فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1394)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدکاظم سبزه ای، طاهره صبوری، مهدی شکری، بهناز بصیری، مجتبی خزایی صفحات 269-275
    مقدمه و هدف
    مهم ترین کاربرد تهویه مکانیکی استفاده از آن در درمان نوزادان مبتلا به نارسایی تنفسی است. با افزایش استفاده از تهویه مکانیکی عوارض ناشی از آن نیز به طور موازی افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی عوارض ریوی و بهبود کوتاه مدت نوزادان تحت تهویه مکانیکی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بود.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی مقطعی به صورت آینده نگر بر روی تمام نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان های فاطمیه و بعثت همدان که نیاز به تهویه مکانیکی داشتند، در سال 1391 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک تمامی نوزادانی که وارد مطالعه شدند بعلاوه تشخیص بیماری، مدت بستری، عاقبت بیماری (بهبود فوت)، نیاز به تهویه مکانیکی، عوارض بیماری و نتایج کشت خون، لوله تراشه، ادرار، CSF در چک لیست، از قبل طراحی شده ای جمع آوری شد سپس اطلاعات وارد نرم افزار SPSS شده و آنالیز نهایی با استفاده از آزمون آماری مجذور کای روی آنها انجام گردید.
    نتایج
    در مجموع 114 نوزاد که به تهویه ی مکانیکی نیاز داشتند مورد بررسی قرارگرفتند، از این تعداد 72 نفر پسر و 42 نفر دختر بودند. میانگین سن حاملگی در نوزادان بستری شده 32.9±0.85 هفته بود. عمده ی نوزادان (80.70%) با تشخیص سندرم دیسترس تنفسی (RDS) تحت تهویه ی مکانیکی قرار گرفتند. 67.54% نوزادان دچار عوارض ناشی از تهویه مکانیکی شدند. بیشترین عارضه ای که در بین نوزادان دیده شد تنگی یا انسداد لوله تراشه بود (52.63%). 54 نفر (47.37%) از کل نوزادان فوت کردند که شایعترین علت مرگ در آنان سندرم دیسترس تنفسی بود (25 نفر 46.29%). بین احیای بدو تولد (0.002=P)، مدت زمان نیاز به تهویه ی مکانیکی (0000/0=P) و همچنین آپگار بدو تولد (0.0000=P) با عوارض ناشی از تهویه مکانیکی ارتباط معناداری دیده شد.
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که عوارض ریوی ناشی از تهویه مکانیکی شیوع بالایی دارد و کاهش استفاده ازروش های تهاجمی مراقبت تنفسی و کاهش عوارض آن می تواند موجب افزایش میزان بقا این نوزادان گردد.
    کلیدواژگان: بیماریهای ریه، عوارض، تهویه ریوی، نوزاد
  • ملک سلیمانی مهرنجانی*، مجید مهدیه، صدیقه حسینی، آتناسادات عظیمی صفحات 276-285
    مقدمه و هدف
    سدیم آرسنیت از طریق القای استرس اکسیداتیو باعث اختلال در تمایز سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت rMSCs)) به استئوبلاست می گردد. در مطالعه حاضر، هدف بررسی اثر تیمار همزمان سدیم آرسنیت و ویتامین E بر تمایز آزمایشگاهی rMSCs به استئوبلاست بود.
    روش کار
    در محیط کشت حاوی 15% سرم جنین گاوی، rMSCs کشت داده شد. تیمار با سدیم آرسنیت (20 نانومولار)، تیمار با ویتامین E (50 میکرومولار) انجام شد. بدین ترتیب که در پایان پاساژ سوم سلول ها به 4 گروه: کنترل، تیمار با سدیم آرسنیت، تیمار با ویتامین E و سدیم آرسنیت + ویتامین E تقسیم و برای مدت 21 روز، در محیط استئوژنیک حاوی 10% سرم جنین گاوی کشت داده شدند. توانایی زیستی، معدنی شدن ماتریکس استخوانی، کلسیم داخل و خارج سلولی، فعالیت آلکالین فسفاتاز، آسیب DNA و تغییرات مورفولوژیکی سلول ها بررسی شد. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه (Anova) تجزیه و تفاوت میانگین ها در سطح P<0.05 معنی دار درنظر گرفته شد.
    نتایج
    توانایی زیستی، معدنی شدن ماتریکس استخوانی، رسوب کلسیم، فعالیت آلکالین فسفاتاز و قطر هسته در گروه سدیم آرسنیت کاهش معنی داری یافت (P<0.05). پارامترهای فوق، در گروه سدیم آرسنیت + ویتامین E، در حد گروه کنترل بهبود یافت (P<0.05).
    نتیجه نهایی: ویتامین E با کاهش سمیت سدیم آرسنیت، تمایز استئوژنیک در سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: تمایز استئوژنیک، توانایی زیستی، سدیم آرسنیت، سلول های بنیادی مزانشیم، ویتامین E
  • فاطمه اسلامی، حمیدرضا قاسمی بصیر * صفحات 286-292
    مقدمه و هدف
    دیابت قندی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در کشورهای توسعه یافته غربی و کشورهای در حال توسعه می باشد که شیوع آن در سراسر دنیا رو به افزایش است. یکی از عوارض عروقی دیابت رتینوپاتی است. با توجه به اهمیت رتینوپاتی و عوارض ناشی از آن در مبتلایان به دیابت نوع 2 هدف از این مطالعه بررسی شیوع رتینوپاتی در بیماران دیابتی و تعیین رابطه بین میزان میکروآلبومینوری با شدت رتینوپانی دربیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مرکز دیابت شهرستان همدان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی تحلیلی انجام شد، بدین صورت که تعداد 284 پرونده فعال مربوط به بیماران مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر همدان که معاینات چشم پزشکی آنها در داخل پرونده درج شده و آزمایشات آنها در یک واحد آزمایشگاهی معتبر و ثابت سنجیده شده، وارد مطالعه شد و سپس اطلاعات حاصل از میانگین آزمایشات طی یکسال گذشته و معاینات انجام شده در چک لیست وارد شده و شیوع رتینوپاتی و نیز ارتباط بین میکروآلبومینوری با شدت رتینوپاتی از لحاظ آماری مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه 284 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفتند، که از این تعداد 154 نفر (54.22 درصد) مبتلا به رتینوپاتی بودند.از مجموع 154 نفری که رتینوپاتی داشتند، 36.36 % NPDR خفیف، 27.92 % NPDR متوسط، 7.79 % NPDR شدید و 27.92 درصد PDR داشتند. 32.04 % از کل بیماران مبتلا به میکروآلبومینوری بودند، که از این تعداد 80.21 % در معاینات چشم پزشکی مبتلا به رتینوپاتی بوده و بین رتینوپاتی و شدت میکروآلبومینوری ارتباط معنادار آماری وجود داشت.
    نتیجه نهایی: شیوع رتینوپاتی در مطالعه ی حاضر حدود 54 درصد است، که نسبت به سایر مطالعات مشابه شیوع نسبتا بالاتری دارد.همچنین با توجه به ارتباط معنادار قوی بین وجود میکروآلبومینوری با طول مدت دیابت و وجود رتینوپاتی، بررسی دقیق تر بیماران دیابتی از نظر میکروآلبومینوری در معاینات دوره ای چشم پزشکی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آلبومین در ادرار، بیماری شبکیه، دیابت شیرین
  • معصومه خوشحال، فریبرز وفایی، کوشا غلامرضایی، سارا ترابی، احسان مرشدی، پریسا علیرضایی * صفحات 293-299
    مقدمه و هدف
    برای اولین بار در یک مطالعه سه بعدی آنالیز المان محدود، توزیع استرین در استخوان اطراف ایمپلنت را در طرح درمان اوردنچر بر پایه یک واحد و دو واحد ایمپلنت و در حرکات جانبی و پیشگرایی، مورد بررسی قرار دادیمتا در نهایت علاوه بر اینکه شرایط واقعی تری از دهان را بازسازی کنیم، بتوانیم بهترین طرح را از لحاظ اصول بیومکانیک انتخاب کنیم.
    روش کار
    برای شبیه سازی مدل دندان- ایمپلنت و استخوان با استفاده از نرم افزارCaitia، طرح 3 بعدی فک طراحی گشت و نیروی 100 نیوتنی در حرکات پیشگرایی و جانبی به مدلهای دارای یک و دو ایمپلنت وارد گردید.
    نتایج
    در طرح یک ایمپلنت بیشترین میزان استرین کیفی در حرکات جانبی و در یک سوم سرویکال و باکال سمت غیر کارگر (4097 میکرومتر) و در طرح درمان دو ایمپلنت بالاترین میزان استرین در حرکات پیشگرایی در استخوان اطراف یک سوم اپیکالی سطح لینگوال ایمپلنت (2435 میکرواسترین) و در حرکات جانبی در استخوان اطراف یک پنجم اپیکالی سطح لینگوال و باکال ایمپلنت (1668 میکرواسترین) مشاهده گردید.
    نتیجه نهایی : نتایج حاصله در این طرح نشان دهنده بیشتر بودن استرین و استرس در طرح تک واحدی نسبت به طرح دو ایمپلنت می باشد. این تفاوت در حرکات جانبی بیشتر شده و نشاندهنده استرین بیشتر در مجموعه تک ایمپلنت می باشد. این نتایج می تواند پیشنهاد استفاده از تک ایمپلت در بیماران با نیروی جویدن حداقل و نیز در اکلوژن با حداقل نیروهای طرفی باشد.
    کلیدواژگان: استرین، المان محدود، اوردنچر، ایمپلنت دندانی
  • جواد فردمال، طاهره امیدی، جلال پورالعجل، قدرت الله روشنایی * صفحات 300-308
    مقدمه و هدف
    روش رایج در برآورد بقا، مدل کاکس است که اعتبار نتایج آن، به پذیره مخاطرات متناسب وابسته است. روش k- نزدیکترین همسایگی یک روش ناپارامتری برای احتمالات بقا در جوامع ناهمگن می باشد. هدف این مطالعه مقایسه کارایی مدل کاکس و روش k- نزدیکترین همسایگی (KNN) است.
    روش کار
    این مطالعه کوهورت گذشته نگر بر روی 475 بیمار دریافت کننده پیوند کلیه طی سال های 1390-1373 شهر همدان می باشد. اطلاعات از پرونده های پزشکی بیماران استخراج شد. مدت زمان بین پیوند کلیه و رد برگشت ناپذیر پیوند به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. برای مدل سازی داده ها، از مدل کاکس و روش KNN و برای مقایسه کارایی مدل ها از خطای پیش بینی نمره بری یر استفاده شد.
    نتایج
    از 475 گیرنده پیوند، 55 نفر (11.50%) رد پیوند داشتند. میزان بقای 5، 10 و 15 سال به ترتیب 91.70%، 84.90% و 74.50% بدست آمد. تعداد همسایگی بهینه با روش اعتبار سنجی متقاطع برابر 45 بدست آمد. نمره بری یر برای الگوریتم KNN در زمان های 5، 10 و 15 سال 0.003، 0.006 و 0.007 و برای مدل کاکس به ترتیب 0.036، 0.058 و 0.069 بدست آمد. روش KNN با تعداد همسایگی 45 خطای پیش بینی کمتری در زمان های 5، 10 و 15 سال نسبت به مدل کاکس دارد که نشان می دهد این روش عملکرد بهتری دارد.
    نتیجه نهایی: نتیجه این مطالعه نشان می دهد که پیش بینی روش KNN نسبت به مدل کاکس زمانی که حجم نمونه بالا و تعداد متغیر های پیشگو زیاد است، دقت بالاتری دارد.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، رد برگشت ناپذیر پیوند، روش کاکس، روش K، نزدیکترین همسایگی
  • محمد رئیسی، معصومه محمدپور، محمد امین فریدونی، مهدی زارع، حمید حیدری* صفحات 309-315
    مقدمه و هدف
    پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی ناشی از کلونیزاسیون باکتری ها به ویژه استرپتوکوکوس موتانس بوده که با دکلسیفیکاسیون بخش غیر آلی دندان شروع شده و با تخریب ماتریکس آلی دنبال می شود. مطالعات، مقاومت نسبی به عوامل شیمیایی و همچنین آنتی بیوتیک ها در میان میکروفلور طبیعی دهان به خصوص استرپتوکوک های گروه ویریدانس را نشانمی دهند. رویکردهای اخیر طب نیز به بهره گیری از گیاهان دارویی، در پیشگیری و درمان بیماری ها به واسطه عوارض جانبی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه میزان اثر باکتریوسایدی و باکتریو استاتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی از اندام هوایی گیاه نعناع به روش ماسراسیون عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از تهیه سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و استریل نمودن عصاره توسط فیلتر اثر آنتی باکتریال آن به روش های Agar well diffusion، Agar disk diffusion و Broth micro dilution در محدوده غلظتی 800-0.78 میکروگرم بر میلی لیتر بر باکتری مذکور ارزیابی شد. همچنین محدوده غلظتی 10 – 0.5 درصد سدیم کلراید نیز تهیه و اثر آن بر باکتری مورد نظر، سنجیده شد.
    نتایج
    در روش Agar well diffusionو Agar disk diffusion عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و سدیم کلراید هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس مشاهده نشد. در روش broth micro dilution عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع نیز هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس نداشت در حالی که میزانMIC (Minimum inhibitory concentration) سدیم کلراید 5 و MBC (Minimum bactericidal concentration) آن 5.5 درصد تعیین شد.
    نتیجه نهائی: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس ندارد همچنین بیشترین اثر آنتی باکتریال سدیم کلراید جهت باکتری مذکور از غلظت 5 تا 5.5 درصد می باشد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک موتانس، پوسیدگی دندان، سدیم کلراید، گیاه نعناع
  • وحید ملاباشی، مجید محمودزاده، مریم دین پرور*، حسین بهرامی صفحات 316-322
    مقدمه و هدف
    امروزه تحلیل اپیکالی ریشه به عنوان یک مشکل شایع یاتروژنیک مرتبط با درمان ارتودنسی شناخته می شود. اتیولوژی تحلیل اپیکالی ریشه مولتی فاکتوریال است و به نظرمی رسد تحلیل اپیکالی ناشی از ترکیب تنوعات بیولوژیکی فردی، استعداد ژنتیکی و اثر فاکتورهای مکانیکی است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط تحلیل ریشه با نوع سیستم ارتودنسی (MBT وstandard) می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه گذشته نگر رادیوگرافی پانورامیک قبل وبعد از درمان 83 بیمار ارتودنسی (56 زن و 27 مرد) بررسی شدند. از این میان 46 بیمار با سیستم استاندارد (29 بیمار با کشیدن دندان و 17 بیمار بدون کشیدن دندان) و 37 بیمار با سیستم27MBTبیمار با کشیدن دندان و 10 بیمار بدون کشیدن دندان) درمان شده بودند. در هر بیمار تحلیل ریشه در 24 دندان (دندان های قدامی، پره مولرهاو مولر اول) ارزیابی شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS (version 20) وتست ordinal regression آنالیز شدند.
    نتایج
    در این مطالعه بیشترین تحلیل مربوط به دندانهای لترال فک بالا وپس از آن دندانهای لترال فک پایین بود و در کل تحلیل در دندانهای ثنایا بیشتر از سایر دندانها بود. تحلیل ریشه در دندانهای کانین بالا و پره مولرهای دوم پایین، هنگام استفاده از سیستم MBT، به طور معنی داری با کشیدن دندان در ارتباط بود. در موارد بدون کشیدن دندان، تحلیل ریشه ارتباطی با سیستم درمانی نداشت.
    نتیجه نهایی: دندان های ثنایا مستعدترین دندان ها به تحلیل ریشه هستند. درمان ارتودنسی با کشیدن دندان ها می تواند باعث افزایش احتمال تحلیل ریشه در دندانهای کانین و پره مولر دوم شود. به نظر می رسد سیستم MBT باعث تحلیل ریشه بیشتر شود.
    کلیدواژگان: ارتودنسی، پرتونگاری از دندان، تحلیل ریشه دندان
  • محمدعلی سیف ربیعی، مسعود اثنی عشری، فهیمه مقصودی، فرزانه اثنی عشری* صفحات 323-330
    مقدمه و هدف
    امروزه تماس زودرس با بیمار به عنوان جزء مهمی از برنامه آموزشی کشور های پیشرفته دنیا در نظر گرفته می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر برنامه تماس زودرس با بیمار بر تغییر نگرش دانشجویان نسبت به نحوه آماده شدن برای ورود به دوره بالینی انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مطالعات مداخله ای و به شیوه قبل و بعد، بر روی 52 نفر از دانشجویان ترم چهارم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان، انجام گرفت. دانشجویان در دو مرحله قبل از شروع برنامه به عنوان مداخله آموزشی و در انتهای ترم اقدام به تکمیل پرسش نامه ها نمودند.تغییر نگرش دانشجویان نسبت به تاثیر درس بر نحوه آماده شدن برای ورود به دوره بالینی مورد سنجش قرار گرفت. نقطه نظرات اساتید درگیر دراجرای برنامه نیز توسط پرسش نامه جمع آوری شد.
    نتایج
    تقویت نگرش و خودآگاهی در مطالعه، رضایتمندی بیشتر از دروس علوم پایه(P=0.019)، درک مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت(P=0.03)، کمک به درک تفکر و طبابت بالینی و شناخت مهارت های ساده بالینی (P=0.01)نسبت به قبل از مداخله افزایش یافتند. گذراندن دوره آموزشی تغییری در نگرش دانشجویان در زمینه تاثیر درس بر تقویت مهارتهای ارتباطی و نمرات همان ترم دانشجویان ایجاد نکرده است.41% از اساتید معتقد به ضرورت وجود این درس بودند در حالی که 29.5% عقیده داشتند که این درس در مقطع علوم پایه ضرورت ندارد و 29.5% نیز دراین خصوص اظهارنظر نکردند.
    نتیجه نهایی: با وجود افزایش میانگین امتیاز برخی یافته ها، به نظر میرسد که درس تماس زودرس تاثیری بر پیامدهایاندازه گیری شده نداشته است که لزوم تغییر در نحوه آموزش عملی دانشجویان را مطرح میسازد.
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، تماس زودرس با بیمار، دانشجویان پزشکی، نگرش
  • شهیر مظاهری، فرزاد بهشتی، اکرم حسین زاده، مهردخت مزده، مسعود غیاثیان صفحات 331-337
    مقدمه و هدف
    سکته مغزی سومین علت شایع مرگ در کشورهای توسعه یافته و شایع ترین بیماری ناتوان کننده نورولوژیک است. امروزه عوامل خطر متعددی برای سکته مغزی شناخته شده است، شیوه زندگی و عوامل خطری نظیر پرفشاری خون و دیابت که در فرهنگ ها و کشورهای مختلف متفاوت است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی سکته های مغزی و عوامل خطر اصلی آنها در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فرشچیان شهر همدان در سال 1393 طراحی شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی پرونده های 684 بیمار بستری در بخش نورولوژی بیمارستان فرشچیان شهر همدان که برای آنان تشخیص سکته مغزی بر اساس علایم بالینی و CT اسکن در طی سال 1393 گذاشته شده بود، بررسی گردید. اطلاعات آنان در جهت تکمیل چک لیست تدوین شده نظیر سن، جنس و محل زندگی و نیز نوع سکته مغزی و عوامل خطر اصلی آن شامل سابقه ابتلا به سکته مغزی در گذشته، پرفشاری خون، دیابت ملیتوس، مصرف سیگار، دیس لیپیدمی و سابقه ابتلا به بیماری های قلبی استخراج گردید. داده های مربوطه پس از گردآوری با نرم افزار 16 SPSS و آزمون های آماری مربوطه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از بین 684 بیمار، 355 نفر (51.90%) مرد و 329 نفر (48.10%) زن بودند که 547 نفر (79.97%) سکته مغزی ایسکمیک و 137 نفر (20.03%) سکته مغزی هموراژیک داشتند. میانگین سنی زنان با 67.83 سال به صورت معنی داری بیشتر از مردان با 64.18 سال بود (0.0002=P) که در کل گروه سنی 60 تا 69 سال با 68/29 درصد بیشترین فراوانی را داشت. 396 نفر (57.89%) شهرنشین و 288 نفر (42.11%) ساکن روستا بودند. 245 نفر (35.82%) سکته مغزی قبلی داشتند و 294 نفر (42.98%) سابقه ای از سکته مغزی خانوادگی را می دادند. فراوان ترین عوامل خطر به ترتیب پرفشاری خون با 24/54%، بیماری های قلبی با 38/35%، مصرف سیگار با 29.68%، دیابت نوع 2 با 19.01% و دیس لپیدمی با 18.42% بود. بین بیماری قلبی و شهرنشینی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (0.02=P) و در سکته مغزی هموراژیک شیوع فشار خون بالا به صورتمعنی داری بیش از سکته مغزی ایسکمیک بود (0.009=P). پرفشاری خون (0.006=P)، داشتن سابقه خانوادگی سکته مغزی (0.00001=P) و بیماری های قلبی (0.01=P) در بیماران با حمله ی مجدد به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه نهایی: این مطالعه نشان داد که زنان در سنین بالاتری نسبت به مردان به سکته مغزی مبتلا می شوند و سن بیشترین فراوانی سکته مغزی حدودا یک دهه پایین تر است. از بین عوامل خطر شایع، بیماری قلبی در جمعیت شهری بالاتر است و شیوع پرفشاری خون در انواع هموراژیک بیش از ایسکمیک است. همچنین پرفشاری خون، داشتن سابقه خانوادگی سکته مغزی و بیماری های قلبی در بیماران با حمله ی مجدد بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: بیماریهای قلبی، پرفشاری خون، سکته مغزی، همه گیری شناسی، عوامل خطر
  • سیما کاظمی، محمدیوسف علیخانی*، محمدرضا عربستانی، ایرج صدیقی، سحر راستیانی، حامد فرهادی کهن صفحات 338-345
    مقدمه و هدف
    اسهال به عنوان یکی از شایع ترین عوامل بیماری و مرگ ومیر در همه ی گروه های سنی به ویژه کودکان، افراد مسن و بیماران دچار نقص ایمنی میباشد. مطالعات مختلفی ارتباط بین اسهال حاد کودکان با دو باکتری آئروموناس هیدروفیلا و یرسینیا انتروکولیتیکا را گزارش کرده اند. بهمین منظور این مطالعه با هدف بررسی شیوع این دو باکتری و تعیین حساسیت آن ها به آنتی بیوتیک های رایج و تعیین میزان شیوع ژن های ویرولانس در این باکتری ها در همدان انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی 120 نمونه ی مدفوع جمع آوری شده از کودکان زیر 10 سال مبتلا به اسهال حاد از نظر آئروموناس هیدروفیلا و یرسینیا انتروکولیتیکا مورد بررسی قرار گرفتند. تعیین هویت این دو باکتری با روش های بیوشیمیایی و واکنش PCR با استفاده از ژن 16S rRNAانجام گردید و همچنین بررسی شیوع ژن های ویرولانس earA و hyl برای آئروموناس هیدروفیلا و ژن های ویرولانس ail و ystB برای یرسینیا انتروکولیتیکا با استفاده از PCR انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری های ایزوله شده با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید.
    نتایج
    از 120 نمونه آزمایش شده، تعداد 2 مورد (1.7%) آئروموناس هیدروفیلا و 3 مورد (2.5%) یرسینیا انتروکولیتیکا جداسازی شد. همه ایزوله های آئروموناس هیدروفیلا به آنتی بیوتیک های کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، جنتامایسین، مروپنم و آمیکاسین و 50 درصد از ایزوله ها به سفتریاکسون و آزیترومایسین حساس بودند. همه ی ایزوله هاآئروموناس هیدروفیلا به اریترومایسین مقاوم بودند. صد درصد ایزوله های یرسینیا انتروکولیتیکا به آنتی بیوتیک های کلرامفنیکل، کوتریموکسازول و مروپنم حساس و 33.3 در صد از سویه ها به جنتامایسین و آمیکاسین و 66.6 درصد از سویه ها به سفتریاکسون حساس بودند. در حالی که این سویه ها به اریترومایسین و آزیترومایسین مقاوم بودند.شیوع ژن های aerA و hyl در آئروموناس هیدروفیلا به ترتیب 100 و 50 درصد و شیوع هر دو ژن ail وystB در یرسینیا انتروکولیتیکا 66.6 درصد گزارش گردید.
    نتیجه نهایی: شناسایی و بررسی آئروموناس هیدروفیلا و یرسینیا انتروکولیتیکا در اسهال کودکان دارای اهمیت اتیولوژیکی بوده و بایستی وجود این باکتری ها در نمونه های اسهال مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آئروموناس هیدروفیلا، اسهال، مقاومت آنتی بیوتیکی، یرسینیا انتروکولیتیکا
  • زینب محمودی، فاطمه محمودی* صفحات 346-352
    مقدمه و هدف
    یرقان یکی از مشکلات شایع فرا روی اکثریت نوزادان در روزهای اول پس از تولد است و به دلیل عوارض جدی آن مثل کرنیکتروس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع یرقان نوزادی وعوامل خطر موثر بر آن می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 579 نوزاد بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان امام سجاد یاسوج در 6 ماه سال 1393 به روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان مورد بررسی قرار گرفتند. با مراجعه به پرونده ها، اطلاعات شامل: تعیین گروه خونی و RH، هموگلوبین، G6PD تست کومبس مستقیم، بیلی روبین توتال، بیلی روبین غیر کونژوگه استخراج گردید. همچنین جنس، وزن، سن حاملگی، نمره آپگار، روش زایمان، دفعات تغذیه با شیرمادر و سابقه زردی در نوزادان قبلی بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، ANOVA و مجذور کای انجام گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه از 3461 تولد نوزاد، 579 نوزاد (72.16درصد) به زردی مبتلا بودند.کمبود فعالیت G6PD در نوزادان یرقانی 12.95 درصد بود. شیوع عوامل خطر زردی زودرس به ترتیب: ناسازگاریABO و کمبود آنزیمی G6PD، پره مچوریتی، سفال هماتوم، ناسازگاری RH بود. ازمجموع 579 نوزاد، 58.2 درصد زایمان طبیعی و مابقی سزارین، همچنین 53.2 درصد نوزادان پسر و بقیه دختر بودند. شایع ترین گروه خونیA و به دنبال آن AB و شایع ترین گروه خونی مادر O بود. میانگین سن حاملگی 2±38 هفته بود. از میان نوزادان مبتلا به زردی، 9.15 درصد پره مچور (35-37هفته) و 20 نوزاد (3.45 درصد) بعلت عفونت مادر در بارداری دچار عفونت نوزادی بودند. ارتباط آماری معنی داری بین جنس نوزادان، روش زایمان، وزن نوزاد، نمره آپگار، سابقه مصرف دارو در مادرو شیوع زردی زودرس پیدا نشد (P>0.05). همچنین بین دفعات تغذیه با شیرمادر، پره مچوریتی، ناسازگاری ABO وG6PD و شیوع زردی ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه نهایی: در این مطالعه شیوع زردی 16.72% بود که بیشتر به علت ناسازگاری ABO و کمبود آنزیمی G6PD بود پیشنهاد می گردد در نزدیکترین زمان پس از تولد، گروه خونی نوزاد و بیلی روبین آنن بخصوص نوزادان مادران گروه خونی O اندازه گیری گردد تا از بروز آسیب به نوزادان درمعرض خطر جلوگیری شود و درمان و پیگیری های مناسب به طور فراگیر انجام شود.
    کلیدواژگان: افزایش بیلی روبین خون، عوامل خطر، یرقان با عوارض مغزی، یرقان نوزادی، همه گیری شناسی
  • مهدی اسکندرلو *، امیر درخشانفر صفحات 353-357
    مقدمه
    ترومای نافذ به قدام گردن می تواند بدلیل صدمه به شریان کاروتید باعث ایسکمی مغز گردد. ایسکمی می تواند پس از جراحی ترمیمی کاروتید نیز روی دهد. تشخیص زودهنگام و اقدام درمانی مناسب می تواند از عوارض نرولوژیکی دائمی پس از جراحی ترمیمی کاروتید پیشگیری نماید.
    معرفی بیمار: مرد 30 ساله با ترومای نافذ به قدام گردن ناحیه سوم در یکی از مراکز درمانی تحت عمل جراحی اکسپلور زخم و تعبیه پن رز قرار میگیرد. بیمار بدلیل ادامه خونریزی به مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان منتقل می گردد و عمل جراحی ترمیمی شریان کاروتید خارجی با موفقیت انجام می شود. 4 روز پس از جراحی بیمار بطور ناگهانی دچار ایسکمی مغزی و فلج نیمه راست بدن می گردد. با توجه به یافته MRI و داپلر مبنی بر انسداد شریان کاروتید مشترک و داخلی چپ و علیرغم توصیه پزشکان مشاور به انجام درمان طبی، بیمار تحت عمل جراحی مجدد و ترومبکتومی قرار می گیرد و علائم ایسکمی مغز و پارالیز بهبود می یابد.
    نتیجه نهایی: در ترومای نافذ به عروق گردن رویکرد جراحی شامل برش مایل گردن، کنترل خونریزی ترمیم کاروتید داخلی، ترمیم یا لیگاتور کاروتید خارجی بر اساس فاکتورهای متعدد و ترمیم ترجیحی ژوگولار داخلی می باشد. رعایت تکنیک جراحی ظریف و دقیق برای ترمیم عروقی همراه با محافظت از سایر ساختمانهای عروقی مجاور به منظور دوری از تروما، کانتیوژن و یا تحت فشار قرار گرفتن عروق با اکارتور هنگام جراحی حائز توجه و اهمیت می باشد. مراقبت دقیق پس از جراحی بصورت معاینه بالینی مکرر روزانه با هدف تشخیص زودهنگام ترومبوز کاروتید داخلی و اقدام سریع تشخیصی و درمانی این عارضه بصورت اکسپلور مجدد مکان جراحی از فاکتورهای کسب نتیجه مطلوب در درمان عوارض صدمه نافذ به کاروتید و ترمیم آن می باشد.
    کلیدواژگان: زخمها و آسیب ها، سرخرگ های کاروتید، فلج، لخته در جدار رگ، نرسیدن خون به مغز
|
  • Mohammad Kazem Sabzeie, Tahereh Sabouri, Mahdi Sokri, Behnaz Basiri Pages 269-275
    Introduction &
    Objective
    The main indication of mechanical ventilation is in the treatment of neonates with respiratory failure. With the increased use of mechanical ventilation, its complications have increased too. The aim of this study was to evaluate the prevalence of complications and short-term improvement in infants undergoing mechanical ventilation in the neonatal intensive care unit (NICU).
    Materials and Methods
    In this prospective-analytic study, all infants requiring mechanical ventilation and admitted in the neonatal intensive care unit of Fatemiyeh and Be’sat hospitals, have been evaluated for one year (2012). Their data included: neonatal age, sex, gestational age, birth weight, weight at admission, diagnosis, length of hospitalization, disease outcome (improvement-died), need for mechanical ventilation, complications and culture results (blood, endotracheal tube, urine, CSF) insert in check list. The data were analysed by SPSS and c2 statistical test.
    Results
    In this study, a total of 114 infants hospitalized in intensive care unit and needed mechanical ventilation was studied of whom 72 were male and 42 were female. The mean of gestational age in the admitted neonates was 32.9 ± 0.85 weeks. The majority of neonates (80.70%) were undergoing mechanical ventilation with respiratory distress syndrome (RDS). 67% of neonates were suffering from complications of mechanical ventilation. The prevalent complication was seen in the neonates was narrowing or obstruction of the endotracheal tube (52.63%). 47.37% of infants died and respiratory distress syndrome was the common cause of death in these neonates (46.29%). In our study, there was significant relationship between resuscitation at birth (P=0.002), time required for mechanical ventilation (P=0.0000) and Apgar score (P=0.0000) and complications of mechanical ventilation.
    Conclusions
    The results show that the high prevalence of pulmonary complications is associated with mechanical ventilation and decreasing the use of invasive methods of respiratory care and reduced complications can increase the survival rate of these infants.
    Keywords: Infant, Newborn, lung Diseases, complications, Pulmonary Ventilation
  • Malek Soleimani Mehranjani, Majid Mahdiyeh, Sedighe Hoseini, Atena Sadat Azimi Pages 276-285
    Introduction &
    Objective
    Sodium arsenite disturbs the differentiation of adult rat bone marrow mesenchymal stem cells (rMSCs) to Osteoblast through oxidative stress. We aimed to investigate the preventive effect of vitamin E, a strong antioxidant, in sodium arsenite toxicity on rMSCs differentiation to osteoblast.
    Materials and Methods
    rMSCs were cultured in Dulbecco’s Modified Eagles Medium containing 15% Fetal Bovine Serum and divided into: control, sodium arsenite (20 nM), vitamin E (50 µM) and sodium arsenite + vitamin E for 21 days in the osteogenic media containing 10% of fetal bovine serum. Cell viability, bone matrix mineralization, intercellular and extracellular calcium, alkaline phosphatase activity, DNA damage and cell morphological changes were evaluated. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey's test and means were considered significantly different at P<0.05.
    Results
    Cell viability, bone matrix mineralization, calcium deposition, alkaline phosphatase activity and nuclei diameter decreased significantly in the sodium arsenite group. The mentioned parameters increased significantly in cells treated with sodium arsenite + vitamin E to the control level (P<0.05). Cytoplasmic extensions were also observed in the vitamin E group.
    Conclusions
    Vitamin E reduces sodium arsenite toxicity, increasing osteogenic differentiation in rMSCs.
    Keywords: Cell Viability, Mesenchymal Stem Cells, Osteogenic Differentiation, Sodium arsenite, Vitamin E
  • Fatemeh Eslami, Hamid Reza Ghasemi Basir Pages 286-292
    Introduction &
    Objective
    Diabetes mellitus is one of the most common chronic diseases in western developed countries and developing countries, whose prevalence is increasing worldwide. One of the vascular complications of diabetes is diabetic retinopathy. Given the prevalence of diabetic retinopathy and its complications in patients with type 2 diabetes, the aim of this study was to investigate the prevalence of retinopathy in diabetic patients and to determine the relationship between microalbuminuria and retinopathy in patients with type 2 diabetes in Hamadan.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectional study in which 284 medical records of patients referred to the Diabetes Center of Hamadan were studied whose eye examinations were recorded and their laboratory tests have been measured at a laboratory center. Then, the data obtained from the average of experiments during the last year and examinations carried out were entered in the check list and the statistical results of the data were analyzed and the relationship between microalbuminuria and retinopathy was evaluated.
    Results
    In our study, 284 patients were studied. 154 (54.22%) of the patients in our study had retinopathy. In persons who had retinopathy, 36.36% of patients were with mild NPDR, 27.92% with moderate NPDR, 7.79% with severe NPDR and 27.92% had PDR. In our study, 32.04% of patients had microalbuminuria, and of these, 80.21% also had retinopathy. There was a significant relationship between retinopathy and microalbuminuria.
    Conclusions
    The results of this study showed that the prevalence of retinopathy in our study is about 54 percent, which is relatively a higher prevalence than that in other similar studies. Also, due to the strong correlation between the presence of microalbuminuria and retinopathy and also duration of diabetes, a closer look at diabetic patients for microalbuminuria in periodic eye examinations is recommended.
    Keywords: Albuminuria, Diabetes Mellitus, Retinopathy
  • Masoumeh Khoshhal, Fariborz Vafaei, Koosha Gholamrezaei, Torabi, Ehsan Morshedi, Parisa Alirezaei Pages 293-299
    Introduction &
    Objective
    This finite elements study for the first time has investigated the pattern of strain distribution in bone around dental implants in one and two implant supported overdenture treatment planning in protrusive and laterusive movements, in order to choose the best plan biomechanically.
    Materials and Methods
    To simulate the dental- implant and the bone, with Catia software, Jaws 3-D design was designed and 100 Newton forces were applied to dental implant models in protrusive and laterusive movements.
    Results
    In the design of one implant, the highest amount of strain was observed in laterusive movement in the third cervical and buccal (4097 &epsilonµ) and in the design of two implants the highest amount of strain in protrusive movement was observed in the apical third of the lingual surface of the bone around the implant (2435&epsilonµ) and in laterusive movement in the apical fifth of lingual and buccal surface of bone around the implant (1668 &epsilonµ).
    Conclusions
    The results of this study revealed that the strain and stress in the single implant design is more than two implants design. These results suggest the use of single implants in patients with minimal chewing force and in occlusion with minimal lateral force.
    Keywords: Dental Implants, Finite Element, Overdernture, Strain
  • Javad Faradmal, Tahereh Omidi, Jalal Pourolajal, Ghodratollah Roshanaei Pages 300-308
    Introduction &
    Objective
    Cox model is a common method to estimate survival and validity of the results is dependent on the proportional hazards assumption. K- Nearest neighbor is a nonparametric method for survival probability in heterogeneous communities. The purpose of this study was to compare the performance of k- nearest neighbor method (K-NN) with Cox model.
    Materials and Methods
    This retrospective cohort study was conducted in Hamadan Province, on 475 patients who had undergone kidney transplantation from 1994 to 2011. Data were extracted from patients’ medical records using a checklist. The duration of the time between kidney transplantation and rejection was considered as the surviv­al time. Cox model and k- nearest neighbor method were used for Data modeling. The prediction error Brier score was used to compare the performance models.
    Results
    Out of 475 transplantations, 55 episodes of rejection occurred. 5, 10 and 15 year survival rates of transplantation were 91.70 %, 84.90% and 74.50%, respectively. The number of neighborhood optimized using cross validation method was 45. Cumulative Brier score of k-NN algorithm for t=5, 10 and 15 years were 0.003, 0.006 and 0.007, respectively. Cumulative Brier of score Cox model for t=5, 10 and 15 years were 0.036, 0.058 and 0.058, respectively. Prediction error of k-NN algorithm for t=5, 10 and 15 years was less than Cox model that shows that the k-NN method outperforms.
    Conclusions
    The results of this study show that the predictions of KNN has higher accuracy than the Cox model when sample sizes and the number of predictor variables are high.
    Keywords: Cox Model, Kidney Transplantation, K, Nearest Neighbor, Transplantation Rejection
  • Mohammad Raeisi, Masoumeh Mohammadpour, Mohammad Amin Fereidouni, Mahdi Zare, Hamid Heidari Pages 309-315
    Introduction &
    Objective
    Dental caries is an infectious disease caused by colonization of Streptococcus mutans bacteria, which is begun by decalcification of non-organic part of teeth and continued with destruction of organic matrix. According to the incidence of relative resistance of biocide and also antibiotics in the normal micro flora of mouth specially viridians species and recent trends in the use of medicinal herbs to prevent and treat diseases due to fewer side effects, in this study, the MBC and MIC effect of hydro alcoholic extract of Mentha Piperita and NaCl on S. mutans in vitro were evaluated.
    Materials and Methods
    In this experimental study hydro alcoholic extract has been prepared from Mentha Piperita with Maceration method (soaking in a solvent). After the preparation of the S. mutans strain standard and sterilization of hydro alcoholic extract by filtering, the antibacterial effects have been evaluated by Agar well diffusion, Agar disk diffusion and broth micro dilution methods (Concentration in the range of 0.78 - 800 micrograms per milliliter (µg/ml)). Meanwhile, the concentration range of sodium chloride 0.5 - 10 % was prepared and its effect on the test bacteria was determined.
    Result
    In Agar well diffusion method and Agar disk diffusion method the hydro alcoholic extract of Mentha Piperita and NaCl had no antibacterial effect on S. mutans. In broth micro dilution method, hydro alcoholic extract of Mentha Piperita had no antibacterial effect on S. mutans but the MIC and MBC of NaCl was 5% and 5.5%, respectively.
    Conclusion
    Our results indicated that the hydro alcoholic extract of Mentha Piperita had not any antibacterial property against S. mutans but the most effective antibacterial concentration of NaCl was 5 - 5.5 percent.
    Keywords: Dental Caries, Mentaha Piperita, Sodium Cholride, Streptococcus mutans
  • Vahid Mollabashi, Majid Mahmoudzadeh, Maryam Dinparvar, Hosein Bahrami Pages 316-322
    Introduction &
    Objective
    The aim of this study was todeterminetheamount of external apical root resorption(EARR)within two orthodontic appliances (standard edgewise and MBT).Material & Methods In this retrospective study, panoramic radiographs of 83 orthodontic patients (27 male and 56 female) were evaluated. 46 patients had been treated with standard edgewise appliance (29 patients with extraction and 17 patients without extraction) and 37 patients had been treated with MBT appliance (27 patients with extraction and 10 patients without extraction).EARR were evaluated in 24 teeth (anterior teeth, premolars and first molars) in each patient. SPSS software and ordinal regression test were used for statistical analysis.
    Result
    In this study the most EARR was seen in upper lateral incisors, then lower lateral incisors.EARR in upper canines and lower second premolars was significantly related to extraction of first premolarin MBT appliance. In non extraction cases, EARR was not related to the orthodontic appliance.
    Conclusion
    Incisors teeth are the most disposed teeth to EARR. Orthodontic treatment with extraction increased EARR in canines and second premolars. MBT appliance may increase EARR.
    Keywords: Orthodontics, Radiography, Dental, Root Resorption
  • Mohammad Ali Seifrabei, Masoud Esna Ashari, Fahime Maghsoodi, Farzaneh Esna Ashari Pages 323-330
    Introduction &
    Objective
    This study was conducted to evaluate the effect of early clinical exposure on medical students’ attitude toward their preparation for attending clinical setting.
    Material and Methods
    In an interventional before -after study, 52 fourth semester medical students studying at Hamadan University of medical sciences were enrolled in the study. The participants filled out a self-structured questionnaire before and after taking part in a 4 month course in three different wards including: surgery, pediatric and internal wards. The staff’s opinions about the program were also gathered.
    Result
    Mean attitude score increased significantly after taking part in the course in these areas: satisfaction about basic science lessons (P=0.019), understanding social determinants of health (P= 0.03) and understanding clinical thinking and simple clinical skills (P= 0.01). Passing the course did not have any significant effect in communication skills and current semester scores (P.0.05 in both issues). Forty one percent of the academic staff in the mentioned wards believed in the necessity of early clinical exposure in basic science stage, 29.5% denied it's necessity and 29.5% did not express their opinions.
    Conclusion
    It seems that despite the mean score increase of some items, early clinical exposure program doesn’t have any positive effect on the measured items. Therefore, it is recommended to change the medical education program.
    Keywords: Attitude, Early Clinical Exposure, Medical Education, Student, Medical
  • Shahir Mazaheri, Farzad Beheshti, Akram Hosseinzadeh, Mehrdokht Mazdeh, Masoud Ghiasian Pages 331-337
    Introduction &
    Objective
    Stroke is the third cause of death in developed countries and the most common neurologic disease resulting in disability. Nowadays, several risk factors for stroke are recognized properly. Life style and risk factors such as hypertension and diabetes are different among various cultures and countries. This study was designed to evaluate strokes epidemiology and their cardinal risk factors in patients who referred to Farshchian hospital of Hamedan during 2014-2015.
    Material and Methods
    In this cross sectional-descriptive study 684 files of patients hospitalized in neurology ward of Farshchian hospital has been evaluated whose diagnosis was confirmed by clinical signs and CT scan study during 2014-15. Their information was derived to complete the check list including age, sex, location and cardinal risk factors such as history of past stroke, hypertension, diabetes mellitus, smoking, dyslipidemia and history of cardiac diseases. Corresponding data were analyzed by SPSS 16 software.
    Result
    Of 684 patients, 355 individuals (51.9%) were males and 329 individuals (48.1%) were females, of whom 547 cases (79.97%) had ischemic stroke and 137 cases (20.03 %) had hemorrhagic stroke. The mean age for women, (67.83 years,) were meaningfully more than that of men (64.18 years), (P=0.0002), and the group age of 60 to 69 years with 29.68 percent had the most abundant cases of strokes overall. 396 individuals (57.89%) were urban and 288 individuals (42.11%) were rural. 245 individuals (35.82%) had previous stroke and 294 individuals (42.98%) had familial history of stroke. The most frequent risk factors were hypertension with 54.24 percent, cardiac diseases with 35.38 percent, smoking with 29.68 percent, diabetes type 2 with 19.01 percent and dyslipidemia with 18.42 percent in order of abundance. The relation between cardiac disease and urbanity was meaningful (P=0.02), and in hemorrhagic stroke, prevalence of hypertension was significantly higher than ischemic stroke (P=0.009). Hypertension (P=0.006), familial history of stroke (P=0.00001) and cardiac diseases (P=0.01) in patients with recurrent attack were meaningfully more often.
    Conclusion
    This study indicated that women suffer from stroke at older ages than men and abundance of stroke in men is a decade prior than women. Amidst common risk factors, cardiac disease in urban population is higher and prevalence of hypertension in hemorrhagic stroke is higher than ischemic cases. Hypertension, familial history of stroke and cardiac diseases in patients with recurrent attack are more frequent as well.
    Keywords: Heart Disease, Hypertension, Risk Factors, Stroke, epidemiology
  • Sima Kazemi, Mohammad Yousof Alikhani, Mohammad Reza Arabestani, Iraj Sedighi, Sahar Rastyani, Hamed Farhadi Kohan Pages 338-345
    Introduction &
    Objective
    Diarrhea is the most common cause of morbidity and mortality in all age groups, especially children, the elderly and immunocompromised patients. Various studies have been reported regarding the relationship between the children acute diarrhea and Aeromonashydrophila and Yersinia enterocolitica. This study aimed to investigate the prevalence of the bacteria and their sensitivity to common antibiotics and the prevalence of virulence genes in the bacteria in Hamadan, Iran.
    Materials and Methods
    In this study, 120 stool samples collected from children less than 10 years of age with acute diarrhea were examined for Aeromonashydrophila and Yersinia enterocolitica. Identification of the bacteria was performed by biochemical reactions and PCR using 16S rRNA genes. Moreover, the prevalence of virulence genes earA and hyl of Aeromonashydrophila and ail and ystB genes of Yersinia enterocolitica were investigated using PCR. Antibiotic susceptibility of isolated bacteria was performed by disk diffusion method.
    Results
    Out of 120 stool samples, 2 (1.7 %) Aeromonashydrophila and 3 (2.5%) Yersinia enterocolitica were isolated. All isolates of Aeromonashydrophila were sensitive to the chloramphenicol, co-trimoxazole, gentamicin, meropenem, amikacin and 50% of isolates were sensitive to the ceftriaxone and azithromycin. All Aeromonashydrophila isolates were resistant to erythromycin. All isolates of Yersinia enterocolitica were sensitive to the chloramphenicol, co-trimoxazole and meropenem. The 33.3% of the isolates were sensitive to gentamicin and amikacin and 66.6% of them were susceptible to ceftriaxone. However, all of Yersinia enterocolitica isolates were resistant to erythromycin and azithromycin. The prevalence aerA and hyl genes in Aeromonashydrophila were reported 100% and 50%, respectively. The prevalence of ail and ystB genes in Yersinia enterocolitica was reported as 66.6%.
    Conclusions
    Identification and analysis of Aeromonashydrophila and Yersinia enterocolitica in diarrhea of children has etiologic importance and presence of the bacteria in samples of diarrhea should be considered.
    Keywords: Aeromonas Hydrophila, Antibiotic Resistance, Diarrhea, Yersinia Enterocolitica
  • Zeynab Mahmodi, Fatemeh Mahmodi Pages 346-352
    Introduction &
    Objective
    Jaundice is a common problem in infants in the first days after birth. Jaundice due to serious complications such as kernicterus requires special attention. The objective of this study was to determine the prevalence and risk factors affecting neonatal jaundice.
    Material and Methods
    In this cross-sectional study of 579 infants admitted to the Imam Sajjad Yasouj hospital in 2014 were studied using, convenience non_probability sampling method. By reviewing data type and RH, hemoglobin, G6PD, direct Coombs test - total bilirubin, unconjugated bilirubin was extracted. Gender, weight, gestational age, Apgar score, method of delivery, number of previous breast feeding and jaundice in infants were examined. Using SPSS software, descriptive statistics and independent t-test, ANOVA and chi score, data analysis was performed.
    Result
    In this study on 3461 newborns, 579 infants (72.16%) had jaundice. G6PD deficiency in infants was 12.95%. In this study, the prevalence of risk factors for premature yellowing was ABO incompatibility and G6PD deficiency pre-maturity, pottery hematoma, and RH incompatibility, respectively. Of total number of 579 cases, 58.2% were born through normal vaginal delivery and the rest through cesarean section and also 53.2% were boys and the rest were girls. The most common blood groups were A and AB and the most common blood group of mothers was O. The mothers’ mean gestational age was 38± 2. Among infants with jaundice, 15.9% were premature (35-37week) and 3.45% (20 cases) suffered from neonatal infections due to their mothers’ infection during pregnancy. There was no significant relationship between sex, type of delivery, birth weight, Apgar score, history of mothers’ drug use in the birth prevalence of premature hepatitis (P> 0.05). But, a significant relationship between the frequency of breast-feeding, pre-maturity, ABO incompatibility and G6PD and jaundice was found (P<0.05).
    Conclusion
    The prevalence of hepatitis was 16.72%, largely due to ABO incompatibility and G6PD deficiency. It is recommended to determine the infants’ blood group (especially infants of mothers with blood group O) and measure neonatal bilirubin to prevent injury in infants who are at risk.
    Keywords: Hyperbilirubinemia, Jaundice, Neonatal, epidemiology, Kernicterus, Risk Factors
  • Mahdi Eskandarlou_Amir . Derakhshanfar Pages 353-357
    Introduction
    Penetrating trauma to anterior neck can induce cerebral ischemia due to carotid artery injury. Brain ischemia also can present after surgical carotid repairs. Early diagnosis and suitable treatment modality prevent from permanent neurologic deficit post operatively.Case Report: A 30 years old man with stab wound to zone two left side of neck underwent exploration and penrose insertion. Due to excessive bleeding through drain tube, patient was transferred to Besat Hospital of Hamadan. Surgical repair of external carotid artery successfully was done. Four days later patient developed right hemiparesis suddenly. According to MRI and color Doppler sonography finding of thrombosis of left common and internal carotid artery, reoperation was done. After thrombectomy cerebral ischemia and hemi-paralysis improved.
    Conclusions
    Surgical approach to symptomatic penetrating neck trauma is oblique cervical incision, control of bleeding, repair of internal carotid, repair or ligature of external carotid artery base on some factors and preferential repair of internal jugular vein. Meticulous and fine surgical technique for both vascular repair and protection of adjacent normal vessels for avoiding to blunt trauma or compression with retractors is noticeable. Exact postoperative care as repeated clinical examination with goal of early diagnosis of internal carotid artery thrombosis and rapid diagnostic and treatment planning of this complication are important factors for taking of good result in treatment of penetrating trauma to carotid.
    Keywords: Carotid Arteries, Brain Ischemia, Thrombosis, Wounds, Injuries