فهرست مطالب

فصلنامه سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی
سال ششم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کاظم رنگزن، مصطفی کابلی زاده، ابراهیم منصورنعیمی * صفحات 1-18
    هدف تحقیق، ریزپهنه بندی خطرپذیری زلزله در منطقه یک شهرداری اهواز با استفاده از دو مدل سیستم استنتاج فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی است. برای انجام تحقیق، لایه 19 معیار (تراکم جمعیت، کاربری اراضی، تراکم ساختمانی، سطح اشغال، قدمت، طبقات، اسکلت، فاصله از مراکز درمانی، مراکز آتش نشانی بیرونی، تاسیسات نظامی، نزدیکی به گسل، ایستگاه برق، مترو، گاز پرفشار و پمپ بنزین) انتخاب و در محیط ArcGIS®10.1 به فرمت رستر تبدیل و لایه ها استاندارد گردید. سپس محدوده متغیرهای زبانی و توابع عضویت فازی برای آن ها در محیط برنامه نویسی متلب نوشته شد. نتایج نشان داد که در ارزیابی دو مدل، سیستم استنتاج فازی عملکرد بهتری نسبت به مدل فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی داشته است. همچنین بر اساس نتایج سیستم استنتاج فازی، وجود مناطق با خطرپذیری بسیار زیاد، زیاد و متوسط که در مجموع 60% معادل 48/4 کیلومتر مربع از کل مساحت 6/7 کیلومتر مربع منطقه، نشان از خطرپذیر بودن متوسط رو به بالای منطقه دارد. همچنین پهنه های خطرپذیر کم و بسیار کم با 40% از وسعت منطقه (12/3 کیلومتر مربع) بیشتر شامل اراضی بایر، و مزارع در غرب و جنوب غرب منطقه می باشند.
    کلیدواژگان: زلزله، خطرپذیری، استنتاج فازی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، فازی
  • بهروز ابراهیمی هروی*، کاظم رنگزن، حمیدرضا ریاحی بختیاری، ایوب تقی زاده صفحات 19-32
    درجه حرارت سطح زمین یک شاخص اصلی تعادل انرژی در کره زمین می باشد و به عنوان ورودی داده در مدل های تغییرات آب و هوایی، جزایر حرارتی شهری، انتخاب بهترین زمان برای فعالیت های کشاورزی، مطالعه آتشفشان ها، فعالیت های زمین گرمائی و شناسایی آتش سوزی استفاده می گردد. در این تحقیق درجه حرارت سطح زمین در سال های 1985 تا 2003 با استفاده از 4 تصویر از سنجنده های TM وETM+ استخراج شد. روش های مورد استفاده برای استخراج درجه حرارت سطح زمین شامل دفتر علوم لندست، پنجره تکی، سبال، استفان- بولتزمن و تک کانالی می باشد. به دلیل کثرت روش ها و تعداد تصاویر مورد استفاده در این تحقیق و همچنین به منظور مشخص نمودن کارآمدترین روش استخراج درجه حرارت سطح زمین از نظر نزدیکی به داده های زمینی، استفاده از یک روش آماری برای انتخاب بهترین روش اجرا شده، مورد نیاز است. شاخص آماری مورد استفاده در این تحقیق، شاخص میانگین خطای مطلق می باشد. نتایج نشان داده است که در بین روش های مورد استفاده بهترین روش در هر دو سنجنده TM و ETM+، روش استفان- بولتزمن می باشد که در آن مقادیر شاخص میانگین خطای مطلق برای سنجنده های TM و ETM+ به ترتیب برابر با 3/4 و 8/6 بوده و کمترین مقدار را در بین سایر نتایج دارا می باشد.
    کلیدواژگان: جزایر حرارتی شهری، درجه حرارت سطح زمین، ماهواره لندست، میانگین خطای مطلق، اراضی کرج
  • سید رضا فاطمی طلب*، مرتضی معدنی پور کرمانشاهی، سید آرمین هاشمی صفحات 33-44
    امروزه کسب آگاهی و دانش در رابطه با پوشش گیاهی نقش مهمی را در مدیریت خاک ها ایفا می کند. بااین وجود برآورد پوشش گیاهی به روش معمولی که شامل برآورد کلی از پوشش گیاهی است هم زمان بر است و هم اطلاعات چندان دقیقی را به دست نمی دهد. از این رو سنجش از دور فنآوری بسیار مفیدی است که به دلیل کاهش زمان و هزینه، بر سایر روش ها ارجحیت داده می شود. در این تحقیق سعی بر آن شد با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و تصاویر سنجنده ETM+سال 2000 و لندست 8 مربوط به سال 2013 نقشه پوشش جنگل های رودسر تهیه شود. طبقه بندی رقومی تصویر منطقه جهت تهیه نقشه کاربری اراضی با استفاده از طبقه بندی کننده حداکثر احتمال و شبکه عصبی با شرکت دادن مجموعه باندهای مختلف انجام شد. نتایج نشان داد که در بهترین حالت، صحت کلی طبقه بندی تصویر در روش شبکه عصبی ETM+ سال 2000 و لندست 8 سال 2013 به ترتیب معادل 95/0 و 95/0 و ضریب کاپای 91/0 و 91/0 برآورد شد. دقت کلی در روش حداکثر احتمال در تصویر سال 2000 و 2013 معادل 95/0 و 85/0 و آماره کاپا معادل 86/0 و 84/0 محاسبه گردید. نتایج تحقیق همچنین نشان داد میزان کاهش پوشش جنگلی در روش طبقه بندی شبکه عصبی 507/1054 هکتار و میزان کاهش پوشش جنگلی در روش طبقه بندی حداکثر احتمال 319/635 هکتار بوده است. با توجه به دقت طبقه بندی و آماره کاپا مشاهده می شود دقت و ضریب کاپای روش طبقه بندی شبکه عصبی بالاتر از دقت و ضریب کاپا در روش حداکثر احتمال است.
    کلیدواژگان: کشف تغییرات، روش حداکثر احتمال، روش شبکه عصبی، جنگل های رودسر
  • مهیار مجیدی نیک*، حامد دلدار صفحات 45-58
    هدف از این تحقیق، یافتن توزیع سرعت صوت تحت تاثیر پارامترهای فیزیکی آب، کاربرد روش های نوین زمین آمار برای پیش بینی فضایی در اقیانوس شناسی، پیش بینی میزان پارامترهای فوق برای کل منطقه خلیج فارس و پهنه بندی سرعت صوت، بوده است. در این تحقیق، سرعت صوت با استفاده از فرمول چن- میلرو و داده های فشار، شوری و دما محاسبه گردید. داده های مورد استفاده با مش بندی منظم و فواصل 25/0 درجه از اطلس اقیانوسی جهانی 2013 استخراج شد. جهت پهنه بندی سرعت صوت در لایه های مختلف خلیج فارس سه روش کریجینگ، کوکریجینگ و عکس فاصله موزون با یکدیگر مقایسه و در نهایت با بهترین روش به پیش بینی و تهیه نقشه های پهنه بندی سرعت صوت پرداخته شد. نتایج حاکی از کمتر بودن خطاهای برآورد ریشه دوم میانگین مربع خطا و میانگین خطای مطلق در روش کوکریجینگ نسبت به دیگر روش ها است. آزمون همبستگی پیرسون بین سرعت صوت و متغیرهای مستقل اجرا و بیشترین همبستگی مشاهده شده بین دما و سرعت صوت است. به همین جهت پارامتر دما به عنوان متغیر کمکی در روش کوکریجینگ برای پهنه بندی سرعت صوت در نظر گرفته شد. نتایج اعتبارسنجی متقابل نشان دهنده پیش بینی بهتر مدل در فصل سرد در مقایسه با فصل گرم منطقه می باشد. نتایج پهنه بندی نشان داده است که با حرکت از سمت تنگه هرمز به سمت شمال غرب خلیج، سرعت صوت در تمامی لایه ها در حدود m/s20 کاهش یافته است. همچنین همواره بیشترین مقادیر سرعت صوت در مناطق کم عمق جنوبی و بعلت افزایش شوری اتفاق افتاده است. در تمامی ایستگاه های بررسی شده سرعت صوت با افزایش عمق به علت کاهش دما، کاهش می یابد و کانال صوتی مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: سرعت صوت، پیش بینی فضایی، تحلیل فضایی، کریجینگ، کوکریجینگ، عکس فاصله موزون، خلیج فارس
  • غزاله مددی*، سعید حمزه، علی اکبر نوروزی صفحات 59-74
    متغیر بارش نقش بسیار مهمی در مطالعات هیدرومتئورولوژی و کشاورزی دارد. بنابراین اندازه گیری و تخمین بارندگی در سطح منطقه ای به ما کمک می کند تا درک درستی از آب و چرخه انرژی بدست آوریم. با توجه به تغییر پذیری زیاد کمیت بارش در مکان و زمان، پایش آن در مقیاس های منطقه ای به وسیله ایستگاه های زمینی بسیار دشوار می باشد. از اینرو استفاده از تصاویر ماهواره ای با تفکیک مکانی بالا توصیه می شود. اما لازم است قبل از استفاده از این داده ها، دقت زمانی و مکانی آن ها ارزیابی شود. هدف از این تحقیق، ارزیابی قابلیت داده های ماهواره TRMM در برآورد بارش روزانه، ماهانه و سالانه در مقیاس مکانی 25/0× 25/0 درجه، برای دوره آماری 2012-2000 میلادی و مقایسه آن با داده های بارش در 30 ایستگاه هواشناسی (سینوپتیک و کلیماتولوژی) در حوزه مرزی غرب ایران بوده است. با بررسی تغییرات میزان بارش در دوره آماری فوق، سری زمانی و مکانی ضریب همبستگی پیرسون برای مقیاس های زمانی روزانه، ماهانه و سالانه محاسبه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که همبستگی معنی داری در سطح پنج درصد بین داده های بارش زمینی و ماهواره ای در مقیاس های ماهانه و سالانه وجود دارد. با استفاده از نتایج بدست آمده، ارتباط بین داده های ماهانه بارش حاصل از تصویر ماهواره ای و داده های مشاهده ای در ایستگاه ها با استفاده از دو روش رگرسیون خطی و رگرسیون غیر خطی برای هر سال بررسی شد. همچنین با کمک آماره های اعتبار سنجی، اعتبار مدل های مورد استفاده تعیین گردید.
    کلیدواژگان: اعتبار سنجی، بارش، سنجش از دور، ماهواره TRMM، حوزه مرزی غرب
  • کامران کریمی *، چوقی بایرام کمکی صفحات 75-88
    پایش و مدیریت بهینه منابع طبیعی نیازمند اطلاعات به هنگام و صحیح است. در این راستا نقشه های کاربری/ پوشش زمین یکی از مهم ترین منابع اطلاعاتی در مدیریت منابع طبیعی محسوب می شود. مدیریت بهینه منابع نیازمند بررسی، شناخت تغییرات و تخریب های منابع در گذشته و برنامه ریزی صحیح و اصولی به منظور کنترل و مهار تخریبات احتمالی حادث شده در آینده می باشد. یکی از روش های کارآمد جهت پیش بینی تغییرات پوشش و کاربری اراضی مدل زنجیره ای مارکوف است. در این مطالعه تغییرات پوشش اراضی طی سال های گذشته و امکان پیش بینی آن در آینده با استفاده از مدل زنجیره مارکوف در دشت بسطاق بررسی شده است. بدین منظور با استفاده از تصاویر سنجنده های MSS (1366)، ETM+ (1381) و OLI (1393) و اطلاعات جانبی منطقه، تغییرکاربری اراضی تهیه و نقشه کاربری اراضی سال 1403 پیش بینی گردید. تعیین نقشه های کاربری پس از انجام تصحیحات بر روی تصاویر ماهواره ای، تعیین نمونه های آموزشی و ارزیابی دقت طبقه بندی ها با استفاده از ضریب کاپا صورت گرفت. نتایج نشان می دهد که طبقه فاقد پوشش/ بایر و مرتع، پویاترین کاربری های موجود در منطقه بوده که درصد مساحت این اراضی طی 1366 تا 1393 به ترتیب برابر 64/21% (افزایشی) و 14/31% (کاهشی) بوده که بیانگر تخریب کلی و جایگزینی کاربری های ضعیف تر در منطقه است. نتایج حاصل از پیش بینی تغییرات در فاصله زمانی 1403-1393، نشان داد که طی این دوره احتمال می رود 98% اراضی مسکونی، 88% اراضی فاقد پوشش، 77% اراضی شور، 45% اراضی مرتعی و، 37% کشاورزی بدون تغییر باقی خواهند ماند. همچنین تبدیل کاربری مرتع به اراضی فاقد پوشش بالاترین (94/41%) و تبدیل اراضی فاقد پوشش به اراضی مسکونی (02/0%)، مرتع به اراضی مسکونی (03/0%)، دارای کم ترین احتمال تبدیل هستند. نقشه پیش بینی حاصله از مدل زنجیره مارکوف برای ارائه دیدی کلی به منظور مدیریت بهتر منابع طبیعی بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: تغییرات کاربری، تصاویر ماهواره ای، پیش بینی تغییرات، مدل زنجیره مارکوف، دشت بسطاق
  • شکیبا جهانگیریان، علیرضا صالحی * صفحات 89-106
    در این تحقیق، تغییرات کاربری وپوشش در منطقه پارک جنگلی یاسوج و تاثیر عوامل توپوگرافی منطقه بر آن در دوره زمانی بین سال های 1344 و 1390 با استفاده داده های عکس های هوایی 1:20000، تصاویر پانکروماتیک ماهواره ای IRS-P5 (2011) و تصاویر گوگل ارث (2011) مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت. دو سری عکس در دو نمایشگر مجاور هم با روش مقایسه و تفسیر همزمان تفسیر و مقایسه شدند. برای انجام این کار بعضی از مشخصه های کاربری و پوشش اراضی در قطعات نمونه مشابه از لحاظ موقعیت مکانی در یک شبکه آماربرداری تصادفی دیجیتالی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که در طول این دوره زمانی، در حدود 60% از قطعات نمونه در طبقات مختلف ارتفاعی و شیب، از لحاظ تغییرات کاربری و پوشش اراضی تغییر نکرده اند. از اینکه بیشترین تغییر کاربری و پوشش اراضی به صورت همزمان در مناطق کم شیب، و کمترین آن در مناطق پرشیب اتفاق افتاده است، چنین استنباط می شود که توپوگرافی به خصوص شیب، عامل مهمی در حفاظت از پوشش جنگلی در این گونه مناطق می باشد. حفاظت نسبی از منطقه پارک می تواند عاملی مهم برای جلوگیری از بروز تغییرات عمده در این منطقه باشد. برای بررسی تغییر در الگوی پراکنش پایه های چوبی بالغ که بلوط ایرانی گونه غالب آن را تشکیل می دهد، دوره زمانی 50 سال، زمانی چندان طولانی نمی باشد. افزایش مسیر های پیاده روی و جاده های خاکی در دهه های اخیر موید نیاز جامعه برای برنامه ریزی بیشتر برای تفرج غیر متمرکز در این منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: عکس هوایی ارتو، تصاویر پانکرماتیک، مقایسه زوجی، تغییرات کاربری، پوشش، کهگیلویه و بویراحمد
|
  • Kazem Rangzan, Mostafa Kaboulizade, Ebrahim Mansour Naeimi* Pages 1-18
    The present research was performed with the aim of microzonation risk of earthquake using fuzzy inference system model and fuzzy analytic hierarchy process in district 1 of Ahvaz Municipality. In this study 19 criteria (population, land use, building density, occupancy level, historical background, floors, structures, distance from health centers, outdoor fireplaces and military facilities, proximity to faults, electrical, subway, high-pressure gas and petrol stations) were selected and converted into raster format in ArcGIS®10.1 environment to generate the standard layers. Linguistic variables limitation and fuzzy membership functions were then written using MATLAB program. The results indicated that, the fuzzy inference system has better performance than fuzzy analytic hierarch process model. In addition, based on the results of the fuzzy inference system, existence of areas with a very high, high, and a medium rate of risk showed 60% (4.48 Km2) of total area (​7.6 Km2). This indicated the existence of the medium up to a high rate of risk in mentioned district. Furthermore the area with low and very low rate of risk was 40% of area (3.12 Km2) which is mostly consisted of arid lands and farms in the west and southwest of the district.
    Keywords: Earthquake, Risk, Fuzzy inference, Fuzzy analytic hierarchy process (FAHP)
  • Behrouz Ebrahimi Heravi *, Kazem Rangzan, Hamidreza Riahi Bakhtiari, Ayoub Taghizadeh Pages 19-32
    Land surface temperature is a key indicator of energy balance. Besides, it serves as input data for models of climate change, agriculture, meteorology, urban heat islands, choosing the best time to agricultural activities, study of volcanic and geothermal activity, and fire detection. In this study land surface temperature has been extracted by available methods using 4 images of TM and ETM+ sensors of Landsat in span years of 1985 to 2003. The methods of land lurface temperature extraction included landsat project science office, mono window, SEBAL, Stefan-Boltzmann and single channel. Because of the multiplicity of methods and the number of images used in this study using a statistical method is required. It is required to determine the most efficient extraction method of land surface temperature, which is close to the existing field data. The statistical indicator used in this study was a mean absolute error (MAE). The results indicated that Stefan-Boltzmann method was the best method for both TM and ETM+ sensors. The MAE values for TM and ETM+ were 4.3 and 6.8 respectively, which showed a minimum value among other results.
    Keywords: Urban heat islands, Land surface temperature, LandSat satellite, Mean absolute error, Karaj land
  • Seyed Reza Fatemti Talab*, Morteza Madanipour Kermanshahi, Seyed Armin Hashemi Pages 33-44
    The acquisition of knowledge about the vegetation plays an important role in soil management. However, vegetation estimating in the usual way, including an overall assessment of the vegetation is time consuming and does not also provide accurate enough information. Therefore, remote sensing technology is a desirable way for reducing time and cost compared to other usual methods. In this study, forest cover maps were prepared using remote sensing techniques and LandSat ETM+ imagery of year 2000 and LandSat 8 of year 2013. The classification of the study area digital images was performed to prepare land use map classification using maximum likelihood and neural network with participation of different bands. The results showed that the best overall accuracy of image classification using neural networks ETM+ in 2000 and LandSat 8 in 2013 was 0.95 and 0.95 respectively. It was also indicated that the kappa coefficient was estimated 0.91 and 0.91 respectively. The overall accuracy of maximum likelihood method of the collected images of 2000 and 2013 was 0.95 and 0.85, but it was 0.86 and 0.84 for Kappa statistics method. The results also showed a 1054.507 and 635.319 hectares decreasing of forest cover using neural network classification and maximum likelihood classification methods respectively. According to classification accuracy and Kappa statistics, it was observed that the accuracy and kappa coefficient of neural network classification was higher than accuracy and the Kappa coefficient of maximum likelihood method.
    Keywords: Discover the changes, The method of maximum likelihood, neural networks, Rodsar forest
  • Mahyar Majidy Nik*, Hamed Deldar Pages 45-58
    The aims of this study were to find the distribution of sound speed under the influence of water's physical parameters; to predict spatial analysis in oceanography using geostatistical methods; to forecast value parameters for the Persian Gulf and zoning the sound speed. Sound Speed was calculated using Chen-Millero formula and pressure, salinity, and temperature data. The data extracted from World Ocean Atlas 2013 with regular mesh grid 0.25 degree. Sound speed was calculated using the Chen-Millero formula. Spatial analysis of the sound speed comparison based on three methods Kriging, Co-Kriging and Inverse Distance Weighted. These methods were performed using GS+ software in both warm and cold season. The best method finally used to forcast and prepare the plans of zoning sound speed. The Pearson’s correlation test was performed between independent variables and sound speed showed that the maximum correlation occurs between temperature and sound speed. Therefore, the temperature was considered as the auxiliary variable in Co-Kriging method for spatial analysis of sound speed. Cross-validation results showed that model's forecasting in cold season was better compared to warm season in this region. Results of spatial analysis showed that the sound speed decreased about 20m/s in all layers from the Hormuz Strait toward the northwestern part of the Persian Gulf. Because of the increased salinity the maximum of sound speed was always in the south shallow area. In all investigated stations, sound speed reduced with increasing depth, due to temperature reduction and the sound channel is not also observed.
    Keywords: Sound Speed, Spatial Prediction, Spatial Analysis, Kriging, Co, Kriging, Inverse Distance Weighted, Persian Gulf
  • Ghazaleh Madadi*, Saeid Hamzeh, Ali Akbar Noroozi Pages 59-74
    Precipitation variable is the key parameter of agricultural and hydrometeorology studies. Therefore, measurement and estimation of rainfall at the regional level help to understand the manner of water and energy cycles. In spite of the high variability of temporal and spatial precipitation quantity, precipitation monitoring using ground stations at regional scales is considerably difficult. The use of satellite images with high spatial resolution is therefore recommended. However, it is first necessary to evaluate temporal and spatial accuracy of data. The aim of this study was to evaluate the accuracy of Tropical Rainfall Measuring Mission (TRMM) satellite data for estimating daily, monthly, and annual rainfall on a regular spatial scale (0.25° ×0.25°) during 2000-2012, and to compare these estimated data with precipitation data at 30 stations (synoptic and climatological) in the west boundary basin of Iran. The Pearson correlation coefficient was calculated daily, monthly, and annually for the mentioned rainfall period changes. The results indicated a significant correlation (p<0.05) among the monthly and annual collected data of terrestrial and satellite precipitation. The relationship between monthly precipitation data from satellite images and observed data from stations were also determined using a linear and nonlinear regression for each year. The model reliability was also subsequently determined using statistical validation.
    Keywords: Validation, Precipitation, Remote sensing, Tropical Rainfall Measuring Mission (TRMM) satellite, West boundary basin
  • Kamran Karimi *, Choughi Bayram Komaki Pages 75-88
    Monitoring and optimal management of natural resources is requiring an update and accurate information. In this context, land use/cover maps is considered as a one of the most important sources of information on natural resources management. Optimal management of resources requires assessment and understanding of the changes and degradation of resources in the past. It also needs to have an accurate plan in order to control and inhibition of the happened destruction potential in future. The Markov chain model is one of the most efficient methods for predicting changes in land use and land cover. In this research, land cover changes in previous years and the possibility of predicting in the future are investigated in Bostagh plain using the Markov chain model. Therefore, using MSS (1987), ETM+ (2002) and OLI (2014) images sensors and region ancillary information, land use map is provided and 2024 land use map is predicted too. Land use maps were performed using kappa coefficient after correcting satellite images, determining training samples, and evaluating classification accuracy. According to the results, bare/barren and rangeland classes are the most dynamic existing usage in the region. The area percentage of these lands during 1987 to 2014 was 21.64% subtractive and 31.14% additive respectively. This represents a total degradation and replacement of the weaker use in the region. The results of predicting changes in the time interval 2014-2024, showed that 98% of residential lands, 88% of bare land, 77% of saline land, 45% of rangeland, and 37% of agriculture will remain unchanged. Moreover, the conversion of rangeland to bare land (41.94%) are the highest, and the conversion of bare lands to residential lands (0.02%) and rangeland to residential lands (0.03%) are the lowest possibility of conversion. Predicting maps derived from the Markov chain model are very important to provide an overview for better natural resources management. Landuse changes Satellite images Predict of changes Markov chain model Bostagh plain
    Keywords: Landuse changes, Satellite images, Predict of changes, Markov chain model, Bostagh plain
  • Shakiba Jahangirian, Alireza Salehi* Pages 89-106
    This study aims to investigate the effect of physiographical factors on land use/cover changes in the Yasouj Forest Park during 1965 to 2011. It was evaluated and monitored using aerial photographs 1:20000 scale, panchromatic satellite imageries from IRS-P5 (2011), and online Google Earth images (2011). Two series of images in two adjacent monitors were interpreted and compared using a simultaneously comparison and interpretation method. For this purpose some of land use/cover characteristics within sample plots taken from similar location were used in a digital systematic grid. The results showed that about 60% of sample plots located in different classes of slopes and elevations were not changed during this period of time. However the most land use/cover changes have been occurring in low slope areas and the least changes have been occurring in high slope areas. It is concluded that topographical factors, particularly slope are important factors for the protection of the forest cover in such areas. Park area protection could also be as an important prohibiting factor for major changes in the study area. The distribution pattern study of woody spices’s maturer stems is not good enough for about a 50 year period. Increasing dirt road in the park during the recent decades leads a social need for better planning of this decentralized recreational zone.
    Keywords: Orthophoto, Panchromatic images, Paired comparison, Land use, cover changes, Kohgiluyeh, Boyer, Ahmad