فهرست مطالب

یافته های نوین کشاورزی - پیاپی 2 (زمستان 1385)

نشریه یافته های نوین کشاورزی
پیاپی 2 (زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین سبزواری، حمید مدنی، حسن آقاجانی صفحه 83
    این بررسی به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام کلزای پاییزه Brassica napus در شرایط آب و هوایی شهرستان اراک در سال زراعی84-1383 اجرا گردید. آزمایش به صورت اسپلیت پلات درقالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این طرح تیمار تاریخ کاشت به عنوان عامل اصلی در دو سطح (تاریخ کاشت معمول و کشت تاخیری) و ارقام کلزای پاییزه به عنوان عامل فرعی در 11 سطح در نظر گرفته شد. ارقام مورد بررسی در این تحقیق عبارت بودند ازDexter، Celsius، ARC 91004 Sahara، ARC5، Orient، Sinotra، Talent، ARC2، Geronima و رقم Talaye که به عنوان شاهد آزمایش در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش ها نشان دادند که در شرایط تاریخ کاشت معمول و کشت تاخیری ارقام از نظر صفاتی نظیر تعداد خورجین در بوته، دانه در خورجین، وزن هزاردانه و عملکرد دانه اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1% دارا بودند. بیشترین میزان عملکرد دانه مربوط به رقم طلایه با میانگین 5/3463 کیلو گرم در هکتار و کمترین مقدار مربوط به رقم Geronima با میانگین 8/2651 کیلو گرم در هکتار بود. تاریخ کاشت اول از نظرمیزان عملکرد دانه رقم طلایه برتر بوده و پس از آن نیز به ترتیب ارقام Talent، Sahara، Celsius بالاترین میزان را دارا بودند. از نظر وزن هزار دانه رقم طلایه و Talent و از لحاظ تعداد دانه در خورجینARC2 و طلایه در تاریخ کاشت معمول بهتر بودند و تعداد خورجین در بوته طلایه و Celsius درتاریخ کاشت معمول بهتر بودند.
    کلیدواژگان: کلزا، تاریخ کاشت، عملکرد، اجزای عملکرد
  • سیروس اسدپور، حمید مدنی، کیومرث کلارستاقی، علیرضا محمدی صفحه 93
    این تحقیق به منظور بررسی اثرات تنش خشکی بر عملکرد و اجزاء عملکرد چهار ژنوتیپ گندم دروم و تعیین بهترین زمان قطع آبیاری درمرکز تحقیقات کشاورزی منطقه حاجی آباد استان هرمزگان در سال زراعی 84- 1383 انجام گردید. آزمایشها به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در این مورد قطع آبیاری (تنش) به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح شامل(بدون قطع آبیاری، قطع آبیاری در مرحله ظهور سنبله، و قطع آبیاری در مرحله پرشدن دانه) و ژنوتیپ های گندم دروم به عنوان فاکتور فرعی در چهار سطح شامل یاواروس(شاهد)، 791982WD، 791582WD، 792282WD در نظر گرفته شدند. تیمار آبیاری به طور کامل، قطع آبیاری در مرحله ظهور سنبله زمانی که 80 درصد سنبله ها ظاهر شدند و در زمان پرشدن دانه اعمال شد. نتایج نشان داد که تاثیر قطع آبیاری بر عملکرد دانه در سطح یک درصد و بر وزن هزار دانه و شاخص برداشت در سطح 5 درصد معنی دار بود. قطع آبیاری در مرحله سنبله دهی نسبت به سایر تیمار های دیگر عملکرد دانه را به شدت کاهش داد. اثر متقابل تیمار قطع آبیاری و ژنوتیپ بر عملکرد در سطح 1 درصد معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه مربوط به لاین شماره 791982WD با آبیاری کامل به میزان 5676کیلوگرم در هکتار و کمترین میزان عملکرد دانه نیز مربوط به همین لاین با قطع آبیاری در مرحله سنبله دهی به میزان 2985 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. این امر حساسیت این رقم را نسبت به تنش قطع آبیاری مورد تایید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: گندم دروم، قطع آبیاری، سنبله دهی، پر شدن دانه، عملکرد دانه
  • عباسعلی حسین آبادی، محمد گلوی، مصطفی حیدری صفحه 103
    به منظور بررسی اثر محلول پاشی عناصر ریز مغذی آهن، روی و منگنز بر عملکرد کمی و کیفی گندم رقم هامون آزمایشی بصورت بلوک های کامل تصادفی درچهار تکرار در سال زراعی82-1383 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زابل انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت از آهن، روی، منگنز، آهن + روی، آهن + منگنز، روی + منگنز، آهن + روی + منگنز و شاهد (بدون محلول پاشی) بودند. نتایج نشان داد با بکارگیری و مصرف عناصر ریز مغذی عملکرد دانه افزایش یافت اما این افزایش از لحاظ آماری معنی دار نبود. در بین عناصر ریز مغذی، بیشترین تاثیر مربوط به سولفات روی بود به طوری که عملکرد دانه از 4534 کیلو گرم در هکتار به 4888 کیلو گرم در هکتار رسید. استفاده از عناصر ریزمغذی به صورت مجزا و یا ترکیبی بجز در مورد درصد نیتروژن دانه، تاثیر معنی داری بر درصد عناصر فسفر و پتاس دانه نیز نداشتند. نتایج نشان داد عناصر ریزمغذی تنها از طریق بهبود شرایط رشد و تاثیر بر اجزای عملکرد دانه تا حدی می توانند عملکرد دانه و کیفیت دانه را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: عناصر ریزمغذی، عملکرد دانه، خصوصیات کیفی، گندم
  • مهرداد یارنیا، علی رحمتی صفحه 111
    مطالعه روابط منبع و مخزن، بارگیری اسیمیلات ها در آوند آبکش و ظرفیت تولید مواد فتوسنتزی عامل محدودکننده برای افزایش بیشتر عملکرد است که ظرفیت مخزن نمونه ای از خصوصیات فیزیولوژیکی عملکرد است. این پژوهش به منظور ارزیابی میزان محدویت منبع و تاثیرآن بر اجزای عملکرد دو هیبرید آفتابگردان به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 1383 در تبریز اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل دو هیبرید آذرگل و آلستار و حذف دانه شامل تیمار بدون حذف دانه (شاهد)، حذف دانه های 3/1 کناری طبق، حذف دانه های 3/1 میانی طبق و حذف دانه های 3/1 مرکزی طبق بود. اعمال تیمار حذف دانه در زمان پس از گرده افشانی کامل انجام گرفت. نتایج نشان دادند که بین دو هیبرید در همه صفات به جز وزن هزار دانه و پهنای دانه اختلاف معنی داری وجود داشته و در تمام صفات مورد بررسی هیبرید آذرگل نسبت به هیبرید آلستار برتری داشت. وزن هزار دانه، طول، عرض و پهنای دانهبا حذف دانه افزایش یافته ولی نسبت مغز به دانه کاهش نشان داد. درصد افزایش وزن هزار دانه در هیبرید آذرگل معادل 9/3 درصد و در هیبرید آلستار معادل 9/6 درصد بود. وزن هزار دانه در تیمار شاهد 43/75 گرم و در تیمارهای حذف دانه های 3/1 کناری، 3/1 میانی و 3/1 مرکزی به ترتیب 37/81، 83/78 و 21/78 گرم بود. بر اساس نتایج آزمایش می توان گفت که دو هیبرید مورد بررسی با محدودیت منبع مواجه بوده و میزان محدودیت در هیبرید آلستار نسبت به هیبرید آذرگل بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: محدودیت منبع و مخزن، هیبرید آفتابگردان، وزن هزار دانه
  • نازیلا سقایی، علی روشن شاد صفحه 125
    در بررسی هایی که در سال 1384در استان فارس (منطقه مرودشت) به منظور شناسایی بال ریشکداران مزارع گندم انجام گرفت در مجموع 13 گونه متعلق به 6 جنس از 3 خانواده جمع آوری شد. نمونه های مذکور پس از تهیه اسلاید میکروسکوپی با استفاده از کلید های موجود شناسایی گردید. لیست گونه های شناسایی شده به شرح زیر می باشد:Terebrantia،Thripidae،Thripinae Chirothrips manicatus Haliday، 1836 Frankliniella pallida (Uzel، 1895) F. occidentalis (Pergande، 1895) Odontothrips confusus Priesner، 1926 Thrips meridionalis (Priesner، 1926) T. tabaci Lindeman، 1889 T. vuilleti (Bagnall، 1933) Terebrantia، Melanthripidae Melanthrips fuscus (Sulzer، 1776) Tubulifera، Phlaeothripidae، Phlaeothripinae Haplothrips (Haplothrips) cerealis Priesner، 1939 H. (Haplothrips) iraniensis Priesner، 1954 H. (Haplothrips) knechteli Priesner، 1923 H. (Haplothrips) reuteri (Karny، 1907) H. (Haplothrips) tritici (Kurdjumov، 1912) بیشترین غنای گونه ای مربوط به جنس Haplothripsمی باشد و گونهH. reuteri از بیشترین فراوانی دربین نمونه های جمع آوری شده برخوردار بود. گونه های تشخیص داده شده توسط دکتر R. zurStrassen از موزه حشره شناسی فرانکفورت آلمان مورد تایید قرار گرفتند. تمامی گونه ها برای اولین بار از مزارع گندم منطقه مرودشت گزارش می شوند.
    کلیدواژگان: بال ریشکداران، بررسی فونستیک، فارس، مرودشت
  • حسین باخدا، مرتضی الماسی، سعید مینایی، حمید مشهدی میغانی صفحه 141
    با توجه به محدودیت منابع انرژی فسیلی، اثرات نامطلوب مصرف آنها بر محیط زیست و تهدید آینده صادرات مواد نفتی استفاده از انرژی های تجدیدپذیر اهمیت دارد. سوخت های با منشاء مواد آلی از جمله بیودیزل به دلایلی از جمله شباهت به سوخت رایج، به عنوان سوخت جایگزین در موتورهای دیزلی مطرح می باشند. در این تحقیق، گیاه منداب شتری با هزینه های تولید کمتر نسبت به سایر گیاهان روغنی به عنوان منبع تولید بیودیزل انتخاب گردید. استخراج روغن از دانه آن به روشی ابداعی (تلفیقی از روش مکانیکی و شیمیایی) صورت پذیرفت. روغن پالایش نشده استخراج و طی فرایندهای شیمیایی به بیودیزل تبدیل گردید. بیودیزل تولیدی با درصدهای حجمی صفر تا صد در صد با سوخت دیزل مخلوط و به عنوان نمونه های B00 تا B100 نام گذاری شد. آزمون های سوخت نشان داد که دانسیته، وزن مخصوص، گرانروی، نقطه اشتعال و شاخص ستان از B00 تا B100 به ترتیب به میزان3/4، 3/4، 7/14، 5/36، 29، 28/12 درصد و محدوده تقطیر، افزایش می یابند. همچنین آزمون اندازه گیری نقطه ابری شدن و نقطه ریزش، نشان دهنده کاهش این مقادیر ازB00 تا B100 به ترتیب به میزان 6/66 و 14/57 درصد است. آزمایش ها نشان دهنده کاهش گوگرد از B00 تا B100 به نسبت 1 به 20 است. ارزش حرارتی در B100 به مقدار 55/11 درصد کمتر از B00 اندازه گیری شد. به طور کلی می توان با افزایش سهم بیودیزل در سوخت ترکیبی موجبات افزایش کارایی سوخت، کیفیت احتراق و کاهش آلاینده ها به ویژه ترکیبات گوگرد را فراهم کرد. اما افزایش وزن مخصوص، گرانروی، کاهش ارزش حرارتی و قیمت تمام شده، محدودیت هایی در استفاده از درصد های بالای بیودیزل در سوخت تولیدی هستند که با در نظر گرفتن آنها ترکیب 20 درصد بیودیزل با80 درصد سوخت دیزل پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: انرژی تجدیدپذیر، بیوانرژی، بیودیزل، منداب
  • کیومرث کلارستاقی، مهدی کاظمی کاخکی، مهران منصوری ترشیزی، نوید علیدادی عبدل آباد صفحه 151
    نان یکی از مهمترین مواد غذایی مورد مصرف در دنیا می باشد که در اکثر کشورها به خصوص در کشور ما، بخش مهمی از نیاز طبقات کم درآمد و آسیب پذیر جامعه را تشکیل می دهد. جمعیت ایران نیز علیرغم اینکه حدود یک درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهد ولی حدود 5/2 درصد گندم جهان را مصرف می کند که بیش از سطوح استاندارد بین المللی است. هدف از انجام این تحقیق برآورد میزان ضایعات آرد و نان در نانوایی های شهر مشهد می باشد، جهت گروه بندی نانوایی ها از روش طبقه بندی با توجه به تحقیقات مشابه و نظرات کارشناسان استفاده شد. نانوایی ها به3 گروه کلی سنتی، حجیم و مکانیزه تقسیم شدند. با توجه به 1613 نانوایی موجود در شهر مشهد، 54 نانوایی انتخاب، که شامل10 نانوایی از گروه اول، 9 نانوایی از گروه دوم و 35 نانوایی از گروه سوم بود. با مراجعه به واحد نانوایی پرسشنامه ها تکمیل شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان ضایعات آرد و نان به ترتیب در نانوایی های سنتی، حجیم و مکانیزه 9/2، 5/2و 7/3 کیلوگرم در روز می باشد. با توجه به آمار بدست آمده 46/0 درصد آرد ورودی به صورت آرد و نان در خود واحد نانوایی از بین می رود. نتایج، کم بودن ضایعات نان های حجیم را نسبت به نان های سنتی و مکانیزه نشان داد. اما رضایت مشتریان از نان های حجیم کمتر بود، که توصیه می شود بررسی های بیشتری در زمینه مصرف نان های حجیم انجام شود و یا به طور مثال قیمت این گونه نان ها کاهش یابد. همچنین توصیه می شود نانوایان را با ارزش واقعی آرد و زحمات کشاورزان گندمکار و هزینه تولید آرد آشنا نمود.
    کلیدواژگان: آرد، نان، ضایعات، نانوایی، رضایت شغلی، مشتری
  • سید داود حاجی میررحیمی، سید مهدی نبئی صفحه 161
    در برنامه های توسعه کشور، کشاورزی محور توسعه اقتصادی است و بیشترین بهره وری نیروی کار و ارزش افزوده به ازای هر واحد سرمایه گذاری، اختصاص به بخش کشاورزی دارد. در این میان، زیربخش منابع طبیعی به واسطه وابستگی امنیت غذایی کشور به آن مورد توجه ویژه است. این زیربخش در استان مرکزی با حدود 9/1 میلیون هکتار از جایگاه اقتصادی مهمی برخوردار است، ولی برخی چالش ها و مسائل مانع از بهره برداری کامل از ظرفیت های آن شده است. تحقیق حاضر که با هدف شناخت این چالش ها و مسائل و راهکارهای مرتفع ساختن آنها صورت گرفته، از نوع توصیفی و همبستگی است. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی گردآوری شده است و جامعه آماری آن شامل مدیران، کارشناسان و مروجین واحدهای سازمانی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی است. حجم نمونه کارشناسان و مروجین با استفاده از فرمول کوکران و به صورت تصادفی تعیین گردیده است. مدیران نیز به صورت سرشماری تعیین گردیدند، که تعداد آنها 101 نفر شد و ابزار این تحقیق پرسشنامه ای بود. یافته های تحقیق نشان داد، که چالش ها و مسائل درونی بیش از چالش ها و مسائل برونی مانع توسعه مطلوب منابع طبیعی استان مرکزی شده است. مهمترین چالش و مسئله درونی بهره برداری های بی رویه از جنگل ها و مراتع و عدم رعایت زمان مناسب چرا در مراتع و پایین بودن سطح اطلاعات عمومی و فرهنگ مردم و بهره برداران در ارتباط با اهمیت و ارزش منابع طبیعی می باشد. از طرف دیگر، نتایج آزمون تحلیل عاملی چالش ها و مسائل توسعه منابع طبیعی نشان می دهد، که ابهامات و ضعف قوانین و مقررات بهره برداری و فرایند آگاهی رسانی9/42 درصد واریانس مشترک بین عامل اول و سایر متغیر ها را تبیین کرده و تاثیر گذارترین عامل در تبیین چالش ها و مسائل منابع طبیعی استان مرکزی می باشد.
    کلیدواژگان: چالش ها، منابع طبیعی، توسعه بخش کشاورزی
|
  • N. Sabzevari, H. Madani, H. Aghajani Page 83
    This survey was done to assessment yield and yield component of fall Rapeseed cultivars (Brassica napus) in climatic conditions of Arak was conducted cropping season 2004-2005. The experiments were arrange in Split Plot design and were compared in a CRBD with three replications. In this design, planting date treatment assumed as the main factor in two levels (usual planting date and delayed planting dates) and autumn rapeseed cultivars in eleven levels were assumed as subplot. The considered cultivars in this research were Dexter, Celsius, ARC91004, Sahara, ARC5, Orient, Sinotra, Talent, Talaye, ARC2 Geronima and Talaye variety was considered as control. The results of experiments showed that in usual planting date condition and delayed planting dates cultivars in adjectives like the number of pods in plant, number of grains per pod, the weight of thousand seeds and seed yield had significant difference in level %1probability. The highest yield of seed was related to Talaye variety with average 3463. 5 kg/ha and the least yield rate of seed was related to Geronima variety with average 2651.8 kg/ha. Usual planting date in terms of yield performance of seed, Talaye variety has been the best, and after it, also the cultivars as Talent, Sahara and Celsius had the highest level respectively. In terms of seed thousand weight, Talaye and Talent variety, and in terms of the number of seed in pod, ARC2 and Talaye variety in usual planting date, the number of pods in plant Talaye and Celsius variety in usual planting date were better than others.
    Keywords: Rapeseed, Planting date, yield, Yield component
  • S. Asadpoor, H. Madani, K. Kalarestaghi, A. Mohammadi Page 93
    This study was done to investigating the effects of drought stress on yield and yield components and determining the best irrigation time of four durum wheat genotypes at agricultural research station of Hadji Abad in Hormozgan province during 2004-2005 cropping season. The experiments were arrange in Split Plot design and were compared in a CRBD with four replications. Drought stress as the main plot. (non- stress(S1), post-anthesis drought stress (S2), post-grain parmation drought stress (S3),) and durum wheat genotype as the subplot (Yavarous (V4), WD791982 (V3), WD791582 (V2), WD792282 (V1) were considered in the design. Stop irrigation at heading stage was initiated when 80% of the spikes were appeared. Results showed that the attenuate irrigation effects on yield and its components was significant at 1% level on the 1000 kernel weight of wheat and harvest index the effect was significant at 5%.The attenuate irrigation in heading stage reduced grain yield much more than the others. The interaction effect between drought stress and genotypes was significant at 1% level. The highest grain yield was 5676 kg/ha for WD791982 genotype at non-stress and the lowest grain yield was 2985kg/ha for same genotype at post-anthesis drought stress. It confirmed the sensitivity of that genotype to stop irrigation.
    Keywords: Durum wheat, stop irrigation, Heading stage, grain filling period
  • A. A. Hosseinabadi, M. Galavi, M. Heidari Page 103
    To determine the effects of Fe, Zn and Mn micronutrients on the quantitative and qualitative yield of wheat (cv. Hamoon), an experiment was conducted at Agricultural and natural resources research center of Sistan during 2003-4. Using RCBD with four replications. Treatments were Fe, Zn, Mn, Fe+Zn, Fe+Mn, Zn+Mn, Fe+Zn+Mn and control (no micronutrients). The results showed foliar application of these micronutrients increase grain yield but did not have significantly effect on it. However mean comparison indicated that Zn application increased total grain yield from 4334 to 4888 kg/ha. Foliar application of micronutrients expects % N had not significantly effects on the %P and %K content of seeds. The results indicate that micronutrient had not significantly effects on grain yield but by improving condition for growth and yield components they can increase quality and quantities of yield.
    Keywords: micronutrients, Grain yield, Quality, Wheat
  • M. Yarnia, A. Rahmati Page 111
    Study of sink-source relation has a high value on phloem loading by sucrose and show that which of the source production capacity or sink acceptance capacity has the higher effect on yield. Then a RCBD base on factorial experiment with two sunflower hybrids (Azargol and Alstar) and four seed elimination (without elimination, one third of anthodium lateral seeds, one third of anthodium middle seeds, and one third of anthodium central seeds) were conducted with three replications during 2004 in Tabriz. Seed elimination was done after full pollination. Results showed that there were significant differences between two hybrids in all characters, except 1000 kernel weight and seed thickness. 1000 kernel weight and seed dimensions increased by seed elimination but kernel/grain ratio decreased. Azargol and Alstar shoved 3.9 % and 6.9 % increasing in 1000 kernel weight respectively. 1000 kernel weight in control was 75.43 grams and in one third of anthodium lateral seeds, one third of anthodium middle seeds and one third of anthodium central seed were 81.37, 78.83 and 78.21 gr, respectively. Increasing 1000 kernel weight in elimination levels in related to control showed the source limitation of these hybrids and there was higher source limitation in Alstar than Azargol.
    Keywords: Limitation of source, sink, sunflower hybrids, 1000 kernel weight
  • N. Saghaei, A. Roushanshad Page 125
    During 2005, a faunestic study was carried out to identify the thrips of wheat in Marvdasht, Fars Province. A total of 13 species belonging to 6 genera and 3 families of Thysanoptera were identified. After making microscopic slides gathered samples were recognized by known keys. Thrips species are listed as follows: Terebrantia,Thripidae,Thripinae Chirothrips manicatus Haliday, 1836 Frankliniella pallida (Uzel, 1895) F. occidentalis (Pergande, 1895) Odontothrips confusus Priesner, 1926 Thrips meridionalis (Priesner, 1926) T. tabaci Lindeman, 1889 T. vuilleti (Bagnall, 1933) Terebrantia, Melanthripidae Melanthrips fuscus (Sulzer, 1776) Tubulifera, Phlaeothripidae, Phlaeothripinae Haplothrips (Haplothrips) cerealis Priesner, 1939 H. (Haplothrips) iraniensis Priesner, 1954 H. (Haplothrips) knechteli Priesner, 1923 H. (Haplothrips) reuteri (Karny, 1907) H. (Haplothrips) tritici (Kurdjumov, 1912) The richest species was related to Haplothrips genera and H. reuteri has the most quantity between gathered samples. The identified species were confirmed by Dr. R. zur Strassen from Frankfurt Museum, Germany. All species are new records from Marvdasht.
    Keywords: Thysanoptera, faunestic study, Fars, Marvdasht
  • H. Bakhoda, M. Almassi, S. Minaee, H. Mashhadi Meighani Page 141
    In order to study the suitability of using vegetable oils as fuels (biodiesel), Camelina Sativa because of its low production costs rather than other oil seeds was chosen as a based oil. Camelina Sativa oil was extracted with integrated mechanical and chemical methods and biodiesel was made by transesterification process. Different blends of Camelina methyl ester (CME) and common diesel fuel were made with 20, 40, 60, 80 and 100% in volume basis and compare with net diesel fuel as control. Fuel blends named B00, B20, B40, B60, B80 and B100 respectively. The fuel tests results showed increase in density, specific gravity, viscosity, flash point, cetane index from B00 to B100 as 4.3, 4.3, 14.7, 36.5, 29 and 12.28 percent respectively and an increase in distillation range. The result of tests on cloud point and pour point showed the increase in B00 to B100 with 66.6 and 57.14 percent respectively. Based on Sulphur content test the ratio of amount sulphur content between B00 and B100 was 1:20. Heating value of B100 was 11.55% less than B00. By increasing the percentage of CME it is possible to increase the fuel efficiency, combustion quality and also to decrease the pollution especially sulfur components. The limiting factors such as density, specific gravity and viscosity increase but decrease in heating value of combustion and fuel cost are some of the barriers in using high percentage of CME in compound fuel.
    Keywords: Renewable Energy, bio energy, biodiesel, Camelina Sativa
  • K. Kalarestaghi, M. Kazemi Kakhki, M. Mansouri Tourshizi, N. Alidadi Page 151
    Iranians population formatted one percent of world's population but they use 2.5 percent of world's wheat. One of the most important reasons for lacking of wheat in Iran is wheat wastage from production to consumption. The aim of this research is to estimate the amount of bread and flour wastage in Mashad’s bakeries. To stratify the bakeries according to the other research classification method was selected. Bakeries were divided in to three main categories of their products consist of traditional, bulky and mechanized breads. According to 1613 bakeries in Mashed, 54 bakeries were selected that divided in to 3 groups, 10 bakeries from group 1, 9 bakeries from group 2 and 35 bakeries from group 3. Questionnaires were completed by face to face interview. The result shows that the bread and flour wastage in traditional, bulky and mechanized were 2.6, 2.5, and 3.7 Kg/day. According to the statistic 0.46 percent of incoming flour was waste in the form of bread and flour in the bakeries. The result shows that bread and flour wastage in bulky bread were lower than traditional and mechanized bakeries. But customer satisfaction was lower than the others. It is recommended that to do more researches about bulky bread and decrease in price of them and programming to acquainted bakeries to the real price of flour and farmers troubles.
    Keywords: Flour, Bread, wastage, bakery, customer
  • S. D. Hajimirrahimi, S. M. Nabaee Page 161
    Agricultural section is regarded as the economic development basis in development programs of Iran. More labor productivity and added values, in every branch of investment, are mainly devoted to agriculture. Sub - branch of natural resource in Central Province with having 1. 9 million hectares under which are regarded prominent from social and economic point of view. Despite this, some challenges and problems have prevented the full utilization capabilities. The present survey based on survey method is apt to the recognition of the challenges and problems to eradicate them. The statistical society include: managers, experts and extension agents in sub branches of agronomy and horticulture in Jihad Agriculture Central Province Organization. The experts and extension agent's sample quantity was determined by the use of Cocran formula and for managers, it was through censuses, which were about 101 people. The sample determined randomly. Research instrument was questionnaire. The research findings showed that the external problems and challenges were more the issues of more utilize from natural resource. The from forest and pasture and donُ t consider to nice time for feeding in pasture and be low level of public information and culture of people and producers on values and important of natural resources. On the other hand the results of factorial analysis on challenge and problems of natural resource development, show that opacities and faints of rules for utilizing and signalizing process determine the 42. 9 percentage of common variance between first factor and other variables. The most Influences factor in defining challenge and problems of natural resource development in the Central Province.
    Keywords: challenges, Natural Resources, Agricultural Section Development