فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال سیزدهم شماره 8 (پیاپی 73، آبان 1394)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال سیزدهم شماره 8 (پیاپی 73، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه باقریه، معصومه همتی مسلک پاک *، لیلا هاشم لو صفحات 648-654
    پیش زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین مشکلات دانشجویان پرستاری در محیط بالینی، اضطراب است که می تواند در یادگیری آن ها اثرات منفی ایجاد نماید. برنامه پییرمنتورینگ می تواند یکی از راهبردهای موثر برای کاهش استرس دانشجویان در محیط بالینی باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر اجرای برنامه پییرمنتورینگ بر میزان اضطراب دانشجویان پرستاری می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 44 نفر از دانشجویان ترم دوم پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه در سال 1391 به صورت سرشماری انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (21) و مداخله (23) تقسیم شدند. در گروه مداخله به ازای هر 5-4 نفر یک دانشجوی ترم 7 پرستاری به عنوان پییرمنتورینگ نقش راهنمایی و حمایت دانشجویان را بر عهده گرفت. در گروه کنترل نیز آموزش بالینی توسط اساتید بالینی دانشکده به طورمعمول صورت گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیل برگر بود. میزان اضطراب دانشجویان در اولین جلسه کارآموزی و سپس در پایان کارآموزی در هر دو گروه مشخص شد. داده ها با استفاده از نرم افزار (16) spss و آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، من ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد میانگین نمرات اضطراب دانشجویان گروه مداخله از 34/ 34 به 69/ 29 بعد از اجرای برنامه پییرمنتورینگ کاهش یافت. آزمون آماری ویلکاکسون نیز این اختلاف آماری را معنادار نشان داد (001/ 0 =P). باوجوداینکه میزان اضطراب دانشجویان در هر دو گروه بعد از کارآموزی کاهش یافته بود ولی میانگین اضطراب در گروه مداخله کاهش بیشتری یافته بود به طوری که آزمون من ویتنی اختلاف آماری معناداری را بین تفاضل میانگین نمرات اضطراب قبل و بعد از مداخله بین دو گروه نشان داد (p=0/001).
    بحث و نتیجه گیری
    اجرای برنامه پییرمنتورینگ روشی موثر جهت کاهش اضطراب دانشجویان پرستاری در محیط بالینی می باشد. لذا پیشنهاد می شود برنامه ریزان آموزش بالینی، از این شیوه که نیاز به هزینه اضافی ندارد، به عنوان یک روش آموزش مکمل و نه یک روش مستقل استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: پییرمنتورینگ، اضطراب، دانشجویان پرستاری، آموزش بالینی
  • بهناز باقریان *، منیرالسادات نعمت اللهی، سیده سکینه سبزواری، عصمت نوحی صفحات 655-665
    پیش زمینه و هدف
    پرستاران بالینی نقش های متعددی را در راستای کمک به بیمار ایفا می کنند. ایفای مطلوب این نقش ها همواره با موانع متعددی روبرو بوده است. آگاهی مدیران از این موانع در برنامه ریزی برای از میان برداشتن آن ها و درنتیجه ارتقا کیفیت مراقبت های پرستاری، تاثیر بسزایی دارد. این پژوهش باهدف بررسی نظرات مدیران پرستاری در مورد موانع ایفای نقش های بالینی انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی، 101 نفر از مدیران پرستاری بیمارستان های آموزشی شهر کرمان، به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه مشتمل بر ویژگی های فردی و موانع ایفای نقش های پرستاری بود. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک نسخه 16 نرم افزار SPSS و با استفاده از آمارهای توصیفی (میانگین، انحراف معیار، درصد فراوانی) و استنباطی (مربع کای، فیشر، همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و کروسکال والیس) انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 1/ 85 درصد واحدهای پژوهش مونث، 2/ 75درصد متاهل، 1/ 93درصد لیسانس، و 4/ 64درصد سرپرستار بودند. ازنظر سنی شرکت کنندگان بین 28 تا 51 سال (میانگین 68/ 4±01/ 43) قرار داشتند. سابقه کار واحدهای پژوهش بین 7 تا 30 سال (میانگین 2 /5±45/ 20) بوده و ازنظر سابقه مدیریت، بین 1 تا 25 سال قرار داشتند. میانگین نظرات مدیران نشان داد که مهم ترین موانع به ترتیب عوامل مربوط به امنیت شغلی پرستار (9/ 68درصد)، عوامل انگیزشی محیط کار (64درصد)، عوامل مربوط به مدیریت و رهبری (4/ 63درصد)، اعتقادات بیمار و خانواده (5/ 51درصد)، باورهای شخصی پرستار (75/ 49درصد) و فاصله بین تئوری و عمل (5/ 47درصد) بود. ارتباط ضعیفی بین جنس و عوامل مربوط به امنیت شغلی پرستاران وجود داشت (r=0.3) همچنین ارتباط ضعیفی بین باورهای شخصی پرستاران و جنس (r=0.3)، سن (r=0.16) و وضعیت تاهل (r=0.5) وجود داشت. بین وضعیت تاهل و فاصله بین نظریه و عملکرد ارتباط ضعیفی وجود داشت (r=0.23). نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که در ابعاد امنیت شغلی، اعتقادات بیمار و خانواده و اعتقادات شخصی پرستار، بین نظرات سه سطح مدیران اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مهم ترین موانع ایفای نقش های بالینی پرستاری از دید مدیران پرستاری مربوط به امنیت شغلی، عوامل انگیزشی محیط کار و عوامل مربوط به مدیریت و رهبری است. لذا توصیه می شود با برنامه ریزی جهت انجام اقداماتی از قبیل افزایش و پرداخت به موقع حقوق و مزایا، بهبود شرایط کاری و افزایش امکانات رفاهی پرستاران و همچنین اصلاح یا تعدیل شیوه مدیریتی خود، در رفع این موانع و درنتیجه ارتقا کیفیت خدمات پرستاری گام بردارند.
    کلیدواژگان: نقش های بالینی پرستاران، موانع ایفای نقش، مدیران پرستاری
  • رحیم بقایی *، علیرضا ماشاالهی، حمیدرضا خلخالی صفحات 666-675
    پیش زمینه و هدف
    نارسایی قلبی با شیوع پیش رونده و مرگ ومیر بالا همراه است و شیوع و بروز این بیماری علی رغم پیشرفت های پزشکی در حال افزایش است. این بیماری جدای از پیش آگهی ضعیف، باعث محدودیت در فعالیت جسمی، قطع تعاملات اجتماعی، دیسترس های روانی، افزایش وابستگی و بازنشستگی زودرس می شود و تاثیر منفی بر کیفیت زندگی را تحمیل می کند. مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر اجرای مدل مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلب انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که روی 60 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی در بیمارستان های سیدالشهدا و طالقانی ارومیه در سال 1392 انجام گرفت. نمونه های پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در 2 گروه 30 تایی مداخله و کنترل تقسیم بندی شدند. برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه استاندارد مینه سوتا که حاوی 21 سوال در 3 حیطه بعد جسمی و روحی روانی و اجتماعی اقتصادی است استفاده شد. مدل مراقبت پیگیر در طی 3 ماه در گروه مداخله اجرا گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار، فراوانی مطلق و نسبی) و تحلیلی (آزمون تی مستقل، تی زوجی، کای دو) در نسخه 19 نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین کلی کیفیت زندگی در گروه مداخله بعد از اجرای مدل از 39 /5±13/ 65 به 85/4±83/33 و در گروه کنترل از 70 /3±86/ 65 به 03/ 7±43/ 67 رسید. در تمام ابعاد کیفیت زندگی جسمی، روحی، روانی و اجتماعی، اقتصادی در دو گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد که نشان دهنده افزایش تمامی ابعاد کیفیت زندگی در بیماران گروه مداخله است (p=0.00).
    نتیجه گیری
    اجرای مدل های مراقبتی اثربخش و آموزش و پیگیری همراه با تغییر سبک زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی می تواند باعث بهبود و افزایش کیفیت زندگی در آنان گردد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، مدل مراقبت پیگیر، کیفیت زندگی
  • عیسی جعفری* صفحات 676-684
    پیش زمینه و هدف
    بررسی عوامل مرتبط با سلامت روانی پرستاران به علت استرس زا بودن این شغل از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این پژوهش بررسی رابطه معنا در زندگی، بهزیستی مذهبی و بهزیستی وجودی با سلامت روانی پرستاران بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن کلیه پرستاران بیمارستان شهید نورانی شهرستان تالش بود. داده های تحقیق از 102 پرستار که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده است، جمع آوری گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های معنا در زندگی، بهزیستی معنوی و سلامت عمومی استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون چند متغیره و رگرسیون چندگانه استاندارد مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رابطه دو متغیری بهزیستی مذهبی با معنا در زندگی مثبت معنی دار و با هر یک از متغیرهای اضطراب، نارساکنش وری اجتماعی و افسردگی منفی معنی دار است. همچنین رابطه دو متغیری بهزیستی وجودی با معنا در زندگی مثبت معنی دار و با هر یک از متغیرهای جسمانی سازی، اضطراب، نارساکنش وری اجتماعی و افسردگی منفی معنی دار است. رابطه دو متغیری معنا در زندگی با هر یک از متغیرهای اضطراب و افسردگی منفی و معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    سلامت روانی پرستاران توسط متغیرهای معنا در زندگی، بهزیستی مذهبی و بهزیستی وجودی به خوبی قابل پیش بینی است. با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت متغیرهای معنا در زندگی، بهزیستی مذهبی و بهزیستی وجودی نقش مهمی در حفظ سلامت روانی پرستاران دارد.
    کلیدواژگان: معنا در زندگی، بهزیستی مذهبی، بهزیستی وجودی، سلامت روانی، پرستاران
  • سمیرا اروجلو، معصومه همتی مسلک پاک* صفحات 685-691
    پیش زمینه و هدف
    بیماری های دستگاه گوارش یکی از اختلالات شایع بوده و آندوسکوپی مهم ترین روش تشخیصی برای این اختلالات است. میزان رضایتمندی بیماران از چنین پروسیجرهای تهاجمی یک معیار مهم برای ارزیابی کیفیت مراقبت های بهداشتی است و اطلاعات مهمی را ازنظر برآورده شدن نیازها، ارزش ها و انتظارات مددجویان در اختیار ما قرار می دهد. هدف از این پژوهش تعیین تاثیر مداخلات پرستاری کاهنده اضطراب بر میزان رضایت بیماران کاندید آندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی ارومیه بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 80 بیمار کاندید آندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی ارومیه در سال 1392 انجام شده است. نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تخصیص داده شدند. مداخلات پرستاری برای گروه مداخله قبل از آندوسکوپی و در روز آندوسکوپی اجرا گردید. میزان رضایت قبل از مداخله و بعد از آندوسکوپی در دو گروه اندازه گیری شد. ابزار اندازه گیری رضایت، پرسشنامه تعدیل یافته GHAA-9 بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری تی زوج نشان داد که بین میانگین رضایت بیماران گروه کنترل در مرحله قبل و بعد مداخله اختلاف معناداری وجود ندارد (934/ 0 =P). درحالی که میانگین رضایت بیماران گروه مداخله بعد از اجرای مداخلات پرستاری افزایش معناداری یافت (0001/ 0 >P). نتایج آزمون تی مستقل نیز اختلاف معناداری بین دو گروه در مرحله بعد مداخله نشان داد (0001/ 0 >P)، درحالی که در مرحله قبل از مداخله اختلاف معناداری بین دو گروه وجود نداشت (934/ 0 =P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اجرای مداخلات پرستاری باعث افزایش معنادار رضایت بیماران گردید، لذا پیشنهاد می گردد که پرستاران جهت ارتقاء کیفیت مراقبت ها و رضایت بیماران، به کارگیری مداخلات پرستاری را قبل از انجام پروسیجرهای اضطراب آور مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: مداخلات پرستاری کاهنده اضطراب، رضایت، آندوسکوپی
  • اسحاق مرادی، حسین دیده بان* صفحات 692-698
    پیش زمینه و هدف
    تحقیقات نشان داده است که یادگیری دانشجویان تحت تاثیر مستقیم روش های ارزشیابی است. به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران سوال های تشریحی روش های برتر یادگیری را برمی انگیزند، اما دراین بین نحوه نمره دهی آزمون های تشریحی چالش بزرگی است که در بسیاری از موارد سبب بی اعتباری نمرات حاصل از آزمون می شود. برخلاف آزمون های عینی که اندازه گیری توانایی آزمون شوندگان مستقل ازنظر شخصی تصحیح کنندگان است در آزمون های تشریحی اندازه گیری توانایی موردسنجش به شخصی که پاسخ های سوال ها را می خواند وابسته است بنابراین، دقت روش نمره دهی به آزمون های تشریحی به میزان زیادی به نحوه تصحیح اوراق و دقت عمل مصححان مربوط است. در این مقاله به بررسی شیوه های مختلف نمره دهی آزمون های تشریحی در مقالات مختلف می پردازیم و سعی داریم با بررسی عمیق متون، به روش استاندارد نمره دهی به آزمون های تشریحی بپردازیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری ابتدا پایگاه های مختلف داده ای Pubmed، Scopus،Proquest و مقالات منتشرشده در مجلات معتبر آموزش پزشکی شامل Academic medicine، British medical journal، teaching & learning in medicine، medical teacher، medical education و مجلات معتبر داخلی در زمینه آموزش پزشکی شامل مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی و گام های توسعه آموزش پزشکی با استفاده از کلیدواژه های آزمون تشریحی، نمره دهی، روش تحلیلی نمره دهی، روش کلی نمره دهی، روش ویژگی های اصلی و روش نمره دهی و معادل انگلیسی آن ها، مورد جستجو قرار گرفت و مقالات مرتبط انتخاب شدند.
    یافته ها
    در جستجوی منابع ابتدا تعداد 240 مقاله و کتاب بدون محدودیت زمانی از جستجوی منابع اینترنتی به دست آمد که تعداد 163 مطالعه به دلیل عدم ارتباط با موضوع از بررسی حذف گردید. تعداد 23 مطالعه هم به دلیل وجود عنوان و نبود خلاصه از مطالعه خارج گردید. نهایتا تعداد 54 مطالعه جهت بررسی انتخاب گردید. بر اساس نتایج حاصل از جستجو، مطالب در چهار دسته زیر دسته بندی شدند:1-تقسیم بندی های مختلف نمره دهی به سوالات تشریحی 2-انتخاب روش مناسب برای نمره دهی به سوالات تشریحی 3- چالش های نمره دهی به سوالات تشریحی 4-روش های جدید نمره دهی به سوالات تشریحی
    بحث و نتیجه گیری
    ارتقای ارزیابی و نمره دهی به آزمون های تشریحی نیاز به استفاده از روش های مختلف و ترکیب روش های چندگانه و سطح بالا دارد. به هرحال اگر این اطمینان وجود دارد که استفاده از این آزمون ها، روش های برتر یادگیری در دانشجویان را ارتقا می دهد، هزینه های مربوط به نمره دهی و افزایش اعتبار نمرات آن را نیز باید بپردازیم.
    کلیدواژگان: آزمون های تشریحی، نمره دهی، ارزیابی دانشجو، چالش ها، راهکار
  • سعیده سادات حاجی میرزایی، زینب سام کن، نجمه تهرانیان* صفحات 699-717
    پیش زمینه و هدف
    لپتین سرم، هورمون در گردشی است که به میزان زیادی در بافت چربی تولید می شود. نقص در ژن لپتین و رسپتور آن باعث مشکلات پاتولوژیک عدیده ای ازجمله پرخوری و چاقی، عملکرد نادرست تولیدمثل و عدم تعادل هورمونی می شود. مقصود از این بازنگری، خلاصه کردن و تحلیل مقالات انجام شده در ارتباط با تاثیرات لپتین بر بارداری و پیامد نوزادی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری ساده، جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Medline، Irandoc،SID، Magiran و Science direct در ارتباط با تاثیرات لپتین بر بارداری و پیامد نوزادی انجام شد. درمجموع 120 مقاله موردبررسی اولیه (بررسی چکیده) قرار گرفت و 70 مقاله ازنظر مرتبط بودن با عنوان مقاله و دارا بودن شرایط ورود، انتخاب شدند و موردبررسی ثانویه (بررسی مقاله) قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین وزن مادر و سطح سرمی لپتین او یافت شد. بررسی ها نشان داد که در عوارض بارداری میزان لپتین افزایش می یابد. سطح لپتین بند ناف با وزن هنگام تولد، قد و دور سر نوزاد ارتباط معنی داری داشت. به علاوه، تجمع این پلی پپتید در عروق بند ناف با وزن جفت ارتباط معنی داری داشت. در شیر مادر نیز این هورمون یافت می شود که می تواند سبب جلوگیری از چاقی در نوزاد گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    هورمون لپتین در فیزیولوژی، پاتوفیزیولوژی بارداری و پیامدهای نوزادی نقش دارد و شاید بتوان از این هورمون در پیشگویی پاتوفیزیولوژی بارداری و درمان بارداری های همراه با محدودیت رشد جنین سود برد. اما در کل برای شناختن اثرات بیشتر این هورمون نیاز به مطالعات بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: لپتین، بارداری، نوزاد، شیردهی
  • راحله رزم آرا *، آناهیتا معصوم پور، اکرم دبیریان، باقر پهلوان زاده صفحات 718-727
    پیش زمینه و هدف
    حدود 3 درصد از نوزادان دارای یک ناهنجاری جسمی بزرگ هستند که نیاز به مداخلات جراحی دارند. به دنبال افزایش تولد نوزادان نارس، ناهنجاری هایی که نیاز به مداخلات جراحی دارند افزایش یافته است. آترزی مری، انسداد روده و مقعد بسته از ناهنجاری های شایع در نوزادان هستند که با انجام مراقبت های پرستاری مطابق با استانداردهای موجود، مراقبت ها به صورت موثرتر و ایمن تر انجام می شود و طول مدت بستری نوزاد در بیمارستان کاهش می یابد. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی میزان مطابقت مراقبت های پرستاری قبل و بعد از عمل جراحی نوزاد با استانداردهای موجود انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع حسابرسی است که در آن تعداد 150 مراقبت پرستاری قبل و بعد از عمل جراحی نوزاد مورد مشاهده و بررسی و سپس با استانداردهای موجود مورد مقایسه قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم سیاهه حاوی اطلاعاتی مربوط به نحوه انجام مراقبت های استاندارد قبل و بعد از عمل جراحی نوزاد بود که بر اساس مرور متون و استانداردهای موجود طراحی شده و روایی و پایایی آن به ترتیب از طریق بررسی روایی محتوا و محاسبه ضریب توافق میان مشاهده گرها (ای سی سی) برابر با 88/ 0 مورد ارزیابی قرار گرفت. روش جمع آوری اطلاعات، مشاهده و ثبت گزینه های فرم های سیاهه بود که در بخش های نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های مفید و مهدیه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    میزان مطابقت مراقبت های پرستاری قبل و بعد از عمل جراحی در بخش های نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان، در حد متوسط (9/ 66 درصد) ارزیابی شد که 7/ 60 درصد مراقبت ها درست انجام می شد، 5/ 12 درصد مراقبت ها درست انجام نمی شد و 8/ 26 درصد مراقبت ها انجام نمی شد.
    بحث و نتیجه گیری
    مراقبت های پرستاری قبل و بعد از عمل جراحی نوزادان، فاصله زیادی با استانداردها دارند که این امر را می توان به بی توجهی مراقبت کنندگان، نارسایی در آموزش و کمبود امکانات و تجهیزات نسبت داد.
    کلیدواژگان: حسابرسی، مراقبت استاندارد، مراقبت پرستاری قبل از عمل، مراقبت پرستاری بعد از عمل، نوزاد
|
  • Pages 648-654
    Background and Aims
    Anxiety is one of the most common problems of nursing students in the clinical settings that can cause adverse effects on their learning. Peer-mentoring can be one of the strategies to reduce the students anxiety in the clinical environment. The purpose of this study is to examine the effects that a peer mentoring program has on anxiety student in clinical environment.
    Materials and Methods
    This research is a quasi-experimental study in which 44 second semester nursing students of the faculty of Nursing and Midwifery were included in 1391 through census، and they were randomly divided into two groups of control (21) and intervention (23). In intervention group، a 7th semester nursing student as peer mentor was assigned to accompany 4-5 second semester nursing students by taking the role of guiding and supporting. In the control group، clinical education was performed typically by clinical teachers. The instruments for data collection were Spiel Berger Anxiety Questionnaire which measures the student's anxiety in the first and at the end of the apprenticeship training for both groups. The data were analyzed by SPSS (16) software using، Chi²، Wilcoxon test، Mann Whitney.
    Results
    The results of this study showed that anxiety scores of students in the intervention group after the peer mentor program declined from of 34/34 to 29/69. Wilcoxon test also showed a significant statistical difference (P=0/001). Although student's anxiety score means were lower in both groups after the program، the average of anxiety student score in the experimental group was lower than that of the control group. The difference between the mean scores of the two groups was significant according to Mann Whitney test (p=0/001).
    Conclusion
    Peer mentoring program -based education leads to reducing on the student's anxiety in clinical environment. So، it is suggested that clinical curriculum designers use this inexpensive method as a complementary educational method، even if not as an independent method.
    Keywords: peer mentoring program, anxiety, nursing students, clinical education
  • Behnaz Bagherian *, Moniralsadat Nematollahi, Dr Sayyede Sakineh Sabzevari, Dr Esmat Nouhi Pages 655-665
    Background and Aims
    Clinical nurses perform different roles in helping patients. Optimal performance of nurses in their clinical roles have always been encountered with several barriers. Awareness of nursing managers of these barriers has considerable impact on planning strategies to eliminate these barriers and thus improving the quality of nursing services. This study aims to investigate nursing manager’s opinions on barriers of clinical nurse’s role.
    Materials and Methods
    In a descriptive – analytical study, 101 manager of educational hospitals of Kerman University of Medical Sciences were selected using consensus method. Data collection tool was a questionnaire consisted of demographic characteristics and barriers to nurse’s clinical role. Data analysis was done using SPSS V16, by applying descriptive and inferential statistics.
    Results
    In this study, 85.1% of study subjects were female, 75.2% were married, 93.1 % had bachelor degree, and 64.4% were head nurses. The study participants were aged between 28-51 years (mean 43.01±4.68). They have the work experience of 7-30 years, and their management work experience was between 1-25 years. The averages of manger’s opinion showed that the most important barriers were related to job security (68.9%), motivational factors at work environment (64%), factors related to management and leadership (63.4%), factors related to patient and caregiver’s believes (51.2%), nurse’s personal believes (49.75%) and the gap between theory and practice (47.5%). Weak association was found between gender and job security factors (r=0.3), as well as poor association between nurse’s personal believes and gender (r=0.3), age (r=0.16), and marital status (r=0.5), respectively. There was a weak correlation between marital status and the gap between theory and practice (r=0.23). Other demographic characteristics did not show any correlation with nurse’s role barriers. ANOVA test results showed that there were significant difference between the opinions of the three levels of managers (head nurse, supervisor, and metron) in term of job security, personal believes of patients and caregivers and nurse’s personal believes(p<0.05).
    Conclusion
    The study found that the main barriers to nurse’s clinical role from nursing manager perspective were related to job security, workplace motivational factors and factors related to management and leadership. Therefore it is recommended that by planning actions such as timely payment of wages and benefits, improved working conditions and increased nursing facilities as well as modification or adjustment of their management styles, the managers could remove these barriers and thus improve the quality of nursing services.
    Keywords: Nurses Clinical roles, Barriers of roles, Nurse Managers
  • Dr Rahim Baghaei *, Alireza Mashallahi, Dr Hamidreza Khalkhali Pages 666-675
    Background and Aims
    The prevalence and mortality of heart failure is high and progressive. The incidence and prevalence of this disease is increasing in spite of medical advances. Because of the poor prognosis of the disease, limitations in physical activity, cessation of social interaction, psychological distress, increasing dependence and early retirement, it imposes a negative impact on the quality of life of the patients. The purpose of this study is assessing the effect of applying continuous care model on the quality of life in patients with heart failure.
    Materials and Methods
    In the present clinical trial which was carried out in 2013, 60 patients with heart failure admited in Taleghani and Seyedolshohada Urmia hospitals were selected using accessible-sampling method, and they were randomly divided into two groups of 30 patients as the experimental and control groups. To evaluate the quality of life as a dependent variable, the Minnesota standard quality-of-life questionnaire was used for heart failure patients, including 21 questions on the three major dimensions of the quality of life (physical, mental and socioeconomic). The intervention was implemented during three months according to the continous care model in the experimental group. Data were analyzed by SPSS v.19 software using descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency), chi-square, independent and paired t-tests analysis.
    Results
    At the end of third month, the mean of quality of life reached in the experimental, and control groups from 65.13±5.39 to 33.83±4.85, and from 65.86±3.7 to 67.43±7.03, respectively. There was a significant difference between the two groups in all aspects of quality of life including the physical, psychological, and socioeconomic dimension (p=0.00).
    Conclusion
    Applying effective care model, training and follow-up with lifestyle changes in patients with heart failure can improve and enhance quality of life in them.
    Keywords: Heart failure, continuous care model, quality of life
  • Dr Esa Jafari* Pages 676-684
    Background and Aims
    Iinvestigating the mental health determinants in hospital staffs specially nurses is very essential because of stressful conditions that they tolerate. So, the purpose of this study was to investigate the relationship among the meaning in life, religious well-being, existential well-being, and mental health in the nurses.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 102 nurses from Talesh city were selected by available sampling method, and they were asked to answer Meaning in Life, Spiritual well-being and General Health Questionnaires. The data were analyzed by multivariate regression and standard multiple regression.
    Results
    The results showed that the relationship of religious well-being with meaning in life is positive and significant, but its relationship with anxiety, depression and social withdrawal is negatively significant. Moreover, the relationship of existential well-being with meaning in life is positive and significant. Its relationship with somatization, anxiety, depression and social withdrawal were negative and significant. Also, the relationship of meaning in life with anxiety and depression was negative and significant.
    Conclusion
    Mental health of the nurses can be predicted by meaning in life, religious well-being and existential well-being.
    Keywords: Meaning in life, Religious well, being, Existential well, being, Mental health, Nurses
  • Samira Orujlu, Dr Masmeh Hemmati Maslak Pak* Pages 685-691
    Background and Aims
    Gastrointestinal diseases are common disorders for which endoscopy is one of the most important diagnostic procedures. Patient satisfaction out of such an invasive procedure is an important criterion for measuring the quality of health care, and it gives important information regarding the fulfillment of the needs, values and clients expectations. The purpose of this study was to determine the effect of anxiety- reducing nursing interventions on satisfaction in patients undergoing endoscopy referred to Ayatollah Taleghani Hospital of Urmia in 2014.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 80 patients undergoing endoscopy referred to Ayatollah Taleghani hospital of Urmia in 2014. The samples selected by simple random sampling, and they were randomly allocated to intervention and control groups. Nursing interventions were performed for the intervention group before endoscopy as well as the endoscopy day. The satisfaction rate was measured before and after intervention in both groups. The satisfaction measurement tool was the modified GHAA-9 questionnaire. Data analysis was done by SPSS software version 16, and descriptive and inferential statistics.
    Results
    Paired t-test before and after intervention showed that patient satisfaction in the control group was not significant (p=0.934). But results showed that patient satisfaction in case group increased significantly before and after intervention (p<0.0001). Also, independent t-test showed significant differences between two groups after the intervention (p<0.0001). Of course before intervention there was not significant difference between the two groups (p=0.270).
    Conclusion
    As the implementation of nursing interventions increased patient satisfaction significantly, therefore it is recommended to the nurses to include this program in their plans for improving the quality of nursing cares and satisfaction in hospitals.
    Keywords: Anxiety, reducing Nursing intervention, Satisfaction, Endoscopy
  • Eshagh Moradi, Hossein Didehban* Pages 692-698
    Background and Aims
    The related studies has shown that students learning is under the direct influence of assessment and evaluation methods. Many researchers believe that essay tests can assess the quality of the student's learning, however essay tests scoring a big challenge which causes their unreliability in many cases. Unlike objective tests that measure the examinee's ability independent of the individual judgment, in essay tests, the examinee's ability is directly related to the examiner's judgment. Therefore, the accuracy of test scoring is greatly related to the methods of paper correction, and the examiners accuracy. This study tries to explain various methods of essay tests scoring in different published papers.
    Materials and Methods
    In this study, first the different papers and articles published in national and international journals were selected by using keywords of essay test, scoring, and student assessment. Later, they were studied and analyzed.
    Results
    240 articles without time limit were found by searching in the Web. 163 articles were excluded because of lack of relevant to the topic, and 23 articles were excluded because of lacking abstract. Finally, 54 articles were selected to be included in the study. Based on the search results of study, the search topic was grouped in four categories:1.defining different grading methods in essay questions 2.selecting appropriate methods for essay questions scoring 3.the challenges of essay questions scoring. 4. new methods of essay questions scoring.
    Conclusion
    Improving assessment and essay questions scoring requires using of various methods, and the combination of multiple high level tests. In applying these kinds of tests, we should pay attention to the reliability and validity of the essay tests and scores.Address: Department of Medical Education, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
    Keywords: Essay test, Scoring, Student assessment
  • Saeideh Sadat Hajimirzaei, Zeinab Samcan, Dr Najmeh Tehranian* Pages 699-717
    Background and Aims
    Serum leptin is a circulating hormone that is expressed abundantly in adipose tissue. Defects in the leptin gene and its receptor causes numerous pathological problems such as over eating and obesity, improper functioning of the reproductive and hormonal imbalances. The purpose of this review is summarizing and analyzing articles about the effects of leptin on pregnancy and neonatal outcome.
    Materials and Methods
    The Pubmed, Medline, Irandoc, SID, Science direct, Magiran database were surveyed for original studies describing the association between leptin effects on pregnancy and neonatal outcome. Totally, 120 articles were reviewed and 70 articles of association with leptin effects on pregnancy and neonatal outcome were selected and investigated secondarily (review essay).
    Results
    A significant relationship was found between maternal weight and maternal serum leptin. Studies have indicated that leptin levels are increased in pregnancy complications such as preeclampsia and diabetes. Cord leptin level was significantly associated with birth weight, length and head circumference of infant. In addition concentrations of the polypeptide in umbilical cord blood were correlated with placental weights. This hormone is also found in breast milk that can prevent obesity in the infant.
    Conclusions
    Many physiological roles have been suggested for leptin in human pregnancy. Leptin also plays a role in the pathophysiology of pregnancy, and it may be predictive in the complication of pregnancy. Studies have suggested that recombinant human leptin can be used in the treatment of pregnancies with fetal growth restriction. In general, to identify the effects of this hormone, further studies are needed.
    Keywords: leptin, pregnancy, infant, lactation
  • Rahele Razmara *, Anahita Masoumpoor, Akram Dabirian, Bagher Pahlavanzadeh Pages 718-727
    Background and Aim
    About 3% of neonates have large physical disorders that need surgeries. Upon increase in birth of premature neonates, the disorders that need surgeries have increased.esophagial atresia, bowel obstruction and imperforated anus are among the common disorders of neonates that can be dealt more effectively and safer with nursing cares according to the existing standards and the duration of stay of neonates at hospitals shall be decreased. This study aims to evaluate the compatibility of pre and Postoperative nursing cares with the existing standards.
    Materials And Methods
    The present research is a descriptive auditing study in which 150 cases of nursing cares before and after the neonatal surgical operations have been studies and compared with the existing standards. The data collecting tool was checklist containing the data related to the manner of standard cares before and after neonatal surgical operations, being designed based on the review of existing contexts and standards and its validity and reliability was evaluated by contextual validity study and calculation of ICC (Intraclass Correlation Coefficient), respectively, equivalent to 0.88. The method of information collecting was done by observation and recording the choices of the checklist at NICU (Neonatal Intensive Care Unit) of Mofid and Mahdieh Hospitals, affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences. The data were then analyzed with descriptive statistics.
    Results
    The compatibility of pre and Postoperative nursing cares at the neonates’ wards and NICUs was evaluated as medium (66.9%), where 60.7% of the cares were done properly and 12.5% of them were not done properly and 26.8% of the cares were not done.
    Conclusion
    The pre and Postoperative neonatal nursing cares are far away from the standards and it can be attributed to the carelessness of the caretakers, insufficiency at education, and shortage of facilities and equipment.
    Keywords: Auditing, preoperative care, postoperative care, neonate