فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال دوم شماره 2 (تابستان 1394)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال دوم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وحیده ابوالحسن نژاد، محمد جواد عصاری * صفحات 1-14
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، میزان استفاده از فناوری نانو در صنایع، و تعداد کارگران درگیر در فرآیندهای مختلف تحقیق، ساخت، تولید و دفع پسماندهای محصولات حاوی نانو مواد، رشد چشم گیری داشته، درحالی که علی رغم این افزایش، هنوز اطلاعات اندکی در رابطه با ریسک مواجهه شغلی با آن ها وجود دارد. لذا با توجه به استفاده روزافزون نانو مواد در محیط های کار، انتخاب تکنیک و وسایل نمونه برداری، ویژگی مناسب و بررسی میزان اثربخشی آن ها جهت ارزیابی مواجهه شغلی با این ترکیبات از اهمیت زیادی برخوردار است.
    روش بررسی
    این مطالعه مروری، با تاکید بر نتایج تحقیقات موجود در زمینه روش ها و وسایل ارزیابی مواجهه با نانو ذرات در محیط های شغلی و عوامل و شرایط مختلف تاثیرگذار بر آن، با هدف معرفی روش ها و وسایل ارزیابی مواجهه شغلی با نانو ذرات، به صورت جستجو در منابع کتابخانه ای به انجام رسید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر بر این واقعیت تاکید دارد، که علی رغم کاربردهای فراوان فناوری نانو در محیط های کاری، هنوز روش بین المللی معتبر و استانداردی جهت ارزیابی مواجهه شغلی با نانو مواد وجود ندارد. نتایج همچنین نشان داد که به کارگیری وسایل و تجهیزات نوین، از طریق تعیین ویژگی نانو ذرات از نظر تعداد، غلظت جرمی و مساحت سطح، امکان ارزیابی مواجهه شغلی با نانو مواد را فراهم نموده است. ضمنا از بین وسایل مذکور، دستگاه سنجش روبشی اندازه ذره (SMPS) بیش ترین کاربرد را جهت سنجش تعداد و توزیع اندازه ذرات در تحقیقات داشته است.
    نتیجه گیری
    بررسی صحت و دقت وسایل و تجهیزات ارزیابی مواجهه با نانو ذرات، به عنوان موضوعاتی جهت انجام مطالعات آینده، می تواند در رسیدن به یک استاندارد مناسب و معتبر موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: نانو ذرات، مواجهه شغلی، وسایل نمونه برداری، فناوری نانو
  • فریده حاجی زاده، مجید معتمدزاده *، رستم گل محمدی، علیرضا سلطانیان صفحات 15-22
    زمینه و هدف
    بهره وری کارکنان به توانایی کار افراد وابسته است. با توجه به این که اختلالات اسکلتی عضلانی را می توان یکی از اصلی ترین علل کاهش توانایی شغلی و ناتوانی دانست، مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان توانایی شغلی و ارتباط آن با شدت اختلالات اسکلتی عضلانی در کارکنان کارخانه سیمان شمال انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی به صورت مقطعی در میان 175 نفر از کارکنان شاغل در کارخانه سیمان شمال که در گروه های شغلی مختلف مشغول به کار بودند، انجام شده است. توانایی کار با استفاده از پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (WAI) و میزان شیوع علائم اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری، از جمله ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار توانایی شغلی کارکنان کارخانه سیمان 80/5±37/38 بود. جهت تعیین ارتباط توانایی شغلی با هر کدام از متغیرهای سن و سابقه کار از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید که مطابق با آن ارتباط آماری معنی دار مشاهده نشد(به ترتیب: 355/0 Pvalue =،096/0 Pvalue=). آزمون آنالیز واریانس نشان داد که شاخص توانایی کار با شدت اختلالات اسکلتی عضلانی، رابطه معنی دار دارد(Pvalue <0/001).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه اکثر افراد مورد بررسی از توانایی خوبی برخوردار بودند و توانایی شغلی قویا با اختلالات اسکلتی _عضلانی مرتبط بود، لذا کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی از طریق کاهش و یا حذف ریسک فاکتورهای ایجادکننده آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: شاخص توانایی کار، اختلالات اسکلتی عضلانی، صنعت سیمان، پرسشنامه نوردیک
  • اکرم جعفری رودبندی، سمیه دانشور، معصومه صادقی *، طیبه برسم، سمیه رحیمی مقدم، وفا فیضی صفحات 23-32
    زمینه و هدف
    کشاورزان با بسیاری از ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مانند وضعیت بدنی نامناسب، حرکات تکراری زیاد، حمل بارهای سنگین و غیره مواجه می باشند. بر همین اساس پیش بینی می شود شیوع علائم این اختلالات در این گروه قابل توجه باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع علائم اختلالات اسکلتی – عضلانی در کشاورزان زراعتکار زرند انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی، 350 نفر از زراعت کاران شهرستان زرند مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. جمع آوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه استاندارد نوردیک توسط بهورزان خانه های بهداشت این منطقه انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS18 و شاخص های میانگین، انحراف معیار و آزمون های آماری تی زوجی، کای اسکویر و مدل های رگرسیون لجستیک بهره گرفته شد.
    یافته ها
    98% کشاورزان مردو 98.9%آن ها متاهل و شاخص توده بدنی در 62.9% کشاورزان طبیعی بود. بیشترین و کمترین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در طی 12 ماه گذشته، به ترتیب مربوط به ناحیه زانو با 3/58% و آرنج با 19.8% بود. آزمون تی تست گویای ارتباط معنی دار بین سن و شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی در هر 9 ناحیه مورد بررسی بود. بین متغیرهای وزن و قد و فراوانی اختلالات اسکلتی-عضلانی ارتباط معنی دار وجود داشت. سابقه کار و ورزش شانس ابتلا به این اختلالات را کاهش داده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی در کشاورزان قابل توجه می باشد. انجام مداخله های ارگونومیک در اصلاح وضعیت های بدنی مرتبط باکار، طراحی ابزار و انجام حرکات نرمشی در فواصل زمانی معین در شغل کشاورزی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، شغل، کشاورزان، پرسشنامه نوردیک، زرند
  • فرشید قربانی شهنا، محسن مرادی، عبدالرحمن بهرامی *، منصور رضا زاده آذری صفحات 32-42
    زمینه و هدف
    سیستم تهویه صنعتی و غبارگیرهای تلفیقی از راهکارهای موثر فنی کاهش ذرات منتشره در محیط کار و محیط فرآیندهای معدنی هستند. این مطالعه باهدف طراحی، اجرا و ارزیابی سیستم تهویه موضعی و غبارگیرهای واحد خردایش یک شرکت تولیدی به منظور کاهش انتشار ذرات سیلیس، کک وکربورسیلیسیوم انجام گرفت.
    روش بررسی
    پس از بررسی میدانی فرایندها و منابع آلودگی، سیستم تهویه موضعی بر اساس استاندارد و راهنماهای موجود، طراحی و اجرا شد. به منظور کنترل ذرات جمع آوری شده از چهارسیکلون و طرح جدیدی از اسکرابر استفاده شد. پس از راه اندازی سیستم اثربخشی آن در کاهش مواجهه کارکنان، انتشار در داخل محیط کارگاه و کنترل ذرات انتشاریافته در محیط زیست مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری تفاوت معناداری بین غلظت ذرات در دو حالت خاموش و روشن بودن سیستم تهویه نشان داد (05/0 Pvalue <). طرح سیستم اجراشده به صورت میانگین مواجهه فردی با آلاینده ها را 01/93 درصد و انتشار محیطی را 64/64 درصد کاهش داده است. همچنین میانگین بازده جمع آوری ذرات توسط سیکلون و اسکرابر مه پاش به ترتیب 2/94 درصد و 05/59 درصد و به صورت تلفیقی4/97 درصد بود. نتایج سنجش پارامترهای سیستم تهویه نشانگر تطابق خوب آن ها با مقادیر طراحی شده بود.
    نتیجه گیری
    اجرای سیستم تهویه و غبارگیرهای تلفیقی در صنایعی که دارای محدودیت های مالی و فنی جهت اصلاح، تغییر فرایند و دستگاه ها هستند گزینه مناسبی است. این روش از طرفی با دستیابی به استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی منجر به رفع مشکلات مربوطه شده و با بازیافت آلاینده و کاهش هزینه استهلاک تجهیزات، اجرای این طرح ها را از لحاظ اقتصادی توجیه می نماید.
    کلیدواژگان: تهویه موضعی، سیکلون، اسکرابر، کربور سیلیسیوم
  • محمد خندان، زینب حسین زاده، زهرا سخایی، سمیه مومنیان، علیرضا کوهپایی * صفحات 43-51
    زمینه و هدف
    رضایت شغلی در کنار سطوح بالای سلامت عمومی کارگران، می تواند منجر به عملکرد بهتر، کاهش حوادث شغلی و در نتیجه افزایش بهره وری سازمان شوند. بر این مبنا، این مطالعه باهدف بررسی ارتباط این متغیرها با بروز حوادث شغلی در صنایع متوسط در سال 1393 انجام شد.
    روش بررسی
    تمام کارگران سه شرکت صنعتی در مقیاس متوسط، (163 نفر) وارد این مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه دموگرافیک شامل فاکتورهایی مانند جنس، سن و تعداد حادثه شغلی، پرسش نامه های رضایت شغلی مینه سوتا و سلامت عمومی گلدبرگ استفاده شد. تحلیل داده های حاصل توسط نرم افزار SPSS نسخه20 صورت پذیرفت. در فرآیند آنالیز از آزمون های رگرسیون خطی چندگانه و رگرسیون پواسون استفاده شد.
    یافته ها
    نمرات سلامت عمومی افراد بین4 و 68 با میانگین و انحراف استاندارد 085/13±87/25 می باشد. رضایت شغلی افراد نیز دارای نمراتی بین 31 و 100 بوده و میانگین آن 45/63(462/11±) است. مدل رگرسیون پواسون نشان داد سطح تحصیلات، سن، نشانه های جسمانی، و علائم اضطراب و بی خوابی، با نرخ حوادث در ارتباط معنی دار هستند (05/ 0 pvalue<). رضایت شغلی نیز با ضریب 417/0- با سلامت عمومی در ارتباط معنی دار است (01/0 pvalue=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، سلامت عمومی کارکنان مورد مطالعه در شرایط نامطلوب و رضایت شغلی نیز در سطح متوسط قرار دارد. به طور کلی، برنامه ریزی در راستای کنترل و بهبود فاکتورها و عوامل روانی و روانی- اجتماعی همچون رضایت شغلی در محیط های کاری امری ضروری برای تصمیم گیران صنایع به ویژه در صنایع متوسط و کوچک می باشد. این مهم می تواند دستیابی به سطوح بالاتر سلامت و ایمنی کارکنان را تسهیل نماید.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، سلامت عمومی، حوادث شغلی، صنایع متوسط
  • محمد حاج آقازاده، نفیسه نصیرزاده *، محمد زارع صفحات 52-61
    زمینه و هدف
    حمایت اجتماعی ادراک شده توسط کارکنان یک سازمان به عنوان یکی از عوامل مهم روان شناختی اثرگذار بر بهره وری نیروی انسانی شناخته می شود و می تواند بر کیفیت زندگی اثر مثبت و مستقیم بگذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان برخورداری کارکنان یکی از کارخانه های تولیدی شهر ارومیه از حمایت اجتماعی ادراک شده و رابطه آن با متغیرهای دموگرافیک کارکنان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی بود که در آن 156 نفر از کارکنان یکی از کارخانه های تولیدی شهر ارومیه به پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک پاسخ دادند. از طریق روش های توصیفی و تحلیلی (مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه) نتایج مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان حمایت اجتماعی ادراک شده کارکنان از سوی همکاران با میانگین72/0± 36/3 بیشتر از حمایت ادراک شده از سوی مدیران با میانگین 65/0± 99/2 بود. رابطه آماری معنی داری بین سن، سابقه کار و نوع استخدام با حمایت اجتماعی ادراک شده کارکنان از سوی همکاران و مدیران مشاهده شد(05/0Pvalue <).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که حمایت اجتماعی ادراک شده کارکنان از طرف همکاران و مدیران در وضعیت متوسط می باشد؛ مدیران بایستی در جهت محیط کاری برخوردار از حمایت اجتماعی کوشا باشند و ارتباط بهتری با کارکنان برقرار نمایند تا عملکرد آن ها در حیطه های مختلف بهبود یابد. بدلیل نیاز بیشتر کارکنان کم تجربه به حمایت اجتماعی، پیشنهاد می شود مدیران حمایت خود را با تشویق آن ها به صورت پرداخت پاداش، حمایت عاطفی و برقراری ارتباط آسان تر با آن ها اعلام نمایند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، همکاران، مدیران، محیط کار
  • مجید معتمدزاده، رستم گلمحمدی، علیرضا سلطانیان، رباب چنگ * صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی ریسک فاکتورهای مربوط به فعالیت دست ها و اثر تلفیقی ریسک فاکتورها در ایجاد عوارض اسکلتی عضلانی اندام های فوقانی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای 24 مرد و 6 زن مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی فراوانی اختلالات اسکلتی -عضلانی از روش نقشه بدن و برای تعیین سطوح ریسک از روش حد آستانه مجاز سطح فعالیت دست ها استفاده شد. تمامی آزمون ها در سطح معنی داری کمتر از05/0 آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که قبل از مداخله برای دست راست 7 نفر در سطح ریسک کمتر از 56/0(ناحیه ایمن) و 10 نفر در سطح ریسک 78/.-56/. (ناحیه احتیاط) و 13 نفر هم در سطح ریسک بالاتر از 78/. (ناحیه خطر) قرار داشتند؛ اما بعد از مداخله 27 نفر در سطح ریسک کمتر از 56/. و 2 نفر در سطح ریسک 78/.-56/. و ا نفر در سطح ریسک بالاتر از 78/. قرار گرفتند؛ و نتایج قبل از مداخله برای سمت چپ نشان می دهد که 5 نفر از کارکنان در سطح ریسک کمتر از 56 /. و 12 نفر در سطح ریسک 78/.-56/. و 13 نفر در سطح ریسک بالاتر از 78/. قرار داشتند اما بعد از مداخله 28 نفر در سطح ریسک کمتر از 56/. و 1 نفر در سطح ریسک 78/.-56/. و 1 نفر در سطح ریسک بالاتر از 78/. قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با ارزیابی ریسک فاکتورهای ایجادکننده اختلالات اسکلتی عضلانی می توان از طریق مداخلات فنی، مدیریتی و آموزشی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، روش حد آستانه مجاز سطح فعالیت دست ها، ارزیابی ناراحتی، نقشه بدن
  • شیرازه ارقامی *، کوروش کمالی، میلاد نسب الحسینی صفحات 72-81
    زمینه و هدف
    امروزه شیوع بالایی از درد های اسکلتی-عضلانی را درر رانندگان کشور های رو به رشد گزارش می شود. با وجود این در ایران تحقیقات بسیار کمی در این زمینه بر رانندگان اتوبوس های بین شهری انجام گرفته است. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان شیوع دردهای اسکلتی-عضلانی در رانندگان اتوبوس های بین شهری زنجان انجام شد..
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که در کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاییدشده است، پرسشنامه علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی نوردیک و پرسشنامه مربوط به ویژگی های فردی برای همه رانندگان اتوبوس های بین شهری شهر زنجان (89 نفر) در محل پایانه های مسافربری این شهر تکمیل شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 11 صورت گرفت.
    یافته ها
    بیش ترین شیوع درد های اسکلتی-عضلانی در میان شرکت کنندگان برای 12ماه اخیر به ترتیب در نواحی کمر (2/47درصد)، گردن (2/38درصد)، شانه ها و زانو ها (27درصد)، باسن-ران (9/16درصد)، پشت (7/15درصد)، پا و قوزک پا (4/12درصد)، مچ و دست (1/9درصد) و آرنج (9/7درصد) گزارش شدند. متغیرهایی همانند ورزش روزانه، مصرف سیگار، سابقه کاری و سن با وجود درد در نواحی مختلف بدن در رانندگان در 12 ماه و 7 روز اخیر ارتباط معنی دار داشت (pvalue<0.05). اما میان این متغیر ها با بازماندگی از فعالیت در 12 ماه اخیر رابطه معنی دار یافت نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد اختلالات اسکلتی-عضلانی در رانندگان اتوبوس های بین شهری شیوع بالایی دارد و با وجود تلاش های انجام شده برای تناسب ارگونومیک ایستگاه کار رانندگان و ایزولاسیون ارتعاشات صندلی راننده، همچنان درد های ناحیه کمری و گردنی بیش ترین شیوع را در میان رانندگان دارند.
    کلیدواژگان: رانندگان بین شهری، درد های اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نوردیک
|
  • Vahideh Abolhasannejad, Mohammad Javad Assari * Pages 1-14
    Background and Objective
    : In recent years, there has been a dramatic increase in the application of nanotechnology in industries and the number of workers occupied in different processes of research on and construction, production and residue disposal of products containing nanoparticles. Despite this growth, however, there is still a dearth of information on the risk of occupational exposure to these materials. Due to the growing application of nanoparticles in the workplace, selecting suitable sampling and characterization techniques and instruments as well as investigating their efficiency for the evaluation of occupational exposure is very important.
    Methods
    The present review study was conducted to introduce the methods and instruments used for evaluating occupational exposure to nanoparticles with an emphasis on the results of the existing literature on methods and instruments of evaluating occupational exposure to nanoparticles and the different contributing factors and conditions through library resources.
    Results
    The results of this study demonstrate that, in spite of the wide application of nanotechnology in the workplace, a reliable, international and standard method for evaluating occupational exposure to nanoparticles is still lacking. This study also shows that occupational exposure to nanoparticles can be evaluated through modern instruments that identify and characterize nanoparticles in terms of their number, mass concentration and surface area. The Scanning Mobility Particle Sizer (SMPS) was the most widely-used instrument for measuring the number and size distribution of particles.
    Conclusion
    The accuracy and precision of the methods and instruments used for evaluating the exposure to nanoparticles can be investigated in future research as a way of establishing a suitable and reliable evaluative standard.
    Keywords: Nanoparticles, Occupational Exposure, Sampling Instruments, Nanotechnology
  • Farideh Hajizadeh, Majid Motamedzade *, Rostam Golmohammadi, Alireza Soltanian Pages 15-22
    Background and Objectives
    Employee productivity depends on the individuals’ ability to work. As musculoskeletal disorders are considered one of the main causes of reduced work ability and disability, the present study was conducted to assess work ability among workers of Shomal Cement Co. and to determine the relationship between the Work Ability Index (WAI) and the severity of musculoskeletal disorders.
    Methods
    The present analytical, descriptive, cross-sectional study was conducted on 175 workers of Shomal Cement Co. occupied in different job categories. The work ability of the employees was assessed using the WAI and the prevalence of musculoskeletal disorders among them was then assessed using the Nordic questionnaire. The data obtained were analyzed in SPSS-16 using statistical tests including the Pearson Correlation Coefficient and the Analysis of Variance.
    Results
    The mean value and standard deviation of the WAI in the employees of Shomal Cement Co. was calculated as 38.37±5.80. The Pearson correlation coefficient obtained showed no significant correlations between the WAI and the variables of age and work experience (P-value=0.355 and 0.096). The ANOVA revealed a significant correlation between the WAI and the severity of musculoskeletal disorders (P-value<0.001).
    Conclusion
    The study showed that the majority of participants had a good work ability and that musculoskeletal disorders are significantly related to work ability the prevalence and severity of musculoskeletal disorders can thus be reduced through reducing or eliminating the risk factors causing the condition.
    Keywords: work Ability Index, musculoskeletal disorders, Cement Industry, Nordic questionnaire
  • Akram Jafari Roodbandi, Somayeh Dneshvar, Masoumeh Sadeghi *, Tayebeh Barsam, Somayeh Moghadam Rahimi, Vafa Feyzi Pages 23-32
    Background and Objective
    Farmers are exposed to numerous risk factors for musculoskeletal disorders, such as awkward postures, highly repetitive movements and carrying heavy loads. The prevalence of these symptoms is therefore predicted to be significant in this group of workers. The present study was conducted to determine the prevalence of musculoskeletal disorders among farmers in Zarand county in Iran.
    Methods
    The present descriptive, analytical, cross-sectional study was conducted on 350 farmers in Zarand. Participants were selected through simple random sampling. Data were collected by community health workers at health houses of the region using the Nordic Questionnaire. The data obtained were then analyzed in SPSS-18.
    Results
    A total of 98% of the farmers were male, 98.9% were married and 62.9% had a normal BMI. The highest prevalence of musculoskeletal disorders was perceived in the knees (58.3) and the lowest in the elbows (8.19) over the last 12 months. The results of statistical tests showed a significant relationship between age and the prevalence of musculoskeletal disorders in all the 9 body parts examined. A significant relationship also existed between the frequency of these disorders and variables including weight and height. Work experience and good exercise habits reduced the likelihood of developing these disorders.
    Conclusion
    The prevalence of musculoskeletal disorders was significant among the farmers examined. Performing ergonomic interventions aimed at modifying body posture at work, designing useful tools and performing exercises at set intervals are measures that should be taken to help farmers keep healthy.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Job, Farmer, Nordic Questionnaire, Zarand
  • Farshid Ghorbani Shahna, Mohsen Moradi, Abdulrahman Bahrami *, Mansour Reza Zadeh Azari Pages 32-42
    Background and Objective
    Industrial ventilation systems and dust collectors are effective solutions to reduce particulate emissions in the workplace and environmental in mineral processes. In this study, Local Exhaust Ventilation System and dust collectors for control of emitted silica, coke, silicon carbide dusts from crushing unit was designed and evaluated.
    Methods
    : Local Exhaust ventilation system based on standards and guides was designed and implemented after field study of the processes and sources of air pollutants. A set comprised of the four parallel cyclones (Stairmand model) and a new design of the scrubber had been used for dust control. After set-up of systems, its effectiveness in reducing the exposure of workers in the workshops and dust collecting were assessed.
    Results
    Test results were significant differences between the concentration of particles in both on and off the ventilation system revealed (P <0.05). The system has been implemented as means of personal exposure to pollutants and environmental emissions were reduced 93.01% and 64.64%, respectively. Also, alone and integrated collection efficiency of cyclone and scrubber, were 94.2%, 59.05% and 97.4%, respectively. The results show good agreement with the values of the parameters ventilation system was designed.
    Conclusion
    Implementation of integrated dust collectors is a good option in industries that have the financial and technical constraints to improve change processes and devices. This method with attainment to health and environmental standards not only can be resolve of the pollution problems, but also will be economically justified of such projects with reduction of depreciation expense and dust recycling.
    Keywords: Local exhaust ventilation, Cyclone, Scrubber, Silicon carbide
  • Mohammad Khandan, Zeinab Hosseinzadeh, Zahra Sakhaei, Sommayeh Momenian, Alireza Koohpaei * Pages 43-51
    Background and Objective
    Job satisfaction and high levels of general health in workers can lead to their better performance, the reduction of workplace accidents and ultimately the improved productivity of the organization. The present study was therefore conducted to assess the relationship between these variables and the incidence of workplace accidents in medium-scale industries in 2014-15.
    Methods
    : The entire population of workers in three medium-scale industries (n=163) entered the study. Data collection was conducted using Goldberg’s General Health Questionnaire, the Minnesota Satisfaction Questionnaire and a demographic questionnaire containing items on age, gender and the number of workplace accidents. The data obtained were then analyzed in SPSS-20 using the multiple-linear and the Poisson regression models.
    Results
    The general health scores obtained by the participants ranged from 4 to 68 and had a mean and standard deviation of 25.87±13.085. The job satisfaction scores obtained ranged from 31 to 100 and had a mean and standard deviation of 63.45±11.462. The Poisson regression model showed that the level of education, age, physical symptoms and anxiety and insomnia had a significant relationship with the rate of accidents (P<0.05). The model also showed a significant relationship between job satisfaction and general health (=-0.417 and P =0.001).
    Conclusion
    The general health of the study participants can be said to be unacceptable and their job satisfaction to be medium. Devising plans for controlling and improving psychological and psycho-social factors such as job satisfaction is essential for workplace decision-makers, particularly in small and medium-scale industries. These plans can facilitate the achievement of higher health and safety levels in workers.
    Keywords: Job Satisfaction, General Health, Workplace Accidents, Medium, Scale Industries
  • Mohhammad Hajagazadeh, Nafiseh Nasirzadeh *, Mohhammad Zare Pages 52-61
    Background and Objective
    Perceived social support in the personnel of any organization is an important psychological factor that affects the efficiency of the workforce and exerts direct and positive effects on the their quality of life. The present study was conducted to investgiate the level of perceived social support in the personnel of a manufacturing industry in Urmia and to determine its relationship with certain demographic variables.
    Methods
    The present descriptive study was conducted on 156 personnel of a manufacturing industry in Urmia. Data collection was conducted using the Perceived Social Support Questionnaire. The results obtained were then analyzed using descriptive and analytical statistics, including the chi-squared test and the one-way analysis of variance.
    Results
    The mean value of perceived social support from coworkers (3.36±0.72) was higher than the mean value of perceived social support from managers (2.99±0.65). Perceived social support from coworkers and managers was found to have a statistically significant relashionship with age, work experience and type of employment contract (P-value<0.05).
    Conclusion
    Given that perceived social support from coworkers and managers fell in the medium range in the present study, managers should make efforts to foster a greater social support in the workplace for their personnel and to create better relationships with them in the attempt to improve their performance in different domains. Due to the greater need of the less-experienced personnel for social support, managers are recommended to show their support through devising bonus schemes, providing emotional support and establishing a better relationship with their personnel.
    Keywords: Perceived Social Support, Coworkers, Managers, Workplace
  • Majid Motamedzadeh, Rostam Golmohamadi, Alireza Soultanian, Robab Chang* Pages 62-71
    Background and Objective
    The present study was conducted to examine the risk factors associated with hand activity and to determine their cumulative effect on the development of upper extremity musculoskeletal disorders.
    Methods
    The present clinical trial was conducted on 24 men and 6 women employed at a tea factory in Fuman in northern Iran. The human body map was used to assess the prevalence of musculoskeletal disorders and the HAL-TLV method was used for determining the risk levels. All the tests were analyzed at a significance level below 0.05. The Wilcoxon test was used to measure the likelihood of developing musculoskeletal disorders. The Kappa test was used to compare changes occurring in the HAL-TLV results before and after the intervention. The data obtained were then analyzed in SPSS-16.
    Results
    The results obtained through the HAL-TLV method showed that, for the right hand, 7 participants were at a risk level below 0.56 (the safe zone), 10 at the risk level between 0.56 and 0.78 (the caution zone) and 13 at the risk level above 0.78 (the danger zone) before the intervention however, after the intervention, 27 participants fell at the safe zone, 2 at the caution zone and only 1 at the danger zone. The results obtained for the left hand showed that, before the intervention, 5 workers were at the safe zone, 12 at the caution zone and 13 at the danger zone after the intervention, however, 28 workers were at the safe zone, 1 at the caution zone and only 1 at the danger zone.
    Conclusion
    The assessment of the risk factors associated with job-related musculoskeletal disorders and the design and implementation of technical, administrative and educational interventions can help reduce the prevalence of these disorders.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, the HAL, TLV method, Discomfort Assessment, Body Map
  • Shirazeh Arghami *, Korosh Kamali, Milad Nasabalhosseini Pages 72-81
    Background and Objective
    In developing countries, a high prevalence of musculoskeletal disorders has been reported among drivers. However, there are a few researches in this area among suburban bus drivers. This study aimed to determine the prevalence of musculoskeletal pains in suburban bus drivers in Zanjan.
    Methods
    : This cross-sectional study has been verified by Ethics Committee of Zanjan University of Medical Sciences. Nordic questionnaire of musculoskeletal disorders and demographic questionnaire in relation to the the individual characteristics were filled for all of suburban bus drivers in Zanjan (89 individuals) in the spassenger terminals of this city. Data analysis was conducted using SPSS version 11..
    Results
    The highest prevalence of musculoskeletal disorders in the participants for the last 12 months was observed in the low back (47.2%), neck (38.2%), shoulders and knees (27%) hip and thigh(16.9%), upper back (15.7%), foot and ankle (12.4%), wrist and hand (9.1%) and elbow (7.9%), respectively. Variables such as daily exercise, smoking, age and work experience showed a significant relationship with pain in various parts of the body within the last 12 months and 7 days (pvalue<0.05). However, the variables have no significant relationship between the variables and preventing normal work during the last 12 months.
    Conclusion
    The results of this study showed a considerable prevalence of musculoskeletal disorders in the suburban bus drivers. Despite of the efforts undertaken to control the vibration of driver's seat vibration and provide an ergonomic work station for drivers, the lumbar and cervical pains are still common among them.
    Keywords: suburban bus drivers, musculoskeletal pain, Nordic Questionnaire