فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال دهم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • ندا بخش آبادی، رضا بشارتی، حمزه علی طهماسبی* صفحات 1-5
    مقدمه
    عصاره ها و اسانس های گیاهی در زمینه پزشکی و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند و دارای خاصیت ضدمیکروبی در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیزم ها می باشند. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره های اتانولی گل محمدی و آلوئه ورا نسبت به باکتری اشرشیاکلی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    عصاره گیری به روش خیساندن انجام گرفت، پس از تهیه عصاره ها، برای تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره های اتانولی گل محمدی و آلوئه ورا نسبت به باکتری E.coli از روش انتشار در آگار diffusion) Agar) استفاده شد و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) با استفاده از روش رقت لوله تعیین گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گل محمدی نسبت به عصاره اتانولی آلوئه ورا اثر ضدمیکروبی بیشتری در برابر باکتری اشرشیاکلی دارد. قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی گل محمدی به ترتیب برابر 14mm و MIC=25 Mg/ml و قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی آلوئه ورا به ترتیب برابر 7mm و MIC = 50Mg/ml بود.
    نتیجه گیری
    عصاره گل محمدی نسبت به عصاره آلوئه ورا دارای اثر ضد میکروبی بیشتری بوده است همچنین ترکیب عصاره اتانولی گل محمدی و آلوئه ورا باعث کاهش خاصیت ضدمیکروبی این عصاره ها گردید.
    کلیدواژگان: عصاره، گل محمدی، آلوئه ورا، اثر ضدمیکروبی، اشریشیاکلی
  • مسلم جعفری ثانی، معصومه معصومی کریمی، علی زارعی محمود آبادی*، مجبد بهابادی صفحات 6-12
    مقدمه
    استفاده از siRNA برای خاموش سازی بیان ژن ها امروزه در حال گسترش است. از جمله اهداف این تکنولوژی؛ جلوگیری از بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی است. مطالعه حاضر به منظور جلوگیری بیان گیرنده تیپ II این عامل (VEGFR-2: Vascular Endothelial Growth Factor Receptor II) با استفاده از siRNAی اختصاصی در محیط کشت صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    ابتدا با استفاده از توالی ژن هدف، توالی های siRNAی اختصاصی علیه آن طراحی؛ Blast و ساخته شد. از طرف دیگر cDNA سلول HUVEC سنتز و با کمک پرایمر اختصاصی و PCR به میزان موردنیاز تکثیر شد و سپس در وکتور بیانی PEFGP-N1 درج و تایید شد. پلاسمید ناقل حاصله با استفاده از لیپوفکتامین به سلول Hela که فاقد بیان ژن هدف بود انتقال داده شد. میزان بیان GFPدر وکتور اولیه و وکتور تراریخت شده در حضور و عدم حضور siRNA اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفت و میزان مهار ژن از طریق ارزیابی کاهش فلورسانس سبز رنگ ناشی از GFP و RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از دو siRNA به کار رفته بیانگر کاهش بیان ژن به ترتیب 56% و 62% در مقایسه با گروه کنترل بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    siRNAی اختصاصی طراحی شده علیه VEGFR-2 با استفاده از لیپوفکتامین به طور مناسب به داخل سلول منتقل و از بیان گیرنده به طور معنی دار جلوگیری نمود. در واقع با قطع مسیر پیام رسانی رگزایی، می تواند از پیدایش عروق جدید جلوگیری نماید لذا احتمالا به عنوان یک عامل مناسب درمانی جدید در جلوگیری و یا کاهش رگزایی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: VEGFR، 2، siRNA، نئوواسکولاریزاسیون، HUVEC، RT، PCR
  • نعیمه سیدفاطمی، فروغ رفیعی، محبوبه رضایی*، محبوبه سجادی هزاوه صفحات 13-22
    مقدمه
    زنان سرپرست خانوار از گروه های آسیب پذیری هستند که به دلیل مواجه بودن با وضعیت اقتصادی نامناسب و مسئولیت های چندگانه، با مشکلات زیادی در رابطه با سلامتی خود روبرو هستند و لازم است تا هر چه بیشتر سلامت خود را ارتقاء بخشند. هدف از این مطالعه کشف و توصیف عوامل موثر در ارتقاء سلامت زنان سرپرست خانوار بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد گراندد تئوری انجام شد. مشارکت کنندگان شامل 19 زن سرپرست خانوار بودند. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند جمع آوری گردید. نمونه گیری به صورت هدفمند شروع و در طی تکامل طبقات، با نمونه گیری نظری ادامه یافت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم به شیوه اشتراوس و کوربین استفاده شد.
    نتایج
    یافته های ما نشان داد که منابع باقی مانده (پول، وقت و انرژی باقی مانده) و عوامل زمینه ای (ویژگی های فردی و اقتصادی- اجتماعی) عوامل موثر در ارتقاء سلامت زنان سرپرست خانوار است. این زنان اغلب پس از برآوردن نیازهای مربوط به فرزندان/ افراد تحت سرپرستی و حل و فصل مسائل زندگی و با توجه به کمیت منابع باقی مانده، ممکن بود اقدام به انجام رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت بزنند و این امر سلامت آنها را در معرض خطر قرار می داد.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود که دولت، سازمان های غیردولتی و کارکنان حرفه های مختلف بهداشتی با فراهم آوردن منابع موردنیاز و افزایش سطح آگاهی این زنان، تمام تلاش خود را در جهت ارتقاء سطح سلامتی این قشر آسیب پذیر انجام دهند.
    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت، زنان سرپرست خانوار، سلامت زنان، گراندد تئوری
  • محمد نقدی سقی، حمیدرضا جوادی، علی زارعی محمودآبادی* صفحات 23-30
    مقدمه
    miRNA ها مولکول های RNA تک رشته ای غیرکدکننده به طول حدود 21 تا 23 نوکلئوتید هستند که ترجمه نمی شوند و در کنترل بیان ژن نقش مهمی دارند. آنها به عنوان انکوژن یا تومور ساپرسور نقش مهمی در بروز برخی سرطان ها دارند. در گزارشات مختلف miR-182 به عنوان آنکومیر در سرطان گردن رحم معرفی شده است که مانع از انجام آپوپتوز در سلول می گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر AntimiR-182 در رده سلولی سرطانی Hela روی القای آپوپتوز در حضور داروی سیس پلاتین و کاهش مقاومت دارویی می باشد.
    مواد و روش ها
    پس از کشت سلول های Hela با افزودن دوزهای مختلف داروی سیس پلاتین و بررسی میزان مرگ و میر سلول ها به روش MTT، میزان LD50 دارو به دست آمد. سپس با استفاده از حجم های مختلف لیپوفکتامین و miR کنترل نشاندار شده شرایط ترانسفکشن بهینه و غلظت اپتیمم AntimiR-182 محاسبه گردید. در نهایت AntimiR-182 و سیس پلاتین به طور مجزا و همزمان به سلول هایHela منتقل و میزان کاهش تکثیر سلولی و افزایش آپوپتوز ناشی از مهار به وسیله AntimiR-182 به تنهایی و همراه با سیس پلاتین با روش MTT و فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل بیانگر آن است که تیمار سلول ها با AntimiR-182 و سیس پلاتین موجب افزایش معنی دار مرگ سلول ها از 68% (تیمار با سیس پلاتین) به 81% (تیمار همزمان با AntimiR-182 و سیس پلاتین) شده است (P<0.05). این افزایش به صورت آپوپتوز و نکروز سلول ها می باشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که بیان miR-182 ممکن است در افزایش مقاومت به شیمی درمانی سلول های سرطانی نقش داشته باشد. استفاده از AntimiR-182 توام با سیس پلاتین منجر به تقویت اثر سیس پلاتین و در نتیجه کاهش غلظت LD50 سیس پلاتین می شود، بنابراین می توان از آن به عنوان یک درمان مکمل به منظور افزایش حساسیت سلول های سرطانی به درمان و کاهش مقاومت دارویی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: miRNA، 182، antimiR، 182، cell Hela، Cisplatin، سیس پلاتین
  • صدیقه مومنی، ماندانا بیگی بروجنی*، حمیدرضا مومنی، نسیم بیگی بروجنی، سید عزت الله رفیعی علوی، محمدرضا غلامی صفحات 31-39
    مقدمه
    تغییر درویژگی های مورفولوژیک پارامترهای عروقی اندومتر رحم باعث تغییر در میزان لانه گزینی جنین می شود و این امر وابسته به هورمون های تخمدانی است. در این مطالعه به بررسی تغییرات کمی مورفولوژی اندومتر رحم پس از تزریق پروژسترون در ادامه پروتکل تحریک تخمک گذاری پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش های ماده بالغ استفاده شد. حیوانات به سه گروه تقسیم شدند. در گروه کنترل حاملگی کاذب القا شد و در گروه های تجربی، گروه تجربی 1 (گروه تحریک تخمک گذاری) و گروه تجربی 2 (گروه تیمار با پروژسترون پس از تحریک تخمک گذاری) تحریک تخمک گذاری انجام و سپس حاملگی کاذب القا گردید. در گروه تیمار با پروژسترون پس از تحریک تخمک گذاری، متعاقب القا حاملگی کاذب روزانه تزریق mg/mouse 1 پروژسترون صورت گرفت. سپس در زمان لانه گزینی از هر سه گروه جهت تعیین سطح هورمون های تخمدانی خونگیری از قلب انجام شد سپس نمونه برداری از بافت رحم جهت مطالعات بافتی صورت گرفت. پس از جمع آوری داده ها بررسی آماری انجام شد.
    نتایج
    یافته ها در گروه های تجربی افزایش معنی دار آماری در سطح هورمون پروژسترن، تعداد مقاطع عروق، مساحت داخلی عروق و قطر داخلی لومن غدد نسبت به گروه کنترل نشان داد (P ≤ 0.05). همچنین مقایسه بین گروه تجربی 1 و 2 نشان داد که در گروه تجربی 2، تزریق پروژسترون پس از تحریک تحمک گذاری باعث افزایش معنی دار آماری در سطح هورمون پروژسترون و تعداد مقاطع عروق شده است (P ≤ 0.05).
    نتیجه گیری
    تزریق پروژسترون پس از تحریک تخمک گذاری شرایط مورفولوژی آندومتر رحم را نسبت به گروه تحریک تخمک گذاری بهبود می بخشد و این امر احتمالا باعث افزایش موفقیت لانه گزینی خواهد شود.
    کلیدواژگان: آندومتر، پروژسترون، تعداد مقطع عروق، تغییرات کمی اندومتر، زمان لانه گزینی
  • مختار قنبر زاده، عبدالرضا کاظمی* صفحات 40-47
    مقدمه
    تمرین ترکیبی به علت اختصاصی بودن اثرات تمرین، برای عملکرد بدنی مطلوب و سلامتی در افراد سالمند توصیه شده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه سه شیوه مختلف تمرین موازی بر سطح پلاسمایی کمرین، مقاومت به انسولین و عملکرد جسمانی زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود که در آن 40 زن سالمند به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به 4 گروه، تمرین مقاومتی- استقامتی (10 نفر)، تمرین استقامتی- مقاومتی (9 نفر)، تمرین اینتروال (12 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی 8 هفته و هر هفته سه جلسه تمرین داشتند. از آزمون t و واریانس یک طرفه جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در گروه های تجربی پس از هشت هفته تمرین مقادیر کمرین (300/ 0=P)، انسولین (72/ 0=P)، گلوکز ناشتا (09/ 0=P)، مقاومت به انسولین (69/ 0=P)، درصد چربی (08/ 0=P) و (WHR (P=0.55 تغییر معنی دار پیدا نکرد. اما کاهش معنی دار در وزن (017/ 0=P) و(BMI (P=0.023 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه به نظر می رسد آرایش و ترتیب تمرین ترکیبی سازگاری های متابولیکی و کمرین را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما هر سه نوع تمرین می توانند منجر به تغییرات متفاوتی نسبت به قبل از دوره تمرین شوند.
    کلیدواژگان: تمرین موازی، کمرین، مقاومت به انسولین، زنان سالمند
  • الله بخش جاوید، نیلوفر قمی مقصد، علی اکبر رودباری* صفحات 48-56
    مقدمه
    باتوجه به آنکه منابع آب زیرزمینی عمده ترین منابع تامین آب شهرستان گرمی به شمار می رود لذا اطمینان از مطلوبیت آن به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان، اهمیت فراوانی دارد لذا هدف این مطالعه، بررسی وضعیت کیفی آب های زیرزمینی منطقه گرمی با استفاده از شاخص GWQI (شاخص کیفی آب زیرزمینی) و پهنه بندی آن با سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی می باشد که به مدت 14 ماه بر روی منابع آب زیرزمینی شهرستان گرمی انجام شد. برای این منظور، عملیات نمونه برداری از آب تمامی این چاه ها به مدت یک سال به صورت ماهی یک بار و در فاصله زمانی آذر ماه 1392 تا آذر ماه 1393 از طریق شیر برداشت خروجی از چاه صورت گرفت. سپس نمونه ها به سرعت به آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل منتقل و مقدار شاخص های فیزیکو شیمیایی موردنیاز برای تعیین شاخص GWQI شامل pH، جامدات محلول کل، کلرور، کلسیم، منیزیم، سولفات، بیکربنات و سدیم با استفاده از روش های ذکر شده در کتاب استاندارد متد 2008 تعیین و براساس آن مقدار این شاخص محاسبه شد. همچنین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی، نقشه پهنه بندی کیفی آب های زیرزمینی شهرستان گرمی براساس شاخص GWQI تهیه شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که مقدار شاخص GWQI در آب های زیرزمینی شهرستان گرمی بین 37/ 41 تا 86 /44 می باشد و آب منطقه در محدوده خوب قرار دارد. همچنین مقدار این شاخص برای چاه ارانچی، کمترین (37/ 41) (بالاترین کیفیت) و برای چاه گوده کهریز، بیشترین (86/ 44) (پایین ترین کیفیت) می باشد. در این مطالعه، مقدار تمامی شاخص های کیفی آب غیر از جامدات محلول کل در حد استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، کیفیت آب های زیرزمینی شهرستان گرمی در حد خوب قرار دارد ولی مقدار کلسیم و منیزیم آن هر چند در محدوده استاندارد واقع است اما در سطوح پایینی قرار دارد و باتوجه به نیاز بدن به این ریزمغذی ها، باید برنامه ریزی لازم در خصوص تامین این عناصر از طریق سایر منابع یا افزودن آنها به آب در تصفیه خانه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: GWQI، آب زیرزمینی، کیفیت، گرمی، GIS
  • علی حسنی*، مریم ابراهیمی، محمدرضا رمضانپور صفحات 57-64
    مقدمه
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین منظم هوازی و مصرف عصاره گزنه برسطح گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین در زنان دیابتی نوع2 است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 46 زن از بین کلیه زنان دیابتی نوع 2 که در انجمن دیابت شهرستان شاهرود پرونده داشتند، انجام شد. پس از کسب رضایت نامه و اقدامات اولیه لازم، آرمودنی ها به صورت کاملا تصادفی در چهار گروه: 1) گروه تمرین هوازی و مصرف مکمل گزنه (13 نفر)، 2) گروه تمرین و مصرف دارونما (13 نفر)، 3) گروه مصرف مکمل گزنه (13 نفر)، 4) 7 نفر گروه کنترل تقسیم و مورد مطالعه قرار گرفتند. تمرینات هوازی شامل فعالیت به مدت 8 هفته، هفته ای سه جلسه ی 30 تا 55 دقیقه ای با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب ذخیره بود. مصرف مکمل روزی 6 سی سی عصاره گزنه شرکت اسانس گیاه گرگان به صورت محلول در آب استفاده شد و دارونما روزی 6 سی سی محلول دارونما (آب و رنگ مشابه عصاره) بود. نمونه های خون قبل و بعد ار دوره تمرینی و مکمل گیری به منظور اندازه گیری سطح گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزارSPSS و روش تحلیل واریانس استفاده گردید.
    نتایج
    هشت هفته تمرین هوازی و مصرف گیاه گزنه برسطح گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین زنان سالمند دیابتی نوع 2 تاثیر معناداری نداشتند (05/ 0
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و مصرف گیاه گزنه با این شدت و مقدار بر سطح گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین زنان سالمند دیابتی نوع 2 تاثیر معناداری نداشت و این بیماران برای بهره برداری موثر از تمرین هوازی و مصرف گیاه گزنه، تمرین ها را با شدت و مدت بیشتر انجام دهند و گزنه را با دوز بالاتر مصرف نمایند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، تمرین هوازی، گزنه، گلوکز، مقاومت به انسولین
  • سعید آزنده، آنه محمد غراوی، محمود اوراضی زاده*، محمود هاشمی تبار، علی اکبر شایسته، علی خدادای، داریوش بیژن نژاد صفحات 65-71
    مقدمه
    باتوجه به افزایش تقاضا برای پیوند کبد و کمبود اهدا کنندگان عضو، تولید بافت کبد از طریق روش های مهندسی بافت کبد و کشت سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف جداسازی، استخراج و تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف به هپاتوسیت ها و ارزیابی مارکرهای سلولی و بررسی رفتار و عملکرد آنها طراحی گردید
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی مزانشیمی از بندناف استخراج و جداسازی شده بررسی مارکرها و فنوتیپ سلول های بنیادی از طریق فلوسیتومتری انجام شد. سپس در طی یک دوره 14 روزه، سلول ها تحت چهار مرحله تمایز با عامل رشد فیبروبلاستی 4(FGF4)، عامل رشد هپاتوسیتی (HGF)، دگزامتازون (DEX)، انسولین-ترانسفرین-سلنیوم (ITS)، گلوکاگون (GLU) انکوستاتین(OSM) و تریکواستاتین (TSA) قرار گرفتند. به وسیله الیزا تولید اوره توسط سلول ها اندازه گیری شد. جهت بررسی بافت شناسی تمایز، مقاطع کشت سه بعدی تهیه شده، به وسیله روش هماتوکسیلین/ ائوزین رنگ آمیزی شد.
    نتایج
    سلول های حاصل از ژله وارتون مارکرهای سطحی مزانشیمی مانند CD73 را نشان داند اما این سلول ها فاقد مارکرهای سطحی سلول های خونساز مانند CD31 بودند. پس تمایز چند مرحله ای سه بعدی، مورفولوژی سلول ها گرد شده، در داربست آلژیناتی تجمعات سلولی به دلیل نزدیک شدن سلول ها دیده شد. مقادیر اوره در هر دو کشت سه بعدی و دو بعدی به طور معنی داری در الگوی وابسته به زمان افزایش یافت. مقادیر اوره در کشت سه بعدی نسبت به کشت دو بعدی بیشتر بود (P=0.001). با بررسی بافت شناسی مقاطع درکشت سه بعدی بافتی پرسلول با دستجات و صفحات سلولی با هسته یوکروماتین دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تمایز 4 مرحله ای سلول های بنیادی با استفاده از داربست هیدروژلی باعث ظهور ویژگی های عملکردی و مورفولوژیکی سلول های هپاتوسیتی مانند ترشح اوره و ایجاد صفحات سلولی شبه کبدی می گردد.
    کلیدواژگان: بندناف، سلول های بنیادی مزانشیمی، داربست، هیدروژل، تمایز
  • رقیه آقازاده، مجید تبیانیان*، مهدی مهدوی صفحات 72-78
    مقدمه
    توبرکلوزیس گاوی نوعی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است. عامل این بیماری مایکوباکتریوم بوویس می باشد. روش های تشخیص رایج این بیماری شامل سنجش سطح اینترفرون گاما و آزمون جلدی می باشد که هر کدام از آنها معایب خاص خود را دارند اما روش های سرولوژیک مبتنی بر الایزا توانسته اند نویدبخش تشخیص سریع و مناسب بیماری سل گاوی باشند. در این مطالعه بررسی اهمیت آنتی ژن نوترکیب ESAT-6 به عنوان هدفی برای ردیابی آنتی بادی های اختصاص موجود علیه این پروتئین به منظور تشخیص دقیق بیماری سل گاوی به روش الایزا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نمونه های سرمی از 21 گاو آلوده ای که بیماری در آنها به وسیله آزمون جلدی و معاینات بالینی تایید شده بود و 20 دام سالم (به عنوان کنترل) جمع آوری شد و میزان آنتی بادی اختصاصی بر علیه آنتی ژن نوترکیب ESAT-6 به وسیله روش الایزای طراحی شده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده همخوانی تقریبا قابل قبولی با نتایج آزمون جلدی دارد. میزان حساسیت و ویژگی این روش در رقت سرمی یک صدم به ترتیب 23/ 95 و 87/ 87 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه به خوبی بیانگر این نکته است که روش الایزای مبتنی بر ارزیابی میزان آنتی بادی بر علیه ESAT-6 می تواند به عنوان یک روش تشخیص مناسب برای بیماری سل گاوی در نظر گرفته شود که با استفاده از این روش می توان نمونه های آلوده را به طور دقیق و سریع مورد ارزیابی قرار داد.
    کلیدواژگان: سل گاوی، مایکوباکتریوم، ESAT، 6، الایزا، آنتی بادی
|
  • Neda Bakhshabadi, Reza Besharati, Hamze Ali Tahmasebi* Pages 1-5
    Introduction
    Herbal essences and extracts have vast applications in medical field and food industry. They also have antimicrobial effect on broad spectrum of microorganisms. In this research the effect of ethanol extracts of damask rose and Aloevera on E.coli bacteria has been studied.
    Methods
    Distillation was done with soaking method; after providing mentioned extracts, Agar diffusion was used to determine antimicrobial effect of Ethanol extracts of damask rose and Aloevera on E.coli bacteria. Minimum restraining concentration (MIC) was measured by subtilty pipe method.
    Results
    Results showed ethanol extracts of damask rose has more antibacterial effect on E.coli bacteria in comparison with ethanol extracts of Aloevera.Corona diameter and minimum restraining concentration for ethanol extract of damask rose are 14 mm and MIC=25 Mg/ml respectively. Corona diameter and minimum restraining concentration for ethanol extract of Aloevera are 7mm and MIC = 50Mg/ml respectively.
    Conclusion
    Extract of damask rose has more antibacterial effects in comparison with extracts of Aloevera. Also, admixtion of ethanol extracts of damask rose and Aloevera leads to decrease of antibacterial effect of this extract.
    Keywords: Extract, Rosa damascena, Aloevera gel, Anti, bacterial, Escherichia coli
  • Moslem Jafarisani, Masoomeh Masoomikarimi, Ali Zarei Mahmudabadi*, Majid Bahabadi Pages 6-12
    Introduction
    The use of siRNA for silencing gene expression is expanding today. Knock down of vascular endothelial growth factor is one of the objectives of this technology. In this study we aimed to inhibit the expression of receptor type II of VEGF (VEGFR-2) using specific siRNA in the culture medium.
    Methods
    First, according to the target gene sequences, sequence of the specific siRNA were designed; blasted and built. Using RT-PCR, cDNA of HUVEC was synthesized and PCR with specific primers was reproduced. PEFGP-N1 expression vector was cloned with target gene and confirmed. Then Hela cells which has not any expression of the target genes were transfected whit cloned pEGFP-N1 vector using lipofectamin. GFP expression rate in the Hela cells containing initial vector and cloned vector in presence and absence of specific siRNA was assessed. Through evaluation of gene inhibition, decreasing of green fluorescence from GFP, RT-PCR was investigated.
    Results
    The results of the two used siRNA, indicate reduced gene expression 56% and 63% in comparison with the control group (P<0.05).
    Conclusion
    Transfection of specific VEGFR-2 siRNA using lipofectamin significantly inhibits expression of receptor. In fact,it can cut the signal transduction pathway and prevents the creation of new blood vessels. Therefore, probably it can act as a new treatment factor for prevention or reduction of neovascularization.
    Keywords: VEGFR, 2, siRNA, Neovascularization, HUVEC, RT, PCR
  • Naima Seyedfatemi, Forough Rafii, Mahboubeh Rezaei*, Mahboubeh Sajadi Hezaveh Pages 13-22
    Introduction
    Female heads of household are among vulnerable groups in society who are faced with unsuitable economic status and multiple roles and they cannot promote their own health. The aim of this study was to explore and describe effective factors on women heads of household’s health promotion.
    Methods
    This is a qualitative study which was conducted using Strauss and Corbin’s (1998)approach to grounded theory. Nineteen female heads of household were recruited. Data were gathered by semi structured interviews. Purposive sampling was conducted and continued by theoretical sampling.
    Results
    Findings indicated that remainder of resources (remainder of money, time and energy) and contextual factors (personal and socio-economic characteristics) were effective factors on these women's health promotion.Often these women tended to allocate their available resources primarily to their children and the members under their headship and then to all life-related issues. So, depending on the adequacy of the three resources of money, time and energy, they carried out different health promotion activities andthis could jeopardize their health.
    Conclusion
    To help these women improve their health status,we recommended that the government, non-governmental organizations and health care professionals provide them with required resources and increase their knowledge by holding training sessions.
    Keywords: Health promotion, Female heads of household, Women's health, Grounded theory
  • Mohammad Naghdi Saghi, Hamid Reza Javadi, Ali Zaree Mahmoudabady* Pages 23-30
    Introduction
    MicroRNAs (miRNAs) are single-stranded noncoding RNAs of 21–23 nucleotides that are not translated and have a basic role in gene expression.. They have an important role as a oncogene or tumor suppressor in human cancers.It has been reported that miR-182 in cervical cancer is an oncogene which is inhibited apoptosis in tumor cells. The aims of this study was evaluation of the miR-182 inhibition effect on induction of apoptosis in Cisplatin treated Hela cells.
    Methods
    The Hela cells were cultured and treated with different doses of Cisplatin, then viability of cells was assessed with MTT and LD50 of Cisplatin in hela cells obtained. The transfection condition was optimized by using serial dose of lipofectamine and labeled control miR, then optimum concentration of AntimiR-182 was calculated. Finally, AntimiR-182 and cisplatin separately and simultaneously were transfected into Hela cells, and the reduction in cell proliferation and increased of apoptosis rate of treated cells were analyzed by MTT and flow cytometric assay.
    Results
    The Hela cells which is transfected with both AntimiR-182 and cisplatin became more sensitive to cell death than cells which treated with cisplatin only. We found a significantly increase in cell death (apoptosis and necrosis) from 68% to 81% following the transfection with AntimiR-182 and cisplatin (P<0.05).
    Conclusion
    The results of the present study shows that expression of miR-182 may have a significant effect in resistance of tumor cells to chemotherapy. Using simultaneously of AntimiR-182 and cisplatin have an additional effect on cisplatin, so, it reduces LD50 of cisplatin. Therefore, AntimiR-182 can be used as a complementary methods of treatment for increasing sensitivity of tumor cells to treatment and decreasing drug resistance.
    Keywords: MicroRNA, 182, AntimiR, 182, Hela cell, Cisplatin
  • Sedigheh Momeni, Mandana Beigi Boroujeni*, Hamid Reza Momeni, Nasim Beigi Boroujeni Ezatollah Rafiee Alavi, Mohammad Reza Gholami Pages 31-39
    Introduction
    The vascular parameters changes from the morphological aspects resulted in changes in the rate of the embryo implantation. This event depend on the ovarian hormones. In this study, the quantiative changes of the endometrium was assessed after ovarian stimulation followed by progesterone (p4) treatment.
    Methods
    Adult female mice were used in this study. Animals were divided in three groups. pseudopregnancy were induced in the control group. Then in the experimental group1 (ovarian induction group)and experimental group 2(p4 treated after ovarian induction), ovarian stimulation was done. P4 treatment was done daily in the experimental group 2 after pseudopregnancy. Finally, blood and tissue samples were taken for assessment of the ovarian hormone levels and histogical studies, respectively. Then statistical analysis was done.
    Results
    The results indicated the significant increase in the progesterone level, vascular sections, internal area of vessels, and the diagonal of the glandular lumen in two experimental groups (1&2) compared to the control group (P ≤ 0.05). Also, P4 treatment after ovarian induction resulted in the significant increase in the P4 level and vascular section number in the experimental group 2 compared to the experimental group1 (P ≤ 0.05).
    Conclusion
    P4 treatment after ovarian induction improve the morphological condition of the endomertium compared to the ovarian induction group. Therefore, it may result in an increased rate of successful implantation.
    Keywords: Endometrium, Progesterone, Vascular section number, Quantative changes of the endometrium, Implantation period
  • Mokhtar Ghanbarzadeh, Abdolreza Kazemi* Pages 40-47
    Introduction
    combined training exercise is recommended for the elderly due to the specificity of its effect for good health and physical function. The purpose of this study was to investigate three different methods of concurrent training on plasma levels of chemerin, insulin resistance and physical performance in elderly women.
    Methods
    This was a semi-experimental study in which 40 inactive healthy elderly women were selected by purposive sampling and randomly placed into four groups: strength + endurance (n=10), endurance + strength (n=9), alternative concurrent training (n=12) and control (n=9) groups. The data analysed with t-test and one-way ANOVA.
    Results
    Results showed that the experimental group after 8 weeks Chemerin levels (P=0.3), insulin (P=0.72), fasting glucose (P=0.09), insulin resistance (P=0.69), %Fat (P=0.08) and WHR (P=0.55) showed no significant changes. However, a significant reduction observed in weight (P=0.017) and BMI (P=0.023).
    Conclusion
    According to the results of this study, order of concurrent training do not affect chemerin and metabolic adaptation, but all three methods of concurrent training could lead to different changes compared to prior of performed training.
    Keywords: Interval training, Chemerin, Insulin resistance, Elderly women
  • Allahbakhsh Javid, Niloufar Ghomimaghsad, Aliakbar Roudbari* Pages 48-56
    Introduction
    Given that groundwater resources are the main water sources of Germi city, it is necessary to ensure its compatibility with drinking water standards. The aim of this study was to determine water quality index (GWQI) for Germi city and zoning with GIS on the basis of WQI index.
    Methods
    This study was a descriptive-analytical one and lasted for 14 month. Sample were taken from 5 wells monthly between November 2013 until November2014. All samples then were transferred into Ardabil water and wastewater laboratory and following parameters were analyzed: Total dissolved solids (TDS), Chloride, Calcium Magnesium, Sulphate and Sodium on the basis of procedures of standard methods book. Then, groundwater quality index (GWQI) was determined with above mentioned parameters. Finally, zoning map of WQI index in Germi city was prepared with GIS.
    Results
    The results showed that GWQI of Germi city is between 41.37 and 44.86, thus water quality is good. Lowest GWQI value is for Aranchi well (41.37) with highest quality and the highest GWQI value is for Godeh Kahriz (44.86) with lowest quality. Also all parameters are in standard ranges.
    Conclusion
    The study showed that ground water quality of Germi city is good but Ca and Mg level is low, thus it is necessary to deliver these two micronutrients to human from other resources or with adding them in water treatment plant.
    Keywords: GWQI, Groundwater Quality, Germi, GIS
  • Ali Hassani*, Maryam Ebrahimi, Mohammad Reza Ramezanpoor Pages 57-64
    Introduction
    The purpose of this study is to investigate the effect of eight weeks of regular aerobic exercise along with consumption of nettle plant on Blood Glucose and insulin resistance index in patients with type II diabetes.
    Methods
    This study was conducted on 46 women with type II diabetes referring to diabetes association of Shahrood. After obtaining the consents and taking the primary actions, cases were allocated into Four groups: 1) aerobic exercise and nettle supplementation (13 participants), 2) aerobic exercise and use of placebo (13 participants), 3) nettle supplementation (13 participants), and 4) control (7 participants). Aerobic exercises included activities for 8 weeks, with three sessions of 30-60 minutes per week with an intensity of 45 to 65 percent target heart rate. Daily supplementation with 6 cc Nettle extract of Gorgan essential oil company was used as a solution in water; and daily intake of 6 ml placebo (same color water extract) was used as a placebo. Variables for this study including blood glucose and insulin resistance index in two stages (before and after 8 weeks) were measured. The analysis was performed by analysis of variance using SPSS 17 software.
    Results
    Eight weeks of aerobic exercise and use of nettle plant have no significant effect on blood glucose and insulin resistance index of elderly women with type 2 diabetes.
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic exercise and use of nettle plant with applied intensity and duration had no significant effect on blood glucose and insulin resistance index of elderly women with type 2 diabetes. Aerobic exercise with longer duration and nettle supplement with higher density may be effective to these patients.
    Keywords: Type 2 diabetes_Aerobic exercise_Nettle_Glucose_Insulin Resistance
  • Saeed Azandeh, Anneh Mohammad Gharravi, Mahmoud Orazizadeh*, Mahmoud Hashemitabar, Ali Akbar Shayesteh, Ali Khodadadi, Darioush Bijan Nejad Pages 65-71
    Introduction
    Due to increasing demand for liver tissue engineering, three-dimensional (3D) liver cells culture techniques have been proposed. Therefore, the aim of the present study was to examine the cells isolation and expansion of umbilical cord derived mesenchymal stem cells and in vitro 2D and 3D hepatocyte differentiation. Also functional characteristics of hepatocytes were analyzed.
    Methods
    The study performed in several phases. In the first umbilical cord derived mesenchymal stem cells obtained and isolated, thereafter cellss expanded. Determination of Immunophenotype using Flowcytometry performed by DAKO – Galaxy Hepatic differentiation UC-MSCs was performed by four step sequential method using FGF-4, ITS, HGF, dexamethasone, glucagon, OSM and TSA. Urea production was quantified by ELISA. Section of tissue constructs stained with hematoxyllin and eosin for histological examination.
    Results
    MSCs isolated from umbilical cord expressed mesenchymal surface antigen such as CD73, but were negative against CD31. Several cell clusters mainly between the round cells were observed in alginate scaffold after 3d differentiation. Urea production was increased time- dependable and was significantly higher in the experimental group of 3D culture (P=0.001). Tissue construct of 3D culture revealed multicellular tissue with several euchromatin cell plates.
    Conclusion
    The finding of the present study indicated that four step differentiation of umbilical cord derived mesenchymal stem cells within hydrogel scaffold induced functionally and morphologically characteristics of hepatocytes such as urea production and cell plates.
    Keywords: Umbilical cord, Mesenchymal stem cells, Scaffold, Hydrogel, Differentiation
  • Roghaieh Aghazadeh, Majid Tebianian*, Mehdi Mahdavi Pages 72-78
    Introduction
    Bovine tuberculosis (BTB) is a zoonotic disease that caused by Mycobacterium bovis (M. bovis). The most widely used methods to detect BTB are the skin test and in vitro gamma interferon assay which do not detect anergic animals, but serological tests such as ELISA have been found promising in ancillary tuberculosis diagnosis. The overall aim was to study M. tuberculosis ESAT-6 recombinant protein as a target for serological assays in the detection of antibodies to BTB.
    Methods
    Serum samples were collected from suspected animals where M. tuberculosis was confirmed at postmortem examination by clinicians and positive skin test. Also, control samples were collected from BTB free bovines. Circulating specific antibody levels were measured by an enzyme-linked immunosorbent assay using purified recombinant proteins of ESAT-6.
    Results
    The results show a mild satisfactory agreement with the skin test reflecting in 95.23 sensitivity and 81.81 Specificityin serum diluted to 1/100.
    Conclusion
    This study demonstrated that ELISA with the use of the esat-6 antigens is simple and sensitive and can be used to analyze large numbers of samples for the serodiagnosis of BTB.
    Keywords: Bovine tuberculosis, Mycobacterium, ESAT, 6, ELISA, Antibody