فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال ششم شماره 4 (زمستان 1394)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال ششم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید حمیدرضا فیض، فرناد ایمانی، پوپک رحیم زاده *، مسعود محسنی، ثریا نیک نژادی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی بین دو بلوک ترانس آبدومینیس و بلوک ایلئواینگوینال/ ایلیوهیپوگاستریک تحت هدایت سونوگرافی جهت کنترل درد پس از اعمال جراحی هرنی اینگوینال می باشد.
    مواد و روش ها
    88 بیمار که در سال 1392 در بیمارستان رسول اکرم (ص) تحت عمل جراحی هرنی اینگوینال قرار گرفتند، به دو گروه 44 نفری تقسیم شدند، جهت کنترل درد، یک گروه، تحت بلوک ترانس آبدومینیس و گروه دیگر، تحت بلوک ایلئواینگوینال/ ایلیوهیپوگاستریک، تحت هدایت سونوگرافی قرار گرفتند. شدت درد بیماران در وضعیت استراحت در هنگام خروج از ریکاوری، 4، 8، 12 و 24 ساعت بعد از جراحی و در حین راه رفتن در ساعات 24، 36 و 48 پس از جراحی ثبت گردید. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار 22 SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    درد بیماران در وضعیت استراحت و در حال حرکت در گروه ایلئواینگوینال/ ایلیوهیپوگاستریک کمتر از گروه بلوک ترانس آبدومینیس بود که این اختلاف در وضعیت حرکت از نظر آماری معنی دار بود (017/0=p) علاوه بر آن میزان رضایت از بی دردی نیز در گروه ایلئواینگوینال/ ایلیوهیپوگاستریک به طور معنی داری بیشتر از گروه بلوک ترانس آبدومینیس بود. تعداد دفعات تجویز مخدر پس از عمل جراحی در بین دو روش با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می شود که برای کنترل درد پس از جراحی هرنی اینگوینال، بلوک ایلئواینگوینال/ ایلیوهیپوگاستریک تحت هدایت سونوگرافی مناسب تر از بلوک ترانس آبدومینیس می باشد.
    کلیدواژگان: بلوک ترانس ابدومینیس، بلوک ایلئواینگوینال تحت هدایت سونوگرافی، جراحی هرنی اینگوینال، ایلیوهیپوگاستریک
  • علیرضا ماهوری، ابراهیم حسنی *، نازلی کرمی، مریم نجفی صفحات 9-15
    زمینه و هدف
    درد گلو، سرفه و خشونت صدا از شایع ترین عوارض بعد از عمل در بیمارانی هستند که بیهوشی عمومی با لوله گذاری داخل تراشه داشته و ممکن است برای بیماران بیشتر از درد بعد از عمل آزار دهنده باشند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر لوبریکاسیون کاف لوله تراشه با ژل لوبریکانت محلول در آب بر روی گلودرد و خشونت صدای بعد از عمل می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی، 80 بیمار با طبقه بندی انجمن بیهوشی امریکا 1 و 2 کاندید اعمال جراحی انتخابی تحت بیهوشی عمومی با لوله گذاری داخل تراشه، در دو گروه شاهد و مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. معیار دیداری درد گلو و شیوع خشونت صدا در دو گروه در ساعات 1، 12 و 24 ساعت بعد از عمل بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین شدت درد گلو در گروه کنترل بعد از یک ساعت برابر 1/2±3/3 و در گروه مطالعه برابر 4/1±1/1 بود(001/0=p) میانگین شدت درد گلو 12 ساعت بعد در گروه کنترل2±3/2 و در گروه مطالعه برابر 06/1±55/0 بود(001/0=p) میانگین شدت درد گلو 24 ساعت بعد از عمل در گروه کنترل برابر 4/1±05/1 و در گروه مطالعه برابر 64/0±27/0 بود (001/0=p). در هیچکدام از بیماران دو گروه خشونت صدا دیده نشد.
    نتیجه گیری
    آغشته کردن کاف لوله تراشه با ژل محلول در آب قبل از بیهوشی از شدت گلو درد بعد از عمل می کاهد.
    کلیدواژگان: لوله گذاری داخل تراشه، عوارض جانبی، لوبریکاسیون، فارنژیت، جلوگیری و کنترل، عوارض بعد از عمل
  • مسعود محسنی، علی خطیبی *، آزاده امامی، عاطفه قنبری، بهناز کریمی، علی قاجار صفحات 16-25
    زمینه و هدف
    درمان بیماران مبتلا به اختلالات شدید روان پزشکی به کمک الکتروشوک و تحت بیهوشی عمومی منجر به تحریک سیستم عصبی اتونوم و عوارض همودینامیک می گردد. برخی صاحب نظران معتقدند جهت به حداقل رساندن این عوارض به ویژه برادیکاردی یا آسیستول یکی از روش ها پیشگیری به کمک تجویز داروهای آنتی کولینرژیک قبل از اعمال شوک می باشد. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه اثرات پیش درمانی با هیوسین، آتروپین و دارونما در بیماران تحت الکتروشوک بر ثبات همودینامیک، زمان ریکاوری و عوارض الکتروشوک انجام شد.
    مواد و روش ها: 60 نفر از بیماران کاندید درمان به روش الکتروشوک به طور تصادفی به سه گروه تقسیم و تحت پیش درمانی با آتروپین یا هیوسین یا دارونما قرار گرفتند. روش بیهوشی در هر سه گروه یکسان بود و قبل و بعد از اعمال شوک الکتریکی ضربانات قلبی و فشارخون و بروز آریتمی در فواصل زمانی مشخص ثبت شد. عوارضی چون آژیتاسیون و ترشح بزاق و طول زمان لازم برای ریکاوری در آنها ثبت شد. و سه گروه از نظر این متغیرها مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تاکیکاردی پس از پیش درمانی در گروه های دریافت کننده هیوسین و آتروپین به طور معنی داری از گروه دارونما بالاتر بود. که به طور خاص گروه هیوسین در دو زمان بعد از پیش درمانی و بلافاصله بعد از شوک نسبت به گروه آتروپین تاکیکاردی بیشتری داشتند. فشارخون شریانی در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت. در هیچ گروهی برادیکاردی شدید یا آسیستول مشاهده نشد. ترشحات بزاقی در دو گروه دریافت کننده هیوسین و آتروپین کمتر از دارونما بود. این دو دارو تاثیر معنی داری بر بروز آریتمی یا آژیتاسیون یا زمان لازم برای ریکاوری نداشتند.
    نتیجه گیری
    تجویز پیش دستانه آنتی کولینرژیک ها به ویژه هیوسین بوتیل بروماید قبل از الکتروشوک ترشحات بزاقی را کاهش داده و تاثیری بر آژیتاسیون و زمان ریکاوری ندارد اما از طرف دیگر تاکی کاردی ناشی از اعمال شوک را تشدید می کند بنابراین استفاده روتین از آنها قبل از اعمال الکتروشوک با هدف جلوگیری از برادیکاردی یا آسیستول احتمالی توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: الکتروشوک، هیوسین، آتروپین، همودینامیک
  • مهرداد مکرم دری *، محمد کاظم رضایی حسین آبادی صفحات 26-32
    زمینه و هدف
    این تحقیق جهت تعیین میزان تاثیر مثبت اولتراسونوگرافی بر شروع و طول مدت اثر بی دردی بعد از جراحی شکستگی تنه فمور انجام شده است
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1393-1392 به صورت کارآزمایی بالینی روی 48 بیمار با شکستگی تنه فمور که کاندید تعبیه پلاک بودند انجام شد. بیماران به دو گروه 24 نفره تقسیم شدند. یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری 16 spss و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقادیر(05/0 P <) معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    زمان شروع اثر در روش دستگاه محرک عصب و اولتراسونوگرافی هم زمان، سریع تر از بیمارانی بود که به روش دستگاه محرک عصب به تنهایی تحت بلوک عصب فمورال قرار گرفتند. طول مدت بی دردی در روش دستگاه محرک عصب و اولتراسونوگرافی هم زمان بیشتر از بیمارانی بود که به روش دستگاه محرک عصب به تنهایی تحت بلوک عصب فمورال قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    هدایت سوزن تحت اولتراسونوگرافی برای بلوک عصب فمورال با میزان بالاتری از موفقیت بلوک عصبی، زمان شروع اثر سریع تر، و طول مدت بی دردی طولانی تر همراه است.
    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، دستگاه محرک عصب، بلوک عصب فمورال
  • صدیقه فرضی، صبا فرضی، نصرالله علیمحمدی *، اعظم مولادوست صفحات 33-45
    زمینه و هدف
    یکی از اهداف پرستاری ارایه مراقبت ایمن، پیشگیری از آسیب و ارتقاء سلامت بیماران است. در بخش های مراقبت ویژه ایمنی بیماران به دلایل متعدد از جمله خطای دارویی به مخاطره می افتد. این مطالعه با هدف شناسایی خطاهای دارویی پرستاران، گزارش دهی آن ها و ارایه راهکارهای پیشگیرانه از دیدگاه پرستاران در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی تحلیلی در سال 1394 انجام گردید. نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل 235 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. داده ها با استفاده از پرسش نامه پنج قسمتی (اطلاعات دموگرافیک، ماهیت خطای دارویی، عوامل موثر در بروز خطای دارویی، پیامد خطای دارویی و راهکارهای پیشگیری از خطا) گردآوری شد. از مشارکت کنندگان خواسته شد تا عوامل دخیل در خطای دارویی، پیامد خطای دارویی و راهکارهای پیشگیری از آن را شناسایی نمایند.
    یافته ها
    از 300 پرسش نامه ارسالی به جامعه مورد مطالعه، تعداد 235 پرسش نامه برگشت داده شد (3/78%). 80% از مشارکت کنندگان اذعان داشتند که طی یک ماه گذشته دچار خطای دارویی شده اند و بیشترین عامل به ترتیب، بارکاری زیاد (2/67%)، دستورات دارویی ناخوانا (2/56%) و آماده کردن دارو بدون چک دوباره (3/38%) بود. بیشترین خطای دارویی نیز در بخش های مراقبت های ویژه کودکان و بزرگسالان رخ داده بود. در 1/47% موارد خطا دارای اثر جزئی و در3/5% موارد خطا منجر به طولانی شدن مدت بستری بیمار شده بود. 28% مشارکت کنندگان خطا را گزارش نکرده بودند و 5/58% علت کتمان خطا را ترس از بدتر شدن موضوع و 1/27% ترس از سرزنش و نکوهش مسئول بخش ذکر کردند. گزارش دهی در پرستاران مرد بیشتر بود. بیشترین گزارش دهی در شیفت صبح صورت گرفته بود. مشارکت کنندگان، پایش مداوم پرستاران از نظر رعایت قانون پنج صحیح (7/87%) را مهم ترین راهکار پیشگیری از خطای دارویی عنوان کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بیشترین علت بروز خطای دارویی مشارکت کنندگان در مطالعه، بارکاری زیاد و دستورات دارویی ناخوانا بود، بنابراین پیشنهاد می گردد مراکز مراقبت سلامتی با تعدیل شرایط محیط کاری پرستاران از قبیل رعایت نسبت صحیح پرستار به بیمار، فراهم نمودن زیرساخت لازم جهت نسخه نویسی کامپیوتری و برقراری سیستم گزارش دهی مناسب در راستای پیشگیری، کاهش خطای دارویی و ارتقاء ایمنی بیمار گام بردارند.
    کلیدواژگان: خطای دارویی، ایمنی بیمار، پرستار، گزارش دهی، بخش مراقبت ویژه
  • شهاب الدین باقری *، صدرالدین شجاع الدین، عین الله نادری، سید حسین حسینی، محمدرضا نیکو صفحات 46-55
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت زانو شایع ترین بیماری مفصلی است. ضعف عضلات دورکننده ران در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو گزارش شده است. هدف این مطالعه مقایسه دو روش درمانی، تقویت عضلات دور کننده چهارسر ران و تقویت چهار سر ران به تنهایی بر درد و عملکرد زنان مبتلا به استئوآرتریت زانو است.
    مواد و روش ها
    34 آزمودنی به طور تصادفی در گروه هیپ یا گروه چهار سر ران قرار گرفتند. گروه هیپ تمرینات تقویتی عضلات دورکننده و چهارسر ران انجام دادند، در حالی که گروه چهارسر فقط تمرینات تقویتی عضلات چهارسر (3 بار در هفته و مدت 8 هفته) انجام می دادند. درد با مقیاس رتبه بندی عددی و عملکرد زانو با ومک، آزمون تعادل یک پا و آزمون TUG قبل و بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون آماری تحلیل واریانس اندازه های تکراری، آزمون تی همبسته برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در میانگین نمرات متغیرهای درد، عملکرد حرکتی، تعادل در هر دو گروه و اجرای عملکردی TUG در گروه هیپ قبل و بعد از مداخله تمرینی اختلاف معنی دار مشاهده شد (05/0P<). مقایسه میانگین نمرات TUG گروه چهارسر نشان داد که بین این نمرات، قبل و بعد از مداخله تمرینی اختلاف معنی دار مشاهده نشد (05/0P>). نتایج آزمون تحلیل واریانس اندازه های تکراری نشان داد میانگین نمرات متغیرهای درد، تعادل و آزمون عملکردی TUG گروه هیپ به طور معنی داری بهتر از گروه چهاسر بود (05/0P<) اگرچه در شاخص عملکرد حرکتی این میزان از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    تقویت عضلات دور کننده چهارسر ران در کاهش درد، بهبود عملکرد، تعادل و اجرای عملکردی زنان مبتلا به استئوآرتریت زانو موثرتر از تقویت عضلات چهارسر ران به تنهایی بود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، عضلات دور کننده ران، تمرین درمانی
  • محمدعلی نظری، تورج هاشمی، سید مجتبی یاسینی، حمید میرحسینی * صفحات 56-65
    زمینه و هدف
    اصطلاح افیون، اشاره بر مواد طبیعی و صناعی دارد که فعالیتی شبیه مرفین دارند. مواد افیونی آثار مضعف سیستم عصبی مرکزی و ضد درد داشته و به دلیل ایجاد لذت و سرخوشی، متعاقب درمان نیز ممکن است منجربه تکرار مصرف توسط فرد معتاد شوند. هدف از این مطالعه بررسی رابطه عود مصرف مواد و تحریک الکتریکی غیرتهاجمی مغزی به دنبال درمان اعتیاد به روش سم زدایی فوق سریع می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو گروهی و دوسویه کور است که برروی 40 بیمار منتخب درمان اعتیاد از طریق سم زدائی فوق سریع انجام شد. بیماران طی سه نوبت تحت تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای قرار گرفتند. عود اعتیاد در سه زمان شامل دو هفته، یک و سه ماه پس از سم زدایی با انجام آزمایش نواری اعتیاد و مصاحبه روان پزشک بررسی شد. اطلاعات پس از جمع آوری با نرم افزار آماری SPSS20 و استفاده از مدل رگرسیون لجستیک ترتیبی با انتخاب گروه درمانی به عنوان متغیر پیشگو به همراه سایر متغیرها تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تمامی افراد مذکر و میانگین سنی گروه مداخله 11 /2±25 و کنترل 71/1±26 سال بود. گرچه مداخله در کوتاه مدت مفید به نظر می رسید و میزان عود طی دو هفته اول کمتر بود اما نهایتا اختلاف میزان عود گروه ها معنی دار نبود(931/0=p) و در میان سایر عوامل تنها وضعیت تاهل موثر است(05/0>p)
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از عدم تاثیر طولانی مدت تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر عود اعتیاد پس از درمان به روش سم زدائی فوق سریع است.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای، عود اعتیاد، اعتیاد به مواد مخدر
  • سمانه سبزعلیزاده، حمید رواقی *، مسعود صالحی، وحید دلشاد صفحات 66-76
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ یکی از عوارض ناخوشایند پس از اعمال جراحی است، که در بیشتر از 30% بیماران رخ می دهد. از آنجا که داروهای آنتاگونیست سروتونین کاربرد وسیعی در پیشگیری از بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل دارند، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی دو داروی این گروه یعنی اندانسترون و پالنسترون انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مرور نظام مند به همراه متاآنالیز می باشد. جستجو در پایگاه های مرور کاکرین، پاب مد، کلینیکال کی، سی آر دی به روی مقالات کارآزمایی بالینی تصادفی که دو داروی پالنسترون و اندانسترون را از نظر بروز تهوع و بروز استفراغ در بیماران تحت اعمال جراحی با بیهوشی عمومی مورد مقایسه قرار داده بودند، انجام گرفت و در انتها، 8 مطالعه وارد متاآنالیز شد. در برآورد خطر کلی، خطر نسبی محاسبه و جهت تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری STATA13 استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد نمونه ها در تمامی مقالات 739 بیمار بود، که بررسی بروز تهوع و استفراغ تا 24 ساعت پس از عمل در حالت اثرات ثابت بر روی 389 نفرانجام گرفت. تحلیل نتایج بین 0 تا 24 ساعت نشان داد که پالنسترون موجب کاهش50% بروز تهوع و کاهش 79% بروز استفراغ نسبت به اندانسترون می شود(001/0=p).
    نتیجه گیری
    تحلیل نتایج مربوط به اثربخشی داروی پالنسترون و اندانسترون در 24 ساعت پس از اعمال جراحی با دوز 075/0 میلی گرم پالنسترون در برابر 4 میلی گرم اندانسترون نشان داد که پالنسترون اثربخشی بیشتری در کاهش بروز تهوع و بروز استفراغ در بیماران نسبت به اندانسترون دارد.
    کلیدواژگان: اندانسترون، پالنسترون، تهوع و استفراغ بعد از عمل، بیهوشی عمومی
  • فرناد ایمانی *، پوپک رحیم زاده، کریم همتی صفحات 77-82
    زمینه و هدف
    درمان درد سرطانی یک مشکل عمده برای پرسنل بهداشتی درمانی است. یکی از مهمترین جنبه های درد سرطانی، ارایه مراقبت های تسکین بخش به بیماران است. امروزه مطالعات مختلفی اثربخش بودن پچ پوستی فنتانیل را نشان داده اند. پچ پوستی فنتانیل ممکن است با عوارض ذیل همراه باشد: خواب آلودگی، گیجی، خارش، مشکلات تنفسی شدید و تهدید کننده حیات و اسهال. این عوارض عمدتا در 72 ساعت اول و هر زمانی که دوز دارو افزایش پیدا کند دیده می شوند.
    معرفی بیمار: در این مقاله ما به معرفی سه بیمار می پردازیم که دچار اسهال شدید متعاقب مصرف پچ فنتانیل پوستی شدند و این در حالی است که هیچ کدام از عوارض شایع مرتبط با دارو در 72 ساعت اول دیده نشدند.
    کلیدواژگان: پچ فنتانیل، عارضه ناشایع، بیمار سرطانی
  • محمد حقیقی، عباس صدیقی نژاد *، محسن مردانی کیوی، زهرا زری دوست، بهرام نادری نبی، کاوه میر مظفری، علی کریمی صفحات 83-88
    زمینه و هدف
    استئوژنز ایمپرفکتا یک بیماری اتوزومال غالب بافت هم بند غیر شایع با درگیری در ساخت کلاژن نوع 1است. این مقاله گزارش مورد مبتلا به استئوژنز ایمپرفکتا کاندید جراحی ساق پا، که به دنبال اجرای ناموفق بی حسی نخاعی، تحت بیهوشی عمومی با استفاده از ماسک حنجره ای قرار گرفت. اداره بیهوشی بیمار بدون مشکل و به خوبی صورت پذیرفت.
    معرفی بیمار: بیمار آقای 45 ساله، با وزن 35 کیلوگرم و قد 132 سانتی متر مورد شناخته شده استئوژنز ایمپرفکتا بوده است که کاندید جراحی پلاک گذاری ساق پای چپ به دنبال شکستگی بوده است و تا کنون به دلیل مشکلات استخوانی قادر به راه رفتن نبوده است. به علت آناتومی خاص فک تحتانی و جلوزدگی آن، وضعیت نامناسب مهره های کمری به دلیل انحنای شدید ستون فقرات و محدودیت در دراز کشیدن، کاندید انجام بیهوشی موضعی به شیوه بی حسی نخاعی شد که متاسفانه موفقیت آمیز نبود. پس از آن بیهوشی عمومی با روش نگهدارنده وریدی و حفظ راه هوایی با ماسک حنجره ای انجام شد که بدون عارضه و با موفقیت بود و بیمار بعد از جراحی کاملا هوشیار با حال عمومی خوب به ریکاوری منتقل شد و بعد از سه روز از بیمارستان مرخص شد.
    کلیدواژگان: استئوژنز ایمپرفکتا، شکستگی استخوانی، بیهوشی عمومی
|
  • Seyed Hamidreza Faiz, Farnad Imani, Poupak Rahimzade *, Masood Mohseni, Soraya Niknezhadi Pages 1-8
    Aims and
    Background
    The purpose of this study was to compare ultrasound-guided ilioinguinal/iliohypogastric nerve block and transversus abdominis plane block for postoperative pain control after open inguinal hernia repair.
    Materials And Methods
    88 patients undergoing open inguinal hernia surgery in Rasoul e Akram Hospital were randomly assigned into two groups. One group received ultrasound-guided ilioinguinal/iliohypogastric nerve block and the other received transversus abdominis plane (TAP) block. Patients were monitored for visual analogue scale (VAS) scores at rest, in recovery, at 4, 8, 12,and 24h postoperatively, and also during walking at 24, 36 and 48h after surgery. The data was then analyzed using SPSS 22 software
    Findings
    VAS pain scores were lower in ilioinguinal group than TAP block group both at rest and during movement. The difference was statistically significant during movement (p=0.017). In addition, analgesic satisfaction was significantly greater in the ilioinguinal group than the TAP block group (Mean score 2.43 vs. 1.84, p=0.001). Postoperative narcotic requirements was not statistically different between the two groups.
    Conclusion
    This study suggests that ultrasound-guided ilioinguinal/iliohypogastric nerve block provided better pain control than transversus abdominis plane block after open inguinal hernia repair.
    Keywords: ultrasound, guided ilioinguinal, iliohypogastric block, transversus abdominis plane block, pain control, inguinal hernia surgery
  • Alireza Mahoori, Ebrahim Hassani *, Nazli Karami, Maryam Najafi Pages 9-15
    Aims and
    Background
    Sore throat, cough and hoarseness of voice are common postoperative complications in patients who undergo tracheal intubation for surgical procedures and such complications can be distressing to the patients even more than postoperative pain. The aim of this study was to determine the efficacy of the endotracheal tube cuff lubrication with lubricant jell before intubation on postoperative sore throat and hoarseness.
    Materials And Methods
    In a prospective, randomized, double blind, controlled clinical trial, eighty ASA class I and II patients undergoing elective surgeries under general orotracheal anesthesia were randomized into two groups: water soluble gel, and control groups. Visual analogue scale (VAS) for sore throat and the incidence of hoarseness in each group at the end of general anesthesia and at 1, 12, and 24 h after operation were evaluated.
    Findings
    : Main VAS scores for sore throat 1 h after anesthesia were 3.30± 2.11 cm in the control group and 1.10 ± 1.48cm in the lubricated group.(p=0.0001) VAS scores 12 h after operation were 2.3 ± 2 cm in the control group and 0.55 ± 1.06 cm in the lubricated group.(p=0.001). VAS scores 24 h after operation were 1.05 ± 1.41 cm in the control group and 0.27 ± 0.64 cm in the lubricated group.(p=0.001) However, there was no hoarseness among the groups.
    Conclusion
    Tracheal tube cuff lubrication with a water-soluble gel before anesthesia reduces severity of sore throat.
    Keywords: Intubation Intratracheal, adverse effect, Lubrication, Pharyngitis, prevention, control, Postoperative complication
  • Dr Masood Mohseni, Dr Ali Khatibi *, Dr Azadeh Emami, Dr Atefe Ghambari, Dr Behnaz Karimi, Dr Ali Ghajar Pages 16-25
    Aims and
    Background
    Electroconvulsive therapy (ECT) as a method of treatment in severe psychological disorders results in autonomic system stimulation and hemodynamic complications. To relieve these complications especially severe bradycardia and asystole, some authors usually premedicate patients with anticholinergic drugs. The aim of this study was to determine and compare the effects of premedication with hyoscine, atropine and placebo on hemodynamic stability and recovery time in patients treated with electroconvulsive therapy.
    Materials And Methods
    Sixty patients scheduled for ECT were randomly allocated to 3 equal groups. Anesthesia method was the same among the three groups. Blood pressure and heart rate and any cardiac arrhythmias were recorded before, during and after ECT at predetermined intervals. Complications such as time interval to recovery, salivation volume, and any agitation upon recovery were recorded. These variables were compared between the three groups.
    Findings
    Tachycardia was significantly more prevalent in two groups pre-medicated with anticholinergics especially at two intervals in patients receiving hyoscine: after premedication and immediately after the shock(p<0.05).Arterial blood pressure was not significantly different among the groups. Severe bradycardia or asystole were not seen in any groups. Salivary secretions were significantly decreased in both atropine and hyoscine groups compared to placebo (p<0.003). There was no difference between 3 groups in regards to agitation, arrhythmia and recovery time.
    Conclusion
    Premedication with anticholinergics before ECT especially hyoscine butyl bromide potentiates tachycardia and decreases salivation but has no significant effect on agitation and recovery time. So we do not recommend routine anticholinergic administration before ECT to prevent any probable bradycardia or asystole.
    Keywords: Atropine, Hyoscine butyl bromide, Electro Convulsive Therapy, Hemodynamic
  • Doctor Mehrdad Mokaram, Dori *, Doctor Mohammad Kazem Rezaei Hosein Abadi Pages 26-32
    Aims and
    Background
    New standards have been developed for pain management in the recent years, and many focused on perioperative pain management to reduce complications during and after the surgery. This study has been designed to determine the impact of ultrasonography on the onset and duration of the analgesia by femoral nerve block after isolated femoral fracture surgery.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial 48 patients with femoral fracture candidate for plate fixation surgery were randomly enrolled into two groups of 24(nerve stimulator and ultrasonography combined with nerve stimulator). The results were analyzed with SPSS 16 software. P value <0/05 was considered significant.Finings: The mean onset time of analgesia for nerve stimulator group was 6.375 minutes and for Nerve stimulator with ultrasonography it was 4.333 minutes. Considering the P _ value which was <0.001 for the onset of analgesia, commence of analgesia in ultrasonography group was significantly earlier. The mean duration of analgesia in nerve stimulator group was 299.16 minutes and for ultrasonography with nerve stimulator it was 377.5 minutes (p<0.001) so long-term analgesia was improved with adding ultrasonography to nerve stimulator.
    Conclusions
    Ultrasonography improved femoral nerve block efficacy in different aspects such as successful block, time of onset and duration of analgesia.
    Keywords: ultrasonography, nerve stimulator devices, femoral nerve block
  • Sedigheh Farzi, Saba Farzi, Nasrolah Alimohammadi *, Azam Moladoost Pages 33-45
    Aims and
    Background
    The important goals of nursing are to provide safe care, prevention of injury and health promotion for patients. The patient's safety is disturbed in intensive care unit for various reasons including medication errors. This study aimed to identify medication errors, to report them and finally to provide preventive Strategies from the perspective of nurses in intensive care units.
    Materials And Methods
    This Descriptive-Correlational study was conducted in 1394.The sampling was census consisting of 235 nurses working in intensive care units of educational hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. Data collection was performed using a five-part questionnaire (Demographic features, nature of medication errors, its Contributing Factors, the Consequence, and errors preventive strategies). Participants were asked to identify factors involved in medication errors, consequence of medication errors and strategies to prevent it.
    Findings
    300 questionnaires were sent to the population study, and 235 questionnaires were returned (78/3%).80% of participants said that they have been experiencing medication errors over the past month. The most causes of medication errors in order were high workload (67/2%), illegible medication orders (56/2%) and preparing the medication without double checking (38/3%). Most medication errors were related to the PICU and ICU. In 47/1%, the error had a minimal adverse effect and in 5/3% error led to prolonging hospitalization of the patient. 28% of participants did not report the error and 58/5% of them said they were frightened of being known as troublemaker, and 27/1% were afraid of blame and criticism from the head nurse due to their fault. Male nurses were more among the reporting nurses.Most reporting was done in the morning shift. Participants mentioned the continuous monitoring of nurses adherence to the "5 Right" rule (87/7%) as the most important preventive strategy.
    Conclusions
    Considering the most common causes of medication errors (high workload and illegible medication orders), the best recommendation for health care centers is to adjust the nurses work environment such as: affording the right ratio of nurses to patients, providing the necessary infrastructure for computerized prescription and establishment of appropriate reporting system in order to prevent and reduce medication errors and improve patient safety.
    Keywords: Medication Error, Patient Safety, Nurse, Reporting, Intensive Care Unit
  • Shahabeddib Bagheri *, Dr Sadreddin Shojaedin, Dr Aynolla Naderi, Dr Seyed Hossein Hosseini, Dr Mahammad Reza Nikoo Pages 46-55
    Aims and
    Background
    Knee OA is the most common joint disease. Hip abductor muscle weaknesses has been reported in people with knee osteoarthritis. The aim of this study was to compare the effect of two therapeutic methods namely hip abductor-quadriceps strengthening and quadriceps strengthening alone in women with knee OA.
    Materials And Methods
    34 subjects were randomly assigned to the hip group or to the quadriceps group. The hip group performed hip abductor and quadriceps strengthening exercises, whereas the quadriceps group performed quadriceps strengthening exercises (3 times per week for 8wk). Pain with NRS, knee function with WOMAC, single leg balance test and timed up and go test (TUG) were all assessed before and after intervention. Repeated measure ANOVA, and Paired t-test were used to compare outcome measures between groups over time.
    Findings
    The results showed that there were significantly differences between the mean scores of pain, function, balance in both groups and TUG test in hip group before and after training (P<0.05). There was no significant difference in TUG test in quadriceps group (P>0.05). Repeated Measure results indicated that the mean scores of pain, balance and TUG test in hip group were significantly better than quadriceps group (P<0.05) while they were not significantly different in the physical function.
    Conclusion
    Hip abductor- quadriceps strengthening exercises were more effective than quadriceps strengthening alone in reducing pain, improving function, single leg balance and in TUG test in women with knee OA.
    Keywords: osteoarthritis, knee, hip abductor muscles, exercise therapy
  • Dr Mohammad Ali Nazari, Dr Turaj Hashemi, Dr Seyed Mojtaba Yassini, Dr Hamid Mirhosseini * Pages 56-65
    Aims and
    Background
    The term of opiate refers to natural and synthetic materials that have morphine-like activity. Opiates have central nervous system depressant and analgesic effects. They can lead to pleasure and euphoric sensations. So subsequent to therapy, the probability of relapse is high. The aim of this study is to determine the effect of transcranial direct current stimulation on the recurrence of drug abuse following ultra rapid opioid detoxification (UROD).
    Materials And Methods
    It is a randomized, double blind, sham controlled survey which has been conducted for forty scheduled subjects undergoing UROD. Transcranial direct current stimulation was applied at 24 hour intervals for three sessions. The relapse rate was assessed within two weeks, one and three months after detoxification using addiction strip test and psychiatric visit. The acquired data was analyzed via ordinal logistic regression model while selecting group therapy as a predictor variable, with other variables using SPSS software.
    Findings
    All the participants were male with mean ages of 25 ±2.11 and 26 ± 1.71 years in intervention and control groups, respectively. Although the intervention was shown to be effective for a short time and the relapse rate within the first two weeks was decreased, no significant difference was shown between the groups finally(P-value=0.931). Considering other important factors influencing the relapse rate, only the marital status was effective (P-value<0.05).
    Conclusion
    The findings showed no long-term effects of transcranial electrical stimulation on the relapse rate following UROD approach.
    Keywords: Transcranial direct electrical stimulation, Addiction relapse, Opiate Addiction
  • Samaneh Sabzalizadeh, Dr Hamid Ravaghi *, Dr Masoud Salehi, Vahid Delshad Pages 66-76
    Aims and
    Background
    Nausea and vomiting after surgery is one of the undesirable complications which occurs in more than %30 of patients. In the meanwhile, Serotonin antagonists have an expanded function in prevention of postoperative nausea and vomiting. The aim of this research was to compare the effectiveness of Ondansetron and Palonosetron(Serotonin antagonist) in this regard.
    Materials And Methods
    This research has been an organized review with Meta-analysis. Search process has been done in Data bases namely: Clinicaltrials.Gov, CRD Database, Cochrane Systematic Review, Clinical key, and Pub Med just RCT articles, which compared incidence of postoperative nausea and vomiting under general anesthesia, have been chosen. After search and evaluation, 8 articles entered Meta-analysis. Risk estimation integration, and risk ratio calculation were analyzed via STATA 13.
    Findings
    Number of samples in articles were 739. The incidence of Postoperative nausea and vomiting was assessed until 24 hours after surgery in 389 persons. Data analysis during 0 to 24 hours showed that Palonosetron decreased the incidence of nausea by %50, and the incidence of vomiting by 79% in comparison with Ondansetron (p= 0.001)
    Conclusions
    Evaluating the effect of 0.075 mg Palonosetron versus 4mg of Ondansetron in primary 24 hours past surgery demonstrated that Palonestron has more efficiency on incidence reduction of Nausea and Vomiting, compared to Ondansetron in patients.
    Keywords: Ondansetron, Palonosetron, Postoperative Nausea, Vomiting, General Anesthesia
  • Farnad Imani *, Poupak Rahim Zadeh, Karim Hemati Pages 77-82
    Aims and
    Background
    Cancer pain is a major problem for the health care providers. One of the most important aspects of cancer pain is palliative care management. Recently, different research finding shows the efficacy of opioid analgesics such as fentanyl transdermal patch in chronic pain management.Transdermal Fentanyl patches may cause side effects such as drowsiness, dizziness, itching, life-threatening or serious breathing difficulties and diarrhea, mainly during the first 72 hours of patient’s treatment initiation and any time when the drug’s dose is increased.Casereport: We report three cases of severe diarrhea associated with Fentanyl patches during the first 72 hours of patient’s treatment, however no other common side effect of this drug was observed in these patients.
    Keywords: Fentanyl patch, uncommon complication, cancerous patients
  • Mohammad Haghighi, Abbas Sedighinejad *, Mohsen Mardani, Kivi, Zahra Zaridust, Nasim Ashoori Saheli, Bahram Naderi Nabi, Kaveh Mirmozaffari, Ali Karimi Pages 83-88
    Aims and
    Background
    Osteogenesis imperfecta is an authosomal dominant disease that almost always involve the connective tissues. The major problem in these patients is inability to synthesize collagen type -1, that leads to multiple long bone fractures. This case report is going to describe management of anesthesia in a patient with Osteogenesis imperfecta, who was scheduled for tibia plate insertion. Following failure of spinal anesthesia, the method was changed to general anesthesia by LMA insertion.Caser eport: A 45 years old man, with 35 kg weight and 132 cm height as a known case of osteogenesis imperfecta, was candidate for tibia plate insertion surgery. He could not walk due to the severity of his disease. The bad anatomy of the mandible and its protrusion that was combined by severe congenital scoliosis, made the supine position impossible, so the patient was candidate for regional and spinal anesthesia, actually. After failure of spinal anesthesia the method was changed to general anesthesia with total intravenous anesthesia(TIVA) and laryngeal mask(LMA) insertion for airway management. Management of anesthesia was good and patient was discharged from hospital healthy, after 3 days.
    Keywords: osteogenic imperfecta, general anesthesia, bone fracture