فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 69، آبان و آذر 1394)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 69، آبان و آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی رستمی، نادره سعادتی، مهدی قزلسفلو صفحات 269-277
    مقدمه
    کودک آزاری علاوه بر پیامدهای کوتاه مدت مخربی که بر کودک به جای می گذارد پیامدهای بلندمدتی هم به دنبال خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی تجربه آزاردیدگی در کودکی با شیوه های مقابله با تنش و طرح واره های ناسازگار اولیه بود.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی-تحلیلی، جهت انتخاب نمونه ها، از بین مراکز مشاوره ی غرب تهران به صورت نمونه گیری خوشه ای6 مرکز مشاوره انتخاب و سپس از مراکز مشاوره به صورت در دسترس نمونه ای به حجم 318 نفر (192 نفر زن و 126 نفر مرد) انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس های خودگزارشی کودک آزاری (CASRS)، طرح واره ی یانگ (YSQ) و شیوه های مقابله ی بلینگز و موس بوده و داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 19 و آزمون تی، ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوه های حل مسئله و جلب حمایت اجتماعی با هر چهار خرده مقیاس آزاردیدگی، رابطه ی منفی (01/ 0= P) و با شیوه های ارزیابی شناختی و مهار هیجانی، رابطه ی مثبت معنی داری دارند (01/ 0=P). نمره ی کل طرح واره های ناسازگار اولیه نیز با هر چهار خرده مقیاس آزاردیدگی، رابطه ی مثبت معنی داری دارد (01/ 0=P). خرده مقیاس آزار جسمی و آزار عاطفی و خرده مقیاس شیوه های حل مسئله و مهار هیجانی و طرح واره های ناسازگار در زنان و مردان تفاوت معنی داری نشان می دهد. هم چنین خرده مقیاس های آزار عاطفی و غفلت، توانستند طرح واره های ناسازگار اولیه و شیوه های مقابله با تنش را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    تجربه ی آزاردیدگی در کودکی می تواند در شکل گیری طرح واره های ناسازگار اولیه و پاسخ های هیجان مدارانه نقش اساسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آزاردیدگی، طرح واره، کودکی
  • راضیه لطفی، احمد علیپور، مرتضی ترخان، ولی الله فرزاد، مسعود ملکی صفحات 278-283
    مقدمه
    خارش، علامت اصلی بسیاری از بیماری های پوستی است که تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی بیماران دارد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی تغییرات ادراک خارش در بیماری های مزمن پوستی بر اساس ویژگی های شخصیتی، اضطراب و افسردگی بود.
    روش کار
    در این مطالعه با روش نمونه گیری تصادفی تعداد 200 بیمار با تشخیص بیماری های پسوریازیس، درماتیت آتوپیک و کهیر مزمن که طی فصول تابستان و پاییز 1393 به کلینیک پوست بیمارستان های امام رضا (ع) و قائم (عج) مشهد و بخش نوردرمانی مراجعه کرده بودند، در صورت دارا بودن شرایط ورود پس از اعلام رضایت در پژوهش شرکت کردند. داوطلبان به پرسش نامه های تیپ شخصیتیD، خودآگاهی و پرسش نامه ی اضطراب و افسردگی بیمارستانی پاسخ دادند. برای بررسی ادراک خارش از مقیاس آنالوگ دیداری و پرسش نامه ی کیفیت زندگی مبتلایان به خارش استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری داده ها محاسبه گردید.
    یافته ها
    ویژگی های شخصیتی و آشفتگی های روان شناختی در مجموع می توانند 5/70 درصد از واریانس ادراک خارش را تبیین نمایند. در این میان افسردگی (P<0.0001)، خلق منفی (P<0.0001)، خودآگاهی عمومی (P<0.004) و بازداری اجتماعی (P<0.009) بیشترین سهم را داشته اند.
    نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیتی، اضطراب و افسردگی در ادراک خارش اثرگذار هستند.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بیماری های پوستی، خارش، شخصیت
  • غلامرضا رجبی، فاطمه ملک محمدی، عباس امان الهی فر، منصور سودانی صفحات 284-291
    مقدمه
    طراحی مدلی بر اساس ادبیات پژوهشی در افرادی که در رابطه ی رمانتیک دچار شکست عاطفی شده اند می تواند راه گشای مشکلات آن ها در زمینه های مختلف زندگی شود. این مطالعه با هدف بررسی رابطه ی خود انتقادی، جهت گیری مذهبی درونی، افسردگی و احساس تنهایی با میانجی گری خود خاموشی در دانشجویان درگیر رابطه ی رمانتیک دانشگاه شهید چمران در سال تحصیلی 92-1391 انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه ی تحلیل مسیر، 272 دانشجو ی (88 مرد و 184 زن) درگیر رابطه ی رمانتیک این دانشگاه با روش نمونه گیر ی غیر احتمالی گلوله برفی برگزیده شدند و مقیاس های خود انتقادی، جهت گیری مذهبی درونی، افسردگی، احساس تنهایی و خود خاموشی را تکمیل کردند. داده های مدل فرضی از طریق تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار Amos و SPSS نسخه ی 21 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ضرایب مسیر بین خود انتقادی با خود خاموشی (001/ 0>P)، خود انتقادی با افسردگی (001/ 0>P) و خودخاموشی با افسردگی (001/ 0>P) به صورت مثبت و معنی دار بودند. ضرایب مسیر بین جهت گیری مذهبی درونی با افسردگی (005/ 0>P) به صورت منفی و مسیر غیر مستقیم خود انتقادی به افسردگی با واسطه ی خودخاموشی (050 /0>P) معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    با وجود رابطه ی خطی و مستقیم بین خودانتقادی و افسردگی، خودخاموشی نقش مهمی بین این دو متغیر بر عهده دارد و باعث می شود عزت نفس و هویت فرد آسیب ببیند. هم چنین جهت گیری مذهبی درونی تر باعث می شود افراد افسردگی کمتری را تجربه کنند.
    کلیدواژگان: افسردگی، تنهایی، خاموشی، خود انتقادی، رابطه، رمانتیک، مذهب
  • مرضیه نوروزپور، بنفشه غرایی، احمد عاشوری، مجتبی حبیبی صفحات 292-299
    مقدمه
    با توجه به نقش مهم هویت یابی در نوجوانی و مشکلاتی که متعاقب این مرحله صورت می گیرد که می تواند زمینه ساز آسیب شناسی روانی در مراحل بعدی رشد گردد، هدف از مطالعه ی حاضر بررسی نیم رخ شخصیتی پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا-نوجوانان (MMPI-A) در وضعیت های مختلف هویتی در نوجوانان می باشد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش پس رویدادی و مقطعی شامل تمام دانش آموزان شهر تهران در مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی بود. روش نمونه گیری از نوع خوشه ایچندمرحله ای بوده و گروه نمونه شامل 506 نفر از دانش آموزان (273 دختر و 276 پسر) به صورت تصادفی از چهار منطقه ی شهر تهران انتخاب شدند و به سئوالات پرسش نامه های فرایند هویت ایگو و شخصیتی چندوجهی مینه سوتا-نوجوان پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 18 و آمار توصیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات تمام زیرمقیاس ها در تماموضعیت های هویتی در محدوده ی بهنجار قرار داشت. تنهاخرده مقیاس پارانویا در دختران در وضعیت هویت ایدئولوژیکی وقفه ی هویت در محدوده ی خاکستری (نمرات تی بین 60 تا 65) قرار گرفته که با وجود آن که از نظر بالینی معنی دار نمی باشد ولی بالقوه می تواند مشکلاتی را ایجاد نماید.
    نتیجه گیری
    نیم رخ شخصیتی نوجوانان در وضعیت های هویتی ضبط، وقفه و پراکندگی هویت در محدوده ی بهنجار است و پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا-نوجوانان توانسته است با در نظر گرفتن مسایل مربوط به بحران هویت در نوجوانان و مشکلاتی که نوجوانان با آن درگیر هستند، محدوده ی بهنجار بودن را از آسیب شناسی روانی افتراق دهد.
    کلیدواژگان: شخصیت، مقیاس، نوجوان، هویت
  • شهربانو عالی، ریحانه کدیور صفحات 300-307
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رابطه و قدرت پیش بینی خرده مقیاس های سلامت روان شناختی بر اساس سطوح کارکرد تحولی خانواده از منظر رویکرد نوین تحول یکپارچه ی انسان (DIR) در دانشجویان متاهل دانشگاه فردوسی مشهد انجام گرفت.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی، شامل تمام دانشجویان متاهل دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 94-1393 بودند. از این جامعه نمونه ای به حجم 220 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های سنجش کارکرد تحولی خانواده (DFFAQ) و مقیاس سلامت روان شناختی (SCL-25) بود. برای تحلیل داده ها از شاخص های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    بین کارکرد تحولی خانواده و خرده مقیاس های جسمانی سازی، وسواس-اجبار، حساسیت بین فردی، اضطراب و افسردگی رابطه ی منفی معنی دار وجود دارد (01 /0>P) و تفکر منطقی و ایجاد بازنمایی ها و ایده ها از سطوح کارکرد تحولی خانواده بهترین پیش یینی کنندگان سلامت روان شناختی می باشند.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج این پژوهش نقش واسطه ای سطوح کارکرد تحولی خانواده را در آسیب شناسی روانی تایید می کند. به طوری که می توان گفت با بررسی ادراک افراد ازکارکرد تحولی خانواده می توان مشکلات سلامت روان شناختی آن ها را پیش بینی نمود و این مهم به ارتقای دانش پژوهشگران در حیطه ی تبیین و درمان آسیب های روانی کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: تحولی، خانواده، سلامت روان شناختی، کارکرد
  • زهرا غلامی، حسین شاره صفحات 308-317
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی بر مبنای روش های هوشیاری فراگیر انفصالی (DM) در کاهش میل و احتمال مصرف افراد وابسته به مواد بود.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی با دو گروه آزمون و شاهد، ابتدا 24 نفر از مراجعین مرکز یاوران امید مشهد در سال 1392 به صورت هدف مند انتخاب و به روش تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. این تعداد به دلیل ریزش به 5 نفر در هر گروه رسید. گروه آزمون 3 هفته (6 جلسه ی یک ساعته) در جلسات گروه درمانی بر مبنای روش های DM و گروه شاهد در این زمان در برنامه ی گروه درمانی معمول مرکز شرکت کردند. دو گروه قبل و بعد از درمان پرسش نامه های پیش بینی از بازگشت، فراشناخت-30 سئوالی، افسردگی و اضطراب بک و هم چنین گروه آزمون پرسش نامه های بهبود کلی بالینی و رضایت مندی مراجع را در پس آزمون تکمیل کردند. تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره، آزمون تی و محاسبه درصد بهبودی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نمرات متغیرها در دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد (05/ 0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد گروه درمانی بر مبنای روش های هوشیاری فراگیر انفصالی در کاهش میل و احتمال مصرف افراد وابسته به مواد مفید است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، میل، وابستگی به مواد، هوشیاری
  • جواد نظافت فریزی، علی مشهدی، سید امیر امین یزدی، فاطمه نوفرستی صفحات 318-324
    مقدمه
    اختلال افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روان شناختی در بین دانشجویان محسوب می شود که جنبه های مختلف زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر روان درمانی بین فردی گروهی کوتاه مدت بر نشانه های افسردگی، ابرازگری هیجانی، مهارت های اجتماعی و کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی در بازه ی زمانی مهر تا اسفند 1393 انجام شد. جامعه ی آماری را دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل می دادند. 24 نفر با روش نمونه گیری در دسترس از میان دانشجویان مراجعه کننده به کلینیک دانشگاه فردوسی مشهد با شکایت افسردگی، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 12 نفری شاهد و آزمون تقسیم شدند. گروه آزمون تحت 8 جلسه ی هفتگی 90 دقیقه ای روان درمانی بین فردی کوتاه مدت قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های افسردگی بک-2، کیفیت زندگی (WHOQOL)، ابرازگری هیجانی (EEQ)، مهارت های اجتماعی (SSI) و جمعیت شناختی بود. داده ها با کوواریانس چندمتغیره به کمک نرم افزارSPSS نسخه ی 19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمره ی کلی افسردگی در گروه آزمون به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش یافته بود (004/ 0=P). هم چنین، نمرات تمام شاخص های ابرازگری هیجانی (031/ 0=P)، خرده مقیاس های بیانگری هیجانی، بیانگری اجتماعی، حساسیت هیجانی، کنترل هیجانی و کنترل اجتماعی پرسش نامه ی مهارت های اجتماعی(047/ 0=P) و حیطه های سلامت روان شناختی و روابط اجتماعی کیفیت زندگی به طور معنی داری در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (023/ 0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روان درمانی بین فردی کوتاه مدت می تواند به عنوان یک رویکرد درمانی اثربخش در کاهش نشانگان افسردگی و بهبود در مولفه های کیفیت زندگی، ابرازگری هیجانی و مهارت های اجتماعی در نظرگرفته شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، روان درمانی، کیفیت زندگی، مهارت های اجتماعی، هیجان
  • محمود نجفی، شاهرخ مکوند حسینی، محمد علی محمدی فر، مریم رستمی صفحات 319-324
    مقدمه
    بهزیستی ذهنی جزء روان شناختی کیفیت زندگی می باشد و بنا بر نتایج پژوهش ها، نوع اهداف زندگی و ویژگی های شخصیتی اهمیت زیادی در پیش بینی بهزیستی ذهنی دارند لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش اهداف زندگی و ویژگی های شخصیتی در بهزیستی ذهنی بزرگسالان صورت گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-همبستگی 200 بزرگسال (25 تا 60 سال) ساکن در منطقه ی 6 شهر تهران با استفاده از نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و با پرسش نامه های پنج عامل بزرگ شخصیت، رضایت از زندگی، عاطفه ی مثبت و منفی و اهداف زندگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 17 و ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون همزمان و سلسله مراتبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی نشان داد اهداف درونی، اهداف بیرونی و ویژگی های شخصیتی با بهزیستی ذهنی رابطه ی مثبت و روان رنجورخویی با بهزیستی ذهنی رابطه ی منفی دارند (05/ 0>P). نتایج رگرسیون همزمان نشان داد رابطه ی بهزیستی ذهنی با اهمیت بیرونی، منفی (01/ 0>P) و با دست یابی بیرونی، مثبت (05/ 0>P) است. هم چنین نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد اهداف زندگی قادر به پیش بینی بهزیستی ذهنی هستند (R2=-0.09، P<0.0001)، اگر چه نسبت به پیش بینی کننده های قوی ویژگی های شخصیتی سهم نسبتا کمی دارند (R2=-0.49، P <0.0001).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بنا بر نتایج، اهداف زندگی قادر به پیش بینی سهمی از بهزیستی ذهنی است که توسط ویژگی های شخصیتی پیش بینی نمی شود لذا پیشنهاد می شود روان شناسان به منظور درک بهتری از نقش اهداف زندگی به بررسی آن در شرایط متفاوت فرهنگی-اقتصادی بپردازند.
    کلیدواژگان: اهداف، ویژگی های شخصیتی، بهزیستی
|
  • Mehdi Rostami, Nadere Saadati, Mehdi Ghezelseflo Pages 269-277
    Introduction
    Child abuse can lead to destructive long term consequences, in addition to the short term ones. The present study aims to examine the relationship between childhood abuse experience and primary stress confronting methods and maladaptive schemas.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional analytic study. The study subjects were randomly selected using multiple sampling method. First, 6 counseling centers were selected from counseling centers in western Tehran using cluster sampling; then a sample of 318 persons (192 women and 126 men) were identified and studied from these centers. The data collecting instruments were Child Abuse Self Report Scales (CASRS) and Young Schema Questionnaire (YSQ) and the methods of Billings and Moos’s Coping Styles Questionnaire (CSQ). Data analysis was performed through T tests and correlative coefficient and multiple regressions by SPSS software version 19.
    Results
    Findings showed a negative relationship between problem solving methods and acquiring social support with each of the four subscale of abuse (p=0.01) and a positive relationship between cognitive evaluation and emotional control (p=0.01). Also, the total score of the primary maladaptive schemas has a significant positive relationship with each of the four abuse subscales (p=0.01). There is a significant difference between men and women in physical and emotional abuse subscales and problem solving, emotional control and maladaptive schemas methods subscales. Emotional abuse and negligence subscales could predict the primary maladaptive schemas and stress confronting methods.
    Conclusion
    Experiencing childhood abuse has a basic role in forming the primary maladaptive schemas and thrill-oriented responses.
    Keywords: Abuse, Childhood, Schema
  • Razieh Lotfi, Ahmad Alipoor, Morteza Tarkhan, Valiollah Farzad, Masoud Maleki Pages 278-283
    Introduction
    Itch is the main symptom in many skin diseases with a significant impact on the quality of life, while it is affected by psychological factors itself. This research aimed to investigate the changes in perception of itching in chronic skin diseases by personality characteristics, anxiety, and depression.
    Materials And Methods
    In study,200 patients diagnosed with psoriasis, atopic dermatitis, and chronic urticaria referred to phototherapy unit or dermatology clinics of Imam Reza and Ghaem hospitals in Mashhad during the summer and autumn of 2014 were selected through random sampling. Participants fulfilled the inclusion criteria and gave consent to participate in the study. They answered to d-type personality questionnaire, Self-Consciousness Scale, and Hospital Anxiety and Depression Scales. In order to assess perception of itching, Visual Analog Scale and quality of life in patients with pruritus questionnaire (Itchy QoL) were used. After data collection, data were analyzed using SPSS version 16, Pearson correlation and multiple regression analysis.
    Results
    The findings suggest that personality characteristics and psychological distress in total can explain 70.5% of the variance of itch perception. Depression (P<0.0001), negative mood (P<0.0001), public awareness (P<0.004), and social inhibition (P<0.009) had the largest share in this regard.
    Conclusion
    Personality characteristics, anxiety, and depression can affect perception of itching.
    Keywords: Anxiety, Depression, Itch, Personality, Skin disease
  • Gholamreza Rajabi, Fatemeh Malik Mohammadi, Abbas Amanallahifar, Mansour Sudani Pages 284-291
    Introduction
    Developing a model based on research literature for people who have failed and experienced frustration in romantic relationships can be a solution to their problems and confusions in different areas of life. This study was done with the aim of investigating self-criticism, inner religious orientation, depression, and feeling of loneliness with mediation of silencing the self among Shahid Chamran University students involved in romantic relationships in the academic year of 2012-2013.
    Materials And Methods
    In this path analysis study,272 students (88 men and 184 women) involved in romantic relationship were selected through snowball sampling method. They completed the Self-Criticism Scale, Inner Religious Orientation Questionnaire, Beck Depression Questionnaire, Feeling of Loneliness Scale, and Silencing the Self Questionnaire. The data of the proposed model were analyzed using path analysis by Amos and SPSS-21 software.
    Results
    Data indicated that there are significant positive path coefficients of self-criticism with silencing the self (P< 0.001), self-criticism with depression (P<0.001), negative path coefficients of inner religious orientation with depression (P<0.005), and indirect path coefficients of self-criticism with depression with mediation of silencing the self (P<0.050).
    Conclusion
    Despite the linear and direct relationship between self-criticism and depression, silencing the self has an important role between these two variables and causes harm to one's self-esteem and identity. Further, among those involved in a romantic relationship, people with more inner religious orientation would experience less depression.
    Keywords: Depression, Loneliness, Relationship, Religion, Romantic, Self, criticism, Silence
  • Marzieh Norozpour, Banafsheh Gharraee, Ahmad Ashouri, Mojtaba Habibi Pages 292-299
    Introduction
    Considering the important role of identity formation in adolescents and the ensuing problems that can pave the way for psychopathology in the next developmental stages, the present study attempts to study the personality profile of teenagers in different identity statuses using Minnesota Multiphasic Personality Inventory-Adolescent (MMPI-A)
    Materials And Methods
    The current study employs a cross-sectional ex-post facto method. All high-school and pre-university level students in Tehran constituted the population of the present study. Multi-stage clustering method was used for sampling. The population of the study comprised of 506 students (273 female and 276 male students) who were selected randomly from four districts of Tehran. They were asked to answer the questions of Minnesota Multiphasic Personality Inventory-Adolescent. The obtained data were analyzed by SPSS version 18 and descriptive statistics.
    Results
    The mean scores for all subscales in all identity statuses and in all areas proved to be normal. Only the paranoia subscale in female students who were in Identity moratorium status was in gray area (T scores between 60 and 65). Although it is not clinically significant, it may lead to some potential problems.
    Conclusion
    Our findings showed that the personality profile of the population in identity statuses of Identity foreclosure, Identity moratorium, and Identity diffusion were normal. As predicted by Archer (2005), this test (MMPI-A) can distinguish between normal and pathological ranges considering identity crises issues in adolescents and the problems they commonly deal with.
    Keywords: Adolescent, Identity, Personality, Scale
  • Shahrbanoo Aali, Reyhane Kadivar Pages 300-307
    Introduction
    This paper aims at determining the relation and the prediction power of mental health subscales based on the developmental family function levels according to the modern procedure of human integrated developments among the married students studying at Ferdowsi University of Mashhad.
    Materials And Methods
    The statistical community of this descriptive–correlative study includes all the married students in Ferdowsi University of Mashhad, studying in the academic years 2014-2015, among whom 220 students were selected using the convenience sampling. The tools used for collecting the data are Developmental Family Function Assessment Questionnaire (DFFAQ) and the symptomatic mental health checklist (SCL-25). The data was analyzed by the statistical indicators, i.e. the Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    There is a negative significant relation between the developmental family function and the subscales of somatization, obsessive-compulsive, interpersonal sensitivity, anxiety, and depression (P<0.01). They also show that the logical thinking and creating representations and ideas are the best predictors of the mental health.
    Conclusion
    Generally, the results of this paper confirm the intermediary role of developmental family function in psychopathology. It can be said that one may predict the mental health problems through studying the people’s understanding of the developmental family function; it contributes to improve the researchers’ knowledge in explaining and treating the trauma.
    Keywords: Developmental, Family, Function, Mental Health
  • Zahra Gholami, Hossein Shareh Pages 308-317
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effectivene­­ss of group therapy based on detached mindfulness techniques (DM) ­­­i­­­n reducing drug craving and the likelihood of drug use in substance‎-dependent individuals.
    Materials And Methods
    In a clinical trial 24 male subjects were selected through purposive sampling from Yavaran Omid Addiction Treatment Clinic in Mashhad, Iran in 2013. Subjects were assigned to experimental and control groups randomly. The experimental group attended group therapy sessions (six one-hour sessions) based on DM techniques and the control group continued the common group therapy program of the clinic. Before and after the treatment, both groups completed the questionnaires including Relapse Prediction Scale, Meta-Cognitive Questionnaire-30, Beck Depression and Anxiety Inventories, and also the experimental group subjects completed the Clinical Global Improvement (CGI) Scale as well as the Client Satisfaction Questionnaire (CSQ) in the post-treatment. Data analysis was carried out using Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA), t-test by SPSS-19.
    Results
    The results of MANCOVA indicated that there was no significant relationship between the two groups in post-test (P>0.05), but the results of t-test indicated a significant anxiety reduction among the subjects of the experimental group (P=0.03). Also, improvement percentages showed that the subjects of the experimental group improved more than the subjects of the control group. Additionally, the scores obtained from CGI and CSQ demonstrated that subjects in the experimental group were pleased with the method of treatment and reported highly desirable states after the treatment.
    Conclusion
    It seems that the group therapy based on detached mindfulness techniques was more effective for reducing drug craving and the likelihood of drug use in substance‎-dependent individuals.
    Keywords: Craving, Group therapy, Mindfulness, Substance dependency
  • Javad Nezafat Ferizi, Ali Mashhadi, Seyed Amir Amin Yazdi, Fatemeh Noferesti Pages 318-324
    Introduction
    Depressive disorder is considered one of the most common psychological disorders among students, which can affect various aspects of a person's life. Accordingly, the aim of the study was to investigate the effect of short-term group interpersonal psychotherapy on depression, emotional expressiveness, social skills and quality of life of students.
    Materials And Methods
    This clinical trial conducted from October 2014 to March 2015. The statistical population of consisted of students of Ferdowsi University of Mashhad. The participants (n=24) were selected through convenience sampling from the students who referred to Ferdowsi University clinic with complaints of depression then divided into control and experimental groups randomly. In this study, 8 weekly sessions (90 minutes) of short-term group interpersonal psychotherapy were administered in the experimental group. The research instruments were quality of life questionnaire (WHOQOL), emotional expressiveness questionnaire (EEQ), social skills inventory (SSI), Beck Depression Inventory-2 and demographic questionnaire. Data were analyzed by Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) using SPSS version 19.
    Results
    The scores of Beck Depression Inventory-2 significantly decreased in the experimental group compared to the control group (P=0.004). Also, scores for all indicators of emotional expressiveness (P=0.031), subscales of emotional expression, social expression, emotional sensitivity, emotional control and social control of the social skill questionnaire (P=0.047), and areas of psychological and social relationships, and quality of life significantly increased in the experimental group compared to the control group (P=0.023).
    Conclusion
    It seems that short-term group interpersonal psychotherapy can be considered as an effective therapeutic approach in reducing symptoms of depression and improving quality of life, emotional expressiveness and social skills in depressed individuals.
    Keywords: Depression, Emotion, Psychotherapy, Quality of life, Social skills
  • Mahmoud Najafy, Shahrokh Makvand Hosseini, Mohammadali Mohammadyfar, Maryam Rostami Pages 319-324
    Introduction
    Subjective well-being is component of psychological quality of life. According to research results, the type of life goals and personality traits are important in predicting the subjective well-being. So this study aims to investigate the role of life goals, personality traits with subjective well-being adults.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive correlation study, sample consisted of 200 adults (25 to 60 years), residing in Zone 6 in Tehran, that were selected using method multi- stage random sampling. Participants responded to questionnaires of positive and negative affect, life satisfaction, Big five Personality Factor and Life goals. Data were analyzed using SPSS version 17, Pearson correlation coefficients and hierarchical regression.
    Results
    The results correlation coefficient showed intrinsic goals, extrinsic goals and personality traits have positive correlation with subjective wellbeing and neuroticism has negative relationship with subjective wellbeing (P<0.05). Enter regression results showed that There is negative relationship between Subjective well-being and extrinsic’ importance (P <0.01) and positive relationship between subjective well being and ‘extrinsic’ attainment (P<0.05). Also, the results of hierarchical regression results showed that life goals are able to predict subjective well-being (R2=-0.09, P<0.0001) Although life goals have relatively small share of the compared to strong predictors personality traits (R2=-0.49, P <0.0001).
    Conclusion
    Considering that life goals are able to predict the contribution of subjective well-being that can not be predicted by personality traits. Therefore, it's recommended that psychologist to consider life goals as an important factor in cultural and economic different situations at their studies.
    Keywords: Goals, Personality traits, Well, being