فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1394)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه ظهیری یگانه، محمد صادق هاشم زاده، احسان ظفری، مهدی تات، محمد نجاراصل، بنت الهدی زهرایی، روح الله درستکار* صفحات 183-189
    سابقه و هدف
    ویروس لارینگو تراکئیت عفونی (ILTV)، از مهمترین عوامل بیماریزا از نظر اقتصادی در صنعت طیور است. ماکیان تنها مخزن اصلی این ویروس به حساب می آیند. این عامل، یک سندرم حاد تنفسی و نسبتا شایع در مرغان تخمگذار و بویژه مرغان مادرگوشتی ایجاد می کند که باعث کاهش تولید تخم مرغ و افزایش تلفات در آنها می شود. با توجه به اینکه در حال حاضر متاسفانه هنوز یک روش سریع، حساس و دقیق برای تشخیص این ویروس وجود ندارد، لذا هدف ما در این پژوهش، ارزیابی و معرفی یک روش دقیق مولکولی با استفاده از تکنیک Real-time PCR و مبتنی بر ژن اختصاصی UL27 ویروس ILT، به منظور تشخیص سریع این ویروس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، پس از تهیه نمونه ویروسی، DNA مربوطه با استفاده از کیت استخراج اسیدهای نوکلئیک از ویروس استخراج گردید. سپس حضور ژن اختصاصی UL27 ویروس، ابتداءا با تکنیک PCR معمولی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و در نهایت با تکنیک Real-time PCR با استفاده از پرایمرها و پروب اختصاصی مربوطه، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    مشاهده قطعه مورد انتظار 96 جفت بازی در آنالیز ژل الکتروفورز، حضور ژن اختصاصی UL27 را در این نمونه های ویروسی تایید کرد و نتایج ارزیابی سنجش Real-time PCRنیز بر روی نمونه های فوق مثبت بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که روش مولکولی Real-time PCRروش مناسبی برای تشخیص سریع و دقیق ویروس لارینگو تراکئیت عفونی، بواسطه ی ردیابی ژن اختصاصی UL27 می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس لارینگو تراکئیت عفونی (ILTV)، Real، time PCR، ژن UL27
  • رضا نجف پور، نادر مصوری *، کیوان تدین، الهه تاج بخش صفحات 190-199
    بورخولدریا مالئی عامل مشمشه و یکی از قدیمی ترین بیماری های عفونی واگیردار و مشترک بین انسان و حیوان است که اغلب تک سمی ها (اسب، الاغ، قاطر و گورخر) را مبتلا می کند. همگام با پیشرفت در مطالعه ژنوم باکتری های بیماری زا در سال های اخیر، روش های مولکولی به منظور مطالعه مقایسه ای و اپیدمیولوژی بورخولدریامالئی توسعه یافته اند. مطالعه حاضر به منظور بهینه سازی روش آنالیز متکی بر واحدهای پشت سر هم تکرار شونده (VNTR) بر پایه چهار لوکوسBM140، BM1367، BM2065 وBM2971 جهت تایپینگ مولکولی بورخولدریامالئی برای اولین بار صورت پذیرفت.
    در این مطالعه، سویه B. mallei Razi 325 به عنوان سویه استاندارد به شماره شناسایی (RTCC 2375) از آرشیو میکروارگانیسم های موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی تهیه شد. طراحی پرایمرهای مورد استفاده در این تحقیق به گونه ای صورت گرفت که اندازه تمام قطعات مورد انتظار در محدوده 750-450 زوج باز باشد که بدین ترتیب شناسایی آن ها در جریان ژل الکتروفورز را آسان تر کند.
    مقایسه توالی جدایه با سویه های مرجع، پلی مورفیسم را در هر 4 لوکوس مورد مطالعه نشان داد.
    شاخص ترین یافته کاربردی این تحقیق، توسعه یک پروتکل واحد PCR بود که هم از نظر اجزا و هم از نظر دما امکان اجرای چهار واکنش متفاوت را به صورت هم زمان در یک دور فعالیت ماشین PCR فراهم کرد. این درحالی است که در روش محققین دیگر از بیش از یک پروتکل برای تکثیر قطعات ژنتیکی مورد نظر استفاده شده است.
    کلیدواژگان: بورخولدریامالئی، لوکوس Bm140، لوکوس Bm1367، لوکوس Bm2065 و لوکوس Bm2971
  • فائزه فرحانی، یحیی تهمتن *، محمد کارگر صفحات 200-208
    مقدمه
    اشریشیاکلی مهمترین عامل ایجاد اسهال گوساله ها درروزهای اول زندگی می باشد.ازمهمترین راهبردهای کنترل وپیشگیری ازاین بیماری واکسیناسیون مادران بارداراست که بواسطه خوراندن آغوز به نوزاد انجام می شود. درمطالعه حاضرپس ازتزریق آنتی ژن کشته باکتریE.coli K99 به حیوان آزمایشگاهی رت، میزان عیار آنتی بادی سرم با روش الیزا مورد بررسی قرارگرفت.
    موادوروش ها
    این پژوهش به صورت تجربی درحیوان آزمایشگاهی رت انجام گرفت. پس ازکشت باکتری در محیط مینکای مایع، با افزودن فرمالین 0.4 ٪ غیر فعال گردید. آنتی ژن حاصل پس از شستشو با PBS و سانتریفیوژآماده ی استفاده گردید. میزان تقریبی آنتی ژن برای تزریق به رت دردودوزCUF/ml 107 و 109 تنظیم گردید. گروه کنترل آنتی ژن را در دو نوبت همراه با اجوانت آلوم به صورت زیرپوستی دریافت کردند. گروه شاهد نیز همه موارد بجز آنتی ژن را دریافت کردند.خونگیری تا هشت هفته صورت گرفت وتیترآنتی بادی در سرم ها تعیین شد.
    یافته ها
    رتهای ایمن شده افزایش تیتر از هفته چهارم تا انتهای هفته هفتم را نشان دادند. میانگین تیترآنتی بادی های سرمی رت های ایمن شده بطورمعنی داری بیشترازگروه شاهدبود(0.05>P). تیتر درگروهی که دوز بالاتری از آنتی ژن رادریافت کرده بودند بیشتر از گروه دیگر بوداما سرعت کاهش عیارآنتی بادی هردو گروه همزمان و در پایان هفته هفتم مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد استفاده از دوز بالاتر آنتی ژن تزریقی باعث افزایش میزان تیتر آنتی بادی و ایمنی پایدار تر می شود وبرای القای پاسخ ایمنی دربدن حیوان کارآمدتربود. این امر بدلیل تحریک بیشتر سلولهای ایمنی بوسیله آنتی ژنهای با دوز بالاتر است.
    کلیدواژگان: فیمبریهK99، اشریشیاکلی، اسهال، گوساله، الیزا
  • مریم رنجبر، محمد گلی، غلامرضا قلمکاری، مصطفی مانیان، محمدرضا مراثی، رضا ندایی نیا* صفحات 209-220
    سابقه و هدف
    غذا به عنوان یک حامل، بسیاری از اجرام عفونی و غیر عفونی را در خود حمل می کند، که در بعضی شرایط رشد عامل بیماری زا را حمایت کرده و به عنوان ناقل فعال عمل نموده و یا تنها نقش ناقل غیر فعال را ایفا می نماید، که دراین صورت عامل عفونت در غذا رشد و به انسان منتقل میگردد. از مهمترین آلوده کننده های مواد غذایی اشرشیا کلی است، که فراوان ترین باکتری بی هوازی اختیاری در مدفوع میباشد. بنابراین شاخص بهداشتی نیز محسوب میگردد. این مطالعه با هدف شناسایی دقیق تر و سریع تر این ارگانیسم انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی– توصیفی بر روی 82 جدایه مورد ارزیابی قرار گرفت. که از این تعداد 48 جدایه اندول مثبت جداسازی گردید. جداسازی بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 2946 و استفاده از محیط های کروموژنیک بصورت مقایسه ای انجام شد. بعد از انجام آنالیز عددی و سایر آزمونها توالی یابی ناحیه 16SrDNA انجام گردید.
    یافته ها
    با توجه به روش ارائه شده در استاندارد ملی ایران روش مذکور دارای 88 درصد صحت و 12 درصد خطا می باشد، که در این بررسی جدایه های اندول مثبت نظیر اشرشیا هرمانی، پروویدنشیا رتگری، کلبسیلا اکسیتوکا، مورگانلا مورگانی توانستند در نتیجه نهایی ارائه شده در استاندارد ملی خطا ایجاد کنند.
    نتیجه گیری
    آنالیزهای انجام شده با استفاده از محیطهای کشت حاوی مواد کروموژنیک نشان داد که با صحت بالاتری میتوان اشرشیا کلی تیپیک را شناسایی کرد. و روشی ساده، سریع و ارزان است.
    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، کروموژنیک، بستنی، 16SrDNA، روش های بهینه سازی
  • مریم فیروزبخت، سعید اکبرزاده کلاهی، غزل لبیکی، حسین عطار* صفحات 221-230
    سابقه و هدف
    افزایش بازده تولید محصول همراه کاهش هزینه های تمام شده، ازجنبه های مهم تحقیقات زیست فناوری است. از آنجا که آنتی بیوتیک هااز نظر مصرف سالیانه، مقام دوم را میان فرآورده های زیستی دارند، پژوهش های بسیاری جهت افزایش تولیداین فرآورده ها صورت گرفته است. این مطالعه با هدف بهینه سازی ترکیبات محیط کشت تخمیر از نظر منبع نیتروژنی، در تولید اریترومایسین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحقیقی بانمونه گیری منظم از متابولیت های تولید شده توسط سویه ساکاروپلی اسپورا اریترا در تهران انجام شده است. پس ازگذراندن مراحل اسپورزایی، بذردهی و تخمیربه بررسی اثراستفاده ازغلظت های مختلف پودر آب پنیر برروی شاخص های مختلف مانند pH، وزن تر زیست توده، تغییرات ریخت شناسی(مورفولوژی) سویه ساکارو پلی اسپورا اریترا پرداخته شده وغلظت اریترومایسین تولید شده باروش طیف نورسنجی(اسپکتروفتومتری) اندازه گیری شده است.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده ازاین پژوهش، بیانگر تاثیر غلظت های مختلف پودر آب پنیر برروی شاخص های تخمیر بوده است. بر طبق نتایج حاصله، استفاده از ترکیب کنجاله سویا و پودر آب پنیر باعث افزایش میزان تولید اریترومایسین، کاهش زمان تخمیر و در نتیجه کاهش هزینه های تولید شده است. غلظت بهینه منبع نیتروژنی درفرآیند تخمیر میکروبی به منظورتولید اریترومایسن g/l54پودر آب پنیر به همراه g/l12کنجاله سویا بدست آمده است.
    نتیجه گیری
    پودر آب پنیر ازجمله منابع ارزان قیمت نیتروژنی است واستفاده ازآن می تواند ضمن کاهش هزینه ها، بازده تولیدرا افزایش داده وجایگزین مناسبی برای سایرمنابع نیتروژنی درابعاد صنعتی گردد.
    کلیدواژگان: اریترومایسین، ساکاروپلی اسپورا اریترا، پودر آب پنیر
  • مسعود حاتمی، نادر بهرامی فر، حبیب الله یونسی* صفحات 231-240
    سابقه و هدف
    پساب برنج یکی از مهم ترین و فراوان ترین پساب های شهری است که روزانه به میزان فراوانی تولید می شود.، علت باربالای مواد آلی می تواند به عنوان گزینه مناسب برای تولید اتانول که در واقع یک سوخت زیستی سازگار با محیط زیست بکارگرفته شود. این مطالعه با هدف بررسی تولید اتانول از پساب برنج با استفاده از فرآیند هیدرولیزآنزیمی و تخمیر توسط قارج آسپرژیلوس نایجر و مخمر ساکارومایسس سرویسیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    جهت بهینه سازی فرآیند هیدرولیزآنزیمی توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر به منظور تولید گلوکز به بررسی تاثیر غلظتهای مختلف پساب با میزان نشاسته اولیه (20، 40، 50، 60 و80) گرم بر لیتر، و منبع نیتروژنی (NH4NO3، NH4SO4 و NH4CL) پرداخته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت 60 گرم بر لیتر و منبع نیتروژنی NH4SO4 بیشترین تاثیر را بر روی گلوکز تولیدی به میزان 84/31 و 27/32 گرم بر لیتر دارند. نتایج بررسی تولید اتانول توسط مخمر ساکارومایسس سرویسیه از پساب هیدرولیز شده با غلظت گلوکز اولیه 4/32 گرم برلیتر نشان داد، بیشترین میزان اتانول تولیدی و بازده آن به ترتیب برابر با51/11 گرم بر لیتر و g ethanol/g total sugar 37/0 می-باشد. همچنین بیشترین میزان وزن خشک سلولی و بازده آن به میزان g biomass98/2 و g CDW/g total sugar14/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوان بودن پساب برنج و همچنین میزان بازده اتانول تولیدی، پساب مورد نظر می تواند به عنوان یک سوبسترای مناسب در تولید اتانول به عنوان یک سوخت زیستی بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: اتانول، پساب برنج، ساکارومایسس سرویسیه، هیدرولیز آنزیمی
  • سیدرسول طیب*، محمد مهدی متقی، بابک خیرخواه صفحات 241-247
    سابقه و هدف
    اسید سیتریک یکی از مهم ترین اسیدهای آلی می باشد که مصرف آن در جهان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هر ساله تقاضای آن رو به افزایش است. این مطالعه با هدف ایجاد شرایط بهینه در مقایسه با روش های معمول، در راستای تولید اسیدسیتریک توسط آسپرژیلوسنایجر صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    برای جداسازی قارچ مورد استفاده در این تحقیق از محیط های مختلف (هوا، خاک، آب و سطح برگ درختان) استفاده و سپس جدایه های توانا و برتر از نظر تولید اسیدسیتریک بر روی محیط اختصاصی چاپ کداکس آگار انتخاب شدند. بهینه سازی شرایط تخمیر، دمای محیط کشت و زمان تخمیر مورد بررسی قرارگرفت. به منظور افزایش بازده تولید، ترکیب SR63 به محیط کشت مایع تخمیری اضافه گردید.
    یافته ها
    در مجموع 10 جدایه از محیط های مختلف به دست آمد که یکی از آنها از نظر تولید اسیدسیتریک نسبت به بقیه عملکرد بهتری داشت. از نظر بهینه سازی بهترین نتیجه در دمای 30 درجه سانتی گراد، زمان 6 روز و استفاده از رقت 0125/ 0گرم بر لیتر از ترکیب SR63 در 5 pH به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تاثیر ترکیب SR63بر بازده تولید اسیدسیتریک با جلوگیری از رشد بیشتر ریسه های قارچ آسپرژیلوس نایجر مورد بررسی قرار گرفت و منجر به تولید اسیدسیتریک بیشتر شد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس نایجر، اسیدسیتریک، ترکیب SR63
  • محمود نجفیان*، بهاره نجفیان صفحات 248-253
    سابقه وهدف
    آفلاتوکسین M1 ازمتابولیت های آفلاتوکسینB1 است ودرشیرحیوانات که باغذای آلوده تغذیه شده باشند یافت می شود. وجود آفلاتوکسین M1درشیر باعث ایجاد مشکلاتی درانسان از جمله سرکوب سیستم ایمنی، ایجادجهش، ناقص الخلقه زایی و سرطان می گردد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه آفلاتوکسین M1درشیرکارخانجات لبنیاتی گیلان درسال1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در سال 1391، بطورتصادفی در فصل های مختلف (هرفصل 5 نوبت) از کارخانجات شیر در استان گیلان نمونه برداری شد. در مجموع 100 نمونه شیر ازپنج کارخانه تهیه گردید. نمونه های مورد نظر از لحاظ غلظت آفلاتوکسین M1 با روش الایزا مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ازبین100نمونه شیر، تنها 11 نمونه دارای آلودگی کمتر از حدمجاز کدکس (50ng/l) بودند. نمونه های فصل زمستان با میانگین 138.00ng/l و فصل تابستان با میانگین 70.92ng/l بترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی را داشتند. از بین این 5 کارخانه، کارخانه (ب) با میانگین سالانه 135.15ng/l و کارخانه (د) با میانگین سالانه 60.90ng/l بترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش اخیر نشان داد میزان آلودگی 89% از نمونه ها بیش از حد مجاز می باشد. با توجه به اینکه آلودگی شیر قادر است مشکلات فراوانی برای سلامت جامعه ایجاد کند، لذا لازم به نظر می رسد شیر و فراورده های آن بصورت دوره ای برای میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 تحت کنترل قرار گیرند. همچنین غذای دام ها باید به گونه ای نگهداری شود که به قارچ های مولد آفلاتوکسین آلوده نگردد.
    کلیدواژگان: گیلان، شیر، آفلاتوکسین M1، الایزا
|
  • Samaneh Ahiriyeganeh, Mohammad Sadegh Hashemzadeh, Ehsan Zafari, Mahdi Tat, Mohammad Najarasl, Bentolhida Zafari, Ruhollah Dorostkar* Pages 183-189
    Background and Objectives
    Infectious Laryngo tracheitis virus (ILTV) is one of the major pathogens in poultry industry, economically. Poultries are the only reservoir of the virus. This agent causes a relatively prevalent and acute respiratory syndrome in laying Hens and in particular in broiler breeder hens, which reduces egg production and increases mortality in them. Since at present, unfortunately, it does not exist a rapid, sensitive and accurate method for detection of the virus yet, so in this research our aim is to evaluate and introduce an accurate molecular method by using real-time PCR technique, based on UL27 proprietary gene of ILTV, in order to diagnose the virus, rapidly.
    Materials and Methods
    In this study, after preparation of viral sample, respective DNA was extracted from virus by using viral nucleic acids extraction kit. Then, the existence of UL27 proprietary gene of the virus was evaluated at first by traditional PCR technique using specific primers and afterwards by real-time PCR technique using specific probe and primers.
    Results
    Obsvervation of expected 96 bp fragment in electrophoresis gel analysis, confirmed the presence of UL27 proprietary gene in this viral samples and the results of real-time PCR assay evaluation were also positive in this samples.
    Conclusion
    This study showed that the molecular method of real-time PCR is the proper method for rapid and accurate diagnosis of ILTV by detection of UL27 proprietary gene.
    Keywords: Infectious Laryngo tracheitis virus (ILTV), Real, time PCR, UL27 gene
  • Reza Najafpour, Nader Mosavari*, Keyvan Tadayon, Elahe Tajbakhsh Pages 190-199
    Background and Objectives
    Glander is one of the important zoonotic diseases that is usually caused in solipeds including horse, donkey, mule, zebra and rarely in human. In the recent years, many molecular methods have been developed in the genome study of the Burkholderia mallei. The present study was aimed to optimize VNTR method on the basis of BM140, BM1367, BM2065 and BM2971 loci in order to molecular typing of B. mallei.
    Materials and Methods
    In this study, B. mallei Razi325 (Razi Type Culture Collection RTCC: 2375) as the standard strain was obtained from the microorganisms archive of the Razi Vaccine and Serum Research Institute. The specific primers were designed for the amplification of fragments in the ranges of 450 to 750 base pairs.
    Results
    The comparision of the sequences between theour isolate and standard strains indicated polymorphism in the 4 loci.
    Conclusion
    The major result of this research is developing of the unit PCR protocol for amplification of the fragments.
    Keywords: Burkholderia mallei, BM140, BM1367, BM2065, BM2971
  • Faezeh Farhani, Yahya Tahamtan*, Mohammad Kargar Pages 200-208
    Background and Objectives
    Escherichia coli is one of the primary etiologic agents for diarrhoea in neonatal calves, and the maternal immunization is an effective protection for the neonates because of feeding with colostrum. This study was aimed to molecular detection of E. coli K99 and evaluation of the serum antibody titers in laboratory animals.
    Materials and Methods
    This study was experimentally carried out on rat to detect the marker genes. First, a Multiplex PCR was applied to detect the Sta, F41 and K99 pathogenic genes. Following growth of E. coli K99 bacteria into Minca broth, the bacteria were inactivated by 0.4% formaldehyde. The antigen was prepared after washing with PBS and centrifugation. The rats were subcutaneously inoculated with inactivated antigen with 107 and 109 CFU/ml in two groups. The control group was inoculated with a suspension containing all ingredients except for the antigen. Rat was allowed to nurse immediately after injection, and blood samples were taken for serum titration for 8 weeks.
    Results
    An increase in the titer of serum antibody was seen after four weeks, and it continued after seven weeks. The antibody titration of rate was significantly higher in the immunized rat group than in the control group. We found good correlation in two groups. There is a grateful increase in antibody titer in group 2 (received 109 CFU/ml antigen) than in group 1 (received 107 CFU/ml antigen), but decreasing rate in the both groups were the same.
    Conclusion
    These findings indicate that the use of killed antigen with high titer preparation containing sufficient antigen and may provide passive protection in animals. This resulted in by stimulation of immune cell due to high dose antigen.
    Keywords: Fimbriae K99, Escherichia coli, diarrhea, Calves, ELISA
  • Maryam Ranjbar, Mohammad Goli, Gholamreza Ghalamkari, Mostafa Manian, Mohammad Reza Meracy, Reza Nedaeinia* Pages 209-220
    Background And Objectives
    Food, as a carrier, carries much of the infectious and non-infectious germs in itself which, in some circumstances, underpins the growth of the infectious germs acting either as active transmitters or playing the role of inactive transmitters which, in this case, the agent of infection growing in food is transmitted to man by means of food. Among the most important contaminators of food materials is Escherichia coli being the most abundant optional anaerobic bacteria in the feces. Therefore, it is counted among the hygienic indices. This study was carried out with the aim of a more precise and quicker identification of such organisms.
    Materials And Methods
    This study, a cross-sectional and descriptive one, was carried out on 82 strains. Out of these numbers, 48 positive indole strains were isolated. The isolation was carried out based on Iran’s national standards and using chromogenic media on a comparative basis. Having conducted numerical analysis and biochemical tests, the researcher carried out thin-layer chromatography and sequencing of 16SrDNA.
    Results
    Considering the presented method in the national standard, the above-mentioned method is 88 percent true and valid bearing a twelve-percent error. In this investigation, the positive indole strain such as Escherichia hermannii, Providencia rettgeri, Klebsiella oxytoca, Morganella morganii developed some errors in the final result.
    Conclusion
    The conducted analyses using culture media containing chromogenic materials showed that the typical Escherichia coli can be identified more accurately since this method is simple, quick and inexpensive.
    Keywords: E.coli, Chromogenic substances, Ice cream, sequencing of 16SrDNA, Optimizing Methods
  • Maryam Firoozbakht, Ghazal Labeiki, Hossein Attar * Pages 221-230
    Background And Objective
    History and Target: Increasing the yield, while reducing costs, is one of the most important aspects of research in biotechnology. Considering the amount of bio products consumed annually, antibiotics stand at second place, and therefore there has been considerable research to increase their production. This study has been done with the aim of optimizing the fermentation medium compounds of nitrogen source.
    Materials And Methods
    In this research study with systematic sampling of metabolites produced by Saccharopolyspora erythraea has been done in Tehran. After sporulation, seeding and fermentation, the role of whey powder on indicators such as pH, percentage of biomass produced and morphological changes in the strain has been studied. Using spectrophotometry, the concentration of the produced erythromycin were examined.
    Results
    The results obtained from this study show the effect of different concentrations of whey powder on fermentation indices. Also, according to the results, the use of soybean meal with whey powder had an impact on the amount of erythromycin produced, duration of fermentation and the production costs. Optimizing concentration source of nitrogen has been 54g/l whey powder with 12g/l soybean meal.
    Conclusion
    Since whey powder is an inexpensive source of nitrogen, can reduce costs, and increase the yield. Therefore, whey powder can be an alternative to other sources of nitrogen in industrial production.
    Keywords: Erythromycin, Saccharopolyspora erythraea, Whey powder
  • Masoud Hatamimanesh, Habibollah Younesi, Nader Bahramifar* Pages 231-240
    Background And Objective
    Rice mill is one of the most important and abundant effluent waste waters that is generated daily frequency. And due to the high starch and organic matter content can be used as alternatives source for ethanol production as an environmental sustainable biofuel. Therefore, the present study examines the ethanol production of rice mill by enzymatic hydrolysis and fermentation process by using Aspergillus niger and Saccharomyces cerevisiae yeast.
    Materials And Methods
    In order to optimize the enzymatic hydrolysis process by Aspergillus niger, the effect of different concentrations of effluent with initial starch concentration(20, 40, 50, 60and80) gl-1, and nitrogen source(NH4NO3, NH4SO4andNH4CL)was studied.
    Results
    The results showed that the among different nitrogen source and starch concentration,(NH4 SO4)and 60gl-1, have the highest influence on glucose production with amount 32.27 and 32.4 gl-1 Respectively. Also the results of ethanol production by saccharomyces cerevisiae of rice mill hydrolyzed, with initial glucose concentration 32.84gl-1, showed that the maximum amount of ethanol production and yield were 11.51gl-1of 0.37 g ethanol/g total sugar, respectively. The highest of cell dry weight and yield2.98 g biomass cell and 0.14 g CDW/g total sugar was observed, respectively
    Conclusion
    In general, due to the abundance of rice mill and Also, the yield of ethanol production of this effluent yield, the rice mill can be used as a suitable substrate for ethanol production.
    Keywords: Ethanol, Rice mill, Saccharomyces cerevisiae, Enzymatic hydrolysis
  • Sayyid Rasool Tayyeb*, Mohammad Mahdi Motaghi, Babak Kheirkhah Pages 241-247
    Background and Objectives
    Citric acid is one of the most important organic acid, which is used wildly in different industries, and this demand has been growing every year. This study was aimed to investigate the optimal conditions for the production of citric acid by Aspergillus niger in the presence and absence of SR63.
    Materials and Methods
    In this study, we used different environmental samples such as air, soil, water and leaves to isolate the fungus. Colonies with the ability to growth on czapek dox agar medium were screened. To increase the production efficiency, SR63 was added to fermentation liquid medium. Also, optimising of fermentation condition, temperature of medium and time of fermentation were examined.
    Result
    Overall, 10 colonies were isolated from different environment, which one of them had the best citric acid production ability in compare to the others. The best result was achieved in 30°c for 6 days into a medium with 0.0125g/L SR63 at pH 5.
    Conclusion
    Regarding the results, SR63 could increase the production of citric acid by inhibition of overgrowth of A. niger fungal thread.
    Keywords: Aspergillus niger, Citric acid, SR63
  • Mahmood Najafian*, Bahareh Najafian Pages 248-253
    Background And Objectives
    Aflatoxin M1 is the metabolite of aflatoxin B1 and is found in milk when lacteal animals are fed with contaminated feedstuff. The presence of aflatoxin M1 in milk causes major disorders for humans. It can have immunosuppressive, mutagenic, teratogenic and carcinogenic effects. The aim of this study was to investigate the occurrence of aflatoxin M1 in milk of dairy factories of Gilan in 2012.
    Material And Methods
    One hundred sample milk of 5 dairy factories of Gilan were prepared. Five samples were collected randomly from each dairy factory in each season of 2012. Then samples were examined for aflatoxin M1 by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) technique.
    Results
    Between these 100 milk samples only 11 samples had contamination less than the limit level of codex(50ng/l). Winter samples with an average 138ng/l and summer samples with an average 70.92ng/l had the most and the least amount of contamination respectively. Between these 5 factories, factories (B) and (D) with yearly average of 135.15 and 60.90ng/l had the most and the least amount of contamination, respectively.
    Conclusion
    The results showed that several samples had over the limit contamination. Serious disorders for public health exist from milk consumption. Thus, milk and milk products have to be controlled periodically for aflatoxin M1 contamination. Also, animal feeds should be stored in such a way that they do not become contaminated. Therefore controlling feed mold pollution is the best method for the prevention of milk and its products being polluted by aflatoxins.
    Keywords: Gilan, Milk, Aflatoxin M1, ELISA