فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 353 (هفته اول آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/03
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • آذر برادران، محسن فضیلت، نوشین افشار مقدم، علی مهرابی کوشکی صفحه 1
    مقدمه
    گزارش های وجود ASC-US (Atypical squamous cells of undetermined significance)، ASC-H (Atypical squamous cells- cannot exclude high-grade squamous intraepithelial lesion)، LSIL (Low-grade squamous intraepithelial lesion) و HSIL (High-grade squamous intraepithelial lesion) در پاپ اسمیر از جمله گزارش هایی هستند که نیاز به پی گیری دارند. این مطالعه، با هدف تعیین فراوانی ASC-US، ASC-H، LSIL و HSIL در گزارش های پاپ اسمیر در بزرگ ترین مرکز آموزشی- درمانی شهر اصفهان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، در سال 1393 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انجام شد. کلیه ی گزارش های ASC-US، ASC-H، LSIL و HSIL در پاپ اسمیر، از ابتدای سال 1387 تا پایان 3 ماهه ی اول 1393 به همراه مشخصات دموگرافیک بیماران از جمله سن، از طریق نرم افزار بخش پاتولوژی استخراج و موارد نقص اطلاعات در تماس با بیماران برطرف شد. گزارش های دارای نقص اطلاعات در صورت عدم امکان دسترسی به بیمار، از مطالعه حذف شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از مجموع 10754 گزارش پاپ اسمیر در این بازه ی زمانی، 46 نمونه (42 /0 درصد) دارای یکی از گزارش های ASC-US، ASC-H، LSIL یا HSIL بودند. از این 46 مورد، 36 مورد (3/ 78 درصد) از نوع ASC-US، 6 مورد (0/ 13 درصد) از نوع ASC-H، 3 مورد (5/ 6 درصد) از نوع LSIL و 1 مورد (2/2 درصد) از نوع HISL بود. بیشترین فراوانی این گزارش ها مربوط به سال های 1387 و 1388 با فراوانی 13 مورد در هر سال بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان دهنده ی شیوع پایین موارد ASC-US، ASC-H، LSIL و HSIL در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان الزهرای (س) اصفهان است. با این وجود، از آن جا که آزمایش پاپ اسمیر در مراکز مختلف دولتی و خصوصی انجام می شود و مانند هر بررسی آزمایشگاهی دیگر، دارای موارد مثبت کاذب و منفی کاذب است، لازم است برای تعیین فراوانی این یافته های غیر طبیعی در سلول های اپی تلیال سنگ فرشی در سطح استان اصفهان، مطالعه ای مشابه در سطح وسیع تر و در تمام مناطق استان انجام شود.
    کلیدواژگان: پاپ اسمیر، (Atypical squamous cells of undetermined significance (ASC، US)، Atypical squamous cells، cannot exclude high، grade squamous intraepithelial lesion (ASC، H)، Low، grade squamous intraepithelial lesion (LSIL)
  • سعید کرمانی، زهرا کریمی، مجید برکتین صفحه 2
    مقدمه
    در سال های اخیر، با افزایش میانگین امید به زندگی در جهان، تشخیص بیماری آلزایمر از اهمیت بالایی برخوردار گردیده است. در صورت پیشرفت اختلال شناختی خفیف (MCI یا Mild cognitive impairment)، توانایی های ذهنی بیمار به صورت غیر قابل برگشت پذیر مختل و منجر به بیماری آلزایمر و دمانس می گردد. این اختلال، مورد توجه ویژه ی پژوهشگران زیادی قرار گرفته است؛ چرا که با تشخیص آن در مراحل اولیه، می توان شروع بیماری را به تاخیر انداخت. راه های معمول تشخیص این بیماری، آزمایش های بیوشیمی و آزمون های روان شناختی است. برای تشخیص این بیماری، یکی از رویکردهای پیشنهادی، تجزیه و تحلیل تصاویر تشدید مغناطیسی (MRI یا Magnetic resonance imaging)، برای بررسی تغییر ساختار مغز انسان می باشد. در طرح حاضر، تلاش شد تا به کمک تکنیک های نوین پردازش تصویر و با تجزیه و تحلیل تصاویر MRI، افراد مبتلا و سالمندان طبیعی از نظر تغییرات حجم ماده ی خاکستری در نواحی مختلف مغزی، ارزیابی و مقایسه شوند.
    روش ها
    در این پژوهش، از مورفومتری بر اساس (Voxel (Voxel-based morphometery یا VBM بر روی تصاویر MRI مربوط به 17 فرد سالم و 23 بیمار مبتلا به اختلال شناختی خفیف استفاده شد و تغییرات به وجود آمده در اثر بیماری به صورت کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور، به کمک نرم افزار SPM8، پردازش های لازم صورت گرفت. سپس، به منظور یافتن نواحی که در ابتدای بیماری دچار آتروفی شده بود، با استفاده از آزمون های آماری بر اساس Voxel، حجم ماده ی خاکستری در تصاویر دو گروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    با استفاده از مورفومتری حجم ماده ی خاکستری، نواحی از مغز که در شروع بیماری دچار آتروفی بودند، شناسایی شد. در مبتلایان به اختلال شناختی خفیف، کاهش حجم ماده ی خاکستری (050/ 0 > P) و اصلاح(FWE (Family-wise error در نواحی لوب فرونتال (025/ 0 = P) و لوب مدیال تمپورال (025/ 0 = P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به کمک مورفومتری بر اساس Voxel، آتروفی حجم ماده ی خاکستری در نواحی فرونتال و مدیال تمپورال در بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف قابل مشاهده است که باعث کاهش ماده ی خاکستری می گردد.
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی خفیف، حجم ماده ی خاکستری، مورفومتری بر اساس Voxel، تصاویر تشدید مغناطیسی
  • حمید بیضایی، بهزاد قاسمی، وحیدرضا عسکری صفحه 3
    مقدمه
    گسترش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها در باکتری های گرم منفی بیمارستانی، تهدیدی جدی برای بیماران، کارکنان بیمارستان ها و سلامت عمومی به شمار می رود. محققین، شناسایی و استفاده از ترکیبات جدید ضد باکتریایی را، یکی از موثرترین راه حل ها برای مقابله با این تهدیدات می دانند. مشتقات تیازول، ایمیدازولیدین و تتراهیدروپیریمیدین از شناخته شده ترین ترکیبات جدید ضد باکتری هستند. در این مطالعه، اثر ضد باکتریایی ترکیبات پیش گفته، بر سه پاتوژن گرم منفی بیمارستانی Proteus mirabilis، Shigella dysenteriae و Acinetobacter baumannii مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    برای بررسی اثر ضد باکتریایی ترکیبات، روش انتشار در چاهک همراه با اندازه گیری قطر هاله ی مهار رشد به کار گرفته شد. از روش رقیق سازی در پلیت 96 خانه، جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC یا Minimum inhibitory concentration) استفاده گردید.
    یافته ها
    از میان مشتقات ایمیدازولیدین، تتراهیدروپیریمیدین و تیازول، تنها ترکیب تیازول 4 بر باکتری های مورد بررسی اثر مهاری داشت. در آزمایش ها، قطر هاله ی 4/ 16 و 3/ 19 میلی متر و MIC 125 و 5/ 62 میکروگرم بر میلی لیتر، به ترتیب برای اثر مهاری بر باکتر ی های Proteus mirabilis و Shigella dysenteriae برای این ترکیب ثبت گردید. البته، خود این مشتق بر Acinetobacter baumannii هیچ گونه اثری نداشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه قدرت مهاری یکی از مشتقات جدید تیازول بر دو باکتری Shigella dysenteriae و Proteus mirabilis نشان داده شد و می توان با انجام آزمایش های تکمیلی In vitro و In vivo و شناخت بیشتر خواص درمانی و سمیت این ترکیب، به استفاده از آن برای مقابله با باکتری های بیماری زا امیدوار بود.
    کلیدواژگان: اثرات ضد باکتریایی، تیازول، ایمیدازولیدین، تتراهیدروپیریمیدین
  • محدثه پورپونه، روح الله نریمانی، سعید مردانی، علی مومنی، حمید نصری صفحه 4
    مقدمه
    پرفشاری خون، یکی از شایع ترین بیماری ها و از علل اصلی ناتوانی و مرگ و میر در جهان به شمار می رود. با وجود این، کنترل این بیماری همچنان با مشکل روبه رو است. مهار عوامل مختلف زمینه ساز پرفشاری خون، می تواند به کنترل بهتر این بیماری بیانجامد. هیپراوریسمی، به عنوان یکی از عوامل دخیل در بروز پرفشاری خون شناخته شده است. با این حال، تاکنون مطالعات اندکی در مورد تاثیر کاهش اسید اوریک بر کاهش فشار خون انجام شده است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر مصرف آلوپورینول -داروی کاهنده ی اسید اوریک سرم- بر روی پرفشاری خون انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر، یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده ی دو سو کور بود که روی 50 بیمار مبتلا به مرحله ی اول پرفشاری خون و هیپراوریسمی انجام شد. بعد از همسان سازی از نظر سن، جنسیت و شاخص توده ی بدنی، بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. سپس به مدت دو ماه، گروه مورد روزانه 200 میلی گرم آلوپورینول و گروه شاهد، دارونما دریافت کردند. در ابتدا و انتهای انجام مطالعه، فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و سطح اسید اوریک سرم اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    مصرف آلوپورینول نسبت به دارونما به طور معنی داری منجر به کاهش فشار خون سیستولیک (0002/ 0 = P) و دیاستولیک (0003/ 0 = P) شد، اما با در نظر گرفتن سن و جنسیت، کاهش معنی دار فشار خون سیستولیک و دیاستولیک فقط در مردان بالای 50 سال دیده شد. در مردان کمتر از 50 سال و زنان، کاهش فشار خون از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    درمان هیپراوریسمی با آلوپورینول، در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مردان بالای 50 سال موثر است. در حالی که در مردان کمتر از 50 سال و زنان مبتلا به پرفشاری خون و هیپراوریسمی، این دارو تاثیر چشمگیری در کاهش فشار خون ندارد.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، آلوپورینول، هیپراوریسمی
  • مقاله کوتاه
  • بررسی میزان شیوع کاردیومیوپاتی در زنان باردار
    عزیز الله ادیب، هاله شهلازاده صفحه 5
    مقدمه
    کاردیومیوپاتی در طی دوران بارداری و بعد زایمان، از نوع اتساعی و با علت نامشخص می باشد که در طی بارداری و 6 ماه بعد از آن تشخیص داده می شود. علایم بیماری شامل تنگی نفس، ادم خفیف اندام تحتانی و ضعف و بی حالی می باشد. این علایم، گاهی در دوران بارداری به عنوان علایم طبیعی بارداری تلقی شده، در نتیجه بیماری دیر تشخیص داده می شود..تشخیص بیماری بر اساس معاینات بارداری و اکوکاردیوگرافی است. میزان شیوع کاردیومیوپاتی بارداری بر اساس موقعیت های جغرافیایی، متفاوت می باشد. در امریکا این میزان یک در 4000-2289 تولد زنده می باشد، در افریقای جنوبی یک در 1300 زن باردار، در هاییتی یک در 1300 و در نیجریه، یک در 100 گزارش شده است.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی، در طی 12 ماه در نیمه ی دوم سال 1391 و نیمه ی اول سال 1392، برای کلیه ی افراد تحت مطالعه، که دارای شاخص های ورود به مطالعه بودند و رضایت به این کار هم داشتند، پرسش نامه ی پژوهشگرساخته تکمیل شد و معاینات بالینی شامل تعیین فشار خون و نوار قلب به عمل آمد. برای بیماران بستری شده به دلایل قلبی، اکوکاردیوگرافی نیز انجام شد.
    یافته ها
    در مدت یک سال، در 8100 مورد بارداری، میزان شیوع کاردیومیوپاتی، یک در 2700 نفر بود که در یک مورد، به مرگ منتهی شد.
    نتیجه گیری
    بیماری های قلبی- عروقی در دوران بارداری و بعد از بارداری باید جدی گرفته شود.
    کلیدواژگان: حاملگی، کاردیومیوپاتی، اکوکاردیوگرافی
|
  • Azar Baradaran, Mohsen Fazilat, Noushin Afshar, Moghaddam, Ali Mehrabi, Koushki Page 1
    Background
    Atypical squamous cells of undetermined significance (ASC-US), atypical squamous cells-cannot exclude high-grade squamous intraepithelial lesion (ASC-H), low-grade and high-grade squamous intraepithelial lesion (LSIL and HSIL) are among epithelial cell abnormalities reported on Pap smear test. This study aimed to determine the frequency of ASC-US, ASC-H, LSIL and HSIL on Pap smear reports in the main educational hospital of Isfahan city, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, reports of ASC-US, ASC-H, LSIL, and HSIL on Pap smear test during 2008 to 2014 were extracted from the pathology archive of Alzahra Hospital. Demographic data of the patients were also extracted from the same archive. Data were analyzed using SPSS software. Descriptive statistics was used to determine the frequency of abnormalities.
    Findings
    We found 46 reports of ASC-US, ASC-H, LSIL, and HSIL among 10754 Pap smear reports in the study time period. Of these, 36 (78.3%), 6 (13%), 3 (6.5%), and 1 (2.2%) were ASC-US, ASC-H, LSIL, and HSIL, respectively. The highest frequency of these epithelial cell abnormalities was reported in 2008 and 2009.
    Conclusion
    Findings of this study show a low frequency of ASC-US, ASC-H, LSIL, and HSIL reports on Pap smear tests in the main educational hospital of Isfahan city. However, these statistics cannot be an exact representative of the frequency of these conditions throughout Isfahan Province. To determine the frequency of these epithelial cell abnormalities on Pap smear tests in Isfahan province, further studies on larger populations are necessary.
    Keywords: Pap smear, Atypical squamous cells of undetermined significance (ASC, US), Atypical squamous cells, cannot exclude high, grade squamous intraepithelial lesion (ASC, H), Low, grade squamous intraepithelial lesion (LSIL), High, grade squamous intraepithelial lesion (HSIL)
  • Saeed Kermani, Zahra Karimi, Majid Barekatain Page 2
    Background
    With increasing average life expectancy in the world, Alzheimer's disease has become one of the important common diseases. However, due to the loss of brain cells, the patient's mental abilities are irreversible and it is essential to predict at early stage; so, pharmacotherapy is more effective in inhibiting the development of the disease. The diagnosis methods are biochemical and psychological. Recently, magnetic resonance imaging (MRI) has been attended as a noninvasive and low-cost method. In this study, we tried to compare and evaluate the changes in the volume of the gray matter using voxel-based morphometry in brain MRI of normal elderly people and those with mild cognitive impairment (MCI).
    Methods
    This study included 23 patients with mild cognitive impairment and 17 normal subjects. All subjects underwent neuropsychological testing and neuropsychiatry unit cognitive assessment tool (NUCOG) and the subjects were scanned using 1.5T MRI. Images were processed and analyzed using SPM8 running on MATLAB 2013b software. Finally for statistical analysis, modulated images of two groups were compared and evaluated.
    Findings
    In comparison between the two groups, we found statistically significant difference (P < 0.05) with family wise error (FWE). Patients with mild cognitive impairment had significantly lower brain gray matter volume in frontal (P = 0.013) and medial temporal (P = 0.025) lobes.
    Conclusion
    In this study, we found several regions of local brain atrophy in the patients with mild cognitive impairment that could reduce the gray matter volume.
    Keywords: Voxel, based morphometry, Mild Cognitive Impairment, Gray Matter volume, Magnetic resonance imaging (MRI)
  • Hamid Beyzaei, Behzad Ghasemi, Vahidreza Askari Page 3
    Background
    Spread of antibiotic-resistant strains of nosocomial gram-negative bacteria is a serious threat to patients, hospital personnel and general health. Researchers consider identifying and using of novel antibacterial compounds as one of the most effective solutions to this threat. Thiazole, imidazolidine and tetrahydropyrimidine derivatives are of the most recognized new antibacterial compounds and in this study, their antibacterial effect against three gram-negative nosocomial bacteria, Proteus mirabilis, Shigella dysenteriae and Acinetobacter baumannii, was evaluated.
    Methods
    For the aim of assessing antibacterial effect, the disk diffusion method and the dilution procedure in 96-well plate were used to determine the diameter of growth inhibition zone and the minimum inhibitory concentration (MIC), respectively.
    Findings
    None of imidazolidines, tetrahydropyrimidines and thiazoles had any inhibitory effect against tested bacteria; only, the inhibitory effect of thiazole 4 was proven on Proteus mirabilis and Shigella dysenteriae with halo diameters of 16.4 and 19.3 mm as well as MICs of 125 and 62.5 µg/ml, respectively. Of course, this compound itself had no inhibitory effect on Acinetobacter baumannii.
    Conclusion
    In this study, the inhibitory effect of one of the novel thiazole derivatives was shown on two bacteria, Proteus mirabilis and Shigella dysenteriae. This compound can be used as bacterial inhibitor if additional in-vitro and in-vivo tests are carried out and its therapeutic effects and toxicity are investigated.
    Keywords: Antibacterial effect, Thiazoles, Imidazolidines, Tetrahydropyrimidine
  • Mohadeseh Pour, Pouneh, Rouhollah Narimani, Saeed Mardani, Ali Momeni, Hamid Nasri Page 4
    Background
    Hypertension is one of the most common diseases in the world causing mortality and morbidity; however it is not controlled well yet. Treatment of predisposing factors of hypertension can help to control this disease. Hyperuricemia is known as one of the risk factors of hypertension, but there are limited studies, whether reducing serum uric acid level can cause lowering high blood pressure or not. This study evaluated the effect of allopurinol -uric acid lowering drug- on uncontrolled hypertension in patients with hyperuricemia.
    Methods
    This was a double-blind randomized clinical trial study on 50 patients with uncontrolled hypertension who also had hyperuricemia. After sex, age and body mass index (BMI) matching, the patients were divided to two groups: first group received 200 mg allopurinol daily and the second received placebo for two months. Systolic and diastolic blood pressure and serum uric acid level were measured at the start and end of study. Finally, the obtained data were analyzed using SPSS21 software.
    Findings
    Allopurinol caused significant reduction in systolic (P = 0.0002) and diastolic (P = 0.0003) blood pressure. But, considering the age and sex, allopurinol is just significantly effective on lowering systolic and diastolic blood pressure in men older than 50 years, neither in men younger than 50 years nor in women.
    Conclusion
    Treatment of hyperuricemia with allopurinol has positive effects on lowering blood pressure in men older than 50 years. It is not effective in men less than 50 years of age and in women.
    Keywords: Hypertension, Hyperuricemia, Allopurinol
  • Prevalence of Peripartum Cardiomyopathy in Pregnant Women
    Azizollah Adib, Haleh Shahlazadeh Page 5
    Background
    Peripartum cardiomyopathy (PPCM) is a form of dilated cardiomyopathy of unclear etiology affecting women without preexisting heart disease during the last month of pregnancy or the first 6 months postpartum. Most of the women present in the first month postpartum with typical heart failure symptoms such as dyspnea, lower extremity edema, and fatigue. These symptoms are often initially erroneously diagnosed as part of the normal puerperal process. Diagnosis can be aided by the finding of an echocardiography. The reported incidence of peripartum cardiomyopathy varies due to wide geographical variation, with reported incidences of 1:2289 to 1:4000 live births in the United States, 1:1000 in South Africa, 1:300 in Haiti, and 1:100 in Zaria and Nigeria.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study in 2013, for all the pregnant women with the inclusion criteria who agreed to participate, a researcher-made questionnaire was filled and complete clinical examination including electrocardiography was done. For the patients who were hospitalized for cardiovascular reasons, echocardiography was done.
    Findings
    During 1 year, in 8100 studied pregnancy, the incidence of peripartum cardiomyopathy was 1:2700 live births; one case tended to death.
    Conclusion
    Cardiovascular disease in women of reproductive age and postpartum period is serious and need perfect cares.
    Keywords: Pregnancy, Cardiomyopathy, Echocardiography