله آموزش الکترونیکی کارآفرینی بیش از پیش احساس می شود. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر موفقیت آموزش الکترونیکی کارآفرینی در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران با استفاده ازروشتحقیق ترکیبی (کیفی -کمی) انجام گرفته است. براساس نتایج تحقیق کیفی نه مصاحبه نیمه ساحتاریافته با استادان دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران صورت گرفت که به صورت هدفمند با داشتن دو ویژگی سابقه حداقل دو دوره تدریس الکترونیکی در دانشکده کارآفرینی و آشنایی با حوزه فناوری اطلاعات در آموزش انتخاب شده بودند. عوامل موثر بر موفقیت آموزش الکترونیکی کارآفرینی براساس نتایج تحلیل داده ها در سه دسته شناسایی و دسته بندی شدند: عوامل فردی شامل ویژگی های استاد و ویژگی های دانشجو، عوامل محیطی شامل تعاملات و ارزیابی، عوامل سیستمی شامل کیفیت آموزش و محتوای ارائه شده، کیفیت زیرساخت اینترنت و سیستم آموزش مجازی و کیفیت عملکرد دانشگاه و خدمات آن. همچنین، نتایج تحقیق کمی در نمونه آماری 139 دانشجوی دوره آموزش الکترونیکی کارآفرینی ورودی 89 نشان می دهد عامل فردی ویژگی های دانشجو، عامل محیطی تعاملات و عامل سیستمی آموزش و محتوای ارائه شده می توانند بیشترین تاثیر را در موفقیت آموزش الکترونیکی کارآفرینی دانشگاه تهران داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی کارآفرینی، آموزش کارآفرینی، عوامل موفقیت
  • حسین رضایی دولت آبادی، مژده علیان صفحات 81-100
    مطالعه مفهوم گرایش کارآفرینانه و تدوین یک راهبرد (استراتژی) مناسب، اهمیت زیادی برای بهبود عملکرد شرکت ها دارد، زیرا شرکت ها با ارائه محصولات جدید، منحصربه فرد و مطابق با نیازهای مشتریان، سهم بیشتری از بازار محصول را دراختیار می گیرند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر گرایش کارآفرینانه و راهبرد های رقابتی بر بازارگرایی در راستای بهبود عملکرد شرکت و ایجاد مزیت رقابتی پایدار در شرکت های قطعه ساز خودرو است. این پژوهش کاربردی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی است. در این راستا، برای گردآوری اطلاعات و آزمون فرضیه ها، از پرسشنامه محقق ساخته ای حاوی 67 پرسش در 17 بعد استفاده شد. براساس جدول کرجسی- مورگان، با روش نمونه گیری تصادفی ساده، از بین 250 نفر کارکنان شرکت های تولیدی قطعات خودرو در استان اصفهان، 150 نفر به عنوان جامعه آماری پژوهش انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، از مدل معادله های ساختاری در نرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج نشان می دهد تاثیر مستقیم گرایش کارآفرینانه بر بازارگرایی، معنادار نیست. همچنین، استقلال و پیشگامی از ابعاد گرایش کارآفرینانه، راهبرد رهبری هزینه، بازارگرایی پاسخگو، عملکرد مالی و منابع کمیاب، بیشترین وزن را در تشکیل متغیرهای اصلی پژوهش برای قطعه سازان دارند؛ بنابراین، شرکت های قطعه سازی، با افزایش روحیه کارآفرینی در سازمان و اتخاذ راهبرد های مناسب همراستا با نیازهای مشتریان می توانند به بقا و رشد خود در عرصه رقابتی کمک کنند.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، راهبرد های رقابتی، عملکرد، گرایش کارآفرینانه، مزیت رقابتی پایدار
  • پوریا نوری، عبدالله احمدی کافشانی، نرگس ایمانی پور صفحات 101-117
    یکی از شناخته شده ترین سوگیری های تصمیم گیری در افراد به طور عام و در کارآفرینان به طور ویژه، اعتمادبه نفس بیش ازاندازه است. این سوگیری در کارآفرینان مطالعه شده است و بیشتر پژوهش ها در این حوزه، بر آثار منفی آن تمرکز کرده اند. براساس ادبیات تحقیق، برخی از ویژگی های بارز کارآفرینان با اعتمادبه نفس بیش ازاندازه عبارت اند از: جست وجونکردن اطلاعات اضافی و نبود احساس تاسف و پشیمانی پس از تصمیم گیری اشتباه. درنتیجه، با درنظرگرفتن ویژگی های محیط تصمیم گیری کارآفرینان و با توجه به اینکه کارآفرینان در بسیاری موارد ناچارند در زمان اندک تصمیم بگیرند، به نظر می رسد در برخی شرایط، اعتمادبه نفس بیش ازاندازه به تصمیم گیری کارآفرینان کمک می کند. پژوهش حاضر با رویکردی نوین، اعتمادبه نفس بیش ازاندازه و آثار مثبت آن بر تصمیم های کارآفرینان را بررسی می کند. پس از مصاحبه با شانزده کارآفرین و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای کیفی مشخص شد که در شرایطی مانند نبود اطلاعات کافی، سرریز اطلاعات و فشار زمانی، اعتمادبه نفس بیش ازاندازه کارآفرینان به تصمیم گیری سریع تر آن ها کمک می کند.
    کلیدواژگان: اعتمادبه نفس بیش ازاندازه، تحلیل محتوای کیفی، سوگیری تصمیم گیری، کارآفرین
  • علی کاظمی، علی صفری، سهیلا اعرابی صفحات 119-137
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل موثر بر موفقیت شرکت های زایشی دانشگاهی با نقش میانجی گیری ویژگی های فردی و نقش تعدیل گری خصوصیات شرکت های زایشی مستقر در شهرک علمی- تحقیقاتی استان اصفهان صورت گرفت. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 256 شرکت مستقر در شهرک علمی- تحقیقاتی اصفهان است. شیوه نمونه گیری تصادفی ساده است و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، 148 شرکت محاسبه شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه 45 پرسشی محقق ساخته برای سنجش متغیرهای تحقیق است که روایی آن به دو روش محتوا و سازه و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ 916/ 0 تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Smart PLS و به روش الگوسازی معادله های ساختاری انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد از بین عوامل فرض شده، قوانین دولتی، دانشگاه مادر و مکان جغرافیایی بر موفقیت شرکت تاثیر داشت و ویژگی های فردی موسسان بر موفقیت این شرکت ها نقش میانجی گری ندارد و خصوصیات شرکت زایشی نقش تعدیل گری بر موفقیت شرکت ها دارد.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، دانشگاه، شرکت های زایشی، شهرک علمی، تحقیقاتی اصفهان
  • عبدالرحیم غیاثی صفحات 139-158
    تمایل به کارآفرینی یکی از پیش شرط های اصلی توسعه کارآفرینی محسوب می شود و متاثر از عوامل گوناگون روان شناختی است. براین اساس، هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه سبک های حل مسئله به عنوان یکی از متغیرهای مهم روان شناختی با تمایل به کارآفرینی است. این تحقیق برحسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، دانشجویان دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زابل در سال تحصیلی 1392-1393 هستند (3000=N). حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 210 نفر انتخاب شد و نمونه موردنظر با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب تعیین شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. روایی ابزار اندازه گیری بر پایه نظر تعدادی از اعضای هیئت علمی ترویج و آموزش کشاورزی و صاحب نظران مربوط تایید شد. پایایی پرسشنامه های سبک های حل مسئله و تمایل به کارآفرینی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 74 /0 و 83/ 0 به دست آمد. نتایج تحقیق بیانگر آن بود که بیشتر پاسخگویان مورد مطالعه از نظر میزان تمایل به کارآفرینی در سطح تقریبا مطلوبی قرار دارند. همچنین، یافته های تحقیق نشان دادند سبک های حل مسئله و تمایل به کارآفرینی دانشجویان رابطه معنی داری با هم دارند. تحلیل رگرسیون چندمتغیره نیز نشان داد سبک های حل مسئله خلاقیت، اعتماد، گرایش و درماندگی می توانند 33 درصد از تغییرات تمایل به کارآفرینی دانشجویان را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: تمایل به کارآفرینی، دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی، سبک های حل مسئله، کارآفرینی
  • کمال سخدری صفحات 159-174
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین قابلیت شبکه سازی شرکت ها و میزان رفتار کارآفرینانه سازمانی و تبیین نقش تعدیلگر گرایش راهبردی (استراتژیک) سازمانی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها، توصیفی- همبستگی است. پیمایش 126 شرکت ارائه کننده تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی به بخش معدن و صنایع معدنی در ایران، از طریق پرسشنامه بسته (پاسخ دهنده مدیران) صورت گرفت و نتایج از طریق رگرسیون و نرم افزار SPSS تحلیل شد. با توجه به نتایج، قابلیت شبکه سازی سازمانی شامل پیش فعالی در ایجاد ارتباطات بین سازمانی، قابلیت ارتباطی در ایجاد رابطه براساس اعتماد و تعهد متقابل و توانایی ایجاد هماهنگی در مجموعه پیوندهای سازمانی، عملکرد کارآفرینانه شرکت ها را افزایش می دهد. به علاوه، نتایج نشان می دهد شرکت ها با گرایش راهبردی کارآفرینانه بهتر می توانند از قابلیت شبکه سازی خود برای اهداف کارآفرینانه استفاده کنند. این پژوهش با ارائه مدلی اجتماعی از کارآفرینی سازمانی، مرتبط کردن قابلیت شبکه سازی با عملکرد کارآفرینانه شرکت و نیز بررسی نقش تعدیلگر گرایش های راهبردی سازمانی، موجب فهم بیشتری از چگونگی عملکرد بهتر کارآفرینانه برخی از شرکت ها می شود.
    کلیدواژگان: عملکرد کارآفرینانه سازمانی، قابلیت شبکه سازی، گرایش های راهبردی کارآفرینانه
  • قنبر محمدی الیاسی، زهرا بادلی صفحات 175-193
    وضعیت و کیفیت تصمیم گیری اخلاقی کارآفرینان، یکی از مقوله ها و دل نگرانی های مهم در حوزه عمومی کشورمان محسوب می شود و در محافل علمی و پژوهشی کشور نیز به عنوان دغدغه پژوهشی ارزشمندی برای شناخت مطرح است. عوامل فردی، محیطی و ماهیت کسب وکار، بر التزام و پایبندی کارآفرینان به تصمیم گیری اخلاقی در کسب وکار تاثیر دارند، اما این دغدغه به فعالیت پژوهشی بیشتر در محیط کسب وکار نیاز دارد. از این رو، در این پژوهش تلاش شده است که عوامل محیطی موثر بر تصمیم گیری اخلاقی در کسب وکارهای نوپا شناسایی شوند. به این منظور، در قالب روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه استاندارد، اطلاعات مربوط به تصمیم گیری مالکان و مدیران حدود 150 کسب وکار نوپا در بخش های حمل ونقل و تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، جمع آوری و با استفاده از تکنیک های آماری شامل تحلیل واریانس فریدمن و مدل معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد محیط فرهنگی- اجتماعی بیشترین تاثیر و محیط مذهبی– انسانی کمترین تاثیر را بر فعالیت کسب وکارهای نوپا دارند. همچنین، براساس نتایج، تصمیم گیری اخلاقی مبتنی بر استدلال فایده باوری در ترکیب با استدلال نسبی بودن اخلاق کسب وکار، بیشترین اولویت را در کسب وکارهای نوپا دارد.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، عوامل محیطی، کسب وکارهای نوپا
|
  • Mohammad Ali Moradi, Mohammad Reza Zali, Razieh Parnian Pages 1-19
    A Measurement of entrepreneurial intention and locating factors that nurture it are among one of the determining factors that lead to the emergence of the phenomenon of entrepreneurship، provide a better understanding of the quality of circumstances that bring about free enterprise and thus contribute to a more accurate prediction of the possibility of its occurrence. Among factors that are influential in entrepreneurial intention of which has been referred to in various researches is social capital. This research seeks to look into the effect of social capital on entrepreneurial intention. It will do so by incorporating the intermediary role of the cognitive style in a sample of one hundred and forty (140) graduate students of Tehran University’s Faculty of Electrical and Computer Engineering. Sampling method is random sampling. This is an applied research conducted within the framework of a correlative-descriptive survey. The data gathered from the surveys have been analyzed through a structural equation model technique and by LISREL software. The findings of this research convey that there is a positive and meaningful relationship through intuitive cognitive style between relational social capital and entrepreneurial intention. also there is a positive and meaningful relationship through rational cognitive style between structural and cognitive and relational social capital and entrepreneurial intention.
    Keywords: Entrepreneurial Intention, Cognitive Style, social capital
  • Mahmood Bahmani, Mohammad Javad Iravani, Hashem Aghazadeh, Morteza Anoosheh Pages 21-40
    Given the significant role of small and medium industries in the countries’ economic development, this research is to design a model of market development for small and medium industries in the food and drink industries. "Grounded Theory" is applied for designing the model. For that reason, required data were collected through theoretical semi conducted sampling by interviewing 14 Governmental bodies of small and medium industries and studying organizational documents. Based upon the results, supporting the market development of said industries covers a wide range of activities through four stages: Capacity Building, Main Activities, Complementary Activities and Monitoring Activities on which cultural, political, institutional and governmental affairs in line with value chain, the structure and approach that the industry applies play a part. Reducing marketing costs, increasing the competitiveness of SMEs and consequently their share in GDP and added value are among the most significant outcomes of the project. Getting involved in the project, industry owners will be able to use the outcome in their business development procedure.
    Keywords: Small, medium industries, Small, medium industries market development, food, drink industries, Iran
  • Meisam Zohurian, Fariborz Rahimnia Pages 41-59
    Business clusters are known as a new model of economic development throughout the world. In recent years, this model has also been noted by policy-makers in Iran. Accordingly, the present study aimed at proposing a model for sustainable development of business clusters in iran based on experience in this regard. A qualitative strategy (case study) is used as the research method. Additionally, thematic analysis is applied in data analysis. The final research model is also drawn based on thematic network analysis. Five business clusters were selected as the cases to be studied. These cases include Shandiz’s furniture, Mashhad’s Shoes, Khorasan Razavi’s saffron, kerman pistachio and gorgan diary product. The results led to the identification of 24 basic themes. These basic themes were categorized into five organizing themes including effective government involvement, social capital and trust, cluster planning, behavioral and psychological considerations, and characteristics of cluster development agent. All five themes can be defined under one global theme known as sustainable development of business clusters. Business companies and cluster development policy-makers can apply the proposed model in their cluster development processes and work together in order to gain a sustainable competitive advantage against their competitors.
    Keywords: Business Clusters, Regional Development, Collaboration, Competitiveness, Industrial policy
  • Zahra Arasti, Afrooz Sefidgar, Reza Zaefarian Pages 61-79
    Considering the fact that entrepreneurship can be taught and the emergence of entrepreneurship education, there is a stronger need for newer ways of education such as electronic entrepreneurship education. This research is conducted to identify the success factors of electronic entrepreneurship education in the entrepreneurship faculty of Tehran University using a qualitative and quantitative approach. Based on the results of the semi-structured interviews analysis with nine lecturers of electronic entrepreneurship education in the entrepreneurship faculty of Tehran university with the experience of at least two terms teaching and familiarity with the field of information technology in education, success factors of electronic entrepreneurship education was identified in three categories of personal factors including lecturer's characteristics and learner's characteristics, environmental factors including interactions and assessment and system factors including the quality of education and content, the quality of Internet infrastructure and e-learning system and the quality of university performance and its services. Results of quantitative research which was conducted to explain the role of these factors in the success of entrepreneurship electronic education among 139 students of this course, admitted in 2010, point out that learner's characteristics in personal factors, interactions in environmental factors and the quality of education and content in system factors can have the greatest impact on the success of the entrepreneurship electronic education in the entrepreneurship faculty of Tehran university.
    Keywords: Entrepreneurship Education, Entrepreneurship Electronic Education, Success Factors
  • Hossein Rezaie Dolat Abadi, Mozhde Alian Pages 81-100
    The study of entrepreneurial orientation concept and codifying a proper strategy to improve the performance of companies has a great importance as the companies have allocated more product market share to themselves by representing new and unique products according to customers’ requirements. The purpose of this study is to examine the impact of entrepreneurial orientation and competitive strategies on market orientation in order to improve the performance of the company and making stable competitive advantage in auto parts manufacturing companies which is applicable in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of research method. Accordingly, in order to collect necessary information to test the hypothesis, a researcher-designed questionnaire containing 67 questions in 17 dimensions has been utilized according to Krejcie-Morgan’s table with a simple random sampling method in which 150 personnel of auto parts manufacturing companies among 250 people in Isfahan province were selected as the statistical population of the study. The structural equations model in Smart PLS software package was used to analyze the data and test the hypothesis. The results show that the direct effect of entrepreneurial orientation on market orientation is not significant. The independence and initiative of entrepreneurial orientation dimensions, cost leadership strategy, responsive market orientation, financial performance and scarce resources have also had the most weight in making main variables of the research for parts manufacturers. So, parts manufacturing companies can help their survival and growth in the competitive area by increasing the entrepreneurial morale in organization level and choosing proper strategies in line with the customers’ needs.
    Keywords: Entrepreneurial Orientation, competitive strategies, Performance, Sustainable Competitive Advantage, Market Orientation
  • Pouria Nouri, Abdolah Ahmadi Kafeshani, Narges Imanipour Pages 101-117
    One of the most important and well-recognized entrepreneurial decision making biases is overconfidence. Overconfidence is by far the most famous entrepreneurial decision bias, overconfidence has been identified as one leading factor in entrepreneurial risky decisions, and it has been hypothesized and proved as one of the causes of entrepreneurial unprepared entry decisions and subsequent failure. The main body of existing literature on entrepreneurial overconfidence has concentrated mainly on its negative effects. But, the question arises here that, is overconfidence always harmful? Or, could it be that, under today’s specific and unique entrepreneurial environment, marked by ambiguity, uncertainty and incessant change, overconfidence may be also helpful? According to the existing literature, some of the most obvious characteristics of overconfident entrepreneurs are not searching for additional information and not considering the existing information fully and meticulously, they also do not feel any regrets after making a decision and feel confident and sure about it. Thus, one could hypothesize that under conditions such as information overload and time pressure that entrepreneurs don’t have time to assess all the gathered information, overconfidence could be indeed helpful in helping them making decisions in a given span of time and overcoming any hesitation or regret. As an indication of its novelty and newness, this paper has focused on the positive side of overconfidence as one of the most common entrepreneurial decision making biases. Data has been obtained by in-depth interviews with 16 Iranian entrepreneurs in a comprehensive qualitative research method. Our study shows that under conditions like lack of data, information overload and time pressure, entrepreneurs’ overconfidence and reliance on their own judgment has been their only guide to make quick decisions.
    Keywords: Entrepreneur, Decision making bias, Overconfidence, qualitative content analysis
  • Ali Kazemi, Ali Safari, Soheila Aarabi Pages 119-137
    factors on the success of academic reproductive companies with the moderating role of individual characteristics and the mediating role of reproductive company characteristics in the companies of Isfahan Scientific and Research Town. This study is practical in purpose and is a descriptive-survey one the from research methodology perspective. The statistical population consists of all companies established in the Isfahan Scientific and Research Town. The population consists of 256 companies. A sample of 148 companies was selected. The sample size was determined through the Morgan Sampling Table. The sample members were selected randomly. In order to collect the research data, a researcher-developed questionnaire was developed. The questionnaire consists of 45 questions. The validity of questionnaire was measured through both content and construct validity. Also the reliability of questionnaire was measured through Cronbach’s Alpha Coefficient. The coefficient was 0.916 which confirms the reliability of the questionnaire. The research data were analyzed through Structural Equation Modeling (SEM) in the Smart-PLS. The findings revealed that factors like the governmental rules, parent universities, and regions affect the company success. Another part of the findings showed that the individual characteristics of the founders did not play any mediating role in the relationship between environmental factors and company success. Finally, the findings indicated that the reproductive features of the company have a moderating effect in the relationship between environmental factors and company success.
    Keywords: Reproductive Company, University, Commercialization, Isfahan Science, Technology Town
  • Abdolrahim Gheyassi Pages 139-158
    Entrepreneurship willingness that is one of the main preconditions of entrepreneurship behavior is influenced by Psychological factors. Accordingly, the main purpose of this study was to investigate relationship between problem solving styles and entrepreneurship willingness among Agricultural and Natural Resource students, in University of Zabol. The statistical population consisted of 3000 Agricultural and Natural Resources students in 2013-2014 academic year from that, 210 students were randomly selected. Data were gathered through questionnaire. The research instrument was given to the academic staff of the department of agricultural extension and education, University of Zabol to test its content validity. Cronbach alpha was calculated to measure reliability of items of instrument (α = 0.74 - 0.83). The results showed that entrepreneurship willingness level of the most respondents was relatively favorable. Results showed that there were a significant relationship between problem solving styles and entrepreneurship willingness among Agricultural and Natural Resource students. The regression analysis showed that problem solving styles explain 33% of variance in predicting entrepreneurship willingness.
    Keywords: Problem solving styles, Entrepreneurship, Entrepreneurship willingness, Agricultural, Natural Resource students
  • Ghanbar Mohammadi Elyasi, Zahra Badli Pages 175-193
    Conditions and quality of ethical decision making by entrepreneurs is an important concern in academic and public area in Iran. Different factors such as personal, environmental and nature of business are causing the ethical decision making by entrepreneurs, but the concern have to great attention in Iranian academic institutions. Thus, research goal is try to identify environmental factors influence on ethical decision-making in novice businesses. In order to do so, survey method and questionnaire technique were used to gather data related with transportation and experimental equipment and about 150 novice businesses. Friedman and structural equation modeling techniques were used to analyze data. The research findings show that cultural-social environments have most impact and human-religious values have least effect on ethical decision-making by entrepreneurs. Also the research findings show that utilitarian reasoning in combine with ethical relativism have the highest rank in ethical decision making by owners and managers of novice business.
    Keywords: Environmental Factors, Ethical Decision, Making, Novice Businesses