فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 37 (پاییز 1394)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 37 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/07
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مظاهر یوسفی امیری *، آرین قلی پور، داوود عباسی، محسن قربانلو صفحات 647-645
    یکی از ضروریات سازمان ها در عصر یادگیری، تسهیم دانش بین افراد سازمان است. از این رو، شناسایی عوامل موثر بر تسهیم دانش اهمیتی بسیار دارد. در این مطالعه رابطه میان ابعاد مدل پنج عاملی شخصیت (برون گرایی، سازگاری، وظیفه شناسی، روان رنجوری، گشودگی در برابر تجربه) و رفتار تسهیم دانش بررسی می شود تا به مدیران و سازمان ها در پیاده سازی موثر تسهیم دانش کمک کند. بدین منظور پرسشنامه ای برای سنجش این متغیرها طراحی شد و پس از اطمینان از پایایی و روایی با اجرای تحلیل عاملی تاییدی، در میان نمونه ای متشکل از 332 نفر از دانشجویان دانشکده مدیریت توزیع شد. روش تحقیق پیمایشی– همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. یافته های تحقیق نشان داد بعد سازگاری بر تسهیم دانش اثر مثبت و معنا دار، اما بعد روان رنجوری بر تسهیم دانش اثر منفی و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، مدل پنج عاملی شخصیت، ویژگی های شخصیتی
  • فخرالسادات نصیری، لیک بنی *، محمدرضا اردلان، احترام میزاخانی صفحات 667-689

    سازمان ها همواره به دنبال استفاده از همه امکانات برای رسیدن به موفقیت و اثربخشی اند و برای تحقق این هدف علاوه بر دستیابی به عوامل مختلف، بحث به کارگیری افرادی با ویژگی های خاص ذهنی و مهارت بیشتر، مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این ضرورت ها در عرصه انسان شناسی، توجه به بعد معنوی انسان از دیدگاه دانشمندان، به ویژه کارشناسان سازمان بهداشت جهانی است. با این وصف، هدف از این پژوهش بررسی رابطه هوش معنوی با مهارت های ارتباطی کارکنان در دانشگاه لرستان بود. این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی پیمایشی- همبستگی است و جامعه آماری آن را همه کارکنان دانشگاه لرستان تشکیل دادند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای220 نفر انتخاب شدند. برای بررسی روایی پرسشنامه ها روش محتوایی و صوری به کار گرفته شد و برای بررسی پایایی آلفای کرونباخ محاسبه شد. نتایج نشان داد وضعیت هر دو متغیر در جامعه مورد مطالعه بالاتر از میانگین آماری است. همچنین، بین هر یک از مولفه های هوش معنوی با مهارت های اجتماعی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. کارکنان مرد هوش معنوی بالاتری نسبت به کارکنان زن دارند ولی مهارت های ارتباطی و هوش معنویکارکنان در گروه های مختلف سنی، تحصیلی و سابقه خدمت یکسان است.

    کلیدواژگان: دانشگاه لرستان، مولفه های هوش معنوی، مهارت ارتباطی، هوش
  • جهانشاه چرختاب مقدم، اسماعیل کلانتری* صفحات 691-712
    یکی از راهبردهای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان و خلق ثروت، انتقال فناوری های پیشرفته است. اکنون دولت ها و شرکت های دانش بنیان، بسته به قابلیت و نیاز خود، فناوری های پیشرفته را در سطوح گوناگون آمادگی فناوری انتقال می دهند. در این پژوهش، پژوهشگر در جست وجوی شناسایی و رتبه بندی عوامل فردی و سازمانی تاثیرگذار بر انتقال فناوری های پیشرفته در سطوح گوناگون آمادگی فناوری است. بدین منظور روش پژوهش کیفی- کمی به کار گرفته شده است. در بخش کیفی، با 10 نفر از خبرگان نظری مصاحبه شد و در بخش کمی، نظرهای 100 نفر از خبرگان عملی از طریق پرسشنامه گردآوری و تحلیل شده است. روش تحلیل در بخش کیفی، کدگذاری، و در بخش کمی تحلیل عاملی، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون فریدمن است. یافته های پژوهش نشان می دهد تاثیر عوامل فردی بر انتقال فناوری بیشتر از عوامل سازمانی است و نیز با افزایش سطوح آمادگی فناوری (از نظر اولیه تا تجاری سازی) تاثیر عوامل فردی و سازمانی بر موفقیت انتقال فناوری افزایش می یابد. درنظرگرفتن عوامل فردی و سازمانی تاثیرگذار بر انتقال فناوری های پیشرفته در سطوح گوناگون آمادگی فناوری توسط دولت ها و شرکت های دانش بنیان، احتمال موفقیت ایشان را در انتقال فناوری های پیشرفته افزایش و مخاطرات آن را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، سطوح آمادگی فناوری، عوامل سازمانی، عوامل فردی، فناوری های پیشرفته
  • حسین خنیفر، سید مهدی الوانی، حمید حاجی ملا میرزایی صفحات 713-737
    با مطالعه و بررسی فرایند پیچیده خط مشی گذاری فرهنگی کشور توسط نهادهای ذیربط، هنوز شاهد آسیب های فرهنگی و تحقق نیافتن کامل راهبردهای کلان در زمینه فرهنگ هستیم. این کاستی ها اغلب ما را به یک علت اساسی متوجه می کند و آن فقدان الگوی اجرای خط مشی مبتنی بر ارزش های اسلامی و فرهنگ اصیل ایرانی است. در این مقاله ابتدا مدل های اجرا در داخل و خارج کشور بررسی شده است، سپس، با رویکردی قیاسی این مدل ها با الگوی پیشنهادی اجرای خط مشی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقایسه شده است. این مدل با روش تحقیق کیفی داده بنیاد یا گراندد تئوری اجرا شده است. مولفه های این الگو مستخرج از مصاحبه های عمیق از نخبگان، خبرگان، مقام های ارشد خط مشی گذار و مجریان باتجربه کشور است. در نهایت، با کدگذاری حدود 200 گزاره، 49 مقوله اصلی احصا شد که در سه بعد کلی شبکه ذینفعان (شامل مردم، سازمان ها، دستگاه ها و موسسات)، اجراپژوهی (شامل بسیج منابع، ابزارهای اجرا و رویکرد های اجرا)، و فضای ذهنی و ارزشی جامعه، تقسیم بندی و مرتبط شد.
    کلیدواژگان: اجراپژوهی، اجرای خط مشی های فرهنگی، خط مشی گذاری، فرهنگ، مدل های اجرا
  • محسن هوشنگی *، سید مجید الهی، زهرا امین افشار، سید محمود صدوق صفحات 739-762
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی و سبک رهبری بر مدیریت دانش با درنظرگرفتن نقش میانجی پذیرش تکنولوژی است. فرضیه های این تحقیق با به کارگیری داده های حاصل از نمونه ای شامل 54 شرکت تولیدی استان قزوین و با روش مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر واریانس (فن حداقل مربعات جزئی) و تحلیل مسیر تجزیه وتحلیل شد. یافته های این تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت فرهنگ سازمانی و رهبری تحول گرا بر پذیرش تکنولوژی و مدیریت دانش است، اما بین رهبری مبادلاتی و مدیریت دانش رابطه معنادار یافت نشد. همچنین، یافته ها حاکی از تاثیر منفی رهبری مبادلاتی بر پذیرش تکنولوژی است. در میان شاخص های تبیین کننده رهبری تحول گرا؛ انگیزه و الهام بخشی (بیشترین تاثیر)، توجه فردی و تحریک فکری بر مدیریت دانش تاثیر مثبت دارند در حالی که هیچ یک از شاخص های تبیین کننده رهبری مبادلاتی تاثیر معنادار بر مدیریت دانش و پذیرش تکنولوژی نداشته اند. در نهایت، پذیرش تکنولوژی نیز بر مدیریت دانش تاثیر مثبت معنادار دارد. نتایج این پژوهش مدیران شرکت را به درک صحیح از تاثیرگذاری سبک رهبری آن ها و فرهنگ سازمانی بر پذیرش تکنولوژی به منظور بهبود مدیریت دانش شرکتشان رهنمون می کند.
    کلیدواژگان: پذیرش تکنولوژی، رهبری تحول گرا، رهبری مبادلاتی، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش
  • علی پیران نژاد *، مهدی افخمی اردکانی صفحات 763-784
    اتخاذ رویکردی کارآفرینانه در بخش دولتی در راستای پاسخگویی به انتقادهای وارد بر عملکرد سازمان های دولتی از جمله دغدغه های پیش روی سازمان های دولتی به ویژه در کشورهای در حال توسعه از جمله کشورمان ایران است. برخلاف اهمیت این موضوع، متاسفانه مطالعات معدودی با رویکردی جامع گر در این زمینه انجام گرفته است. پژوهش حاضر تحقیقی کاربردی به روش تحقیق کمی و از نوع همبستگی است. تحقیق حاضر تلاش می کند ابعاد متعدد مفهوم کارآفرینی در بخش دولتی را پیمایش کند. بدین منظور 205 نفر از کارکنان رسمی پژوهشگاه صنعت نفت ایران در این تحقیق شرکت کردند. برای گردآوری داده ها ابزار پرسشنامه، و برای تجزیه وتحلیل اطلاعات آماری ضریب همبستگی، رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر به کار گرفته شد. نتایج نشان داد به جز متغیرهای مشاغل تخصصی، چندگانگی اهداف و نفوذ سیاسی، همه متغیرهای دیگر بر متغیر کارآفرینی در بخش دولتی تاثیرگذارند و سه متغیر مخاطره پذیری، نوآوری و پیشروبودن رابطه مثبت و معنادار با عملکرد سازمان های دولتی دارند. همچنین، در نهایت پیشنهادهایی برای تقویت روحیه کارآفرینی در سازمان های دولتی کشور مطرح شده است.
    کلیدواژگان: پژوهشگاه صنعت نفت، پیشروبودن، کارآفرینی دولتی، مخاطره پذیری، نوآوری
  • روح الله رضایی *، نفیسه صلاحی مقدم صفحات 785-505
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر مولفه های فرهنگ سازمانی بر مدیریت دانش در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق را همه اعضای شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی در استان زنجان تشکیل دادند (301=N) که با توجه به جدول بارتلت و همکاران (2001)، تعداد 207 نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد به کار گرفته شد. روایی صوری پرسشنامه با نظر پانلی از متخصصان تایید شد و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز پس از انجام دادن اصلاحات لازم تایید شد. نتایج تحقیق نشان داد چهار مولفه فرهنگ سازمانی شامل درگیرشدن در کار، سازگاری، انطباق پذیری و رسالت در مجموع، 41 درصد از واریانس مدیریت دانش در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان زنجان را تبیین می کنند. با توجه به یافته های پژوهش، تقویت فرهنگ سازمانی به طور مستقیم به توسعه مدیریت دانش در شرکت های خدمات کشاورزی منجر می شود.
    کلیدواژگان: شرکت های خدمات کشاورزی، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش
  • حامد دهقانان، ایمان آشفته * صفحات 807-831
    افراد با فرهنگ های گوناگون، راهبردهای متفاوتی را در فرایند مذاکره در پیش می گیرند و میزان موفقیت در مذاکرات بین المللی به توانایی مذاکره کنندگان در برقراری ارتباط موثر در شرایط فرهنگی گوناگون بستگی دارد. در این پژوهش، تفاوت های میان سبک مذاکره مدیران ایرانی و کره ای شناسایی شده است. این تحقیق، از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نظر روش، پژوهشی ترکیبی تبیینی از نوع کمی و کیفی است. بدین منظور، از مجموع مدیران فعال در بخش قراردادهای بین المللی در دو شرکت ال جی و گلدیران، 29 مدیر مذاکره کننده به طور غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند. نتایج تحلیل آماری پرسشنامه های جمع آوری شده و مصاحبه با برخی افراد جامعه و تحلیل کیفی نتایج آماری نشان می دهد مذاکره کنندگان ایرانی و کره ای اگرچه در مولفه های سبک مذاکره با یکدیگر شباهت دارند، در مولفه های ارتباطی مذاکره و پیامدهای مذاکره متفاوتند. در انتها نیز توصیه هایی کاربردی برای مذاکره کنندگان بیان شده است.
    کلیدواژگان: تفاوت فرهنگی، سبک مذاکره، قراردادهای بین المللی، کره جنوبی، مذاکرات تجاری
  • حسن رنگریز، سعید رضایی* صفحات 833-856
    در چند سال اخیر، محققان و مدیران به صدای کارمند به دلیل نقشی که در کسب مزیت رقابتی ایفا می کند، توجه فراوان کرده اند. این پژوهش با هدف طراحی شاخصی بومی برای صدای کارمند و بررسی تاثیر صدای کارمند بر خلاقیت و عملکرد فردی کارکنان از طریق نقش میانجی درگیری شغلی انجام گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. کارکنان شرکت کاله جامعه آماری این تحقیق را تشکیل داده اند. نمونه گیری به روش سرشماری انجام گرفت و 234 پرسشنامه برای جمع آوری داده ها توزیع شد. برای تحلیل داده ها تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی و مدل ساختاری به کار گرفته شد. طبق نتایج این پژوهش، صدای کارمند بر درگیری شغلی تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین، نتایج، نشان داد درگیری شغلی هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم، از طریق خلاقیت بر عملکرد کارکنان تاثیر مثبت و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: درگیری شغلی، خلاقیت، صدای کارمند، عملکرد
  • سید محمدرضا صالحی *، ناصر میرسپاسی، علی اکبر فرهنگی صفحات 857-878
    هدف اصلی این پژوهششناخت فرهنگ سازمانی در سازمان صداوسیما و بیان پیشنهادهایی جهت تقویت آن است. برای این منظور مدل دنیسون به کار گرفته شد. روش این پژوهش پیمایشی است. داده های مربوط به مولفه های فرهنگ سازمانی با ابزار پرسشنامه جمع آوری شد. پایایی مربوط به ابزار سنجش با آلفای کرونباخ (معادل 924 /0) بررسی شد. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان سازمان صداوسیما (در تهران) تشکیل داده اند. با به کارگیری فرمول نمونه گیری از جامعه محدود، 352 نفر از این جامعه به روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل داده ها شامل دو روش توصیفی و استنباطی بوده است. نتایج آزمون دوجمله ای نشان داد در این سازمان «درگیرشدن در کار»، «سازگاری (ثبات و یکپارچگی)» و «انطباق پذیری» در وضعیتی مناسب قرار ندارند و پایین تر از حد متوسط هستند، اما «ماموریت» در وضعیت متوسط قرار دارد. بر اساس آزمون فریدمن ملاحظه شد که «ماموریت» مهم ترین مولفه از ابعاد اصلی فرهنگ سازمانی در سازمان صداوسیما است.
    کلیدواژگان: سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ سازمانی، مدل دنیسون
  • رحمت الله قلی پور*، حمزه صمدی میارکلایی، حسین صمدی میارکلایی صفحات 879-905
    توانمندسازی در سازمان قابلیتی است که فرصت تصمیم گیری را از طریق گسترده کردن حیطه اختیارات فراهم می کند و باعث شکسته شدن سلسله مراتب سنتی ساختارهای سازمان می شود. طی سال های گذشته، محققان همراه با ابعاد مختلف توانمندسازی، به بعد روان شناختی آن نیز توجه کرده اند. یکی از عوامل موثر بر توانمندسازی روان شناختی، تسهیم دانش است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه توانمندسازی روان شناختی و تسهیم دانش کارکنان است. این پژوهش از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی، و از نظر مقاصد پژوهش، کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق، 387 نفر از کارکنان آموزش وپرورش استان مازندران می باشند، که 172 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد به کار گرفته شد، و تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام گرفت. یافته ها نشان می دهد بین توانمندسازی روان شناختی و همه ابعاد تسهیم دانش ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. با توجه به نتایج مشاهده شده، تسهیم دانش عاملی بسیار قوی است، که به توانمندسازی روانی کارکنان منجر می شود.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، توانمندسازی روان شناختی، سازمان، مدیریت دانش
  • علی نقی امیری صفحات 907-924
    پرهیز از انفعال و استفاده بهینه از همه امکانات و فرصت ها در پیمودن درست فرایند تولید علوم انسانی- اسلامی و به ویژه مدیریت، مستلزم طراحی الگویی جامع برای مدیریت اسلامی و نسبت دادن آن به اسلام و منابع اصیل آن از طریقی منطقی و روشمند است. این تحقیق بر آن است تا باکاوش در نهج البلاغه و به ویژه فرمان تاریخی امام علی (ع) به مالک اشتر، به طراحی الگوی مدیریت عمومی، اقدام کند. این تحقیق مبتنی بر تحلیل محتوا است و در فرایند تحقیق به 1200 مفهوم، 500 شاخص، 99 مولفه، 18 مقوله و در نهایت، به الگوی پنج بعدی شامل ارکان، ابعاد، روش ها، ماهیت و انواع منجر شده است.
    کلیدواژگان: ابعاد، ارکان، روش، ماهیت، مدیریت عمومی
  • مسلم باقری، حسن زارعی متین صفحات 925-944
    کشور ایران به دلیل داشتن جاذبه ها و مقاصد بی بدیل، استعداد بسیار زیادی در استفاده از مزایا و منافع صنعت گردشگری دارد. اما بر اساس آمار سازمان های بین المللی و ملی، صنعت گردشگری کشور وضعیتی مطلوب ندارد و از قابلیت ها و پتانسیل کشور در این زمینه استفاده مطلوبی نمی شود. از این رو این مقاله با به کارگیری روش تحقیق آمیخته اکتشافی و با به کارگیری روش تحلیل محتوای کیفی در بخش کیفی و روش پیمایشی، و با به کارگیری نرم افزارهای SPSSو LISREL در بخش کمی راهکارهای ارتقای صنعت گردشگری را بررسی کرده است و پس از دستیابی به کفایت نظری در مصاحبه با خبرگان صنعت و اجرای روش تحلیل محتوای کیفی بر مصاحبه ها، پرسشنامه توزیع کرده است و در پایان، به 15 راهکار ارتقای صنعت در دو دسته راهکارهای مرتبط با صنعت و راهکارهای مرتبط با دولت دست یافته و بر اساس آن، مدل راهکارهای ارتقای صنعت گردشگری کشور را طراحی کرده است.
    کلیدواژگان: آمیخته اکتشافی، راهکارهای ارتقای صنعت گردشگری، روش تحقیق، صنعت گردشگری، گردشگری
  • محسن نظری، علی دیواندری، حمزه رایج* صفحات 945-972
    امروزه سازمان ها ساختار های جبران خدمات خود را تغییر داده، و نقش و جایگاه پرداخت مبتنی بر عملکرد در سبد پرداخت ها افزایش یافته است. پرداخت های عملکردی نیز در سطوح مختلف سازمان به طور مختلفی وجود دارد. تحقیقات مختلف نشان داده است در سازمان های با عملکرد بالا پرداخت مبتنی بر عملکرد نقش اصلی دارد. از طرفی، یکی دیگر از متغیرهای مهم در طراحی نظام جبران خدمات تعیین تفاوت یا پراکندگی پرداخت است. با به کارگیری رویکرد مدل سازی خطی سلسله مراتبی (HLM) و با بهره گیری از داده های واقعی حقوق ودستمزد و عملکرد 1042 نفر از کارکنان بانک ملت، نشان داده شد پرداخت عملکردی و تفاوت پرداختی بر عملکرد اثرگذار است و تفاوت پرداخت نقش تعدیل کننده در روابط بین پرداخت مبتنی بر عملکرد و عملکرد فردی ایفا می کند. همچنین، نتایج حاکی از آن بوده است که پرداخت عملکردی فردی و تفاوت پرداخت نقشی مهم تر نسبت به پرداخت عملکردی گروهی در اثرگذاری بر عملکرد دارند.
    کلیدواژگان: پرداخت عملکردی فردی، پرداخت عملکردی گروهی، تفاوت پرداخت، عملکرد، مدل سازی خطی سلسله مراتبی
|
  • Mazaher Yousefi Amiri*, Aryan Gholipour, Davood Abbasi, Mohsen Ghorbanloo Pages 647-645
    One of organizations requirements is knowledge sharing among organization persons in the era of learning. Hence, the identification of factors affecting the implementation of knowledge sharing is very important. In this study, the relationship between the Five Factor Model personality dimensions (extraversion, adaptation, consciousness, neuroticism, Openness to experience) and knowledge sharing behavior is investigated to help managers and organizations in effective implementation knowledge sharing. For this purpose, questionnaire was designed to measure these variables and after ensuring the reliability and validity by confirmatory factor analysis, this questionnaire was distributed among a sample of 332 students from the School of Management. Research method is Survey- correlation research and it is specifically, based on structural equation modeling. The result showed that the dimension of agreeableness has positive and significant effect on knowledge sharing. But neuroticism has negative and significant effect on knowledge sharing
    Keywords: Knowledge Sharing, Personality traits, The five factor model of personality
  • Fakhrossadat Nasiri, Mohamadreza Ardalan, Ehteram Mirzakhani Pages 667-689

    Companies are always looking to use all possible means to achieve success and effectiveness. Today, is notable the use of people with more subjective and skills specific characteristics. The importance of the issue of spirituality and religion, especially spiritual intelligence, felt the various aspects of new era. One of the necessities in the field of anthropology, is according to scientists from the perspective of the human Spiritual dimension that defines the human being has biological, psychological, social and spiritual. This study was conducted to examine the relationship between spiritual intelligence and communication skills. Methods of descriptive/co relational. The population of the study justice minister, staff, Lorestan University in the academic year 91-92, Which include 520 of which 220 patients a class based on table krejcie and Morgan as were selected. The instruments used were: 1. Spiritual intelligence scale Hild Brant reliability 0.88, 2. Communication skills inventory Barton, with a reliability of 0.80.The date collected through the questionnaire white the appropriate statistical methods such as tables, graphs, mean, frequency, frequencies, standard deviation, one-group t- test, t-independent, a multivariate analysis of variance, person correlation and multipath anova and regression the same method of analysis was. The results that were obtained from the review questions and research hypotheses are: communications skills, spiritual intelligence is much lorestan university staff. Component of spiritual intelligence the only predicator variable personal means of communication. skill and other variables, these variables were not significant predictors, between spiritual intelligence lorestan university staff in term of age, years of service and education, there is no difference and communication between staff skills lorestan university of demographic characteristics (gender, age, work experience, and education), there is no difference.

    Keywords: Communication skills, employees, emotional intelligence, Lorestan University
  • Jahanshah Charkhtab Moghaddam, Esmaeel Kalantari Pages 691-712
    One of the strategies for achieving the knowledge-based economy and wealth creation is High Technologies Transfer. Depending on their needs, all governments and knowledge-based corporations are transferring High Technologies at different technology readiness levels. In this study, the researcher seeks to identify and rank the individual and organizational factors affecting High Technologies transfer at different levels of readiness. For this purpose, the research method which has been used is qualitative -quantitative. Ten theoretical experts have been interviewed in the qualitative section and 100 practical experts have been interviewed using questionnaires in the quantitative section, also the results were analyzed. In qualitative section, analysis method is coding and in quantitative section, analysis methods are ANOVA and Friedman test. The findings revealed that the influence of individual factors on technology transfer is more than of organizational factors and also suggest this fact that by increasing the level of technology readiness the influence of individual and organizational factors on the success of technology transfer increases. Government and knowledge-based corporations will increase the possibility of success in transfer of High Technologies and will reduce its risks by considering individual and organizational factors that influence the transfer of High Technologies at various technology readiness levels.
    Keywords: High Technologies, Individual Factors, Organizational Factors, Technology Readiness Levels (TRLs), Technology Transfer (TT)
  • Hossain Khanifar, Seyed Mahdi Alvani, Hamid Haji Molla Mirzaee Pages 713-737
    This article discuss about public policy implementation for cultural space in Iran. We want to design a model for implementing cultural policy. And will explain the factors of the model and the relations between them. Then we will compare the proposed model with the other famous models on the word. The proposed model created with the qualitative methodology which is Grounded Theory (GT). With presenting comparison table in this article the basic element or factors of different policy implementation models have compared with our proposed solution which is “designing the cultural policy implementation model for Islamic republic of Iran”. Three point of view and paradigms in public policy implementation are explained in this article; 1. top-down approach; 2. bottom up approach; 3. synthesize or hybrid approach.
    Keywords: Culture, Implementing Cultural Policy, Implementation Models, Policy Making, Implementation Research
  • Mohsen Hooshangi, Seyed Majid Elahi, Zahra Amin Afshar, Seyed Mahmoud Sadouq Pages 739-762
    The purpose of this study is evaluating the impact of organizational culture and leadership style on knowledge management considering the mediating role of technology acceptance. The hypotheses were tested against the data collected from a sample of 54 manufacturing companies in Qazvin province, using the variance based structural equations modeling (partial least square technique) and path analysis method. The findings reveal that organizational culture and transformational leadership have a positive impact on knowledge management, but there are no positive impacts between transactional leadership and knowledge management. And also transactional leadership does not impact technology acceptance positively. Among the factors explaining transformational leadership, motivation and inspiration (most of all), individual attention and intellectual stimulation have a positive impact on knowledge management, while none of the transactional leadership indicators have significant influence on knowledge management and technology acceptance. Finally, findings indicate that acceptance of technology also has a significant and positive impact on knowledge management. The results of this research help managers to understand the impact of their leadership style and organizational culture on the acceptance of technology so that they can improve their companies’ knowledge management.
    Keywords: Knowledge Management, Organizational Culture, Technology Acceptance, Transactional Leadership, Transformational Leadership
  • Ali Pirannejad*, Mehdi Afkhami Ardakani Pages 763-784
    In the current age, having entrepreneur approach to public administration in public organizations is one of the critical issues that affect the output of the organizations, especially in developing and less developing countries. Although the approach is vital for public organizations, but unfortunately, few studies focused on it. The nature of the study is quantitative and based on applied and descriptive-survey method. Our population is comprised of 205 employees of oil industry research center. The data analysis is conducted through correlation, regression, and path analysis. The study found risk taking, innovativeness, and proactiveness are three important variables which influenced the process of public entrepreneurship. Also the study found that specialization, goal ambiguity and multiplicity, and political influence didn’t affect the public entrepreneurship in the sample of the study.
    Keywords: Innovativeness, Oil industry research center, Proactiveness, Public entrepreneurship, Risk taking
  • Roholla Rezaei*, Nafiseh Salahi Moghadam Pages 785-505
    The main purpose of this descriptive- correlative research was to study of the effect of organizational culture components on knowledge management in Agricultural Consulting, Technical and Engineering Services Ventures (ACTESV). The statistical population of the research consisted of all experts in the ACTESV in Zanjan Province (N= 301). According to the Bartlett, et al. (2001), a sample size of 207 was selected using the stratified random sampling technique. The standard questionnaires were used to collect data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. The construct validity and the composite reliability of the research instrument were satisfied after making necessary corrections. The results showed that four components of organizational culture including mission, adaptability, involvement and consistency explained totally 41 percent of variances of knowledge management in the ACTESV in Zanjan Province. Based on the findings, it can be concluded that reinforcing organizational culture directly results in developing knowledge management in the ACTESV.
    Keywords: Agricultural services ventures, Knowledge Management, Organizational Culture
  • Hamed Dehghanan, Iman Ashofteh Pages 807-831
    People with different cultures use different strategies in the process of negotiation and the success of international negotiations is dependent on the negotiators ' ability to communicate effectively in different cultural conditions. The aim of this study is to identify the differences between the negotiation style of Iranian and Korean managers. For this reason, this research utilized a combination of quantitative and qualitative approach. The quantitative approach is done by statistical analysis of the questionnaires gathered from total 29 managers who are engaged in the international agreements between two companies LG and Goldiran. To get more clear results, the result of the questionnaires is then investigated in the interview with some of the managers. The finding of this research is that although Iranian and Korean negotiators have similar negotiation style, there are some differences in communication and outcome factors. At the end, practical recommendations for negotiators are offered.
    Keywords: Business negotiations, Cultural difference, International contracts, Negotiation style, south korea
  • Hasan Rangriz, Saeed Rezaee Pages 833-856
    Employee voice, due to its role in improving the employee's and organization's performance, has attracted the attention of researchers and managers in recent years. This study aims at developing an employee voice scale customized to Iran's context and also evaluating the influence of employee voice on employee's performance and creativity through the mediating role of job engagement. This study is considered as applied considering its aim and as descriptive- correlative study considering the way data is gathered. Knowledge employees of Kaleh Company were selected as the population of this research. Census sampling was used and 234 questionnaires were distributed among the respondents for gathering data. Explorative factor analysis, confirmatory factor analysis and structural modeling tests were used for data analysis. The results of testing the hypotheses indicate that employee voice has significantly positive effect on job engagement. Results also prove that job engagement has positively significant effect on employee's performance both directly and indirectly through the mediating role of creativity.
    Keywords: Creativity, Employee Voice, Job Engagement, Performance
  • Seyyed Mohammad Reza Salehi*, Naser Mirsepasi, Ali Akbar Farhangi Pages 857-878
    This article studies organizational culture in IRIB based on Denison model. The main objective of the research is recognize organizational culture features and dimensions in IRIB.To do this the survey method is applied. To test reliability, Cronbach's Alpha was calculated 0.924. The statistical community of the research comprises All Employees in IRIB. After application of sampling formula to a small community, 352 participants have been selected and tested according to simple Classification and random sampling. For data analysis, Binomial test showed that Involvement, Consistency and Adoptability are not a proper state and are lower than the average state but Mission is the average state.According to Friedman test, respondents view Mission as the most important organizational culture features in IRIB.
    Keywords: Organizational Culture, IRIB, Denison Model
  • Rahmatollah Gholipor*, Hamzeh Samadi Miarkolaei, Hossein Samadi Miarkolaei Pages 879-905
    Empowerment within an organization is an ability that provides decision making opportunity by developing the span of authority, and it caused the breakage of traditional hierarchy of organizational structure. Among different dimensions of empowerment, its psychological dimension so has been considered by researchers in length of past years. Knowledge sharing is one of the factors which effects on psychological empowerment. The purpose of the present research is investigation of relationship between knowledge sharing and psychological empowerment. The method used in this study in terms of data collection is descriptive- survey method and in terms of research purposes, it is an applied research. Statistical population of present study includes 387 persons of Training and Education Employees of Mazandaran Province and its equal sample includes 172 employees. Data is collected by using standard questionnaires, and analyzed by SPSS and LISREL software. Results show that there is significant and positive relationship between psychological empowerment and all dimensions of knowledge sharing. According to observed results, knowledge sharing is a much strong factor that can lead to employees’ empowerment.
    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Sharing, Organization, Psychological Empowerment
  • Alinaghi Amiri Pages 907-924
    Any attempt to modify existing Sciences based on Islam, needs attention to Islamic principles and structures. This process involves them in all stages of the production process of religious knowledge.Passive avoidance and use of all facilities and opportunities in the manufacturing process right wing Islamic human sciences and management, in particular, requires the design of a Islamic comprehensive model of management. This study is to explore the Nahj-alblaghah, especially Historical command of Imam Ali to Malik, to design Islamic public administration model.This research is based on content analysis and lead to1200 concepts, 500 indicator, 99 components, 18 categories andultimately lead to a five-dimensional model, fundamentals, principles, methods, functions and kinds.
    Keywords: Dimensions, Foundations, Method, Nature, Public administration
  • Moslem Bagheri, Hassan Zarei Matin Pages 925-944
    Iran’s unique attractions and destinations make it of great potentiality for utilising tourism industry. according to statistics of the international and national organization tourism, the situation of tourism in Iran is not suitable, which is a sign of an undesired situation in the industry and failing to make use of the existing capabilities and potentials of the country. Therefore, this research has used exploratory mixed method and qualitative content analysis in its qualitative part, and survey method and structural equations in the quantitative part in order to contemplate solutions for enhancement of tourism industry in Iran. After acquiring theoretical sufficiency by interviewing the experts of the field and applying qualitative content analysis on interviews, a questionnaire was designed and distributed through a survey. As a result, 15 major solutions were identified both in terms of government-related solutions and industry- focused ones. Finally, the two sets of solutions were harmonized to shape a model for enhancing tourism industry in the country.
    Keywords: Tourism, Tourism industry, Tourism industry enhancement solutions, Exploratory mixed research method
  • Mohsen Nazari, Ali Divandari, Hamzeh Rayej* Pages 945-972
    Today's organizations change their pay structure and pay for performance role increased in pay package. Performance pay in every organizational level has been appear. Many researches show that in high performance organizations, variable pay has critical role. Another variable that is very important in designing compensation strategy is pay dispersion. With using hierarchical linear modeling and real salary and wage data from Bank Mellat, research show that performance pay and pay dispersion influence performance and pay dispersion has a moderator role. also research show that individual performance pay and pay dispersion are more important than group pay for performance.
    Keywords: Group pay for performance, Hierarchical Linear modeling, Individual pay for performance, Pay Dispersion, Performance