فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هشتم شماره 7 (پیاپی 140، مهر 1394)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هشتم شماره 7 (پیاپی 140، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد نیکراد، اصغر زربان، الهام عتباتی، مجید شایسته صفحه 351
    مقدمه
    دیابت شیرین علت اصلی نارسایی کلیه است. تعیین عوامل مرتبط با نارسایی کلیه می تواند در تشخیص سریع و پیشگیری به موقع از نارسایی موثر باشد. این مطالعه با هدف مقایسه میزان فریتین، سیستاتین C و hs-CRP خون در بیماران دیابت تیپ II بر حسب سطح آلبومین ادرار انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی از بین بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان ولیعصر (عج) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1393، 90 بیمار شامل 30 نفر با سطح آلبومین ادرار طبیعی، 30 نفر مبتلا به میکروآلبومینوری و 30 نفر مبتلا به ماکروآلبومینوری که شرایط ورود به مطالعه را دارا بودند به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و آزمایشات فریتین، سیستاتین C، hs-CRP و هموگلوبین گلیکوزیله سرم برای آن ها انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیب رنج توکی، کروسکال والیس، من ویتنی یو و رگرسیون چند متغیره در سطح معنی داری 05/0≥p تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین سطح فریتین در بیماران گروه ماکروآلبومینوری نسبت به بیماران با آلبومین ادرار طبیعی و میانگین سطح سیستاتین در بیماران با میکروآلبومینوری و ماکروآلبومینوری نسبت به بیماران با آلبومین ادرار طبیعی به طور معناداری بیشتر است (05/0>p) ولی میانگین hs-CRP در بیماران بر حسب سطح آلبومین ادرار تفاوت معنی داری نداشت. میانگین سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران با ماکروآلبومینوری نسبت به بیماران با آلبومین ادرار طبیعی و میکروآلبومینوری به طور معناداری بیشتر بود. همچنین نتایج نشان داد که متغیر سیستاتین به تنهایی می تواند حدود 7% نفروپاتی دیابتی را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    سطح سرمی سیستاتین C می تواند برای تشخیص مراحل اولیه نفروپاتی دیابتی در بیماران دیابت نوع 2 استفاده شود.
    کلیدواژگان: دیابت تیپ II، سیستاتین C، سطح آلبومین ادرار، فریتین، hs، CRP
  • امیرحسین حقیقی، الناز اسلامی نیک، محمدرضا حامدی نیا صفحه 359
    مقدمه
    مصرف منظم چای سبز می تواند بر متابولیسم انرژی، وزن و محتوای چربی بدن تاثیر بگذارد. هدف این مطالعه بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز با دوزهای متوسط و بالا برترکیب بدن و نیم رخ لیپیدی زنان دارای اضافه وزن و چاق است.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی و نیمه تجربی در تابستان سال 92 در دانشگاه حکیم سبزواری انجام شد. روش تحقیق کاربردی با طرح پیش آزمون- پس آزمون می باشد.36 زن چاق و دارای اضافه وزن انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه تمرین هوازی + دوز متوسط چای سبز(500 میلی گرم)، تمرین هوازی + دوز بالای چای سبز(750 میلی گرم) و دارونما (نشاسته) قرار گرفتند. دو گروه تجربی به مدت 8 هفته به اجرای تمرین هوازی (3 جلسه در هفته، هر جلسه 45 دقیقه) و مصرف چای سبز پرداختند. در طول این مدت گروه پلاسیبو در هیچ برنامه تمرینی شرکت نداشت. خونگیری از آزمودنی ها در حالت ناشتایی انجام شد. داده ها از طریق آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و تست تعقیبی LSD تحلیل شد.
    نتایج
    هشت هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز با دوزهای متوسط و بالا سبب کاهش معنادار وزن بدن، شاخص توده بدن، درصد چربی بدن، محیط کمر و افزایش معنادار حداکثر اکسیژن مصرفی شد، اما بین دو دوز مصرفی تفاوت معناداری مشاهده نشد. در شاخص های نسبت محیط کمر به لگن، LDL-C، HDL-C، کلسترول تام و تری گلیسرید، بین سه گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    زنان چاق و دارای اضافه وزن می توانند ترکیب بدن خود را از طریق تمرینات هوازی و مصرف مکمل چای سبز بهبود دهند. در رابطه با نیم رخ لیپیدی پیشنهاد می شود با توجه به درصد تغییرات، از دوز بالای چای سبز به همراه تمرینات هوازی استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چای سبز، زنان چاق، نیم رخ لیپیدی
  • نرگس سادات زاهد، امید قارویی آهنگر، امیر حسام علیرضایی صفحه 370
    مقدمه
    عوارض کاردیووسکولار شایع ترین علت مرگ بیماران دیالیزی مزمن می باشد، که فشار خون یکی از فاکتورهای مهم آن است. یکی از مسائلی که جهت کنترل فشار خون در بیماران دیالیزی مطرح شده است مقدار سدیم مایع دیالیز است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی-مشاهده ای در سال 93 بر 266 نفر از بیماران دیالیزی در مرکز درمانی لقمان حکیم، اشرفی اصفهانی و غرب تهران که به دلایل مختلف ESRD شده اند، انجام شده است و به مدت یک ماه فشار های سیستولی قبل و بعد از دیالیز و سدیم مایع دیالیز بیماران اندازه گیری شد. در پایان یک ماه میانگین تمام داده های هر بیمار توسط برنامه SPSS بررسی شد.
    نتایج
    فشار خون بعد دیالیز با فشار خون قبل دیالیز تفاوت معنی داری داشته است (001/0>p) و ضریب همبستگی پیرسون بین SBPΔ با سدیم مایع دیالیز و سرعت پمپ دستگاه از نظر آماری معنی دار بودند. برای تعیین معادله رگرسیون جهت پیش بینی فشار خون بعد دیالیز از رگرسیون خطی چند متغیره به روش Back ward استفاده شد که به قرار زیر است.SBP after – SBP before = -5/41 + 11/0(sodium of dialysate) – 3/0(speed of pomp)
    نتیجه گیری
    تغییرات فشار خون قبل و بعد از دیالیز به صورت معنی داری با تغییرات سدیم مایع دیالیز ارتباط دارد و این رابطه مستقل از بقیه عوامل موثر بر فشار خون و هم جهت می باشد.
    کلیدواژگان: سدیم، فشار خون، مایع دیالیز
  • آزاد خالدی، عباس بهادر، نور محمد منصوری، مهران غزالی بینا، کیارش قزوینی صفحه 376
    مقدمه
    امروزه سویه های مقاوم به چند دارو اسینتوباکتر بومانی به عنوان یکی از پاتوژن های فرصت طلب مشکل آفرین، به ویژه در بخش مراقبت های ویژه (ICU) در جهان مطرح می باشند. این مطالعه به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های جدا شده اسینتوباکتر بومانی از بخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان مطهری گنبد صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی از سال 1391 تا 1392 در بیمارستان مطهری گنبد انجام شده است. نمونه های بالینی جدا شده از بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) برای شناسایی اسینتو باکتر بومانی توسط آزمون های بیوشیمیایی به آزمایشگاه فرستاده شد و سپس حضور اسینتوباکتر بومانی توسط روش مولکولی (PCR) تائید شد. در نهایت آزمایش تعیین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک ها روی آنها صورت گرفت و توسط نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر داده ها آنالیز شدند.
    نتایج
    براساس آنتی بیوگرام صورت گرفته از بین 50 ایزوله اسینتوباکتر بومانی جدا شده از بیماران بستری درICU، 64%، 24% و 12% ایزوله ها به ترتیب دارای مقاومت به چند دارو (MDR)، غیر مقاوم به چند دارو و مقاومت بسیار گسترده به چند دارو (XDR) بودند و بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سفتریاکسون، تیکارسیلین، اریترومایسین و همچنین کمترین میزان مقاومت نسبت به مینوسایکلین بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میزان مقاومت به چند دارو در ایزوله های مورد مطاالعه، بالا بود ضرورت انجام آنتی بیوگرام قبل از تجویز آنتی بیوتیک و مصرف درست آنتی بیوتیک ها باید مورد توجه واقع شود وازآنجایی که مشخص شد در این مطالعه همه سویه های غیرحساس به ایمی پنم به مینوسایکلین و توبرامایسین حساس بودند می توان برای درمان عفونت های ناشی از سویه های مقاوم به ایمی پنم از ترکیب سایر آنتی بیوتیک ها از جمله توبرامایسین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتربومانی، بخش مراقبت های ویژه، مقاومت چند دارویی
  • محمدرضا اسماعیل زاده طلوعی، طاهر افشارنژاد، فرشته یزدانی، بهشته احمدی صفحه 381
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) از شایعترین اختلالات اندوکرین زنان در دوران باروری است که مقاومت به انسولین و چاقی از ویژگی های آن است. فعالیت بدنی تاثیر مثبتی بر کاهش مقاومت به انسولین و وزن بیماران دارد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر مطالعه تاثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر مورفولوژی تخمدان، کنترل گلیسمیک و ترکیب بدنی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بوده است.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با گروه کنترل در سال 1393 در شهرستان نور انجام شده است. 18 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با دامنه سنی 18 تا 30 سال (25≤ BMI) به طور تصادفی به 2 گروه تمرین (9 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. ارزیابی مورفولوژی تخمدانها و همچنین نمونه خونی پس از 12 ساعت ناشتایی شبانه قبل از شروع برنامه تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین گرفته شد. آزمودنی های گروه تمرین به مدت 8 هفته در برنامه ی تمرین مقاومتی شرکت کردند. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و تی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات مقاومتی اثر مطلوبی برکاهش قند خون ناشتا (014/0p=)، انسولین (001/0p=) و شاخص مقاومت به انسولین(HOMA-IR) (001/0P=) دارد و این تمرینات باعث بهبود حجم تخمدان راست (001/0p=) و حجم تخمدان چپ (001/0p=) می شود. همچنین نشان داده است که 8 هفته تمرینات مقاومتی منجر به بهبود شاخص های ترکیب بدنی شامل وزن (001/0p=)، WHR (001/0p=)، BMI (347/0 p=) و درصدچربی بدن (010/0p=) در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک شد.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی تاثیر مطلوبی برمورفولوژی تخمدانها وشاخص های گلیسمیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد و می تواند به عنوان یک درمان بی خطر به این دسته از بیماران توصیه شود.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، مورفولوژی تخمدان
  • محمد تقی شاکری، امیر رسولیان، مجیدرضا عرفانیان تقوایی، شیرین اعتماد رضایی، مریم عمادزاده صفحه 390
    مقدمه
    چاقی به عنوان مهمترین عامل خطرساز ابتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است و شاخص های مختلف تن سنجی شامل دور کمر، دور باسن و شاخص توده بدنی به نوعی گویای مشکل چاقی هستند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط این شاخص ها با ابتلا به دیابت است.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389 در شهر مشهد، تعداد 7000 فرد بالای 30 سال از نظر دیابت غربالگری شدند. این افراد ازمیان کلیه افراد تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی ثامن به روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده ها استخراج و وارد نرم افزار SPSS شد. با آزمون های من ویتنی و کروسکال والیسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    540 نفر از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت، 4771 نفر در معرض خطر ابتلا به دیابت و 1689 نفرسالم بودند. بین اندازه دور کمر، دور باسن، دور کمر به دور باسن، دور کمر به قد و شاخص توده بدنی در سه گروه بیمار، در معرض خطر و سالم رابطه معنی داری وجود دارد(001/0>p). همچنین تفاوت معنی داری بین جنس در سه گروه نشان داده شد(001/0>p). متغیرهای سابقه خانوادگی دیابت، BMI، دور باسن، فشار خون دیاستولیک و نسبت دور کمر به قد جزء عوامل پیشگویی کننده قند خون ناشتا در افراد هستند که رابطه معنی داری دارند (06/0=2r).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط بین شاخص های تن سنجی و ابتلا به دیابت، لزوم آموزشهایی در زمینه جلوگیری از چاقی و اصلاح در روش زندگی وتغذیه مناسب و انجام تحرک و ورزش بدیهی می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، دور کمر، دور باسن، شاخص های تن سنجی، نمایه توده بدنی
  • غلامرضا مسعودی، عصمت سادات حسینی، رمضان میرزایی، مهناز شهرکی پور، سیدعلی حسینی صفحه 397
    مقدمه
    تماس طولانی مدت و مداوم با نور خورشید بدون پوشش کافی به خصوص در ناحیه سرو گردن در دوران کودکی و نوجوانی، خطر ابتلا به سرطان پوست را در بزرگسالی افزایش می دهد. این مطالعه باهدف مقایسه تاثیر[A1] دو روش آموزشی سخنرانی همراه با کتابچه و سخنرانی همراه با کلیپ کارتونی بر رفتارهای پیشگیری از اثرات زیان بار اشعه آفتاب در دانش آموزان پسر انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی[A2] در سال 1392 در شهر زاهدان بر 200 دانش آموز پسر پایه ششم ابتدایی که به شکل خوشه ایچندمرحله ای به[A3] دو گروه آموزشی کتابچه آموزشی و نمایش کلیپ کارتونی تقسیم شدند انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته چندقسمتی بود که روایی و پایایی آن تائید شد. بعد از گردآوری اطلاعات اولیه برنامه آموزشی جهت گروه اول شامل سخنرانی به همراه نمایش کلیپ کارتونی و برای ایجاد مشارکت و حضور فعالانه برای فراگیران یک مسابقه آموزشی درباره محتوی فیلم و پاورپوینت ها طراحی شد. جهت گروه دوم سخنرانی همراه با پرسش و پاسخ و در پایان جلسه کتابچه آموزشی بین دانش آموزان توزیع شد پس از گذشت 2 ماه مجددا داده ها گردآوری و با کمک نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری تی مستقل و زوجی، کای اسکوئر، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.سطح معنی داری در این پژوهش 05/0 در نظر گرفته شده بود.
    نتایج
    میانگین تغییرات نمرات آگاهی و رفتار به ترتیب در گروه کتابچه 38/1 و33/0 درحالی که این تغییر در گروه فیلم 33/6و52/1 است. که این نتایج بیانگر آن است که آموزش توسط نمایش فیلم و انیمیشن موثرتر و برانگیزانندگی بیشتری نسبت به کتابچه دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج لازم است که برنامه های آموزشی متناسب با سن و ترجیحا«روش های آموزشی محرک، پویا و جذاب برای دانش آموزان تدوین شود.
    کلیدواژگان: اشعه آفتاب، دانش آموزان، رفتارهای پیشگیرانه، کلیپ کارتونی، کتابچه
  • مریم مومنی مهرجردی، حسن راوری، سید رضاعطارزاده حسینی، ناهید خوشرفتار یزدی صفحه 403
    مقدمه
    واریس یکی از بیماری هایی است که به طور عمده در دیواره ی وریدهای قسمت تحتانی ساق پا اتفاق می افتد و باعث تجمع زیاد خون و تورم در پاها می گردد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرین در آب بر میزان شدت درد و کیفیت زندگی زنان مبتلا به واریس است.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی توصیفی با طرح پیش آزمون و پس آزمون به دو گروه کنترل و تمرین در آب در شهر مشهد در سال 1393 انجام شد. تعداد 40 زن غیر ورزشکار مبتلا به واریس خفیف با میانگین سنی 721/8±41 سال و میانگین وزنی 183/10±72/69 کیلوگرم انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین در آب و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین در آب به مدت 18 جلسه با تواتر سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه با شدت 60-50 % میانگین حداکثر تعداد تکرار برای هر فرد انجام شد. قبل و بعد از پروتکل تمرینی شدت درد و کیفیت زندگی بیماران به ترتیب با استفاده از مقیاس VAS و پرسشنامه SF-36 سنجیده شد. داده ها با استفاده از تی همبسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0>p مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    تغییرات درون گروهی نشان داد کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی در گروه تمرین در آب معنی دار بود (000/0=p). در حالی که در گروه کنترل تنها بهبود کیفیت زندگی معنی دار بوده است (000/0=p). میانگین تغییرات بین گروهی نشان داد میزان شدت درد و کیفیت زندگی دو گروه تمرین و کنترل معنی دار بوده است (000/0=p).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد تمرین در آب بر کاهش شدت درد و بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلا به واریس تاثیر مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، زنان، شدت درد، کیفیت زندگی، واریس
  • گزارش مورد
  • سیده زهرا میر فیضی، آزیتا گنجی، هومن مظفری، سکینه عموییان، مهدی لباف، گشایشی لادن صفحه 411
    مقدمه
    در این گزارش بیماری با ائوزینوفیلیک گرالونوماتوزبا پلی انژئیت که قبلا با نام سندرم چرچ استراوس شناخته می شد معرفی می شود که با درد شکم واولسر اسیون کولون و نارسایی قلبی و سیری پیشرونده در عرض دو هفته بروز نمود.
    معرفی بیمار: خانم 21 ساله با سابقه رینیت آلرژیک و آسم خفیف با درد شدید شکمی و تهوع و استفراغ بستری شد.آزمایشات حاکی از لکوسیتوز شدید و ائوزینوفیلی وکولونوسگوپی حاکی از اولسر های وسیع در رکتوم و سیگموئید بود. در سیر بستری بیمار دچار نارسایی شدید قلبی به همراه ادم ریه و افتادکی مچ دست گردید و بر اساس شواهد بالینی و یافته های هیستولوژی تشخیص سندرم چرچ استراوس گذاشته شد و درمان انجام شد.
    نتیجه گیری
    این بیمار با تظاهر نادری از سندرم چرچ استراوس رابروز نمود را با شناخت بهتر این سندرم و علائم آن می توان به درمان مناسب و به موقع بیماران پرداخت.
    کلیدواژگان: ائوزینوفیلیک گرانولوماتوزیس با پلی آنژئیت، اولسر کولون، نارسایی قلب
|
  • Mohmmad Nikrad, Asghar Zarban, Elham Atabati, Majid Shayesteh Page 351
    Introduction
    Diabetes Mellitus is the main cause of kidney failure. Identification of factors associated with kidney failure can help in fast diagnosis and on time prevention of this problem. The present study aims to compare the degree of blood hs-CRP, C Cystatin, and Ferritin in type II diabetic patients based on urine albumin level.
    Method
    in this descriptive-analytic study which was a cross-sectional research, 90 patients including 30 people with normal urine albumin level, 30 subjects suffering micro-albuminuria, and 30 cases suffering macro-albuminuria were chosen from diabetic patients who had referred to diabetes clinic of Valiasr hospital affiliated to Birjand University of Medical Sciences. Sampling was done randomly and all participants had inclusion criterion. Tests of blood hs-CRP, C Cystatin, Ferritin, and serum glycosylated hemoglobin were performed for all participants. Data were analyzed using SPSS16 statistical software and statistical tests of one-way variance analysis, Tukey range follow up, Kreskas-Wallis, Mann Whitney U and multivariate regression analysis at significant level of p≤0005.
    Results
    Results showed that the average level of Ferritin was significantly higher in patients of macro-albuminuria compared to patients with normal urine albumin level and average level of Cystatin was significantly higher in patients of the group with normal urine albumin compared to the two other groups (P<0.05). But hs-CRP levels in patients with urine albumin levels were not significantly different. Average level of glycosylated hemoglobin was significantly higher in patients with macro-albuminuria compared to patients with normal urine albumin and micro-albuminuria.The results showed that Cystatin alone can explain about 7% of diabetic nephropathy.
    Conclusion
    Measurement of serum level of C Cystatin can be used in diagnosis of initial stages of diabetic nephropathy in patients with type II diabetes.
    Keywords: Ferritin, C Cystatin, hs, CRP, Urine Albumin Level, Type II Diabetes
  • Amir Hosein Haghighi, Elnaz Eslaminik, Mohammadreza Hamedinia Page 359
    Introduction
    Regular consumption of green tea may influence energy metabolism, body weight and body fat content. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks aerobic training and moderate and high doses ofgreen tea consumption on body composition and lipid profile in overweight and obese women.
    Materials and Methods
    A total of 36 overweight and obese women selected and randomly divided into three groups, aerobic training with moderate doses of green tea (500 mg), aerobic training with high doses of green tea (750 mg), and placebo (starch). Both training groups performed aerobic training (3 sessions per week, each session 45 minutes) and consumed green tea for eight weeks. Placebo groups had no training during this period. Blood sample were taken in the fast state. Data were analyzed using one-way ANOVA and LSD post-hoc tests (α≤0.05).
    Results
    Overall eight weeks aerobic training combined with moderate and high doses of green tea supplementation significantly decreased weight, BMI, body fat percent age and increased VO2max, however, there were no significant differences between the two groups in these variables. Also, there were no significant differences in WHR, LDL-C, HDL-C, Tchol and TG, between the three groups.
    Conclusion
    Overweight and obese women probably could modify body composition via aerobic training in combination with green tea supplementation. Also, it was suggested to use high doses of green tea with aerobic training on relation to lipid profile.
    Keywords: Green Tea, Aerobic Training, Lipid profile, Obese Women
  • Narges Sadat Zahed, Omid Gharooi, Amir Hesam Alirezaee Page 370
    Introduction
    Cardiovascular complications are the most common Cause of death in ESRD patients. Hypertension is one of the traditional risk factors of CVD. The Aim of this study was to investigate the association between Concentration of Na dialysate and blood pressure in chronic hemodialysis patients.
    Material and Methods
    This cross sectional study was performed on 266 adult patients undergoing of hemodialysis at least for 3 months. Pre HD systolic BP and post HD systolic BP during 4 weeks were measured in relation to Na dialysate concentration. The other main factors affecting the post-dialysis blood pressure, such as Body Mass Index (BMI), pump speed, dialysis solution temperature, duration of dialysis and intradialysis weight gain (IDWG) were considered. Mean of ΔSBP (post HD sys BP - pre HD sys BP) in each patient in 12 sessions of HD was measured and statistically analyzed in relation to dialysate Na with SPSS 21. Backward multivariable linear regression analysis and Pearson correlation coefficients were used to evaluate the correlation between sodium gradient and ΔSBP.
    Results
    Systolic blood pressure was significantly changed before and after dialysis in relation to dialysate Na (p <0.001). The analysis was stepwise multivariable linear regression. Those variables with significant values, such as dialysate Na concentration and blood flow rate (pump speed) remained in final step. The person’s correlations between ΔSBP with dialysate sodium and blood flow rate (pump speed) were statistically significant (p<0.01).
    Conclusion
    We Found that changes in systolic blood pressure before and after dialysis significantly associated with dialysate sodium concentration.
    Keywords: Sodium, Dialysate, Hypertension
  • Azad Khaledi, Abbas Bahador, Noor Mohammad Mansoori, Mehran Ghazali Bina, Kiarash Ghazvini Page 376
    Introduction
    Nowadays Acinetobacterbaumannii strains resistant to multi-drugs (MDR) are as one of the most problematic opportunistic pathogens, especially in the intensive care unit (ICU) in the world. This study aimed to characterize the antibiotic susceptibility pattern of Acinetobacter baumanii isolated from patients in intensive care unit (ICU) of Motahari hospital, Gonbad, Golestan.
    Material And Method
    The clinical samples isolated from hospitalized patients in ICU sent to the laboratory for detecting Acinetobacterbaumannii by biochemical tests and confirmed by PCR and antibiotic susceptibility test performed and then the obtained data were analyzed by SPSS software and chi-square test.
    Results
    According to the antibiotic susceptibility testing, from 50 Acinetobacterbaumannii isolates of ICU, 64%, 24% and 12% of isolates were MDR, Non MDR and XDR respectively.The highest rate of antibiotic resistance was to Ceftriaxone, Ticarcilline and Erythromycin, also the minimum resistance was to Minocycline.
    Conclusion
    Due to the fact that the rate of MDR was high in this study, the antibiotic susceptibility test is necessary before prescribing antibiotics and the correct use of antibiotics should be considered. Since it was found in our study that all strains insensitive to Imipenem were susceptible to Tobramycin and Minocycline, for treatment of infections caused by strains which are resistant to Imipenem, the combination of other antibiotics such as Tobramycin can be used.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, MDR, ICU
  • Mohammadraze Esmaelzadeh Toloee, Taher Afshar Nezhad, Fereshteh Yazdani, Beheshteh Ahmadi Page 381
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder among reproductive-age women with insulin resistance and obesity of its properties. So, the aim of present research was studying the effect of 8 weeks of resistance training on ovary morphology, Glycemic control and body composition in the women with PCOS.
    Methodology
    18 women with polycystic ovary syndrome aged 18 to 30 years (BMI[1]≥25) were randomly divided in to Atotal of experimental groups (n = 9) and control (n = 9) groups. To evaluate the morphology of the ovaries as well as blood, samples after 12 hours of overnight fasting before exercise and 48 hours after the last training session are taken. Afterwards exercise group participated in an 8-weeks resistance training program.
    Results
    The results showed that resistance exercise good effect in reducing fasting plasma glucose (P=0/014), insulin (P=0/001) and insulin resistance index (HOMA-IR) (P=0/001) and this practice is improvedthe right ovary volume (P=0/001) and left ovary volume (P=0/001). Also showed that 8 weeks of resistance training resulted in improved body composition indices including weight (P=0/001), WHR[2] (P=0/001), BMI (P=0/347) and body fat (P=0/010) in women with polycystic ovary syndrome.
    Conclusion
    Resistance training had beneficial effect on the morphology of the ovaries and the glycemic index in women with polycystic ovarian syndrome, and can be used as a safe treatment and is recommended in these patients.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Resistance Exercises, Insulin Resistance, Ovary Morphology
  • Mohammadtaghi Shakeri, Amir Rasoulian, Majid Reza Erfanian Taghvaei, Shirin Etemadrezaei, Zaryam Emadzadeh Page 390
    INTRUDOCTION: Obesity has been known as the most important risk factor for diabetes type 2 and different indexes of anthropometry such as waist circumference, hip circumference and body mass index (BMI),expressing the problems of obesity. The aim of this study was to investigate the relationship between these indexes and diabetes.Method and Materials: In this cross-sectional study conducted in 1389, 7000 people over 30 years old were screened for diabetes. Participants selected by convenient sampling from Samen health centre. The needed information were extracted from data files and put in SPSS software, then analyzed.
    Results
    Over all 540 participants were diabetic,4771 were at risk of diabetesand 1689 persons were healthy. There were significant relationship between waist circumference, hip circumference, waist/hip ratio, waist/height ratio, and BMI in three groups of diabetics, prediabetics and healthy people (p<0.001). We also found significant relationship between sex and three studied groups (p<0.001).Family history of diabetes, B.M.I, hip circumference, w.c/height and diastolic hypertension were predictors of fasting blood sugar with significant relationship (r2=0.06).
    Conclusion
    Regarding to relations between anthropometric indexes and diabetes affecting, it goes without saying that in order to prevent obesity, teaching for improving life style, suitable nutrition, doing exercise, and mobility seems to be needed.
    Keywords: Diabetes, Body mass index, Hip Circumference, Waist Circumference, Anthropometric Indexes
  • Gholamreza Masoodi, Esmatosadat Hoseini, Ramazam Mirzaee, Mahnaz Shahrakipour, Seyed Ali Hoseini Page 397
    Introduction
    Damages caused by sunlight on the eyes and skin without adequate coverage, especially in the head and neck during childhood and adolescence are likely to Cancer risk in adulthood increased. The aim of this study was comparing the booklet and animation programming methods in prevention of exposure to sun harmful effects among male students.
    Materials And Methods
    This semi-experimental study was conducted on 200 sixth grade male students that were randomly divided into two groups in several steps: booklet and animation programming. Information was collected by a multiple questionnaire that its validity and reliability were confirmed. At first pre intervention data were collected and then educational intervention in both groups conducted. A lecture along, showing a movie clip and educational match about the clip, were designed for the first group. For the second group, lecture along a Q&A session was employed, and then booklets were distributed among the students. After 2 months, data were collected again and analyzed by SPSS.16 using independent and paired T-test, chi-square. in this study 0.05 was considered as a Significanr level
    Results
    Means of differences scores for knowledge and behavior were in booklet group1.38 and 0.33 and in movie clip group6.33and1.52. The results indicated that, showing films and animations were more effective and motivative than the one with booklet
    Conclusion
    Considering the results, educational programs appropriate for students’ age, and preferably motivative and attractive educational methods should be organized for them.
    Keywords: UV rays, Students, Preventive Behaviors, Booklet, Animation Programming
  • Maryam Momeni Mehrjerdi, Hassan Ravari, Reza Attarzadeh Hoseini, Nahid Khoshraftar Yazdi Page 403
    Introduction
    Varicose is a condition that mainly occurs in the lining of the veins in the bottom of calf. It causes high blood accumulation and swelling in the legs. The purpose of this study was to investigate the effects of aquatic exercise on pain severity and quality of life in women with varicose veins.
    Material And Method
    Atotal of Forty non exercised females with mild varicose and an average age of 41±8.721 years, mean weight of 69.72±10.183 kilograms were selected as volunteers, and were divided into two groups: hydrotherapy group and control group. Hydrotherapy group performed 18 sessions of exercise training, three sessions per week and each session 60 minutes with an intensity of 50-60 percent maximum repetition for each person. The change of pain measured by scale of VAS and quality of life measured by means of the Short-Form Health Survey-36 (SF-36). Data were analyzed by paired and independent samples t-test at a significant levels of P<0.05.
    Result
    The findings showed that in hydrotherapy group pain severity significantly decreased and quality of life significantly improved (P=0.000). While, in control group we just observed an improvement in quality of life (P=0.000). The inter-group differences in pain severity and quality of life were also significant (P=0.000).
    Conclusion
    The results showed that aquatic exercise had a positive impact on reducing pain and improving quality of life of women with varicose veins.
    Keywords: Aquatic Exercise, Pain Severity, Quality of life, Women, Varicose
  • Zahra Mirfeizi, Azita Ganji, Houman Mozaffari, Sakineh Amouian, Mahdi Labbaf, Ladan Goshayeshi Page 411
    Introduction
    We reported on a case of Eosinophilic granulomatosis with polyangiitis (EGPA), formerly named Churg-Strauss syndrome (CSS) with colon ulceration, abdominal pain and heart failure With fatal progression of disease within 2 weeks.
    Case Presentation
    A 21-year-old woman with a history of bronchial asthma and allergic rhinitis was admitted with severe abdominal pain, nausea and vomiting for two weeks before admission Laboratory findings included remarkable leukocytosis and eosinophilia, colonoscopy revealed erosion and ulceration in rectum and sigmoid,. After 2 days severe heart failure with pulmonary edema occurred with wrist drop,On the basis of the clinical features and histopathological findings, she was diagnosed with CSS and subsequently treated
    Conclusion
    This case was rare presentation of churg- strauss with gastrointestinal involvement and fatal progressive manner, Improved awareness of gasterointestinal EGPA may allow for timely management of this disorder.
    Keywords: Eosinophilic Granulomatosis with Polyangiitis (EGPA), Colon Ulcer, Heart Failure