فهرست مطالب

نشریه طب انتظامی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 15، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عالیه ناظمی، رضا کاظمی، جواد هاشمی، علی جسارتی صفحات 217-226
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مدیریت درد و روان درمانی حمایتی بر کاهش درد ترک سوءمصرف کنندگان ترامادول انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح (پیش آزمون-پس آزمون) با گروه کنترل بود. از میان افراد سوءمصرف کنندگان ترامادول مراجعه کننده مرکز ترک اعتیاد شفا در سال 1393 به طور در دسترس انتخاب در سه گروه مساوی (دو گروه آزمایش و یک گروه شاهد) گمارده شدند. برای گروه اول درمان آموزش مدیریت درد و گروه آزمایش دوم روان درمانی حمایتی در 7 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد. از پرسشنامه درد مک گیل در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانسMancova استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین نمرات درد در بین دو گروه آزمایش تفاوت معنی دار مشاهده نشد اما بین دو گروه با گروه کنترل در متغیرهای بالا تفاوت معنی داری وجود داشت. نتایج از تاثیر دو روش درمانی (مدیریت درد و روان درمانی حمایتی) بر کاهش درد حمایت می کند و توجه به این دو روش برای کنترل درد ترک اعتیاد از اهمیت خاصی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق پیشنهاد می گردد در مراکز ترک اعتیاد و جهت کاهش درد معتادان در حال ترک از روش های درمانی مدیریت درد و روان درمانی حمایتی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، درد ترک اعتیاد، مدیریت درد، روان درمانی حمایتی
  • حسین کشاورز، حسین شیروانی، وحید سبحانی، اصغر برابری صفحات 227-234
    مقدمه
    امروزه محققان ورزش را به عنوان یکی از روش های تقویت کننده در رشد مولفه های روان شناختی در نظر می گیرند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاب آوری و خودکارآمدی بین کارمندان ورزشکار و غیرورزشکار نظامی می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه کارکنان ورزشکار شاغل در علوم پزشکی دانشگاه بقیه الله در سال 1393 می باشد. که تعداد 100 نفر کارمند (50 نفر ورزشکار و 50 نفر غیرورزشکار) به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) و مقیاس خودکارآمدی شرر (1982) و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss 17 و تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) برای گروه های مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین ورزشکاران و غیرورزشکاران نظامی ازلحاظ متغیرهای تاب آوری و خودکارآمدی تفاوت معنادار وجود دارد (0/05 p <)، به عبارت دیگر این متغیرها در ورزشکاران نظامی بالاتر از غیر ورزشکاران بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که ورزش و انجام تمرینات منظم بر وجوه مختلف شخصیتی و روان شناختی همچون تاب آوری و خودکارآمدی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، تاب آوری، کارکنان نظامی، ورزشکار، غیرورزشکار
  • روح الله زابلی، مصطفی شهابی نژاد، علیرضا غیاثی، سمیه سلطانی پورشیخ صفحات 235-244
    مقدمه
    هدف اصلی پرستاران مراقبت از بیماران و بهبود سلامت انسان است؛ با این حال، خطاهای بالینی پرستاران، عملکرد آن ها و نتایج مراقبت از بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. بروز خطاهای پزشکی هنگام ارائه ی خدمات درمانی می تواند عواقب وخیمی برای بیماران داشته باشد. از جمله راه های شناسایی و مدیریت خطاهای بالینی، گزارش دهی و ثبت آن ها از طرف پرستاران است. این پژوهش با هدف شناسایی موانع خود اظهاری خطا توسط پرستاران در بیمارستان های ناجا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت توصیفی مقطعی در بیمارستان های ناجا انجام شد. انتخاب نمونه ها به روش سهمیه ای و تصادفی بود. تعداد نمونه ی مورد نیاز برای پژوهش 273 نفر و ابزار مورد استفاده، محقق ساخته و دارای سه قسمت بود. بخش اول اطلاعات دموگرافیک، بخش دوم شامل چهار حیطه (عوامل مدیریتی، ترس از پیامدهای گزارش دهی، فرایندهای گزارش دهی، مولفه های اخلاقی) و بخش سوم شامل سوالات بسته بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و روش های آماری توصیفی و استنباطی ضریب همبستگی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه، موانع خود اظهاری خطاهای بالینی توسط کارکنان پرستاری به ترتیب مربوط به حیطه ی ترس از پیامدهای گزارش دهی (11/97 ± 51/12)، عوامل مدیریتی (7/23 ± 33/5)، فرایندهای گزارش دهی (5/07 ± 23/15) و عوامل اخلاقی (4/92 ± 21/89) است. همچنین بروز خطاهای بالینی با جنسیت، رده ی شغلی، نوع استخدام و میزان تحصیلات ارتباط معنی داری نداشت (0/05 > p).
    نتیجه گیری
    از آن جاکه ترس از پیامدهای گزارش دهی مانع مهم خود اظهاری خطا توسط پرستاران است، مدیران باید با فراهم آوردن زمینه ی حمایت شغلی و آموزش مداوم و علمی پرستاران، نگرانی های آن ها را در این خصوص کاهش دهند.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، ناتوانی، برنامه ی آموزشی سلامت کمر
  • محمد اکبری بورنگ، محمدحسن دلاکه، علی اکبر عجم صفحات 245-254
    مقدمه
    امروزه با توجه به گسترش اعتیاد در جامعه، هزینه های زیادی برای درمان معتادان و بازگشت آنان به زندگی عادی صرف می شود. این مهم جز با روش های نوین و تاثیرگذار ممکن نخواهد بود. پژوهش حاضر به منظور اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر بهزیستی روان شناختی بیماران طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع آزمایشی با گروه گواه و کنترل می باشد. شرکت کنندگان در این پژوهش عبارت بودند از 60 نفر از بیماران تحت درمان متادون که در دو مرکز ترک اعتیاد خصوصی شهرستان زیرکوه و مرکز گذری کاهش آسیب توکل زیرکوه پرونده داشتند، آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی 30 نفره و کنترل 30 نفره قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه تحت درمان شناختی – رفتاری به سبک کارول قرار گرفت و گروه کنترل فقط داروی متادون دریافت کرد. همه آزمودنی ها قبل و بعد از مداخله پرسشنامه بهزیستی روان شناختی را تکمیل کردند.
    یافته ها
    ننتایج نشان داد که درمان شناختی و رفتاری بر بهزیستی روان شناختی (پیش آزمون:27/66 ± 161/8؛ پس آزمون: 24/04 ± 202/71) بیماران تحت درمان متادون تاثیر مثبت داشته است (0/05p <). نتایج تحلیل مانکوا نشان داد که دوره درمانی شناختی -رفتاری بر مولفه های بهزیستی روان شناختی معتادان تحت درمان متادون تاثیر مثبت دارد (0/01p <). در بررسی مولفه های بهزیستی روان شناختی به تفکیک، نتایج نشان داد که در تمامی مولفه ها جز مولفه رشد فردی بین دو گروه تفاوت معناداری به لحاظ آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی –رفتاری در افزایش بهزیستی روان شناختی بیماران تحت درمان متادون موثر است بنابراین پیشنهاد می شود علاوه بر مداخلات دارویی از رویکرد شناختی-رفتاری جهت بهزیستی روان شناختی معتادان به منظور بهبود و تسریع دوره درمان استفاده شود.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، بیماران تحت درمان متادون، بهزیستی روان شناختی
  • علی ابراهیمی، ابراهیم بنی طالبی، احسان امیرحسینی، اسماعیل عظیمیان صفحات 255-260
    مقدمه
    حساس ترین و پرمصرف ترین آنزیم های تشخیصی کبد، آمینوترانسفرازها هستند. هدف از این تحقیق بررسی اثر غواصی در اعماق مختلف بر آلانین ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) مردان غواص بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 12 نفر از غواصان جمعیت هلال احمر و امداد و نجات استان کهگیلویه و بویراحمد به طور داوطلب با میانگین سن 2/63 ± 28/83 سال، وزن 7/16 ± 77/5 کیلوگرم و قد 2/88 ± 175/33سانتی متر در این تحقیق شرکت کردند. در اجرای این تحقیق طرح یک گروهی پیش آزمون و پس آزمون با اندازه گیری های تکراری مورداستفاده قرار گرفت آزمودنی ها در روز اول در عمق 10 متر، روز دوم در عمق 20 متر و روز سوم در عمق 30 متر به مدت 20 دقیقه با شدت 40 تا 50 درصد ضربان قلب ذخیره ای به صورت رفت و برگشت غواصی کردند. آزمودنی ها در ارتفاع سه متری تا سطح آب به مدت پنج دقیقه سیفتی استاپ داشتند. قبل و پس از غواصی از همه آزمودنی ها هفت سی سی خون گیری به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری جهت بررسی توزیع طبیعی یافته ها استفاده گردید (0/05 < p).
    یافته ها
    افزایش فشار محیطی ناشی از غواصی در اعماق دریا اثر معنی داری بر سطح AST سرمی ندارد (0/05 > p). همچنین، افزایش فشار محیطی ناشی از غواصی در اعماق دریا اثر معنی داری بر سطح ALT سرمی دارد (0/05 < p)، به طوری که سطح ALT سرمی در اعماق 20 و 30 متر به طور معنی داری نسبت به عمق 10 متر کاهش می یابد. همچنین فعالیت بدنی حین غواصی صرف نظر از میزان افزایش فشار (عمق) اثر معنی داری بر سطح ALT سرمی ندارد (0/05 > p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییر در عمق غواصی در محدوده 10 تا 30 متر سبب تغییر معنی دار در سطح سرمی دو آنزیم کبدی نمی شود.
    کلیدواژگان: غواصی، آلانین ترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز
  • قاسم خوش نیت، زهره کلانی صفحات 261-268
    مقدمه
    هیپوترمی یک عارضه ناخواسته در بیماران تحت لاواژ معده می باشد که با پایین آمدن درجه حرارت بدن و لرز می تواند موجب افزایش ضربان قلب و انقباض عروقی گردد. لذا این مطالعه باهدف تعیین تاثیر استفاده از سرم شستشوی هم دمای بدن بر میزان بروز لرز بیماران تحت انجام عمل لاواژ انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 96 بیمار کاندید شستشوی معده در بیمارستان سید الشهدا کرمان از تاریخ مردادماه تا آبان ماه سال 1394 به طور تصادفی در گروه آزمون (46 نفر، دریافت کننده سرم هم دمای بدن) و گروه کنترل (46 نفر، دریافت کننده سرم با دمای اتاق) قرار گرفتند. در حین شستشوی معده، بروز لرز و پارامترهای همودینامیک شامل فشار خون (سیستولیک و دیاستولیک)، ضربان قلب، دمای مرکزی بدن و میزان اکسیژناسیون خون، در فواصل منظم بررسی و ثبت گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار 22SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین شدت لرز و دمای سرم رابطه معنی داری وجود دارد. دمای مرکزی بیماران، فشار خون دیاستول و ضربان قلب در طی شستشوی معده در گروه آزمون بالاتر از گروه کنترل بود. بیشترین فراوانی شدت لرز، مربوط به شدت لرز درجه 1 و کمترین فراوانی هم مربوط به درجه 2 و 4 بودند. ولی در مورد متغیرهای فشار خون سیستولیک و میزان اکسیژناسیون خون، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شستشوی معده با سرم هم دمای بدن باعث پیشگیری از کاهش دمای مرکزی بدن و کاهش بروز لرز پس از شستشوی معده در بیماران تحت انجام عمل شستشوی معده می شود. بنابراین استفاده از این روش به صورت یک اقدام پیشگیرانه توصیه می شود
    کلیدواژگان: لرز، درجه حرارت مرکزی، لاواژ
  • علیرضا خواجه امیری، مهدی صابریان صفحات 269-278
    مقدمه
    مت آمفتامین از مواد مخدر محرک سیستم عصبی است که به طور گسترده ای در سراسر جهان ازجمله کشور ایران مورد سوءمصرف قرار می گیرد و روند استفاده از آن به طور چشمگیری رو به افزایش است. به دلیل سادگی در روش ساخت، این ماده به طور وسیعی در کارگاه های مخفی مواد مخدر تولید می شود. به همین دلیل، تعیین پروفایل مت آمفتامین های کشف شده می تواند در روند شناخت این کارگاه های تولیدکننده و ردگیری شبکه های توزیع بسیار مفید باشد و از گسترش شبکه توزیع و مصرف این ماده جلوگیری کند. شناسایی نوع نمک مت آمفتامین، بخشی از فرایند تعیین پروفایل مت آمفتامین می باشد و این مطالعه به آن پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر مبنای تمام شماری تعداد 40 مورد مت آمفتامین ضبط شده توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سال 2014 و به روش تشکیل رسوب انجام شده است.
    یافته ها
    انجام آزمون تشکیل رسوب بر روی تمامی آزمودنی ها حاکی از مثبت شدن تست آنیون کلراید و منفی شدن سایر تست ها داشت.
    نتیجه گیری
    تعیین پروفایل نمک، در مت آمفتامین های ضبط شده نشان می دهد که تمامی موارد حاوی نمک هیدروکلراید بوده اند. این نتایج، با نتایج حاصل از مطالعه ای مشابه که در سال 2010 در ایران انجام شده نیز مطابقت دارد. ازآنجاکه، در اغلب موارد پیش ساز مت آمفتامین های ضبط شده در ایران داروی سودوافدرین می باشد، احتمالا روش ساخت مت آمفتامین در ایران برگرفته از روشی است که در کشورهای شرق آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج به دست آمده در این مطالعات، الزام به قطع تولید فراورده های جامد حاوی سودوافدرین در کشور را تایید می کند. همچنین، درصورتی که فرایند تولید مخفی مت آمفتامین همچنان ادامه یابد، به دلیل اینکه در برخی نمونه های کشف شده ناخالصی های موجود در فراورده های دارویی ژنریک مایع نیز دیده شده است، تصمیم گیری در خصوص حذف تولید فراورده های مایع حاوی سودوافدرین در کشور نیز ضروری خواهد بود.
    کلیدواژگان: مت آمفتامین، مت آمفتامین هیدروکلراید، سودوافدرین، تعیین پروفایل مواد مخدر
  • محمد خلج کندری، سمیرا امیری، محمد علی حسینپور فیضی، فرزام شیخ زاده صفحات 279-286
    مقدمه
    مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که کندر در روند افزایش یادگیری و تقویت حافظه موثر است. یکی از اختلالات مهم شناختی درگیرکننده حافظه بیماری آلزایمر می باشد. همچنین افزایش بیان ژن پیش ساز آمیلوئید (App) به آلزایمر می انجامد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر مصرف خوراکی عصاره آبی کندر با داروی ریواستیگمین بر بیان ژن پیش ساز آمیلوئید (App) در هیپوکمپ رت های تیمار شده با AlCl3 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 24 راس رت نر بالغ با محدوده وزنی 30±220 گرم به طور تصادفی در چهار گروه (6n=) تقسیم شدند و به مدت 120 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار گروه ها به صورت، گروه یک کنترل (آب مقطر)، گروه دوم به عنوان گروه مدل آلزایمر روزانه یک میلی لیتر ماده شیمیایی AlCl3 با دوز mg/kg 20، گروه سوم به مدت دو ماه AlCl3 با همان دوز و دو ماه دیگر عصاره آبی کندر با دوز mg/kg 200، گروه چهارم مجددا به مدت دو ماه AlCl3 با همان دوز و دو ماه دیگر ریواستیگمین mg/kg 0/3 دریافت نمودند. پس از پایان دوره تیمار، عملکرد حافظه فضایی و یادگیری حیوانات توسط ماز آبی موریس به مدت 6 روز متوالی ارزیابی شد. سپس بافت هیپوکمپ آن ها جداسازی و در دمای 80- درجه نگهداری گردید. RNA ی تام با استفاده از کیت RNX-Plus استخراج گردید و میزان بیان ژن App به روش نیمه کمی (Semi-Quantitative) موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از ماز آبی موریس نشان داد که مصرف AlCl3 باعث از بین رفتن یادگیری در رت ها شده است ولی تجویز عصاره آبی کندر و یا ریواستیگمین باعث بهبود نسبی یادگیری در رت های مدل می شود. بررسی میزان بیان نسبی App در گروه های مختلف نشان داد که مصرف AlCl3 افزایش معنی داری در بیان App القاء می کند. مقایسه اثر تیمار با عصاره آبی و داروی ریواستیگمین در رت های مدل حاکی از آن است که عصاره آبی کندر می تواند باعث کاهش بیان ژن App در مقایسه با داروی ریواستیگمین شود.
    نتیجه گیری
    مصرف AlCl3 باعث آسیب یادگیری و عملکرد حافظه فضایی در رت ها می شود و تجویز عصاره آبی کندر و یا ریواستیگمین می تواند آن بهبود بخشد. همچنین عصاره آبی کندر می تواند افزایش بیان القاء شده App توسط AlCl3 را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: App، آلزایمر، کندر، ریواستیگمین
|
  • Allie Nazemi, Reza Kazemi, Javad Hashemi, Ali Jesarati Pages 217-226
    Background
    This research performed with the aim of the effectiveness of pain management and supportive psychotherapy on alleviating pain tramadol desuetude.
    Materials And Methods
    This research was a kind of semi-exprimental with (pretest- posttest) control group design. Three equivalent groups (two experimental groups and one control group) were assigned from tramadol drug users which refered to Shafaa Desuetude Addiction Center in 1393(solar year). First group gave pain management education and control group received supportive psychotherapy for 90 minutes in 7 session. McGill pain questionnaire was used in two phase of pre-test and post-test. Mancova Covariance analysis was used to analyze data.
    Results
    The results showed that there is no significant and meaningful differences in scores between the two experimental groups however, there was a significant and meaningful difference between two control groups in the mentioned variables. The results obtained from evaluation of two treatment methods (pain management and supportive psychotherapy) support relief of pain. These two methods that was used to control and relief desuetude pain has special importance.
    Conclusion
    According to the results obtained from research, we suggest two treatment methods, pain management and supportive psychotherapy) ought to used in this Desuetude Addiction Centers to relieve pain of addiction (druggies).
    Keywords: addiction, pain, addiction, pain management, supportive psychotherapy
  • Hossein Keshavarz, Hossein Shirvani, Vahid Sobhani, Asghar Barabari Pages 227-234
    Background
    Nowadays, researchers improve that sport is one of the boosting methods in the growing psychologically factors. The Purpose of the present study is to comparing of Resilience and Self- efficacy in between athletes and non-athletes military personnel.
    Materials And Methods
    Statistically, the population of study included all athlete employee at Baqiyatallah Medical University in 2014. 100 employee (50 non professional athletes and 50 amateur athletes) were selected in figure of ‌simple accidental sampling. In order to collect information, Resilience Conner and Davidson(2003) and sherer (1982) Self- efficacy scale were used and analyze and resolve data SPSS17 software and Multivariate analysis of variance (MANOVA) for independent group were utilized.
    Results
    Results showed that there is meaningful different between non professional athletes and amateur athletes in the light of Resilience and self efficacy (p<0/005). In other word, this changeable in non professional athletes was higher than amateur athletes.
    Conclusion
    Present study revealed that sport and regular exercise can impress on various aspects of personality and psychological like Resilience and Self efficacy.
    Keywords: self, efficacy, resilience, military personnel, athlete, non, athlete
  • Rouhollah Zaboli, Mostafa Shahabi Nejad, Ali Reza Ghiasi, Somayeh Soltani Poor Sheikh Pages 235-244
    Background
    The main purpose of nursing is medical care and improving human health. However, nurses medical errors has negative impacts on their function and result of medical care for its recipients. During the delivery of health care, Incidence of medical errors can have grave consequences for patients. The solution to identify and manage clinical errors, are reporting and registration by nurses. The aim of this study was to identify barriers to self- reported error by nurses in the Police hospitals.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in Police hospitals. Samples selected by quota method and randomly. 273 samples recruited for the study and the instrument was a questionnaire that was made by researcher consists of three parts. Firstly, included demographic information, the second part consists of 4 areas: managerial factors, fear of the reporting consequences, reporting processes, ethical components) and finally it was involved closed questions. Obtained information were analyzed by using descriptive and inferential statistical methods, the correlation coefficient, and chi- 2 with SPSS 21.
    Results
    According to the results, barriers to self- reporting errors by nurses are respectively related to fear of the reporting consequences (51.12±11.97), managerial factors (33.5±7.23), reporting processes (23.15±5.07) and ethical factors (21.89±4.92). Also there was no significant relation between clinical errors with gender, occupational category, type of employment and education(P>0.05).
    Conclusion
    Since then, fear of the consequences of reporting is the important barrier of self- reported error by nurses, managers should provide the career support, educate scientifically and continuously to the nurses, and reduce their concerns in this case.
    Keywords: medical errors, error reporting, barriers, self, report, nurses
  • Pages 245-254
    Background
    Nowadays, regarding to spread drug addiction in society, high cost for the treatment of addicts and returning them to normal life is spent. This can only be possible with modern and effective ways. The present study has been conducted to determine the effectiveness of cognitive - behavioral therapy on psychological well-being of patients treated with methadone.
    Materials And Methods
    This is a quasi-experimental case control study. Participants included 60 patients undergoing methadone treatment in both private drug rehabilitation center in Zirkouh and harm reduction center of Zirkouh. The subjects were randomly assigned to two experimental groups (n = 30) and control (n = 30).The experimental group received 12 sessions of cognitive-behavioral in Carol style and the control group only received methadone. All subject completed the psychological well-being questionnaire before and after intervention
    Results
    The results showed that cognitive behavioral psychological well-being (pre: 27.66 ± 161/8 test: 24/04 ± 202/71) of patients undergoing methadone treatment had a positive effect (f=4.293, p<0.05). MANCOVA analysis results revealed that cognitive behavioral therapy has a positive impact on psychological well-being components of people who were addicted treated by methadone (f=12.80, P<0.01). Investigating the psychological well-being the results showed that there was no statistical significant relationship between personal development components among the two groups.
    Conclusion
    Cognitive - behavioral therapy is effective in improving psychological well-being of patients undergoing methadone treatment. Therefore, it is recommended that in addition to pharmacological interventions, the cognitive-behavioral approach can be used to improve and accelerate the treatment course.
    Keywords: cognitive, behavioral therapy, patients undergoingmethadonetreatment, psychological well, being
  • Ali Ebrahimi, Ebrahim Banitalebi, Ehsan Amir Hoseini, Esmaeil Azimian Pages 255-260
    Background
    The most sensitive and widely used liver enzymes for detecting are the aminotransferases. The purpose of this study was to evaluate the effects of diving effect of male scuba divers in different depth on aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT).
    Materials And Methods
    12 members of the Red Crescent and rescue divers recruited voluntarily from Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province, with an average age of 28.83 ± 2.63 years, weight 77.5 ± 7.16 kg, and height 175.33 ± 2.88 cm participated in this study.To perform this research project, a pre-test and post-test group with repeated measures was used to test the first day of the depth of 10 m, the second day in a depth of 20 meters and the third day in a depth of 30 meters for 20 minutes by the 40 to 50% heart rate reserve as they sweep diving. Participants at a height of three meters to the water level had safety stop for five minutes. Before and after diving seven cc bloods were taken from all subjects. In order to analysis of data mean and standard deviation were used and inferential statistics analysis of variance with repeated measures was used to evaluate the normal distribution.
    Results
    Increase environment pressure caused by Scuba deep Diving had no significant effect on serum AST (p > 0.05). Also, increase environment pressure was significant impact on serum ALT from Scuba Diving (p < 0.05) so that, serum ALT in the depths of 20 and 30 meters was significantly reduced compared to the depth of 10 meters. Also diving regardless of pressure (depth) no significant effect on serum ALT (p > 0.05).
    Conclusion
    It seems that the alter in depth in the range of 10 to 30 meters does not cause significant changes in serum levels of these two liver enzymes.
    Keywords: scuba diving, alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase
  • Ghasem Khoshniyat, Zohre Kalani Pages 261-268
    Background
    Hyperthermia is an undesirable implication in patients undergoing gastric lavage which can cause increasing of heart rate and vascular constriction through falling of body temperature and shivering. Then, this study has been performed with the aim of determining the effect of isothermal lavation serum on accession level of shivering in patients under lavage surgery.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 96 patients undergoing gastric lavage in Kerman Seyedoshohda hospital from Mordad to Aban of 1394 were randomly assigned to the intervention group (46 persons, receiving isothermal serum) and control group (46 persons, receiving serum with room temperature). During gastric lavage, accession of shivering and hemodynamic parameters including blood pressure (systolic and diastolic), heart rate, body central temperature and blood Oxygenation rate were checked and recorded. Data was analyzed using descriptive and analytical statistics in SPSS 22 software.
    Results
    The results of the present study showed that there is a significant relation between shivering intensity and serum temperature. Patient's central temperature, diastolic blood pressure and heart rate during gastric lavage in test group were higher than control group. Maximum shivering intensity frequency concerned first grade shivering intensity and minimum frequency was related to two and four grade. However, There was no significant difference about variables of systolic blood pressure and blood Oxygenation rate.
    Conclusion
    Gastric lavage with isothermal serum causes prevention of reducing core body temperature and reduce shivering after gastric lavage in patients under lavage surgery. Therefore, the use of this method is recommended as a preventive measure.
    Keywords: shivering, central temperature, lavage
  • Ali Reza Khajeamiri, Mehdi Saberian Pages 269-278
    Background
    methamphetamine is a Nervous system stimulant that are more widely abuse around the world such as Iran as well as abuse this is dramatically increased. Because of the simplicity of the synthesis methods, this substance is widely produced in clandestine places. Therefore, Identifying salt profiling of discovered methamphetamine could help identifying and tracking these places, lead to destroy the distribution networks, and prevent the use of this substance. Identifying the type of methamphetamine salt is a part of the whole methamphetamine profiling process which is reviewed in this study.
    Materials And Methods
    In this study, all 40 discovered crystal methamphetamine in 2014 by antinarcotics police of Islamic Republic of Iran were analyzed through Precipitation method to determine the salt forms of the samples.
    Results
    The results show that all the samples contain the chloride salt and the other salts were not found in the examined samples.
    Conclusion
    Salt profiling of seized methamphetamines show that all samples were contain only the hydrochloride salt. This finding is similar to the results of the previous study were done in 2010. Since pseudoephedrine is the precursor of the methamphetamine synthesis in Iran, probably, the manufacturers have used the East Asian method of methamphetamine production. The results of these studies, confirm the importance of stopping the production of solid pseudoephedrine containing pharmaceuticals in Iran. Science, the impurities of the liquid pseudoephedrine containing pharmaceuticals were found in some samples, the decision to stop production of these preparations may become necessary.
    Keywords: methamphetamine, methamphetamine hydrochloride, pseudoephedrine, substances profiling
  • Mohammad Khalaj, Kondori, Smira Amiri, Mohammad Ali Hosseinpour Feizi, Farzam Shaikhzadeh, Hesari Pages 279-286
    Background
    Laboratory Studies show that Olibanum boosts the process of learning and memory. Alzheimer’ disease is one of the important cognitive abnormalities which affect memory. Moreover, increased expression of amyloid precursor protein (App) results in Alzheimer’ disease. This study with the aim of comparing the effects of Olibanum aqueous extract and rivastigmin on the expression of App gene in rats that are treated by AlCl3.
    Materials And Methods
    24 adult male rats with a weight range of 220±30 gr. were randomly divided into 4 groups (n=6) and treated for 120 days. Treating group are as follow: Group no. 1 as control, group no. 2 as Alzheimer's model, group no. 3 as Olibanum treated, group 4 as rivastegmin teated were received 1 ml of distilled water, AlCl3 20mg/kg, AlCl3 (20 mg/kg) for 60 days and then AlCl3 with the same dose plus aqueous extract of Olibanum (200 mg/kg) for another 60 days and, AlCl3 (20 mg/kg) for 60 days and then AlCl3 with the same dose plus rivastigmin (0.3 mg/kg) for another 60 days, respectively. Then, learning and spatial memory performance of the rats were examined in 6 successive days with Morris-Water-Maze. After behavioral tests, hippocampus of the rats was separated and isolated in –80 degree centigrade. Total RNA was extracted by using RNX-plus solution. Finally, the expression of App gene was examined by semi-quantitative RT-PCR.
    Results
    Results obtained from Morris-Water-Maze showed that AlCl3 impairs memory performance in rats while treatments with rivastigmin or aqueous extract of Olibanum improves learning in rats model. The App gene expression analysis revealed that this gene unregulate significantly by utilizing AlCl3. Comparing the effects of rivastigmin and aqueous extract of Olibanum showed that Olibanum but not rivastigmin decreases the expression of App.
    Conclusion
    AlCl3 treatment can impair learning and spatial memory in rats while Olibanum or rivastigmin might improve their performance. Moreover, Olibanum impedes AlCl3-induced App up-regulation.
    Keywords: APP, Alzheimer, Olibanum, rivastigmin