فهرست مطالب

دانشکده دندان پزشکی اصفهان - سال یازدهم شماره 5 (پیاپی 52، آذر و دی 1394)

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال یازدهم شماره 5 (پیاپی 52، آذر و دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • مینا بهرامی آبادی، احمد منشی صفحه 365
    مقدمه
    سمان دندانی گلاس آینومر از مهم ترین بیومواد ترمیمی مورد استفاده در دندانپزشکی است. هدف اصلی از این پژوهش، ساخت کامپوزیت سمان گلاس آینومر- الیاف ابریشم و بررسی تاثیر افزودن الیاف ابریشم طبیعی صمغ زدایی شده بر زیست فعالی ومقدار رهایش فلوراید سمان گلاس آینومربود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، سمان گلاس آینومر توسط الیاف ابریشم طبیعی تقویت شد. به این منظور الیاف ابریشم طبیعی، صمغ زدایی شده و با سمان گلاس آینومر تجاری (Fuji II GC) با نسبت 3 درصد وزنی کامپوزیت شد. به منظور بررسی شکل و قطر الیاف و همچنین اثبات حضور فیبروئین در الیاف ابریشم به ترتیب از میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy) و طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ(FourierTransform Infrared Spectroscopy) استفاده شد. از بزاق مصنوعی برای بررسی مقدار رهایش فلوراید در یک دوره زمانی 14 روزه و از محلول شبیه سازی شده بدن(Simulated Body Fluid) برای بررسی زیست فعالی کامپوزیت در دوره های زمانی 1، 3، 7، 14 و 21 روز استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل واریانس یک سویه ((One Way ANOVAانجام شد و تفاوت ها بین مقادیر نتایج، در صورتی که 05/0p< بود، معنادار در نظر گرفته شد.تعداد نمونه ها 3 در نظر گرفته شد (n=3).
    یافته ها
    نتایج تصاویر SEMو FTIR، حصول فیبروئین را تایید نمودند. در نتایج آزمون رهایش فلوراید، میزان فلوراید آزاد شده از کامپوزیت کمتر از سمان گلاس آینومر بود. تصاویر SEMو FTIRحضور کلسیم فسفات را بعد آزمون نشان داده واحتمال زیست فعالی کامپوزیت را تقویت نمودند. اختلاف مقادیر نتایج بین تمامی گروه ها بر اساس مطالعات آماری معنادار بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر مجموعه نتایج نشان داد که کامپوزیت سمان گلاس آینومر/ الیاف ابریشم نسبت به گلاس آینومر دارای میزان رهایش فلوراید کمتر و دوره رهایش طولانی تر بوده و احتما لا زیست فعالی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سمان گلاس آینومر، ابریشم، کامپوزیت، زیست فعالی
  • جلیل مدرسی، محمد هادی طلاکوب * صفحه 379
    مقدمه

    در جراحی ریشه ی دندان و ترمیم پرفوراسیون، مواد رتروفیل باید انتهای ریشه را در مقابل انتشار محصولات باکتریال از محیط کانال ریشه به بافتهای اطراف ریشه ای مهروموم کند که موجب ترمیم بافت میشود. مواد متعددی به منظور پر کردن انتهای ریشه استفاده شده اند. در این مطالعه ترکیب شیمیایی دو ماده ی ایرانی پرکننده ی انتهای ریشه که سرامیک سرد و سم سمنت نام گذاری شده اند، مقایسه شدند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی آزمایشگاهی برای بررسی ساختاری و تعیین عناصر و اجزای تشکیل دهنده ی دو ماده،از روش فلورسانس اشعه ایکس و تفرق اشعه ایکس استفاده شد. یک نمونه سرامیک سرد و دو نمونه سم سمنت (تولید شده در دوسال متفاوت با شماره بسته های مختلف) مورد آزمایش قرار گرفت. 5/3 گرم از پودر هر نمونه همگن شد و به شکل قرص هایی درآمد و توسط فلورسانس اشعه ایکس و تفرق اشعه ایکس مورد بررسی قرار گرفت. داده ها جمع آوری شد و از طریق آزمون مقایسه نسبتهای فیشر تجزیه تحلیل گردید. (05/0=α)

    یافته ها

    نتایج تفرق اشعه ایکس نشان داد که سرامیک سرد و سم سمنت دارای فاز اصلی مشابه هستندکه شامل لارنیت، باریت و کلسیم سیلیکات بود. نتایج فلورسانس اشعه ایکس نشان داد، اختلاف معناداری میان عناصر و ترکیبات تشکیل دهنده سرامیک سرد و سم سمنت وجود ندارد. تفاوت هایی در میزان روی و زیرکونیوم و فسفر وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به تشابه ساختاری عناصر و ترکیبات سرامیک سرد و سم سمنت که در این مطالعه نشان داده شد، به نظر می رسد که سم سمنت ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مشابهی با سرامیک سرد دارد.

    کلیدواژگان: مواد پر کردن کانال ریشه، ساختار شیمیایی، اسپکترومتری فلورسانس اشعه ایکس
  • المیرا محمدی، فائزه خزیمه، ماندانا بهبهانی، زهرا گلستان نژاد، محمدرضا گلستان نژاد، شاهین گوانجی صفحه 387
    مقدمه
    روش های زیستی انتقال ژن یا استفاده از ناقل های ویروسی، کاربرد گسترده ای در اهداف درمانی دارد. استفاده از ناقل های لنتی ویروسی با داشتن مزایایی چون توانایی آلوده سازی سلول های تقسیم شونده و غیر تقسیم شونده، توان حمل قطعه ی ژنی بزرگ و بیان پایدار ژن خارجی، ابزاری مناسب برای انتقال ژن در کاربردهای تحقیقاتی و درمانی به شمار می آیند. هدف از این پژوهش تولید یک ناقل لنتی ویروسی بر مبنای HIV-1(Human Immunodeficiency virus) با پوششی از ویروس وزیکولار استوماتیس(vesicular stomatitis virus glycoprotein-G: VSVG) بود. این ناقل می تواند به عنوان وسیله ای برای انتقال ژن به سلول های تقسیم شونده و غیر تقسیم شونده، در انواع مطالعات تحقیقاتی و درمانی، مورد استفاده قرار بگیرد.
    مواد وروش ها
    روش کلسیم فسفات برای ترنسفکشن همزمان سه پلاسمید شامل پلاسمید بیان کننده ژن خارجی به همراه گزارشگر بیانی(pWPXL-GFP)، پلاسمید بیان کننده پروتئین های gag و pol(psPAX2) و پلاسمید بیان کننده گلیکوپروتئین پوشش(pMD2.G)، بر روی رده سلولی کلیه جنین انسان، انجام گرفت. تایید ترانسفکشن با استفاده از فلوسیتومتری انجام گرفت و پس از تغلیظ ویروس ها، ترانسداکشن بر رده سلولی هدف انجام شد.
    یافته ها
    نتایج فلوسیتومتری بیان 37/ 51 درصد از ژن گزارشگر پروتئین سبز فلورسانت(Green Fluorescent Protein:GFP) را در سلول های ترانسفکت شده نشان داد. پس از تغلیظ ویروس و انجام ترانسداکشن؛ دخول پروویروس به ژنوم سلول هدف و بیان طولانی مدت GFP در این سلول ها با مشاهده به وسیله میکروسکوپ فلورسانت، 15روز پس از ترانسداکشن ارزیابی شد و نتایج مثبت گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بیان ژن گزارشگر در سلول ها،پس از ترانسداکشن، صحت ورود ناقل ویروسی را به سلول ها نشان داد و به این ترتیب ناقل تولید شده در این پژوهش علاوه بر کارایی انتقال ژن به دلیل ماهیت لنتی ویروسی آن، توانایی انتقال ژن به سلولهای غیر تقسیم شونده را نیز علاوه بر سلول های تقسیم شونده دارا می باشدکه موجب کاربرد گستره تر آن، نسبت به سایر ناقل های ویروسی، در مطالعات انتقال ژن میشود.
    کلیدواژگان: انتقال ژن، ناقل لنتی ویروسی، ترانسفکشن، کلسیم فسفات، ترانسداکشن
  • مژده مهدی زاده، مریم زارع جهرمی، عاطفه کلونی جهرمی، نجمه روشن ضمیر صفحه 397
    مقدمه
    رادیوگرافی دیجیتال دارای خصوصیات مطلوب در روند تشخیص تحلیل های خارجی ریشه است. هدف از این تحقیق تعیین دقت رادیوگرافی دیجیتال پردازش شده با فیلتری به نام«جبران تضعیف اشعه X و واکنش بینایی» در ارزیابی تحلیل آپیکالی ریشه بود.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی تعداد 60دندان پرمولر مندیبل انتخاب شد. از این دندان ها قبل و بعد از ایجاد تحلیل آپیکالی مصنوعی، رادیوگرافی پری آپیکال به شیوه موازی تهیه گردید. تحلیل ایجاد شده روی دندان ها به کمک یک پروب پریودنتال اندازه گیری و بعنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته شد. رادیوگرافی دیجیتال یک مرتبه بدون پردازش وبار دیگر به منظور اصلاح تضعیف اشعهX و واکنش بینایی، در نرم افزار دنتال آی مورد پردازش قرار گرفت. مقادیر بدست آمده در رادیوگرافی پردازش شده و شرایط استاندارد با آزمون ناپارامتریک ویل کاکسون و کندال مورد مقایسه قرار گرفت. در این مطالعه جهت تعیین دقت این الگوریتم مقادیر بدست آمده از رادیوگرافی پردازش شده و پردازش نشده تحت آنالیز آماری ویل کاکسون قرار گرفت(05/0(α=.
    یافته ها
    میزان صحت تحلیل آپیکالی ریشه در رادیوگرافی پردازش شده در مقایسه با شرایط استاندارد طبق ضریب توافق کندال 88درصد گزارش شد. براساس آزمون ناپارامتری ویل کاکسون بین داده های رادیوگرافی پردازش شده و شرایط استاندارد تفاوت آماری وجود نداشت(2/0=P value). براساس آزمون ناپارامتری ویل کاکسون بین داده های رادیوگرافی پردازش شده و پردازش نشده تفاوت آماری وجود داشت(004/0=P value).
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن محدودیت های پژوهش حاضر، نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از الگوریتم اصلاح تضعیف اشعهx و واکنش بینایی در تشخیص و تعیین میزان تحلیل آپیکالی ریشه موثر می باشد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال، تحلیل ریشه، پردازش تصویر
  • شیرین زهرا فرهاد، وحید اصفهانیان، المیرا ساعیان صفحه 405
    مقدمه
    سندرم متابولیک بیماری رایجی است که با افزایش فشارخون، چاقی شکمی، افزایش تری گلیسرید و قند خون و کاهش کلسترول با چگالی بالا مشخص می شود که می تواند با سرکوب سیستم ایمنی منجر به پریودنتیت گردد.با توجه به تعداد کم مطالعات انجام شده و نتایج متفاوت آنها مطالعه حاضر به منظوربررسی رابطه سندرم متابولیک و پریودنتیت مزمن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 64 فرد بالای 25 سال از مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دانشگاه آزاد اصفهان(خوراسگان) و کلینیک دانشکده پزشکی اصفهان (واحد امام موسی صدر)انجام شد.32نفر مبتلا به سندرم متابولیک به عنوان گروه مورد و 32نفر سالم به لحاظ سیستمیک به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند.هر دو گروه،مورد ارزیابی های پریودنتال شامل از دست رفتن چسبندگی کلینیکی،عمق پاکت و ایندکس خونریزی قرار گرفتند. شمار دندانهای از دست رفته نیز ثبت شد.برای تحلیل داده ها از آزمون t مستقل استفاده شدو سطح معنی داری 05/0 < αدر نظر گرفته شد.
    نتایج
    در هر دو جنس در افراد مبتلا به سندرم متابولیک میانگین از دست رفتن چسبندگی، عمق پاکت، شاخص خونریزی وشمار دندانهای از دست رفته به طور معناداری بیشتراز گروه کنترل بود(001/0>P-value). از بین اجزای سندرم متابولیک، چاقی شکمی بیشترین رابطه را با شاخص های پریودنتال مورد ارزیابی دارا بود (001/0>P-value).
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به سندرم متابولیک وضعیت پریودنتال ضعیف تری داشتند و سندرم متابولیک می تواند مانند دیگر وضعیت های التهابی منجر به بروز بیشتر پریودنتیت شود.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، پریودنتیت مزمن، چاقی
  • میثم مهابادی، مهرداد برکتین، فاطمه سادات رنجبران، سوگل قربانی صفحه 424
    مقدمه
    از مشکلات شایع رستوریشن های فلزی سرامیکی از دست رفتن اتصال پرسلن بافلزاست. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی سطح آلیاژ بر استحکام باند دو نوع پرسلن به آلیاژ بیس متال است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی–آزمایشگاهی، 64 ورقه مومی انتخاب و پس از کستینگ با آلیاژ بیس متال به صورت تصادفی به 8 گروه تقسیم شدند. در هر دسته از چهار روش آماده سازی سطحی جهت باند بهترپرسلن و فلز به صورت تصادفی استفاده شد. پس از آماده سازی سطحی نیمی از نمونه ها با پرسلن سرامکوونیمی دیگر با پرسلن نوریتاکه پرسلن گذاری شدند. نمونه ها مورد آزمایش خمش سه نقطهای قرار گرفت و نیروی مورد نیاز برای شکست هر نمونه ثبت شد.از آزمون های آماری کروسکالوالیس برای مقایسه 4 نوع آماده سازی در دو گروه پرسلن و همچنین من ویتنی برای مقایسه دو گروه پرسلنسرامکو و نوریتاکهاستفاده شد. سطح معنی دار 05/0 α=در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین میانگین 4 نوع آماده سازی در پرسلن سرامکو تفاوت معنی دار وجود داشت (022/0=p-value). در بین 4 نوع آماده سازی در پرسلن نوریتاکه تفاوت معنی دار وجود داشت (012/0= p-value). بین دو گروه پرسلن تفاوت معنی داری وجود نداشت (412/0=p-value).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه انجام مرحله دگاز باعث افزایش و مرحله تمیز نمودن با بخار قبل از مرحله دگاز، باعث کاهش استحکام باند فلز با سرامیک شد. بین استحکام باند دو نوع پرسلن سرامکو و نوریتاکه با آماده سازی متفاوت با آلیاژ بیس متال اختلاف معنی دار مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: پرسلن دندان، آلیاژهای فلز و سرامیک، استحکام برشی
  • هوشیار عباسی، حسام الدین نظری، محمدحسن شادمان، حامد نظری* صفحه 431
    مقدمه

    یکی از عوامل مراجعه نکردن افراد به دندان پزشکی، اضطراب در مورد درد آن است. مطالعه حاضر اثر آموزش پیش از درمان که یکی از انواع روش های درمان غیردارویی است، بر کاهش اضطراب آشکار و پنهان بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی را مورد بررسی قرار داد.

    موادوروش ها

    در این بررسی کارآزمایی بالینی، جامعه آماری شامل مراجعه کنندگان به مرکز دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مهر و آبان ماه 1393بود که برای آنان تشخیص جراحی داده شده بود. حجم نمونه برای گروه آزمون و کنترل هر کدام 121 به دست آمد. برای به دست آوردن اطلاعات بیمار از پرسشنامه جمعیت شناسی و جهت سنجش اضطراب آشکار و پنهان از پرسشنامه حالت- صفت اسپیل برگر استفاده شد. تحلیل داده ها با کمک رگرسیون خطی تعدیل شده انجام گرفت. (05/0α=)

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آموزش پیش از درمان با کاهش اضطراب آشکار (001/0 p-value =) و اضطراب پنهان (001/0 p-value =)رابطه معنادار دارد. همچنین ارتباط معناداری بین سطح تحصیلات و اضطراب آشکار و پنهان وجود داشت (001/0 p-value =). در این مطالعه ارتباط معناداری بین جنس و اضطراب آشکار و پنهان مشاهده نشد (09/0= p-value). همچنین ارتباط معناداری بین سن و اضطراب آشکار مشاهده نشد(09/0= p-value) اما ارتباط سن و اضطراب پنهان معنی دار بود (001/0P=).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که اضطراب آشکار و پنهان در گروه آزمون که آموزش پیش از درمان دریافت کرده بودند، کاهش یافت.

    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش بیمار، جراحی، دهان
|
  • Mina Bahrami Abadi, Ahmad Monshi Page 365
    Introduction
    Glass-ionomer cements (GICs) are one of the most important dental restorative biomaterials. The aim of this study was to synthesize glass-ionomer‒silk fiber composite and evaluate the effect of adding natural degummed silk fiber on the bioactivity and the ability to release fluoride by glass-ionomer cement.
    Materials And Methods
    In this study, commercial Fuji II glass-ionomer cement was reinforced by silk fiber. To this end, silk fibers were degummed and glass-ionomer‒silk fiber composite, containing 3 wt% of silk fiber, was fabricated. The morphology, fiber diameter and the presence of fibroin in the silk fiber were investigated by scanning electron microscopy (SEM) and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR), respectively. Artificial saliva was used to evaluate fluoride ion release in a period of 14 days and simulated body fluid (SBF) was used to evaluate the material’s bioactivity for 1, 3, 7, 14 and 21 days. Statistical analysis was carried out with ANOVA using three samples (n=3). Statistical significance was set at p value < 0.05.
    Results
    The results of SEM and FTIR analysis confirmed the presence of fibroin. Fluoride ion release experiment indicated less fluoride ion release from the composite compared to Fuji II GC. Scanning electron microscopy and Fourier transform infrared spectroscopy confirmed the presence of calcium and phosphate, increasing the probability of bioactivity of the composite. Statistical analysis showed that the differences between the results of all the groups were significant (p value < 0.05).
    Conclusion
    Given the limitations of the present study, the results showed that the glass-ionomer cement‒silk fiber composite released less fluoride but at longer periods and is probably more bioactive compared to conventional glass-ionomer.
    Keywords: Bioactivity, Composite, Glass, ionomer cement, Silk
  • Jalil Modaresi, Mohammad Hadi Talakoob Page 379
    Introduction

    In root canal surgery and perforation repair, the retrofilling material should seal the apex against diffusion of bacterial products from the root canal system into periradicular tissues and result in tissue healing. Several materials have been used for root-end filling. In this study the chemical compositions of two Iranian root-end filling materials, called Cold Ceramic and CEM Cement, were compared.

    Materials And Methods

    In this descriptive in vitro study, the X-ray fluorescence (XRF) and x-ray diffraction (XRD) methods were used for structural analysis and quantification of elements and components of the two materials. One cold ceramic sample and two CEM cement samples (produced in two different years with different batch numbers) were examined. A total of 3.5 g of each sample powder were homogenized, smashed in the form of pills and analyzed by the XRF and XRD. Data were collected and analyzed by Fisher's exact test (α=0.05).

    Results

    The results of XRD showed that Cold Ceramic and CEM Cement are similar in major phases, consisting of larnite, barite and calcium silicate. The results of XRF showed no significant differences between the elements and chemical compositions of Cold Ceramic and CEM Cement. There were differences in the Zn, Zr and P contents between the two products.

    Conclusion

    Given the similarities in the structural elements and compounds of Cold Ceramic and CEM Cement as demonstrated in this study, it seems that CEM Cement has physical and chemical properties similar to those of Cold Ceramic.

    Keywords: Chemical structure, Root canal filling materials, X-ray fluorescence spectrometry
  • Elmira Mohammadi, Faezeh Khozeimeh, Mandana Behbahani, Zahra Golestan Nejad, Mohammad Reza Golestan Nejad, Shahin Gavanji Page 387
    Introduction
    Biological methods or viral vectors are used extensively for gene transfer for therapeutic aims. Lentivial vectors, with advantages such as the capacity of transducing dividing and non-dividing cells, carrying large genetic payloads and stable long-term transgene expression, are considered suitable tools for gene transfer for research and therapeutic purposes. The aim of this study was to produce a lentiviral vector based on HIV-1, with vesicular stomatitis virus glycoprotein-G: VSVG. This vector can be used as a tool for gene transfer to dividing and non-dividing cells for research and therapeutic purposes.
    Materials And Methods
    Calcium phosphate method was used for co-transfection of three plasmids pWPXL-GFP (expression vector with reporter gene), psPAX2 consisting of gag, pol gene of HIV-1 virus and pMD2.G (Envelope vector) on HEK293T human embryo cell line. Flow cytometry technique was used for assessment of green fluorescent protein (GFP) expression as a reporter gene. Viruses were concentrated and used for transduction on the target cell line.
    Results
    GFP expression was observed in 51.37% of transfected HEK293T cell line. After concentrating the viruses and transduction, pro-virus penetration into the target cell genome was observed with long-term green positive expression in transduced cells using fluorescent microscopy 15 days after transduction.
    Conclusion
    The ability of constructed viruses to enter host cells was confirmed by GFP expression in these cells. The lentivirus (and therefore the vector) produced in this study proved effective in transducing dividing and non-dividing cells, making it more efficient than other viral vectors in gene transfer investigations.
    Keywords: Calcium phosphate, Gene transfer, Lentiviral vectors, Transduction, Transfection
  • Mojdeh Mehdizadeh, Maryam Zare Jahromy, Atefeh Kalvani Jahromy, Najmeh Roshanzamir Page 397
    Introduction
    Digital radiography has proper characteristics in the diagnosis of external root resorption. The purpose of this study was to determine the accuracy of digital radiographs processed with a filter referred to as ‘compensation of x-ray attenuation and visual response’ in the assessment of apical root resorption.
    Materials And Methods
    In this in vitro study 60 extracted mandibular premolars were selected. The teeth underwent digital periapical radiography using the parallel technique before and after artificial root resorption procedures. The measurement of resorptions was carried out with the use of a periodontal probe and considered as the gold standard. The digital images were processed once without filter processing and once by x-ray attenuation and visual response option in Dental Eye software. The results of the digitally processed image measurements were compared with the gold standard by Wilcoxon’s nonparametric analysis and Kendall correlation coefficient. To determine the accuracy of the algorithm, the results of the processed digital image measurements were compared with the results of the non-processed digital image measurements by Wilcoxon’s nonparametric analysis (α=0.05).
    Results
    Kendall correlation coefficient between the gold standard and measurements made on processed digital images in relation to apical root resorption was 88.3%. Based on Wilcoxon’s nonparametric analysis, there were no significant differences between the results of the processed digital image measurements and the gold standard (p value = 0.2); however, there were significant differences between measurements made on processed digital images and non-processed digital images (p value = 0.004).
    Conclusion
    Under the limitations of the present study, it was concluded that x-ray attenuation compensation and visual response algorithms are effective in diagnosing the severity of apical root resorption.
    Keywords: Digital radiography, Image processing, Root resorption
  • Shirin Zahra Farhad, Vahid Esfahanian, Elmira Saian Page 405
    Introduction
    Metabolic syndrome (MS) is a common disorder which is characterized by abdominal obesity, hypertension, hypertriglyceridemia, low high-density lipoprotein (HDL) and hyperglycemia that might lead to periodontitis by suppressing the immune system. Due to the availability of a limited number of studies and discrepancies in the results of previous studies, this study was undertaken to assess the association of MS and chronic periodontitis.
    Materials And Methods
    In this case‒control study, 32 patient with MS and 32 systemically healthy adults (age >25 years) were selected for the case and control groups, respectively, from those referring to the Dental Clinic of Azad Dental School of Isfahan (Khorasgan) and the Clinic of Medical School of Isfahan (Imam Mousa Sadr). The subjects underwent periodontal examinations, including pocket depth (PD), clinical attachment loss (CAL) and bleeding index (BI). The number of missing teeth was recorded in each subject. Independent t-test was used to analyze data (α<0.05).
    Results
    Average PD, CAL, BI and missing teeth were significantly higher among patient with MS compared to healthy adults in both genders (p value < 0.001). Of all the components of MS abdominal obesity was significantly associated with periodontal parameters.
    Conclusion
    Patients with MS had poor periodontal status and MS might result in a higher incidence of chronic periodontitis similar to other inflammatory conditions.
    Keywords: Chronic periodontitis, Metabolic syndrome, Obesity
  • Bahareh Tahani, Minoo Mojahedi, Arezoo Sadat Heidary Page 414
    Introduction
    Oral health care in visually impaired children is a challenge for health care providers. The aim of this study was to assess the oral hygiene status, dental care needs and oral health behaviors of 4‒12-year-old visually impaired children in Isfahan Province.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional/analytical study, all the visually impaired 4‒12-year-old children under education in Isfahan Welfare and Education Organization underwent thorough oral examinations. Information about oral hygiene habits, dental caries status (dmft and DMFT), gingival index (GI), oral hygiene index and trauma status were recorded. Descriptive and analytical statistical tests, including ANOVA, t-test, chi-squared and Mann-Whitney were used. Linear regression analysis was also conducted to estimate the effect of potential factors on DMFT (α=0.05).
    Results
    A total of 119 children, 19.3% aged 4-6 years and 80.7% aged 6-12 years, were examined; 61.3% had good oral hygiene and 38% had a history of head and face trauma, especially in the 4‒6 age group (p value = 0.032). 49.2% of children, especially the 6‒12-year-old ones (p value < 0.01), reported regular use of toothbrushes. Only 14.4% of children had normal gingiva without inflammation according to GI index. The mean of dmft and the total DMFT were 4.1±4.3 and 3.7±3.2, respectively, without any significant differences between the two age groups. Regression model revealed that only age (β coefficient = -0.5, p value < 0.001) and the frequency of tooth brushing (β coefficient = 0.9, p value = 0.04) were significantly in correlation to DMFT (R2 = 0.15).
    Conclusions
    Dental caries status in the children in our study was above the state and province norms in the 4‒12-year age group. On the other hand, the oral health status and behaviors in these children improved with aging.
    Keywords: Child, Dental needs, Oral health, Visual disorder
  • Meysam Mahabadi, Mehrdad Barekatain, Fatemehalsadat Ranjbaran, Sogol Ghorbani Page 424
    Introduction
    One of the most common problems in metal ceramic restorations is the loss of porcelain‒metal bond. The aim of this study was to evaluate the bond strength of two porcelain types to base metal alloy after different surface treatments.
    Materials And Methods
    In this experimental research, 64 wax sheets were selected and after casting with base metal alloy were randomly divided into 8 groups. Surface treatment in each group was randomly accomplished by one of the four different methods to improve metal‒porcelain bonding. After surface treatment, porcelain application was carried out with Ceramco porcelain in half of the samples and Noritake porcelain in the remaining half. All the samples underwent 3-point bending test and the force at failure of each sample was recorded. Kruskal-Wallis test was used to compare 4 surface preparation techniques in the two porcelain groups and Mann-Whitney test was used to compare Ceramco and Noritake porcelains (α=0.05).
    Results
    There were significant differences between the means of four methods of surface treatment in Ceramco porcelain (p value = 0.022); there were significant differences between the four methods of surface treatment in Noratike porcelain (p value = 0.012). There were no significant differences between the two porcelain group (p value = 0.412).
    Conclusion
    In this study, degassing increased the metal‒ceramic bond strength and steam- cleaning before degassing decreased it. There were no significant differences in the bond strength of the two types of porcelain with different surface treatments of base metal alloy.
    Keywords: Dental porcelain, Metal ceramic alloys, Shear strength
  • Hooshyar Abbasi, Hesam Aldin Nazari, Mohammad Hasan Shademan, Hamed Nazari Page 431
    Introduction

    One of the reasons people do not refer to dental offices is anxiety over pain. Preoperative education is one of non-pharmacological methods to treat anxiety. This study evaluated the effect of preoperative education on decreasing state and trait anxiety in patients referring to a dental surgery center.

    Materials And Methods

    The subjects in this clinical trial consisted of all the patients requiring oral surgery, who referred to the Department of Oral Surgery, Faculty of Dentistry, Kermanshah University of Medical Sciences from September to October 2014. The sample size for each case and control group was estimated at 121. To collect the patient data, the demographic questionnaire and to evaluate state and trait anxiety, Spielberger state and trait anxiety questionnaire were used. Data were analyzed with modified linear regression (α=0.05).

    Results

    The results showed a significant relationship between preoperative education and a decrease in state (p value = 0.001) and trait (p value = 0.001) anxiety. In addition, a significant relationship was found between level of education with state and trait anxiety (p value = 0.001). In this study there was no significant relationship between gender and state and trait anxiety (p value = 0.09). Furthermore, no significant correlation was found between age and state anxiety (p value = 0.09), but there was a significant correlation between age and trait anxiety (p value = 0.001).

    Conclusion

    The results showed that state and trait anxiety decreased in the case group subjects who received preoperative education.

    Keywords: Anxiety, Oral cavity, Patient education, Surgery