فهرست مطالب

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 38-39 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • توران احمدی، سعید ملکی صفحات 10-27
    مجموعه ای از عناصر طبیعی و مصنوع اعم از کالبد و فضاهای شهر، انسان ها، رفتارها و فعالیت های آن ها و... آیینه ی تمام نمای ویژگی های تاریخی فرهنگی اقتصادی و طبیعی هر شهر هستند. منظر و سیمای یک شهر مطلوب با قابلیت تاثیرگذاری بر ادراک شهروندان از تجربهی زندگی شهری در تحقق آن شهر مطلوب نقش عمده ای دارد. نابسامانی و آشفتگی سیمای شهری در ابعاد و لایه های مختلف آن بر روحیات و رفتارهای شهروندان تاثیر قابل توجهی می گذارد، سبب تنزل کیفیت محیطی میگردد؛ و نارضایتی شهروندان نسبت به شهر و عدم تلاش برای بهبود وضعیت آن را رقم می زند. یکی از تاثیرگذارترین مسایل در مورد ارتقای کیفیت سیمای شهری مدیریت شهری است. در مدیریت شهری علاوه بر ارایه ی راه کارهای اجتماعی و فرهنگی و سیاستگذاری، از طریق وضع قوانین و ضوابطی ناظر بر ارتقای کیفی منظر شهری و هدایت طرح های توسعه، زمینه های اولیهی تغییر و تحول در اوضاع نابسامان کنونی فراهم می آید.
    در این نوشتار سعی شده در مرحله ی اول مفاهیم سیمای شهری و عوامل تاثیر گذار بر سیما و منظر شهری به شیوه ی کتابخانه ای و تحلیلی مورد بررسی قرار گیرد؛ پس از آن، این عوامل به صورت خاص و به شکل مطالعات میدانی در بارهی شهر ایلام مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت بصری، سیما و منظر شهری، شهر ایلام
  • مریم تفرجی یگانه، کلثوم گراوند صفحات 28-37
    تا قبل از پیدایش زبانشناسی شناختی، «استعاره» به عنوان مفهومی منحصر به زبان ادبی شناخته می شد. از این رو، تنها در مفاهیم ادبی مورد استفاده قرار میگرفت؛ اما با پیدایش زبانشناسی شناختی، مشخص شد که کاربرد استعاره در زبان عامیانه نیز قابل توجه است. یکی از شاخه های شگفت انگیز زبانشناسی شناختی نظریهی «استعاره ی مفهومی رنگ» است. بر اساس این نظریه، رنگها مفاهیم ذهن کاربران هر زبان را به زیبایی منتقل می کنند. حال، سوال این است که آیا گویشوران زبان کردی ایلامی مفاهیم رنگ ها را به صورت چند معنایی به کار می برند یا خیر؟ آیا رنگ ها در استعاره های کردی ایلامی به صورت یکسان استفاده شده اند یا خیر؟ پس از تجزیه و تحلیل داده ها (که به صورت توصیفی انجام گرفت) مشخص شد که:1. بیشتر مفاهیم رنگ ها در زبان کردی ایلامی به صورت چند معنایی استفاده می شوند؛ 2. رنگ ها در استعاره های کردی ایلامی به صورت یکسان استفاده نمی شوند. بر اساس نتایج این تحقیق، از میان تمامی رنگ ها «رنگ سیاه» بیشترین فراوانی دارد. شاید بتوان ریشهی استفاده از استعاره های مفهومی رنگ را در مذهب و عقاید پیشینیان جست و جو کرد.
    کلیدواژگان: رنگ ها، استعاره مفهومی، کردی ایلامی
  • اعظم عبدالهی، ناصر سراج خرمی، مسعود برومند نسب صفحات 38-52
    هدف پژوهش حاضر ارزیابی رابطه ی سبک های تفکر، تحمل ابهام و خطرپذیری با خلاقیت مدیران آموزش و پرورش شهرستان ایلام است. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری کلیه ی مدیران آموزش و پرورش شهرستان ایلام به تعداد 300 نفر بودند که با استفاده از فرمول کوکران و 1389 انتخاب - به روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 98 مدیر به عنوان نمونه در سال تحصیل 1388 شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش چهار پرسش نامه سبک های تفکر استرنبرگ و اگنر، تحمل ابهام بودنر، خطرپذیری آیزنک و خلاقیت رندسیپ بود. برای تجزیه و تحلیل د اده ها و آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که با 95 درصد اطمینان بین سبک های تفکر قانونگذار، اجرایی و قضاوتگر با خلاقیت مدیران رابطه ی معنادار و معکوس وجود دارد. وجود دارد. بین p< 0/ بین تحمل ابهام و خلاقیت مدیران رابطه ی مثبت و معناداری در سطح 05 خطرپذیری با خلاقیت مدیران رابطه ی معناداری وجود ندارد. بین سبک های تفکر قانو نگذاری، اجرایی، وجود p< 0/ قضاوت گر و تحمل ابهام با خلاقیت مدیران رابطهی چندگانهی مثبت و معناداری در سطح 05 دارد.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، تحمل ابهام، خطرپذیری، خلاقیت
  • جهان عبدی، اسفندیار محمدی، روح الله نظری صفحات 53-69
    در این مقاله تلاش شده ضمن بیان مساله و اهمیت آن، شاخص های رفتار شهروندی سازمانی از دیدگاه تنی چند از صاحب نظران، عوامل تاثیرگذار بر آن، سیاست های تشویقی رفتار شهروندی سازمانی و رابطه ی رفتار شهروندی سازمانی با عملکرد سازمانی مطرح گردد. روش شناسی پژوهش، از نوع توصیفی- همبستگی و سطح آن کاربردی می باشد. 420 نفر از کارکنان جهاد کشاورزی ایلام جامعه ی آماری تحقیق را تشکیل داده است. حجم نمونه ی برآورد شده 201 نفر بود که از طریق پاسخ گویی به دو پرسش نامه ی مجزا در سه ماهه ی آخر سال 1388، داده ها بر اساس روش های مختلف آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در پایان با توجه به نتایج آزمون های آماری که نشان از ارتباط مثبت و معنا دار بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد سازمانی داشت.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد سازمانی، اطاعت سازمانی، وفاداری سازمانی، مشارکت سازمانی
  • خداکرم مظاهری، رضا حقیقی صفحات 70-91
    هدف از انجام این تحقیق، مطالعه، بررسی و معرفی مسیرهای ارتباطی است که از دوران گذشته مورد استفاده ی ساکنان منطقه ی زاگرس مرکزی، به ویژه کوچ نشینان قرار گرفته است. در گذشته، مطالعات جغرافیایی نسبتا جامعی در زمینه ی معرفی مسیرهای ارتباطی منطقه صورت گرفته است؛ ولی در این پژوهش با رویکردی نو مطالعات باستان شناسی و مردم شناسی نیز انجام گرفته است. این مقاله در پی آن است که: آیا این مسیرهای ارتباطی از دوران گذشته تا کنون دچار تغییر و تحول شده اند یا نه؟ بنابراین، به عوامل شکل دهنده ی این مسیرهای ارتباطی و نقش و اهمیت راه های مذکور در برقراری ارتباطات منطقه ای و محلی پرداخته شده است. مطالعات و بررسی های جغرافیایی، باستان شناسی و مردم شناسی نشان می دهد که با وجود رشته کوه های بلند و صعب العبور منطقه ی زاگرس مرکزی می گذرد، حداقل از عصر مفرغ تاکنون راه های ارتباطی متعددی درون این حوزه شکل گرفته است. در شکل گیری این مسیرهای ارتباطی، جغرافیای فیزیکی منطقه نقش اصلی را ایفا نموده است. شرایط کوهستانی منطقه موجب شده که گروه های انسانی در امتداد مسیرهای خاصی حرکت نمایند و به نظر می رسد که در امتداد این مسیرها تغییرات چندانی رخ نداده است؛ به گونه ای که امروزه همین مسیرها مورد استفاده ی برخی از مردم منطقه به ویژه عشایر قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: زاگرس مرکزی، مسیرها، باستان شناسی عصر مفرغ، ایل زنگنه، کبیرکوه، دره ی سیمره، کوچ نشینی
  • اختر سلطانی صفحات 92-111
    هدف این مقاله بررسی تاثیر قرآن بر اشعار شاعر شهیر کرد تبار، غلام رضا خان ارکوازی است. دیوان اشعار غلام رضاخان در میان مردم ایلام و استان های کرد زبان هم جوار، مشهور است. یکی از دلایل شهرت این شاعر تربیت صحیح خانوادگی و پرورش وی در یک محیط دینی و فراگیری آموزه های قرآن و تاثیر آن بر فکر و اندیشه ی وی بوده است.
    چون این مقاله در صدد بیان تاثیر قرآن بر اندیشه ی شاعر و تبیین محیطی است که در آن پرورش یافته و زندگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خود را در آن جا گذرانده است؛ از این رو، طبق روش مرسوم با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد موجود و آثار منظوم شاعر، فرایند ابعاد مختلف زندگی وی به اختصار ترسیم شده است. بررسی ها نشان می دهد غلام رضا خان طی حکمی از سوی حسن خان ابوقداره(نوه ی اسماعیل خان) به ریاست کل طایفه ی ارکوازی منصوب شده است؛ ولی بعد ها مورد خشم و غضب والی پشتکوه قرار گرفته و خان دستور داده او را در غل و زنجیر کنند؛ و در زندان به او سخت گرفته اند. در نتیجه، فشار روحی، روانی و جسمی زندان باعث شده که برای تعدیل این سختی ها با خدا راز و نیاز کند و حاصل آن اشعار زیبایی است که با الهام از آیات قرآن سروده است.
    کلیدواژگان: غلام رضاخان ارکوازی، اشعار، قرآن، باوه یال، مناجات نامه
  • اسحاق قیصریان، یارمحمد قاسمی صفحات 112-131
    مقاله ی حاضر وضعیت سرمایه ی اجتماعی در میان دختران و پسران استان ایلام را مورد بررسی قرار می دهد. در این راستا، تلاش می شود ابتدا میزان این صفت (سرمایه ی اجتماعی) در بین دو جنس تعیین شود؛ سپس، عوامل مرتبط با آن را در میان نمونه ی دختران مورد بررسی قرار گیرد. بر این اساس، نظریه محوری مورد استفاده، مبتنی بر آرای پاتنام بوده، و در تکمیل و تقویت مدل نظری مربوطه از نظریه ی فوکویاما استفاده شده است. بدین منظور اطلاعات مربوطه از یک نمونه ی 180 نفری از دختران و 188 نفری از پسران استان ایلام با داشتن حداقل 15سال سن جمع آوری شده و از طریق ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و الگوسازی معادلات ساختاری (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد که سرمایه ی اجتماعی در بین دختران بیش از پسران است. هم چنین، بین متغیرهای قانون پذیری، امنیت اجتماعی و میزان استفاده از رسانه های جمعی با سرمایه ی اجتماعی رابطه ی معنا داری وجود دارد؛ ولی بین تحصیلات و سرمایه ی اجتماعی رابطه ی معنا داری مشاهده نشده است. در نتیجه می توان گفت دختران در جامعه ی جدید، دریچه های متنوعی(حاکی از گشایش گفتمان های جدید در مناسبات اجتماعی) فرا روی خود تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: سرمایه ی اجتماعی، قانون پذیری، روابط اجتماعی، امنیت اجتماعی، میزان استفاده از رسانه های جمعی
  • عباس رضایی، علی حسن سهراب نژاد، فریدون طهماسبی صفحات 132-153
    یکی از مشخصه های فرهنگی جوامع کهن که خاصیت ماندگاری طولانی دارد و کمتر در معرض زوال قرار می گیرد، مقوله ی شعر و شاعری است. با توجه به ذوق و قریحه ی ذاتی زاگرس نشینان و سابقه ی کهن منطقه، شعر در میان مردم ایلام جایگاه ویژه ای دارد؛ چرا که آنان شعر را به مثابه ی میراثی نیاکانی حفظ کرده اند و معمولا از آن در بسیاری از جنبه های زندگی خود بهره می گیرند.
    از آن جا که شعر فارسی استان ایلام به ویژه طی چند دهه اخیر، ظرفیت های بالای خود را نشان داده و در همین راستای مجموعه ی شعرها و شاعران مطرح و برجسته ای را به قلمرو گسترده ی ادبیات کشور معرفی نموده است؛ این پژوهش می کوشد با استفاده از نظریه ی عناصر شعری محمدرضا شفیعی کدکنی در دوران شعر فارسی و دریچه ی عناصر بومی به کار گرفته شده توسط این شاعران، به شعر این استان نگاهی تحلیلی بیافکند. شفیعی کدکنی در این نظریه، شعر را در پنج حوزه ی عاطفه، تخیل، زبان، آهنگ و شکل مورد بررسی و مطالعه قرار داده است. این بررسی که برروی حدود دوازده مجموعه انجام گرفته است، نشان می دهد که شاعران امروز ایلامی از عناصر بومی در اشعار خویش در حوزه های یاد شده، بهره برده اند؛ اما عنصر عاطفه رنگ و بویی بومی تر دارد.
    کلیدواژگان: شعرامروز ایلام، عناصر شعری، عناصر بومی
  • خلیل کمربیگی*، امیدعلی باپیری صفحات 154-174
    پژوهش حاضر در پی سنجش نگرش مردم استان ایلام در مورد حفظ و تقویت روحیه ی ایثارگری است، و به این سوال پاسخ می دهد که مردم استان ایلام چه انتظاری از ایثارگران دارند؟ این تحقیق با روش پیمایشی و استفاده از فن پرسشنامه به جمع آوری داده های مورد نیاز اقدام نمود. تعداد نمونه ی مورد بررسی 400 نفر بودند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که اغلب پاسخگویان (8 /68 درصد)، نگرشی در حد خوب و بسیارخوب به روحیه ی ایثارگری داشتند و نگرش8 /11 درصد، به این روحیه منفی بود. پاسخگویان ضمن ستایش از عملکرد ایثارگران در دوران دفاع مقدس، از آنان انتظار داشتند همچنان این روحیه را حفظ کنند و رابطه ی خود را با مردم و نگرش های آن ها قطع نکنند. هم چنین، انتظار داشتند که مشکلات اقتصادی و اجتماعی، ایثارگران و خانواده های آنان را از پاسداشت ارزش ایثار دور نسازد. البته، پاسخگویان شناخت کم جامعه از مفهوم و شاخص های ایثار و روحیه ی ایثارگری و عملکرد ضعیف نهادهای نخستین و ثانویه را از مهم ترین موانع ترویج روحیه ی ایثارگران در جامعه دانسته اند.
    کلیدواژگان: ارزش، ایثار، روحیه ی ایثارگری، دفاع مقدس، انتظار
  • مرتضی اکبری صفحات 175-193
    شرایط جغرافیایی، سیاسی و نزدیکی استان ایلام به عراق- مرکز خلافت اسلامی در دوران بنی عباس- در روند تحولات مذهبی این منطقه موثر بوده است. وجود کوه ها، مراتع، پناهگاه های طبیعی، آب کافی و منابع طبیعی ایلام از عوامل جغرافیایی موثر در تجمع مخالفان خلفای بنی امیه و بنی عباس بوده است. این تحقیق در پی آن است که: آیا با ورود اسلام به ایران، مردم ساکن ایالات ماسبذان و مهرجانقذق (شامل استان ایلام امروزی) مسلمان شدند؟با بررسی منابع و مآخذ می توان در مورد سیر تحولات دینی و مذهبی ایلام از گذشته تا عصر حاضر، اطلاعات پراکنده ای به دست آورد؛ اما در منابع به صورت منسجم به بررسی این موضوع نپرداخته اند. هدف این مقاله، تبیین سیر تکاملی مذهب مردم استان ایلام در دوره های گذشته و نحوه ی گرایش مردم این سرزمین به تشیع می باشد. مطالعه و بررسی نشان می دهد که گرایش مردم این منطقه به اسلام تا قرون چهارم و پنجم به آرامی صورت گرفته است. البته، پیروان ادیان دیگری هم وجود داشته اند؛ اما در اقلیت بوده اند. وجود امام زاده ها در استان ایلام نشان از گرایش مردم این مناطق به تشیع در دوره ی اسلامی دارد. از دوره ی اتابکان لرستان گرایش های شیعی در بین مردم و حاکمان این منطقه در منابع مشاهده می شود؛ اما از دوره ی صفویه به بعد مردم به مذهب تشیع روی آورده اند.
    کلیدواژگان: دین، مذهب، اسلام، شیعه، سنی، ماسبذان، مهرجانقذق، ایلام
  • رضا جهان بین، رها زارعی صفحات 194-208
    شهرستان دره شهر در استان ایلام با داشتن جاذبه ها و قابلیت های متعدد طبیعی و تاریخی می تواند از دستاوردهای صنعت گردشگری به خوبی بهره گیرد؛ اما این امر تاکنون تحقق نیافته است. از این رو، تحقیق حاضر بر آن است که راهکارهایی جهت توسعه ی گردشگری در این شهرستان ارائه دهد. در این پژوهش از روش توصیفی- همبستگی بهره گرفته شده است، و جهت جمع آوری اطلاعات از روش مطالعات اسنادی و کتابخانه ای، مصاحبه با کارشناسان و روش پیمایشی استفاده گردیده است. جامعه ی آماری این تحقیق شامل: کلیه ی گردشگرانی بوده اند که در ایام نوروز (1 فروردین تا 15 فروردین) سال 1391 از اماکن گردشگری شهرستان دره شهر بازدید کرده اند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود، تعداد 400 نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند. یافته های پژوهش، مهم ترین موانع و مشکلات و همچنین جاذبه های گردشگری شهرستان دره شهر از دید گردشگران را مشخص نمود. هم چنین، ارتباط رضایت گردشگران با متغیرهای تحقیق سنجیده شد. در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهادهایی در راستای توسعه ی صنعت گردشگری در شهرستان دره شهر ارایه گردید.
    کلیدواژگان: توسعه ی گردشگری، جاذبه های طبیعی و تاریخی، شهرستان دره شهر
  • علی موسی نژاد صفحات 209-218
    مسنر و روزنفلد در کتاب«جرم و رویای آمریکایی» به یکی از مولفه های غالبا فراموش شده ی نظریه ی «ساختار اجتماعی و آنومی» مرتن؛ یعنی چرا ایالات متحده چنین نرخ جرم بالایی دارد، می پردازند. مسنر و روزنفلد «نظریه ی آنومی نهادی» را مطرح کردند که به موضوع آنومی در سطح جامعه می پردازد. مثل مرتن درصدد تبیین نرخ فوق العاده بالای جرم در ایالات متحده هستند. و این هدف را با اشاره به «رویای آمریکایی» محقق می کنند. مسنر و روزنفلد در تاکید بر این امر که نرخ بالای جرم در ایالات متحده تا حدودی از این واقعیت ناشی می شود که جامعه ی آمریکا، افراد را به پی گیری هدف موفقیت مالی ترغیب می کند؛ اما برای ابزارهای مشروع به منظور دست یابی به اهداف، ارزش ناچیزی قائل است، به شدتتحت تاثیر نظریه ی آنومی مرتن هستند. به عبارت دیگر، هنجارهای مشروع مقبول به لحاظ فرهنگی فدای هدف می شوند که بیش از زندگی اهمیت می یابد.
    با این حال، مسنر و روزنفلد نظریه ی مرتن را هم بسط داده اند. در وهله ی اول، آن ها مدعی هستند که تاکید فرهنگی بر موفقیت مالی با این تصور توام است که نهاد اقتصاد در دیگر نهادها؛ مانند خانواده، آموزش و حکومت نفوذ می کند و بر آن ها مسلط می شود. استدلال آن ها این است که تسلط نهاد اقتصاد تا آن اندازه عملکرد مناسب این نهادها را مختل می کند که دیگر به طور موثر و به اندازه ی کافی نمی توانند افراد جامعه را جامعه پذیر کنند یا حتی رفتار منحرفانه را کیفر دهند. مسنر و روزنفلد استدلال می کنند که اگر جنبه های دیگر زندگی آمریکایی بیش از موفقیت مادی مورد تاکید قرار گیرند، ایالات متحده می تواند فاقد چنین نرخ جرم بالایی باشد. آن ها به اقتصاد مختلط در اروپای غربی و ژاپن به مثابه ی نمونه هایی از جوامعی اشاره می کنند که نشان می دهند بر خلاف آنچه در آمریکا وجود دارد، سطحی از رفاه اقتصادی کاملا به عملکرد اقتصادی وابسته نیست.
    کلیدواژگان: جرم، رویای آمریکایی، آنومی نهادی، توازن نهادی قدرت
|
  • Toran Ahmadi, Saeed Maleki Pages 10-27
  • Maryam Tafaroji Yegane, Kolsom Garavand Pages 28-37
  • Azam Abdolahi, Naser Seraj Khorami, Masood Boromand Nasab Pages 38-52
    The purpose of this project was relation evaluat of the styles of thinking, tolerance of ambiguity and taking the risk with the creativity of the education principals of Ilam. The methodology of this project is descriptive of the kind of correlation. census society of all education principlas of ilam city were in educational year of 1388-1389. using the formula cookran the sample taking method, 98 principals were chosen as the models. the tool for collacting project data included: 4 questionnaires of the ways of Sternberg and Agner thinking, budner tolerance of ambiguity, eyzenckrisk taking and randsipp creativity. for the analysis of the data and questions test we use correlation coefficient of Pirsonandmulti variable Regersion. the results showed that probably 0/95 between styles of legislative thinking, performing and judgment with principle creativity has inversely and meaningful relation.there is a positive and meaningful relation on the pand principle creativity probably.there is no meaningful relation between risk taking and principles creativity. There is a positive and meaningful multiple relation on the pthinking, tolerance of ambiguity and taking the risk with the creativity.
    Keywords: styles of thinking, tolerance of ambiguity, risk taking, creativity
  • Jahan Abdi, Esfandiar Mohammadi, Roholah Nazari Pages 53-69
    In this study, while describing the subject and its performance, it has been tried to be propound the organizational citizenship behavior indexes from point of view of some of the clear-sighted, the influencing factors on the subject, encouraging strategies of the organizational citizenship behavior and the effect of organizational citizenship behavior on organizational performance of agricultural jihad organization in Ilam province. Researching methodology, the describing-correlating one and its level is of applied type. This research s statistic community consists of 420 people of Ilam Agricultural jihad organization personals. The volume of estimated sample is 201 people which it is done through answering tow deferent ways of deducting and describing statistics. Finally, considering the results of statistic tests indicating a meaningful and positive connection between organizational citizenship behavior and organizational performance, the essay adds up and concludes the subject.
    Keywords: Organizational citizenship behavior, Organizational Performance, organizational obedience, organizational loyalty, organizational participation
  • Khoda Karam Mazaheri, Reza Haghighi Pages 70-91
    The aim of this research is study, examination and introducing the connection paths that used by residents of central Zagros area, specially by tribes, from olden times. Studies full relatively geographical had done in case of introducing the area connection paths, in the past, but, in this research we used from Studies of archaeological and anthropology, with new method, too, and we wish to see do these connection paths become involved changes from olden times to present? or not?. At this direction, we point to factors that formed this connection paths and role and importance of said paths in establishment of locality - regional connections, too. Studies and researches of geographical, archaeological and anthropology indicate that despite of high and arduous mountains that pass among central Zagros area; several connection paths formed in this area from olden times. Physical geography of this area had basis role in formation of connection paths. Mountainous conditions of this area caused human groups move along special paths and seem that much changes don’t take place along this connection paths, as, this paths use by area people, specially by tribes, nowadays, too.
    Keywords: central Zagros, paths, archaeology of Bronze age, Zanganeh tribe, Kabir kouh
  • Akhtar Soltani Pages 92-111
    The goal of this article is to study the effect of Quran on poems of Kurd famous poet, GholamReza Arkavazi. Poems of GholamReza Arkavazi are famous among Ilam and people of its neighbor cities. One of the reasons of his reputation is his family righteous raising and growing up in a religious environment and learning Quran courses its effect on his thought.This article tries to express the effect of Quran on thoughts of this poet and to explain an environment in which he has grown up and in which he has gone through a cultural, social and political life. Therefore, according to the customary method by using library studies and investigation of available documents and his poetry works, the process of his life is showed concisely.
    Keywords: Gholamreza Arkavazi, Poem, Quran, Yave Yal, Monajat Name
  • Eshagh Ghaisarian, Yar Mohammad Ghasemi Pages 112-131
    The present paper examined the state of social capital among girls and boys in Ilam province. Firstly the state of social capital both genders was determined. Then, the related factor among female groups were examined. Putnam central thesis was considered and refined based on Fukuyamas theory. Data from a sample of 180 girls and 188 boys in Ilam province, having at least 15 years of age were collected. And the spearman correlation analysis and structural equation modeling were used. The finding show that social capital among girls is higher than boys. a significant relationship was found among social capital, obeisance of low, social security and the use of mass media. But there was no significant relationship between social capital and the level of education. In conclusion, it can be said that the girls in the new society. Experience new values-which support opening a new discourse on social relation.Key Words: Social Capital, Obeisance of Law, Social Relation, Social Security, the use of Mass Media.
    Keywords: Social Capital, Obeisance of Law, Social Relation, Social security, the use of Mass Media
  • Abas Rezaee, Ali Hassan Sohrab Nezhad, Feraidon Tahmasobi Pages 132-153
    One of the cultural characteristics of ancient societies that has permanent property and is less exposed to disappearing is poem and poets topic.according to inherent talent of Zagros inhabitants and ancient precedence of area,poem has a special place between Ilam peoples who inherent liking to pem and poets from their ancestor,usually enjoy poem in most of their life aspects.Since persian poem of Ilam province specially through las decades revealed his capacity and in this direction,he introduced major and outstanding poem and poet sets to this expanded domain of country literature, this survey try to have an analytical view to poem of this province by using of poem elements theory of Mohannad Reza Shafiee Kadkani in persian poem periods and applied regional elements view by their poets.Shafiee Kadkani in this theory has surveyed poem in 5 domain of affection,imagination,language,music and form.this survey that is accomplished on about 30sets,showed that nowadays poets of Ilam enjoy regional elements in this poems in mentioned domains but among this elements, affection has more regional attractive quality.
    Keywords: nowadays poem of Ilam province, poem elements, regional elements
  • Khalil Kamarbegi, Omid Ali Bapiri Pages 154-174
    The current study taking this concept into consideration tries to investigate Ilami’s viewpoint about keeping up and strengthening the spirit of self-devotion and answers this question that what Ilami people expect from the self-devotees and their families? After probing the concept of self-devotion, its functions, how Islam regards it, and its sociological parameters, the study deals with assessing the Ilami people’s viewpoint about self-devotion spirit and what they expect from the self-devotees. The researcher collected the required data by the means of survey and questionnaire. A total of 400 questionnaires were analyzed and the findings reveal that majority of respondents (68%) thought of self-devotion spirit as good and very good while 11.8 percent showed negative viewpoint toward the concept. 82.23 percent of the respondents emphasized the role of the family in extending the self-devotion spirit by selecting the much and very much options of the responses. After family, the respondents laid stress on the role of educational system, mass media, and organizations and those responsible institutions in extending the self-devotion spirit, respectively. While admiring the performance of the self-devotees during the Holy Defense, the respondents expect the self-devotees to keep the spirit and to keep the contact with people and their viewpoints. The respondents, furthermore; expect that the socioeconomic problems of the self-devotees and their families do not prevent them from keeping the self-devotion value. The respondents realized the society’s scanty knowledge of self-devotion concept and its criteria as well as self-devotion spirit, and the weak performance of primary and secondary institutions as the main obstacles for extending the self-devotion spirit in the society.
    Keywords: : value, self, devotion, self, devotion spirit, Holy Defense, Expectations
  • Morteza Akbari Pages 175-193
    Do Masbzan and Mehrjanghzghagh towns (including current Ilam City) turned become Muslim and followed Shia religion by enter of Islam. This is the question of this research. This article studies religious evolution of Ilam City region habitants who lived in past era in this region which includes ancient era till now. Geographical, political conditions and the closeness of this region to Iraq which has been the center of Islam creativity in Bani Abas Dynasti have affected the religious evolutions trends. The existence of mountains, pastures, natural havens, sufficient water and natural resources of this region were effective geographical factors in gathering of Bani Omaie and Bani Abbas caliphs. The purpose of this research is to clarify the religion evolution trend of Ilam city population in historical eras and their orientation to Shia. The result of this article is that the orientation of people in this region till fourth and fifth centuries was created slowly and the followers of other religions were also been existed in this region but they were minorities. The existence of Imam's sons in Ilam City implies on population orientation in these regions to Saie in Islamic era. Since Lorestan's Atabakan period, Shiite orientations are seen between people and rulers of this region in the literatures and from Safavie era and after that the people of these regions were and are Shie
    Keywords: religion, Islam, Shia, Sunni, Masbzan, Mehrjanghzghagh, Ilam
  • Reza Jahan Bin, Raha Zarey Pages 194-208
    Darehshahr township of Ilam province with many natural and historical attractions and abilities can benefit from the achievements of the tourism industry, But it is not achieved so far. So, The present study is to evaluate the abilities and capabilities, recognizing the problems and obstacles, and offer strategies for tourism development in this city. The methodological approach of this study was descriptive- correlational. Interview with experts, study documents, library studies and survey method were used to collect data for this study. The statistical population consisted of Norouzi tourists who were visited tourist places in Darehshahr township through Norouz holidays (20 March- 3 April). The subject were selected through simple random sampling (n= 400). Findings revealed the main obstacles and problems of tourism and tourism attractions and assesssed The relationship between tourists with research variables. Finally, according to results, some suggestions were presented in order to tourism development in Darehshahr township.
    Keywords: tourism, Natural, historical attractions, Darehshahr township
  • Ali Mousa Nejad Pages 209-218
    In their text crime and the American Dream, M essner and Rosenfel attempt to addressanoften neglected component of Merton’teory of “social structure and anomy”, namely why the united stares has such a high rate of crime. Messner and Rosenfel present an “institutional anomic” theory, which address the issue of anomic at the societal level. Like Merton,Messner and Rosenfeld seek to explain the excessively high rate of crime in the united states. They accomplish this goal by pointing to the “American Dream”. Messner and Rosenfeld draw heavily from Merton’s anomie theory, asserting that the high rate of crime in the united states stems partly from the fact that oursociety encourages everyone to pursue the goal of monetary success but places little value on the legitimate means for achieving that success. In other words, the legitimate, culturally accepted norms are sacrified for the goal itself, which becomes larger than life. However, Messner and osenfeld also extend Merton’s theory. Primarily,they maintain that the cultural emphasis on monetary success parallels the notion that the economy pervades and dominates every other institution in America, including the family, education, and polity. They argue that the dominance of the economy interferes with the proper functioning of these institutions to such a great extent that they can no longer effectively and adequately socialize individuals or even sanctions deviant behavior. Messner and Rosenfel argue that if other aspects of American life were emphasized over material success, the United States might not have such a high crime rate. They point to the mixed economies of wester Europe and Japan as examples of societies tha ensue that a level of economic well-being is not completely dependent upon economic performance, as it is in the Unites States. Although their “institutional anomie” theory is still undergoing empirical testing, their theory provides important consideration of societal differences in crime rates. Additionally. Their approach forces Americans to answer some tough questions about the core values that underline the American Dream. In other words, maybe we should ask whether this emphasis placed on monetary success(seemingly, by any means necessary) is something we really want for our society.
    Keywords: crime, Americam Dream, Institutional Anomie, Institutiona Balance Of power