فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 8 (پیاپی 79، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان* صفحات 629-630
    همواره در نگارش یک مقاله علمی، افراد گوناگونی، نقش های متفاوتی را ایفاء می نمایند. اگر این افراد در ارائه نقش خود، عنوان نویسندگی را حائز نشوند، بر عهده نویسندگان مقاله است که از زحمات آن ها در بخش «تقدیر و تشکر» مقاله قدردانی نمایند [1]. به عنوان مثال، اگر فردی سهم اساسی در شکل گیری و طراحی مطالعه، جمع آوری داده ها و یا تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات نداشته و فقط در بخشی از فرایند های مطالعه، نظیر جمع آوری داده ها نقش داشته، باید در قسمت تقدیر و تشکر مورد قدردانی قرار گیرد. با این حال، نگارش چنین بخشی از مقاله نیز دارای قواعد و اصول خاص خود می باشد که در این سخن سردبیری به آن خواهیم پرداخت.
    امروزه تاکید می شود که برای آن که از نام چنین افرادی در بخش «تقدیر و تشکر» یاد شود، نویسندگان مقاله حتما اجازه کتبی آن ها را دریافت و به مجله مورد نظرشان، ارسال کنند. نویسندگان همچنین، موظف هستند که از کلی گویی در این بخش خودداری کرده و دقیقا ذکر نمایند چرا از هر فردی قدردانی می نمایند. به عبارت دیگر، آن ها باید به دقت مشخص کنند که هر فرد دقیقا چه نقشی در انجام مطالعه داشته است که ضروری است تا از وی قدردانی گردد. مثلا از این که گفته شود «از همکاران بالینی که در انجام این مطالعه همکاری داشته اند قدردانی می گردد»، خودداری شده و به جای آن باید دقیقا اسم این همکاران و نوع همکاری آن ها مشخص گردد [2].
    همچنین، برخی از صاحب نظران معتقد هستند که از سازمان هایی که بودجه مطالعه را فراهم کرده اند نیز نباید در قسمت «تقدیر و تشکر» نام برد. بلکه باید از چنین سازمان هایی در یک قسمت مجزا و معمولا در صفحه عنوان (Title page) و نزدیک به وابستگی سازمانی نویسندگان (Author affiliation) قدردانی گردد [3].
  • حسین مجدی، لیلا غیبی *، طاهره سلطانی صفحات 631-642
    زمینه و هدف
    ویژگی های میکروبی، فیزیکو شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار، مبنای قضاوت درباره قابل شرب بودن و تاثیرگذاری هر کدام از اجزا فوق بر بهبود کیفیت، افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن می باشد. هدف این تحقیق بررسی پارامترهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب شرب روستاهای شهرستان تکاب و مقایسه آن با استاندارد ملی و جهانی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به منظور پایش کیفی منابع آب انجام شد که 17290 نمونه جهت کلرسنجی، 1055 نمونه برای آنالیز میکروبی و 87 نمونه جهت آنالیز شیمیایی و بررسی عناصر موجود در آب تهیه و نتیجه با استانداردهای موجود مقایسه گردید. در نهایت داده ها با آزمون آماری Mann-Whitney U آنالیز گردید.
    یافته ها
    66/7% کلر آزاد باقیمانده آب در حد استاندارد و 33/3% بالاتر یا پایین تر از حد استاندارد قرار داشتند. 3/12% آب روستاها نیز دارای آلودگی کلیفرمی بودند. میانگین سختی کل AWT IMAGE 247/4±110/2بود. در 100% نمونه ها یون سولفات در حد حداکثر مجاز و در 98/9% در حد مطلوب، یون منیزیم در 100% نمونه ها در حد حداکثر مجاز و 85/1% در حد مطلوب و در 10/3% نمونه ها یون فلوراید در حد مجاز و 7/89% کمتر از حد مجاز بود و سایر یون ها نیز همگی در حد حداکثر مجاز و مطلوب قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    کیفیت میکروبی آب شرب روستاهای مورد بررسی تقریبا در محدوده استاندارد ملی آب قرار دارد. از نظر کیفیت شیمیایی نیز میزان سختی آب در برخی روستاها بالاتر از حد مطلوب و میزان یون فلوراید در اکثر روستاها کمتر از حد استاندارد قرار داشت.
    کلیدواژگان: کیفیت میکروبی، کیفیت فیزیکوشیمیایی، آب شرب
  • اعظم ارسنجانی شیرازی، ناهید جوادی فر *، مژگان جواد نوری، محمدحسین حقیق زاده صفحات 643-654
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی یکی از عوامل موثر بر سلامت به ویژه در دختران نوجوان است که ارتقاء آن با افزایش کارآیی فرد و پیشرفت خانواده و در نهایت توسعه بیشتر جامعه ارتباط دارد. از این رو، این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نوجوانان دختر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 370 دانش آموز دختر 19-14 ساله شهر اهواز در سال 1393 انجام شد. دانش آموزان با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها به وسیله چک لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه کیفیت زندگی استاندارد نوجوانان (Kidscreen-52) جمع آوری و با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کل کیفیت زندگی 176.27±12.93 بود و کیفیت زندگی اکثر دانش آموزان (55/1%) در محدوده خوب قرار داشت. دانش آموزان در بعد خودمختاری (استقلال) کمترین و در بعد پذیرش اجتماعی بالاترین نمرات را کسب نمودند. میانگین و انحراف معیار نمره کل کیفیت زندگی در پایه تحصیلی اول تا سوم به ترتیب 179.91±14.10، 178.31±12.40 و 170.61±12.31 بود و با افزایش پایه تحصیلی کیفیت زندگی نوجوانان کاهش یافت (0/001=p). در تمام ابعاد کیفیت زندگی به جز ابعاد حمایت اجتماعی و هم سالان، محیط مدرسه و منابع مالی اختلاف معناداری بین پایه های مختلف تحصیلی مشاهده شد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، کیفیت زندگی کلی اکثر دانش آموزان در محدوده خوب قرار داشت. از آن جا که داشتن جامعه ای سالم مستلزم ارتقاء ابعاد کیفیت زندگی است، پیشنهاد می شود سیاست گذران حیطه سلامت یک برنامه ریزی منظم برای ارتقاء ابعاد کیفیت زندگی نوجوانان دختر در نظر گیرند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، نوجوانان دختر، دانش آموز
  • فاطمه عبدلی *، علی راوری، حسن خدادادی، مجتبی خسروانجم صفحات 655-664
    زمینه و هدف
    واکسیناسیون شایع ترین درد ایاتروژنیک (درمان زاد) در کودکان سالم است که در طب نباید آن را نادیده گرفت. بنابراین هر اقدامی در راستای کاهش درد واکسیناسیون قسمت مهمی از مراقبت های بهداشتی را شامل می شود. از آنجا که ممکن است ترتیب و روش تزریق واکسن نیز بر تجربه درد تاثیر داشته باشد مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر ترتیب و روش تزریق واکسن ثلاث و هپاتیت B بر پاسخ درد شیرخواران 2 ماهه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان در سال1391 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی میدانی کنترل شده تصادفی دوسوکور است. در این مطالعه 160 شیرخوار 2 ماهه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان به روش تصادفی در چهار گروه (40 نفری) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه اول ابتدا واکسن هپاتیت B به روش استاندارد، گروه دوم ابتدا همین واکسن به روش حرفه ای، گروه سوم ابتدا واکسن ثلاث به روش استاندارد و گروه چهارم ابتدا واکسن ثلاث به روش حرفه ای تزریق گردید. در هر چهار گروه واکسن دوم به همان روش واکسن اول تزریق گردید. برای جمع آوری داده ها از مشخصات فردی و چک لیست تعدیل شده واکنش رفتاری درد(MBPS) استفاده شده و داده ها با آزمون های آماری توصیفی)میانگین و انحراف معیار(و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 160 شیرخوار مورد پژوهش 51/25% پسر بودند. از نظر وزن، قد و مدت زمان تغذیه با شیر مادر قبل از تزریق واکسن، بین چهار گروه تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. اما میانگین نمره درد بر اساس چک لیست تعدیل شده واکنش رفتاری درد در گروهی که ابتدا واکسن هپاتیت B را به روش حرفه ای دریافت کرده بودند کمتر از سایر گروه ها بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که شدت درد زمانی که واکسن هپاتیت ب، به روش حرفه ای تزریق شود کمتر می باشد. لذا به نظر می رسد چنان چه واکسیناتورها ضمن رعایت نکات ایمنی از ترتیب واکسنی که درد کمتری ایجاد می کند و هم چنین روش تزریقی که با درد کمتر همراه است استفاده نمایند شیر خواران درد کمتری را تجربه خواهند کرد.
    کلیدواژگان: واکسیناسیون، درد، واکسن ثلاث، واکسن هپاتیت B، روش استاندارد، روش حرفه ای
  • عباسعلی پالیزبان *، سید مصطفی قنادیان، حجت صادقی، بهاره قیصری صفحات 665-678
    زمینه و هدف
    تری ترپن ها می توانند اثر ضد التهابی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی میزان مهارکنندگی مشتق سیکلوآرتانی تری ترپن های استخراج شده از گیاه فرفیون با نام های «سیکلوآرتان-24-متیلن-3-ال (1)، سیکلوآرتان-23-ان-3و25-دی ال (2)، سیکلوآرتان-23-ان-25-متواکسی-3- ال (3) و سیکلوآرتان-24-ان-3-ال (4)» بر فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز-1 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی است. آنزیم سیکلواکسیژناز-1 از سلول های خونی (پلاکت و سلول های مونو-نوکلئار) توسط روش فیکول-پک استخراج شد. میزان مهار کنندگی تری ترپن ها (در غلظت های لگاریتمی 1، 10 و 100 میلی لیتر/میکروگرم) بر اساس فعالیت پراکسیدازی آنزیم سیکلواکسیژناز-1 به روش نقطه پایانی مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر سایتوتوکسیسیتی هر ترکیب بر رده سلولی ال-929، با اندازه گیری مرگ و میر سلولی (MTT) مطالعه شد.
    یافته ها
    ترکیبات 1، 2 و 4 در غلظت های (1، 10 و 100 میلی لیتر/میکروگرم) «به ترتیب» با میزان50IC برابر با، 9.65، 16.51 و 9.22 (میلی لیتر/میکروگرم) اثر مهارکنندگی قابل قبولی بر آنزیم را در مقایسه با ترکیب کنترل، مهار کننده اختصاصی سیکلواکسیژناز-1 (SC-560)، از خود نشان دادند. ترکیب 3 در مقایسه با ترکیبات دیگر اثر مهارکنندگی ضعیفی بر آنزیم سیکلواکسیژناز-1 از خود نشان داد (میلی لیتر/میکروگرم)50IC. تاثیر سمیت ترکیبات بر مرگ و میر سلول های ال-929 در مقایسه با دوکسوروبیسین نشان داد که ترکیبات 1، 2، 3 و 4 دارای اثر توکسیک با 50IC به ترتیب برابر با 64.88، 64.47، >60 و 66.23 میکروگرم/ میلی لیتر هستند.
    نتیجه گیری
    تری ترپن های نوع سیکلوآرتان گیاه فرفیون می توانند خاصیت مهار کنندگی آنزیم سیکلواکسیژناز-1 از خود نشان دهند. مطالعه سایتوتوکسیسیتی نشان می دهد که احتمالا از این ترکیبات در غلظت های کم می توان برای درمان بیماری های ناشی از افزایش فعالیت این آنزیم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تری ترپن، سیکلواکسیژناز، 1، سیکلوآرتان، التهاب، رده سلولی ال، 929
  • محمد ملکوتیان *، رضا دهقانزاده ریحانی، سلیمان ستاروند، مهشید لولویی صفحات 679-690
    زمینه و هدف
    فاضلاب بیمارستانی از نظر بهداشتی نسبت به سایر فاضلاب ها به دلیل وجود ارگانیسم های بیماریزا و سایر عوامل خطرناک دارای اهمیت ویژه ای است. در این تحقیق امکان حذف باکتری های کلیفرم در فاضلاب خام بیمارستان با استفاده از روش ازن زنی بصورت مجزا و توام با آب اکسیژنه (H2O2+O3) به عنوان پیش تصفیه بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع آزمایشگاهی است. در بازه زمانی نیمه دوم سال1392در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان و پژوهشکده رانشگرهای فضای استان آذربایجان شرقی انجام شد. بار میکروبی در فاضلاب خام بیمارستان، فاضلاب خام ازن زنی شده و فاضلاب خام تحت اکسیداسیون پیشرفته با تعیین MPN به روش 9 لوله ای مشخص شد.
    یافته ها
    میانگین باکتری های کلیفرم و کلیفرم مدفوعی در10 نمونه فاضلاب خام بیمارستان برابر با 105×6/3 و 105×5/2MPN محاسبه شد. راندمان حذف کلیفرم و کلیفرم مدفوعی فاضلاب خام بیمارستان توسط روش ازن زنی در زمانهای تماس10 و 20 دقیقه به ترتیب برابر با (99/79 و 99/91%) و (99/99 و 100%) شد. همچنین، راندمان حذف کلیفرم و کلیفرم مدفوعی فاضلاب خام بیمارستان تحت اکسیداسیون پیشرفته با زمان های تماس10و20 دقیقه به ترتیب برابر با (99/98 و 99/99%) و (100 و 100%) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمایشات نشان دهنده کارایی موثر دو فرایند ازن زنی و فرآیند اکسیداسیون پیشرفته (O3+H2O2) به عنوان پیش تصفیه در حذف تمامی باکتری های کلیفرم می باشد. از طرفی همین نتیجه با تزریق ازن به صورت منفرد نیز حاصل گردید. لذا پیشنهاد می شود پیش تصفیه فاضلاب بیمارستان به منظور حذف تمامی باکتری های کلیفرم تنها با ازن زنی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: کلیفرم، اکسیداسیون پیشرفته، گندزدایی ازن، فاضلاب بیمارستان
  • علیرضا کوهپایی، محمد خندان *، زهرا عرب، وجیهه مبینی زاده، سمیه مومنیان صفحات 691-700
    زمینه و هدف
    از آنجا که زنان از ارکان اصلی خانواده و جامعه اند توجه به ابعاد گوناگون سلامت شغلی ایشان، می بایست دارای جایگاهی ویژه باشد. در این پژوهش به بررسی سلامت فیزیکی و روانی زنان شاغل در سازمان های مختلف استان قم در سال1393 پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی میان 157 نفر از زنان شاغل در 9 گروه سازمانی/صنعتی اجرا گردید. ابزار مورد استفاده شامل پرسش نامه های دموگرافیک، و سلامت عمومی گلدبرگ-28 سوالی بود. تحلیل های آماری نیز از طریق آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون صورت پذیرفت.
    یافته ها
    میانگین سن مشارکت کنندگان 28.73±5.48 سال بود. 53/5% از زنان متاهل بودند. به لحاظ نوع سازمان نیز، کارکنان شاغل در امور اداری تقریبا 25% از اعضای نمونه را به خود اختصاص دادند. نتایج حاکی از آن است که اختلال در عملکرد اجتماعی دارای بالاترین (6.41±3.02) و افسردگی کمترین (3.25±3.74) نمره می باشند. نمره سلامت عمومی زنان نیز 21.13±11.43 محاسبه شد. اختلاف نمره سلامت عمومی میان کارکنان سازمان های گوناگون معنی دار به دست آمد (p<0.05)، همچنین، اختلاف نمره سلامت عمومی بین افراد با وضعیت تاهل مختلف معنی دار نشد (p>0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل آمده، نمره میانگین سلامت عمومی نشان می دهد زنان شاغل در استان از نظر زیرمقیاس های قابل اندازه گیری با این روش در مرز وضعیت هشدار قرار داشته و نیازمند توجه و تغییر فضای کاری خود هستند. بر این مبنا کارفرمایان باید تا حد امکان از خطرات شغلی محیط کار بکاهند.
    کلیدواژگان: زنان شاغل، عملکرد اجتماعی، سلامت روان، سلامت عمومی
  • زهره کرد *، کیومرث امینی، مهدی پرویز صفحات 701-708
    زمینه و هدف
    سم پنتون والنتین لوکوسیدین (PVL) یک اگزو توکسین همولیتیک است که باعث افزایش قدرت نفوذ پذیری غشاء سلولی و در نتیجه سبب لیز شدن لکوسیت ها و نکروز بافت می شود. پروتئین های متصل شونده به کلاژن cna ادهزین استافیلوکوکوس اورئوس است که مسئول اتصال به کلاژن و عمده ترین فاکتور حدت در عفونت های آرتریت و استئومیلیت می باشد. هدف از انجام مطالعه، بررسی حضور ژن های PVL، cna در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی به روش Multiplex PCR می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 67 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی گردید. آزمون تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی بر اساس دستورالعمل CLSI با آنتی بیوتیک های مختلف انجام گردید. آزمون PCR چندگانه نیز انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشترین حساسیت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین و لینزولید 97/1%و بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک کلیندامایسین 23/9% است. فراوانی ژن cna در نمونه های بالینی 41/7% گزارش گردید، در صورتی که ژن PVL در هیچ یک از نمونه ها شناسایی نگردید.
    نتیجه گیری
    به دلیل اهمیت استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان مهمترین عامل ایجاد عفونت در بین افراد جامعه به خصوص عفونتهای مقاوم بیمارستانی و با توجه به افزایش روزافزون مصرف آنتی بیوتیک ها، بررسی میزان مقاومت به این عوامل ضروری می باشد. روش PCR چندگانه ای یک روش ساده، حساس، کم هزینه، نسبتا سریع و بسیار اختصاصی است که علاوه بر این، توانایی شناسایی چندین ژن را نیز به طور همزمان دارد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ~ لوکوسیدین پنتون والنتین
  • محسن رضاییان * صفحات 709-710
|
  • M. Rezaeian* Pages 629-630
  • H. Majdi, L. Gheibi *, T. Soltani Pages 631-642
    Background And Objective
    Microbial and physicochemical properties of drinking water، considering type and quantity of drinking water, are factors for determining the acceptability of water. The effects of each of the above components on increasing the quality of water or threatening the health of consumers are also considerable. We aimed to investigate the trace amounts of microbial, physicochemical parameters of drinking water in Takab, comparing to national and international standard.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in order to monitor water quality that 17290 samples were taken for determination of chlorine residual of water, 1055 samples for microbial analysis and 87 samples for chemical analysis and the results were compared with the standards. Finally, all of data were analysed by Mann-Whitney U statistically.
    Results
    66. 7% of chlorine residual of water had standard rate and 33. 3% of the cases were higher or lower than the standard. 12. 3% of rural water was contaminated by E. coli. Average total hardness was 247. 4±110. 2, at 100% of samples Sulfate ion was maximum allowance and 98. 9% optimal, Magnesium ion at 100% of samples were maximum allowance and 85. 1% Optimal, Fluoride ion at 10. 3% of sample Allowance and 89. 7% less than allowance. Other ions are also at the maximum allowance and optimal.
    Conclusion
    The quality of drinking water in the surveyed villages was around the area according to Iran's National Standard for water. The chemical quality of water in some villages had higher hardness than optimal levels, fluoride in most villages was less than standard limit.
    Keywords: Microbial quality, Physicochemical quality, Drinking water
  • A. Arsanjani Shirazi, N. Javadifar *, M. Javadnoori, M.H. Haghighi Zadeh Pages 643-654
    Background And Objective
    The quality of life is one of the effective factors in individuals’ health، especially in female adolescents، which its promotion improves performance and family accomplishment and makes bether health in society consequently. Therefore، this study aimed to assess the health-related quality of life among female high schools adolescents.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 370 female students with age range of 14-19 years old in Ahvaz during 2014. The students were selected by multi-stage cluster random sampling method. Data was collected by demoghraphical checklist and Kidscreen-52 health-related quality of life questionnaire and analyzed by one-way ANOVA and chi-square test.
    Results
    Mean and standard deviation of total quality of life score was 176. 27±12. 93 and the quality of life of most students (55. 1%) was in a good level. The students obtained the lowest and highest scores in autonomy and social acceptance domains، respectively. Mean of quality of life in the 1st، the 2nd and the 3rd educational levels were 179. 91±14. 10، 178. 31±12. 40 and 170. 61±12. 31، respectively and by increasing educational levels، the quality of life decreased (p=0. 001). It was found a significant difference between different educational levels of students regarding all quality of life domains except social support and peers، school environment and financial resources domains (p<0. 05).
    Conclusion
    Based on the results، quality of life of most students were in good level. So that improvement of quality of life domains is necessary to reach a healthy society، hence، it is suggested that the authorities would consider appropriate programs to promote the quality of life domains of female adolescents.
    Keywords: Quality of life, Female adolescents, Student
  • F. Abdoli *, A. Ravari, H. Khodadadi, M. Khosroanjam Pages 655-664
    Background And Objective
    Vaccination is the most common iatrogenic pain in healthy children that medicine should not be ignored. Therefore, any action in order to reduce the injection pain is an important part of health care. Since the order and method of vaccination may also be influenced by the experience of pain, this study aimed to determine the effect of (diphtheria, pertusis, tetanus) vaccine and Hepatitis B injection on pain response amang two-month infants in 1391, referred to health centers in Rafsanjan.
    Materials And Methods
    The present study was a double-blind randomized controlled field trial. In this study, 160 infants aged 2 months attending Rafsanjan health centers.They are randomly divided into four groups (n = 40). In the first group, the hepatitis B vaccination was administered by standard method, the second group received the same vaccine in pragmatic method, the third group, the DPT vaccine to standard method, and the fourth group, the DPT vaccine in pragmatic method. In all groups the second vaccine was administered as the same way as the first one.Using the Modified Behavioral Pain Scale (MBPS) and a demographic information checklist, the infant’s pain responses were evaluated. Data were analyzed by SPSS18 software. To describe the data, descriptive statistics (mean and standard deviation) and ANOVA were used for statistical analysis.
    Results
    Of the 160 infants (51.25%)were male. In terms of weight, height and duration of breast feeding prior to vaccination did not differ between groups. Mean pain scores (MBPS) in group who had first received hepatitis B vaccine in pragmatic method were significantly lower than the other groups(p<0.001).
    Conclusion
    The results showed that pain intensity is less when hepatitis B vaccine was administered in pragmatic method. Therefore, it is recommended vaccinators having regard to the safety order vaccine that causes less pain, as well as a less painful injection method.
    Keywords: Vaccination_Pain_DPT vaccine_Hepatitis B vaccine_Standard methods_Pragmatic methods
  • A.A. Palizban *, S.M. Ghanadian, H. Sadeghi, B. Ghaisari Pages 665-678
    Background And Objective
    Triterpenes could exert anti-inflammatory properties. The aim of this study was to evaluate the inhibitory activities of cycloartan triterpene derivatives extracted from Euphorbia with names as; cycloartan-24-methylene3-ol(1), cycloartan-23-ene-3,25-diol(2), cycloartan-23-ene-25-methoxy-3-ol (3) and cycloartan-24-ene-3-ol (4) on cyclooxygenase-1(cox-1) activity.
    Materials And Methods
    This is an experimental study. The cyclooxygenase enzyme was extracted from platelets and peripheral blood mononuclear cells by Ficoll-Paque density gradient. The inhibitory activities of the compounds were assessed by measuring the peroxidase activity of enzyme by End point Enzyme activity assay. The inhibitory effects of the compounds were examined using logarithmic concentrations of them (1, 10,100 µg/ml). The cytotoxicity of each compound was measured using Cell Survival of L-929 cell lines by MTT assay.
    Results
    The cox-1 inhibitory effect of compound 3 was very weak at a concentration more than 100 mg/ml and IC50>100 (mg/ml). The results revealed that; the compounds 1, 2 and 4 at concentrations (1, 10, and 100 µg/ml) demonstrated the acceptable inhibitory effects for the cox-1 enzyme with the IC50 of 9.65, 16.51 and 9.22 (mg/ml) compared with SC-560 control, respectively. The toxicity effects of compounds compared with Doxorubicin on the survival of L-929 cells, revealed that the IC50 of the 1, 2, 3, and 4 compounds are equal to 64.88, 64.47, >60 and 66.23 (mg/ml), respectively.
    Conclusion
    Cycloartan triterpene derivatives extracted from Euphorbia plant could have inhibitory activities on cox-1 enzyme. The cytotoxicity study showed that these compounds probably at low concentrations could be useful to treat the diseases caused by increasing cycloxygenese-1 activity.
    Keywords: Triterpenes, Cyclooxygenase, 1, Cycloartan, Inflammatory diseases, L, 929 cell lines
  • M. Malakootian *, R. Dehghanzadeh Reyhani, S. Sattarvand, M. Loloei Pages 679-690
    Background And Objective
    Hospital waste water due to infectious organisms and other risk factors is important. In this study, the possibility of coliform bacteria removal from hospital waste water using ozone separately and combining with hydrogen peroxide (H2O2 + O3) as a pre-treatment was investigated.
    Material And Methods
    This is an experimental study that in the second moiety of 1392 in Kerman University of Medical Sciences and Engineering Research Center for Environmental Health Institute of the East Azerbaijan province was executed. Hospital microbial load in raw waste water,ozone disinfected and advanced oxidized raw sewage was determined by 9-tube most probable number(MPN) method.
    Results
    Average coliform bacteria and fecal coliform in raw sewage samples from 10 hospitals respectively 3.6×105 and 2.5×105 MPN were calculated. Coliform and fecal coliform removal efficiency of hospital wastewater by ozonation method back in time 10 and 20 minutes respectively (99.79 and 99.91%) and (99.99and 100%). was. Also, removal of coliform and fecal coliform wastewater advanced oxidation hospitals with contact times of 10 and 20 minutes (99.98 and 99.99%) and (100and 100%), respectively.
    Conclusion
    The trial showed that the effective performance both ozone disinfection and advanced oxidation process (O3 + H2O2) as a pre-treatment is the removal of total coliform bacteria. However, the same results were obtained with a single injection of ozone. It is recommended that the hospital wastewater treatment in order to removal of total coliform bacteria only be done with ozone disinfection.
    Keywords: Coliform, Advanced oxidation, ozone disinfection, hospital sewage, Removal
  • A.R. Koohpaei, M. Khandan *, Z. Arab, V. Mobinizadeh, S. Moamenian Pages 691-700
    Background And Objective
    As women are main pillars of family and society, thus attention to different aspects of their occupational health should have special status. In this study, physical and mental health of women working in various organizations of Qom, in 2014, were discussed.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study has been developed among 157 females working in nine organization/industry categories. Applied tools included a demographic, and standardized GHQ-28 questionnaires. Statistical analysis has been done using T, ANOVA and Pearson correlation tests.
    Results
    Average ages of participants were (28.73±5.48) years old. 53.5% of subjects were married. Regards to organization type, 25% of samples were belonged to administrative jobs approximately. Findings depicted that social dysfunction had highest (6.41±3.02) and depression had lowest (3.25±3.74) scores. Women's total general health score was calculated 21.13±11.43. Difference of general health score among organizations and industries was significant (p<0.05) also, general health score difference among married and single people was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    Based on the obtained results, mean score of general health illustrated that female workers of the province were in the caution border line status regard to studied sub-scales by the questionnaire and need to attention and a change in workplace conditions. Therefore, employers should make a reduction in occupational risks in the workplace.
    Keywords: Quality of life, Female adolescents, Student
  • Z. Kord*, K. Amini, M. Parviz Pages 701-708
    Background And Objective
    Panton-Valentine leukocidin (PVL) toxin is a hemolytic exotoxin that increases the permeability of the cell membrane, thus causing lysis of leukocytes and tissue necrosis. Collagen-binding protein (Cna) adhesion Staphylococcus aureus is responsible for binding to collagen and the major virulence factor in arthritis and osteomyelitis. The purpose of this study was to investigate the presence of antibiotic resistance and virulence genes for PVL, Cna in Staphylococcus aureus strains isolated from clinical specimens by Multiplex PCR.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional, descriptive study, 67 samples of Staphylococcus aureus were isolated. Based on CLSI antimicrobial susceptibility guidline, different antibiotics were tested. Multiplex PCR assay was performed.
    Results
    Finndings showed that the susceptibility to vancomycin and linezolid antibiotics was 97.1% and maximum resistance is to clindamycin was 23.9%. the frequency of Cna gene in clinical samples was 41.7% while PVL genes were not detected in the samples.
    Conclusion
    Because of the importance of methicillin resistance Staphylococcus aureus as the cause of infection among people, especially resistant hospital infections, due to increasing use of antibiotics, knowledge of the level of resistance to these agents is essential. Multiplex PCR is a simple, sensitive, inexpensive, relatively quick and very specific in addition, it has an ability to identify multiple genes simultaneously.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Panton, Valentine leukocidin, Cna, Multiplex PCR
  • M. Rezaeian* Pages 709-710