فهرست مطالب

شیمی کاربردی روز - پیاپی 36 (پاییز 1394)

نشریه شیمی کاربردی روز
پیاپی 36 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • معصومه قلخانی*، سعید شاهرخیان صفحه 9
    در کار حاضر، یک حسگر الکتروشیمیایی برای داروی فولیک اسید توسط نشاندن سوسپانسیون نانو رشته های سلولزی/نانو ذرات کربنی (CNFs/CNPs) بر روی الکترود کربن شیشه ای ساخته شد. ترکیب نانو رشته های سلولزی با نانو ذرات کربنی منجر به تولید نوع جدیدی از نانو کامپوزیت های فعال الکتروشیمیایی شد. سطح لایه ی نانو رشته های سلولزی/نانو ذرات کربنی نشانده شده بر الکترود کربن شیشه ای توسط تکنیک میکروسکوپی نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج ولتامتری حاکی از افزایش چشمگیر جریان پیک آندی برای فولیک اسید (حدود 27 برابر) بر روی سطح نانو رشته های سلولزی/نانو ذرات کربنی/الکترود کربن شیشه ای نسبت به الکترود عریان کربن شیشه ای بود. تحت شرایط بهینه، الکترود اصلاح شده یک پاسخ خطی خوب نسبت به غلظت فولیک اسید در گستره ی 1 /0 تا 10 میکرومولار از خود نشان داد. حساسیت بالا، پایداری، تکرارپذیری و تکثیرپذیری خوب الکترود همراه با حد تشخیص پایین را می توان به عنوان ویژگی های برجسته ی این الکترود نام برد. این حسگر با موفقیت برای اندازه گیری دقیق مقدار فولیک اسید در نمونه های قرص به کار برده شد.
    کلیدواژگان: فولیک اسید، الکترود اصلاح شده، نانو ذرات کربن، نانو فیبر سلولز، ولتامتری
  • آناهیتا ذوالفقاری، فرشاد طالشی*، علی پهلوان صفحه 39
    در این پژوهش نانو ذرات فریت منیزیم- مس به روش رسوب دهی مستقیم تهیه شد. فاز پودرها به روش پراش پرتو ایکس(XRD) تعیین و میانگین اندازه بلورکها با فرمول شرر محاسبه گردید. مورفولوژی سطح این نانو ذرات به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) بررسی شد. همچنین برای مطالعه بر روی سیگنال های الکتریکی نانوذرات حاصل از روش امپدانس الکتروشیمیایی استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که افزایش دما و متعاقب ان افزایش اندازه نانوذرات، باعث افزایش قابل ملاحظه ای در قابلیت انتقال الکترون نانوذرات حاصله گردیده است. لذا می توان از این نانوذرات به عنوان یک اصلاح کننده سطوح الکترودی برای افزایش رسانندگی الکتریکی بکار گرفت.
    کلیدواژگان: نانوذرات Cu0، 5Mg0، 5 Fe2O4، رسوب دهی مستقیم، نانوذره، سنتز
  • زهرا علی مردان*، معصومه دارابی صفحه 45
    در این پژوهش، هیدروژل نانو کامپوزیتی بر پایه کیتوسان در حضور نانوکلای مونت موریلونیت سنتز شد، سپس میزان جذب آب هیدروژل در آب مقطر و محلول هایی با pHهای مختلف و نیز رهایش دارو توسط این هیدروژل در pH های 1 تا 6 و 4 /7 مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور هیدروژل نانوکامپوزیتی از طریق پیوندزنی مونومر گلوتارآلدهید بر روی کیتوسان در محیط اسیدی سنتز شد. مکانیسم فرضی برای تشکیل هیدروژل نانوکامپوزیتی پیشنهاد و ساختار آن توسط دستگاه های FTIR، SEM و XRD تاییدگردید. اندازه گیری میزان تورم آن در آب مقطر و در محلول هایی با pH های 1 تا 12 نشان داد هیدروژل نانوکامپوزیتی سنتز شده دارای ظرفیت جذب آب مقطر برابر با g/g 221 است و هم چنین در 1= pH بیشترین مقدار جذب آب را دارد. در مرحله دوم داروی وین بلاستین داخل هیدروژل نانوکامپوزیتی بارگذاری و مقدار داروی رهایش یافته در محیط شبیه سازی شده بدن مانند سلول های سرطانی(محیط اسیدی) و محیط خون(سلول های سالم 4 /7 (pH=و دمای oC37 اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: هیدروژل نانوکامپوزیتی، مونت موریلونیت، جذب آب، داروی وین بلاستین، داروی رهایش یافته
  • ریحانه کاظمی راد، جواد عزیزیان* صفحه 61
    مشتقات 2، 2-آریل متیلن بیس(3-هیدروکسی-5،5-دی متیل-2-سیکلوهگزن-1-اون) ترکیبات فعال بیولوژیکی هستند که به عنوان بازدارنده های آنزیم تیروزیناز بکار می روند. همچنین این ترکیبات حدواسط سنتزی مهمی برای سنتز مشتقات زانتن هستند که دسته مهمی از ترکیبات هتروسیکل بوده و دارای خواص بیولوژیکی و دارویی متنوعی می باشند. روش های سنتزی متعددی برای تهیه مشتقات 2، 2-آریل متیلن بیس(3-هیدروکسی-5،5-دی متیل-2-سیکلوهگزن-1-اون) بکار رفته است که از آن جمله می توان به روش های استفاده از تابش دهی ریز موج و فراصوت و همچنین استفاده از کاتالیزورهای مختلف نظیر ید مولکولی اشاره کرد. اما بسیاری از این روش ها دارای محدودیت هایی از قبیل شرایط سخت واکنش، استفاده از کاتالیزورهای گرانقیمت، زمان طولانی، بازده کم، دمای بالای واکنش و... می باشند. بنابراین ارائه روش های کارآمدتر و دستیابی به شرایط ملایم تر کماکان مورد نیاز است. در سالهای اخیر، توسعه روش الکتروسنتز به عنوان روشی که دارای مزایایی از قبیل زمان کوتاه واکنش، بازده بالا و عدم نیاز به شرایط سخت واکنش نظیر استفاده از دمای بالای واکنش و کاتالیزورهای گرانقیمت بوده، توجه شیمیدانان آلی را به خود جلب کرده است. در این تحقیق، مشتقات 2،2-آریل متیلن بیس(3-هیدروکسی-5،5-دی متیل-2-سیکلوهگزن-1-اون) با روش الکترو شیمیایی از طریق افزایش آلدهیدهای آروماتیک و دیمدون در سلول الکتروشیمیایی مجهز به الکترود آهن به عنوان کاتد و الکترود پلاتین به عنوان آند در جریان ثابت در حضور الکترولیت پتاسیم برمید و در دمای اتاق سنتز می شوند.
    کلیدواژگان: الکتروسنتز، تراکم نووناگل، دیمدون، 2، 2، آریل متیلن بیس (3، هیدروکسی، 5، 5، دی متیل، 2، سیکلوهگزن، 1، اون)
  • سعید سیمرغ، رضا رحمانیان، سید احمد مظفری*، محمدحسن آرمان مهر صفحه 69
    امروزه اندازه گیری غلظتهای پایین تیواوره در حضور مقادیر بالای یونهای فلزات یکی از چالش های بسیار مهم پیش روی صنایع مختلف به خصوص صنایع الکتروشیمیایی است. در این مقاله تکنیکهای ولتامتری چرخه ای(CV) و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) برای مطالعه و اندازه گیری تیواوره در محلول اسیدی حاوی مقادیر بالای یونهای مس استفاده شده اند. از قابلیت جذب سطحی تیواوره و کمپلکسهای آن بر سطح الکترود نانو ذرات پلاتین و اشغال کردن سایتهای فعال و به دنبال آن جلوگیری از اکسایش و کاهش یونهای مس در محلول، برای اندازه گیری تیواوره استفاده گردید. در این مقاله با انتخاب پتانسیل مناسب استخراج شده از داده های تکنیک ولتامتری چرخه ای و اعمال آن در طیف سنجی امپدانس، تیواوره در مقادیر بسیار کم و در بازه غلظتی ppm 20- 0 در حضور مقدار زیاد یون مس اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: تیواوره، ولتامتری چرخهای (CV)، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS)، الکترود نانوساختار پلاتین، حمام پالایش مس
  • مریم حیدری پور، نقی سعادتجو، فرحناز نورمحمدیان صفحه 83
    مشتق نیترو آزو اسپیروپیران از واکنش بین باز فیشر و 5-(2-(4-نیترو فنیل) دی آزنیل) 2- هیدروکسی بنزآلدهید تهیه شد. 5-(2-(4-نیترو فنیل) دی آزنیل) 2- هیدروکسی بنزآلدهید از واکنش آزو کوپلینگ پارا نیترو آنیلین و 2- هیدروکسی بنزآلدهید به دست می آید. با احیا گروه نیترو مشتق دیگری از آزو اسپیرو پیران تهیه شد. که این ترکیبات با روش های شناسایی IR، 1H،13C-NMR شناسایی شدند. بررسی خواص فتوکرومیک آنها بیانگر افزایش سرعت واکنش رنگی شدن در حضور استخلاف NH2 می باشد.
    کلیدواژگان: فتوکروم، آزو اسپیروپیران، آزوکوپلینگ، مروسیانین
  • جواد موسوی، مهدی پروینی * صفحه 95
    ترکیبات رنگی یکی از بحرانی ترین آلاینده ها برای اکوسیستم های طبیعی در محیط زیست هستند.. تخلیه فاضلاب های رنگی صنایعی مانند کارخانجات نساجی به آب، منجر به کاهش نفوذ نور خورشید و شدت فتوسنتزگیاهان آبزی و جلبک ها در محیط های آبی می شود که باعث آسیب به محیط زیست می گردد. هدف این پژوهش بررسی حذف رنگ بریلیانت گرین از محلول های آبی با استفاده از جاذب ارزان، در دسترس و با آماده سازی آسان گیاه ابری نقره ای (CINERARIA MARITIMA) می باشد. این کار، یک مطالعه کاربردی است که در مقیاس آزمایشگاهی انجام گرفت. پارامترهای مختلفی از جمله PH، زمان تماس بین جاذب و محلول، اثر جرم ماده جاذب بر حذف رنگ جهت استخراج، ایزوترم های جذب و دما بررسی شدند. برای اندازه گیری غلظت باقیمانده رنگ از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 625 میکرومتر استفاده گردید. جهت بررسی خواص سطحی ماده جاذب از دستگاه SEM برای عکسبرداری استفاده شد. بطورکلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که می توان از کربن فعال ساخته شده از گیاه ابری نقره ای (CINERARIA MARITIMA) به عنوان یک نوع جاذب موثر جهت حذف رنگ بریلیانت گرین استفاده کرد. به این ترتیب، در این تحقیق مشخص شد که عمل جذب در PHهای خنثی بهتر صورت می گیرد، دراین مطالعه مقادیر بهینه برای زمان تماس و مقدار جاذب در غلظتppm5 به ترتیب 45دقیقه و 0.3گرم بدست آمد و مشخص شد که جذب از مدل جذب فروندلیچ تبعیت می کند و داده های جذب با مدل سینتیکی درجه دوم تطابق خوبی دارد.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، درصد جذب، گیاه ابری نقره ای(CINERARIA MARITIMA)، رنگ بریلیانت گرین
  • محمد دیناری*، محمد محسن مومنی، میثم گودرزی راد صفحه 113
    فیلم کامپوزیت پلی آنیلین/گرافن کوانتوم دات/طلا (Au/PANI-GQD) از طریق دو مرحله فرآیند الکتروشیمیایی تهیه شد. در اولین مرحله مخلوط آنیلین و GQD حرارت داده شد و سپس رفلاکس شده و بعد الکتروپلیمر شدن انجام داده شد. در مرحله دوم نانوذرات طلا در سطح فیلم PANI-GQD توسط آبکاری الکتروشیمیایی KAu(CN)2 پخش شد. ساختار الکترود PANI-GQD و Au/PANI-GQD پوشش داده شده با طلا توسط میکروسکوپ روبش الکترونی (SEM) و FT-IR شناسایی شد. نتایج نشان داد که نانو ذرات طلا بطور یکنواخت در سطح فیلم Au/PANI-GQD پخش شده است. ولتامتری چرخه ای (CV) نشان می دهد که فیلم تهیه شده فعالیت الکتروشیمیای و الکتروکاتالیستی بهتری برای الکترو اکسیداسیون اسکوربیک اسید نسبت به الکترود طلا یا PANI خالص نشان می دهد. جریان اکسیداسیون برگشت ناپذیر اسید اسکوربیک رابطه ی خطی با غلظت اسید اسکوربیک در دامنه ی بین 1-5 میلی مولار نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پلی آنیلین، گرافن کوانتوم دات، نانو ذرات طلا، اکسیداسیون اسید اسکوربیک
  • لادن زمان، رامین یوسفی*، محمد نیایی فر صفحه 123
    در این پژوهش نانوذرات اکسید روی خالص و آلاییده با میزان های 2 % و 4 % و 6 % سرب به وسیله روش سل – ژل در محیطی ژلاتینی تهیه شدند. در این فرآیند، ژلاتین، به عنوان یک عامل پلیمریزاسیون و نیز عامل پایان دهنده به رشد ذرات در حین تکلیس، مورد استفاده قرار گرفت. اثر درصدهای مختلف سرب در ساختار نمونه ها توسط دستگاه های مختلفی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. الگوهای دستگاه پراش پرتو ایکس (XRD)، نشان دهنده ساختار وورتسایت و شش وجهی نمونه ها و بلوری بودن آنها هستند. با توجه به تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، بیشتر نمونه ها دارای شکلهای واضح کروی و ابعاد شش گوش کاملا مشخصی در محدوده بین nm 55 - 42 می باشند. نتایج طیف سنجی مرئی- فراء بنفش (UV–Visible)، نشان می دهد که قله جذب یک جابجایی بسیار کوچک به سمت راست و در جهت طول موج های کوچکتر یا به اصطلاح یک جابه جایی قرمز دارد. مدهای مشاهده شده در طیف سنجی رامان (Raman) بیانگر کیفیت بلوری و تک بلور بودن بیشتر نانوذرات، ساختار وورتسایت شش گوش آنها می باشد. در نهایت این نانوساختارها به منظور بررسی خواص فتوکاتالیستی آنها و جهت حذف رنگ متیلن بلو،که از جمله رنگ های پرکاربرد و مهم در صنایع نساجی بوده و برای سلامت محیط زیست بسیار مضر می باشد، بکار برده شد.
    کلیدواژگان: نانو ذرات اکسید روی، سل، ژل، خواص فتوکاتالیستی، آلاینده های رنگی _
  • سیمین جانی تبار درزی صفحه 135
    در این تحقیق لایه نازکی از نانوذرات تیتانیم دی اکسید با متوسط قطر ذرات nm8 بر روی شیشه تهیه و خواص بلوری و نوری آن قبل و بعد از کلسینه کردن بررسی گردید. الگوی XRD با زاویه پایین نشان داد که لایه نازک تیتانیم دی اکسید قبل از کلسینه کردن دارای ساختار مزوحفره ای است و بر خلاف معمول، کلسینه کردن سبب افزایش طبیعت مزوحفره ای آن شده است. الگوی XRD با زاویه پایین لایه نازک تیتانیم دی اکسید قبل و بعد از کلسینه کردن، سه پیک مشخص کننده آرایش شبه هگزاگونالی را نشان داد. همچنین ثابت شبکه نمونه با بکارگیری اندیس های میلر صفحه (100)، قبل و بعد از کلسینه کردن به ترتیب 57 /147 و Å 143/48محاسبه شد. طیف عبور نور لایه نازک تیتانیم دی اکسید نشان دهنده یک تغییر مکان آبی در لبه جذب و نیز افزایش شفافیت آن بعد از کلسینه کردن است. بر اساس محاسبات نوری شکاف انرژی غیر مستقیم لایه نازک کلسینه شده ev 69/3، ضریب شکست لایه نازک 54/1 و درصد تخلخل ذرات تشکیل دهنده آن %67 تعیین شد.
    کلیدواژگان: تیتانیم دی اکسید، ثابت شبکه، کلسینه کردن، شکاف انرژی، لایه نازک
  • علیرضا صالحی راد *، مهدی پروینی، لاله ابوسی، محمد عابدی صفحه 149
    در این مطالعه نانو کاتالیست های Fe/Cr/Cu با استفاده از دو روش جدید که بر پایه پیشساز های معدنی آمونیوم تریس اکسالاتو فرات (III) و آمونیوم تریس اکسالاتو کرومات (III) می باشند، ساخته شده اند. فعالیت کاتالیتیکی این نانوکاتالیست ها برای واکنش جابه جایی آب-گاز دمای بالا مورد بررسی قرار گرفته است. برای مقایسه، یک کاتالیست مرجع با استفاده از روش متداول تجاری همرسوبی-تلقیح نیز تهیه شده است. نتایج نشان می دهد که مساحت سطح ویژه نانوکاتالیست های Fe/Cr/Cu ساخته شده از روش ترمولیز پیشساز های معدنی آمونیوم تریس اکسالاتو فرات (III) و آمونیوم تریس اکسالاتو کرومات (III) که به ترتیب 3/88 و m2/g 7/101 می باشد، بزرگتر از مساحت سطح ویژه کاتالیست مرجع (m2/g6/73) است. همچنین این نانوکاتالیست ها در ناحیه دماییC ° 500-300 از فعالیت کاتالیتیکی بالاتری در مقایسه با کاتالیست مرجع برخوردار می باشند. بطوریکه بیشینه درصد تبدیل در این محدوده دمایی برای نانوکاتالیست های Fe/Cr/Cu ساخته شده از روش ترمولیز پیشساز های معدنی آمونیوم تریس اکسالاتو فرات (III) و آمونیوم تریس اکسالاتو کرومات (III) به ترتیب 75% و 81% در حالیکه برای کاتالیست مرجع 61% می باشد.
    کلیدواژگان: نانوکاتالیست، پیشساز معدنی، روش ساخت، Fe، Cr، Cu، واکنش جابه جایی آب، گاز
  • آتنا تاجیک، رامین محمد علی تهرانی* صفحه 163
    در این پژوهش، برای اولین بار یک حسگر الکتروشیمیایی ساده و حساس برای اندازه گیری ولتامتری کلروپرومازین بر پایه ی الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانو کامپوزیت گرافن اکساید/ پلی پیرول ساخته شد. پلی پیرول درسطح صفحات گرافن اکساید با استفاده از روش الکتروپلیمریزاسیون، پلیمریزه شد. پاسخ الکتروشیمیایی الکترود اصلاح شده نسبت به اکسیداسیون کلرپرومازین با استفاده از ولتامتری چرخه ای، ولتامتری پالس تفاضلی، کرنوآمپرومتری بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، نانوکامپوزیت گرافن اکساید/ پلی پیرول دارای هدایت الکتریکی، فعالیت الکتروکاتالیتی بالا و سطح بزرگ و بطور کلی یک اثر هم افزایی از سوی گرافن اکساید و پلی پیرول در جهت اکسیداسیون الکتروشیمیایی کلرپرومازین می باشد. ولتاگرامهای پالس تفاضلی کلروپرومازین در محدوده غلظت 0.005 میکرومولار تا 500 میکرومولاردر محلول بافر فسفات 1 /0مولار (pH=6)، به صورت خطی افزایش پیدا کرد و حد تشخیص 58 /0 نانو مولار بدست آمد. نانو حسگرتوسعه یافته در این تحقیق با موفقیت جهت اندازه گیری داروی کلروپرومازین در نمونه حقیقی بکار برده شد.
    کلیدواژگان: کلرپرومازین، اندازه گیری ولتامتری، گرافن اکساید، پلی پیرول، نانوکامپوزیت
  • کیانا غلامجانی مقدم، سید مجید هاشمیان زاده * صفحه 181
    در سال های اخیر پایدار کردن ساختارهای G-quadruplex به عنوان یک هدف در درمان سرطان توجه زیادی را به خود جلب کرده است. مشتقات کوئینازولون (QD) از دسته لیگاندهایی هستند که جهت پایدار کردن این ساختارها طراحی و سنتز شده اند. درک ماهیت برهمکنش بین این لیگاندها و ساختار G-quadruplex از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. جهت بررسی دقیق تر اینکه چگونه این برهمکنش ها با تغییر ساختار لیگاند تحت تاثیر قرار می گیرند، برهمکنش های بین دو مشتق کوئینازولون (QD1 و QD2) و ساختار G-quadruplex با استفاده از روش های داکینگ مولکولی و شبیه سازی دینامیک مولکولی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. مطالعات نشان داد که لیگاندQD1 با زنجیره آلکیلی کوتاهتر برهمکنش های قویتری نسبت به لیگاند QD2 دارد. در واقع کوتاهتر کردن طول زنجیره این مشتقات نقش بسیار مهمی در تشکیل پیوندهای هیدروژنی و برهمکنش های الکترواستاتیک با گروه فسفات چارچوب G-quadruplexایفا می کند که به طور تجربی اطلاعاتی درباره این برهمکنش ها بدست نیامده است.
    کلیدواژگان: G، quadruplex، کوئینازولون، داکینگ مولکولی، شبیه سازی دینامیک مولکولی، انرژی آزاد
|
  • Page 9
    In the present work, an electrochemical sensor was constructed by drop casting of carbon nanoparticles/ cellulose nanofiber suspension on the surface of glassy carbon electrode. Developed sensor was successfully applied for determination of folic acid. The combination of carbon nanoparticles/ cellulose nanofibers led to production of a novel electrochemically active nano-composite. The surface characterization of the deposited layer onto glassy carbon electrode was performed by atomic force microscopy and scanning electron microscopy. The voltammetric results showed a considerable enhancement in the anodic peak current of folic acid (about 27 times) on the surface of CNFs/CNPs/GCE relative to the bare GCE. Under optimum conditions, the modified electrode showed a good linear response to folic acid concentration in the range of 0.1–10 µM. High sensitivity, stability, good reproducibility of the electrode as well as low detection limit responses can be considered as significant features of the prepared modified electrode. This sensor was successfully applied for the accurate determination of folic acid in pharmaceutical preparations.
    Keywords: Folic acid, Modified electrode, Carbon nanoparticles, cellulose nanofiber, Voltammetry
  • Page 39
    In this research, Mg-Cu-Ferrite nanoparticles was prepared by chemical precipition method. powder phases was determined by X-ray diffraction method and the crystals size mean by sherer formula. The surface morphologies of the nanoparticle were characterized by scanning electron microscopy (SEM) and transmission electron microscopy (TEM). As well as for studying the electrical signals resulting nanoparticles electrochemical impedance methods were used. The results show that increasing sintering temperature and subsequent increase in size, causing a significant increase in the electron transfer resulting nanoparticles have been sent. Therefore, the nanoparticles can be as a modification of electrode surfaces used to increase the electrical conductivity.
    Keywords: Cu0.5Mg0.5Fe2O4 nanoparticles, Chemical precipitation, Nanoparticle, Synthesis
  • Page 45
    In this study, hydrogel nanocomposite based on chitosan was synthesized in the presence of montmorillonite nanoclay, then was investigated the water absorption of the hydrogel in distilled water solution with different pH and also by the hydrogel drug release at pH of 1 to 6 and 7.4. For this purpose hydrogel nanocomposite was synthesized monomer glutaraldehyde on chitosan in an acid environment. Hypothetical mechanism for the formation of hydrogel nanocomposite offer and were confirmed structure by FTIR, SEM and XRD. Measuring inflation in distilled water and in solutions with a pH of 1 to 12 showed that the hydrogel nanocomposite synthesized water absorption capacity equal to 221 g / g and also is the maximum amount of water absorption 1 = pH. In the second phase drug into the hydrogel nanocomposite vinblastine drug was loaded and the amount of drug release was measured in simulated body, such as cancer cells (acidic) and peripheral blood (healthy cells pH=7.4 and temperature 37oC).
    Keywords: Hydrogel nanocomposite, Montmorillonite, Water absorption, Vinblastin drug, Drug delivery
  • Page 61
    2,2'-Arylmethylene bis(3-hydroxy-5,5-dimethyl-2-cyclohexene-1-one) derivatives are important biologically active compounds, which can be evaluated as tyrosinase inhibitors. They are important intermediates in the synthesis of xanthenes that are known as an important class of heterocyclic compounds with biological and therapeutic properties. Several methods have been employed for the preparation of 2,2'-Arylmethylene bis(3-hydroxy-5,5-dimethyl-2-cyclohexene-1-one) derivatives, including the use of molecular iodine, ultrasonic and microwave irradiation. Some of these methods however, involve harsh reaction conditions. Therefore, further improvement toward milder reaction conditions and higher yields is required. In recent years, the advance of electro-synthesis have attracted organic chemists for having advantages such as short reaction time, high yields with easy work-up and do not require the use of harsh conditions such as high temperature and expensive reagents. In this study, we report a convenient and facile synthesis of 2,2'-Arylmethylene bis(3-hydroxy-5,5-dimethyl-2-cyclohexene-1-one) based on electro-catalytic transformation of aldehyde and dimedone in an undivided cell containing an iron electrode as the cathode and a Pt electrode as the anode at a constant current in the presence of potassium bromide as an electrolyte at room temperature.
    Keywords: Electrosynthesis, Knoevenagel condensation, Dimedone, 2, 2\', Arylmethylene bis(3, hydroxy, 5, 5, dimethyl, 2, cyclohexene, 1, one)
  • Page 69
    Nowadays, detection of low concentration of thiourea (TU) in the presence of high amounts of metallic ions is one of the important challenges in different industries, especially electrochemical industries. In this study, the cyclic voltammetry (CV) and electrochemical impedance spectroscopy (EIS) techniques were performed for study and detection of TU in acidic media containing high concentration of copper(II) ions. In fact, TU measurement was carried out by taking advantage of high affinity of TU and its complexes for adsorption at the Pt nanostructured electrode and changing the charge transfer resistance of Cu2+ as the dominant redox species at the electrode surface. In this work, TU was detected in the range of 0.0-20 ppm in the presence of high amounts of copper ions by applying the appropriate potential in EIS technique, which was obtained from CV studies.
    Keywords: Thiourea, Cyclic voltammetry (CV), Electrochemical impedance spectroscopy (EIS), Nanostructured Platinum electrode, Copper electrorefining bath
  • Page 83
    nitro-derived of azospiroptran has been synthesized by the reaction of Fischer's base with 5-((4-nitrophenyl)diazenyl) 2-hydroxy benzaldehyde. 5-((4-nitrophenyl)diazenyl) 2-hydroxy benzaldehyde was obtained from the diazocoupling reaction of para nitro aniline with 2-hydroxy benzaldehyde.With reduction NO2 group another-derived of azospiropyran was obtained. These compounds were characterized by IR and 1H,13C-NMR spectral studies. Investigating their photochromic properties showed an increasing rate of coloration reaction in the present of substitution NH2.
    Keywords: Photochrom, Azospiropyran, Diazocoupling, Merocyanine
  • Page 95
    Dyes combinations are one of the most critical pollutants for natural ecosystems in the environment. Dyes sanitation industries such as textile factories to water, reduces the penetration of sunlight and the intensity photosynthesis of aquatic plants and algae in aquatic environments, Therefore damage to the environment. The purpose of this study is to investigate the removal of dyes Brilliant Green from aqueous solutions using absorbent cheap, accessible and easy preparation plant CINERARIA MARITIMA.This was a practical study that was done on a laboratory scale. Various parameters such as PH, contact time between the absorber and dissolved, the effect of the mass of adsorbent to remove dyes for extracting, adsorption isotherms and temperature was investigated. To measure the remaining concentration of dyes was used spectrophotometer at a wavelength of 625 micrometers. To evaluate surface properties of the absorbent SEM device was used for imaging.Overall, the results of this study demonstrate that the activated carbon made of (CINERARIA MARITIMA) can be as an effective absorbent for the removal of Brilliant Green dye used. Thus, in this study it was found that adsorption at neutral PH can be done better. In this study, the optimum amount of contact time and adsorbent mass in concentration 5 ppm were obtained 45 minutes and 0.3 g, respectively. And it was found that absorption obeyed of the Freundlich adsorption isotherm. The absorption data is in agreement with the kinetic model of second grade.
    Keywords: Removal Adsorption, Absorption percentage, CINERARIA MARITIMA, Brilliant Green dye
  • Page 113
    Polyaniline-Graphene Quantum Dot/gold (Au/PANI-GQD) films were prepared by tow step electrochemical process. At the first step, mixture of aniline and GQD was heated and refluxed then electopolymrization performed. At the second step gold’s nanoparticles were dispersed on the surface of PANI-GQD film from galvanostatic condition in the bath containing KAu(CN)2. The electrochemical behavior and electro-catalytic activity of Au/PANI-GQD electrode were characterized by cyclic voltammetry. The morphology of the PANI-GQD film and gold coating on this electrode were characterized by scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) respectively. Results indicated that gold nanoparticles were homogeneously dispersed on the surface of polyaniline film. The electro-oxidation of ascorbic acid is found to proceed more facile on Au/PANI-GQD electrode than on bare gold electrode. The irreversible oxidation current of ascorbic acid exhibits a linear dependence on the ascorbic acid concentration in the range of 1–5 mM.
    Keywords: Polyaniline, Graphene quantum dots, Nano particle of gold, Oxidation of ascorbic acid
  • Page 123
    In the present research undoped and Pb-doped ZnO nanoparticles with 2%, 4%, and 6% concentration were synthesized by a sol-gel method in gelatin medium. In this process, gelatin was used as polymerization and ende of the growth process agent. Effects of lead concentration on structural of the samples were characterized by several tools. X-ray diffractometer (XRD) indicated wurtzite and hexagonal phase for all samples. Transmission electron microscope (TEM) images showed spherical and hexagonal shapes for all samples that had diameters in the 42-55 nm. UV-visible spectrometer showed a shift in the absorbance peaks for the doped samples and indicated a red shift. Raman results indicated that the NPs were single crystal with hexagonal and wurtzite phase. Finally, photocatalyst application of the NPs was studied to remove methylene blue dye as one of the pollution in environment.
    Keywords: ZnO nanoparticles, Sol, gel, Photocatalyst properties, Dye pollution.
  • Page 135
    In this research, a titanium dioxide thin film with average particles size of 8 nm was prepared on glass surface and then it's crystalline and optic properties before and after calcinations was investigated. Low angle XRD analyses showed that prepared thin film has mesoporous structured prior to calcination and a further increase in the meso-scale order has been made by calcination. Low angle XRD analyses revealed three peaks related to hexagonal symmetry before and after calcination. Lattice constant of the prepared titanium dioxide before and after calcination, using miller indices of (100) crystal plane calculated to be 147.57 and 143.47 Å, respectively. Transmission spectra of titanium dioxide coating exhibit a significant blue shift in absorption edge and increasing of its transparency after calcination. Indirect band gap of prepared coating estimated from UV-Vis spectra to be 3.69 eV and refractive index of the film and its porosity percentage was calculated to be 1.54 and 67%, respectively.
    Keywords: titanium dioxide, lattice constant, calcination, band gap, thin film.
  • Page 149
    In this study, Fe-Cr-Cu nanocatalysts were synthesized via two new methods using ammonium tris(oxalate)ferrate(III) and ammonium tris(oxalate)chromate(III) as inorganic precursors. The catalytic activity of the nanocatalysts was investigated for water gas shift reaction and compared a reference sample prepared by impregnation-coprecipitation conventional method. The results revealed that BET specific surface area was higher for the nanocatalysts synthesized by thermolysis of ammonium tris(oxalate) ferrate(III) (88.3 m2/g) and ammonium tris(oxalate)chromate(III) (101.7 m2/g) precursors compared to reference catalyst (73.6 m2/g). Furthermore, the nanacatalysts presented higher catalytic activity than reference sample in the region of 300-500°C as maximum values of CO conversion for the nanocatalysts synthesized by thermolysis of ammonium tris(oxalate) ferrate(III) and ammonium tris(oxalate)chromate(III) (101.7 m2/g) precursors and reference catalyst were 75%, 81% and 61%, respectively.
    Keywords: Nanocatalyst, Inprganic precursor, Synthesis method, Fe, Cr, Cu, Water gas shift reaction
  • Page 163
    In this paper, for the first time, a simple and sensitive electrochemical sensor was developed for voltammetric determination of chlorpromazine based on polypyrrole/grapheme oxide (PPy/GO) nanocomposite modified glassy carbon electrode. Polypyrrole has been successfully grown on the surface of graphene oxide nanosheets by using a facile electropolymerization method. The electrochemical response characteristics of the modified electrode toward the oxidation of chlorpromazine were investigated using cyclic voltammetry, differential pulse voltammetry and chronoamperometry. The PPy/GO nanocomposite exhibits high electerical conductivity, large surface area and high electrocatalytic activity for the electrochemical oxidation of chlorpromazine. At the optimum pH of 6.0 in 0.1 M phosphate buffer solution, differential pulse voltammograms increase linearly with chlorpromazine concentration over the concentration ranges of 0.005µM –500µM. The detection limits for chlorpromazine was found to be 0.58 nM. The proposed method was also successfully applied to the determination of chlorpromazine in real samples.
    Keywords: Chlorpromazine, Voltammetric determination, Graphene Oxide, Polypyrrole, Nanocomposite
  • Page 181
    In recent years, stabilization of G-quadruplex structures with small molecules has attracted considerable attentions as a promising target for cancer therapy. Quinazolone derivatives (QD) are among the most important classes of ligands that is designed and synthesized to stabilize G-quadruplex structures. Understanding the nature of interactions between the ligands and G-quadruplex is of great importance. To precisely investigate how these interactions can be influenced by structural variation of the ligand, binding interactions of two quinazolone derivatives (QD1 and QD2) with G-quadruplex were studied by molecular docking and molecular dynamics simulation. The results revealed that ligand QD1 has stronger interactions with G-quadruplex than QD2. In fact, side chain shortening of these derivatives play a crucial role in hydrogen bond formation and electrostatic interactions with the phosphate backbone of G-quadruplex which is not obtained experimentally.
    Keywords: G, quadruplex, Quinazolone, Molecular Docking, Molecular Dynamics Simulation, Free energy