فهرست مطالب

Clinical Research in Paramedical Sciences - Volume:4 Issue: 3, 2016

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:4 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فردین ذوقی ملکی، محمدرضا نهایی*، نصرالله سهرابی، لعیا رضاوند صفحات 179-187
    زمینه
    سودوموناس آئروژینوزا یکی از شایع ترین باکتری های گرم منفی عامل عفونت های بیمارستانی است. حضور ژن های بتالاکتاماز با طیف وسیع نقش مهمی در ایجاد مقاومت سویه های مولد این آنزیم ها به آنتی بیوتیک های خانواده بتالاکتام دارد و میزان مقاومت به این آنتی بیوتیک ها به طور روزافزون در حال افزایش می باشد. در این مطالعه حساسیت آنتی بیوتیکی و فراوانی بتالاکتامازهای با طیف وسیع در سودوموناس آئروژینوزاهای جدا شده از نمونه های بالینی به روش فنوتیپی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 200 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از نمونه های مختلف بالینی بیمارستان های امام خمینی (ره) و امام رضا (ع) کرمانشاه در سال 1392 انجام پذیرفت. نمونه ها طبق روش های استاندارد، کشت و شناسایی شده و تست حساسیت آنتی بیوتیکی نسبت به 14 عامل ضد میکروبی طبق معیارهای CLSI انجام پذیرفت. فراوانی سویه های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف با روش های Combined Disk Test (CDT) و(DDST) Double Disk Synergy Test تعیین گردید.
    یافته ها
    بیشترین و کمترین مقاومت به ترتیب در مقابل آنتی بیوتیک های سفپودوکسیم (100%) و پیپراسیلین-تازوباکتام (34%) مشاهده شد. با استفاده از روش های CDT و DDSTدر مجموع 41% سویه ها ESBL مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقاومت بالای سودوموناس آئروژینوزا نسبت به اکثر آنتی بیوتیک ها و شیوع رو به افزایش سویه های تولیدکننده بتالاکتامازهای با طیف وسیع، به کارگیری معیارهای کنترل عفونت، پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و استفاده از پروتکل های درمانی مناسب بر اساس تعیین الگوی آنتی بیوگرام، امری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، بتالاکتاماز با طیف وسیع، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فرهاد فرنودی، حسن امیری، رستم جلالی* صفحات 188-197
    زمینه
    دیابت نوع دو از جمله بیماری های روان- تنی است که تنیدگی درایجاد، شدت، عود و مزمن شدن آن تاثیر فروانی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تیپ شخصیتی A و B با بیماری دیابت نوع دو در بیماران مراجعه کننده به مرکز دیابت کرمانشاه در سال 1393 بود.
    روش ها
    در مطالعه ای توصیفی همبستگی 50 نفر افراد مبتلا به دیابت نوع دو در مرکز دیابت کرمانشاه به صورت داوطلبانه و 50 نفر دیگر نیز با همتاسازی گروه بیماران دیابتی نوع دو انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه تیپ شخصیتی A و B بورتنر جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نگارش 18 و با آزمون های آماری پیرسون و تی مستقل محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین تیپ شخصیتی A و B و بیماری دیابت وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد بین تیپ شخصیتی B و بیماری دیابت نوع دوم ارتباط معنی دار آماری وجود ندارد، در حالیکه بین تیپ شخصیتی A با بیماری دیابت ارتباط معنی دار آماری وجود دارد (05/0< P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بین تیپ شخصیتی نوع A و بیماری دیابت نوع دو رابطه وجود دارد و این افراد شانس ابتلا به بیماری دیابت را بیشتر دارند. لذا با ابزار ساده ای مانند پرسشنامه شخصیتی می توان به غربالگری پرداخت و از بیماری دیابت پیشگیری نمود..
    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی A، تیپ شخصیتی B، بیماری دیابت نوع دو
  • احمد علی پور، پرستو عباسپور*، طاهره قربانی، سعید کماسی صفحات 195-203
  • یحیی پاسدار، فاطمه حیدرپور، میترا دربندی*، پریسا نیازی، ندا ایزدی صفحات 213-222
    زمینه
    کم خونی فقر آهن که شایعترین مشکل کم خونی تغذیه ای در سطح جهان می باشد عارضه ای چند عاملی است و پیامدهای نامطلوب اقتصادی و اجتماعی را به جوامع تحمیل می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع کم خونی، کمبود آهن و عوامل موثر برآن در دانشجویان دختر انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 310 نفر به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های دموگرافیک، افسردگی بک، فعالیت فیزیکی و بسامد خوراکی بود. ترکیب بدن با استفاده از دستگاه Body Analyzerاندازه گیری شد و برای تعیین وضعیت پارامترهای خونی مقدار 5 میلی لیتر خون از شرکت کنندگان اخذ شد.
    یافته ها
    44%دانشجویان فریتین کمتر از 20(کمبود آهن)، 8/9% هموگلوبین کمتر از 12 (کم خونی) و 8/6% هموگلوبین کمتر از 12 و فریتین کمتر از 20 (کم خونی ناشی از کمبود آهن) داشتند. 3/26% از دانشجویان مبتلا به افسردگی بودند. کمبود آهن با میزان مصرف گروه گوشت ها ارتباط معنادار داشت، به این صورت که با افزایش هر واحد به گروه گوشت ها، شانس ابتلا به کمبود آهن 4/2 برابر کاهش می یافت (94/0-65/0CI:، 976/0OR=). میزان فریتین با موفقیت تحصیلی ارتباط معنی دار داشت(04/0P=).
    نتیجه گیری
    شیوع بالای کمبود آهن و کم خونی در این مطالعه موید عدم تعادل بین دریافت آهن از رژیم غذایی با نیازهای دختران می باشد که مستلزم توجه بیشتر به این گروه می باشد.
    کلیدواژگان: کم خونی، کمبود آهن، تغذیه، افسردگی
  • سوسن حیدرپور، الهام زارع*، عصمت مهرابی، فاطمه حیدرپور، میترا کولیوند صفحات 223-230
    زمینه
    ترس، اضطراب و درد نقش مهمی در نحوه طی شدن فرآیند زایمان ایفا می کنند. گروهی از صاحبنظران معتقدند آستانه درک درد در نژادهای مختلف متفاوت است. بنابراین این مطالعه به منظور مقایسه درک زنان نخست زا از درد، ترس واضطراب از زایمان در سه گروه فارس، ترک وکرد انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 450 زن نخست زای بستری در بیمارستان های دولتی منتخب سه شهر شیراز، تبریز وکرمانشاه که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند بررسی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و معیار آنالوگ بینانی درد بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی وتحلیلی(من ویتنی و کروسکال والیس) و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دراین مطالعه مقدار 05/0P< از لحاظ آماری معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین شدت درد زایمان در گروه فارس، کرد و ترک به ترتیب (21/1±24/8)، (98/1±01/7)، (79/0±82/7) بود. آزمون آماری نشان داد که شدت دردبین سه گروه متفاوت بود. میانگین ترس و اضطراب از زایمان در گروه فارس، کرد و ترک به ترتیب (66/14±64/55)، (56/14±11/40)، (81/8±11/42) بود و بطور معنی داری در سه گروه مورد مطالعه متفاوت بود.
    نتیجه گیری
    درک شدت درد زایمان و ترس واضطراب زایمان در گروه های مختلف فارس و کرد و ترک متفاوت بود. به نظر می رسد درک شدت درد زایمان در زنان تحت تاثیر فاکتورهای متعددی چون تاثیرات فرهنگی، اجتماعی، روانی، محیطی و روانشناسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: درک شدت درد زایمان، ترس واضطراب از زایمان، نخست زا
  • ساحل حیدرحیدری، مژگان خلیلی، شکوه صادقی * صفحات 231-237
    زمینه
    ماموگرافی حساس ترین و اختصاصی ترین آزمونی است که به منظور تشخیص زودرس سرطان سینه درخواست می شود. اختلالات روحی روانی هنگام انجام غربالگری می تواند بر میزان انجام ماموگرافی تاثیر سوء داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط اضطراب و افسردگی با غربالگری سرطان سینه در مراجعه کنندگان به کلینیک مامو گرافی طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی (مقطعی)، 275 زن مراجعه کننده به کلینیک های ماموگرافی منتخب شهرستان کرمانشاه به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات فردی و مقیاس اضطراب و افسردگی «بک» استفاده شد. در پایان داده ها وارد نرم افزارSPSS نسخه 20 شد و توسط آزمون های آماری استنباطی در سطح معناداری 5 درصد مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس امتیازات حاصله از ابزار سنجش «بک» 20 درصد افراد اضطراب متوسط و 8/21 درصد افسردگی کمی داشتند. بر طبق یافته های این مطالعه اضطراب و افسردگی در زنان رابطه آماری معناداری با سابقه انجام ماموگرافی نداشته (05/0P >) و سایر عوامل همچون سن، وضعیت تاهل، محل سکونت، سطح تحصیلات و شغل زنان تاثیرگذارترین پارامترها بر اضطراب و افسردگی آن ها بوده است (05 /0P <).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش می توان اذعان داشت که آموزش و اطلاع رسانی در مورد بیماری های سینه وکاربردهای ماموگرافی، از جمله راهکارهای موثر در کاهش اضطراب و افسردگی مراجعه کنندگان به کلینیک های ماموگرافی بخصوص در زنان مسن، متاهل، شهرنشین، کم سواد و خانه دار می باشد. با توجه به اهمیت غربالگری ماموگرافی، ارائه اطلاعات مفید و مناسب توسط تیم پزشکی در جهت ارتقای سلامت مراجعه کنندگان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، ماموگرافی، غربالگری سرطان سینه
  • بهادر قنبری زاده، فاطمه حدادیان، نادر سالاری، بهنام خالدی پاوه * صفحات 238-245
    زمینه
    پرستاران جهت ارائه خدمات خود مجبور به بیدار ماندن در طول شب می باشند که این مساله می تواند باعث بروز اختلال خواب آلودگی شود. نشان داده شده است که تحریک الکتریکی نقاط طب سوزنی به عنوان یک روش جدید از طب سوزنی با عوارض جانبی و تهاجم کمتر، اثرات مناسبی را در بهبود اختلالات خواب دارد. لذا این مطالعه با هدف تاثیر این روش بر روی اختلال خواب آلودگی پرستاران شاغل در شیفت های عصر و شب انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد، 60 پرستار (38 زن و 22 مرد) که در شیفت های عصر و شب شاغل هستند مورد مطالعه قرارا گرفتند. وضعیت خواب آلودگی با پرسشنامه ی ایپورث ارزیابی گردید. پرستارانی که نمره ی پرسشنامه ی ایپورث بیشتر از 9 داشتند وارد مطالعه شدند. سپس به سه گروه نقاط حقیقی (که تحریک الکتریکی در نقاط SP6، H7و Li4 انجام شد)، نقاط کاذب و گروه کنترل که بدون هرگونه مداخله ایی بود، تقسیم شدند. برای این افراد، تحریک الکتریکی نقاط طب سوزنی در 10 جلسه (هر جلسه 5 دقیقه) انجام شد. در نهایت داده ها با SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 60 پرستار مورد بررسی، 36 پرستار (60%) نمره ی ایپورث بیشتر از 9 داشتند. هیچ رابطه ی معنی دار آماری بین سن، جنس، تاهل و سابقه ی کار با نمره ی پرسشنامه ایپورث وجود نداشت (05/0P>). پس از مداخله، به صورت معنی داری نمره ی مقیاس ایپورث در گروه نقاط حقیقی بهبود یافت که این تغییرات در گروه های نقاط کاذب و کنترل معنی دار نبودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، فراوانی اختلال خواب آلودگی در پرستاران نوبت کار بالاست و غربالگری و درمان این اختلال باید انجام گیرد. نتایج این مطالعه نشان داد که تحریک الکتریکی نقاط طب سوزنی یک روش تاثیرگذار، غیرتهاجمی و ساده جهت درمان اختلال خواب آلودگی در این دسته از افراد است.
    کلیدواژگان: پرستاران نوبت کار، طب سوزنی، اختلال خواب
  • محمود فخری، طاهره سالمی*، سوما محمودیان، سمیرا فتاحی، فرشید امیری، شیرین گل عنبر زردویی صفحات 246-254
    زمینه
    پرفشاری خون با ایجاد عوارض خطرناک قلبی-عروقی، مغزی و کلیوی به عنوان یک عامل مهم مرگ و میر در جهان محسوب می شود. تشخیص به موقع علایم این بیماری و علایم هشدار دهنده همراه با آن می تواند در جلوگیری از عوارض پرفشاری خون موثر باشد. به همین دلیل پژوهشگران بر آن شدند تا این بررسی را با هدف تعیین علایم اولیه پرفشاری خون انجام دهند.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بوده و جامعه پژوهش شامل کلیه بیمارانی بود که در مقطع زمانی پژوهش به کلینیک های ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مراجعه کرده اند. نمونه مورد بررسی 182 نفر بوده، که به صورت در دسترس انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری کدگذاری و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارمربوطه و آزمون آماری کای مجذور انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج این بررسی حاکی است که سردرد، تهوع واختلال خواب به طور معنی داری دربیماران مبتلا به پرفشاری خون بیشتر گزارش شد (p<0/05). در افراد کارمند و سیگاری نسبت به سایرین بیشترین عالمت مشاهده شده تاری دید بود. افراد با سابقه خانوادگی پرفشاری خون کمتر به تاری دید مبتلا شده بودند.
    نتیجه گیری
    سردرد، تهوع، اختلال خواب و تاری دید علایمی هستند که در بیشتر مبتلایان به پرفشاری خون در بین نمونه های این بررسی مشاهده گردید. لذا با انجام مطالعات بیشتر می توان علایمی را که به هنگام ابتلا به پرفشاری خون احساس می شود شناسایی نموده و به عنوان ابزاری هشدار دهنده به مسئولان بهداشتی معرفی نمود.
    کلیدواژگان: علائم، پرفشاری خون، کرمانشاه
  • ثریا بیلوایه، ژاله دزفولی منش*، محمد رسول توحیدنیا، فاطمه شیخی صفحات 255-260
    زمینه
    عفونت های ادراری یکی ازمهمترین و شایع ترین عفونت هایی است که در سنین مختلف روی می دهد. این عفونت ها در افراد سالمند شیوع فراوانی داشته و این میزان با افزایش سن در 65 سالگی و بالاتر بیشتر می شود. لذا این تحقیق جهت تعیین میزان شیوع عوامل باکتریال و الگوی مقاومت دارویی عفونت های ادراری در سالمندان بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی، در مدت 4 سال بر روی 262 پرونده سالمند بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه انجام گردید. معیار ورود به مطالعه افراد دارای سن 65 سال و بالاتر و دارای آزمایش کشت ادرار با علائم بالینی یا بدون علایم بالینی (تب و لرز، سوزش ادرار و...) بود. داده ها با استفاده از نرم افزارآماری SPSSویرایش 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی عفونت های ادراری در سالمندان 5/19% بود. بیشترین علائم بالینی مبتلایان (3/43%) تب و لرز بود. اشریشیا کلی با 70% شایعترین باکتری جدا شده بود.بیشترین مقاومت درمقابل آنتی بیوتیک های نالید یکسیک اسید (90%)،سفتریاکسون وسفکسیم(4/83%) وکمترین مقاومت درمقابل آنتی بیوتیک های آمیکاسین و نیتروفورانتوئین (7/16%)بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آنتی بیوتیک های آمیکاسین و نیتروفورانتوئین، داروهایی مناسب جهت شروع درمان تجربی تا آماده شدن جواب آنتی بیوگرام در عفونت های ادراری سالمندان این بیمارستان می باشد.
    کلیدواژگان: عفونت های دستگاه ادراری، سالمند، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • حمیده قادری، علیرضا خاتونی*، غلامرضا مرادی، امید بیکی، محمود رحمانی صفحات 261-269
    زمینه
    پنومونی بیمارستانی شایع ترین عفونت در بخش های ویژه می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی اثربخشی دهانشویه های کلرهگزدین، بی کربنات سدیم و نرمال سالین بر میزان کلونیزاسیون باکتریایی کاف لوله تراشه و بروز پنومونی در بیماران تحت جراحی قلب باز انجام شد.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 165 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه، به روش تخصیص تصادفی در سه گروه کلرهگزدین، بی کربنات سدیم و نرمال سالین قرار گرفتند. در هر گروه دو بار در روز، دهانشویه ی انجام شد.جهت بررسی کلونیزاسیون باکتریایی، کاف لوله تراشه جدا شد و تعداد کلونی ها شمارش گردید. تا زمان ترخیص، بیماران از نظر پنومونی بررسی شدند. داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 20 شده و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) میزان کلونیزاسیون باکتریایی در گروه های کلرهگزدین، بی کربنات سدیم و نرمال سالین به ترتیب (103 × 97) 103 × 305، (103 × 110) 103 × 330 و (103 × 104) 103 × 358 عدد بود. میزان بروز پنومونی در گروه کلرهگزدین، بی کربنات سدیم و نرمال سالین به ترتیب 6/3 %، 5/5 % و 1/9 % بود. از نظر میزان کلونیزاسیون و پنومونی، بین سه گروه تفاوت آماری معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    هر سه دهانشویه، به میزان یکسان سبب کاهش تجمع باکتریایی در اطراف کاف لوله تراشه و بروز پنومونی شدند. لذا انجام دهانشویه با یکی از محلول های مزبور در بیماران جراحی قلب توصیه می شود
    کلیدواژگان: دهانشویه، کلرهگزدین، بی کربنات سدیم، نرمال سالین، تجمع باکتریایی، پنومونی بیمارستانی
  • سهراب احسانی، فرید دانشگر، حسین اشتریان، رضا پورمیرزاکلهری*، مریم اتابکی، منصور رضایی صفحات 270-276
    زمینه
    مددجویان بستری در بخش های مراقبت ویژه به دلیل عدم توانایی مراقبت از چشم و خشکی قرنیه در معرض کراتوپاتی هستند. این مطالعه با هدف مقایسه روش های مرسوم مراقبت از چشم با روش پوشش پلی اتیلن در سلامت قرنیه در بخش های مراقبت ویژه کرمانشاه در سال 1392 انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی با حجم نمونه 96 نفرانجام شد. مراقبت روزمره شستشو چشم ها با نرمال سالین بود و سه روش مراقبت از چشم استفاده ازکاورپلی اتیلن ،پمادلیپوزیک وقطره اشک مصنوعی به صورت تصادفی بر روی یک چشم هر نمونه انجام و مقایسه با چشم مقابل به عنوان شاهد انجام شد. چشم ها به مدت 5 روز از نظر کراتوپاتی کنترل شدند. ابزار گردآوری داده ها معیار شدت کراتوپاتی بود. آنالیز آماری داده ها با SPSS نسخه 16 و آزمون های کای اسکوئر، آنالیز واریانس وکروسکال والیس انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها از لحاظ سن، جنس دلیل بستری، سلامت قرنیه در زمان پذیرش و سطح هوشیاری وجود نداشت. پوشش چشم با حلقه پلی اتیلن به طور معناداری موثرتر از سایر روش ها در حفظ سلامت قرنیه بود (p=0/001). هر سه روش مراقبت از چشم از روش شستشوی چشم به تنهایی با نرمال سالین موثرتر بودند (p<0/05).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه پیشنهاد می شود با استفاده از مراقبت های پرستاری و پوشش پلی اتیلن در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه دارای کاهش سطح هوشیاری فاقد توانایی مراقبت از چشم سلامت قرنیه را حفظ کرد و شستشوی چشم با نرمال سالین از کراتوپاتی پیشگیری نمی کند.
    کلیدواژگان: پرستاری، سلامت قرنیه، کرمانشاه
  • جمیله شاهوردی، سید مجتبی احمدی*، خیراله صادقی، میترا بختیاری، منصور رضایی، فاطمه ویسی، فیروزه خاموشی صفحات 277-285
    زمینه
    عدم توانایی باروری و واکنش های افراد جامعه باعث ایجاد مشکلات روانشناختی در این افراد می شود. که این مشکلات به نوبه ی خود بر زندگی مشترک زوجین اثرات نامطلوبی به جا می گذارد. بنابراین پژوهش حاضر جهت مقایسه ی سطح سلامت روان، شادکامی، احساس حقارت، رضایت زناشویی و تعارضات زناشویی در زنان نابارور و بارور شهر کرمانشاه انجام گرفته است.
    روش ها
    این پژوهش تحلیلی – مقطعی روی 100 زن نابارور و 100 زن بارور که به روش نمونه گیری در دسترس انجام شده بود انجام شد. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل پرسش نامه های سلامت عمومی (28-GHQ ،)شادکامی، احساس حقارت، رضایت زناشویی انریچ و تعارضات زناشویی کنزاس بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آماری تی گروه های مستقل و خی دو مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین متغیرهای مورد بررسی در زنان نابارور و بارور تفاوت معناداری وجود دارد (P<0/05)؛ به نحوی که متغیر های مورد پژوهش یعنی سلامت روان، شادکامی، رضایت زناشویی در زنان بارور بیشتر بود. احساس حقارت و تعارض زناشویی در گروه نابارور بیشتر بود (P<0/05).
    نتیجه گیری
    زنان نابارور به طور کلی در معرض مشکلات روان شناختی جدی تری در مقایسه با زنان بارور قرار داشتند. با توجه به وجود این مشکلات در زنان نابارور، حضور روانشناسان در مراکز تشخیص و درمان ناباروری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، شادکامی، احساس حقارت، رضایت زناشویی، تعارض زناشویی، ناباروری
  • رزیتا ناصری، مهرعلی رحیمی، مریم باباخانی* صفحات 286-290
    تا کنون مطالعات چندانی به بررسی میزان خواب و کنترل وضعیت قند خون در بین بیماران دیابتی نپرداخته است. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان خواب افراد دیابتی و ارتباط آن با سطح هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون ناشتا است. در این مطالعه 101 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفتند که اطلاعات دموگرافیک و میزان خواب در شبان هروز توسط پرسشنامه جمع آوری و آزمایشات قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله نیز با روش های استاندارد انجام شد. در این مطالعه ارتباط آماری معنی داری بین میزان ساعات خواب در شبانه روز و سطح قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله مشاهده نشد اما میزان خواب زیاد سبب افزایش میانگین هر دو آزمایش شد ولی این مقدار از لحاظ آماری معنی دار نبود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان خواب زیاد سبب افزایش سطح قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در افراد دیابتی می شود ولی در مورد خواب ناکافی به طور قطع نمی توان اظهار نظر کرد.
    کلیدواژگان: دیابت، خواب، هموگلوبین گلیکوزیله، قند خون ناشتا
|
  • Fardin Zoghi Maleki, Mohammad Reza Nahaei*, Nasrollah Sohrabi, Laya Rezavand Pages 179-187
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most common Gram negative bacteria involved in nosocomial infections. Presence of Extended-spectrum Beta-lactamases (ESBLs) genes, play an important role in induction of resistance in beta-lactamase producing species to beta lactam antibiotics. Frequency of resistance to these antibiotics is increasing. In this study, antibiotic sensitivity and frequency of ESBLs in Pseudomonas aeruginosa which had been isolated from clinical specimens, was assessed by phenotypic methods.
    Methods
    This study was performed on 200 isolated Pseudomonas aeruginosa from clinical specimens in Imam Khomeini and Imam Reza hospitals, Kermanshah during 2013. Specimens were determined and cultured by standard conventional methods. Antibiotic sensitivity test on 14 antibacterial agents was performed according to CLSI criteria. Then, frequency of ESBLs producing isolates was determined by Combined Disk Test (CDT) and Double Disk Synergy Test (DDST) methods.
    Results
    This study revealed that the highest and lowest resistance rate were against to cefpodoxime (100%) and piperacilin-tazobactam (34%), respectively. Using CDT and DDST methods, 41% of isolates were ESBL positive.
    Conclusion
    Considering high resistance rate of Pseudomonas aeruginosa to majority of antibiotics and increasing frequency of ESBLs producing isolates, we need for infection control criteria and use of appropriate therapeutic protocols according to antibiogram test patterns.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Extended, Spectrum Betalactamases, Antibiotic resistance
  • Farhad Farnodi, Hasan Amiri, Rostam Jalali* Pages 188-197
    Background
    Type 2 diabetes mellitus is one of the psychosomatic disorders that stress playing an important role in causing, severity, and long term situation. The present study conducted to determine the association of personality type A and B to type 2 diabetes mellitus in patients’ referring to diabetes center.
    Methods
    In the descriptive correlation study, 50 diabetic type 2 patients were assigned spontaneously and after matching with healthy persons, the personality type A and B Bortner was completed. SPSS-18 software was used and data analyzed using Pearson correlation and t student.
    Results
    The result showed that there are a significant relationship between personality type A, B and diabetes type 2. However, there was not significant relationship between personality type B and diabetes type 2, but there was a significant relationship between personality type A and diabetes type 2, P<0.05.
    Conclusion
    The result showed that there are a significant relationship between personality type A and diabetes type 2, and the type A personality have a more chance to get diabetes. While with screening by the simple questionnaire we can prevent diabetes type 2.
    Keywords: Personality Type A, Personality Type B, diabetes type 2
  • Ahmad Alipour, Parastoo Abaspour*, Tahereh Ghorbani, Saeed Komasi Pages 195-203
    Background
    The brain laterality is meant to make a difference in the function of both brain hemisphere and may be associated with some components of mental health. Therefore, the aim of this study was to evaluate of empathy, stress, anxiety, and depression in lefthanded and right-handed medical and paramedical students.
    Methods
    The study design is a causal-comparative. The study population included all students of Kermanshah University of Medical Sciences in 2013-2014. The sampling was conducted on a stratified random procedure and 168 people were studied. The research instruments were including Edinburgh handedness inventory, Baron- Cohen scale for empathy quotient, and depression, anxiety, and stress Scale (DASS). Finally, SPSS 20 was utilized to analyze the data using multivariate analysis of variance.
    Results
    The results showed there is only significant differences between the groups in term of emotional reactivity subscale and levels of emotional reactivity is higher in the left-handed group. Similarly, there is significant difference between the left-handed and right-handed groups in term of the rate of anxiety and anxiety levels were significantly higher in the right-handed people. However, there was no difference between the groups in terms of stress and depression.
    Conclusion
    The laterality of the brain hemispheres is a determining factor in the emotional and psychological state of individuals; So that increased emotional reactivity in left-handed people is justified due to the fundamental role of the right hemisphere in expressing emotions. The findings related to anxiety are debatable.
    Keywords: Handedness, empathy, stress, anxiety, depression, students
  • Maziar Jalalvandi, Hosna Noori Tahne, Mahmud Fakhri*, Shabnam Babaee, Moein Askari Pages 204-212
    Background
    Today, using the chemical materials in X-ray films processing has caused some Occupational concerns associated with the darkroom disease all around the world. The darkroom disease is considered as complications triggered by exposure to chemicals which are used for the processing of the X-ray films by the radiographers. So for this purpose, the present research aims to compare the prevalence of the darkroom diseases syndrome between the radiographers and special care nurses in the selected hospitals of Kermanshah University of Medical Sciences, in 2014.
    Methods
    In this case-control study, related data with the darkroom diseases syndrome of 100 radiographers and nurses were collected by using simple sampling and the questionnaire. 50 participants were selected from both the case group and the control group. Then collected data were analyzed by using the SPSS statistical software version 21 and the Chi-square test at a significance level of <0.05.
    Results
    Most of the research units (%71) were female. The radiographer's age mean was 34.4±9.4 and nurses were 29.9±5.8. There was found a significant relationship between the headache (P=0.04), eye irritation (P=0.02) and eye pain (P=0.01) and the type of occupation.
    Conclusion
    In this study, the prevalence of the eye irritation and eye pain were reported higher among the radiographers as compared with the nurses. So the Solutions of personnel safety and awareness improvement to the darkroom disease should be put on the agenda.
    Keywords: Radiographers, Nurses, Syndrome, Darkroom Disease, Headache
  • Yahya Pasdar, Fatemeh Heydarpour, Mitra Darbandi*, Parisa Niazi, Neda Izadi Pages 213-222
    Background
    Iron deficiency anemia is the most common nutritional problem in the world is a complicated and multifaceted economic and social consequence to the community to impose. This study aimed is to determine the prevalence of anemia, iron deficiency and factors that effect on it among female students
    Methods
    The study population was 310 female students of medical science university of Kermanshah that samples were selected randomly from it. The tools of data collection were demographic; Beck, FFQ and WHOQOL-BREEF.5 ml blood was gathered from pioneer samples for determination of blood parameters and was investigated by standard laboratory methods.
    Results
    44% of students had ferritin < 20 (iron deficiency), 9.8% hemoglobin <12 (anemia) and 6.8% of them had hemoglobin <12 and ferritin < 20 (iron deficiency anemia). 26.3% of students were depression. Iron deficiency was significantly associated with the consumption of meat, this is the increase per unit of meat, the chances of an iron deficiency 2.4 times decreased (OR=0.976, CI=0.65-0.94). Ferritin levels were significantly associated with academic success (P=0.04).
    Conclusion
    High prevalence of iron deficiency and iron deficiency anemia in this study can show the imbalance between girl's intake of iron and their needs required further attention to this group.
    Keywords: Anemia, Iron deficiency, Nutrition, Depression
  • Sousan Heydarpour, Elham Zare *, Esmat Mehrabi, Fatemeh Heidarpour, Mitra Kolivand Pages 223-230
    Background
    Fear, anxiety and pain of delivery have the important role in the passing way of the delivery process. Some clear-sighted people believ that threshold of pain differs among ethnic groups. Therefore, this study was conducted to compare primipara’s women perception of pain, fear and anxiety of vaginal delivery among Persian, Kurdish and Turkish women.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 450 primipara’s women selected from general hospitals of Shiraz, Tabriz and Kermanshah city using multistep random-sampling method were assessed. Data collection was done using questionnaire and visual analogue scale of pain (VAS). Data were analyzed using descriptive and analytic statistics (mann-withneyu, Kruskal-wallis) and SPSS.16 software. In this study statistically P<0.05 was significant.
    Results
    The mean of pain severity in primipara’s Persian, Kurdish and Turkish women were (8.24±1.21), (7.01 ±1.98) and (7.82 ±0.79) respectively. Kruskal-wallis test showed that severity of pain was significant amonge three groups. The mean of fear and anxiety in primipara’s Persian, Kurdish and Turkish women were (55.64±14.66), (42.11 ±8.81) and (40.11 ±14.56) respectively and was significantly different amonge three groups. Significant relationship was found between maternal education with childbirth pain perception among Turkish women (P<0.001).Significant relationship was found between maternal jobs with childbirth pain perception among three groups of women.
    Conclusion
    perception of pain severity, fear and anxiety of vaginal delivery was significantly different amonge Persian, Kurdish and Turkish women. It seems that different issues such as cultural, social, mental, environmental and psychological factors affect woman’s perception of labor pain.
    Keywords: perception of labor pain severity, fear, anxiety of delivery, primiparas
  • Sahel Heydarheydari, Mozhgan Khalili, Shokouh Sadeghi* Pages 231-237
    Background
    Mammography is the most sensitive and specific test that is requested for early diagnosis of breast cancer. Psychological disorders during mammography can have adverse effects on women and cause that they have not shown much interest in doing mammography. Therefore, the purpose of present study was to determine the relationship between anxiety and depression with breast cancer screening in women referring to the mammography clinic.
    Methods
    This descriptive analytical (cross–sectional) study was performed on 275 women referring to some of the mammography clinics of Kermanshah city. The data was collected using a questionnaire consisting of a demographic section and a "Beck" anxiety and depression scale. Data analysis was performed using the software SPSS 20. The meaningless level of tests considered as P<0.05.
    Results
    According to the scores obtained by Beck questionnaire, 20% of subjects had moderate anxiety and 21.8% of them had low depression. There was no statistically significant correlation between the history of doing mammography and anxiety and/or depression in women (P >0.05) and other factors such as age, marital status, residency, education. The occupation of women are the most influential parameters on psychological disorders (P <0.05).
    Conclusion
    The results show that the information transfer, notification about breast diseases and the applications of screening mammography are the most effective methods to reduce anxiety and depression, especially in elderly, married, urbanite, low literacy women, and housewives. Thus, providing adequate information to improve the health of patients referring to the mammography clinic is recommended by the medical team.
    Keywords: Anxiety, depression, mammography, breast cancer screening
  • Bahador Ghanbarizadeh, Fatemeh Hadadian, Nader Salari, Behnam Khaledi Paveh* Pages 238-245
    Background
    Nurses must stay awake during the night to provide nursing cares that can causes Sleepiness disorders. It has been shown that Transcutaneous Electrical Acupoint Stimulation (TEAS) as a new method of acupuncture with low side effect and invasion has an appropriate effect to improve the Sleep disorders. The aim of this study was to determine the efficacy of TEAS on Sleepiness disorder of nurses who works in afternoon and night shifts.
    Methods
    in this study 60 nurses (38 female 22 male) who work in afternoon and night shifts in were studied. Sleepiness disorder evaluated by Epworth Sleepiness Scale (ESS). If a person had ESS≥9 was qualify for entrance to study. Patients divided in three groups including acupressure points (Electrical acupoint sstimulation in SP6, H7 and Li4), Sham points and control group with no intervention. For these patients, TEAS was done in 10 sessions (5 minute). Finally, data were analyzed by SPSS 16.
    Results
    Of 60 nurses, 36 nurses (60%) had ESS≥9. There wasn’t any significant difference between ages, sex, marriage and experience with ESS (P>0.05). Also, there is no significant difference in ESS between three groups before intervention (P>0.05). After intervention, there is significant improvement in the all of ESS in the acupressure points group, while in the Sham points and control group there isn’t significant improvement.
    Conclusion
    According to the results of this study, the prevalence of Sleepiness disorder in shift worker nurses is high and screening and treatment of this disorder should be done. The results of this study showed TEAS is an effective, non-invasive and easy method for treatment of Sleepiness disorder in these patients.
    Keywords: Shift work nurses, acupuncture, sleepiness disorder.
  • Mahmud Fakhri, Tahereh Salemi*, Sooma Mahmudian‏, Samira Fatahi, Farshid Amiri, Shirin Gholanbar‏ ‏Zardui ‎ Pages 246-254
    Background
    Hypertension with serious cardiovascular, cerebral, renal complications is an important factor of mortality in the world. Recognizing its symptoms together with its associated signs can be effective in preventing complications of hypertension. For this reason, researchers began the study aiming at surveying initial symptoms of hypertension.
    Methods
    This study was descriptive-analytical and the participants included all patients referring to the special clinics of Kermanshah University of Medical Sciences during the study. Participants were 182 and sampling was based on the availability. A questionnaire was used to collect data. After the collected data were coded, data analysis was performed using SPSS version 16. Chi-square statistical test was used for data analysis.
    Results
    The findings showed that headache, nausea and sleep disorder in patients with hypertension were reported more significantly (P<0.05). Blurred vision was the major symptom observed in staffs as well as the smokers. Also, it revealed that people with family records of hypertension had experienced less blurred vision.
    Conclusion
    Headache, nausea, sleep disorder and blurred vision were the symptoms observed in most hypertensive patients in the study. Therefore, further studies can reveal the symptoms felt when experiencing hypertension and that these symptoms can be introduced to medical authorities as a warning signal.
    Keywords: symptoms, hypertension, Kermanshah
  • Soraya Bilvayea_*Zhale Dezfoolimanesh .Mohammad Rasoul Tohidnia . Sheikhi Fateme Pages 255-260
    Background
    Urinary infections is one of the most prevalent complains among elderly patients. The aim of this study was to assess prevalence and antibiotic susceptibility pattern of bacterial agents isolated from urinary tract infections in hospitalized elderly patients in Imam Khomeini hospital, Kermanshah (2009-2013).
    Methods
    In this cross sectional descriptive study the information of elderly patients who have been admitted to Imam Khomeini hospital were collected from January 2009 to December 2013.The patients were in the age group≥65 year. The study included all the patients who were admitted in the hospital with or missing symptoms of UTI (fever, dysuria…) and urine culture during the study period. 154 out of 262 admitted subjects had inclusive criteria. Demographic data collected using questionnaires and SPSS15 was used for statistical analysis.
    Results
    The prevalence of urinary infection was 19.5%. The most common clinical symptoms were fever and trembling (43.3%). Escherichia coli (70%) was the most frequently isolated organism. The highest resistance were seen against Nalidiclic acid (90%), Ceftriaxon and Cefexime (83.4%). The lowest resistance were seen against Amikacin and nitrofurantoin (16.7%).
    Conclusion
    Our results showed that the most appropriate antibiotic to be used for empirical therapy are Amikacin and nitrofurantoin.
    Keywords: Urinary Tract Infections, elderly, antibiotic resistance
  • Hamideh Ghaderi, Alireza Khatony*, Gholamreza Moradi, Omid Beiki, Mahmod Rahmany Pages 261-269
    Background
    Nosocomial pneumonia is the most common type of infection in intensive care units. This study aimed to compare the efficacy of Chlorhexidine mouthwash 0.2%, 1% sodium bicarbonate and normal saline 0.9% on bacterial colonization of endotracheal tube cuff and the incidence of pneumonia in patients undergoing open heart surgery.
    Methods
    In this clinical trial study, 165 patients undergoing open heart surgery were enrolled and randomly divided into three groups: Chlorhexidine, sodium bicarbonate and normal saline. In each group twice a day, rinsing with mouthwash was given. To determine bacterial colonization, the tube was removed and the number of colonies was counted. At discharge time, patients were evaluated for pneumonia. Data was analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS-20.
    Results
    Mean and standard deviation of bacterial colonization in the Chlorhexidine group was 305×103 ±97 × 103, in the sodium bicarbonate group 330×103 ±110 × 103 and in normal saline Group 358×103 ±104 × 103. The incidence of pneumonia was 3.6% (2 cases) in Chlorhexidine group, 5.5% (3 cases) in group bicarbonate sodium and 9.1 %(5 cases) normal saline group. There were no significant differences among the three groups in term of bacterial colonization and incidence of pneumonia.
    Conclusion
    Every three mouthwashes, have similar effect in reduction of bacterial accumulation around the tracheal tube cuff and rate of pneumonia too. Therefore mouthwash with each of these solutions in cardiac surgical patients is recommended.
    Keywords: oral hygiene, Chlorhexidine, sodium bicarbonate, normal saline, bacterial colonization, Nosocomial pneumonia
  • Sohrab Ehsani ‎, Farid‏ Daneshgar, Reza Pourmirza Kalhori *, Hossien Ashtarian ‎, Mansour Rezaei, Maryam‏ Atabaki Pages 270-276
    Background
    Clients that be hospitalized in intensive care units were not able to protected cornea and eye dry due to keratopathy. The aim of study was to Comparing the effectiveness of three methods of eye care in health of cornea in critically ill patients in Kermanshah intensive care unites 2013.
    Methods
    These clinical trials were done with 96 samples in three. Three methods Care (Polyethylene cover, Artificial tears and liposic gel) randomly performed on one eye of each patient and compared with the opposite eye as control, the other two groups was compared, Whilst the routine care was performed on both eyes of samples. Interventions during the study eyes of patients every day for 5 days by ocular surface disorders and keratopathy tool was created. Analyzed the data using SPSS-16 and chi-square test, ANOVA and Kruskal-Wallis tests were performed.
    Results
    There was no statistical differences between groups in age, gender, case of admit ion, integrity of cornea and level of conciseness. The use of polyethylene cover was significantly more effective than other methods in health of cornea (P=0.001) and general, the results showed that each of the three methods are more effective than routine care intervention wash eyes with normal saline control group (P<0.05).
    Conclusion
    Finding of study suggested the use of nursing and polyethylene cover in patients hospitalized in intensive care with low of conciseness and impaired self-eye care were been able to maintain health of cornea and saline alone is not sufficient to prevent keratopathy.
    Keywords: Nursing, Health of cornea, Kermanshah
  • Jamile Shahverdi, Seyed‏ ‏Mojtaba Ahmadi *, Kheirollah‏ Sadeghi‎, Mitra Bakhtiari‎, Mansour Rezaei, Fateme‏ Veisy‎, Firoze Khamoshi‎ Pages 277-285
    Background
    Infertility and the reactions of people towards it can lead to psychological disorders which have negative effects on the life of young couples. Therefore, this study aims to comparatively analyze the level of mental health, happiness, inferiority feelings, sexual satisfaction and marital conflict in fertile and infertile women in Kermanshah.
    Methods
    This cross-sectional study was done on 100 infertile and 100 fertile women using convenient sampling. The questionnaires used in this study were Scaled-General Health Questionaire-28 (GHQ-28), happiness, inferiority feelings, Enrich Marital Satisfaction Scale (EMS) and Kansas Marital Conflict Scale (KMCS). Running Chi-squared and independent t-tests, the data was analyzed using SPSS-16.
    Results
    The results of this study revealed that there is a significant difference between the studied variables in the fertile and the infertile women (P<0/05). The level of mental health, happiness and marital satisfaction were higher in the fertile women (P<0/001) whereas inferiority feelings and marital conflict were stronger in the infertile women (P<0/05).
    Conclusion
    Infertile women are exposed to more psychological disorders in comparison to fertile ones. Considering such problems of infertile women, it seems necessary for fertility clinics to have some psychologists.
    Keywords: Mental Health, Happiness, Inferiority Feelings, Marital Satisfaction, Marital Conflict, Infertility
  • Rozita Naseri, Mehrali‏ ‏Rahimi, Maryam Baba‏ ‏Khani‎* Pages 286-290
    So far, few studies investigate the correlation of amount of sleep and blood glucose control among diabetic patients. The aim of this study was to determine the correlation of amount of sleep with hemoglobin A1C and fasting blood sugar in diabetic patients. In this study, 101 patients with type 2 diabetes were studied. Demographic data and amount of sleep were collected by questionnaires and hemoglobin A1C and fasting blood sugar (FBS) tests were done by standard methods. In this study, there isn’t significant correlation between amount of sleep and tests including hemoglobin A1C and FBS; but, too much sleeping can increase both tests, however these increasing is not significant. Results of this study shows that too much sleeping can increase hemoglobin A1C and FBS in diabetic patients but in the cases of insufficient sleep cannot be state definitively.
    Keywords: Diabetes, Sleep, hemoglobin A1C, FBS