فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال ششم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1394)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال ششم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرحناز صدوقی، حجت حاتمی نژاد، جواد زارعی * صفحات 7-20
    مقدمه
    در برخی از مناطق روستایی ایران نزدیک به سه دهه از تاسیس خانه های بهداشت روستایی می گذرد و در طی این سال ها الگوی جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از مناطق روستایی ایران تغییر نموده است. لذا یکی از چالش های بخش سلامت تخصیص بهینه خانه های بهداشت با توجه به تغییرات مناطق روستایی است. هدف این مطالعه، مکان یابی بهینه برای توزیع خانه های بهداشت روستایی در استان خوزستان بود.
    روش پژوهش:این پژوهشی کاربردی و از نوع توصیفی - تحلیلی بود. جامعه پژوهش را تمامی روستاها و خانه های بهداشت روستایی استان خوزستان در سال 1390 تشکیل می دادند. پس از جمع آوری داده های توصیفی و فضایی مورد نیاز و اصلاح آنها، معیارهای و زیر معیارهای اصلی برای مکان یابی با استفاده از نظر خبرگان مشخص گردیدند، سپس با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) وزن معیارها مشخص شدند و با تلفیق لایه های وزن دهی شده در نرم افزار ArcGIS، مدلی برای مکان یابی خانه های بهداشت روستای ارائه گردید.
    یافته ها
    از مجموع 886 خانه بهداشت روستایی موجود، در استان خوزستان، 128 خانه بهداشت روستایی (4 /14 درصد) با ضوابط طرح گسترش شبکه مطابقت نداشتند. در مجموع 358 روستای دارای سکنه نیز فاقد دسترسی مناسب به خانه های بهداشت روستایی بودند. از دیدگاه خبرگان در بین معیارهای اصلی برای مکان یابی بهینه برای توزیع خانه بهداشت روستایی، مهم ترین معیار جمعیت روستای اصلی با وزن نسبی 506 /0 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از سیستم اطلاعاتی جغرافیایی می تواند به ارائه تصویری دقیق تر ار توزیع خانه های بهداشت روستایی کمک کند. لذا توصیه می گردد که کارشناسان طرح گسترس شبکه، به منظور کارآیی بهتر توزیع خدمات بهداشت روستایی از سیستم اطلاعات جغرافیایی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خانه های بهداشت روستایی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان یابی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • حمید جعفری، رضا مرادی، نجمه بهمن زیاری، حمزه یزدی، امین جان نثاری، کیوان رحمانی * صفحات 21-28
    مقدمه
    تجزیه و تحلیل حالات بالقوه خطا و اثرات ناشی از آن FMEA))، یکی از انواع تکنیک های ارزیابی ریسک است. در این مطالعه به منظور شناسایی، ارزیابی و ارائه اقدامات مناسب جهت کنترل، کاهش و حذف خطرات احتمالی مرتبط با استفاده، تعمیر و نگهداری دستگاه های ونتیلاتور در بیمارستان الزهرا (س) مورد استفاده قرار گرفت.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، توصیفی - مقطعی بود که با مشاهده دقیق فرآیندها و مصاحبه با کارکنان به تعیین اجزای اصلی ونتیلاتور پرداخته و بر اساس آنها، فرآیندها را به دقت بررسی و سپس با استفاده از کاربرگ استاندارد FMEAو تکنیک بحث گروهی متمرکز به تعیین حالت های بالقوه خطا و اثرات ناشی از آن، تعیین درجات شدت، وقوع، کشف و عدد الویت ریسک پرداخته است. بر اساس الویت های تعیین شده اقدامات پیشنهادی مناسب به مدیر بخش ارائه گردید.
    یافته ها
    به طور کلی 17 مورد حالت بالقوه خطر مرتبط با دستگاه ونتیلاتور در بخش تنفس شناسایی شد که بیشترین مقدار عدد الویت ریسک مرتبط با ونتیلاتور مربوط به خطر بالقوه عدم تعویض به موقع باطری ونتیلاتور با امتیاز 225 و کمترین مقدار آن با امتیاز 10 مربوط به حالت خطای بالقوه کشیده شدن کابل برق از دستگاه بود.
    نتیجه گیری
    از آنجا که بخش بزرگی از هزینه بیمارستان ها صرف خرید و نگهداری تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزاتی هم چون ونتیلاتور می گردد، تکنیک FMEA با رویکرد پیش گیرانه خود می تواند این هزینه ها را کاهش داده و بیمارستان را در ارائه خدمات با کیفیت و دست یابی به رضایت مندی یاری رساند.
    کلیدواژگان: FMEA، خطر، دستگاه ونتیلاتور، بیمارستان
  • فاطمه سلطانی، مهدی صانعی*، محمد امیری، احمد خسروی صفحات 29-34
    مقدمه
    چابکی سازمان های بهداشتی درمانی در ارائه بموقع و تامین نیازهای مشتریان نقش بسزایی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر چابکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شد.
    روش پژوهش: در این مطالعه مقطعی در سال 1393 تعداد 153 نفر از کارکنان ستادی به صورت تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند و پرسشنامه ای تحت وب حاوی 100سئوال را بصورت خودایفا تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SmartPLSو SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    79 (6 /51%) افراد را زنان تشکیل می دادند. 57 (3 /37%) نفر دارای سابقه کار زیر 10 سال بودند. تفاوت معنی داری بین میانگین کلیه شاخص های پاسخ گویی، سرعت، شایستگی، انعطاف پذیری و چابکی در رده های جنس، سن، سابقه کار و تحصیلات مشاهده نشد (05/0≤P). ولی در شاخص های پاسخ گویی محقق شده (002 /0=P)، سرعت محقق شده (002 /0=P)، انعطاف پذیری محقق شده (022 /0=P)، چابکی محقق شده (009 /0=P) در سطوح مختلف سازمانی تفاوت معنی داری وجود داشت. هم چنین برای افراد با رسته های شغلی مختلف تفاوت معناداری در شاخص های سرعت محقق شده (031 /0=P)، شایستگی محقق شده (018 /0=P)، انعطاف پذیری محقق شده (043 /0=P)، چابکی محقق شده (016 /0=P) وجود داشت. در مدل نهایی نیز سه عامل شایستگی، پاسخ گویی و سرعت در چابکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نقش داشتند.
    نتیجه گیری
    عوامل شایستگی، پاسخ گویی و سرعت در چابکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نقش دارند و بهبود در عوامل فوق می تواند سبب ارتقاء چابکی دانشگاه گردد.
    کلیدواژگان: چابکی، انعطاف پذیری، پاسخ گویی، دانشگاه علوم پزشکی
  • محمد رنجبر عزت آبادی، مهناز ایوگی، عارفه دهقانی تقتی، نجمه باقیان * صفحات 35-42
    مقدمه
    تبلیغات شفاهی به منبع اطلاعاتی مهم و تاثیرگذاری بر نگرش ها و رفتار خرید مصرف کننده بدل شده است. تبلیغات شفاهی در صنایع خدماتی از اهمیت خاصی برخوردار است چون محصولات ناملموس را نمی توان قبل از مصرف آنها به راحتی ارزیابی کرد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل پیش بینی کننده تبلیغات شفاهی مشتریان در مرکز ناباروری یزد انجام شده است.
    روش پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در نیمه اول سال 1393 انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 2650 زوج های نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری شهر یزد می باشد که از بین آنها تعداد 140 نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب گردید. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام گرفت. پس از وارد کردن داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16، برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش تعیین تاثیر عوامل پیش بینی کننده از آزمون های تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که رضایت، وفاداری، کیفیت خدمات و اعتماد از عوامل موثر بر شکل گیری تبلیغات شفاهی در مرکز ناباروری شهر یزد می باشد (05 /0 P < و 211 /0β =).
    نتیجه گیری
    با تمرکز بر بهبود کیفیت خدمات و ارائه آنها با قیمت های مناسب و رقابتی به مراجعه کنندگان و ارائه امکانات و خدماتی مانند تخصیص فضای بزرگ تر وکارآمدتر و استفاده از تجهیزات و امکانات با کیفیت، می توان رضایت آنها از خدمات دریافتی و ارزش ادراک شده را افزایش داد و با فراهم آوردن خدمات وعده داده شده به مشتریان و به خدمت گرفتن کارکنانی که به بهترین نحو خواسته های مشتریان را تامین کنند، منجر به شکل گیری اعتماد نسبت به مرکز گردید.
    کلیدواژگان: بازاریابی، تبلیغات شفاهی، مرکز ناباروری، مشتری
  • همایون رنجبر*، سعید دایی کریمزاده، سید امیر حسین موسوی اصل صفحات 43-53
    مقدمه
    جریان کل واردات ایران از دیگرکشورها به علت کمبودها، محدودیت ها و نیازهای موجود در کشور انجام می گیرد. از جمله این نیازمندی ها، نیاز کشور به واردات انواع داروها از کشورهای مختلف می باشد که هم از لحاظ حفظ و بهبود وضعیت سلامت جامعه و هم از جنبه ی تحمیل هزینه های واردات برای کشور قابلیت مطالعه دارد.
    روش پژوهش: تحقیق حاضر با هدف بررسی شرایط و ویژگی های تقاضای واردات گروه دارویی آنتی بیوتیک ها از کشورهای مختلف عرضه کننده و محاسبه کشش های مخارج و قیمتی، اقدام به برآورد الگوی تقاضای تقریبا ایده آل با استفاده از روش برآورد رگرسیون های به ظاهر نامرتبط در دوره زمانی1392- 1360 می نماید.
    یافته ها
    آزمون فرضیه های نظری تقاضا بر روی الگو، گویای پذیرش فرضیه ی هم نسبتی و رد فرضیه های همگنی و تقارن می باشد. لذا در الگوی نهایی کشش مخارجی تقاضای واردات داروهای آنتی بیوتیک کشور برابر واحد است. نتایج برآورد الگو حاکی از کم کشش بودن تقاضای واردات داروهای آنتی بیوتیک نسبت به تغییرات قیمت خودی از کشورهای ایتالیا، سوئیس، انگلستان و سایرین به ترتیب برابر مقادیر 76481 /0-، 78924 /0-، 76473 /0- و 79834 /0- می باشد. اما کشش قیمتی خودی محاسبه شده در مورد کشور آلمان تقریبا برابر واحد (96721 /0-) است و هم چنین تغییر قیمت داروهای آنتی بیوتیک از کشور آلمان بر روی سهم های مخارجی واردات هیچ یک از کشورهای عرضه کننده تاثیری ندارد.
    نتیجه گیری
    کشور ایران تقاضای واردات داروهای آنتی بیوتیک از کشورهای انگلستان، ایتالیا و سوئیس را دارد و به کشور آلمان در این زمینه هیچ وابستگی ندارد.
    کلیدواژگان: تابع تقاضا، واردات، داروهای آنتی بیوتیک
  • خدایار ابیلی، یونس رومیانی*، مهدی صحرایی بیرانوند صفحات 55-65
    مقدمه
    از جمله مسائلی که در راستای پیاده سازی مدیریت دانش درسازمانها وجود دارد، مسئله ی تسهیم دانش درون سازمان و بین سازمان های متفاوت است. پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش تسهیم دانش بر چابکی سازمانی با نقش میانجی هوش سازمانی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.
    روش پژوهش: این تحقیق از نوع توصیفی- علی و جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان معاونت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1393 می باشد که از بین آن ها 144 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شده است. در این پژوهش، به منظور جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه، به ترتیب پرسشنامه محقق ساخته تسهیم دانش، پرسشنامه محقق ساخته چابکی سازمانی و پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی آلبرخت (2002)، استفاده شده است، روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید متخصصین و پایایی آنها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 79/.، 82/.، و 83/. محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای آماری spss و lisrel استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که، مدل تحقیق از برازش نسبتا مطلوبی برخوردار می باشد. همچنین پس از اجرای مدل مشخص گردید که تسهیم دانش با ضریب مسیر (77 /0=γ) بر چابکی سازمان و با ضریب مسیر (64 /0=γ) بر هوش سازمان تاثیر گذار بوده است. همچنین مشخص گردید که تسهیم دانش با ضریب مسیر (50/0=γ) به صورت غیر مستقیم بر چابکی سازمانی کارکنان آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاثیر گذر بوده است.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، هوش سازمانی، چابکی سازمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • رضا مرادی، علی نعمتی، نجمه بهمن زیاری، آزاد شکری، ماهان محمدی، عبدالله سلطان تاجیان * صفحات 67-76
    مقدمه
    موفقیت هر سازمانی درگرو وجود یک نظام ارزشیابی کارآمد و با کفایت است. اعتباربخشی معیاری برای دست یابی سازمان های سلامت به استانداردهای از قبل مشخص شده، از راه ارزیابی مقایسه ای خارجی و مستقل است. هدف مطالعه حاضر نیز بررسی تاثیر اعتباربخشی بر ارائه خدمات بیمارستان های دانشگاهی منتخب شهر اصفهان از دیدگاه کارکنان بود.
    روش پژوهش: مطالعه ای توصیفی پیمایشی در 5 مرکزآموزشی درمانی منتخب استان اصفهان در نیمه دوم سال1393 و با شرکت 124 نفر از مسئولین به روش نمونه گیری خوشه ایصورت گرفت. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری و محتوایی آن توسط صاحب نظران ارزیابی شد. پایایی آن نیز از طریق ضریب پایایی آلفای کرونباخ (81/0r=) تایید گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره تاثیر اعتباربخشی بر ارائه خدمات 68 /0±94/ 2 بود این میانگین از 4 در مقیاس لیکرت می باشد که نشان دهنده تاثیر متوسط اجرای اعتباربخشی بر ارائه خدمات از نظر کارکنان بوده است. از نظر اکثر کارکنان در حیطه های فرایندکاری، رضایت بیماران و کیفیت خدمات اعتباربخشی تا حدودی زیاد تاثیرگذار بوده است و در سایر حیطه ها تاثیر متوسطی داشته است (004 /0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اعتباربخشی عاملی موثر و مثبت بر عملکرد و کیفیت خدمات مراکز بهداشتی درمانی ارزیابی شده بود، توجه به آن امری ضروری است و پیشنهاد می شود مدیران بیمارستان ها آن را در اولویت برنامه های خویش قرار دهند. در حیطه های بهروری و تعهد و کارگروهی از طریق تاکید بر شاخص های عملکردی و بسترسازی به وسیله آموزش و افزایش آگاهی پرسنل، تخصیص بودجه و برنامه ریزی درجهت اعتباربخشی می توان تاثیرات آنها را افزایش داد.
    کلیدواژگان: اعتباربخشی، عملکرد، بیمارستان، کیفیت
  • نیره سادات روح اللهی، ابوالقاسم پوررضا*، محمود محمودی، لادن قدمی صفحات 77-87
    مقدمه
    تعهد سازمانی «یک ویژگی مهم شغلی و سازمانی است که بیانگر میزان وفاداری افراد به سازمان می باشد. نیروی انسانی متعهد به سازمان باعث افزایش چشم گیر عملکرد سازمان و تجلی بهتر افراد سازمانی می شود. توسعه خدمات بهداشتی درمانی علاوه بر برخورداری از کادر درمانی مجرب و توانمند مستلزم وجود نیروهایی متعهد و وفادار به سازمان نیز می باشد. هدف اصلی این پژوهش مقایسه تعهد سازمانی پرسنل بالینی و غیربالینی شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران و عوامل موثر بر آن در سال 1393 می باشد.
    روش پژوهش: این تحقیق یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی و کاربردی است که در طول سال 93 در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. واحدهای پژوهش 150نفر پرسنل بالینی (افرادی هستند که مستقیما بر بالین بیمار حضور داشته) دیپلم و بالاتر و 150 نفر پرسنل غیر بالینی (افرادی هستند که خدمات غیر بالینی و اداری را انجام می دهند و بطور مستقیم بر بالین بیمار حضور ندارند) دیپلم و بالاتر (جمعا 300 نفر) شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند که به شیوه تصادفی انتخاب و ابزار جمع آوری اطلاعات که شامل دو پرسشنامه اطلاعات فردی و تعهد سازمانی می یر و آلن بود را به صورت خود گزارشی تکمیل نمودند. پرسشنامه تعهد سازمانی می یر و آلن پرسشنامه ای استاندارد و شامل 24 سوال در سه بعد تعهد عاطفی (سوال 1 تا 8)، تعهد مستمر (سوال 9 تا 16) و تعهد هنجاری یا تکلیفی (سوال 17 تا 24) می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر آمار نوصیفی ازضریب همبستگی اسپیرمن،آزمون فیشر و آزمون خی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین تعهد سازمانی در کلیه پرسنل بیمارستان های منتخب بالاست اما در پرسنل بالینی بطور معنی داری از پرسنل غیر بالینی بالاتر است -6 /105، P<0/001) (t=. هم چنین میانگین کلیه ابعاد تعهد سازمانی (بعد عاطفی، بعد مستمر و بعد تکلیفی) در پرسنل بالینی بطور معنی داری از پرسنل غیربالینی بالاتر است (001 /0P <).
    نتیجه گیری
    کلیه ابعاد تعهد سازمانی (بعد عاطفی، بعد مستمر و بعد تکلیفی) در گروه بالینی با میزان تحصیلات و سابقه کار ارتباط دارد اما تنها تعهد تکلیفی با وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و سابقه کار ارتباط معنی دار نشان می دهد. در گروه غیر بالینی تعهد مستمر با نوع استخدام، تعهد تکلیفی با جنس و تعهد سازمانی با نوع شغل ارتباط معنی دار دارد. کلیه ابعاد تعهد سازمانی در هر دو گروه بالینی و غیر بالینی با رضایت از سرپرست ارتباط معنی داری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، پرسنل بالینی، پرسنل غیر بالینی، بیمارستان
|
  • Sadoughi F., Hataminejad H., Zarei J.* Pages 7-20
    Introduction
    In some rural areas of Iran three decades passes the establishment of rural health houses, and during these years, demographic, economic and social patterns in many rural areas have changed. One of the challenges in the health sector is the allocation of health houses due to the changes in rural areas. The aim of this study was to investigate the distribution of rural health houses based on GIS and determination of its optimal model in Khuzestan province.
    Methods
    This study was an applied and descriptive - analytical research. The population of study consisted of all villages and rural health houses in Khuzestan province in 2012.First, Spatial and descriptive required data were collected and corrected. Next, important criteria and sub criteria for optimal site selection for rural health houses were determined from the viewpoint of experts. Then, relative weight of criteria and sub criteria were determine by using Analytical Hierarchy Process (AHP). Finally, by overlapping weighted layers in ArcGIS software a model was presented for locating rural health houses in Khuzestan province.
    Results
    Total of 886 rural health houses in Khuzestan province, 128 rural health houses (14.4%) did not meet the criteria for health network expansion plan. The 358 with residents’ villages has lack proper access to rural health houses. Of experts’ opinion, the main criterion for locating the optimum distribution of rural health houses, the most important criteria was of the rural original population relative weight 0.506.
    Conclusion
    The result showed that using GIS can help to experts of network development plan to manage and distribute the rural health houses. It is recommended that GIS utilized in order to improve the efficiency of healthcare network development plan.
    Keywords: Rural Health Center, Geographic Information System (GIS), Analytical Hierarchy Process (AHP).
  • Jafari H., Moradi R., Bahman Ziari N., Yazdi H., Jannesari A., Rahmani K.* Pages 21-28
    Introduction
    Failure modes and effects analysis(FMEA) is one of many techniques for risk assessment that has used in this study in order to identify, assessment and offering appropriate measures for control, decrease and eliminate probable hazards related to use, maintenance and repair ventilators in Al-Zahra Hospital of Isfahan.
    Methods
    This was a descriptive-cross sectional and applied research that the researcher determined the main components of the ventilator by observing the process and interview with staff and according to them, determined the process carefully and then using focus group discussion to identify potential failure modes and effects, the degrees of severity, occurrence, detection and risk priority number. To this end, the researcher used the standard worksheet of FMEA. After consulting with experts of equipment department, chief and nurses of hospital respiratory unit, proposed measures to decision making group and based on the degree of importance and constructability prioritized by the department director and his decisions was assessed based on decision table criterions of the research. Finally, based on the set priorities, the relevant proposal measures were submitted to the director.
    Results
    Overall, 17 cases of the potential risk associated with ventilator in respiratory unit was detected that the highest risk priority number was related to the potential risk of failure to timely replace battery with a score of 225 and the lowest number by the score of 10 was related to the potential failure modes of pulling the power cord from the machine.
    Conclusion
    Since a large part of the cost of hospitals is spent on purchase and maintenance of medical equipments, including equipment's such as ventilator, FMEA technique with its preventive approach can reduce these costs and assist hospitals in providing high quality services and achieving customer satisfaction.
    Keywords: FMEA, Risk, Ventilator, Hospital
  • Soltani F., Sanei M. *, Amiri M., Khosravi A. Pages 29-34
    Introduction
    Agility of health care organizations has an important role in providing timely and meeting customer needs. This study was conducted to determine the factors affecting the agility Shahroud University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study in 2014, 153 staff was randomly selected and was given a web questionnaire with 100 questions. The data were analyzed by software's such as Smart PLS and SPSS18.
    Results
    79 (51.6%) of the samples were female. 57 (37.3%) had less than 10 years of work experience. A significant difference between all measures of accountability, speed, competence, flexibility and agility in categories of gender, age, work experience and education were observed (P≥ 0.05). A significant difference was observed between established criteria (P=0.002), realized speed (P=0.002), established flexibility (P=0.002) and realized agility (P= 0.009) in different levels of organization. Also for people with different job subgroups significant difference in realized speed (P=0.031), competence established (P=0.018), realized flexibility (P=0.043), realized agility (P=0.016), respectively.
    Conclusion
    In the final model, three factors of competency, accountability and speed influenced the agility. Factors including competency, responsiveness and speed were effective in agility of Shahroud University of Medical Sciences and consequently lead to an improvement in its agility.
    Keywords: agility, Rresponsiveness, Flexibility, University of Medical Sciences.
  • Ranjbar Ezzatabadi M., Eyvagi M., Dehghanitafti A., Baghian N.* Pages 35-42
    Introduction
    Word of mouth is the source of important information and affecting Consumer attitudes and purchasing behavior has become. Word of mouth is a very important service industry such as intangible products cannot be easily evaluated before their use. This study aimed to determine predictors of client Word of mouth in Yazd Infertility Center.
    Methods
    This cross - sectional analytic study was conducted in the first half of 2014. Society consisted of infertile couple's infertility center in Yazd of which 140 samples were randomly selected. Data collection was conducted through a questionnaire and SPSS.16 software for data analysis and linear regression analysis and Pearson correlation test was used.
    Results
    The findings show that satisfaction, loyalty, service quality and reliability are from factors affecting the formation of Word of mouth in Yazd Infertility Center (p< 0.05, β = 0/211).
    Conclusion
    focus on improving the quality of services and provide them with appropriate and competitive prices to clients and provide facilities and services such as larger and more efficient space allocation and use of equipment quality, can be satisfied with the service they received and perceived value to increase and by providing the services promised to customers and to recruit staff who best meet the demands of customers, leading to the formation of trust towards the center.
    Keywords: Marketing, Advertising oral, Infertility Center, Client
  • Ranjbar H. *, Daei, Karimzadeh S., Mousavi Asl S.Ah Pages 43-53
    Introduction
    Iran's import flows from other countries are carried out in the country due to shortages, limitations and the demands. Among these demands is the country's need to import kinds of antibiotic drugs from different exporting countries which is valuable to be studied regarding maintaining and the improvement of the society's health status and also from the aspects of imposing import costs.
    Methods
    To assess the conditions and characteristics of antibiotic drugs import demand from different countries supplier, the present paper use the almost ideal demand system functional form for calculating the price and expenditure elasticity's by estimation method of seemingly unrelated regression during 1981-2011.
    Results
    The theoretical hypotheses tests of demand function show that the homogeneity and symmetry are rejects and homothetic is not reject. On this base, the expenditure elasticity in final model for Iran’s antibiotic drugs import demand is equal to unit. Moreover, the estimation results of own-price elasticity shows the low elasticity of import demand function from Italy, Swiss and England. But the calculated own-price elasticity is near-to-unit for Germany and also the price changes of German antibiotic drugs are not affected on expenditures shares of the other countrie's antibiotic drugs imports.
    Conclusion
    Iran depends on imports of antibiotics from Britain, Italy and Switzerland, but there is no dependency to Germany in this area.
    Keywords: Demand Function, Imports, Antibiotic drugs
  • Abili Kh, Roumiani Y. *, Sahraei Beiranvand M. Pages 55-65
    Introduction
    One of the issues in the implementation of knowledge management within organization is the issue of knowledge sharing within an organization and between other organizations. The aim of this research, to explain the role of knowledge sharing on organizational agility With mediating role of organizational intelligence in Staff of Medical Sciences University of Tehran.
    Methods
    This study is a descriptive – Causal and Statistical population used in this survey consisted of all of the staff of training and research vice at Medical Sciences University of Tehran in 1393. And Among them, using method of classified sampling, 144 samples have been selected. In this research three questionnaires were used to collect data: researcher made questionnaire of sharing knowledge, researcher made questionnaire of organizational agility and standard questionnaire of Albrecht (2002) organizational intelligence. Formal and content validity of questionnaires approved by the experts and its reliability was calculated Using Cronbach's alpha which respectively was79, 82 and 82. To analyze the data, descriptive statistics and structural equation modeling were used.
    Results
    As well as, after running the model, it was found that knowledge Sharing influenced organizational agility with path coefficient (0/77= γ) and influence organizational intelligence with path coefficient (0/64 = γ). Moreover It was found that knowledge Sharing Indirectly and through organizational intelligences influenced organizational agility of Staff of Medical Sciences University of Tehran(0/05 = γ). The results showed that, the model of research is good fit relatively.
    Conclusion
    In general, it was found that the sharing and availability of knowledge in educational and research employees, causing them to be agile. It was also found that in addition to knowledge sharing, organizational intelligence can be effective in their agility. So, knowledge sharing from one side cause agility and on the other hand it would be caused by organizational intelligence.
    Keywords: knowledge sharing, business intelligence, enterprise agility, Tehran University of Medical Sciences
  • Moradi R., Nemati A., Bahman Ziari N., Shokri A., Mohammadi M., Soltantajiyan A.* Pages 67-76
    Introduction
    The success of every organization undoubtedly in related to an efficient monitoring and evaluation system. Accreditation is an external evaluation method, which helps healthcare organizations to achieve pre-defined standards. This study aims to evaluate the effects of accreditation on the health services delivering in University hospitals of Isfahan from the staff point of view.
    Methods
    it was a descriptive survey conducted in 5 University hospitals of Esfahan provinces using Cluster sampling method, carried out on 2014. A researcher made questionnaire was used to collect data and its validity was approved. the reliability of the questionnaire was determined through Cornbrash's alpha coefficient α = 0/81. Data analysis was done descriptive and inferential statistics, and SPSS software. KolmogorovSmirnov test, independent t-test and one-way analysis of variance were used.
    Results
    mean score of accreditation effect on delivering health services was 2/94 ± 0/68 that this shows mild effect of accreditation on delivering health services from personnel view point. Accreditation effect on possesses, patient satisfaction and quality of services from majority was evaluated at high level and other aspects evaluated at mild level. There are significant differences in the mean score of accreditation effect on delivering health services from personnel view point.
    Conclusion
    findings show positive effects of accreditation on the performance and quality of healthcare centers. It is suggested that hospital administrators more Consideration on accreditation in their programs. In the field of efficiency, commitment, and teamwork through an emphasis on performance indicators, education, and awareness of staff, budget allocation and planning, accreditation effects can be touched.
    Keywords: Accreditation, Performance, Hospitals, quality
  • Roohollahi N., Pourreza A.*, Mahmoodi M., Gadami L. Pages 77-87
    Introduction
    Organizational commitment is an important organizational and occupational attitude that shows personnel loyalty to their organization. Committed human resources improve organization performance and better expression of organization goals. In addition to having trained medical staff, development of health services require existence of loyal staff.
    Methods
    In this cross-sectional study,150clinical staff and 150 non-clinical staff whit high school diploma and above from selected hospital of Tehran University of Medical Sciences were selected using random sampling. Data were collected using a two part questionnaire(1-demographic 2-organizational commitment).. Organizational Commitment Questionnaire Meyer and Alan is a standard questionnaire includes 24 questions on three dimensions of affective commitment (questions 1 - 8), continuance commitment (questions 9 - 16) and organizational commitment (questions 17 - 24). Descriptive statistics. Fisher exact test, chi square test and spearman correlation test were used to analyze data.
    Results
    Organizational commitment of all staff was in high level. Organizational Commitment in clinical staff was significantly higher than the non-clinical staff. (p<0/05) All dimensions of organizational commitment (affective, continuous, and normative) in clinical staff were significantly higher than the non-clinical staff too. (p<0/05)
    Conclusion
    In clinical staff, affective commitment, continuance commitment and organizational commitment to education and work experience were significant relationship, But normative commitment to marital status, level of education and experience were significant significant relationship. In clinical staff continuance commitment to the recruitment, normative to gender and job type significantly associated with organizational commitment. All dimensions of organizational commitment in both clinical and non-clinical staff supervisor significantly associated.
    Keywords: Organizational commitment, Clinical staff, Non, clinical staff, Hospital