فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال پنجم شماره 17 (تابستان 1394)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال پنجم شماره 17 (تابستان 1394)

  • بهای روی جلد: 45,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/06/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید محمد میرکمالی، جواد پورکریمی، اکرم حجری صفحه 1
    زمینه
    رسالت امروز دانشگاه ها برای ادامه حیات و پرورش هر چه بهتر نیروی انسانی افزایش کمیت و کیفیت خدمات و به تبع آن نوآوری های آموزشی است. در این میان توسعه حرفه ای نقش سازنده ای در ارتقاء دانش و مهارت اعضای هیئت علمی برای دست یابی به این اهداف بازی می کند.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه توسعه حرفه ای با نوآوری آموزشی در میان اعضای هیئت علمی دانشکده های روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه های دولتی شهر تهران انجام شده است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش را کلیه اعضای هیئت علمی دانشکده های روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه های دولتی شهر تهران تشکیل داده اند که تعداد آنان 232 نفر بود. برای جمع آوری اطلاعات از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتصاب متناسب استفاده شد. حجم نمونه بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران 102 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها دو نوع پرسشنامه محقق ساخته توسعه حرفه ای و نوآوری آموزشی بوده است. روش تحقیق توصیفی، از نوع همبستگی بود و برای تجریه و تحلیل اطلاعات از همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون دو جمله ای استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تمامی شش مولفه توسعه حرفه ای (توسعه فردی، آموزشی، پژوهشی، سازمانی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی) با نوآوری آموزشی همبستگی مثبت و معناداری در سطح آلفای 05/ 0 >pداشته اند. ضمنا نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد 66 درصد تغییرات نوآوری آموزشی به وسیله سه مولفه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پیش بینی شدنی است.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه به رشد و توسعه حرفه ای اعضای هیئت علمی زمینه را برای بروز نوآوری های آموزشی مهیا می کند و دانشگاه ها در این زمینه نقشی حیاتی دارند.
    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، توسعه حرفه ای، تغییر، نوآوری، نوآوری آموزشی
  • بررسی رابطه بین بعدهای جو سازمانی و کاربست شاخص های نوآوری برنامه درسی / مطالعه موردی: دانشگاه اصفه ان و دانشگاه علوم پزشکی اصفه ان
    محمدرضا نیلی، ستاره موسوی صفحه 23
    زمینه
    از نگاه بیشتر متخصصان آموزشی، جو سازمانی مهم ترین منبع کاربست شاخص های نوآوری های آموزشی و برنامه درسی و در نتیجه پرورش دانش آموختگانی خلاق است.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین شش بعد جو سازمانی (تصور سازمانی، هدف های کلی، امکانات اجتماعی و فرهنگی، نظم و قانون و مردم سالاری)، با میزان کاربست شاخص های نوآوری در برنامه درسی شامل نوآوری هدف ها، نوآوری محتوا، نوآوری فعالیت های یاددهی -یادگیری و نوآوری روش های ارزش یابی است.
    روش
    این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی همبستگی است.جامعه آماری اعضای هیئت علمی دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان بودند که 126 عضو هیئت علمی در دانشگاه اصفهان، 174 عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه جو سازمانی گل (2008) و پرسشنامه میزان کاربست شاخص های نوآوری برنامه درسی محقق ساخته است.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که 1) بین بعدهای جو سازمانی و میزان کاربست شاخص های نوآوری برنامه درسی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. 2) بین بعدهای جو سازمانی و میزان کاربست شاخص های نوآوری در هدف های برنامه درسی، محتوای برنامه درسی، فعالیت های یاددهی-یادگیری و روش های ارزش یابی برنامه درسی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. 3) بین میانگین جو سازمانی و میزان کاربست شاخص های نوآوری در برنامه درسی با توجه به متغیرهای دموگرافیک (سابقه خدمت، نوع دانشگاه، نوع دانشکده، مرتبه علمی و سفرهای علمی) تفاوت معنادار وجود دارد و 4) بین میانگین جو سازمانی و میزان کاربست شاخص های نوآوری در برنامه درسی با توجه به متغیرهای دموگرافیک (جنسیت) تفاوت معنادار وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    مدیران و برنامه ریزان آموزشی می توانند با کاربست سبک ها و رویکردهای مناسب اجرایی و اداری زمینه تسهیل هر چه بیشتر شاخص های نوآوری برنامه های درسی را برای اعضای هیئت علمی فراهم کنند.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، نوآوری، نوآوری برنامه های درسی، شاخص ها، آموزش عالی
  • هاجر کاظمی زاده، ربابه نوری قاسم آبادی صفحه 49
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه عاطفه مثبت، عاطفه منفی و انگیزش درونی با خلاقیت اجرا شد.
    روش
    از میان دانشجویان دانشگاه تهران 100 نفر به طور طبقه ای تصادفی برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. از پرسشنامه 20 سوالی واتسون برای سنجش عاطفه مثبت و منفی، پرسشنامه 5 سوالی آمابیل و تایرنی برای سنجش انگیزش درونی و پرسشنامه 11 سوالی پالمون و همکاران برای سنجش خلاقیت استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه گام به گام و آزمون تی تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که خلاقیت با عاطفه مثبت و انگیزش درونی همبستگی مثبت معناداری دارد و با عاطفه منفی همبستگی منفی دارد که این همبستگی از نظر آماری معنادار نیست. همچنین بر اساس یافته های پژوهش، عاطفه مثبت و انگیزش درونی به ترتیب می توانند 46% و 4% از واریانس خلاقیت را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    عاطفه مثبت و انگیزش درونی می توانند میزان خلاقیت را پیش بینی کنند؛ ولی عاطفه منفی پیش بینی کننده مناسبی برای خلاقیت نیست.
    کلیدواژگان: عاطفه مثبت، عاطفه منفی، انگیزش درونی، خلاقیت
  • رمضان جهانیان، طاهره حدادی صفحه 65
    زمینه
    سرمایه فکری را اغلب دارایی های نامشهودی توصیف می کنند که می توان به منزله منبعی برای مزیت رقابتی پایدار به کار گرفت. اجزای سرمایه فکری دارای اثرات متقابلی هستند که ارزش ایجاد می کنند و بسترساز خلاقیت و نوآوری سازمانی می شوند.
    هدف
    بررسی رابطه بین سرمایه فکری با نوآوری و خلاقیت منابع انسانی در سازمان است.
    روش
    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تمامی کارکنان، کارشناسان و مدیران میانی سازمان مرکزی بنیاد مستضعفان به تعداد 369 نفر و نمونه آماری تعداد 188 نفر بودند که با استفاده از فرمول کوکران به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش سه نوع پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بنتیس، خلاقیت رندسیب و نوآوری هانگ و همکاران بود.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بین سرمایه فکری و خلاقیت و نوآوری کارکنان در سازمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بهعبارتی دیگر، بین سرمایه فکری در ابعاد سرمایه انسانی، سرمایه مشتری و سرمایه ساختاری و خلاقیت کارکنان رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. هم چنین، بین سرمایه فکری در ابعاد یادشده و نوآوری در ابعاد نوآوری محصول، نوآوری در فرایند و نوآوری کلی سازمانی رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    وجود سرمایه فکری بالا به افزایش خلاقیت و نوآوری کارکنان در سازمان منجر می شود و اگر زمینه بروز خلاقیت فراهم آید فرایند عملکرد سازمانی بهبود می یابد و هر چه در این تعامل سرمایه فکری کم باشد، میزان خلاقیت و نوآوری کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، خلاقیت، نوآوری، منابع انسانی
  • سعید غیاثی ندوشن، سمیرا فلاحیانی صفحه 93
    زمینه
    کارآفرینی دانشگاهی به عنوان یک رویکرد و همچنین به عنوان رسالت سوم دانشگاه ها و آموزش عالی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش دوره های آموزشی بر ایجاد و پرورش روحیه کارآفرینی در بین دانشجویان انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش کمی و روش آن توصیفی از نوع پیمایشی است. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس ابعاد مطرح شده توسط مک کلاند جمع آوری شد. روایی آن توسط صاحبنظران و خبرگان مورد تایید قرار گرفت و پایایی ابزار نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که 92/ 0گزارش شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی به تعداد 2500نفر است که در سال تحصیلی 94-1393در پردیس مرکزی مشغول به تحصیل بودند. از این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری نمونه گیری تصادفی خوشه ایو از طریق جدول مورگان 335 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
    یافته ها
    طبق یافته های پژوهش همه مولفه های کارآفرینی که در این پژوهش مورد اندازه گیری قرار گرفته اند (توفیق طلبی، تحمل ابهام، اعتماد به نفس، مخاطره پذیری و خلاقیت) کمتر از حد متوسط گزارش شده اند. همچنین نقش دوره های آموزشی در ایجاد روحیه کارآفرینی و مولفه های آن در بین دانشجویان مرد و زن تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    دوره های آموزشی که دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می کند بر پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان تاثیر ندارند و لذا برنامه های آموزشی این دانشگاه با نگاهی استراتژیک باید بازاندیشی، بازطراحی و بازآفرینی شوند.
    کلیدواژگان: دوره های آموزشی، کارآفرینی، روحیه کارآفرینی، کارآفرینی دانشگاهی
  • سعید مرتضوی، علیرضا امینی صفحه 113
    زمینه
    با مطالعه ارتباط بین فرصت طلبی از فناوری و موقعیت تجاری شرکت به گونه ای که به تغییرات فناوری بازار حساسیت و پاسخ مناسب و خلاق نشان داده شود و نشان دادن تاثیر مثبت و قدرتمند حساسیت و واکنش مناسب به تغییرات مبتنی بر فناوری بر معیارهای اصلی موقعیت تجاری شرکت یعنی فروش، سود و ارزش بازار و همچنین تصریح تاکید بازاریابی به منزله راهبردی برای دست یابی به این ارتباط بینش هایی را برای مدیران شرکت های صنعتی ایجاد می کند.
    هدف
    هدف از این پژوهش بازنمایی میزان اثرگذاری حساسیت و پاسخ دهی شرکت ها به تغییرات حوزه فناوری بر موقعیت و موفقیت تجاری آن هاست.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی است تا روابط بین متغیرها را بررسی کند. برای گردآوری داده ها، پرسشنامه ای در بین نمونه 160 نفری از کلیه فروشندگان محصولات برند سامسونگ در شهر مشهد در مناطقی توزیع شد که واحدهای صنفی بیشتری در دسترس محقق قرار داشت. برای آزمون فرضیه ها نیز از معادلات ساختاری با استفاده از روش تخمین حداکثر درست نمایی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که تاکیدات استراتژی های بازاریابی شرکت و پاسخ به تغییرات فناوری بر موقعیت تجاری شرکت سامسونگ تاثیر مثبت مستقیم دارد؛ ضمن اینکه تاکید بازاریابی شرکت عامل میانجی رابطه حساسیت نسبت به تغییرات فناوری و موقعیت تجاری شرکت سامسونگ است.
    نتیجه گیری
    حساسیت داشتن به تغییرات فناوری و سپس پاسخ دهی مناسب به آن از سوی شرکت های بازرگانی، موفقیت آن ها را در تجارت و کسب وکارشان به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: فرصت طلبی فناوری، حساسیت، پاسخ دهی، استراتژی های بازاریابی
  • سکینه فولادوند منصوری، محمدعلی محمدی فر، محمود نجفی صفحه 135
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش پنج عامل شخصیت، هوش هیجانی و مدیریت زمان در پیش بینی خلاقیت اجراشده است.
    روش
    این پژوهش از نوع همبستگی است که جامعه آماری آن را دانش آموزان دبیرستانی شهرستان مهدی شهر در سال تحصیلی 93-1392 تشکیل دادند. از میان آنان 250 دانش آموز از مقطع دبیرستان به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل فرم کوتاه 60 سوالی مقیاس ویژگی های شخصیتی نئو، پرسشنامه صلاحیت هیجانی، پرسشنامه شرح شخصیتی مدیریت زمان و آزمون سنجش خلاقیت تورنس فرم B بود. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه (شیوه گام به گام) تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که رابطه بین هوش هیجانی با خلاقیت معنادار نیست؛ اما بین پنج عامل شخصیت و خلاقیت در مولفه های مسئولیت پذیری و انعطاف پذیری رابطه مثبت و معنادار و در مولفه روان نژندی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. رابطه بین مدیریت زمان با خلاقیت تنها در مولفه های توجه به کار و نوع تمرکز مثبت و معنادار است. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که انعطاف پذیری بیشترین ضریب تاثیر مثبت و معنادار را برای پیش بینی خلاقیت دارد و بعد از آن روان نژندی برای پیش بینی خلاقیت تاثیر منفی و معنادار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون برای پیش بینی خلاقیت بر اساس مولفه های مدیریت زمان نشان داد توجه به کار بیشترین ضریب تاثیر مثبت و معنادار دارد. بعد از آن استراتژی عملکرد تاثیر منفی و معنادار و بعدازآن نوع تمرکز تاثیر مثبت و معنادار را دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق دارای تلویح های کاربردی است.
    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، هوش هیجانی، مدیریت زمان و خلاقیت
|
  • Seyyed Mohammad Mirkamali, Javad Pourkarimi, Akram Hejri Page 1
    Background
    Nowadays the mission of universities to survive and develop better human resources, increase the quantity and quality of services as well as educational innovation. In the meantime professional development plays a constructive role in promoting the development of professional knowledge and skills of faculty members in order to achieve these objectives.
    Purpose
    The purpose of the present study was to investigate the relationship between professional development and educational innovation among faculty members of psychology and education in governmental universities of Tehran.
    Method
    To this end, a random categorical sampling with proportional allocation including 102 participants were selected from a population of 232 of the faculty members of psychology and education in governmental universities of Tehran. Using Cochran formula some 102 people were chosen. Data gathering instruments include professional development and educational innovation as well as a researcher-made questionnaire. The research was descriptive, correlational and data analysis was used for the correlation, stepwise regression and binomial test.
    Finding
    Results showed that significant relationship (p≤0/05) between all of the six professional development components (personal development, educational development, research development, organization development, ethical development and cultural and social development) with educational innovation. Furthermore; the results of the stepwise regression showed that 66% of variation of educational innovation predicted by educational, research and cultural components.
    Conclusion
    Paying attention to the professional development of faculty members provides training ground for innovation and universities have a vital role in this regard.
    Keywords: Faculty members, Professional development, Change, Innovation, Educational innovation
  • Mohammad Reza Nili, Setareh Mousavi Page 23
    Context: Most experts look at the education, organizational climate dimensions as the most important source of educational innovation and innovation curriculum.Goal: The purpose of this research was to study the relationship between organizational climate dimensions and the rate of curriculum innovation indicators at Isfahan University and Isfahan University of Medical Sciences.
    Method
    This study was applied one and the research method was descriptive – correlative (survey).Statistical population included all faculty members at university of Isfahan and faculty members at Isfahan University of Medical Sciences. Some 106 faculty members at the University of Isfahan and some 124 faculty members at Isfahan University of Medical Sciences were chosen as statistical sample. Research instruments were questionnaire of organizational climate dimensions, designed by Gole (2008) and questionnaire of acceptance of curriculum innovation.
    Findings
    1- There was positive and significant relation between organizational climate dimensions and rate curriculum innovation indicators. 2- There was positive and significant relation between organizational climate dimensions and rate curriculum innovation indicators goals, curriculum innovation content, curriculum innovation learning – teaching, and curriculum innovation evaluation. 3- There was a significant difference between averages of organizational climate dimensions climate in terms of university, college, tenure, academic trips grade of academic faculty members at university of Isfahan and faculty members at Isfahan University of Medical Sciences (p<0.05),4). There was not a significant difference between averages of organizational dimensions climate with rate curriculum innovation indicators in terms of sex faculty members at university of Isfahan and faculty members at Isfahan University of Medical Sciences (p<0.05).
    Conclusion
    Educational planners and managers can implement appropriate administrative styles and approaches to facilitate further innovation indicators provide a curriculum for faculty.
    Keywords: Organizational climate, curriculum innovation, curriculum innovations, indicators, higher education
  • Hajar Kazemizadeh, Robabeh Noury Ghasem Abadi Page 49
    Background
    Creativity as the ability to generate novel ideas and think creatively about problems, has long been considered an important skill for individuals, as well as for societies.
    Objective
    Therefore, this research was carried out to study the relationship between positive affection, negative affection and intrinsic motivation with creativity.
    Method
    Among students of Tehran University 100 were selected using stratified random sampling to participate in the research. Research questionnaires included: Watson et al (1988), 20 item questionnaire for Assessment of Positive and Negative Affection, Amabile and Tierney’s (1999), 5 item intrinsic motivation questionnaire, and Palmon et al (2004), 11 item creativity questionnaire. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient, step by step multiple regression analysis, and t- test.
    Findings
    The results showed there is positive significant relation between creativity with positive affection and intrinsic motivation. There was also a negative - but not significant- correlation between negative affection and creativity. Based on these results, positive affection and intrinsic motivation could determine respectively 46% and 4% of creativity’s variance.
    Conclusion
    So, positive affection and intrinsic motivation can predict creativity scores, but negative affection is not a suitable predictor for creativity.
    Keywords: Positive affect, Negative affect, Intrinsic motivation, Creativity
  • Ramezanjahanian, Tahereh Haddadei Page 65
    Background
    The intellectual capital is mainly referred to as an intangible asset which tends to be utilized as a resource for sustainable comparative advantage.The element for intellectual capital has some interactional influence which can create value and contribute to creativity in organization.
    Objective
    To assess the relationship between intellectual capital with human resources creativity in an organization.
    Methodology
    The methodology employed in this study is of descriptive. The population were some 369 people comprising of all staff, expertise, middle managements of Bonyad Mostazafan head office. Some188 people were selected through using of Cochran formula under simple random sampling. The tools for this study were three types of questionnaire (i.e. standard questionnaire, Benites Intellectual capital, Rend Seb innovation and Hang and colleagues innovation).
    Findings
    The finding of the study proved that there is a meaningful and positive relationship between intellectual capital and creativity in an organization. In other words, a meaningful relationship was observed between intellectual capital at human resource aspect, customer capital and infrastructure. Furthermore a meaningful correlation was observed between intellectual capital in referred aspects and creativity in the field of products and process in the organization.
    Conclusion
    Existence of significant intellectual capital can result in development of creativity of staffs in an organization in a way that if required ground for creativity is realized, the organization performance will be optimized and vice versa.
    Keywords: Intellectual capital, creativity, innovation
  • Saeid Ghiyasi Nadoshan, Samira Falahiyani Page 93
    Background
    The academic entrepreneurial as a third mission of universities and higher education as well as the approach in recent years has been considered.
    Purpose
    This study aimed to investigate the role of the educational courses on creating and fostering entrepreneurial spirit among university students.
    Methods
    This research is a quantitative and descriptive survey method. The data in this study using a questionnaire based on the aspects raised by the McClelland were collected. Its validity was confirmed by experts and experts and reliability was assessed using Cronbach's alpha 0/92 is reported. The study population included 2,500 Allameh Tabatabai University students who were studying in the academic year 94-1393 on central campus. Of those using cluster sampling and random sampling of 335 subjects were selected by Morgan table.
    Results
    According to research all elements of entrepreneurship were measured in this study (achievement, tolerance for ambiguity, self-confidence, risk-taking and creativity) were lower than average. The role of education in creating a spirit of entrepreneurship and its components were not significantly different between male and female students.
    Conclusion
    Allameh Tabataba’i University holds training courses on developing the entrepreneurial spirit in students not affected. So the university should rethink its educational programs, redesign and recreate.
    Keywords: training courses, entrepreneurship, entrepreneurial spirit, academic entrepreneurship
  • Saeid Mortazavi, Alireza Amini Page 113
    Purpose
    This paper intended to study the relationships between the effects of the rate of sensing and responding to the technological changes on business opportunity of a corporates.
    Methodology
    A descriptive research was used to investigate the relationship between variables under study. To collect data, a questionnaire (α= 0.821) was distributed among some 160 venders of products of SAMSUNG brand in Mashhad city. The structural equation modeling using maximum likelihood estimation was applied to test the hypotheses.
    Findings
    The results revealed that marketing strategies of corporate and responding to technological changes had directly positive effect on business position of SAMSUNG Co. while marketing strategies plays a mediatory role on the relation between sensing to technological changes and SAMSUNG business position.
    Result
    Sensing to technological changes and appropriate responding to it provides corporate’s prosperity in their business.
    Keywords: Technological Opportunity, Sensing, Responding, Marketing Strategies
  • Sakineh Fooladvand Mansouri, Mohammad Ali Mohammadyfar, Mahmood Najafy Page 135
    Aim
    This study was conducted with the aim of identifying the role of five personality factors, emotional intelligence and time management in predicting creativity.
    Method
    The design of the study was correlation method. High school students of Mahdishahr in academic year of 2013-2014 consisted the statistical population of the study. Among them, some 250 students were selected with random stratified sampling method. 60 –item short form of Neo Personality Scale, Emotional Competence Questionnaire, Time Management Personality Description Questionnaire and Torrance Creativity Assessment Test Form B were research tools. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression (stage to stage method).
    Findings
    showed the relationship between emotional intelligence and creativity is not significant, so there is no relationship between them. There was a positive significant relationship between five personality factors and creativity in case of responsibility and flexibility and a negative significant relationship in neurosis component. The relationship between time management and creativity was positively significant just in focus on job and the type of the focus components.
    Results
    The results of regression analysis also showed that flexibility has the most effective positive significant coefficient for predicting creativity and neurosis has negative significant effect in predicting creativity. Also, the results of regression analysis for predicting creativity based on time management components showed that focus on job has the most effective positive significant coefficient. Performance strategy has negative significant effect and after that the type of focus has the positive significant effect.
    Conclusion
    The results of the study have applicable implications.
    Keywords: creativity, innovation, Young Scholars Club, elite