فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 89، پاییز 1394)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 89، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید مجتبی سجادی، فرشته توان، جلیل حیدری دهویی صفحه 1
    در دنیای رقابتی امروز، اهمیت کنترل تولید و موجودی در شرکت های کوچک و متوسط با توجه به تاثیر عواملی همچون نوسان های تقاضا و خرابی ماشین آلات بر تولید، بیشتر از گذشته مورد توجه مدیران قرار گرفته است. سیستم های مستعد شکست زیر مجموعه ای از سیستم های تولیدی است که فرض خرابی ماشین آلات در آنها در نظر گرفته شده است. در این مقاله یک سیستم شبکه ای مستعد شکست چند محصولی با کالاهای فاسد شدنی مورد مطالعه قرار می گیرد. سیاست کنترلی تولید بر مبنای سیاست نقطه محدود کننده شامل تولید بیش از میزان مورد نیاز و نگهداری محصول در زمان هایی که ماشین سالم است بوده تا در دوره هایی که ماشین دچار خرابی می شود، برای جلوگیری از کمبود موجودی بتوان از آنها استفاده نمود. تقاضا در این سیستم ثابت است و کمبود (نسبتی از پس افت و فروش از دست رفته) مجاز است. هدف اصلی از این مقاله، تعیین نرخ بهینه تولید به گونه ای است که امید ریاضی مجموع هزینه های تولید، نگهداری، کمبود و فساد کالا کمینه شود. به منظور تعیین نرخ بهینه تولید به دلیل قطعیت نداشتن و پیچیدگی این گونه سیستم ها، بهینه سازی بر مبنای شبیه سازی با استفاده از نرم افزار ARENA انجام شده است. در نهایت یک مثال عددی، کارایی رویکرد پیشنهادی را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: فرایند های کسب و کار، کسب و کارهای کوچک و متوسط، کالاهای فاسد شدنی، شبیه سازی
  • محمدتقی تقوی فرد، نرگس آقاخانی، جلال رضایی نور صفحه 31
    سازمان ها امروزه به دنبال تجمیع و افزایش منابع دانشی در سطح سازمان (میان کارکنان و گروه های کاری) هستند. در این مقاله به دنبال ارائه چارچوبی برای شناسایی و گروه بندی سازوکار های نشر دانش هستیم که به یادگیری و استفاده از تجارب و تخصص کارکنان درگیر در پروژه ها کمک می کند. بر این اساس به معرفی چارچوبی برای مقایسه سازوکار های نشر دانش که به طور عموم در سازمان های پروژه محور استفاه می شود، می پردازیم. بسیاری از تحقیقات صورت گرفته در این زمینه تنها به یک بعد از سازوکار های نشر دانش، یعنی سازوکار های کدگذاری شده در مقابل شخصی سازی پرداخته اند. سازوکار های شخصی سازی اغلب غیررسمی بوده و کاربرد اختصاصی دارند. در مقابل سازوکار های کدگذاری شده رسمی و شامل پایگاه های داده الکترونیکی هستند.
    در این مقاله به بررسی دو بعد «سازوکار های کدگذاری شده در مقابل سازوکار های شخصی سازی» و «سازوکار های فردی در مقابل اجتماعی» در قالب یک ماتریس پرداخته شده است که سپس نحوه تعامل این سازوکار ها با یکدیگر تشریح می شود. سازوکار های نشر دانش فردی غیررسمی و غیر ساخت یافته اند. در مقابل سازوکار های نشر دانش اجتماعی رسمی، ساخت یافته و توام با امور روزمره سازمانی هستند. در ادامه با شناسایی سازوکار های نشر دانش در گروه مپنا و با توجه به ویژگی های سازمانی از جمله اندازه سازمان و پراکندگی جغرافیایی و ماهیت وظیفه ای، به گروه بندی سازوکار های نشر دانش در قالب چارچوب مذکور پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: منابع دانشی، سازوکار های نشر دانش، گروه مپنا، ویژگی های سازمانی
  • سعید جهانیان، مهدی محمود صالحی صفحه 55
    این پژوهش با هدف تدوین مدل مفهومی آمیخته بازاریابی اینترنتی و شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های آن با رویکرد ترکیبی (کیفی - کمی) طراحی و اجرا شده است. در مرحله کیفی به منظور ساخت مدل، داده های کیفی که محصول بررسی پیشینه تحقیق است، گردآوری و با روش فراترکیب، تحلیل و در تدوین مدل استفاده شد. در بخش کیفی، استفاده از روش فراترکیب با توجه به پیشینه نظری و تجربی به نسبت خوب در حوزه آمیخته بازاریابی به طور عام و آمیخته بازاریابی اینترنتی به طور خاص برای ترکیب نتایج و ساخت مدل بوده است. داده های کمی با استفاده از پرسشنامه طراحی شده در این پژوهش، گردآوری شده و با رویکرد تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL تجزیه و تحلیل شده است. تعداد 180 پرسشنامه با روش نمونه گیری تصادفی بین اساتید دانشگاه توزیع و پس از گردآوری و بررسی، تعداد 145 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که عناصر آمیخته بازاریابی اینترنتی در دو بعد آمیخته مشترک و آمیخته اینترنتی دسته بندی می شود. نتیجه مرحله کیفی با توجه به بار عاملی و ضریب تعیین هر عامل مشخص شد که اهمیت عناصرآمیخته اینترنتی نسبت به عناصر آمیخته مشترک بیشتر می باشد. خروجی مرحله کیفی تحقیق، مدل مفهومی آمیخته بازاریابی اینترنتی است که همه ابعاد، شاخص ها و عوامل آمیخته بازاریابی اینترنتی را شامل می شود. در پایان مرحله کیفی پرسشنامه ای برمبنای مدل تحقیق استخراج و مبنای گردآوری داده های کمی واقع شد. خروجی مرحله کمی، مدل آمیخته بازاریابی اینترنتی است که شامل ابعاد، عامل ها و مولفه های مدل به همراه بار عاملی آنها است. این مدل با استفاده از آزمون های معتبر آماری، آزمون شده و روایی عاملی و شاخص های برازش قابل قبول دارد.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی اینترنتی، آمیخته مشترک، فراترکیب
  • سید حمید خداداد حسینی، سهیلا خدامی، اصغر مشبکی صفحه 77
    یکی از مهم ترین مفاهیم هر سازمانی در هر اندازه و هر بخشی عملکرد بازار سازمان است. موفقیت سازمان در بازار در نتیجه عملکرد بازار سازمان است در واقع می توان گفت عملکرد بازار یکی از مشخصه های مهم نتایج سازمان است. قابلیت های پویا از ضرورت های حیاتی برای بهبود عملکرد سازمان ها در محیط های متلاطم شناسایی شده است. این مفهوم در سال های اخیر توجه بسیاری از محققان مدیریت را به خود جذب کرده است. چگونگی دستیابی به این نتیجه مهم برای سازمان ها امری حیاتی است ولی با این وجود تحقیقات اندکی در این راستا انجام شده است. در این مطالعه مدل بهبود عملکرد بازار سازمان مبتنی بر ترکیبی از قابلیت های پویای موثر نظیر شایستگی IT، هوشیاری کارآفرینانه، ظرفیت جذب، چابکی عملیاتی و بازارگرایی به منظور بهبود عمکرد بازار در صنعت الکترونیک ایران ارائه و آزمون شده است. این مدل بر اساس چهار حوزه ادبیاتی مدیریت، یعنی ادبیات مدیریت استراتژیک در ارتباط با قابلیت های پویا، ادبیات مرتبط با حوزه بازاریابی، کارآفرینی و ادبیات مرتبط با فناوری اطلاعات ایجاد شده است. نتایج به دست آمده از نمونه آماری، مدل بالا را تایید می کند. بنابراین می توان چنین نتیجه گیری کرد که ترکیب ارائه شده از قابلیت های پویا به بهبود عملکرد بازار کمک می نماید.
    کلیدواژگان: چابکی عملیاتی، بازارگرایی، هوشیاری کارآفرینانه، ظرفیت جذب، عمکرد بازار
  • علی خواجه نایینی، کیومرث اشتریان، حنانه محمدی کنگرانی، دیبا غنچه پور صفحه 107
    هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل وضعیت تبادل اطلاعات میان بازیگران حوزه نانوفناوری در ایران از راه بررسی کمی روابط آنها با استفاده از روش تحلیل شبکه است. شناسایی و ترسیم شبکه های تبادل اطلاعات در حوزه نانو فناوری ایران و در نتیجه آشکار شدن بازیگران اصلی و نقاط قوت و ضعف جایگاه و ارتباطات میان بازیگران این عرصه نتیجه متاخر این پژوهش است. یافته های پژوهش نشان از مرکزیت بالای ستاد توسعه فناوری نانو به عنوان قدرتمندترین بازیگر شبکه دارد. دیگر بازیگران مرکزی شبکه عبارتند از ماهنامه فناوری نانو، واحد بازرسی و بررسی محصولات نانوی موسسه خدمات توسعه فناوری تا بازار (نانو مقیاس)، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موسسه خدمات توسعه فناوری تا بازار و دانشگاه صنعتی شریف. همچنین گروه شرکت های تولید محصولات نانو قدرتمندترین گروه شبکه تبادل اطلاعات می باشد. قوی ترین ارتباطات شبکه نیز میان شرکت های تولید محصولات نانو و نهادهای تنظیم کننده و پس از آن میان همین شرکت ها و نهادهای سیاستگذار وجود دارد. یافته های پژوهش نشان می دهد که نهادهای سیاستگذار کمترین تبادل اطلاعاتی را با رسانه ها، انجمن های غیر دولتی و نهادهای ترویجی دارند. بنابراین نگاه اجتماعی نهادهای سیاستگذار به نانو فناوری باید به شدت تقویت شود. از دیگر پیشنهادهای سیاستی این پژوهش آن است که ارتباطات شرکت های نانویی و شرکت های خدمات توسعه بازار و محصول - که از شدت متوسطی برخوردار است - برای توسعه فناوری نانو در ایران باید تحکیم یافته و افزایش پیدا کند.
    کلیدواژگان: نانو فناوری، تحلیل شبکه، تبادل اطلاعات، بازیگران، ایران
  • عظیم زارعی، محمد مهدی ایزد خواه صفحه 135
    در شرایط فزاینده رقابت کنونی استفاده از ساختار شرکت های مادر تخصصی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و همچنین در کشور ما متداول شده است. تشکیل این شرکت ها باعث می شود که از قبل هم افزایی به وجود آمده میان شرکت های زیرمجموعه، ارزشی ویژه خلق شود. هم اکنون، مدیریت سازمان های چند کسب و کاره اهمیت زیادی پیدا کرده است و در این میان آمار رو به افزایش شرکت هایی که تحت ساختار هلدینگی سازماندهی می شوند، بر اهمیت موضوع می افزاید. این تحقیق بر آن است مدلی را به منظور تهیه نقشه استراتژی به عنوان اولین مرحله در اجرای استراتژی از راه کارت امتیازی متوازن در یک هلدینگ ارائه دهد. این مدل می تواند به عنوان یک داشبورد در خدمت شرکت مادر به رصد کردن شرکت های زیرمجموعه کمک شایانی کند. در این تحقیق پس از بررسی پیشینه نظری، با توجه به ماهیت موضوع، یعنی انتخاب ابعاد عملکرد، بهترین روش، مصاحبه با مدیران هلدینگ و شرکت های زیرمجموعه و به کارگیری روش تحقیق کیفی، تا این مرحله از کار، تشخیص داده شده است. پس از شناسایی ابعاد به منظور ترسیم سلسله مراتب ابعاد و ارتباط بین آنها از ابزار پرسشنامه و روش کمی مدلسازی ساختاری - تفسیری استفاده شده است. در نهایت مدلی که شامل 11 بعد در 4 سطح استخراج شده است.
    کلیدواژگان: نقشه استراتژی، کارت امتیازی متوازن، هلدینگ، نظریه مبنایی، مدلسازی ساختاری، تفسیری
  • رامین سپهری راد، علی رجب زاده قطری *، عادل آذر، بهروز زارعی صفحه 161

    صنعت نفت ایران از نقطه نظر مزایای شغلی همواره جزء بهترین سازمان ها در ایران بوده است، اما مواجهات شغلی (قرار گفتن در معرض آلاینده ها) که زمینه ساز بیماری های مزمن مثل سرطان است، در محیط کاری کارکنان عملیاتی این صنعت زیاد است. وزارت نفت ایران دارای سازمانی با عنوان بهداشت و درمان بوده که کارکنان رسمی صنعت را تحت پوشش کامل بیمه خدمات درمانی قرار داده است. این سازمان در کنار واحدهای HSE نقش تعیین کننده ای در سلامت و ایمنی شغلی کارکنان ایفا می کنند، اما هیچ ساختار و سیستم اطلاعاتی منحصر به فردی برای پیشگیری و مراقبت از سرطان شغلی وجود ندارد. از طرفی اهمیت بیماری سرطان، بار منفی روانی آن و هزینه های بالایی که برای درمان مبتلایان صرف می شود، از نظر وزارت نفت بسیار مهم تلقی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ساختار و شناخت چارچوب سیستمی برای مراقبت در برابر سرطان شغلی در کارکنان صنعت نفت ایران می باشد. به دلیل وجود پیچیدگی های پویای مسئله (ماهیت چند عاملی سرطان، تاثیر همزمان عوامل و تاخیر زمان مواجهه تا بروز بیماری) و نیز پیچیدگی های رفتاری آن (وجود ذینفعان و نقش آفرینان متعدد) برای مطالعه وضع موجود از روش شناسی سیستم های نرم استفاده شده است. در این راستا تصویر غنی وضع موجود، تحلیل کاتوو (CATWOE) و تعریف ریشه ای با توافق و تایید مالک مسئله و از راه برگزاری جلسه های متعدد با ذینفعان آن- گاهی اوقات با دیدگاه ها و منافع متعارض-حاصل شده است که نشان می دهد سیستم مراقبت با لحاظ کردن شرایط دنیای واقعی چگونه باید باشد. نتایج نشان می دهد که برای بهبود وضعیت مسئله باید در سیستم های اطلاعاتی نقش آفرینان (بهداشت حرفه ای و سلامت کار از یک سو و بیمارستان ها و سازمان بازنشستگی از سوی دیگر) تغییراتی با تاکید بر شناسایی و تحلیل عوامل سرطانزا و جمع آوری اطلاعات بیماران مبتلا اعمال کرد.

    کلیدواژگان: مواجهات شغلی، سرطان، سیستم های اطلاعاتی، روش شناسی سیستم های نرم (SSM)
  • حسین عزیزی، رسول جاهد صفحه 185
    با استفاده گسترده از فلسفه های تولید مانند تولید به موقع، امروزه بیش از گذشته بر در نظر گرفتن همزمان داده های اصلی و ترتیبی در فرایند انتخاب تامین کننده تاکید می شود. به طور سنتی، بسیاری از مدل های بهینه سازی انتخاب تامین کننده فرض را بر این می گذارند که قیمت متوسط مخارج مربوط به آن ثابت است. ولی در واقع، وضعیت اصلا به این صورت نیست. در حقیقت، تامین کنندگان معمولا تخفیف های حجمی می دهند تا خریداران را به سفارش بیشتر ترغیب کنند. برای انتخاب بهترین تامین کنندگان در محیط های تخفیف حجمی در حضور هر دو نوع داده های اصلی و ترتیبی، این مقاله رویکرد نوآورانه ای را پیشنهاد می کند. در این مقاله نخست از دو دیدگاه خوشبینانه و بدبینانه، کارایی های تامین کنندگان تحت ارزیابی به دست می آورده می شود. دیدگاه خوشبینانه، هر تامین کننده را با مجموعه ای از مطلوب ترین وزن ها ارزیابی می کند و کارایی های اندازه گیری شده از دیدگاه خوشبینانه، کارایی های خوشبینانه نامیده می شوند. دیدگاه بدبینانه، هر تامین کننده را با مجموعه ای از نامطلوب ترین وزن ها ارزیابی می کند و کارایی های اندازه گیری شده از دیدگاه بدبینانه، کارآیی های بدبینانه نامیده می شوند. سپس، نشان داده می شود که این دو نتیجه ارزیابی با یکدیگر تعارض دارند و بدون تردید یک سویه، غیرواقع گرایانه و غیرمتقاعد کننده هستند. برای غلبه بر این مشکل، یک اندازه عملکرد کلی جدیدی را پیشنهاد می کنیم که برای ادغام اندازه های به دست آمده از دیدگاه های خوشبینانه و بدبینانه استفاده می شود و آن را برای شناسایی تامین کننده دارای بهترین عملکرد به کار خواهیم برد. یک مثال عددی کاربرد روش پیشنهادی را نشان خواهد داد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، انتخاب تامین کننده، تخفیف حجمی، کارآیی های خوشبینانه و بدبینانه، عملکرد کلی
  • سعید فتحی، مجید اسماعیلیان، فرزانه قندهاری، یعقوب شیرنگی، علیرضا عجم صفحه 211
    هدف این پژوهش، تعیین عوامل موثر بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس های اوراق بهادار منتخب جهان و بورس اوراق بهادار تهران و مقایسه این عوامل در بورس های منتخب با بورس ایران است. عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه در این پژوهش در دو سطح شرکت و کشور مورد بررسی قرار می گیرد. در مطالعات اخیر به طور صرف فرضیه ها مورد آزمون بین المللی قرار گرفته است، اما در این مطالعه ضمن مقایسه نتایج بین گروه کشورها، وضعیت ایران با سایر کشورها نیز مقایسه شده و بر اساس آن توصیه سیاستی ارائه شده است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس های منتخب جهان و بورس ایران است. برای این منظور از پایگاه داده Compustat Global Vantage و پایگاه داده های بانک جهانی و نرم افزار تدبیرپرداز استفاده می شود. برای تجزیه و تحلیل داده های روش رگرسیون ترکیبی آنها استفاده می شود و از نرم افزارهای اکسل و 6EViews و آماره آزمون های F و t بهره گرفته می شود. نتایج پژوهش تاثیر متغیرها بر ساختار سرمایه در کل جهان، کشورهای در حال توسعه، کشورهای توسعه یافته، ایران و مقایسه تاثیر عوامل در کشورهای در حال توسعه با توسعه یافته و مقایسه ایران و جهان و ایران با کشورهای در حال توسعه را منعکس کرده است.
    کلیدواژگان: ساختار سرمایه، عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه، نسبت بدهی
|
  • Seyed Mojtaba Sajadi, Fereshteh Tavan, Jalil Heidary Dahooie Page 1
    In today's competitive world, production and inventory control in small and medium enterprises (SME) is considered as an important issue by managers, because of the influence of factors such as fluctuations in demand and failure of machines. Network Failure Prone Manufacture Systems (NFPMs) are type of production systems that failure of machines is assumed for them. In this paper, a multi-product network failure manufacturing system with perishable items is studied. The production control policy is based on the hedging point policy that contains producing and maintaining of products in order to respond to demand and avoid shortages. In this system, demand is constant and shortages (backlog and lost sale) have been allowed. The main goal of this paper is to determine the optimal production rates that minimize expected value of total production, holding, shortage, and perishable costs. Because of uncertainly and complexity of these systems, simulation optimization has been done using ARENA software. Finally, numerical example will show the efficiency of the proposed approach.
    Keywords: Business Process, SME, Perishable Product, Simulation
  • Mohammadtaghi Taghavifard, Narges Aghakhani, Jalal Rezaeenour Page 31
    Nowadays, organizations tend to aggregate and increase the knowledge resources of work groups. In this paper, we introduce a framework to classify knowledge-sharing mechanisms, especially in project-based organizations. Prior research concentrated on identifying dimensions of knowledge sharing mechanisms such as personalization vs. codification, and individualization vs. institutionalization. Personalization strategy aims at encouraging individuals to share their knowledge directly. Information technology plays less important role, as it is only supposed to facilitate communication and knowledge sharing among the members of an organization. Codification mechanisms focus on collecting and storing codified knowledge in previously designed electronic databases to make it accessible to the organization. Individualization mechanisms facilitate the sharing of knowledge at individual level while institutionalization mechanisms facilitate knowledge sharing at group level. Taking these dimensions into account and based on an empirical study of MAPNA Corp, this paper presents a framework to utilize knowledge sharing mechanisms in organizations while they have different size, nature of work, and geographical dispersion.
    Keywords: Knowledge resources, Knowledge, sharing mechanisms, MAPNA Corp, Organizations feature
  • Saeed Jahanyan, Mehdi Mahmood Salehi Page 55
    This research aims to develop a conceptual model, and identify the components of Internet marketing mix. The research has been designed and implemented through a mixed methods design (quantitative -qualitative). The integrated approach used for collecting qualitative data in order to develop a conceptual model was Meta Synthesis. The quantitative data were collected through a questionnaire, and analyzed through exploratory and confirmatory factor analysis using the SPSS and LISREL software tools. A total number of 180 questionnaires through a random sampling were distributed among the domain related experts (academicians and professionals), Finally, after collection and control, 145 questionnaires were analyzed. According to other results, the internet marketing mix consists of both integrated internet and common marketing mix. Based on factor loadings, it was revealed that the Internet marketing mix is more important than the common one. Applying a mixed methods design for identifying important components of Internet marketing mix could be considered as the originality and novelty of this research.
    Keywords: Internet marketing mix, Common marketing mix, Meta, synthesis
  • Seyed Hamid Khodadad Hosseini, Soheila Khoddami, Asghar Moshabaki Page 77
    One of the most important concepts for all enterprises in every size and every sector is market performance. As the market success of the firm is a consequence of its market performance, it will be pertinent to state that performance is a direct determinant on the consequence. Today, dynamic capabilities have been identified as one of the vital necessities for the performance of organizations in turbulent environments. Given the critical role of market performance in turbulent competitive environments, this concept has attracted attention of many researchers of management science in recent years. So how to achieve this important consult for organizations is vital, and very little research has been done in this regard. Therefore, in this research, the model of improving market performance based on dynamic capabilities (IT competencies, entrepreneurial and market orientation and operational agility) is presented and tested in the electronics industry of Iran. This model is based on four management areas: strategic management literature related to dynamic capabilities, marketing literature, entrepreneurship, and information technology. The results confirm the research model. It can be concluded that the dynamic capabilities of the organization will help to improve market performance.
    Keywords: Operational agility, Market orientation, Entrepreneurship alertness, Market performance, Absorptive capacity
  • Ali Khajenaieni, Kiuimarth Ashtarian, Hananeh Mohammadi, Diba Ghonchepour Page 107
    The aim of this research is exploring and analyzing the informational interactions among the actors of Iran’s nanotechnology domain by the quantitative exploring of their relations using Network Analysis approach. Recognition and delineation of the informational networks resulted in identification of powerful and influential actors and the weaknesses and strengths of status and relations among the actors. The results can be used by policy analysts and policy-makers as policy tools. The results in the individual level of actors revealed that Iran’s Nanotechnology Initiative Council with the highest amount of centrality is the most powerful actor of network. In the current conditions which Iran’s nanotechnology has not been entered to commercialization phase sufficiently, established institutions by the government to develop this technology have the highest amount of centrality in network. Also Nano Products Production Companies Group and Policy-Maker Institutions Group are the most powerful groups in the information network, respectively. On the other hand, Policy-maker institutions have the least informational interactions with media, non-governmental associations, and promotional institutions.
    Keywords: Nanotechnology, Network analysis, Information interactions, Actors, network, Iran
  • Azim Zarei, Mohammadmehdi Izadkhah Page 135
    In today’s competitive business environment, using holding company has been common in the developed countries, and recently, it has also gained momentum in Iran. These companies create special value through synergy. Todays, multi-business organization management has been more important than ever, and the fact that the number of such holding companies has been increased has also intensified this. This research presents a strategic model for performing the first level of strategic performance through balanced scorecard. It can help parent companies as a dashboard in order to observe subset companies. In this research, after studying the related literature, based on the nature of the subject under study, interview with the managers of these holding companies and their subsets was the best research methodology. After identifying the dimensions, the questionnaire developed by the researchers and quantitative research methods were used for drawing the hierarchy dimensions. Eventually, a model with 11 dimensions at 4 levels was extracted.
    Keywords: Strategy map, Balanced scorecard, Holding, Grounded theory, Interpretive structural modeling
  • Ramin Sepehrirad, Ali Rajabzadeh, Adel Azar, Behrouz Zarei Page 161

    Petroleum industry of Iran has provided one of the best opportunities for employees, but occupational exposures leading to chronic diseases such as cancer are high in the field. Ministry of Petroleum has owned an organization, which covers the personnel with health insurance, called “Petroleum Industry Health Organization” (PIHO). PIHO and Health, Safety & Environment (HSE) units play significant roles in providing the employees with health services. However, there is lack of a unique system specifying occupational cancer control. Cancer is a major cause of morbidity and mortality worldwide. On the other hand, negative impressions of cancer and heavy costs of patient’s treatment have forced the ministry to pay appropriate attention to this chronic disease. This paper aims to identify structure and design a framework for a system to occupational cancer control in Iranian petroleum industry. Due to the vast dynamic complexities (multi-dimension nature of cancer, joint exposures, and the delay between exposure and incidence) and behavioral complexities (various stakeholders and actors) in the problem, we have adopted Soft System Methodology (SSM) in order to study the current situation. We reached an agreement with the problem owner on a rich picture, CATWOE analysis, and a root definition on how this surveillance system would be considering the real world circumstances.The results were obtained through many sessions with problem stakeholders even with conflicting interests. The results revealed that it is necessary to make some changes in the actors’ information systems (occupational hygiene and medicine, hospitals and the ministry’s Pension Organization), with an emphasis on identifying and analyzing carcinogens and cancer patients in order to improve the problem situation.

    Keywords: Occupational exposures, cancer, Information Systems (IS), Soft System Methodology (SSM)
  • Hossein Azizi, Rasoul Jahed Page 185
    Nowadays, simultaneous consideration of cardinal and ordinal data in supplier selection process is highlighted more than ever as production philosophies such as just-in-time production are being widely used. Many supplier selection optimization models traditionally presume that the average price of respective expenditures is constant. However, the reality is far from this. As a matter of fact, the suppliers often offer volume discounts in order to encourage buyers to place more orders. This paper presents an innovative approach for selecting the best suppliers in volume discount environments and in the presence of both cardinal and ordinal data. The efficiencies of the suppliers under evaluation are, at first, obtained using optimistic and pessimistic views. The optimistic view evaluates each supplier via a set of most favorable weights. The efficiencies measured by the optimistic view are called “optimistic efficiencies”. The pessimistic view evaluates each supplier via a set of most unfavorable weights. The efficiencies measured by this view are called “pessimistic efficiencies”. It is then demonstrated that these two evaluation results contradict one another, and are undoubtedly biased, non-realistic, and unconvincing. To overcome this problem, a new general performance measure is proposed, which is utilized for integrating the measures obtained from the optimistic and pessimistic views. It will be used for identifying the supplier with the best performance. A numerical example will show the application of the proposed method.
    Keywords: Data envelopment analysis, Supplier selection, Volume discount, Optimistic, pessimistic efficiencies, Overall performance
  • Saeed Fathi, Majid Esmailian, Farzaneh Ghandehari, Yaghoob Shirangi, Alireza Ajam Page 211
    Capital structure policy is a mean to tradeoff between risk and return and many factors influencing the optimal capital structure for each company. The aim of this study is to investigate the factors affecting the capital structure of companies listed in Tehran Stock Exchange and some selected stock exchanges in the developed and developing countries, and compare these determinants in a domestic versus international setting. Determinants of capital structure, considered in this research, are in the firm and country levels. In the firm level, profitability distance from bankruptcy, size and the ratio of fixed assets to total assets are used, and in the country level, the role of country’s GDP growth and stock market development is investigated. For international companies, we used Compustat Global Vantage database and World Bank databases and for domestic companies, we used Tadbirpardaz database to collect data. The findings showed the determinants significantly effecting on capital structure in four populations: the whole world, developed countries, developing countries, and Iran. Finally, we found that the developed and developing countries profitability and the size have different effects on capital structure. Alternatively in comparison between Iran and the developed countries, size and the ration of fixed assets have different effects on capital structure.
    Keywords: Capital structure, Determinants of capital structure, Debt ratio