فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:13 Issue: 11, Nov 2015

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 11, Nov 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/09/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهروز غارثی فرد*، زهرا قاسمی، سعید شاکری، شبنم به دین، فاطمه آقایی، زهرا ملک حسینی صفحه 673
    مقدمه

    آزواسپرمی یک مشکل بالینی است که با فقدان کامل اسپرم در مایع منی تعریف می گردد. هورمون محرک فولیکولی عضوی از خانواده ی هورمون های گلیکو پروتینی است که نقش مهمی در تولید مثل انسان دارد، زیرا برای اسپرماتوژنز نرمال ضروری است. پلی مورفیسم های تک نوکلوتیدی گوناگونی در ژن گیرنده ی هورمون محرک فولیکولی گزارش شده است که ممکن است روی عملکرد این گیرنده تاثیر بگذارند.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه ی بین پلی مورفیسم های ژن گیرنده ی هورمون محرک فولیکولی در نواحی A919G, A2039 و استعداد ابتلا به آزواسپرمی در مردان نابارور ایرانی می باشد. به علاوه، در این مطالعه ارتباط میان سطح هورمون محرک فولیکولی در سرم افراد مورد مطالعه و پلی مورفیسم های ژن گیرنده ی هورمون محرک فولیکولی در نواحی ذکر شده مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ی مورد-شاهدی روی 212 بیمار آزواسپرمی (126 مورد غیر انسدادی و 86 مورد انسدادی) و 200 مرد ایرانی سالم انجام شده است. دو پلی مورفیسم گیرنده ی هورمون محرک فولیکولی در موقعیت های A919G, A2039G با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفته است. به علاوه ارتباط سطح سرمی هورمون محرک فولیکولی و پلی مورفیسم گیرنده ی هورمون محرک فولیکولی در موقعیت های A919G, 2039G نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

    نتایج

    داده های آماری نشان دادند در موقعیت A919G ژنوتیپ AA و الل A دارای فراوانی بیشتری در بیماران آزواسپرمی انسدادی در مقایسه با گروه کنترل هستند (P=0.001). در مورد پلی مورفیسم A2039G تفاوت معنا داری در دو گروه آزواسپرمی و کنترل مشاهده نگردید. میزان متوسط سطح سرمی FSH در مردان آزواسپرمی غیر انسدادی بیشتر از بیماران آزواسپرمی انسدادی بود (به ترتیب 23/8 و 13/8، P=0.04).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پلی مورفیسم های ژنتیکی در ژن گیرنده هورمون محرک فولیکولی ممکن است استعداد ابتلا به بیماری آزواسپرمی در مردان ایرانی را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: گیرنده هورمون محرک فولیکولی، ناباروری مردان، پلی مورفیسم، آزواسپرمی
  • طیبه رستگار، مهریار حبیبی رودکنار، ثریا پروری، مریم باعزم* صفحه 679
    مقدمه

    سلول های سرتولی نقش محوری در ایجاد محیط مناسب جهت خودنوزایی و متعهد شدن سلول های بنیادی اسپرماتوگونی جهت تمایز ایفا می کنند. بقای سلول های بنیادی اسپرماتوگونی و یا القای اسپرماتوژنز در محیط آزمایشگاه ممکن است یک روش درمانی جهت درمان ناباروری افراد مذکر محسوب شود.

    هدف

    این مطالعه نقش LIF را در تکثیر سلول های بنیادی اسپرماتوگونی و عملکرد سلول های سرتولی را در تکثیر و تمایز این سلول ها مورد ارزیابی قرار داده است.

    مواد و روش ها

    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی از بیضه موش های نر بالغ با تکنیک جداسازی با میدان مغناطیسی و آنتی بادی برعلیه آنتی ژن 1 سلول های تیموسی جدا گردید. از طرف دیگر سلول های سرتولی هم با استفاده از پلیت های پوشیده شده با لکتین جداسازی شدند. سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در حضور و عدم حضور LIF بر روی سلول سرتولی به مدت 7 روز کشت داده شدند. تاثیر این شرایط بر روی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی از نظر بیان ژنهای میوزی و پس میوزی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز معکوس و همچنین از نظر ساختار میکروسکوپی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که سلول هایی که با سلول سرتولی در حضور LIF هم کشتی یافته بودند کلونی هایی را بر روی لایه سلولهای سرتولی تشکیل دادند. این کلونی ها فعالیت آلکالین فسفاتازی داشته و ژن های اختصاصی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی را بیان می کردند. سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در غیاب LIF تمایل زیادی جهت تکثیر از خود نشان ندادند و ژنهای میوزی و پس میوزی را بیان کردند و همچنین این سلول ها ژن های اختصاصی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی را بیان نکردند (05/0≥p).

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان داد که هم کشتی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی به همراه سلول سرتولی شرایطی را جهت تکثیر و تمایز کارآمد جهت درمان ناباروری مردان فراهم می کند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، سلول سرتولی، تکثیر، تمایز، هم کشتی، فاکتور مهارکننده لوسمی
  • مهدیه مجیبیان، صدیقه سهیلی خواه*، محمد علی فلاح زاده، مریم جنتی مقدم صفحه 687
    مقدمه

    مصرف ویتامین د در دوران بارداری میتواند از پیدایش عوارض بارداری پیشگیری نماید.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی، بررسی اثر ویتامین د با دوز 50000 واحد هر دو هفته بر پیامد بارداری در مادر و نوزاد مانند میزان بروز دیابت بارداری، پرفشاری خون بارداری، پراکلامپسی، زایمان زودرس و سطح ویتامین د مادر در زمان بارداری و همچنین میزان ویتامین د بند ناف، وزن، قد و دور سر نوزاد و مقایسه آن با گروهی که 400 واحد ویتامین د روزانه دریافت میکردند بود.

    مواد و روش ها

    500 خانم باردار با سن بارداری 12تا 16 هفته که سطح سرمی ویتامین د کمتر از 30 میلی لیتر/نانوگرم داشتند به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه (الف) ویتامین د با دوز 400 واحد روزانه (دوز رایج روزانه) و گروه دیگر(گروه ب) 50000 واحد دو هفته یکبار دریافت نمودند. پیامدهای بارداری و نوزادی در دو گروه بررسی شد.

    نتایج

    میزان بروز دیابت بارداری در گروه ب بطور معنی داری کمتر از گروه الف بود (6.7% در برابر 13.4%). میانگین سطح ویتامین د در زمان زایمان در گروه ب بطور معنی دار از گروه الف بالاتر بود 19.8±37.9 در مقابل 18.8±27.2. از نظر میزان بروز پراکلامپسی و پر فشار خونی و زایمان زودرس در دو گروه تفاوتی دیده نشد. میانگین سطح سرمی ویتامین د بند ناف در گروه ب بالاتر از گروه الف بود 18±37.9 در برابر 19±29.7. میانگین وزن قد، دور سر و اپگار دقایق 1 و 5 در بین دو گروه تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد مصرف ویتامین د هر دو هفته با دوز 50000 میزان بروز دیابت بارداری را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: ویتامین د، پیامد بارداری، دیابت بارداری
  • مریم خوشنود شریعتی، زهره کریمی، ماهرو رضایی نژاد، آزیتا بصیری، فرحناز ترکستانی، ثریا صالح گرگری* صفحه 697
    مقدمه

    مرگ و میر و عوارض مربوط به زایمان پره ترم هنوز از مباحث مهم پری ناتال محسوب می گردد. در کشورهای پیشرفته و صنعتی، زایمان زودرس عامل 70% مرگ و میر و 75% عوارض دوران نوزادی می باشد.

    هدف

    هدف این مطالعه تعیین فاکتورهای خطر تولد زایمان های زودرس زیر 34 هفته و بررسی پیامد های پره ناتال این نوزادان تا زمان ترخیص از بیمارستان می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به شکل کوهورت گذشته نگر بر روی تمامی نوزادان نارسی که بین هفته های 24 تا 33 هفته و 6 روز بارداری در بیمارستان مهدیه تهران طی آبان ماه سال 1390 لغایت فروردین ماه سال 1391 بدنیا آمده بودند صورت پذیرفت.

    نتایج

    از 1185 نوزاد نارس بدنیا آمده در این فاصله زمانی (زیر 37 هفته)، 475 نوزاد نارس (40/08%) بدنیا آمده بین 24-34 هفته در این مطالعه وارد شدند. مطالعه ما نشان داد مهمترین عوامل خطر مامایی در تولد این نوزادان نارس عبارتند از: پره اکلامپسی (21%)، پاره شدن زود هنگام کیسه آمینون (20/3%)، جدا شدن جفت (10%)، و عوامل ناشناخته (48.7%). میزان مرگ در این نوزادان نارس 9/05% بود و مهمترین عوارض آن ها عبارت بودند از: عفونت (46/94%)، سندرم دیسترس تنفسی (41/47%)، مجرای شریانی باز(21/47%)، رتینوپاتی ناشی از پره ماچوریتی (3/57%)، آنتروکولیت نکروزان (1/68%)، خونریزی داخل بطنی 1/05%)، و دیسپلازی برونکوپولمونری (84.%).

    نتیجه گیری

    تولد زودرس با برونداد پری ناتال ناخوشایند مرتبط می باشد. این وضعیت نیازمند ارتقاء مراقبت های پری ناتال و بهبود بخش های مراقبتی ویژه نوزادان می باشد.

    کلیدواژگان: پاره شدن زودرس پرده های جنینی، پره اکلامپسی، مرگ نوزاد، سندرم دیسترس تنفسی، انتروکولیت نکروزان
  • فاطمه رودباری، ناهید عابدی، علیرضا طالبی* صفحه 703
    مقدمه

    مطالعات اندکی مبنی بر تاثیرات سوء ایبوپروفن بر پتانسیل باروری و ساختار DNA اسپرم وجود دارد.

    هدف

    تعیین اثرات ایبوپروفن بر پارامترها، تراکم کروماتین و ساختار DNA اسپرم موش.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، تعداد 36 موش بالغ با متوسط وزنی 37 گرم به سه گروه کنترل (گروه I، 12 سر)، گروه دوز نرمال ایبوپروفن (گروه II، 12 سر) و گروه دوز بالا (گروه III، 12 سر) تقسیم گردیدند. دارو با دوزهای متفاوت در آب آشامیدنی حیوانات حل گردید. بعد از 37، 70 و 105 روز، ناحیه دم اپیدیدیم موش ها خارج گردیده و در محیط Hams F10 در درجه حرارت 37 و فشار CO2 5 درصد به مدت 30 دقیقه برای خروج اسپرمها قرار داده شدند. نمونه های اسپرم جهت پارامترها (تحرک، مورفولوژی و تعداد)، ساختار DNA (تست SCD) و تراکم کروماتین (رنگ آمیزیهای آنیلین بلو و کرومومایسین A3) مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    بعد از 35 روز علاوه بر پارامترهای اسپرم، ساختار کروماتین نیز دچار مشکل شده و اسپرمهای نابالغ به طور معنی داری در گروه های تحت تیمار افزایش یافته بودند (P<0.05). اما بعد از 70 روز میزان قطعه قطعه شدن DNA ارزیابی شده با SCD در گروه II افزایش یافته(66.5±0.7) و درصد اسپرمهایی با کروماتین نابالغ(AB+, CMA3+ در گروه III بیشتر از سایر گروه ها بود (بترتیب 77.5±0.7 و 49.5±6.3). بعد از 105 روز تنها اسپرمهایی با تراکم کروماتین کم (AB+) در گروه II با دوز نرمال و همچنین گروه III با دوز بالا افزایش معنی داری را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    ایبوپروفن میتواند سبب کاهش پارامترهای اسپرم، تراکم کروماتین و ساختار DNA اسپرم گردد. این نکته بایستی در نظر گرفته شود که اثرات این دارو وابسته به دوز بوده و در موارد حاد و مزمن مصرف مشاهده میشود.

    کلیدواژگان: ایبوپروفن، اسپرم، DNA، کروماتین، موش
  • محمدرضا معین، محمود رضا معین، جلال قاسم زاده، پروین ثابتی، سهیلا پور معصومی صفحه 711
    مقدمه

    مردان عامل نیمی از علل ناباروری را تشکیل می دهند. در حدود نیمی از این مردان دچار آزواسپرمی هستند که می تواند بصورت انسدادی و یا غیر انسدادی باشد. بیوپسی تشخیصی بیضه و اخیرا استخراج اسپرم از بیضه مهمترین و دقیق ترین روش های تشخیصی و احیانا درمانی بعد از آن می باشند. بیوپسی بیضه میتواند بصورت یکطرفه و یا دو طرفه انجام شود. ارزش بیوپسی یکطرفه و یا دو طرفه در این بیماران مورد بحث می باشد.

    هدف

    ارزیابی ضرورت بیوپسی بصورت دو طرفه با توجه به روش های تشخیصی و درمانی جدید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه گذشته نگر ما به بررسی نتایج بیوپسی بیضه در 419 بیمار مرد که با آزواسپرمی به مرکز تحقیقاتی-درمانی ناباروری یزد بین سالهای 1388 تا 1392 مراجعه نموده بودند را مورد بررسی قرار دادیم. بیماران با آزواسپرمی انسدادی تشخیص داده شده از مطالعه خارج شدند.

    نتایج

    254 بیمار (60.6%) تحت بیوپسی یکطرفه بیضه قرار گرفتند که در 175 بیمار (88.4%) اسپرم بصورت موفقیت آمیزی از بیضه ها استخراج گردید. بیوپسی دو طرفه بیضه در 165 بیمار (39.4%) انجام شد که تنها در 37 بیمار (22.4%) اسپرم در بیضه ها یافت شد.

    نتیجه گیری

    بخاطر احتمال پایین نتایج مثبت در بیوپسی دو طرفه بیضه مخصوصا در مواردیکه نمونه گرفته شده از بیضه اول منفی باشد ما توصیه می کنیم که پزشکان با در نظر گرفتن فواید و مضرات بیوپسی دو طرفه و با توجه به روش های نوین و دقیق تر بازیابی اسپرم مثل میکرو تسه اقدام به انجام بیوپسی دو طرفه بیضه نمایند.

    کلیدواژگان: ناباروری، آزواسپرمی، استخراج اسپرم از بیضه
  • صفحه 715
    مقدمه

    پاسخ ضعیف تخمدان در بعضی از بیماران IVF – ET مشاهده میشود. هر چند که بعضی از مطالعات به نقش FSHR در این رابطه اشاره دارد ولی هیچ دلیل مستقیمی نشان دهنده ارتباط بین ژنوپیت FSHR و پاسخ تخمدان نمی باشد.

    هدف

    بررسی مکانیزم مولکولی ارتباط بین جهش FSHR با سلولهای گرانولوزای تخمدانی و پاسخ ضعیف تخمدان.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 158 زن تحت برنامه تحریک تخمدان کنترل شده جهت درمان IVF در مرکز باروری بیمارستان Renmin دانشگاه Wuhan انجام شد. قطعه 263 جفت بازی DNA قبل از ناحیه شروع 5 گیرنده FSH تعیین ترالی شد در بیماران تحت IVF که 70 نفر از آنها پاسخ ضعیف تخمدان و 88 نفر پاسخ نرمال داشتند.

    نتایج

    یک جهش نقطه ای در محل 29 که تبدیلG به A بودند در 63 نفر از 158 مورد (40%) مشاهده شد. در بین افراد با این جهش تعداد افراد با پاسخ ضعیف تخمدان به طور معنی داری بالاتر بود (60% در مقابل 23/9% ,; (χ2=21.450, p=0.000 بعلاوه تفاوت در شمارش فولیکولهای آنترال (AFC) و تخمکهای برداشته شده واضح بود. میزان پیک E2 و تعداد تخمکهای بالغ شده در بین دو گروه کاملا متفاوت بود. به هر حال هیچ تفاوت معنی داری (t= 0.457,p=0.324) در میزان FSH اساسی بین دو گروه نبود. (normal group, 7.2±2.3 U/L; mutation group, 7.1±2.0 U/L).

    نتیجه گیری

    فعالیت پروموتور گیرنده FSH به طور معنی داری تحت تاثیر حمل 29 ژن است. جهش تبدیل G به A فعالیت پروموتور را کاسته و منجر به پاسخ ضعیف به FSH می شود.

    کلیدواژگان: گیرنده هورمون تحریک کننده فولیکول، سلولهای گرانولوزای تخمدان، ناباروری، پاسخ تخمدانی
  • صفحه 721
    مقدمه

    با وجود آلاینده های محیطی مانند سرب، میوه های گرانبهایی مانند Jambul نادیده گرفته می شوند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره پالپ Jambul بر اثرات مضر سرب در اپیتلیوم مطبق کاذب و استروسیلیای اپیدیدیم و مجرای دفران موش بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 راس موش نر جوان (Mus musculus) به طور تصادفی در 3 گروه 10 تایی شامل: کنترل، سرب (Pb) و سرب + Jambul (Pb-J) مورد بررسی قرار گرفتند. گروه های Pb و Pb-J آب آشامیدنی حاوی 50 ppm سرب به طور آزاد به مدت 15 روز و آب آشامیدنی بدون سرب برای 5 روز بعد دریافت نمودند. به گروه pb-J، عصاره پالپ jambul (12 mL/12h) داده شد. گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. در روز بیست و یکم بعد از درمان همه حیوانات کشته شده و ارگان ها (اپیدیدم و وازودفران) از نظر تغییرات بافت شناسی و میکروتریک بررسی گردیدند.

    نتایج

    تغییرات مشخص بافتی و میکرومتریک در اپیدیدیم و مجرای دفران در گروه تحت درمان با سرب دیده شد. کاهش معنی داری (P ≤ 0.05) در سطح مقطع از سر و دم وجود داشت در حالی که افزایش سطح مقطع تنه اپیدیدیم همراه با تغییرات مشهود ضخامت اپیتلیوم وجود داشت. اثر برجسته آپوپتوز و واکویله شدن در اپیتلیوم مطبق کاذب تنه و تخریب استروسیلیای اپیدیدیم و مجرای دفران در گروه سرب نسبت به گروه کنترل وجود داشت. قطع سرب به مدت 5 روز و درمان همزمان با Jambul در گروه مواجهه با سرب منجر به بهبود قابل توجهی با نشانه های روشنی از تکثیر و بازآرایی در اپیتلیوم مطبق کاذب و استروسیلیای هر دو اندام شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که اپیدیدیم و مجرای دفران به قرار گرفتن در معرض سرب بسیار حساس هستند در حالی که عصاره پالپ Jambul پتانسیل کاهش دهنده غنی در برابر چنین تغییرات هیستوپاتولوژیکی را نشان داده است.

    کلیدواژگان: اپیدیدیم، وازودفران، آپوپتوزیس، استروسیلیا، Jambul
  • مرضیه طالبیان، فاطمه رحیمی شعرباف*، محبوبه شیرازی، بتول تیموری، نرگس ایزدی مود، سهیلا سرمدی صفحه 729
    مقدمه

    حاملگی سه قلویی مونوزیگوت مونوکوریون همراه با دو قل به هم چسبیده، یک حالت بسیار نادر می‌باشد و با عوارض بسیاری همراهی دارد.

    مورد

    در این معرفی، ما موردی را که شرح می دهیم، یک حاملگی سه قلوی مونوکوریون-دی آمنیون است که پس از باروری آزمایشگاهی (IVF) با تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) ایجاد شده بود. در سن بارداری 6 هفته و 4 روز، یک ساک حاملگی مشاهده شده بود و در سن 12 هفته و 2 روز بارداری، سه قلویی با دو قل به هم چسبیده مشخص شده بود. پس از انجام مشاوره با والدین، آنها حذف جنین های به هم چسبیده را انتخاب کردند. در 16 هفتگی بارداری، حذف انتخابی جنین ها، با استفاده از رادیوفرکونسی به صورت موفقیت آمیزی انجام گرفت. متاسفانه یک روز پس از انجام این عمل، پارگی پرده ها رخ داد و یک هفته بعد، کل جنین ها و جفت، به طور خود به خودی دفع شدند.

    نتیجه گیری

    حاملگی سه قلویی مونوکوریون همراه با دو قل به هم چسبیده بسیار نادر می‌باشد. این نوع بارداری با عوارض بسیاری همراه است. تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، میزان بارداری های دوقلوی مونوزیگوت و دوقلوهای به هم چسبیده را افزایش میدهد. انجام مشاوره با والدین قبل از اقدام به IVF بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: دوقلوهای به هم چسبیده، حاملگی سه قلو، مونوکوریون دی آمنیون، حذف با رادیوفرکونسی
|
  • Gharesi, Fard B.*, Ghasemi Z., Shakeri S., Behdin Sh, Aghaei F., Malek, Hosseini Z Page 673
    Background

    Azoospermia is the medical condition of a man not having any measurable level of sperm in his semen. Follicle stimulating hormone (FSH) is a member of the glycoprotein hormone family that plays an important role in human reproduction because of its essential role in normal spermatogenesis. Various Single Nucleotide Polymorphisms (SNPs) have been reported within FSH receptor (FSHR) gene that may affect the receptor function.

    Objective

    The present study aimed to investigate the correlation between two FSHR SNPs at positions A919G, A2039G, and susceptibility to azoospermia in a group of Iranian azoospermic men. The association between FSH levels within the sera and A919G and A2039G alleles and genotypes were also investigated.

    Materials And Methods

    This case control study was performed on 212 men with azoospermia (126 non-obstructive and 86 obstructive) and 200 healthy Iranian men. Two FSHR gene SNPs were genotyped using PCR-RFLP method. The relationship between FSH levels within the sera and A919G and A2039G alleles and genotypes were also investigated.

    Results

    Statistical analysis indicated that at A919G position, AA genotype and A allele were more frequent in obstructive azoospermia cases compared to nonobstructive or normal men (p=0.001). Regarding A2039G polymorphisms, no significant difference was observed between both azoospermia groups and the controls. The mean level of serum FSH was higher in the non-obstructive men compared to the obstructive patients (23.8 versus 13.8, respectively, p= 0.04).

    Conclusion

    The results of the present study indicated that the genetic polymorphisms in the FSHR gene might increase the susceptibility to azoospermia in Iranian men.

    Keywords: FSH receptor, Male infertility, Polymorphism, Azoospermia
  • Rastegar T., Habibi Roudkenar M., Parvari S., Baazm M.* Page 679
    Background

    Sertoli cells play a pivotal role in creating microenvironments essential for spermatogonial stem cells (SSCs) self-renewal and commitment to differentiation. Maintenance of SSCs and or induction of in vitro spermiogenesis may provide a therapeutic strategy to treat male infertility.

    Objective

    This study investigated the role of luekemia inhibitory factor (LIF) on the propagation of SSCs and both functions of Sertoli cells on the proliferation and differentiation of these cells.

    Materials And Methods

    SSCs were sorted from the testes of adult male mice by magnetic activated cell sorting and thymus cell antigen 1 antibody. On the other hand, isolated Sertoli cells were enriched using lectin coated plates. SSCs were cultured on Sertoli cells for 7 days in the absence or presence of LIF. The effects of these conditions were evaluated by microscopy and expression of meiotic and post meiotic transcripts by reverse transcriptase polymerase chain reaction.

    Results

    Our data showed that SSCs co-cultured with Sertoli cells in the presence of LIF formed colonies on top of the Sertoli cells. These colonies had alkaline phosphatesase activity and expressed SSCs specific genes. SSCs were enjoyed limited development after the mere removal of LIF, and exhibiting expression of meiotic and postmeiotic transcript and loss of SSCs specific gene expression (p< 0.05).

    Conclusion

    Our findings represent co-culture of SSCs with Sertoli cells provides conditions that may allow efficient proliferation and differentiation of SSCs for male infertility treatment.

    Keywords: Spermatogonial stem cells, Sertoli cell, Proliferation, Differentiation, Co, culture, Luekemia inhibitory factor
  • Mojibian M., Soheilykhah S.*, Fallah Zadeh Ma, Jannati Moghadam M Page 687
    Background

    Vitamin D supplementation during pregnancy has been supposed to defend against adverse gestational outcomes.

    Objective

    This randomized clinical trial study was conducted to assess the effects of 50,000 IU of vitamin D every two weeks supplementation on the incidence of gestational diabetes (GDM), gestational hypertension, preeclampsia and preterm labor, vitamin D status at term and neonatal outcomes contrasted with pregnant women that received 400 IU vitamin D daily.

    Materials And Methods

    500 women with gestational age 12-16 weeks and serum 25 hydroxy vitamin D (25 (OH) D) less than 30 ng/ml randomly categorized in two groups. Group A received 400 IU vitamin D daily and group B 50,000 IU vitamin D every 2 weeks orally until delivery. Maternal and Neonatal outcomes were assessed in two groups.

    Results

    The incidence of GDM in group B was significantly lower than group A (6.7% versus 13.4%) and odds ratio (95% Confidence interval) was 0.46 (0.24-0.87) (P=0.01). The mean ± SD level of 25 (OH) D at the time of delivery in mothers in group B was significantly higher than A (37.9 ± 19.8 versus 27.2 ± 18.8 ng/ml, respectively) (P=0.001). There were no differences in the incidence of preeclampsia, gestational hypertension, preterm labor, and low birth weight between two groups. The mean level of 25 (OH) D in cord blood of group B was significantly higher than group A (37.9 ± 18 versus 29.7 ± 19ng/ml, respectively). Anthropometric measures between neonates were not significantly different.

    Conclusion

    Our study showed 50,000 IU vitamin D every 2 weeks decreased the incidence of GDM.

    Keywords: Vitamin D, Pregnancy outcome, Gestational diabetes
  • Khoshnood Shariati M., Karimi Z., Rezaienejad M., Basiri A., Torkestani F., Saleh Gargari S.* Page 697
    Background

    Morbidity and mortality of preterm babies are important issues in perinatal medicine. In developed countries, preterm delivery is the cause of about 70% of mortality and 75% of morbidity in the neonatal period, respectively.

    Objective

    The aim of this study was to determine the risk factors for preterm labor and the outcomes, in terms of perinatal mortality and morbidity at the time of discharge home, among preterm infants at less than 34 weeks gestation.

    Materials And Methods

    A retrospective study was conducted and all infants with a gestational age of 24 to 33 weeks and 6 days who were born from November 1st, 2011 to March 31, 2012 were enrolled in this study.

    Results

    From 1185 preterm infants were born during this period, 475 (40.08%) infants with less than 34 weeks gestational age were included in the study. Our study showed the major obstetrical risk factors for preterm labor were as follows: preeclampsia (21%), premature rupture of membranes (20.3%), abruption of placenta (10%), and idiopathic cases (48.7%). The neonatal mortality rate in less than 34 weeks was 9.05%. Significant perinatal morbidity causesd in less than 34 weeks were as follows: sepsis (46.94%), respiratory distress syndrome (41.47%), patent ductus arteriosus (21.47%), retinopathy of prematurity (3.57%), necrotizing entrocolitis (1.68%), intra-ventricular hemorrhage (9%), and broncho-pulmonary dysplasia (0.84%).

    Conclusion

    Preterm birth is associated with adverse perinatal outcome. This situation needs to be improved by directing appropriately increased resources for improving prenatal health services and providing advanced neonatal care.

    Keywords: Premature rupture of fetal membranes, Pre, eclampsia, Infant death, Respiratory distress syndrome, Necrotizing entrocolitis
  • Roodbari F., Abedi N., Talebi Ar.* Page 703
    Background

    There are few studies indicating the detrimental effects of ibuprofen on sperm fertility potential and DNA integrity.

    Objective

    To determine the effects of Ibuprofen on sperm parameters, chromatin condensation and DNA integrity of mice.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 36 adult male mice with average weight 37 gr were divided into three groups, including control (group I, n=12), normal dosage of ibuprofen (group II, n=12) and high dosage (group III, n=12). Ibuprofen with different doses was dissolved in daily water of animals. After 35, 70 and 105 days, the cauda epididymis of mice were cut and incubated in Ham’s F10 media. Sperm samples were analyzed for parameters (motility, morphology and count), DNA integrity (SCD test) and chromatin condensation (chromomycin A3 and Aniline blue staining).

    Results

    After 35 days, in addition to above mentioned sperm parameters, all of the treated mice showed statistically significant increase in spermatozoa with immature chromatin (P<0.05). However, after 70 days, the rate of sperm DNA fragmentation assessed by SCD was increased in group II (66.5±0.7) and the percentage of immature spermatozoa (AB+ and CMA3+) was higher in group III (77.5±0.7 and 49.5±6.3 respectively) than other groups. After 105 days, the AB+ spermatozoa were increased in both normal dose and high dose groups.

    Conclusion

    Ibuprofen may cause a significant reduction in sperm parameters and sperm chromatin/DNA integrity in mice. It should be noted that these deleterious effects are dose-dependent and can be seen in early and late stage of drug treatments.

    Keywords: Ibuprofen, Sperm, DNA, Chromatin, Mice. This article is extracted from M.Sc. thesis
  • Moein Mr, Moein Mr*, Ghasemzadeh J., Pourmasoumi S Page 711
    Background

    About 10% to 15% of infertile men have azoospermia, which could be obstructive or non-obstructive. Diagnostic biopsy from the testis and recently testicular sperm extraction (TESE) are the most precise investigations in these patients. Testicular biopsy can be done unilaterally or bilaterally. The worth of unilateral or bilateral testicular biopsy in men with azoospermia is controversial.

    Objective

    To evaluate the necessity of bilateral diagnostic biopsy from the testis in new era of diagnosis and treatment of male infertility.

    Materials And Methods

    In this retrospective study, we reviewed the results of testis biopsy in 419 azoospermic men, referred to Yazd Research and Clinical Center for Infertility from 2009-2013. Patients with known obstructive azoospermia were excluded from the study.

    Results

    In totally, 254 infertile men (60.6%) were underwent unilateral TESE, which in 175 patients (88.4%) sperm were extracted from their testes successfully. Bilateral testis biopsy was done in 165 patients (39.4%) which in 37 patients (22.4%), sperm were found in their testes tissues.

    Conclusion

    Due to the low probability of positive bilateral TESE results especially when we can’t found sperm in the first side, we recommend that physicians reevaluate the risk and benefit of this procedure in era of newer and more precise technique of sperm retrieval like micro TESE.

    Keywords: Infertility, Azoospermia, Testicular sperm extraction
  • Dan W., Jing G., Liangbin X.*, Ting Zh, Ying Z Page 715
    Background

    Poor ovarian response phenomenon has been observed in some of the in vitro fertilization-embryo transfer patients. Some investigations found that follicle stimulating hormone receptor (FSHR) gene plays a role in the process, but no direct evidence shows the correlation between genotypes of FSHR and ovarian response.

    Objective

    Exploring the molecular mechanism behind the mutation of FSHR promoter association with ovarian granulosa cells and poor ovarian response.

    Materials And Methods

    This cross sectional study was performed using 158 women undergoing the controlled short program ovarian stimulation for IVF treatment. The 263 bp DNA fragments before the follicle stimulating hormone (FSH) receptor 5' initiation site were sequenced in the patients under IVF cycle, 70 of which had poor ovarian response and 88 showed normal ovarian responses.

    Results

    With a mutation rate of 40%, 63 in 158 cases showed a 29th site G→A point mutation; among the mutated cases, the mutation rate of the poor ovarian responders was significantly higher than the normal group (60% versus 23.9%; χ2=21.450, p<0.001). Besides, the variability was also obvious in antral follicle count, and ovum pick-ups. The estradiol peak values and the number of mature eggs between the two groups had significant difference. However, there was no obvious variability (t=0.457, p=0.324) in the basic FSH values between the two groups (normal group, 7.2±2.3 U/L; mutation group, 7.1±2.0 U/L).

    Conclusion

    The activity of FSHR promoter is significantly affected by the 29th site G→A mutation that will weaken promoter activity and result in poor response to FSH.

    Keywords: Follicle stimulating hormone receptor, Ovarian granulosa cells, Infertility, Ovarian response, Promoter
  • Abbas T. *, Ahmad Kr, Ullah A., Iqbal S., Raees K Page 721
    Background

    Precious fruits like jambul are neglected and wasted while environmental pollutants like lead intake remain overlooked.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effects of the Jambul pulp extract on lead detrimental effects in pseudostratified epithelium and the stereocilia of mice epididymis and vas deferens.

    Materials And Methods

    Thirty young males mice (Mus musculus) were distributed randomly in 3 groups (n= 10) called control, Pb (Lead) and Pb-J (Lead-Jambul). The Pb and Pb-J were provided 50ppm Pb in drinking water ad libitum for 15 days and Pb free water for the next 5 days. The Pb-J group received 0.2ml jambul pulp extract on 12 hourly bases. Control group was not given any treatment. Organs (epididymis and vas deference) were recovered on 21st day after euthanasia. The organs were finally processed for histological and micrometric studies.

    Results

    Marked histologic and micrometric changes in both organs were noted in Pb group. These include significant (P ≤ 0.05) decrease in cross sectional area of caput and cauda epididymis folding tubing along with evident alterations of their endothelial thickness. Prominent signs of apoptosis (vacuolations) in the corpus pseudostratified endothelium and the destruction of stereocilia of the epididymis and vas deferens in Pb compared to control group were observed. Evident signs of recovery, in both organs, such as proliferation and rearrangements in pseudostratified endothelium and the stereocilia along with convincing recovery in micrometric parameters were observed in Pb-J group.

    Conclusion

    The results indicate that epididymis and vas deferens are highly sensitive to Pb exposure while Jambul pulp extract has shown rich mitigating potentials against such histopathologies.

    Keywords: Epididymis, Vas deferens, Apoptosis, Stereocilia, Jambul
  • Talebian M., Rahimi, Sharbaf F.*, Shirazi M., Teimoori B., Izadi, Mood N., Sarmadi S Page 729
    Background

    Monozygotic monochorionic triplet pregnancy with conjoined twins is a very rare condition and is associated with many complications. Case: In this study, we describe a monochorionic–diamniotic triplet pregnancy after in vitro fertilization with an intracytoplasmic sperm injection. At a gestational age of 6 weeks and 4 days of pregnancy one gestational sac was observed, and at a gestational age of 12 weeks and 2 days, triplets with conjoined twins were diagnosed. After consulting with the parents, they chose fetal reduction of the conjoined twins. Selective feticide was successfully performed by radiofrequency ablation at 16 weeks of pregnancy. Unfortunately, the day after the procedure, the membrane ruptured, and 1 week later, all fetuses and placenta were spontaneously aborted.

    Conclusion

    Monochorionic triplet pregnancy with conjoined twins is very rare. These pregnancies are associated with very serious complications. Intra cytoplasmic sperm injection increases the rate of monozygotic twinning and conjoined twins. Counseling with parents before IVF is very important.

    Keywords: Conjoined twins, Triplet pregnancy, Monochorionic, Diamniotic, Radiofrequency ablation