فهرست مطالب

دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی کرمان - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1393)

مجله دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی کرمان
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید زمانزاده، صابر اعظمی آغداش، لیلا ولیزاده، الناز اصغری صفحه 75
    مقدمه
    موفقیت کاری یکی از مفاهیم بسیار مهم در مدیریت نیروی انسانی است، ولی این مفهوم در حرفه های علوم پزشکی نادیده گرفته شده است. این مطالعه با هدف مروری بر متون پژوهشی موجود در زمینه معیارهای نشان دهنده موفقیت کاری در حرفه های علوم پزشکی انجام شد.
    روش
    این مقاله به شکل مروری نظام مند انجام شد. کلیدواژه های «موفقیت کاری»، «موفقیت شغلی»، «موفقیت کاری عینی»، «موفقیت کاری ذهنی»، «موفقیت شغلی عینی»، «موفقیت شغلی ذهنی» و همچنین «پزشکی»، «پیراپزشکی»، «رادیولوژی»، «پرستاری»، «هوشبری»، «فیزیوتراپ» و «کاردرمانگر» در چهار پایگاه اطلاعاتی SID، Medlib، Magiran وIranmedex و معادل انگلیسی آن ها در پایگاه های اطلاعاتی Elsevier، PubMed و Google Scholar جستجو و جمع آوری گردیده است. این سه پایگاه به دلیل جامع بودن و امکان دسترسی به متن کامل مقالات، انتخاب شدند. جستجوی دستی برخی از مجلات و وب سایت های مرتبط و منابع منتشر نشده نیز بعمل آمد. موتور جستجوگر Google نیز در آخر جستجو شد. کلیه مقالات واجد شرایط از سال 2000 به بعد بررسی و مرور شدند. در نهایت داده ها طبقه بندی، خلاصه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    از بین 240 مقاله بدست آمده، 7 مقاله وارد مطالعه شد. جامعه پژوهش اکثر مطالعات (6مورد) پزشکان و پرستاران بودند. عمدتا موفقیت کاری عینی بررسی شده بود. ابزاری اختصاصی در این زمینه یافت نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، باز تعریف مفهوم مهم موفقیت کاری و اجزای آن برای کارمندان و حرفه های علوم پزشکی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: موفقیت کاری، حرفه، علوم پزشکی، مروری نظام مند
  • محمدحسین بیگلو، شهناز مصیب زاده، سعید غفاری صفحه 84
    مقدمه
    فرسودگی شغلی اصطلاحی است که برای توصیف تغییرات منفی در نگرش، خلق و خو و رفتار افرادی که در مواجهه با فشارهای مربوط به کار قرار می گیرند، استفاده می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان فرسودگی شغلی در میان کتابداران کتابخانه های عمومی شهر اردبیل بود.
    روش
    روش پژوهش توصیفی تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه فرسودگی شغلی Maslach & Jacksonبودکه برای بدست آوردن میزان فرسودگی شغلی در میان 51 کارمند کتابخانه عمومی (کتابدار و مدیر) از 5 واحد کتابخانه عمومی اردبیل استفاده گردید. داده ها از طریق آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادکه میزان فرسودگی شغلی در میان کتابداران کتابخانه های عمومی شهر اردبیل در دو مقیاس فراوانی و شدت در سطح پایینی بود. همچنین میزان فرسودگی شغلی در بعد خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عملکرد فردی نیز در دو مقیاس فراوانی و شدت در سطح پایینی قرار داشت، اما میزان فرسودگی شغلی در بعد درگیری در مقیاس فراوانی، متوسط و در مقیاس شدت، بالا گزارش گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میزان فرسودگی شغلی در بعد درگیری در مقیاس فراوانی، متوسط و در مقیاس شدت بالا بود، پس زمینه ابتلا به فرسودگی شغلی در میان کتابداران وجود دارد. لذا راه کارهایی جهت مقابله و پیشگیری از فرسودگی شغلی برای کتابداران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، کتابداران، کتابخانه های عمومی، اردبیل
  • حسین جودکی، آرش رشیدیان، حسین سورانی، فرهاد کوهی، بیژن گرایلی صفحه 94
    مقدمه
    مرکز MRI بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان در تیرماه سال 1390 به شیوه «عقد قرارداد با کارکنان خود» شروع به فعالیت نمود. هدف پژوهش حاضر این بوده است که تعیین نماید استفاده از این شیوه در مقایسه با دو شیوه مرسوم اداره واحدهای درمانی یعنی روش مدیریت دولتی و روش برون سپاری برای بیمارستان نتایج بهتری داشته است یا خیر؟
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه موردی است که از دو گروه داده های کمی و کیفی در یک دوره هشت ماهه استفاده نموده است. داده های کمی برای تعیین هزینه تمام شده خدمت در سه روش مختلف اداره مرکز MRI استفاده شدند. داده های کیفی از طریق بررسی گزارش های مرتبط، مصاحبه با افراد کلیدی و نیز مشاهده فرایندهای ارائه خدمت جمع آوری شدند. با تحلیل دو گروه داده ها تصویر نسبتا جامعی از عملکرد مرکز MRI و چالش های پیش روی آن ارائه شد.
    یافته ها
    نسبت هزینه به درآمد مرکز MRI بدون محاسبه هزینه استهلاک تجهیزات 48% و با محاسبه هزینه استهلاک تجهیزات 60% بود. هزینه هر مورد MRI انجام شده به شیوه «عقد قرارداد با کارکنان خود» 10% کمتر از روش برون سپاری و 35% کمتر از اداره به شیوه دولتی برای بیمارستان تمام شده بود. با این حال تحلیل داده های کیفی نشان داد، اداره مرکز به این شیوه با چالش هایی مانند جلب همکاری دیگر بخش های بیمارستان و خطر تقاضای القایی روبروست.
    بحث و نتیجه گیری
    روش جدید از کارایی بیشتری برخوردار بوده، اما تداوم آن مستلزم توجه به چالش های پیش روست.
    کلیدواژگان: خرید خدمت، عقد قرارداد، برون سپاری، کارایی، MRI
  • محمد طاهری، امیر حسین حمیدیان، منوچهر خزاعی، ویدا کاردان مقدم، آریا خزاعی صفحه 102
    مقدمه
    پسماندهای بیمارستانی به دلیل دارا بودن عوامل خطرناک، سمی و بیماریزا از حساسیت خاصی در بسیاری از کشورهای جهان برخوردارند. مدیرت صحیح پسماندهای بیمارستانی نقش بسیار مهمی در کنترل آلودگی های محیط زیست دارد. در این مطالعه مدیریت پسماندهای بیمارستانی کلیه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با هدف فراهم کردن اطلاعات مناسب جهت برنامه ریزی جامع و مناسب و ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در آینده مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه، بازدید، مصاحبه و توزین زباله ها طی سال های 1390-1389 از بیمارستان های مورد مطالعه بدست آمد.
    یافته ها
    بیمارستان های مورد مطالعه، دارای 2283 تخت فعال بوده که سرانه زباله ی تولیدی آن ها به ازای هر تخت 79/3 کیلوگرم در روز می باشد. براساس نتایج آنالیز خوشه ای، بیمارستان های مورد مطالعه به لحاظ تولید پسماند، در چهار گروه مجزا قرار گرفتند. مقایسه وضعیت نیروی انسانی بیمارستان های مورد مطالعه با معیار اعلام شده از سوی بخش تحقیقات بناهای درمانی شرکت خانه سازی ایران نشان داد که بعضی از بیمارستان ها با کمبود نیروی خدماتی مواجه هستند که می تواند در روند مدیریت پسماندهای بیمارستانی تاثیرگذار باشد. تمامی بیمارستان های مورد مطالعه از دستگاه اتوکلاو برای بی خطر سازی زباله ها استفاده می کنند. همچنین میانگین نرخ تولید ضایعات معمولی و شبه خانگی، عفونی و شیمیایی، تیز و برنده و پاتولوژیک به ترتیب 75/2، 875/0، 128/0 و 043/0 کیلوگرم در روز به ازای هر تخت محاسبه گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    مدیریت پسماندهای بیمارستانی در بیمارستان های مورد مطالعه از روند تقریبا قابل قبولی برخوردار است، اما در بعضی از مراحل نیاز به توجه و دقت بیشتری است.
    کلیدواژگان: مدیریت پسماندهای بیمارستانی، بیخطر سازی، آنالیز خوشهای، تبریز
  • مریم اخوتی، مهدیه کاشف بیرجندی، اعظم بذرافشان، هادی شریف مقدم، مرتضی زارع صفحه 113
    مقدمه
    مدیریت دانش فرصتی استثنایی برای کتابخانه ها فراهم می سازد، اگر کتابخانه ها از دانش استفاده کنند و آن را به اشتراک گذارند، خدماتشان بهبود خواهد یافت. هدف از مطالعه حاضرکاربرد مدیریت دانش درتوسعه خدمات مربوط به سازماندهی منابع چاپی و الکترونیکی کتابخانه های مرکزی دانشگاه های دولتی ایران می باشد.
    روش
    روش مطالعه حاضر پیمایشی و از نوع توصیفی است که در کتابخانه های مرکزی دانشگاه های جامع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت که 20 سال از زمان تاسیس آن ها گذشته باشد، انجام شد. برای گردآوری اطلاعات در مورد مسئولان کتابخانه های مرکزی و آدرس و پست الکترونیک ایشان، به وب سایت دانشگاه ها و کتابخانه ها مراجعه شده ویا از طریق تماس مستقیم با کتابخانه ها اطلاعات مورد نظر گردآوری شد.
    یافته ها
    میزان آشنایی مسئولان کتابخانه ها با انواع مدیریت دانش در دانش صریح و دانش ضمنی به ترتیب برابر با 54(6/60) و 35(3/39) بود که این اختلاف معنی دار بو(002/0=P) از نظر مسئولان کتابخانه ها، کاربرد مدیریت دانش در سازماندهی منابع چاپی 46(6/46) و در منابع الکترونیکی 53(4/53)، بود که تفاوت آماری معنی داری نشان داد(03/0=P). بیشترین فراوانی، 2/73 درصد که برابر با 41 نفر از پاسخگویان می باشد، افزایش کارآمدی و کمترین فراوانی، 4/21 درصدکه برابر با 12 نفر می باشد. تسهیل کار جمعی را از جمله دلایل استفاده از مدیریت دانش در سازماندهی منابع ذکر کرده اند(001/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    مسئولان کتابخانه ها نیاز به آشنایی بیشتری با دانش صریح دارند. بنابراین نیاز به استفاده از دانش ضمنی در سازماندهی منابع کتابخانه ها بیشتر دیده می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کتابخانه، دانشگاه، منابع
  • عفت نوروز سروستانی، کیمیا پور محمدی، زهرا کاووسی، علیرضا یوسفی صفحه 122
    مقدمه
    از جمله منابع درآمدی بیمارستان، ارائه خدمات به بیمه شدگان تحت پوشش سازمان های بیمه گر می باشد، اما سازمان های بیمه گر هر ماه پس از رسیدگی به اسناد مالی ارسالی به بیمارستان ها، مبالغی را تحت عنوان کسورات از سر جمع مبالغ درخواستی کسر می نمایند.دراین مطالعه برآن شدیم تا با استفاده از تکنیک «حل مساله»به بررسی عللی که موجب کسورات می شوند بپردازیم.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، پرونده 1706 بیمار بستری در بیمارستان شهدای سروستان و همچنین پرونده های خدمات داروخانه و پاراکلینیک در شش ماه اول سال1391 مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری داده ها از چک لیست استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارExcel نسخه 10 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    دراسناد بستری، نقص برگ شرح حال بیماران، در اسناد سرپایی خدمات بخش پاراکلینیک، نسخ فاقد قیمت و در اسناد سرپایی داروخانه نسخ فاقد مهر وامضای پزشک ازمهمترین علل کسورات بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، ضرورت استخدام پزشک مقیم، برداشتن اضافه کاری های کمتر و شیفت های کاری بافاصله، تذکر و آموزش به پرسنل این بخش جهت حل مشکلات بخش بستری و همچنین بازبینی برگه های بیمه به صورت مرتب جهت انباشت نشدن برگه های بیمه، تشویق و آموزش به پرسنل و تقسیم کار و همکاری بیشتر بین پرسنل جهت کاهش کسورات بخش پاراکلینیک و داروخانه احساس می گردد.
    کلیدواژگان: کسورات، بیمه، بیمارستان، حل مساله
  • علیرضا شیروانی، امید مالوردی، امیرحسین فتاح پور، نورا رفیعی صفحه 133
    مقدمه
    در دنیای امروز که ساختارهای خشک و دیوان سالارانه جای خود را به مدیریتی منعطف داده است، سازمان ها نیز نیازمند کارکنانی هستند که فراتر از تکالیف شغلی خود فعالیت نمایند تا با بهره گیری از منابع و سرمایه های درون، به مزیت رقابتی پایدار دست یابند (سرمایه اجتماعی) و به بهبود عملکرد سازمانی کمک نمایند. در این راستا مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر عملکرد سازمانی در بین کارکنان اداره کل بیمه سلامت اصفهان به انجام رسید.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی بود که به شیوه مقطعی در سال 1393 در اداره کل بیمه سلامت استان اصفهان انجام پذیرفت. نمونه آماری شامل 150 نفر از کارکنان ستادی بودند که به صورت تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه خودساخته معماری اجتماعی و پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی چودهوری(Chaudhury) بود. پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی 26 سوال مرتبط با ارزیابی عملکرد (خدمت به مشتری، بهره وری، کیفیت و نوآوری) در پنج مقیاس لیکرت داشت و پرسشنامه معماری اجتماعی نیز بر اساس اهداف مطالعه و مطابق مقیاس لیکرت طراحی گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 و به کمک آزمون های همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    از میان 4 بعد عملکرد، بیش ترین میانگین مربوط به بعد خدمت به مشتری (71/3) و کمترین میانگین مربوط به بعد کیفیت (20/3) بود. در مولفه معماری اجتماعی، بیش ترین میانگین مربوط به بعد نیم های چند رشته ای (84/3) و کمترین میانگین مربوط به بعد طرح تسهیلات، جا و مکان (83/2) بود. بین فنون معماری اجتماعی و عملکرد سازمانی کارکنان مورد مطالعه همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به حساس بودن ماهیت شغلی نیروی انسانی در سازمان ها، می بایست معماری اجتماعی را به گونه ای اطمینان آور در سازمان ها عملی نمود. از سوی دیگر شفافیت در امور روزمره واحدهای سازمانی، رفتار مسئولان و همچنین بیان روشن اهداف و برنامه های هر واحد به کارکنان و مشارکت دادن و قدردانی از تلاش و زحمت آنان، در ارتقای عملکرد آنان کمک کننده بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: معماری اجتماعی، عملکرد سازمانی، بیمه سلامت، اصفهان
|
  • Page 75
    Introduction
    Career success is an important issue in human resources management, but this concept was neglected in the medical professions. The aim of this study was to review the existing literature in the case of career success indicators in medical professions.
    Methods
    This study was conducted as a systematic review. Career success, occupational success, objective career success, subjective career success, objective occupational success, subjective occupational success, and also medical, paramedical, radiology, nursing, anesthesia, physiotherapist and occupational therapist were searched as Persian keywords in SID, Magiran and Iranmedex databases and their English forms were searched in Google scholar, Elsevier and PubMed databases. These three databases were selected for their comprehensiveness and free access to full-text articles. Hand searching of Google and unpublished journals was done at the end, too. All eligible articles from 2000 onwards were assessed. At last data were classified, summarized and analyzed.
    Results
    7 from 240 articles were finally included in the study. Research community in the most of them (n=6) were doctors and nurses. Objective career success was assessed mainly. There was not found specified and dedicated instrument in this case.Discussion and
    Conclusion
    according to the results the important concept of career success and its components should be redefined for medical professions.
    Keywords: Career success, Profession, Medical science, A systematic revie
  • Page 84
    Introduction
    Job burnout is a psychological expression for describing the experiment of negative attitude, morale and behavior when people facing work-related stressors. The aim of current study was to determine the rate of job burnout among librarians of public libraries in Ardabil.
    Methods
    The method of current study was the descriptive-analytical method. The Maslach and Jackson burnout inventory were used to discover the job burnout rate among all public libraries employees (librarians and library directors) of 5 public libraries. This inventory determined three main aspects of emotional exhaustion, depersonalization, personal performance and the minor aspect of involvement. A combination of descriptive and inferential statistics was used to analyze the gathered data.
    Results
    The analysis of the data showed that the rate of job burnout among librarians in large scale redundancy and violence was at a low level, and the rate of burnout for two redundancy and violence scale from the point of emotional exhaustion, depersonalization and individual work was low level, but the rate of burnout for the aspect of inclusion in redundancy scale was moderate; while the violence scale was high. Discussion and
    Conclusion
    Regarding the rate of job burnout, the aspect of involving in redundancy scale was moderate and the violence scale was high. The job burnout may affect health of librarians; hence the techniques for addressing and preventing the job burnout among librarians are recommended.
    Keywords: Job burnout, librarian, public libraries, Ardabil
  • Page 94
    Introduction
    Shariati MRI center located in Esfahan began producing services in 21 July 2011. The responsibility of producing services was delegated to the radiology staff based on a contractual agreement between hospital executives and radiology department staff. We aimed to assess to what extent this method had been successful in improving efficiency comparing to a similar public MRI center and outsourcing alternative.
    Methods
    A case study approach was used. We collected quantitative and qualitative data to provide a comprehensive picture of the experience and forthcoming challenges. By using quantitative data, we measured unit cost of services and the cost-revenue ratio of the MRI center. Relevant documents and reports were reviewed and key peoples were also interviewed for understanding potential challenges.
    Results
    The ratio of the cost to the revenue of the MRI center was 48% without the equipment depreciation and 60% including depreciation. The unit cost of the MRI center of Shariati hospital was 10% lower than outsourcing alternative and 35% lower than a similar public MRI center managing by governmental system. Nevertheless, qualitative analysis showed that the MRI center may have some challenges in the long-term period.Discussion and
    Conclusion
    Despite the advantages of the new method, some important challenges such as physician’s issues, coordination between different hospital departments and delegating more authorities must be considered in long-term period.
    Keywords: Purchasing, Contracting, Outsourcing, Efficiency, MRI
  • Page 102
    Introduction
    Medical wastes have high sensitivity in many countries due to containing hazardous, toxic and pathogenic agents. Proper medical waste management has an important role in controlling environmental pollutions. In this study, medical waste management in all affiliated hospitals of Tabriz University of Medical Sciences was investigated with the purpose of providing proper information for comprehensive planning and enhancing quality of health services in future.
    Methods
    Information were gathered by completing the questionnaire, interviews and weighting the wastes of hospitals during 2010-2011.
    Results
    Hospitals had 2283 active beds, capita waste generation was calculated 3.79 kg/d. According to the cluster Analysis based on waste production, this hospitals were divided in to four separated groups. The comparison of status of the hospitals staffing with standard of Medical buildings housing Research Company of Iran showed that some hospitals are facing with lack of service personnel that can affect medical waste management in these hospitals. All hospitals use autoclave instrument for treating the medical wastes. Also, the average production rate of general wastes, infectious and chemical wastes, sharp wastes and the pathological wastes were calculated 2.75, 0.875, 0.128 and 0.043 kg/d per bed, respectivelyDiscussion and
    Conclusion
    The medical waste management in studied hospitals is almost in a good condition but it needs more attention in some aspects.
    Keywords: Medical waste management, Treating, Cluster analysis, Tabriz
  • Page 113
    Introduction
    Knowledge management provides exceptional opportunities for libraries. If libraries use and share knowledge management, their services will be promoted. This study aims to investigate the application of knowledge management in libraries’ services related to organization of printed and electronic resources at central libraries of governmental universities.
    Method
    This is a descriptive survey. All central libraries of governmental universities (both Ministry of Health and Medical Education and Ministry of Science, Research and Technology) which had been established sooner than 20 years were selected and the questionnaires were distributed among 65 mangers of the libraries. Fifty-six questionnaires were gathered.
    Result
    The familiarity level of km among the libraries managers with explicit and implicit knowledge was 54(60.6) and 35(39.3), respectively and the difference was significant (p=0.002). According to the managers, km application in printed resources organization46 (46.6) was statistically different from electronic resources organization 53 (53.4) (p=0.03). A large percent (73.2%) believed applying KM in resources organization leaded in effectiveness increase and a few (21.4%) put forward km would facilitate team working.Conclusion and
    Discussion
    Library officials need to be more familiar with their explicit knowledge. So requires the use of tacit knowledge in the organization of library resources more visible.
    Keywords: Knowledge management, Library, University, Source
  • Page 122
    Introduction
    Providing services to patients covered by different insurance companies, are among hospitals insurance sources, but insurance organizations deduct some of the claims after auditing hospital financial documents each month. We aimed to study deductions causes using “problem solving” technique.
    Methods
    In this cross sectional study, 1706 inpatients records and pharmacy and laboratory services of Shohada-e Sarvestan hospital were investigated. Checklist was used for data collection. Collected data were analyzed using Microsoft Excel version 10.
    Results
    Deductions causes were patient history defect for inpatients records, prescriptions without pricing for paraclinic outpatients records and prescriptions without physician sign and stamp were for pharmacy outpatients’ records.Discussion and
    Conclusion
    Discussion and
    Conclusion
    According to the results, the need to hire a resident physician, taking less extra work, having shift works with proper intervals, informing and teaching the staff for solving the problems and reviewing insurance records on a regular basis to avoid accumulation of records, encouraging and educating the staff, labor division and the maximum cooperation of the staff is felt to decrease pharmacy and paraclinics deductibles.
    Keywords: Deductions, insurance, hospital, problem solving
  • Page 133
    Introduction
    Nowadays that dry and bureaucratic structures have been replaced by flexible management, organizations need the employees that act beyond their job duties to achieve sustainable competetive advantages (social capital) by use of internal resources and assets and to help improve organizational performance. In this regard, the purpose of this study was to evaluate the impact of social capital on organizational performance among employees of the General Administration of Health Insurance in Isfahan.
    Methods
    The present research was a descriptive–analytical one conducted in health insurance organization in 2014. The sample included 150 headquarters personnel selected randomly. Social Architecture and standard cheudhury organizational performance questionnaire were used to gather the data. The organizational performance questionnaire was standard consisted of 26 questions related to performance appraisal (customer service, productivity, quality and innovation) in five- likert scale and social architecture questionnaire was designed based on the likertscale. The data were analyzed in SPSS software, version 21 Descriptive and analytical statistics including Pearson correlation coefficient and independent t-test were used
    Results
    The results showed that in 4 dimensions of performance, highest mean belonged to customer service dimension (56 ±71.3) and lowest to the quality (20.3 ±70). The highest mean in social architecture was for multidisciplinary team (84.3 ±6) and the lowest belonged to the facility layout and location. Data analysis showed that there were significant positive correlations between techniques of social architecture and organizational performance of personnel (α=0.001, r=0.65).Discussion and
    Conclusion
    Due to the sensitive nature of the job in organizations, social architecture should undoubtedly be applied. On the other hand, the transparency of routine affirs in organizational units and responsible behavior as well as articulation of the goals and programs, engaging staff and appreciating their efforts will be helpful in improving their performance.
    Keywords: Social architecture, Organizational performance, health insurance review, Isfahan