فهرست مطالب

زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس - سال ششم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1394)

نشریه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس
سال ششم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرستو رضایی *، روحا کسری کرمانشاهی صفحات 1-10
    مقدمه
    نانوتکنولوژی می تواند بسیاری از مشکلات زیست پزشکی را حل نموده و سبب تحول در زمینه سلامت و داروسازی شود.کاربرد این صنعت در حذف باکتری های بیماری زا بسیار مورد توجه است. افزایش بیماری های غذایی، همراه با مشکلات اجتماعی و اقتصادی حاصل و پیشرفت مقاومت آن ها به آنتی بیوتیک های مختلف، محققین و داروسازان را به سمت استفاده از نانوتکنولوژی سوق داده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش به بررسی اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره (ساخته شده) وTiO2بر علیه باکتری های بیماری زا با منشا غذا شامل Staphylococcus aureus PTCC 1431 وListeria monocytogenes از طریق تعیین MIC وMBCپرداخته شد.
    نتایج
    نانوذرات نقره ساخته شده با اندازه 103نانومتربا غلظت 1میلی مولار،نانوذرات TiO2با اندازه 21نانومتر با غلظت 1% دارای اثر ضدمیکروبی بر باکتری های Staphylococcus aureus PTCC 1431 وListeria monocytogenes می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر ضدمیکروبی که نانوذرات نقره و تیتانیوم بر علیه باکتری ها با منشا غذا از خود نشان می دهند می توان در جهت کنترل آلودگی های میکروبی مواد غذایی در بسته بندی های ضدمیکروبی موادغذایی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، TiO2، اثرات ضدمیکروبی، Staphylococcus aureus PTCC 1431 وListeria monocytogenes
  • فرشته رحمتی*، امین تشکر، اکبر حیدری، سامان حسینخانی صفحات 10-20
    لوسیفراز حشره شب تاب، یک آنزیم مولد نور است که در زمینه های مختلف بیوتکنولوژی و زیست شناسی مولکولی استفاده می شود. لوسیفراز کاربردهای گسترده ای در بسیاری از حوزه های آنالیز ژنتیکی نظیر ردیابی بیان ژن، سنجش ژن گزارشگر و مطالعات پروتئومیکس نظیر برهمکنش های پروتئین- پروتئین دارد. علیرغم مزیت هایی که این آنزیم دارد، محدودیت هایی نیز در سامانه های مبتنی بر لوسیفراز وجود دارد که مهم ترین آن ها پایداری پایین آنزیم است. یکی از جدیدترین روش هایی که برای حل این مشکل توسعه یافته است، استفاده از حلال های بسا زودگداز(DES) می باشد. یک گروه از حلال های بسا زودگداز از نمک آلی همراه با یک دهنده هیدروژن ساخته می شود که به سبب آن، پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی باعث کاهش نقطه ذوب آن نسبت به هر یک از ترکیبات سازنده می باشد. در تحقیق حاضر، اثرات این حلال را روی ویژگی های سینتیکی آنزیم لوسیفراز Lampyris turkestanicus وحشی و جهش یافته(I232R - E354R/Arg356) بررسی شد. بدین منظور،آنزیم های وحشی و جهش یافته در BL21 بیان گردید و پروتئین های مورد نظر از طریق کروماتوگرافی تمایلی تخلیص و برای مطالعات سینتیکی استفاده شد. در اینجا، از حلال کولین کلراید:گلیسرول به عنوان حلال بسازودگداز استفاده گردید. با توجه به نتایج، پایداری دمایی لوسیفراز وحشی در حلال DES نسبت به جهش یافته بسیار بیشتر است. همچنین، فعالیت باقیمانده هر دو آنزیم وحشی و جهش یافته در حضور حلال DES نسبت به عدم حضور آن بیشتر است.
    کلیدواژگان: لوسیفراز، حلال های بسازودگداز، پایداری دمایی
  • نرجس رمضانی پور، ارسطو بدویی*، عبدالحمید نمکی شوشتری، زهرا کرمی صفحات 20-30
    آمید ها، ترکیباتی سمی، جهش زا و سرطان زا هستند. باکتری های مولد آمیداز با تجزیه زیستی این ترکیبات، موجب حذف یا تبدیل آن ها از محیط زیست می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پتانسیل هیدرولیز بنزآمید توسط سویه های بومی آکروموباکتر جدا شده از فاضلاب شهر کرمان انجام گردید. جداسازی باکتری های هیدرولیز کننده بنزآمید با نمونه گیری از فاضلاب شهر کرمان و استفاده از روش غنی سازی در محیط MM1 با یک درصد بنزآمید و در حضور شناساگر برموتیمول بلو انتخاب شدند. در مجموع 7 سویه باکتریایی هیدرولیز کننده بنزآمید جداسازی گردید. از این بین، 2 سویه به نام های AB37 و FA1 با پتانسیل هیدرولیز بنزآمید، به عنوان سویه های برتر شناخته شدند. در فرآیند بهینه سازی محیط تولید آنزیم، مشخص گردید که گلوکز، پپتون، کلسیم و 0/7 pH تولید آنزیم را در دو سویه افزایش می دهند. گلوکز 3 برابر و کلسیم 6/2 برابر میزان تولید آنزیم در سویه FA1 را افزایش داده اند. پتانسیل هیدرولیز بنزآمید نشان داد که سویه AB37 در زمان 15 ساعت بیشترین هیدرولیز بنزآمید و آمونیاک تولیدی را به میزان 79/1 و 26/1 میلی مولار در غلظت های 2 و 5 میلی مولار بنزآمید دارد. با استفاده از روش های بیوشیمیایی و تعیین توالی ژن 16S rRNA باکتری های جداسازی شده به عنوان آکروموباکتر زایلوکسیدان و آکروموباکتر اسپانیوس شناسایی گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که سویه های جداسازی شده فعالیت قابل توجهی را در هیدرولیز بنزآمید دارند. بنابراین ارزیابی پتانسیل آنزیمی و کاربردی این سویه ها به منظور هیدرولیز بنزآمید از فاضلاب شهری، صنایع و پساب کشاورزی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: جداسازی، آکروموباکتر، بنزآمید، تجزیه زیستی
  • زهرا ابوالقاسمی، رضا درویش زاده*، حمدالله کاظمی، سینا بشارت، مهدی بیات صفحات 30-40
    به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و روابط بین عملکرد و صفات زراعی- مورفولوژیکی در آفتابگردان روغنی، 152 لاین آفتابگردان جمع آوری شده از نقاط مختلف جهان و ایران در محوطه گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با نه تکرار در سال زراعی 1391 مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 14 صفت زراعی و مرفولوژیک شامل: ارتفاع ساقه، قطر ساقه، تعداد برگ، طول پهنک برگ، عرض پهنک برگ، طول دمبرگ، قطر طبق، وزن صد دانه، وزن خشک طبق، وزن خشک دانه در طبق، تعداد روز از کاشت تا گلدهی، تعداد روز از کاشت تا رسیدگی، نسبت مغز دانه به کل دانه و شاخص برداشت اندازه گیری شد. تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف بین ژنوتیپ ها برای تمامی صفات مورد مطالعه در سطح احتمال 05/0 درصد معنی دار می باشد. بالاترین ضریب تغییرات فنوتیپی به ترتیب برای وزن خشک دانه در طبق (30/56)، شاخص برداشت (40/44)، و وزن خشک طبق (44/35) مشاهده شد. همبستگی مثبت و معنی دار بین عملکرد دانه و اکثر صفات اندازه گیری شده مشاهده شد. از میان صفات مورد مطالعه، قطر طبق، نسبت مغز دانه به کل دانه، ارتفاع بوته و تعداد برگ دارای اثرات مستقیم و مثبت با عملکرد دانه بوده و در سطح اول اهمیت قرار گرفتند. با استفاده از تجزیه خوشه ای، ژنوتیپ های مورد بررسی در 4 گروه متفاوت قرار گرفتند. بیشترین فاصله بین ژنوتیپ های دو گروه 3 و4 مشاهده شد.
    کلیدواژگان: آفتابگردان، تنوع ژنتیکی، صفات مرفولوژیک، تجزیه مسیر، تجزیه و تحلیل چند متغیره
  • نجمه احمدپور *، محمدحسین صیادی، مریم قلاحی کپورچالی، محمدرضا رضایی صفحات 40-50
    یون فسفات از جمله آلاینده شیمیایی است که از طریق فاضلاب های شهری و صنعتی و زه آبهای کشاورزی وارد منابع آب های سطحی و زیر زمینی می شوند. هدف از این مطالعه بررسی حذف فسفات از پساب فاضلاب شهری توسط ریزجلبک های کلرلا ولگاریس Chlorella vulgaris و اسپیرولینا پلاتنسیس Spirulina platensis می باشد. به منظور بررسی حذف فسفات، ریزجلبک ها در شرایط آزمایشگاهی به 350 میلی لیتر پساب فاضلاب شهری اضافه و طی دوره های 8 روزه پرورش داده شدند بطوریکه وزن خشک روز اول کلرلا ولگاریس و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب در نمونه ها 02/0 و 05/0 گرم در لیتر بود. طی دوره رشد غلظت فسفات موجود در محلول آبی برای روزهای1، 4، 6 و 8 توسط روش استاندارد (APHA) اندازه گیری و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر Bio spec-1601قرائت گردید. بر اساس نتایج حاصل درصد حذف فسفات توسط کلرلا ولگاریس به ترتیب 65/40، 01/38، 45/24 و21/72 و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب13/20، 01/20، 44/10و 79/42 برای روزهای 1 الی 4، 4 الی 6، 6 الی 8 و 1 الی8 بود. وزن نهایی کلرلا ولگاریس و اسپیرولینا پلاتنسیس به ترتیب 93/3 و 93/1 گرم در لیتر بود و با افزایش رشد ریزجلبک ها فسفات بیشتری حذف می شود. از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که جلبک ها توانایی بالایی در حذف فسفات از فاضلاب دارند و جلبک کلرلا ولگاریس توانایی بیشتری در کاهش فسفات از فاضلاب را دارد و می تواند برای کاهش فسفات در پساب تصفیه خانه های فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آلودگی آب، اسپیرولینا پلاتنسیس، پساب فاضلاب، کلرلا ولگاریس
  • محمودرضا آقامعالی*، فرحناز حسن زاده، حسین غفوری، لیلا جمالزاده، اسدالله محمدی صفحات 50-60
    اخیرا مشتق جدیدی از تیازولیدینون به نام 5- (2 و 4- بیس 4- اتوکسی فنیل آزو) -3- هیدروکسی بنزیلیدین) - 2 و 4 تیازولیدینون (TZD-OCH2CH3) سنتز شده و خاصیت آنتی اکسیدانی آن به اثبات رسیده است. در این تحقیق اثرات ضدالتهابی این ترکیب (TZD-OCH2CH3) و توانایی آن در مهار NF-кB بر روی رده سلولی Raw264.7 بررسی شد. ابتدا سلول ها در محیط حاوی DMEM، FBS و آنتی بیوتیک کشت داده شد و غربالگری سمیت ترکیب مورد مطالعه (TZD-OCH2CH3) با غلظت های (120- 0) میکروگرم بر میلی لیتر انجام گرفت. پس از انکوباسیون سلول ها در 37 درجه به منظور بررسی اثر مهاری ترکیب در دوزهای مختلف آن آزمایش MTT انجام گردید و جذب نمونه ها در طول موج 490 نانومتر توسط دستگاه الایزا ریدر خوانده شد. سپس به منظور بررسی اثر مهاری ترکیب مورد مطالعه بر NF-кB از کیت مربوط به سنجش NF-кB استفاده شد. برطبق آزمایشات غلظت مهار رشد 50 درصد (IC50) سلول های Raw264.7 تیمار شده با TZD-OCH2CH3، 115 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. از طرف دیگر سنجش مهار NF-кB بر روی رده سلولی Raw264.7با غلظت های30 و 60 میکروگرم بر میلی لیتر ازتیازولیدینون، حاکی از مهار این فاکتور التهابی توسط ترکیب فوق می باشد. برطبق مطالعات صورت گرفته، نتایج نشان می دهند که ترکیب مذکور با توجه به مهار NF-кB با 48=IC50 میکروگرم بر میلی لیتر در رده سلولی Raw264.7، دارای اثرات ضد التهابی قابل ملاحظه ای است ومی تواند به عنوان یک عامل شیمی درمانی امیدوارکننده در درمان سرطان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تیازولیدینون، NF، кB، MTT، Raw264، 7
  • فرشید جابری انصاری، زهرا حاجی حسن *، حسن جلیلی صفحات 60-70
    تولید پروتئین های نوترکیب بطورمثال β-NGF با استفاده از میزبان های پروکاریوتی موضوع بسیاری ازمطالعات چنددهه اخیر می باشد. با وجود اینکه محیط های کشت باکتریایی نسبت به محیط کشتهای مخصوص سلول های یوکاریوتی ارزان تر و مقرون به صرفه تر می باشند اما وقتی همین محیط ها در مقیاس های صنعتی استفاده می شوند هزینه گزافی را به شرکت های زیست فناور تحمیل می نمایند. لذا یافتن محیط کشتی ارزان قیمت و دردسترس که باکتری های نوترکیب در آن قادر به رشد و تولید پروتئین های نوترکیب باشند از اهم بسیاری تحقیقات می باشد. درمطالعه حاضر برای اولین بار از مخلوط شیره خرما و عصاره مخمربه عنوان محیط کشتی ارزان قیمت استفاده شد. در بررسی RSM (response surface methodology) از غلظت های مختلف شیره خرما و عصاره مخمر به عنوان منابع کربن و نیتروژن مورد نیاز برای رشد باکتری ها استفاده شد و نشان داده شد که بالاترین میزان رشد در غلظت g/lit 20 و 5 کربن و نیتروژن می باشد. همچنین نشان داده شد که باکتری ها در این محیط علاوه بر رشد، قادر به تولید پروتئین نوترکیب (بطور مثال β-NGF) نیز می باشند.
    کلیدواژگان: شیره خرما، عصاره مخمر، پروتئین نوترکیب، بهینه سازی
  • سولماز سلیمانی، مرتضی یوسف زادی *، سهیلا معین، نرگس امراللهی بیوکی، موسی کشاورز، حامد اصلیان صفحات 70-80
    رادیکال های آزاد، یک یا چند الکترون غیرجفت در اوربیتال خالی دارند که اکسیژن مرکزی آن ها، به عنوان ROS شناخته می شوند. مهار آن ها، برای کاهش سطح استرس اکسیداتیو ارگانیسم، در جلوگیری و درمان برخی بیماری های مزمن و مخرب موثر می باشند. هدف از مطالعه پیش رو، بررسی برخی خواص آنتی اکسیدانی بخش های مختلف توتیای دریایی Echinometra matheai و هم چنین، تعیین میزان ترکیبات پلی فنلی به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی طبیعی می باشد. در مطالعه آزمایشگاهی، عصاره های بافت های مختلف (خار، پوسته، گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیل استات و متانول، براساس افزایش قطبیت جدا گردید. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی هر یک از عصاره ها، با استفاده از روش های قدرت احیاکنندگی، مهار رادیکال آزاد DPPH و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سنجیده شد. هم چنین، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئید نیز به روش اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده، پوسته متانولی و خار متانولی به ترتیب، دارای بیشترین میزان قدرت احیاکنندگی و مهار رادیکال آزاد DPPH می باشند. فانوس-ارسطو اتیل استاتی، خار و گناد ان-هگزانی ظرفیت آنتی اکسیدانی بیش تری نسبت به آسکوربیک اسید به عنوان استاندارد را دارا می باشند. بیشترین میزان فنل و فلاونوئید به ترتیب، در خار متانول 0003/0±0044/0 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره و فانوس ارسطو اتیل استات 7167/0±616/24 میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. نتایج اختلاف معنی داری در سطح احتمال 05/0< p را نشان می دهد. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که می توان توتیای دریایی را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات فعال زیستی طبیعی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا معرفی کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات پلی فنلی، توتیای دریایی، Echinometra matheai
|
  • Pages 1-10
    Introduction
    Nanotecnology could solve most of problem of biomedical and cause improve in health and pharmacology field. Also this industrial cause to eliminate food pathogenic bacteria.increase of food pathogenic bacteria and resistance them to different antibiotics caused usage of nanotechnology by researchr and pharmacologiests.
    Material And Methods
    In this reseach is studied antimicrobial effect of nanoparticles of silver,TiO2 against on food pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus PTCC 1431 and Listeria monocytogenes by determination MIC and MBC.
    Result
    Silver nanoparticle was synthezied with 103 nm of size and consentraion of 1 mili molar,nano TiO2 with 21 nm of size and consentrain of 1% have antimicrobial effect against on Staphylococcus aureus PTCC 1431 Listeria monocytogenes.
    Conclusion
    Since that antimicrobial activity of silver, TiO2 nanoprticles against on food pathogenic bacteria (Staphylococcus aureus PTCC 1431 and Listeria monocytogenes) is proved, is suggested to packaging antimicrobial food.
    Keywords: Silver nanoparticle, TiO2, Antimicrobial effect, Staphylococcus aureus PTCC 1431 Listeria monocytogenes
  • Fereshteh Rahmati *, Amin Tashakor Pages 10-20
    Firefly luciferase is a light generating enzyme, which is used in different fields of biotechnology and molecular biology. Luciferase has found widespread applications in many areas of genetic analysis such as detecting gene expression, reporter gene assay and proteomics studies such as protein-protein interactions. Despite many advantages, there are some limitations in luciferase-based systems, the most important of which is its low stability. One of the newly developed methods to solve this problem is to take advantage of Deep Eutectic Solvents (DES). One group of DESs is those that composed of organic salts with hydrogen donor, due to which, intermolecular hydrogen bonds cause lower melting point in comparison with each of the component. In this study, we investigated the effects of DES on kinetic properties of wild type and I232R - E354R/Arg356 mutant Lampyris turkestanicus luciferases. For this, both enzymes, wild type and mutant, expressed in BL21, the protein of interest purified through affinity chromatography and used for kinetic studies. Here, we used choline chloride: glycerol as DES. According to the results, the wild type luciferase is much more thermostable in DES than I232R - E354R/Arg356 mutant. Furthermore, the remaining activity of both wild type and mutant luciferases are greater in the presence of DES than those in the absence of DES.
    Keywords: Luciferase, Deep eutectic solvents, thermostability
  • Arastoo Badooei Pages 20-30
    Amides are toxic, mutagenic and carcinogenic compounds. Amidase-producing bacteria eliminate or convert these compounds to their correspond acid. This study was carried out to investigation the Benzamide degradation by Achromobacter strains, which isolated from the waste of the city of Kerman. These strains were enriched in MM1 medium with benzamide 1%. The best strains were selected in MM1 agar media sublimentated with benzamide (1%) and bromothymol blue, as pH indicator. In total of 7 benzamide hydrolysing bacteria two of them, AB37 and FA1, were identified as predominant strains. The medium optimization showed that glucose, peptone, Ca2+ and pH 7.0 enhanced enzyme production, compared to the control. Enzyme production was enhanced in the presence of glucose and calcium about 3.0 and 2.6 folds, respectively. Hydrolyzing potential of benzamide by AB37 strain showed that the maximum benzamide hydrolyzing was 1.79 after 15 h of incubation. Based on the biochemical and test 16S rRNA gene approaches these strains were identified as Achromobacter xylosoxidans and Achromobacter Spanius. Results showed that these isolates were able to produce amidase and also were able to degrade benzamide. Therefore, the evaluation of applied potential of these strains for bioremediation of industrial and agricultural wastewater is recommended.
    Keywords: Screening, Achromobacter, Benzamide, Biodegradation
  • Reza Darvishzadeh Pages 30-40
    This study was designed to investigate the genetic diversity and relationships between yield and related traits in oily sunflower lines. 152 sunflower lines collected from different parts of the world were investigated at completely randomized design with nine replications on Urmia University in 1391 under pot conditions. 14 agro-morphological traits including plant height, stem diameter, number of leaves, leaf length, leaf width, petiole length, head diameter, 100 seed weight, head dry weight,, seed yield per plant, number of days from planting to flowering, and number of days from planting to maturity, dehulled kernel to whole kernel and harvest index were measured. Analysis of variance revealed significant differences among genotypes for all studied traits. Among the traits, the highest coefficient of phenotypic variation was observed for seed yield per plant (56.30), harvest index (44.4) and head dry weight (35.44). The results of correlation analysis showed that there is significant and positive correlation between seed yield per plant with most of the studied traits. Results of sequential path analysis revealed that the variables such as number of leaves, dehulled kernel to whole kernel, head diameter, and plant height were arranged as the first-order variables. Cluster analysis subdivided the genotypes into 4 groups. The maximum distance were observed between the genotype from groups 3 and 4 (28.30).
    Keywords: Helianthus annuus L, Genetic diversity, morphological characteristics, multivariate analysis, path analysis
  • Pages 40-50
    Phosphate ions is one of the chemical pollutants that enters to the surface and underground water through municipal, industrial and agricultural wastewater. The aim of this study is to investigate the removal of phosphate from wastewater by Chlorella vulgaris and Spirulina platensis. To this purpose the microalgae added to 350 ml wastewater in lab experiment. In order to evaluate the effect of phosphorus removal, the experiment were performed during 8 days. The initial dry weight of Chlorella vulgaris and Spirulina platensis in wastewater samples were 0.02 and 0.05 g/L, respectively. During the growth period, the concentration of phosphate in aqueous solution were measured on days 1st, 4th, 6th and 8th by APHA standard methods through Bio spec-1601 spectrophotometer. Based on the results, the percentage of phosphorus removal by Chlorella vulgaris was 40.65, 38.0124.45 and 72.21, and by Spirulina platensis was 20.13, 20.01, 10.44 and 42.79 for days 1 to 4, 4 to 6, 6 to 8 and 1 to 8, respectively. The final dry weight of Chlorella vulgaris and Spirulina platensis in wastewater samples were 3.93 and 1.93 g/L, respectively. From this study it can be concluded that the algae are able to remove phosphorus from wastewater and Chlorella vulgaris has higher ability of reducing phosphorus from waste water, and could be good candidate to reduce the phosphate in wastewater treatment.
    Keywords: Chlorella vulgaris, Spirulina platensis, water pollution, wastewater
  • Pages 50-60
    Thiazolidinones are important biological compounds that specified have anticancer and anti-inflammatory properties. Recently a new derivative of thiazolidinones called 5(2,4-bis4-ethoxy phenyl azo-3-hydroxy benzylidene)-2,4 thiazolidinone (TZD-OCH2CH3) synthesized and its antioxidant properties has been proven. Since, anti-tumor compounds can induce apoptosis in cancer cells through inhibition of NF-kB, so in this study, the anti-inflammatory effects of this compound (TZD-OCH2CH3) and its ability to inhibit NF-kB on the cell lines Raw264.7 examined. In this study, at first the cells in medium containing FBS, DMEM and antibiotics were cultured and toxicity screening of the concerned compound TZD-OCH2CH3 study with concentrations (0-120µg/ml) was performed. MTT test was conducted to investigate the inhibitory effect of different doses of the compound after cells incubation at 37°C for 24 hours and absorption of the samples was read by ELISA reader in 490 nm wavelength. Then, to investigate the inhibitory effect of the compound on NF-kB the kit specified to measure NF-kB was used. According to tests of growth inhibition concentration, 50% (IC50) Raw264.7 cells treated with TZD-OCH2CH3, 115 μg/ml was obtained. On the other hand, Measuring inhibition of NF-kB on Raw264.7 with concentration of 30 and 60 µ g/ml thiazolidinone shows the inhibition of inflammatory factor this compound. According to studies, the results show that our concerned compound in cell order Raw264.7 with regard to inhibiting NF-kB with (IC50=48 g/ml) has significant anti-inflammatory effects and can considered be used as a promising chemotherapeutic agent in the treatment of cancer.
    Keywords: thiazolidinone, NF, кB, MTT, Raw264.7
  • Farshid Jaberi Ansari, Zahra Hajihassan*, Hasan Jalili Pages 60-70
    Production of recombinant proteins such as β-NGF using prokaryotic hosts is the topic of many recent researches. However, bacterial cell culture media are cheaper than eukaryotic cell culture media, but in industrial production scale they are not cost effective at all for biotech companies. Therefore, survey to find inexpensive cell culture medium that bacterial cells not only can grow in it but also produce recombinant proteins is very important. In this study, for the first time date syrup and yeast extract mixture was used as an inexpensive medium. In RSM (response surface methodology) studies different concentrations of date syrup and yeast extract were used as carbon and nitrogen sources respectively. The results indicate that the 20 g/lit of carbon and 5 g/lit of nitrogen are optimum for bacterial growth. Also the data show that recombinant bacteria not only can grow but also can produce recombinant proteins such as β-NGF using this synthetic medium.
    Keywords: Date syrup, yeast extract, recombinant protein, Optimization
  • Morteza Yousefzadi Pages 70-80
    Free radicals, having one or more unpaired electrons in the outer orbit, which are oxygen-centred free radicals, sometimes known as reactive oxygen species (ROS). The oxidative stress imposed by ROS plays an important role in many chronic and degenerative diseases. The aim of the present research was undertaken to study the antioxidant activity and polyphenolic content in the different extracts of sea urchin Echinometra mathaei. Different extracts (spine, shell, gonad and aristotol lantern) of sea urchin were isolated by three solvents (n- hexan, ethyl acetate, methanol). Antioxidant activity of extracts was assessed by measured reducing power, DPPH free radical scavenging activity and total antioxidant capacity assays, and compared with the synthetic antioxidant butylated hydroxytoluent (BHT) and Ascorbic acid. Total phenolic and flavonoid contents were measured spectrophotometrically. According to the results of the study, highest the reducing power and free radical-scavenging activity of the methanolic shell and methanolic spine, respectively. In total antioxidant capacity assay, the antioxidant activity of aristotol lantern ethyl acetate, spine and gonad n-hexan was higher as compared to that of the ascorbic acid. The highest total phenol and flavonoid compound content per gram of the methanolic spine were 0.0044±0.0003 mg gallic acid equivalents and 24.616±0.7167 mg quercetin equivalents, respectively. Significant differences were observed at P
    Keywords: Antioxidant activity, polyphenolic compound, sea urchin, Echinometra matheai