فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هفدهم شماره 12 (پیاپی 99، آذر 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هفدهم شماره 12 (پیاپی 99، آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ایرج محمدزاده، زهرا اکبریان راد، دانیال دهبندی، هاجر حسین نیا، محسن حق شناس مجاوری* صفحات 7-11
    سابقه و هدف
    اینترلوکین-6 نقش اصلی در خونسازی، ایمنی و پاسخ فاز حاد دارد. این سیتوکین در خون بند ناف یک مارکر دفاع نوزادی در برابر استرس و عفونت می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه سطح اینترلوکین-6 نوزادان متولد شده در زایمان طبیعی و سزارین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی 35 نوزادان حاصل زایمان سزارین و 46 نوزاد حاصل زایمان طبیعی ترم با وزن مناسب برای سن حاملگی، آپگار بیشتر از 8 (در دقیقه اول و پنجم)، نداشتن شواهد بالینی و آزمایشگاهی عفونت نوزادی در بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام شد. 5 سی سی نمونه خون از بند ناف هر نوزاد جهت تعیین سطح اینترلوکین-6 تهیه شده، نمونه خون به روش Enzyme-immunoassays مورد بررسی قرار گرفت. سپس سایر اطلاعات نظیر سن مادر، جنس نوزاد، سن و تعداد حاملگی و تعداد تولد زنده هر مادر ثبت شد و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن مادران در گروه زایمان طبیعی 4/8±28/6 سال و در گروه سزارین 5/7±25/5 سال بود(0/011=p). بیست نوزاد (43/5%) در گروه زایمان طبیعی و 16 نوزاد (45/7%) در گروه سزارین پسر بودند. میانه اینترلوکین-6 در نوزادان متولد شده با زایمان طبیعی (3/11±10/9) بیشتر از نوزادان با روش سزاین (3/15±6/6) بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه نشان داد که مقادیر اینترلوکین-6 نوزادان متولد شده با زایمان طبیعی و سزارین تفاوتی با هم ندارند
    کلیدواژگان: روش زایمان طبیعی، سزارین، نوزاد، بند ناف، اینترلوکین، 6
  • یدالله زاهدپاشا، مولود آقاجانی دلاور، زهرا اکبریان، محمود حاجی احمدی، مینا سادات حسن پور حدیقی* صفحات 12-18
    سابقه و هدف
    نگهداری دما در محدوده طبیعی با تامین گرما و کاهش از دست دادن آن، یک بخش مهم از مراقبت نوزادان است. این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی آموزشی ضمن خدمت به پرستاران در مورد حفظ درجه حرارت طبیعی بدن و از بین بردن استرس حرارتی و مقایسه آن با استانداردهای موجود در نوزادان رسیده، قبل و بعد از آموزش مراقبت از هیپوترمی نوزادی در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی–مداخله ای برای ارزیابی مراقبتهای پرستاری استاندارد در رابطه با پیشگیری از هیپوترمی بر روی 98 نوزاد در بخشهای اتاق عمل، زایشگاه، نوزادان و مراقبتهای ویژه نوزادان قبل و یک ماه بعد از آموزش مراقبت از هیپوترمی نوزادی انجام شد. اطلاعات با استفاده از چک لیست طراحی شده بر اساس استانداردهای مربوط به مراقبتهای استاندارد پیشگیری از هیپوترمی جمع آوری و بر اساس تعداد مراقبتهای پرستاری نمره دهی شد. فعالیت های مربوط به مداخله شامل سخنرانی، نصب پوستر آموزشی، توزیع پمفلت و اسلاید بود.
    یافته ها
    نمره مراقبتهای پرستاری مورد پژوهش در دو مرحله قبل و بعد از آموزش در بخش نرسری به ترتیب 1/1±4/6 و 1/4±7 (از 10 نمره) و در اتاق زایمان به ترتیب 1/4±8/4 و0/7±11/1 (از 13 نمره)، اتاق عمل به ترتیب 1/8±5/9 و0/8±7/3 (از 11 نمره) و مراقبتهای ویژه نوزادان به ترتیب 5/1±8 و2±9/8 (از 14 نمره) بود (0/0001= p). فراوانی هیپوترمی خفیف در نوزادان متولد شده بدو تولد در بخش های اتاق عمل، زایشگاه، قبل و بعد از آموزش به ترتیب38/1 % و 21/5 % بوده است.
    نتیجه گیری
    بیشترین مراقبت ها در اتاق زایمان و کمترین مراقبت های پرستاری برای حفظ زنجیره گرم در اتاق عمل صورت گرفته بود. پیشنهاد می شود که رعایت حفظ درجه حرارتی و برقراری امکانات آن مورد توجه مسئولین سیاستگزاری سلامت ایران باشد.
    کلیدواژگان: هیپوترمی، ممیزی پرستاری، نوزاد
  • المیرا شیری، مهدی رهنما*، محمدرضا بیگدلی صفحات 19-25
    سابقه و هدف
    ایسکمی مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و یک نقص کانونی مغزی است که به طور ناگهانی و در اثر ضایعه پدید می آید. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی و حجم سکته مغزی و اختلالات نورولوژیکی در مدل سکته مغزی در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-350 گرم به 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که با آب مقطر گاواژ شدند و سه گروه آزمایشی که دوزهای 0/25، 0/50و0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن تخم کدو را به صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت نمودند. پس از پایان دوره جهت القای سکته مغزی حیوانات تحت جراحی انسداد شریان مغزی میانی (Middle cerebral artery occlusion)قرار گرفتند. پس از 24 ساعت برقراری مجدد جریان خون حجم آسیب بافتی و اختلالات نورولوژیکی بررسی شد.
    یافته ها
    روغن تخم کدو باعث کاهش اختلالات نورولوژیکی در دوز 0/50 و0/75 نسبت به گروه کنترل شد (به ترتیب 0/021>p و0/000>p). همچنین حجم سکته مغزی ناحیه کورتکس در دوز0/50 (7/6±55/02) و دوز 0/75 (9/06±30/05) نسبت به گروه کنترل(9/11±133/02) کاهش یافت (0/000>p و0/000>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، اختلالات نورولوژیکی، روغن تخم کدو حلوایی
  • حوریه شمشیری میلانی، پرستو امیری *، محمد علی حیدرنیا، کامبیز عباچی زاده، علیرضا ابدی، اکرم ملک خواهی صفحات 26-32
    سابقه و هدف
    یبوست و هموروئید از مشکلات شایع و آزار دهنده زنان در دوران پس از زایمان است. لازم است جهت کاهش آسیب ناشی از آن ها بر سلامت مادر، راهکارهای موثری ارائه گردد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ویزیت در منزل و ارائه مراقبت ها به مادر بر میزان یبوست و هموروئید پس از زایمان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در دو مرحله بر روی 276 نفر از زنانی که در بیمارستان های تابعه دانشگاه شهید بهشتی در سال 1392وضع حمل کردند، در دو گروه مداخله(92 نفر)و کنترل(184 نفر) انجام شد. ابتدا با مطالعه تطبیقی و جمع بندی اطلاعات راهنمای مراقبت مادر و نوزاد در منزل در کشورهای مختلف الگوی واحدی تدوین و سپس در مرحله دوم گروه مداخله طبق الگوی خدمات ویزیت در منزل، خدمات دریافت نمودند (روزهای 5-3 و 15-13 پس از زایمان)، گروه کنترل این خدمات را دریافت نکردند. میزان یبوست و هموروئید براساس شرح حال و معاینه بالینی توسط کارشناسان مامایی در روز 60 پس از زایمان در هر دو گروه ثبت و با هم مقایسه شد. (IRCT:2013060313565N1)
    یافته ها
    میانگین سن شرکت کنندگان 27±5 سال بود. در بررسی پیامدها در روز 60 پس از زایمان، عارضه یبوست در 13% گروه مداخله و26/1% گروه کنترل ایجاد شد. ولی در مورد عارضه هموروئید 12% در گروه مداخله و 9/8% در گروه کنترل بود. در هیچ موردی بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ارائه مراقبت پس از زایمان در منزل با تاکید و پیگیری انجام فعالیت های ورزشی و رعایت رژیم غذایی و تجویز ملین در صورت عدم پاسخ به درمان های حمایتی، موجب کاهش یبوست می گردد، اما بر هموروئید تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: مراقبت پس از زایمان، ویزیت در منزل، یبوست، هموروئید، سلامت زنان
  • معصومه طهماسبی زاده، عبدالایمان عمویی، سمیه گلباز، مهدی فرزادکیا *، مجید کرمانی، میترا غلامی، حسینعلی اصغرنیا صفحات 33-39
    سابقه و هدف
    شیرابه زباله حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات خطرناک آلی و آمونیوم است که می توانند موجب آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی گردند; بنابراین بایستی پیش از تخلیه در محیط، جمع آوری و تصفیه شود. یکی از کم هزینه ترین روش های تصفیه فاضلابهای آلوده، روش هضم بی هوازی می باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی کارایی هاضم بی هوازی در حذف همزمان Chemical Oxygene Demand) COD) و آمونیوم از شیرابه محل دفن زباله است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی یک هاضم بی هوازی استوانه ای شکل با قطر داخلی 240 میلی متر با حجم مفید10 لیتر از ورقه پلکسی گلاس ساخته و سپس با شیرابه محل دفن زباله قائم شهر بارگیری شد. تاثیر پارامترهای دما (دمای محیط، Ċ35 و Ċ55) و زمان های ماند هیدرولیکی مختلف (1 تا 5 روز) بر کارایی هاضم بی هوازی در حذف COD و آمونیوم بررسی گردید.
    یافته ها
    در زمان ماند هیدرولیکی بهینه 5 روز، حداکثر راندمان حذف COD (اکسیژن مورد نیاز شیمیایی)(94%) و آمونیوم (36%) به ترتیب در دمای ترموفیلیک و دمای محیط بدست آمد. افزایش زمان ماند هیدرولیکی تاثیر مثبتی بر کارایی هاضم در حذف ترکیبات آلی و آمونیوم داشت. افزایش دمای هاضم موجب افزایش حذف COD و کاهش حذف آمونیوم گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این هاضم بی هوازی می تواند به عنوان روشی مناسب و کارآمد جهت حذف مواد آلی از شیرابه محل دفن زباله استفاده شود; اما با توجه به راندمان پایین حذف آمونیوم، به یک مرحله تصفیه هوازی تکمیلی جهت تصفیه پساب خروجی نیاز است.
    کلیدواژگان: زباله، شیرابه، محل دفن، هاضم بی هوازی، مواد آلی، آمونیوم
  • راحله علی محمدی، سودابه نادری، محمد الله توکلی * صفحات 40-46
    سابقه و هدف

    اضطراب یکی از نشانه های یائسگی است که به دلیل توقف فعالیت تخمدان ها می باشد و موجب افزایش شدت علائم وازوموتور در دوران یائسگی می شود. این مطالعه به منظور مقایسه اثر ورزش روی اضطراب در موش های سوری اوارکتومی شده با استروژن انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 28 سر موش سوری با وزن تقریبی (35-25 گرم) که به 4 گروه 7 تایی اوارکتومی، اوارکتومی+ورزش، اوارکتومی+استروژن (استرادیول والرات با دوز mg/kg40) و اوارکتومی+ترکیب ورزش و استروژن تقسیم شدند. نخست حیوانات اوارکتومی شدند و یک هفته پس از اوارکتومی موش ها روی یک تردمیل به مدت 30 دقیقه در یک روز، برای 5 روز در هفته، به مدت 4 هفته با شدت متوسط دوانده شدند. بعد از 4 هفته، با دستگاه ماز بعلاوه ای شکل (Elevated plus-maze) میزان اضطراب در حیوانات تعیین شد.

    یافته ها

    در این مطالعه استروژن (4/72±22/13) در مقایسه با گروه اوارکتومی (3/18±4/91) درصد زمان ورود به بازوی باز (OAT%) را به طور معنی داری افزایش داد (0/05 >p). ترکیب استرروژن و ورزش (6/82±46/19) در مقایسه با گروه اوارکتومی (3/18±4/91) درصد زمان ورود به بازوی باز (OAT%) را به طور معنی داری افزایش داد (p<0.001). ولی اختلاف معنی داری بین ورزش و استروژن مشاهده نشد. همچنین ورزش به تنهایی (3/18±24/54) در مقایسه با گروه اوارکتومی (3/23±13/79) درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز(OAE%) را افزایش داد (0/05 p<). درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز(OAE%) در گروه های استروژن، ورزش و ترکیب استروژن و ورزش به ترتیب برابر با 1/25±30/61، 3/18±24/54و 1/04±46/08 بود که اختلاف معنی داری را بین این گروه ها نشان نداد. استروژن و ترکیب استروژن و ورزش درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز (OAE%) را در مقایسه با گروه اوارکتومی به طور معنی داری افزایش دادند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که ورزش همانند استروژن باعث کاهش اضطراب ناشی از اوارکتومی در موش های سوری می شود.

    کلیدواژگان: استروژن، ورزش، اضطراب، یائسگی
  • زهرا ربیعی*، محمدرضا بیگدلی، زهرا لری گویینی صفحات 47-56
    سابقه و هدف
    سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر و اولین عامل ناتوانی افراد بالای 65 سال میباشد. به دلیل فرآیند پاتولوژیک پیچیده، استفاده از تنها یک عامل در درمان ایسکمی ایده آل به نظر نمی رسد و بنابراین مطالعات برای یافتن ترکیبات و روش های موثر در حال گسترش می باشد. در سال های اخیر توجه روز افزونی نسبت به گیاهان دارویی به عنوان یک منبع بالقوه در درمان ایسکمی-خونرسانی مجدد شده است. هدف مطالعه حاضر ضمن معرفی ایسکمی مغزی و پاتوژنز بیماری مروری بر مطالعات انجام شده در رابطه با اثرات گیاهان دارویی بر ایسکمی مغزی و مکانیسم اثر آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی ISI، SID، PubMed،PubMed Central، Scopus، Web of Science با استفاده از واژه های کلیدی فارسی ایسکمی و خونرسانی مجدد، گیاهان دارویی، خاصیت آنتی اکسیدانی و واژهای کلیدی انگلیسی Ischemia and reperfusion، Medicinal plants، Antioxidant properties مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مروری بر مطالعات انجام شده نشان می دهد گیاهان دارویی و ترکیبات آنها قادرند حجم ضایعه مغزی، ادم مغزی، آسیب نورونی و اختلالات حسی و حرکتی را از طریق مکانیسم های کاهش استرس اکسیداتیو و تیتراتیو، کاهش بیان واسطه های التهابی، ممانعت از قطعه قطعه شدن و آسیب اکسیداتیو DNA، کاهش فعالیت میکروگلیاها و آستروسیت ها، افزایش بیان ژن های میتوکندریایی، مهار بیان پروتئین های آپپتوتیک، کاهش ایکوزانوئیدها و افزایش بیان پروتئین های ضدآپوپتوز کاهش دهند.
    نتیجه گیری
    گیاهان دارویی و ترکیبات آنها قادرند از طریق چندین مسیر مختلف آسیب ایجاد شده توسط ایسکمی مغزی را کاهش دهند و بنابراین می توانند به عنوان منبع جدیدی برای تولید دارو بر علیه ایسکمی مغزی باشند
    کلیدواژگان: ایسکمی و خونرسانی مجدد، گیاهان دارویی، خاصیت آنتی اکسیدانی
  • پروین عزیزنژاد روشن، فاطمه الحانی*، عیسی محمدی صفحات 57-64
    سابقه و هدف
    یکی از شاخصهای مهم برای سنجش کیفیت مراقبت پرستاری، مدیریت درد است. هنوز درد در بخشهای کودکان به خوبی اداره نمی شود. این مطالعه جهت بررسی جامع در زمینه پرستاری مدیریت درد در بخشهای کودکان و ارائه راهکارهای کاربردی انجام شد.
    مواد و روش ها
    اطلاعات با استفاده از بانکهای اطلاعاتی مثل مجلات ایرانی (magiran)، مقالات علوم پزشکی ایران (iran Medex)، ثبت اطلاعات پایان نامه ایران (irandoc) و همچنین از پایگاه های الکترونیکی جهاد دانشگاهی (SID) و پایگاه های خارجی Medline، Google، Scholar Google،Science direct و با کلید واژه هایpain management، pediatric، Nurse، barriers، Hospital مورد بررسی قرار گرفت و برای جستجو از سایتهای داخلی از معادل فارسی آنها استفاده شد. از 4064 عنوان بدست آمده و نهایتا 51 مقاله مرتبط با موضوع تحقیق و بین سالهای 2015-1994 وارد بررسی شد.
    یافته ها
    هشت حیطه چالشی در مورد مدیریت درد کودکان شناسایی شدند این حیطه ها عبارتند از: دانش تئوریکی محدود و مهارت ناکافی پرستاران، نگرش و باورهای پرستاران، موانع سازمانی، ویژگی های مربوط به والدین و کودکان، ارتباطات غیر تعاملی حرفه ای، نامشخص بودن نقش پرستاران در امر مدیریت درد، مشارکت ندادن کودک یا والدین در فرآیند مدیریت درد و کمبود الگو های بومی در زمینه مدیریت درد کودکان از آن جمله می باشد.
    نتیجه گیری
    با مشخص شدن چالش های پرستاری مربوطه و ارایه راهکارهای کاربردی مثل اصلاح ساختار سازمانی، امید است بتوان گامهای موثری در جهت رفع این موانع برداشت.
    کلیدواژگان: مدیریت درد، کودکان، بیمارستان، پرستار، چالش
  • مهدی راه پیما، فیروزه فرح تاج، مریم فاضلی، فرزانه شیخ الاسلامی، روزبه بشر، نادر حویزی، علیرضا غلامی* صفحات 65-70
    سابقه و هدف
    هاری یک بیماری حاد آنسفالیت کشنده، غیر قابل درمان ولی صد در صد قابل کنترل و پیشگیری می باشد. شناخت میزان شیوع و مخزن اصلی ویروس می تواند در کنترل و حذف بیماری کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع بیماری هاری در نمونه های ارسالی مشکوک به هاری به آزمایشگاه مرجع کشوری هاری انستیتو پاستور ایران در نیمه اول سال 1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 195 نمونه بافت مغز مشکوک به هاری ارسالی و به مرکز رفرانس هاری انستیتو پاستور ایران انجام شد. تشخیص بر اساس تعیین اجسام نگری به روش ایمونو فلورسانس مستقیم صورت گرفت. همچنین عفونت هاری بر اساس نوع حیوان و پراکندگی جغرافیایی نیز بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان شیوع آلودگی هاری 59/5% (116 نمونه) بود. عفونت هاری در بین سگ ها بیشتر بود، بطوریکه از 116 نمونه هاری مثبت، 45 نمونه مربوط به سگ بود (39%). در تقسیم بندی نمونه ها به گوشتخوار و نشخوار کننده شیوع هاری در بین گوشتخواران بیشتر بود (0/01 =p). از نظر پراکندگی جغرافیایی، بیشترین آمار هاری مثبت متعلق به استان خراسان رضوی با 23 نمونه مثبت (24/2%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر شیوع بسیار بالای هاری در گوشتخواران و بویژه در بین سگ ها، هنوز یک بیماری زئونوز خطر ساز محسوب می شود.
    کلیدواژگان: هاری، شیوع، سگ، زئونوز، آنسفالیت
  • طاهره اشرف گنجویی، مهدیس محمدیان امیری *، مهتاب زینال زاده صفحات 71-74
    سابقه و هدف
    کارسینوسارکومای رحمی یک کانسر نادر رحمی است که به عنوان تومور Malignant Mixed Mesodermal نیز شناخته می شود. منشآ و پیش اگهی آن مشخص نبوده و عقیده بر این است که از منشا مجرای مولرین می باشد و توانایی تبدیل شدن به اجزای اپیتلیالی و مزانشیمال را دارد. در خانمهای سیاه پوست و منوپوز شایعتر است. سابقه رادیاسیون و مصرف تاموکسیفن نیز از علل آن محسوب می شوند. شواهد بالینی آن مشابه کارسینومای آندومتر از جمله خونریزی بعد از منوپوز است. پروگنوز ضعیف و طبیعت مهاجمی دارد. این بدخیمی لگنی به صورت چندجانبه از جمله جراحی و شیمی درمانی و رادیوتراپی درمان می شود. در این مطالعه یک مورد کارسینوسارکومای رحمی در بیمار منوپوز با مصرف تاموکسیفن معرفی می گردد.
    گزارش مورد: بیمار خانم 67 ساله 4bA5L5P9G منوپوز از 10 سال قبل که به دنبال ابتلا به کانسر پستان نوع داکتال کارسینوماواستروژن رسپتور مثبت تحت لومپکتومی و کمورادیوتراپی و سپس درمان با تاموکسیفن mg40 در روز قرار گرفت و بعد از 6 سال مصرف تاموکسیفن مبتلا به خونریزی بعد از منوپوز شد. افزایش ضخامت آندومتر در سونوگرافی ظاهر شده و در پاتولوژی کارسینوسارکومای رحمی تشخیص داده شد که بصورت چندجانبه درمان گردید، در پیگیری یکساله مشکل خاصی را ذکر نمیکند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مورد گزارش شده، در بیماران منوپوز با مصرف تاموکسیفن باید علایم رحمی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارسینوسارکومای رحم، تاموکسیفن، سرطان سینه
|
  • I. Mohammadzadeh, Z. Akbarian Rad, D. Dehbandi, H. Hosseinnia, M. Haghshenas Mojaveri* Pages 7-11
    Background And Objective
    Anxiety is a major symptom of menopause caused by loss of ovarian activity. Anxiety increases the intensity of vasomotor symptoms in menopausal women. This study aimed to compare the effects of exercise and estrogen on anxiety level of ovariectomized mice.
    Methods
    This empirical study was conducted on 28 mice (weight: 25-35 grams) divided into four groups of seven, including ovariectomy, ovariectomy and exercise, ovariectomy and estrogen (40 mg/kg of estradiol valerate), and ovariectomy combined with exercise and estrogen. Animals were initially ovariectomized and one week later, they were placed on treadmills to run at medium intensity for 30 minutes per day. Intervention continued for five days per week, and after four weeks, anxiety was evaluated using elevated plus-maze.
    Findings
    In this study, estrogen significantly increased the percentage of open arm entry (OAE) compared to ovariectomy group (22.13±4.72 vs. 4.91±3.18, respectively) (p<0.05). In addition, combination of estrogen and exercise significantly increased open arm time (OAT) compared to ovariectomy group (46.19±6.82 vs. 4.91±3.18, respectively) (p<0.001). However, no significant difference was observed between exercise and estrogen groups. Also, exercise alone increased OAE compared to ovariectomy group (24.54±3.18 vs. 13.79± 3.23, respectively) (p<0.05). Percentage of OAE in groups of estrogen, exercise and combined exercise and estrogen was 30.61±1.25, 24.54±3.18 and 46.08±1.04, respectively, which was indicative of no significant difference. However, estrogen and combined estrogen and exercise significantly increased OAE compared to ovariectomy group (p<0.001).
    Conclusion
    According to the results of this study, similar to estrogen, exercise could reduce the anxiety induced by ovariectomy in mice.
    Keywords: Estrogen, Exercise, Anxiety, Menopause
  • Y. Zadpasha, M. Aghajani Delavar, Z. Akbarian, M. Hajiahmadi, M. Hassanopour Hadoghi* Pages 12-18
    Background And Objective
    Maintenance of temperature at normal range by supplying heat and reducing its loss is an important part of neonatal care. This study aimed to investigate the effectiveness of in-service training for nurses on maintaining normal body temperature and eliminating heat stress and to compare the care practices to the current standards in term new-borns, before and after training on neonatal hypothermia care in hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences, in 2014.
    Methods
    This descriptive-intervention study was performed on 98 newborns to evaluate the nursing care provided for prevention of neonatal hypothermia in the operating rooms, maternity and neonatal wards, and NICUs before and one month after training on neonatal hypothermia care. The data were obtained using a self-regulated checklist, which was designed according to the relevant standards of care for prevention of hypothermia. The checklists were scored based on the number of provided nursing care practices. The intervention included speech, educational posters, leaflets, and slides.
    Findings
    The mean scores of nursing care before and after the intervention were 4.6±1.1 and 7.0±1.4 (out of 10), respectively, in the delivery rooms the respective mean sores were 8.4±1.4, and 11.1±0.7 (out of 13), for the operating rooms they were respectively 5.9±1.8, and 7.3±0.8 (out of 11), and in the NICUs they were 8.0±1.5, and 9.8±2.0, respectively (out of 14; p=0.0001). The prevalence of mild hypothermia at birth in the operating and delivery rooms was 38.1% and 21.5% before and after training, respectively.
    Conclusion
    The highest level of care for the preservation of warm chain was provided in operating rooms and the lowest level of care was observed in delivery rooms. To prevent hyperthermia, health policy-makers are recommended to focus more attention on maintaining temperature in and providing facilities for this purpose
    Keywords: Hypothermia, Clinical Audit, Newborn
  • Elmira Shiri, M. Rahnema*, Mr Bigdeli Pages 19-25
    Background And Objective
    Cerebral ischemia is a common cause of mortality, which can be described as a focal brain defect secondary to trauma. This study aimed to determine the relationship between consumption of Cucurbita moschata seed oil and stroke volume, as well as the neurological disorders in a cerebrovascular model of rats.
    Methods
    In this empirical study, 28 mature male Wistar rats weighing between 250 and 350 gr were divided into four groups. The control group was gavaged with distilled water, and the other three groups received 0.25, 0.50, and 0.75 ml/kg Cucurbita moschata seed oil orally for 30 days. At the end of the thirty-day period, the animals underwent middle cerebral artery occlusion in order to induce stroke. Twenty-four hours after reperfusion, lesion volume and neurological disorders were evaluated.
    Findings
    It was found that 0.50 and 0.75 ml/kg doses of Cucurbita moschata seed oil reduced neurological disorders (p<0.021 and p<0.000, respectively). In addition, stroke volume decreased in the cortical area at doses 0.50 (55.02±7.6) and 0.75 (30.05±9.06) ml/kg, as compared to the control group (133.02±9.11; p<0.000 and p<0.000).
    Conclusion
    Consumption of Cucurbita moschata seed oil can reduce symptoms of ischemic stroke
    Keywords: Cerebral Ischemia, Neurological Disorders, Cucurbita moschata Seed Oilý
  • H. Shamshiri Milani, P. Amiri *, M. Heidarnia, K. Abachizadeh, A. Abadi, A. Malek Khahi Pages 26-32
    Background And Objective
    Constipation and hemorrhoids are common problems during the postpartum period. Therefore, effective measures should be taken to diminish the deleterious effects of these complications on maternal health. In this study, we aimed to determine the efficacy of postpartum home care on the rate of constipation and hemorrhoids.
    Methods
    This clinical trial was conducted in two phases on 276 women, who gave birth at hospitals, affiliated to Shahid Beheshti University of Tehran, Iran in 2013. The subjects were divided into intervention (n=92) and control (n=184) groups. First, a model of care was designed by comparative analysis and collection of data on home care guidelines for mothers and newborns, applied in different countries. In the second stage, women received home care services, based on the proposed model (on days 3-5 and 13-15 postpartum). On the other hand, subjects in the control group did not receive any services. The rates of constipation and hemorrhoids were recorded and compared via history taking and clinical examinations by midwives on day 60 following delivery. (IRCT:2013060313565N1)
    Findings
    The mean age of the participants was 27±5 years. Based on the evaluation of outcomes on day 60 following delivery, constipation was reported in 13% of cases in the intervention group and 26.1% of subjects in the control group. Moreover, hemorrhoids were reported in 12% and 9.8% of women in the intervention and control groups, respectively; however, there was no significant difference between the two groups in terms of these complications.
    Conclusion
    Based on the results of this study, postpartum home care, complemented with physical exercise, a healthy diet, and use of laxatives in unresponsive cases to supportive treatment, could reduce constipation, whereas hemorrhoids remained unaffected.
    Keywords: Postpartum Care, Home Visit, Constipation, Hemorrhoids, Women\'s Health
  • M. Tahmasbizadeh, Abdoliman Amouei, S. Golbaz, M. Farzadkia*, M. Kermani, Mitra Gholami, H. Asgharnia Pages 33-39
    Background And Objective
    Leachate, which contains large amounts of ammonium and hazardous organic compounds, can lead to the pollution of surface water and groundwater; consequently, leachate collection and treatment are essential before discharge into the environment. Anaerobic digestion is one of the most cost-effective methods of contaminated wastewater treatment. In this study, we aimed to evaluate the efficiency of an anaerobic digester in simultaneous removal of chemical oxygen demand (COD) and ammonium from landfill leachate.
    Methods
    In this experimental study, a cylindrical anaerobic digester, made of Plexiglas sheets (with an inner diameter of 240 mm and useful volume of 10 L), was loaded with landfill leachate in Ghaemshahr, Iran. The effects of temperature (ambient temperature, 35°C, and 55°C) and various hydraulic retention times (1-5 days) on anaerobic digestion efficiency in COD and ammonium removal were assessed.
    Findings
    At a hydraulic retention time of five days, maximum COD and ammonium removal (94% and 36%, respectively) was reported at thermophilic and ambient temperatures, respectively. The increase in hydraulic retention time had a positive impact on the efficiency of the digester in removing organic compounds and ammonium. Moreover, the rise in anaerobic digester temperature improved COD and ammonium removal.
    Conclusion
    According to our findings, the developed anaerobic digester could be used as a convenient and efficient tool for removing organic matters from landfill leachate. However, given the low efficiency of this digester in ammonium removal, an additional aerobic stage is required for wastewater treatment.
    Keywords: Waste, Leachate, Landfill, Anaerobic Digester, Organic Compound, Ammonium
  • R. Alimohammadi, S. Naderi, M. Allahtavakoli Pages 40-46
    Background And Objective

    Anxiety is a major symptom of menopause caused by loss of ovarian activity. Anxiety increases the intensity of vasomotor symptoms in menopausal women. This study aimed to compare the effects of exercise and estrogen on anxiety level of ovariectomized mice.

    Methods

    This empirical study was conducted on 28 mice (weight: 25-35 grams) divided into four groups of seven, including ovariectomy, ovariectomy and exercise, ovariectomy and estrogen (40 mg/kg of estradiol valerate), and ovariectomy combined with exercise and estrogen. Animals were initially ovariectomized and one week later, they were placed on treadmills to run at medium intensity for 30 minutes per day. Intervention continued for five days per week, and after four weeks, anxiety was evaluated using elevated plus-maze.

    Findings

    In this study, estrogen significantly increased the percentage of open arm entry (OAE) compared to ovariectomy group (22.13±4.72 vs. 4.91±3.18, respectively) (p<0.05). In addition, combination of estrogen and exercise significantly increased open arm time (OAT) compared to ovariectomy group (46.19±6.82 vs. 4.91±3.18, respectively) (p<0.001). However, no significant difference was observed between exercise and estrogen groups. Also, exercise alone increased OAE compared to ovariectomy group (24.54±3.18 vs. 13.79± 3.23, respectively) (p<0.05). Percentage of OAE in groups of estrogen, exercise and combined exercise and estrogen was 30.61±1.25, 24.54±3.18 and 46.08±1.04, respectively, which was indicative of no significant difference. However, estrogen and combined estrogen and exercise significantly increased OAE compared to ovariectomy group (p<0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, similar to estrogen, exercise could reduce the anxiety induced by ovariectomy in mice.

    Keywords: Estrogen, Exercise, Anxiety, Menopause
  • Z. Rabiei *, M. Bigdeli, Z. Lorigooini Pages 47-56
    Background And Objective
    Stroke is the second most common cause of death and a major cause of disability in individuals aged over 65 years, worldwide. Considering the complex pathological process of ischemia, use of one single agent does not seem ideal for treatment. Therefore, studies in search of effective compounds and methods are under way. In recent years, increased attention has been paid to medicinal plants as potential sources for the treatment of ischemia and reperfusion. This study aimed to introduce the pathogenesis of cerebral ischemia and review the effects of medicinal plants and their mechanisms of action in cerebral ischemia.
    Methods
    In this study, articles indexed in scientific databases including ISI, SID, PubMed, PubMed Central, Scopus, and Web of Science were evaluated, using the following keywords in Farsi and English: "Ischemia and reperfusion", "medicinal herbs", and "antioxidant properties".
    Findings
    The review of conducted studies showed that medicinal plants and their compounds are capable of reducing infarct volume, cerebral edema, neuronal damages, sensory problems, and motor disorders through reducing oxidative and nitrative stress. Moreover, these plants are able to decrease the expression of inflammatory mediators, inhibit DNA fragmentation and oxidative DNA damage, reduce microglial and astrocyte activities, increase the expression of mitochondrial genes, inhibit apoptotic protein expression, reduce eicosanoids, and boost anti-apoptotic protein expression.
    Conclusion
    Medicinal herbs and their compounds are able to diminish the damages caused by cerebral ischemia through several pathways; therefore, they can be used as new sources against cerebral ischemia.
    Keywords: Antioxidant Properties, Ischemia, Medicinal Herbs, Reperfusion
  • P. Aziznejadroshan, F. Alhani *, E. Mohammadi Pages 57-64
    Background And Objective
    Pain management is one of the most important indicators for nursing care quality. Pain management is still ineffective and inadequate in pediatric wards. Therefore, in this study, we aimed to evaluate pain management nursing in pediatric wards and suggest practical solutions with regard to pediatric pain control.
    Methods
    In this review article, Iranian (i.e., MagIran, Iran Medex, Irandoc, and SID) and international (i.e., Medline, Google Scholar, Google, and Science Direct) databases were searched, using the following keywords and their Farsi equivalents: “pain management”, “pediatric”, “nurse”, “barriers”, and “hospital”. Among 4064 studies, 51 relevant articles, published during 1994-2015, were retrieved and reviewed in this study.
    Findings
    In total, eight challenging areas were recognized in pediatric pain management, which are as follows: limited theoretical knowledge and insufficient skills of nursing staff, nurses’ personal beliefs, organizational barriers, characteristics of parents and children, lack of professional interaction, ambiguous role of nurses in pain management, lack of parental involvement or children’s participation in pain management, and scarcity of local models for pain management.
    Conclusion
    By identifying nursing challenges and proposing practical solutions (e.g., modifications in organizational structure), we hope to take a major step towards removing barriers against pediatric pain management.
    Keywords: Pain Management, Children, Hospital, Nurse, Challenge
  • M. Rahpeyma, F. Farahtaj, M. Fazeli, F. Sheikho., Leslami, R. Bashar, N. Howaizi, A. Gholami* Pages 65-70
    Background And Objective
    Rabies is an acute untreatable fatal encephalitis, which is fully preventable. Determination of prevalence and the main source of the virus can help with controlling and eradicating the disease. This study aimed to evaluate the prevalence of rabies in the suspicious specimens submitted to the national reference center for rabies, Pasteur Institute of Iran, during March-August 2015.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 195 rabies-suspected specimens of brain tissue. The diagnosis was done based on the determination Negri bodies through direct immunofluorescence method. In addition, rabies infection was evaluated in terms of animal type and geographic distribution.
    Findings
    The results showed that the prevalence rate of rabies infection was 59.5% (116 specimens). This infection was mostly observed among dogs, so that from 116 cases of positive rabies, 45 cases were canine (39%). In categorizing the specimens into carnivorous and ruminant, it was found that rabies was more prevalent in carnivorous animals (p=0.01). In terms of geographic distribution, the most cases of positive rabies were reported in Khorasan Razavi province with 23 positive cases (24.2%).
    Conclusion
    Rabies infection is highly prevalent in carnivorous animals, especially dogs, and it is still considered as a dangerous zoonotic disease.
    Keywords: Encephalitis, Dog, Prevalence, Rabies, Zoonotic
  • T. Ashrafganjoei, M. Mohamadiamiri *, M. Zeynalzadeh Pages 71-74
    Background And Objective
    Uterine carcinosarcoma، also known as malignant mixed Mullerian tumor، is a rare uterine malignancy. Although the origin and prognosis of this cancer remain undetermined، the Mullerian ducts are believed to be the main origin. This tumor has the ability to change into epithelial and mesenchymal components and is more common among black and postmenopausal women. Prior history of radiation therapy and use of tamoxifen also contribute to this condition. The clinical characteristics of uterine carcinosarcoma، including postmenopausal bleeding، are similar to those of endometrial cancer. This condition with a poor prognosis and aggressive nature may be overcome by a combination of therapies including surgery، chemotherapy، and radiotherapy. Herein، we present a case of uterine carcinosarcoma associated with tamoxifen use in a menopausal patient. CASE REPORT: The patient was a 67-year-old menopausal woman (G9، P5، L5، Ab4)، who underwent lumpectomy and chemoradiotherapy ten years ago due to estrogen receptor-positive breast cancer (ductal carcinoma). The patient received 40 mg of tamoxifen on a daily basis، and after six years of tamoxifen use، she experienced postmenopausal bleeding. Increased endometrial thickness appeared in the ultrasound، and uterine carcinosarcoma was diagnosed، based on pathologic evaluations. The patient received multi-modal therapy، and after a year of follow-up، no specific problems were reported.
    Conclusion
    According to the results، symptoms of uterine cancer should be taken into account in menopausal patients consuming tamoxifen.
    Keywords: Uterine Carcinosarcoma, Tamoxifen, Breast Cancer