فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های جغرافیایی برنامه ریزی شهری
سال سوم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید کاظم علوی پناه، سیروس هاشمی دره بادامی، علی کاظم زاده صفحات 1-17
    افزایش دمای سطح زمین و شکل گیری جزایر حرارتی در کلان شهرها به یکی از معضلات زیست محیطی تبدیل شده است که در نتیجه گسترش برنامه ریزی نشده این شهرها پدید آمده است. امروزه استفاده از تصاویر ماهواره ای در مطالعات محیط زیست شهری به دلیل فراهم آوردن دید یکپارچه و کاهش هزینه و زمان انجام مطالعات، رشد فزاینده ای داشته است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات دمایی و گسترش جزیره حرارتی در شهر مشهد به دنبال گسترش این شهر در دهه های اخیر است. در این تحقیق با استفاده از تصاویر چندزمانه لندست (TM 1987، ETM+ 2000 و OLI/TIRS 2014) و روش حد آستانه NDVI و قانون پلانک برای تصاویر TM و ETM+ و الگوریتم دو پنجره برای تصاویر OLI/TIRS، دمای سطح زمین استخراج شد. سپس دمای سطح زمین نرمال گردید و رابطه آن با کسر پوشش گیاهی و تغییرات کاربری - پوشش زمین بررسی شد. نتایج نشان داد که حدود 2500 هکتار از اراضی کشاورزی و فضای سبز به کاربری ساخته شده تبدیل شده که تقریبا برابر با افزایش مساحت طبقه دمایی بسیار گرم بوده است. این موضوع نشان می دهد که کاهش پوشش گیاهی، مهم ترین عامل در گسترش جزایر حرارتی شهر مشهد بوده است. بررسی تعییرات دمای سطح زمین و جزیره حرارتی نشان داد با از بین رفتن پوشش گیاهی داخل و اطراف شهر طبقه دمایی بسیار خنک (29- 25 درجه سانتیگراد)، جای خود را به طبقه دمایی متوسط (37 – 33 درجه) داده است. همچنین با دستکاری دامنه های اطراف شهر، دمای آنها افزایش یافته و به طبقه دمایی گرم (41 – 41 درجه) و بسیار گرم (45 – 41 درجه) تغییر یافته اند. نتایج تغییرات توزیع دمای سطح نشان داد که چندین خوشه دمایی در شمال غرب، جنوب و جنوب غرب مشهد توسعه یافته اند. این تغییرات در شمال غرب به دلیل دستکاری اراضی متصل به شهر برای آماده سازی این اراضی برای گسترش آتی شهر و در جنوب به دلیل توسعه فرودگاه بوده است. همچنین دامنه های رو به آفتاب در غرب و جنوب غرب به دلیل دستکاری این دامنه ها گرم تر شده اند. علاوه بر این، تبدیل اراضی کشاورزی در شرق و شمال شرق باعث تغییر دما از طبقه دمایی خیلی خنک و خنک (33 - 29 درجه) به متوسط و تا حدودی گرم شده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم دو پنجره، تغییرات کاربری، پوشش زمین، جزایر حرارتی شهری، دمای سطح زمین، مشهد
  • عامر نیک پور، هادی علیزاده، مهناز حسینی سیاه گلی صفحات 19-31
    متناسب با افزایش روزافزون چالش های شهری در حوزه های مختلف، داشتن نگاهی راهبردی و جامع برای سمت و سو دادن به این ابعاد چالش زا و آسیب پذیر در شهرها، با رویکرد پایداری در فرایند توسعه شهرها محقق خواهد شد. نگاهی به رویکردهای آینده نگرانه و متعالی در جهت بینش متوازن و عدالت محور به مفهوم توسعه سرلوحه سیاست های مدیریت و برنامه ریزی شهری قرار گرفته است. در این راستا و متناسب با ضرورت یادشده، پژوهش حاضر با روش شناسی «توصیفی – تحلیلی» و با هدف ارزیابی ابعاد توسعه پایدار شهری در شهر ارومیه به انجام رسیده است. برای تحقق هدف پژوهش الگوهای توسعه پایدار شهری در 7 عنوان اقتصاد شهری پایدار، جامعه شهری پایدار، مسکن شهری پایدار، محیط زیست شهری پایدار، دسترسی شهری پایدار، زندگی شهری پایدار و مردم سالاری شهری پایدار با 35 متغیر انتخاب و دسته بندی شده اند. برای دستیابی به داده های مورد نیاز پژوهش به روش پیمایشی - اسنادی و با استفاده از پرسش نامه از نظرهای شهروندان ارومیه بهره گرفته شده است. جامعه آماری پژوهش 322 نفر از شهروندان ارومیه است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای و تصادفی ساده انتخاب شده اند. قلمرو زمانی پژوهش تابستان سال 1392 است. برای تحلیل ابعاد پایداری شهری از تحلیل های رگرسیونی خطی، لجستیک، لگاریتمی و آنالیز درختی استفاده شده است. مطابق نتایج پژوهش تحلیل درختی داده ها برای تشخیص چشم انداز ابعاد پایداری شهری نشان می دهد بعد مردم سالاری شهری پایدار با شناسایی دو شاخه و میانگین کلی 32 /22، از دیدگاه شهروندان وضعیت نامناسبی نسبت به دیگر ابعاد پایداری در شهر ارومیه دارد. آنالیز رگرسیونی در شکل خطی، لجستیک و لگاریتمی آن برای ابعاد پژوهش نشان می دهد دو بعد سکونتگاه شهری پایدار و مردم سالاری شهری پایدار ضعیف ترین تاثیر را بر پایداری شهری در شهر ارومیه دارند. تلفیق کلی نتایج مدل های رگرسیونی حکایت از تاثیرگذاری 101/ 0 از ابعاد پایداری بر توسعه پایدار شهری در ارومیه دارد.
    کلیدواژگان: ابعاد پایداری، تحلیل رگرسیونی، توسعه پایدار، شهر ارومیه
  • زهرا خدایی، مجتبی رفیعیان*، هاشم داداش پور، علی اکبر تقوایی صفحات 33-54

    این مقاله به بررسی تاثیر ظرفیت مکانی بر دلبستگی به مکان در منتخبی از محلات شهر تهران اختصاص دارد. روش این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده است و داده های مورد نیاز با استفاده از توزیع 475 پرسش نامه و مطالعات میدانی و نیز مصاحبه های حضوری با نوجوانان در رده سنی 12 تا 16 سال از محلات الهیه، نارمک، هاشمی و یافت آباد که به روش طبقه ای سیستماتیک انتخاب شده بودند، به دست آمد. هدف کلی پژوهش حاضر، تعیین روابط علی میان مولفه های ظرفیت های مکانی بر شاخص دلبستگی به مکان و تبیین معناداری یا عدم معناداری آنها در محلات منتخب است. بدین منظور از آزمون پارامتریکF و نیز آزمون Tukey استفاده شد. در تمام متغیرهای شاخص ظرفیت مکانی بین محله های تحت بررسی تفاوت معنادار وجود داشت. نتایج آزمون Tukey نشان می دهد محله هاشمی کمترین میزان ظرفیت مکانی را در بین محله ها دارا است و بیشترین ظرفیت مکانی متعلق به محله الهیه است. برای سنجش رابطه دو متغیر، ضریب همبستگی پیرسون به کار گرفته شد و برای بررسی تاثیر مولفه های متغیر مستقل (ظرفیت مکانی) بر متغیر وابسته (دلبستگی به محله) از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش Stepwise استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد بین سه مولفه ظرفیت مکانی (ادراک محیط، امکانات محله و ویژگی های زیست محیطی) که در معادله رگرسیون باقی مانده اند، با متغیر دلبستگی به محله همبستگی چندگانه قوی برقرار است. در مجموع سه مولفه ظرفیت مکانی حدود 37 درصد از واریانس متغیر دلبستگی به محله را تبیین می کنند که با توجه به توزیع F، همه ضرایب همبستگی و ضرایب تبیین معنادار بوده و قابل تعمیم به جامعه آماری کل است.

    کلیدواژگان: دلبستگی به مکان، سرمایه کالبدی، شهر تهران، ظرفیت مکانی، نوجوانان
  • یونس غلامی، محمد قنبری، آسیه اسماعیلی، سلمان حیاتی* صفحات 55-67

    ایران جزو ده کشور دارای مخاطرات طبیعی و ششمین کشور زلزله خیز دنیا است. زلزله به دلایل متعدد از جمله نوع مکان گزینی، توسعه فیزیکی نامناسب و رعایت نکردن استانداردهای لازم مسبب بیشترین تلفات انسانی در کشور ماست. شهر مشهد نیز نه تنها از این قاعده مستثنا نیست، بلکه با توجه به تراکم سازه ای، جمعیت متراکم، رعایت نکردن استانداردها، توسعه فیزیکی نامناسب و... با خطر جدی تری روبروست. هدف این پژوهش که با روش توصیفی - تحلیلی و 10 معیار با استفاده از مدل فازی در GIS انجام گرفته، پیش بینی فضاهای آسیب پذیر شهر مشهد در هنگام وقوع زلزله احتمالی است. یافته های پژوهش نشان می دهد که 51 درصد از کل سطح شهر، 63 درصد از محدوده بافت فرسوده، 55 درصد از محدوده با تراکم بیش از 120 نفر، 81 درصد از کاربری مسکونی و از دهه 1360 به بعد بیش از دو سوم وسعت شهر مشهد در پهنه آسیب پذیری زیاد و خیلی زیاد قرار گرفته است. همچنین از سه منطقه پرجمعیت شهر مشهدیعنی مناطق 2، 3 و 9، دو منطقه 9 و 2 در سطح بالای خطر زلزله و فقط منطقه 3 در سطح پایین خطر زلزله قرار دارند. لذا مناطق 9 و 2 شهر مشهد از مناطقی اند که باید خطرات ناشی از زلزله در آنها به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، زیرا این مناطق از یک طرف وسعت و جمعیت فراوان دارند و از طرف دیگر، سطح نسبی خطر زلزله در آنها بالا است.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری شهری، روش منطق فازی، زمین لرزه، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، شهر مشهد
  • محمدحسین سرایی، مجتبی روستا، امیر اشنویی صفحات 69-84
    هر شهر و هر محله ای هویت خود را از ویژگی های محیط طبیعی و محیط اجتماعی- فرهنگی باز می یابد و این ویژگی ها آن را از دیگر شهرها و محله ها متمایز می کند. چنین مولفه هایی یک فرصت و یک امتیاز منحصربه فرد برای تشخیص و حس مکان یا فضا است. در همین راستا، این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و به دو صورت اسنادی و پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق را همه ساکنان محلات[1] شهر جهرم شامل 22375 نفر تشکیل می دهند. با فرمول نمونه گیری کوکران حجم نمونه 260 نفر به دست آمد. بدین منظور، پرسش نامه سنجش هویت شهری محلات شهر جهرم تهیه و با روش های آماری استاندارد شد. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل عاملی، T و هم بستگی در نرم افزار آماری Spss تحلیل شد. 43 شاخص اولیه به 6 عامل شامل کیفیت خدمات رسانی، شناخت هویت کالبدی محله، امنیت، میزان مشارکت و هم بستگی های درونی ساکنان محله، مخاطرات زیباشناختی محله و تعهد در حفظ کالبد محله تقلیل یافته است. بنا بر نتایج تحلیل عاملی، اولین عامل مربوط به متغیر کیفیت خدمات رسانی با مقدار ویژه (120/ 23) است و کوچک ترین عامل مربوط به متغیر تعهد در حفظ کالبد محله با مقدار ویژه (974/.) است. نتایج آزمون تی نشان دهنده پایین بودن تعلق خاطر در بین پاسخ گویان نسبت به محل زندگی شان است. همچنین، نتایج آزمون هم بستگی نشان می دهد بین دو متغیر میزان تمایل به مشارکت و میزان تعلق مکانی رابطه وجود دارد.
    [1]. منظور محلات بافت فرسوده است.
    کلیدواژگان: تعلق مکانی، شهر جهرم، محلات، مشارکت، هویت محله ای
  • مجتبی مهدیان ماهفروزی، علی اکبر شمسی پور، قاسم عزیزی صفحات 85-99
    جمعیت شهرنشین زیاد، الگوی شهرسازی نامنظم، سرانه فضای سبز نامناسب و توزیع ناهمگن فضای سبز در شهر تهران سبب افزایش شدت و چندهسته ای شدن جزیره گرمایی شده است. یکی از هسته های مذکور بر فراز بوستان ولایت قرار دارد. با توجه به افزایش فضای سبز در بوستان ولایت طی سال های اخیر و ارتباط بین شدت جزیره گرمایی با فضای سبز، در این پژوهش آثار افزایش فضای سبز بر الگوی جزیره گرمایی در این منطقه بررسی می شود. در راستای هدف مذکور، با استفاده از تصاویر ماهواره گوگل و سنجنده های TM و OLI-TIRS به دلیل در دسترس بودن تصاویر، قدرت تفکیک مکانی مناسب که انطباق پذیری مناسبی را با مدل نشان می داد و سهولت کار با آنها، تغییرات کاربری اراضی و افزایش فضای سبز در بوستان ولایت با استفاده از نرم افزار ENVI 4.7 بررسی شد و نتایج آن به عنوان ورودی به مدل اقلیمی خردمقیاس Envi-met با قدرت تفکیک مکانی 20 متر برای منطقه به ابعاد 4/ 3 کیلومتر در 6/ 2 کیلومتر وارد شد. شبیه سازی به صورت ساعتی انجام گرفت که نتایج آن در این پژوهش با فواصل زمانی شش ساعته به نمایش گذاشته شد. نتایج حاکی از هم بستگی معنادار و قوی خروجی مدل با داده های ایستگاه آلودگی سنجی میدان بهمن بود. همچنین محدوده مرکزی بوستان ولایت که پوشش خاک دارد، در اغلب اوقات یک هسته سرمایی در این منطقه ایجاد می کند. همچنین، ساختمان های نسبتا مرتفع در اطراف بوستان ولایت مانع از نفوذ زبانه هوای خنک پهنه بوستان به اطراف می شود. اثر افزایش فضای سبز بر الگوی جزیره گرمایی در بوستان ولایت با افزایش تفاوت های دمایی بین سطوح مختلف در فصل گرم و کاهش تفاوت های دمایی روزانه بین سطوح در دوره سرد دیده می شود.
    کلیدواژگان: بوستان ولایت، جزیره گرمایی شهری، فضای سبز، مدل سازی خردمقیاس
  • مجید تلخاب، علی سلطانی، محسن خمسه، محمدحسین پور صفحات 101-122
    تحقیق حاضر با روشی توصیفی- تحلیلی متکی بر مطالعات کتابخانه ای و میدانی، مدیریت مشارکتی محلات با تاکید بر نقش سرمایه اجتماعی را در ناحیه یک شهرداری منطقه 15 تهران مطالعه کرده است. سه محله شوش، کیانشهر شمالی و افسریه جنوبی به عنوان محلات نمونه انتخاب و سپس با فرمول نمونه گیری کوکران حجم نمونه 384 نفر برآورد شد. یافته های تحقیق نشان می دهد شهروندان نسبت به مدیریت مشارکتی محلات گرایش مثبت دارند؛ هر چند میزان این تمایل در بین محلات تحت مطالعه یکسان نیست و در محله شوش بیشتر از دو محله دیگر است. در این راستا نتایج آزمون تحلیل واریانس و توکی این تفاوت را به لحاظ آماری معنادار نشان می دهد. علاوه بر این، ارزیابی ها نشان می دهد سطح سرمایه اجتماعی در محلات تحت مطالعه مطلوب است. در این زمینه نیز تفاوت معناداری به لحاظ آماری بین محلات وجود دارد و محله شوش از سرمایه اجتماعی بیشتری برخوردار است. نتیجه آزمون رگرسیون چندگانه توام نشان می دهد بین میزان سرمایه اجتماعی و میزان تمایل شهروندان به مدیریت مشارکتی محلات رابطه معنادار آماری وجود دارد و مولفه های سرمایه اجتماعی بر میزان تمایل شهروندان در مدیریت مشارکتی محلات موثرند. پژوهش حاضر نتیجه گیری می کند با افزایش میزان سرمایه اجتماعی در محلات شهری، میزان گرایش شهروندان به مدیریت مشارکتی محلات نیز بیشتر می شود. همچنین میزان تاثیرگذاری مولفه های سازنده سرمایه اجتماعی بر گرایش شهروندان به مدیریت مشارکتی محلات یکسان نیست و تاثیر گذاری مولفه عضویت در شبکه های اجتماعی بیشتر از دیگر مولفه ها است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، محلات شهری، مدیریت مشارکتی، منطقه 15 شهرداری تهران
|
  • Seyyed Kazem Alavi Panah, Sirous Hashemi Darreh Badami, Ali Kazemzadeh Pages 1-17
    The aim of this study was to evaluate changes in temperature and expansion of the urban heat island, in the city of Mashhad in recent decades is the result of the expansion of the city. In this study using multi-temporal Landsat images (TM 1987, ETM + 2000 and OLI / TIRS 2014) and the application of the threshold NDVI and Planck's law for images TM and ETM +and split-windows algorithm for images OLI / TIRS, land surface temperature were extracted. Then land surface temperature was normalized and were examined its relationship with fraction vegetation cover and land use /cover changes. The results showed that about 2,500 hectares of agricultural land and green space change to built-up land use that almost equal to the increase in area of very hot temperature class. This shows that the decrease in vegetation cover is the most important factor in the development of heat islands in Mashhad. With the loss of vegetation cover in and around the city, very cool temperature class has been replaced by normal temperature class. Also by manipulating the surrounding of city, their temperature is increased and change to the hot and very hot temperature classes. Results of this research showed that the use of multi-temporal satellite data and combine traditional methods of retrieval UHI (spatial-temporal analysis of UHI associated with urban growth, land use/cover changes and fractional vegetation cover) can be provide comprehensive view of the formation and expansion of urban heat islands.
    Keywords: urban heat islands, land surface temperature, land use, cover changes, split, window algorithm, Mashhad
  • Amer Nikpour, Hadi Alizadeh, Mahnaz Hosseini Siahgoli Pages 19-31
    This paper aims to evaluate the aspects of sustainable urban development in Uremia through a descriptive analytical method. For this purpose, the models of sustainable urban development including sustainable municipal economy, sustainable urban society, sustainable urban house, sustainable urban environment, sustainable urban access, sustainable urban access, sustainable urban life, and sustainable urban democracy were selected and categorized together with 35 variables. In order to achieve the research data, we used the ideas of citizens of Uremia through survey method using questionnaire. The statistical society of research includes 322 citizens of Uremia selected by multi-stage cluster sampling and simple random sampling. To analyze the dimensions of urban sustainability, we used linear regression analysis, logistic analysis, algorithmic analysis, and tree analysis of data for recognizing the tee analysis. According to the results, the perspective of urban sustainability aspects indicate that sustainable urban democracy; according to the citizens ideas, was recognized in an inappropriate condition compared to other aspects of urban sustainability, through identification of two branches and cumulative average of 22.32. Linear regression analysis, logistic analysis, and algorithmic analysis of the research aspects indicate that two aspects of sustainable urban place of residence and sustainable urban democracy have the least effect on urban sustainability in Uremia. Total integration of regression models is indicative of influence of 0.101 of aspects of sustainability on sustainable urban development in Uremia.
    Keywords: Sustainable Development, Aspects of Sustainability, regression analysis, Uremia City
  • Zahra Khodaee, Mojtaba Rafiean, Hashem Dadashpoor, Ali Akbar Taghvaei Pages 33-54

    This essay embarks on a research on the effect of community capacities on certain chosen districts in the City of Tehran. The method of this research has been an analytical and dialectic process.This study has been concluded with dispersion of 475 application forms, field and district observation, and oral interview with teenagers between 12 to 16 from certain districts such as Elahieh, Narmak, Hashemi and Yaftabad in district 17, It is necessary to be mentioned that all these districts were chosen in an analytical and systematic way.The major goal of this research has been the dialectic evaluation of the Factors existing or could be created between community capacities, and social feelings for the certain tested districts. To that end the Parametric F test and also Tukey test were utilized. In general, the results of Tukey test indicates that; Hashemi district has the lowest capacity for community Capacities among all other districts, and at the same time the Elahye District has the highest level of potential for community capacities. In order to evaluate between to variables; the Pierson associative parameter utilized. The regressive analytic Process indicates that all three components of pysical capacities (environment cognition, local possibilities and environmental characteristics) with the place attachment variable has strong multiple correlation. In general, all three components of analysis for physical capacities are clarifying the place attachment variable to %37 percent; which in association with F test, all the affiliation variables, and clarification variables are decipherable and could be generalized respective to statistics.

    Keywords: “Physical investment”, “Place Attachment”, “Teenagers”, “community capacity”, “Tehran city”
  • Yones Gholami, Salman Hayati, Mohammad Ghanbari, Asiye Esmaili Pages 55-67
    Results And Discussion

    The main findings are:- Mashhad, with 51% of the resident population of one million and 450 thousand people located in an area with very high risk.- From late 1981 onwards, more than two-thirds of the area with high and very high risk of spread.- 63% of distressed areas and 55 % within the density of more than 120 people in the city of Mashhad in the area is high and very high vulnerability.- 81 percent of residential and 86 percent commercial applications / office / residential area of the city is high and very high risk.- 76% of buildings four stories and more are in the range of high and very high risk.

    Conclusion

    Inconsistent and non-normative growth in Mashhad, especially in recent decades, Construction in the vicinity of faults and areas prone to geological instability, Lack of adequate operational capacity to manage crises, tissues are vulnerable and many others show that. In the event of a severe earthquake in Mashhad, losses and irreparable damage to the city, will. Regarding the debate and assess the vulnerability of Mashhad during an earthquake should be noted crisis management in this range correspond to the idea of school behavior and school structure.

    Keywords: City vulnerability, Geographical Information System (GIS), Fuzzy logic method, Earthquake, Mashhad city
  • Mohammad Mossein Saraei, Mojtaba Rusta, Amir Oshnooi Pages 69-84
    Every city and every area the properties of the natural environment and the socio-cultural environment, throughput will open their identity that distinguishes it from other cities and areas stems. The study population consisted of 22375 persons, all residents of the city arranged to form by taking samples from the formula and the samples were 260 people. For this purpose, a questionnaire was prepared and arranged city's urban identity with conventional statistical methods was standardized. Data were analyzed using factor analysis, T and correlations were analyzed using the statistical software Spss. 43 primary indicators, including quality of service, operating 6 - update neighborhood physical identity, security, participation and solidarity inner neighborhood residents, neighborhood aesthetic risks and commitment in maintaining the fabric of the neighborhood has been reduced. According to the results of factor analysis, the first factor in the quality of service varies updates with eigenvalues (120/23) is the smallest element of a variable commitment in maintaining the fabric of the neighborhood with eigenvalues (974 /.) Is T-test results for the respondents belong positioned lower than their location is. Also, the test results show a correlation between two variables tendency to participate and how attached they are there somewhere.
    Keywords: areas, Areas identify, position absorb, participation, Jahrom city
  • Mojtaba Mahdian Mahforouzi, Aliakbar Shamsipour, Ghasem Azizi Pages 85-99
    High urban population, irregular urban development, improper green space capitation, and heterogeneous distribution of green spaces in Tehran have made the heat island to increase its intensity and become multi-core; of which one is located above the Velayat urban park. Due to the green space sprawl in this region, and regarding the relationship between the heat island intensity and urban green spaces, the effects of green spaces sprawl on urban heat island pattern are examined in this research. To carry this out, the land use/land cover (LULC) and green space sprawl were investigated using Google, TM and OLI-TIRS imagery data were obtained and processed using ENVI 4.7. The results were entered into the microclimatic model Envi-met with spatial resolution of 20 meters for the region of 3.4 to 2.6 kilometers. Simulations were done with hourly intervals of which a six hour interval was depicted in this research. Results indicate a strong significant correlation between the model outputs and measured data of Meydan-e-Bahman pollution measuring station (related to Department of Environment). The central region of Velayat Park is a usual place for a cold core to form. Furthermore, high buildings located around the park prevent the cold weather (tongue) to penetrate the residential areas. The effects of green space sprawl on the heat island pattern could be seen as an increase in the temperature differences of various land covers in warm seasons and as a decrease in diurnal temperature of different land covers in cold seasons.
    Keywords: Urban Heat Island, Green Spaces, Microscale Modeling, Velayat Park
  • Majid Talkhab, Ali Soltani, Mohsen Khamseh, Mohammad Hosseinpour Pages 101-122
    the present study whit method of descriptive -analytic base on library and field studies is analysis participatory management of neighborhoods with emphasis on the role of social capital in region 15 of Tehran municipality. Hence, the first neighborhoods of Shush, North Kianshahr and South Afsarieh selected as sample and than estimated volum of sample 384 people using whit Cochran sampling furmola and The samples were randomly selected proportional to the population of each district. The findings show that citizens have a positive attitude towards collaborative management. Although this trend is not uniform among the sites studied and in neighborhood of Shush is more than other neighborhood. In this regard, analysis of variance and Tukey's test results show a statistically significant difference. In addition to these assessments indicate the level of social capital in the community is satisfactory; In this ragard, there is a significant difference statistically between sites and Shosh neighborhood have higher levels of social capital. The combined results of multiple regression analysis show significant positive correlation between social capital and the willingness of citizens to manage collaborative and the components of social capital influence on the willingness of citizens in participatory management. Accordingly, present study concludes whatever be further social capital in urban neighborhoods be more the tendency of citizens in participatory management.Also is not same the effectiveness of constructive elements of social capital on tendency of citizens in participatory management and influencing factors of membership in social networks is greater than the other components.
    Keywords: Participatory management, Neighborhood, Based management, social capital, Region 15 of Tehran municipality