فهرست مطالب

تحقیقات بتن ایران - سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

مجله تحقیقات بتن ایران
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داود مستوفی نژاد، الهه ایلیا * صفحات 7-23
    یکی از روش های رایج برای تقویت اعضای بتن آرمه از جمله ستون ها، محصورسازی آن ها توسط کامپوزیت های FRP می باشد. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، هنگامی که کامپوزیت FRP به صورت دورپیچ چسبیده به بتن، برای محصورسازی ستون ها به کار رود، از تمامی ظرفیت کششی آن استفاده نمی شود؛ به طوری که FRP در کرنشی بسیار کمتر از مقدار ظرفیت کششی گزارش شده طبق آزمایش نمونه های تخت گسیخته می شود. به علاوه، پارگی زودهنگام FRP در ستون های با مقطع چهارگوش به علت توزیع غیریکنواخت فشار محصورکننده روی محیط مقطع و تمرکز تنش در گوشه های آن مورد توجه بیش تری می باشد.
    در تحقیق حاضر تکنیک جدیدی تحت عنوان استفاده از نوارهای گوشه به همراه بست های FRP، جهت محصورسازی ستون های بتنی چهارگوش، مورد بررسی قرار گرفته است. در این روش سعی شده که با کاهش انحنای ورقه های FRP در حین محصورسازی نمونه و نزدیک نمودن عملکرد آن به نمونه های تخت، از کارایی کامپوزیت در حد مطلوبی استفاده گردد. برای مقایسه روش جدید ذکر شده با سایر روش های محصورسازی، 11 نمونه ستون بتن آرمه مربعی به ابعاد 500 133 133 میلی متر، تحت آزمایش فشار تک محوری قرار گرفتند. پارامترهای مورد مطالعه در این نمونه ها شامل تاثیر روش تقویتی، پیوستگی یا غیرپیوستگی نوارهای گوشه در ارتفاع و حجم الیاف مصرفی می باشد. نتایج حاصل نشان دادند که استفاده از تکنیک جدید نوار گوشهبست، شرایطی را فراهم می سازد که نوارهای بست محصورکننده به صورت کاملا یکنواخت تحت کشش ناشی از محصورشدگی قرار گیرند؛ بنابراین با ایجاد محصورشدگی یکنواخت در مقطع و همچنین حذف اثرات منفی ناشی از تمرکز تنش در گوشه ها، میزان مقاومت و شکل پذیری نمونه را به میزان قابل ملاحظه ای نسبت به نمونه دورپیچ شده به صورت معمول افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: محصور شدگی، کامپوزیت CFRP، ستون بتن آرمه مربعی، نوار گوشه، بست، فشار تک محوری
  • حمید اسکندری*، امیر پاکزاد، مرتضی طیبی نیا صفحات 25-38
    بتن خودتراکم، به دلیل روانی بالا سبب افزایش سرعت و کیفیت بیشتر در اجرا گردیده که این امر باعث گسترش روز افزون آن در صنعت ساختمان شده است. روش های طراحی طرح اختلاط بهینه این نوع بتن می تواند با کاهش هزینه ها، موجب تمایل بیشتر کارفرمایان به استفاده از آن و صرفه جویی اقتصادی گردد.
    در این تحقیق، ضمن تعریف خواص این نوع بتن و روش های بهینه سازی، با بررسی پارامترهای تاثیرگذار بر تولید و طرح اختلاط از قبیل سیمان، شن، ماسه، آب، فوق روان کننده و مواد پودری به تعیین متغیرهای تصمیم، تابع هدف و محدودیت های مربوط و همچنین معرفی روش های رایج ریاضی طرح اختلاط و مقایسه آنها، پرداخته و طرح اختلاط بهینه برای بتن خودتراکم با مقاومت بالا ارائه شده است.
    نتایج نشان می دهد که طراحی بهینه طرح اختلاط بتن خودتراکم با مقاومت بالا با توجه به تعداد اجزای تشکیل دهنده آن، وابستگی زیادی به انتخاب صحیح نوع تابع هدف و محدودیت های انتخاب شده و تناسب رابطه هر کدام از موارد با مقاومت فشاری بتن خودتراکم و همچنین پارامترهای زیادی از نسبت مواد تشکیل دهنده اجزاء آن مانند نسبت آب به سیمان، آب به مواد پودری، نسبت سنگدانه و دیگر نسبت های موثر دارد.
    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، بهینه سازی، سیمان، مقاومت فشاری
  • مصطفی باغی، محمود یزدانی * صفحات 39-46
    در سال های اخیر، بتن سبک سازه ای به دلیل ویژگی هایی مانند وزن کم، عایق حرارتی و صوتی مناسب و مقاومت مناسب در برابر سرما و گرما مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در حال حاضر دانه های لیاپور یا شیل انبساط پذیر که به روش فرآیند خشک در داخل کوره گردان افقی تولید می شود، یکی از مهم ترین نوع سبک دانه های مصنوعی است که کاربرد گسترده ای در تولید بتن سبک سازه ای دارد.
    در این تحقیق به منظور تعیین اثر اندازه قطر بر وزن مخصوص، درصد جذب آب و مشخصات مکانیکی سبک دانه های لیاپور، آزمایش های مختلف بر روی سه رده از دانه بندی لیاپور انجام شده است. همچنین با ترکیب سبک دانه ها و ملات ماسه و سیمان و ساخت نمونه های با درصد حجمی 10 الی 30 درصد از سبک دانه ها و تعیین مقاومت فشاری تک محوری و مدول ارتجاعی استاتیکی و دینامیکی و ضریب پوآسون دینامیکی به بررسی مشخصات مکانیکی ماده مرکب ساخته شده از آنها پرداخته شده است. نتایج آزمایش ها بیانگر تاثیر قابل توجه اندازه قطر سبک دانه های لیاپور بر مشخصات مکانیکی دانه ها و بتن ساخته شده از آنها می باشد. با توجه به تصاویر SEM تهیه شده از ناحیه تماس بین سبک دانه و ملات، مشخص شد که ناحیه انتقال کمتر از 10 میکرومتر می باشد و در نتیجه نمی تواند تاثیر چندانی بر خصوصیات مکانیکی سبک دانه ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: مشخصات مکانیکی، لیاپور، بتن سبک سازه ای، سبک دانه های مصنوعی
  • مهرداد حجازی*، محمود هاشمی، محمود باتوانی صفحات 47-63
    در این مقاله تاثیر الیاف فولادی بر خصوصیات مکانیکی و عملکرد در مقابل حرارت و یخ زدگی بتن سبک خودتراکم حاوی ژل میکروسیلیس و سبک دانه لیکا مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور سه مقدار مختلف الیاف فولادی به بتن سبک خودتراکم افزوده شده و اثر آن بر خصوصیات رئولوژیکی و مکانیکی، از جمله مقاومت های فشاری، کششی و خمشی، و بر عملکرد بتن در برابر حرارت و یخ زدگی مطالعه شده است. در ابتدا تعداد ده طرح اختلاط مقدماتی با تغییر در مقدار مصالح به کار رفته، فیلر و فوق روان کننده مصرفی ساخته شده است. سپس آزمایش های بتن تازه شامل اسلامپ، حلقهJ، جعبه U، جعبه L و قیفV انجام گرفته است. پس از انتخاب طرح شاهد، آزمایش های مقاومت فشاری و کششی در سنین 7، 28 و 90 روزگی، آزمایش خمش و حرارتی در سن 90 روزگی و آزمایش یخ زدگی در سن 28 روزگی روی نمونه ها انجام شده است. بر اساس نتایج حاصل از آزمایش ها، وجود الیاف فولادی سبب افزایش مقاومت کششی تا 95% و افزایش مقاومت فشاری تا 16% شده است. همچنین وجود الیاف فولادی در بتن، سبب بهبود دوام بتن در حرارت های بالا شده و تا 13% مانع از افت مقاومت فشاری و تا 92% مانع از افت مقاومت کششی گردیده است. وجود الیاف فولادی، تا 8% از میزان افت مقاومت فشاری و تا 15% از مقدار افت مقاومت خمشی بتن در برابر چرخه های یخ زدگی و آب شدگی کاسته و سبب بهبود رفتار بتن در برابر چرخه های یخ زدگی و آب شدگی شده است.
    کلیدواژگان: بتن سبک خود متراکم، الیاف فولادی، لیکا، مقاومت های مکانیکی، یخ زدگی و آب شدگی، آزمایش حرارتی
  • ارزیابی آزمایشگاهی میرایی ویسکوز معادل در تیرهای بتن آرمه خودتراکم حاوی الیاف
    امید لطفی عمران، حمیدرضا توکلی*، مسعود فلاح تبار شیاده صفحات 65-77
    جهت اجتناب از فروپاشی سازه و همچنین کاهش هزینه تعمیرات پس از زمین لرزه، اکثر آیین نامه های طراحی بر روی شکل پذیری کافی سازه تمرکز کرده اند. اتلاف بخش اعظمی از انرژی لرزه ای وارد شده به سازه و در پی آن میرایی ویسکوز معادل بالا، یک فاکتور مهم جهت دستیابی به یک سازه مقاوم لرزه ای است. در این مقاله، نتایج مطالعه آزمایشگاهی جهت ارزیابی میرایی ویسکوز معادل تیر بتن آرمه خودتراکم حاوی تسلیح کننده های الیافی ارائه شده است. دو نوع الیاف فولادی و پلی فینیل سولفاید(PPS) مورد بررسی قرار گرفته است. نسبت حجمی الیاف به بتن 1 /0، 2 /0، 3 /0 و 4 /0 انتخاب گردیده و بتن فاقد الیاف به عنوان بتن مرجع در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که افزودن الیاف موجب افزایش میرایی ویسکوز معادل می شود. مقایسه تاثیر دو نوع الیاف مورد مطالعه در این تحقیق نشان می دهد که بتن خودتراکم حاوی الیاف فولادی، مقادیر میرایی ویسکوز معادل بیشتری را نسبت مقدار متناظر در بتن خودتراکم حاوی الیاف PPS نتیجه می دهد.
    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، الیاف، میرایی ویسکوز معادل
  • حمید بیرقی *، علی خیرالدین، محمد علی کافی صفحات 79-94
    به کارگیری ساختمان های بلند دارای هسته بتن مسلح در حال گسترش روز افزون است. این مقاله به بررسی رفتار سازه بلند با هسته بتن مسلح می پردازد. به این منظور ابتدا طراحی هسته ساختمان 40 طبقه با کمک تحلیل طیفی صورت می گیرد. سپس طبقات پایین مدل مذکور با به کارگیری المان های فیبری با مصالح غیر خطی و سایر طبقات فوقانی با المان های الاستیک مدل می شوند. تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی برای مجموعه ای از رکورد های نزدیک گسل صورت می گیرد. نتایج نشان می دهند روند کلی تغییرات لنگر در ارتفاع در مدل غیر خطی با شکل نظیر حالت طیفی متفاوت است، به طوری که مقادیر نیاز لنگر تقریبا در اواسط ارتفاع سازه به طور متوسط حدود 5/3 برابر مقدار حاصل از روش تحلیل طیفی است که علت آن اثر مدهای بالاتر است. در این صورت، حفظ رفتار الاستیک در حدود میانه ارتفاع مستلزم مقادیر نسبتا زیاد میلگرد است. برای کاهش نیاز شدید لنگر در این نواحی، ابتدا یک و سپس دو ناحیه در ارتفاع سازه، علاوه بر تراز پایه، به عنوان نواحی مستعد وقوع مفصل پلاستیک به صورت غیر خطی مدل سازی می شوند و نگاشت ها بر سازه اعمال می شوند. نتایج نشان می دهد رویکرد وقوع یک و دو مفصل در ارتفاع سازه (علاوه بر مفصل تراز پایه) موجب کاهش نیاز لنگر اواسط ارتفاع سازه به مقدار حدود 28 و 42 درصد می شود اما برروی برش پایه تقریبا بی تاثیر است.
    کلیدواژگان: ساختمان بلند بتن مسلح، هسته بتن مسلح، مفصل پلاستیک خمشی چندگانه، اثر مدهای ارتعاشی بالاتر، نگاشت حوزه نزدیک
  • بررسی نفوذپذیری بتن خود تراکم حاوی دوده سیلیسی و سرباره کوره آهنگدازی
    علی اکبر رمضانیانپور *، مسعود خاکی نژاد، علی کاظمیان، میلاد جمالی صفحات 95-103
    امروزه مواد جایگزین سیمان بطور گسترده ای در انواع بتن استفاده می شوند و درصد قابل توجهی از حجم سیمان مصرفی در صنعت بتن دنیا را به خود اختصاص داده اند. با این وجود در کشور ایران استفاده از این مواد محدود است و نیاز به توجه بیشتر به این مواد در پروژه های عمرانی کشور احساس می شود. در بتن خودتراکم نیز مواد جایگزین سیمان بسته به ویژگی های آنها می توانند مزایایی چون کاهش هزینه تولید، بهبود رئولوژی، کاهش حرارت هیدراسیون و بهبود دوام بتن را در اختیار قرار دهند.
    در این مقاله نتایج حاصل از یک مطالعه آزمایشگاهی در خصوص تاثیر سرباره کوره آهنگدازی و دوده سیلیسی بر دوام بتن های خودتراکم پرمقاومت در برابر نفوذ یون کلراید ارایه شده است. برای این منظور 5 مخلوط بتنی ساخته شده و آزمایش های مختلف شامل آزمایش جریان اسلامپ، T50 و قیف V شکل در حالت تازه و آزمایش های مقاومت فشاری، مقاومت الکتریکی سطحی و آزمایش جذب آب حجمی در حالت سخت شده انجام شده است. نتایج آزمایش های بتن تازه نشان می دهند که جایگزینی سیمان پرتلند با سرباره کوره آهنگدازی سبب کاهش لزجت مخلوط بتن خودتراکم تازه می شود و میزان فوق روان کننده ی مصرفی برای رسیدن به روانی معین را کاهش می دهد. همچنین نتایج نشان می دهند که کاربرد توام دوده سیلیسی و سرباره تاثیر بسیار خوبی در کاهش نفوذپذیری مخلوط های بتنی خود تراکم پرمقاومت داشته است؛ بگونه ای که در نهایت مخلوط حاوی 10 درصد دوده سیلیسی و 10 درصد سرباره به عنوان مخلوط بتنی با عملکرد مناسب از منظر دوام معرفی شده است.
    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، سرباره کوره آهنگدازی، دوده سیلیسی، نفوذ یون کلراید، مقاومت الکتریکی سطحی
  • علیرضا حبیبی *، مبین شهریاری صفحات 105-114
    در این مقاله، یک روش طرح اختلاط بهینه برای بتن غلتکی ارائه و نشان داده می شود که هزینه ساخت بتن غلتکی طراحی شده بر اساس آئین نامه بتن آمریکا ACI207 را می توان کاهش داد به گونه ای که همان مقاومت مشخصه طرح اختلاط عادی آئین نامه را تامین کند. به عنوان یک نمونه عملی، طرح اختلاط بهینه یک نمونه بتن غلتکی با مقاومت مشخصه 140 کیلوگرم بر سانتی متر مربع که مقاومتی در حدود مقاومت داده های آزمایشگاهی موجود دارد، با روش جدید انجام می شود. نتایج با روش کلاسیک طرح اختلاط بتن غلتکی مقایسه و بهبود نتایج در روش بهینه سازی نشان داده می شود.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، بتن غلتکی، طرح اختلاط
|
  • D. Mostofinejad, E. Ilia* Pages 7-23
    The application of fiber reinforced polymer (FRP) composites has been successfully promoted for external strengthening of reinforced concrete (RC) columns. Recent studies showed that when these jackets are formed in a wet lay-up process for confinement of columns, an average rupture strain of FRP in specimens substantially fall below those of flat coupon tensile tests. The problem is more important in square columns because of premature rupture of FRP at corners due to stress concentration. In this paper, a new method is introduced for confinement of square concrete columns as using FRP strips at corners and FRP battens at sides. In this method, FRP battens does not experience any curvature in confining of section and its behavior is very close to flat coupons. To compare the new proposed method with other FRP-confining techniques, 11 square RC columns with 133 x 133 mm cross section and 500 mm height were experimentally tested under uniaxial compression. The test parameters included influence of confining method, continuity or discontinuity of corner strips along height of column and the volume of fibers used. The experimental results clearly demonstrated that confining battens in the new method of corner strip-batten uniformly stretched under the tension stresses of confinement; therefore, uniform distribution of confining pressure on section occurred and the stress concentration at corners was eliminated. Thus, in the proposed method, better performance of FRP in confinement was observed and the compressive behavior of the strengthened column was significantly improved compared to those confined using conventional FRP wraps.
    Keywords: Confinement, CFRP composite, square RC column, corner strip, batten, uniaxial compression
  • H. Eskandari*, A. Pakzad, M. Tayebinia Pages 25-38
    Utilization of Self consolidating concrete in construction industry has been increased due to flow ability that causing more speed and better quality of execution. Optimization mix design methods of self-consolidating concrete can reduce expenses and therefore the application of that will be increase at construction project. In this study, different methods of mix design optimization have been reviewed which can be applicable for self-consolidating concrete mix design as well as different mathematical mix designs have been compared that can be useful to optimized mix design for high strength self-consolidating concrete. In addition, with studying objective function, decision variables and its constraint parameters in concrete’s mix design such as (cement, sand, water, super-plasticizer and powder materials), have been determined. Results showed that the optimized design of high strength self-consolidating concrete’s mix design is dependent on the objective function, its constraints and other parameters of constitutive materials ratio such as water/ cement ratio, cement/fine aggregate, cement/ course aggregate, cement/super plasticizer.
    Keywords: self, consolidating concrete, optimization, Cement, compressive strength
  • M. Baghi, M. Yazdani* Pages 39-46
    In recent years, the structural concrete have been considered by many because of its advantages as low weight, improved thermal and acoustic insulations and better resistance to frost and fire. At present, Liapor or Expanded shale which produced using expansible shale by the dry process and cooking in a horizontal rotary kilns, are one of the most important artificially lightweight aggregate which have widespread application in the construction of concrete structures. In this study, order to determine the effect of diameter size on specific weight, water absorption and mechanical properties of Liapor lightweight aggregates, various tests were carried out on the three categories of gradation of Liapor. Also, by combining the lightweight aggregate and cement mortar and making concrete specimens with the 10 to 30 volume percent of lightweight aggregate and determining the uniaxial compressive strength, static and dynamic modulus of elasticity and dynamic poisson's ratio, mechanical properties the composite material made of them was evaluated. The results showed that the diameter of lightweight aggregates has significant effect on the the mechanical properties of the aggregates and concrete made of them. According to the SEM images taken from the area of contact between lightweight aggregate and mortar, it was found that the transition zone is less than 10 micrometers and therefore can not have an influence on the mechanical properties of lightweight aggregates.
    Keywords: mechanical properties, Liapor, Lightweight aggregate concrete, Artificial lightweight aggregate
  • M. Hejazi*, M. Hashemi, M. Batavani Pages 47-63
    In this paper, the effect of steel fibres on the mechanical properties and thermal and freezing performance of lightweight self-compacting concrete consisting of Leca and microsilica gel has been studied. For this reason, the effect of three different contents of steel fibres on rheological and mechanical properties, including compressive, tensile and flexural strengths, and on concrete performance against thermal loading and freezing has been investigated. At the first stage, ten mix designs have been made by changing the amount of water, microsilica gel, stone powder and Leca contents. Then, slump, J-ring, U-box, L-box and V-funnel tests have been done. After selecting the control mix, 7-, 28- and 90-day compressive and tensile strengths tests, 90-day flexural and thermal tests, and 28-day freezing and thawing test have been performed. Obtained results indicate that steel fibres have increased tensile and compressive strengths by 95% and 16%, respectively. They have improved thermal durability at high temperatures and have prevented the loss of compressive and tensile strengths by 13% and 92%, respectively. The existence of steel fibres has enhanced the behaviour of concrete in freezing and thawing cycles by decreasing the loss of compressive and flexural strengths by 8% and 15%, respectively.
    Keywords: Lightweight self, compacting Concrete, Steel fibres, LECA, Mechanical strengths, Freezing, thawing, Thermal test
  • Laboratory Evaluation of Equivalent Viscous Damping on Reinforced Self Compacting Concrete Beams Containing Fibers
    O. Lotfi Omran, H.R. Tavakoli*, M. Fallahtabar Shiade Pages 65-77
    When earthquakes occur, energy released by the earthquake gets induced into the structure as ground motion and this energy has to be dissipated for safety reasons. To release seismic energy, the structure should damage in such a way that on one hand, collapse of structure should not occur and on the other hand, after the earthquake, damage should be economically feasible to repair. To avoid the collapse of the structures and also to reduce the repair cost after the earthquake, most design codes focus on providing sufficient ductility to structure. Dissipation of large part of injected seismic energy is an important factor for a structure to be seismically resistant. In this contribution, use of fiber to improve equivalent viscous damping (EVD) of reinforced self compacting concrete (SCC) beams subjected to cyclic loading is investigated. Two types of fibers were investigated: Steel fibers and Polyphenylene Sulfide fibers. Maximum dosage of fibers was kept equal to 0.4%(Vf). The findings of this study showed that EVD of SCC is improved with the addition of fibers. Comparison of the effectiveness of two fibers investigated in this study on EVD revealed that increase in the EVD was greater with steel fibers.
    Keywords: Self compacting Concrete, Fiber, Equivalent Viscous Damping
  • H. Beiraghi*, A. Kheyroddin, M.A. Kafi Pages 79-94
    Utilizing tall building with reinforced concrete core-wall is propagating nowadays. In this paper the response of a tall building of this type is studied. First, a 40-story tall building with reinforced concrete core-wall is analyzed and designed by the response spectrum procedure. Then the lower stories of the core-wall are modeled by nonlinear fiber elements and the remaining stories are modeled by elastic elements. The Nonlinear Time History Analyses is performed for a set of near fault ground motions. The results show that the overall trend of the moment diagram along the height of the structure has not agreement with the results obtained from the response spectrum analysis. In the median of the height the amount of the moment demand in the Nonlinear Time History Analyses is about the 3.5 times of the moment demands in the response spectrum analysis. In this subject the moment demand of meddle height is very big and it is very hard to remain it in the elastic region and it will need a lot of reinforcements to remain elastic. To reduce the moment demand for these areas, first one and then two plastic hinges is planned along the height of the system. The Nonlinear Time History Analyses is performed for these cases. The results show that dual and triple plastic hinge approach will reduce the moment demand about 28 and 42 percent.
    Keywords: reinforced concrete tall building, reinforced concrete core, multi plastic hinge, higher modes of vibration, near field records
  • Investigation on Permeability of SCC Incorporating Silica Fume and GGBFS
    A.A. Ramezanianpour*, M. Khakinejad, A. Kazemian, M. Jamali Pages 95-103
    Self-Compacting Concrete (SCC) is one of the innovative products in concrete technology which has been developed in recent years. SCC has gained great popularity due to its benefits such as reduction in labor and equipment costs, acceleration of construction, providing flexibility in filling highly reinforced sections and complex formworks, lowering the noise on job site and having superior surface quality.rnHowever, many researchers are still trying to optimize the mixture proportions and investigate the incorporation of new materials in SCC. The typical high content of Portland cement in SCC is one of the main challenges in optimization of its mixture proportions. This high cement consumption increases the production cost of SCC and is also undesirable from an environmental point of view, considering the large amount of CO2 emitted during Portland cement production. rnNowadays cement replacement materials are being widely used in concrete mixtures and blended cements allocate noticeable amount of cement consumption in the world. Still, use of these materials is negligible in Iran and needs more attention by construction industry. Use of cement replacement materials, depending on their properties, can bring about improvements such as reduction in production costs, rheological improvements, reduction of heat of hydration and concrete durability enhancement.rnIn this paper the results of an experimental study on effects of silica fume and Ground Granulated Blast Furnace Slug (GGBFS) on resistance of high-strength SCC against chloride ion penetration are presented. Five concrete mixtures were prepared and tests were conducted to investigate the effects on high-strength self-compacting concrete. Filling ability, passing ability and segregation resistance of fresh mixtures were evaluated using slump flow, T50 and V funnel tests; while compressive strength, electrical resistivity and water adsorption tests were carried out on hardened concrete at different ages. The results show that GGBFS replacement decreases the viscosity of concrete and consequently the needed superplasticizer dosage. Also, results imply that use of silica fume and GGBFS decreases permeability of concrete. Finally the mixture containing 10% silica fume and 10% GGBFS cement replacement are introduced as the optimum SCC mixture.
    Keywords: self, compacting Concrete, GGBFS, Silica Fume, permeability, electrical resistivity
  • A.R. Habibi*, M. Shahryari Pages 105-114
    In this paper, an optimum mix design method is presented for Roller-Compacted Concrete (RCC). It is shown that the total cost of RCC designed according to ACI207 requirements can be decreased so that its strength is equal to the same strength resulting from traditional mix design. As a practical example, optimum mix design of a RCC sample with a cylinder strength of 140 Kg/cm2 that is approximately equal to the strength of experimental specimens is performed through the new method. The results are compared with those obtained from traditional mix design method and it is shown that the results are improved.
    Keywords: optimization, RCC, Mix design