فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1394)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی ثقفی، قاسم بولو، محمد مهدی دانا* صفحات 1-16
    در دو دهه اخیر به دلیل پیامدهای ناشی از عدم توجه به کیفیت سود، سمت و سوی تحقیقات تجربی از توجه صرف بر رابطه میان سود و بازده یا رفتار قیمت سهام، به کیفیت سود و کیفیت گزارشگری مالی و تاثیر آن بر بازار سرمایه سوق داده شده است. سود از سوی دیگر، عدم تقارن اطلاعات و پیامدهای نامطلوب آن از مسائل مطرح در بازارهای سرمایه از جمله بازار سرمایه ایران است. بنابراین، در این تحقیق با اتکا بر مبانی نظری، به بررسی رابطه کیفیت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1383 تا 1387 پرداخته شده است.
    برای بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون های من- ویتنی، علامت زوج- نمونه ای و ویلکاکسون استفاده گردیده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های با کیفیت سود پایین و شرکت های با کیفیت سود بالا، دارای تفاوت معنی دار نیستند. به علاوه، سطح عدم تقارن اطلاعاتی در دوره پس از اعلام سود نسبت به دوره قبل از آن، افزایش یافته است.
    برای بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون های من- ویتنی، علامت زوج- نمونه ای و ویلکاکسون استفاده گردیده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های با کیفیت سود پایین و شرکت های با کیفیت سود بالا، دارای تفاوت معنی دار نیستند. علاوه بر این، طبق نتایج تحقیق سطح عدم تقارن اطلاعاتی در دوره پس از اعلام سود نسبت به دوره قبل از آن، افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: کیفیت سود، عدم تقارن اطلاعاتی، سود واقعی، سود پیش بینی شده
  • سید مجتبی شفیع پور*، فرزانه جلالی علی آبادی صفحات 17-32
    با رشد و توسعه بازار سرمایه در ایران در نتیجه ورود سرمایه گذاران (شرکت ها و اشخاص حقیقی)، بررسی متغیرهای اثرگذار بر تصمیمات سرمایه گذاران از اهمیت ویژه برخوردار است. از این رو، بررسی عوامل موثر بر ارزشگذاری و رفتار سرمایه گذاران در زمان عرضه عمومی اولیه سهام در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این عوامل اثر گذار، اقلام تعهدی اختیاری است. برای ارزیابی اثر «مدیریت سود قبل از عرضه عمومی اولیه» بر «ساختار مالکیت شرکت ها پس از عرضه عمومی اولیه» از ویژگی هایی نظیر کیفیت اقلام تعهدی، جمع دارایی ها، رشد فروش ها و اهرم مالی آن استفاده می شود. برای این منظور دادهای مربوط به 101 شرکت که بین سال های 1379 تا 1389 عرضه اولیه داشتند را مورد بررسی قرار دادیم. نتایج نشان می دهد که اقلام تعهدی اختیاری قبل از عرضه اولیه توانایی توضیح دهندگی ساختار مالکیت شکل گرفته پس از عرضه را دارد اما معکوس آن برقرار نیست. به عبارت دیگر دلیلی برای رد رابطه مستقیم میان اقلام تعهدی اختیاری قبل از عرضه با ساختار مالکیت یافت نشد. از این رو از آنجا که، با افزایش مدیریت سود قبل از عرضه، درصد مالکیت نهادی افزایش یافته است، می توان نتیجه گرفت که عوامل مهم دیگری به غیر از اقلام تعهدی اختیاری در تصمیمات سرمایه گذاران نهادی موثر است.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، ساختار مالکیت، فرضیه علامت دهی، فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی
  • فرخ برزیده، یحیی حساس یگانه، علیرضا شهریاری * صفحات 33-50
    در این مقاله فرضیه ثبات کارکردی از جنبه تفکیک اجزاء نقدی و تعهدی سود توسط سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران و در سطح شرکت مورد آزمون قرار گرفته است. فرضیه ثبات کارکردی بیان می کند سرمایه گذاران صرف نظر از روش های حسابداری متفاوت برای محاسبه ی سود، ارقام سود را به نحو مشابهی تفسیر می کنند. همینطور فرضیه بازگشت اقلام تعهدی نیز بیان می کند که جزء تعهدی سود دوام کمتری نسبت به جزء نقدی دارد و رشد اقلام تعهدی در دوره جاری منجر به کاهش بازدهی آتی می گردد. برای آزمون این فرضیه از اطلاعات 153 شرکت طی سال های 1382 تا 1389 استفاده شده است. شواهد پژوهش، تایید این فرضیه را پشتیبانی نکرد. بررسی رابطه بین تغییرات غیر منتظره اقلام تعهدی و جریان های نقدی با بازدهی جاری نشان می دهد رد فرضیه پژوهش به دلیل وزن متفاوت اخبار مربوط به جریان های نقدی مورد انتظار و نرخ تنزیل بازار در اقلام تعهدی و جریان های نقدی می باشد.
    کلیدواژگان: ثبات کارکردی، اقلام تعهدی، جریان های نقدی، سرمایه گذار تازه کار، بازگشت اقلام تعهدی
  • حسن صالح نژاد، حسام وقفی*، بهرام صادقیان، مهناز آهنگری صفحات 51-70
    شرکت هایی که یک روند رو به رشد در خصوص سودهای گذشته داشته اند، توانسته اند جایگاه مناسبی در بازار سرمایه بدست آورند و بشدت نگران حفظ اعتبار و شهرت خود می باشند. نگرانی شرکت های مذکور از این است که آیا انتشار سود پیش بینی شده، اعتبار شرکت را حفظ می کند یا به آن لطمه می زند؟ در این رابطه، انتشار سود پیش بینی شده شرکت ها باید بگونه ای باشد که روند و الگوی رشد موجود در سودهای گذشته را حفظ کند. هدف کلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر وجود الگوهای پایدار در رشد سود بر واکنش قیمت سهام می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 104 شرکت (624 سال - شرکت) از شرکت های پذیرفته شده ی بورس اوراق بهادار تهران می باشد که داده های آنها در طول سال های 1385 تا 1390 گردآوری و تجزیه و تحلیل شده است. نتایج تحلیل آماری نشان می دهد واکنش بازار سرمایه به اخبار بد پیش بینی و افق پیش بینی سود هر سهم در شرکت های با رشد پایدار سود، متفاوت از سایر شرکت هاست. این در حالی است که واکنش بازار سرمایه به اخبار خوب و دقت پیش بینی سود هر سهم تحت تاثیر رشد پایدار سود نیست.
    کلیدواژگان: رشد پایدار سود، پیش بینی سود هر سهم، بازده غیرعادی سهام، دقت پیش بینی سود، افق پیش بینی سود
  • فرهاد فلاح نژاد، محمد صیادی * صفحات 71-84
    در این مقاله تغییرات کیفیت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور انجام تحلیل در سطح صنایع مختلف از نمونه ای مشتمل بر 123 شرکت پذیرفته شده در بورس تهران در طول سال های 1380 تا 1388 استفاده شد و کیفیت سود آنها از چهار بعد کیفیت اقلام تعهدی، پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود و هموارسازی سود مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد به جز متغیر هموارسازی سود هریک از ویژگی های کیفی سود رابطه معنی داری با متغیر وابسته دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت اقلام تعهدی، پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود، هموارسازی سود، داده های پنلی
  • مهدی جوانمرد، علی اکبر پورموسی * صفحات 85-105
    وجود اطلاعات کافی در بازار و انعکاس به موقع و سریع اطلاعات بر قیمت اوراق بهادار، ارتباط تنگاتنگی با کارایی بازار دارد. در چنین بازاری، اطلاعاتی که در بازار پخش می شود به سرعت بر قیمت تاثیر می گذارد و قیمت اوراق بهادار را به ارزش ذاتی آن نزدیک می کند. هدف پژوهش حاضر، مطالعه نحوه واکنش بازار سهام به اطلاعات انتشار یافته شرکت ها می باشد. این تحقیق درصدد است ارتباط بین اطلاعات حسابداری جدید و تغییرات کوتاه مدت به وجود آمده در قیمت های سهام را مورد بررسی قرار دهد. در این پژوهش با انتخاب برخی از رویدادهای منتشره توسط شرکت ها (شامل صورت های مالی میان دوره ای، برگزاری مجامع، پیش بینی سود و اعلام سود واقعی سالانه) و با استفاده از تغییرات پیاپی قیمت برای یک ماه اطراف وقوع رویداد در بازه زمانی 1386 – 1390 و با استفاده از روش مقایسه زوجی، به بررسی نحوه واکنش بازار سهام به این رویدادها پرداخته و رفتار بازار سهام تهران بر اساس الگوی بازار کارا تبیین شده است. نتایج نشان می دهد بازار سهام به این اطلاعات واکنش معناداری نشان می دهد. همچنین رفتار بازار در برابر رویدادهای فوق غیر کارا است.
    کلیدواژگان: واکنش بازار، فرضیه بازار کارا، گزارشات مالی میان دوره ای، سود هر سهم، مجمع عمومی
  • حسن قالیباف اصل، مهدی نیک روش، مصطفی دولت کامی، علی امامی * صفحات 107-123
    محافظه کاری حسابداری یکی از چالش برانگیزترین موضوعات حسابداری طی یک قرن اخیر بوده است. صاحبنظران حسابداری به بررسی ابعاد مثبت و منفی این ویژگی اطلاعاتی گزارشگری مالی پرداخته اند. از دید طرفداران، محافظه کاری از طریق محدود کردن توانایی مدیران در بروز رفتارهای فرصت طلبانه به نظارت وحاکمیت صاحبان سرمایه کمک کرده و در انتقال حق کنترل شرکت به تامین کنندگان سرمایه اثرگذار است. در مقابل، منتقدان خاطر نشان ساخته اند حسابداری محافظه کارانه باعث کاهش خالص دارایی ها و سود خالص دوره می شود که این امر دسترسی شرکت به منابع مالی را کاهش می دهد. تحقیقات حاضر به بررسی رابطه ی محافظه کاری شرطی و انعطاف پذیری مالی پرداخته است.
    تجزیه و تحلیل ها با استفاده از رگرسیون خطی چند متغیره و با بکارگیری دو معیار محافظه کاری باسو (1997) و بال وشیواکومار (2005) و سه معیار انعطاف پذیری مالی شامل سطح نگهداری وجه نقد، اهرم مالی و سود سهام پرداختنی اجرا شده است.
    نتایج تجزیه و تحلیل داده های مربوط به 80 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نشان می دهد میان محافظه کاری شرطی و معیارهای انعطاف پذیری مالی به کارگرفته شده در تحقیق رابطه ی معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری شرطی، انعطاف پذیری مالی، تصمیمات مالی
  • حسین کرباسی یزدی، یدالله نوری فرد، طاهر محمدشریفی* صفحات 125-143
    در هر اقتصادی، عامل تعیین کننده رشد اقتصادی کیفیت تبدیل پس انداز به سرمایه گذاری است و این میزان اطلاعات سرمایه گذاران است که کیفیت سرمایه گذاری را سبب می شود؛ برای افزایش کارایی بازار و افزایش کیفیت سرمایه گذاری، سرمایه گذار باید از ویژگی ها و توان بنگاه های سرمایه پذیر مطلع شود و افزایش میزان اطلاعات سرمایه گذاران تنها در سایه بهبود سطح و کیفیت افشاء توسط شرکت ها میسر می شود. میزان افشاء اطلاعات بر کارایی بورس اوراق بهادار و کیفیت سرمایه گذاری اثر می گذارد. در ایران نیز تصمیم جدی کشور برای واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی، اهمیت کارایی تخصیص و به دنبال آن اهمیت افشاء را دو چندان کرده است. هدف این مطالعه بررسی اثر سطح افشاء اختیاری بر کارایی قیمت گذاری می باشدبر این اساس داده های 136 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهاردار تهران طی سال های 1383 الی 1389 جمع آوری و با استفاده از رگرسیون گام به گام و روش داده های تابلویی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد اثر افشاء اختیاری بر کارایی تخصیص یک اثر معنی دار و معکوس است، اما اثر متغیرهای کنترلی (اندازه شرکت، سودآوری و رشد شرکت) بر کارایی تخصیص یک اثر معنی دار و مستقیم است.
    کلیدواژگان: افشاء، افشاء اختیاری، کارائی، کارائی تخصیص، سرمایه گذاری
  • غلامرضا کردستانی*، مهدی خلیلی صفحات 145-160
    محافظه کاری سود بیانگر درجه ای انعکاس به هنگام تر زیان مورد انتظار شرکت در مقایسه با سود مورد انتظار آن است. محافظه کاری ترازنامه هم معرف ارزش هایی است که در بازار شناسایی می شوند ولی در دفاتر حسابداری شناسایی نمی شوند. این نوع محافظه کاری با استفاده از نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سنجیده می شود. بررسی رابطه محافظه کاری سود و محافظه کاری ترازنامه هنگامی ضروری است که از ارتباط سود و بازده برای تشخیص تفاوت در محافظه کاری سود، برمبنای داده های مقطعی یا سری های زمانی استفاده شود.
    به این منظور داده های مربوط به 80 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1384 تا 1390 مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد برای کلیه دوره های مورد بررسی سود محافظه کارانه نیست و بین محافظه کاری سود و محافظه کاری اقلام تعهدی با محافظه کاری ترازنامه رابطه منفی وجود دارد. همچنین نتایج نشان می دهد محافظه کاری جریان های نقدی عملیاتی با محافظه کاری ترازنامه رابطه ندارد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری سود، محافظه کاری ترازنامه، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری
  • منصور گرکز، علی اصغر قربانی*، یاسر رضایی پیته نویی صفحات 161-176
    هدف تحقیق، بررسی رابطه سود خالص، جریان وجه نقد عملیاتی، و دو معیار سنتی جریان وجه نقد یعنی سود خالص به اضافه هزینه استهلاک و سرمایه در گردش عملیاتی، با جریان های نقدی آتی است. جامعه آماری این تحقیق شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1384 تا 1388 می باشد. نتایج نشان می دهد در واحدهای تجاری کوچک و همچنین در سطح کل واحدهای تجاری، سود خالص نسبت به جریان وجوه نقد عملیاتی و شاخص های سنتی آن، توانایی بیشتری برای پیش بینی جریان های نقدی آتی دارد؛ در حالیکه در واحدهای تجاری بزرگ، جریان وجه نقد عملیاتی نسبت به سایر معیارها پیش بینی کننده بهتری است. همچنین برطبق نتایج، با افزایش اندازه شرکت، توانایی پیش بینی کلیه مدل ها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: جریان وجوه نقد عملیاتی، سود، سرمایه درگردش عملیاتی، سود خالص به اضافه هزینه استهلاک
|
  • Ali Saghafi, Ghasem Bolo, Mohammad Mehdi Dana * Pages 1-16
    In two recent decades, researches focus has been turned from the relation between earnings and returns or stock price behavior towards earning quality, financial reporting quality and their effects on capital market. Besides, information asymmetry and its consequences are among the most vital issues to be dealt with in all the capital markets including Iranian Capital Market. Therefore, this paper, relying on the theoretical principles, attempts to examine the relation between earnings quality and information asymmetry in the firms listed in Tehran Stock Exchange as between 2004-2008.To examine the research hypotheses, different testing methods (Mann-Whitney Test, Sign Test, and Wilkakson test) have been applied. The findings of the study show that the difference between the information asymmetry of the companies with low earnings quality, on the one side, and the companies with high earnings quality, on the other side, is not significant. Also the levels of information asymmetry have increased in the period after the earnings announcement, as compared to the period before it. To examine the research hypotheses, different testing methods (Mann-Whitney Test, Sign Test, and Wilkakson test) have been applied. The findings of the study, finally, revealedthat the difference between the information asymmetry of the companies with low earnings quality, on the one side, and the companies with high earnings quality, on the other side, is not significant. The findings also showed that the levels of information asymmetry have ascended in the period after the earnings announcement, as compared to the period before it.
    Keywords: earnings quality, information asymmetry, actual earnings, predicted earnings
  • Seyed Mojtaba Shafipoor*, Farzaneh Jalali Aliabadi Pages 17-32
    This paper examines factors effective on investor's behavior and valuation in IPOs. One of the factors is discretionary accruals. To test the effects of "earning management before IPO" and "ownership structure" after IPO, some variables such as accruals quality, total assets, sale growth and financial leverage have been used. The sample consists of 101 firms with IPO during the years 2000 to 2010. Results indicate that discretionary accruals before IPO has the explanatory power of ownership structure after IPO, but the reverse is not so. In other words, there is no evidence to reject the direct rejection between discretionary accruals before IPO and ownership structure after it. Thus, it can be concluded that since increase of earning management before IPO leads to increase of institutional ownership, some important factors other than discretionary accruals are effective on decision making of institutional investors.
    Keywords: functional fixation, accruals, cash flows, unexperienced investor, return of accrual components
  • Farrokh Barzideh, Yahya Hasas Yeganeh, Alireza Shahriari * Pages 33-50
    This paper examines the functional fixation hypothesis from the viewpoint of separation of cash flows and accrual components of earnings by investors. The functional fixation hypothesis states that investors interpret earnings regardless of related accounting method. The accrual reversal phenomenon argues that accrual component has less persistence than cash component and accrual growth in current period leads to low returns in future. To test the hypothesis, data from 153 firms listed in TSE from 2003 to 2010 have been collected. The results reject the hypothesis, however, examination of the relation of unexpected changes in accruals and cash flows with current return shows that the rejection is due to different weight of news related to expected cash flows and market discount rate in accruals and cash flows.
    Keywords: functional fixation, accruals, cash flows, unexperienced investor, return of accrual components
  • Hasan Salehnezhad, Hesam Vaghfi*, Bahram Sadeghian, Mahnaz Ahangary Pages 51-70
    Firms with growing trend of profitability in previous years could achieve suitable position in capital market and are very concerned about their reputation. Their concern is whether earnings forecast issuing can maintain reputation of the firms or damage it? Therefore, forecast earnings should be issued in such a way to maintain the growing trend of the previous earnings. The study is aimed to investigate the effects of sustainable pattern of growing earning on stock price response. The sample includes 104 firms listed in Tehran Stock Exchange during 2006 and 2011. Results indicate that reaction of stock price to bad news of earnings forecast in firms with sustained growing earnings is different from other firms. Meanwhile, reaction of capital market to good news and earnings per share forecast accuracy is not affected by sustained growth of earnings.
    Keywords: Sustained Growth of earnings, Forecasting Earnings per Share, Abnormal Returns, Earnings Forecast Accuracy, Horizon Forecast Earnings
  • Farhad Fallahnejad, Mohammad Sayyadi * Pages 71-84
    The data composed of firms & time in a certain period of time are called “panel data”. This paper investigates changes in earning quality of the firms listed in Tehran Stock Exchange. The sample includes 123 firms of various industries listed in Tehran Stock Exchange from 2001 to 2010. The paper examines the earning quality of the firms from the view points of “accrual quality” “earning persistency” “earning predictability” and “earning smoothness”. The results indicate any qualitative characteristic of earning, except earning smoothness variable has a significant relation with the dependent variable.
    Keywords: panel data, accrual quality, earning persistency, earning predictability, earning smoothness
  • Mehdi Javanmard, Aliakbar Pourmousa* Pages 85-105
    The existence of enough information on market and on time reflection of these information which affects securities prices, has very close relation with market efficiency. In such a market, distributed information affects securities prices and causes them to be more closes to their intrinsic value. This research, by choosing some events (such as General Assembly of shareholders, quarterly financial reports, predicting profit and announcing the real annual profit) and according to data obtained in 30 days around the event during the period between 2007 to 2011, investigates the reaction of stock market to events using paired T-Test and also compares it with efficient market model. Results show that stock market has a significant reaction to this information and also the market behavior toward these events is not efficient.
    Keywords: market reaction, Efficient Market Hypothesis, The quarterly financial reports, earning per Share, General Assembly of shareholders
  • Hassan Ghalibaf Asl, Mehdi Nikravesh, Mostafa Dolatkami, Ali Emami* Pages 107-123
    Accounting conservatism has been a challenging subject during the last century. Accounting researchers examined the advantages and disadvantages of this financial reporting characteristic. The advocates suggest that conservatism helps the owners to control the managers by mitigating their ability in opportunistic behaviors. On the other hand, the critics suggest that accounting conservatism reduce the firm's available financial resources by reducing net assets and earnings. This research examines the relation between conditional accounting conservatism and financial flexibility. Data are analyzed using multivariate linear regression; 2 proxies of conservatism, Basu (1997) and Ball and Shivakumar (2005); and 3 criteria of financial flexibility, cash balance, financial leverage and dividends. The sample consists of 80 firms listed in TSE. The results show no significant relation between conditional accounting and financial flexibility.
    Keywords: Conditional Conservatism, Financial Flexibility, Financial Decisions
  • Hossien Karbasy Yazdy, Yadollah Noorifard, Taher Mohamadshrefy* Pages 125-143
    Quality of the economic transformation of savings into investment is determinant of economic growth and the more investors are informed, the higher quality investment they have. Improvements in quality and level of disclosure cause investors to be more informed of investee's specifications and power and thus promote investment quality and market efficiency. Disclosure quality affects the Stock Exchange efficiency and investment quality. In Iran, improvement of privatization has increased the importance of assignment efficiency and disclosure. This study is aimed to investigate the effect of voluntary disclosure on Assignment efficiency. The sample consists of 136 firms listed in TSE for the period from 2004 to 2010. Data is analyzed by stepwise regression and panel data model. The results show that the voluntary disclosure has a significant positive relation with assignment efficiency but control variables (size, profitability and growth) have a significant negative relation with assignment efficiency.
    Keywords: disclosure, voluntary disclosure, Efficiency, Assignment efficiency, investment
  • Gholamreza Kordestani, Mehdi Khalili* Pages 145-160
    Earnings conservatism is defined as the extent to which firms expected losses are reflected more timely than expected gains of a firm. Balance sheet conservatism shows values which are recognized in the market but not in the books. This conservatism is measured using market-to-book value ratio. It is essential to investigate the relation between earnings conservatism and balance sheet conservatism when one uses the earnings- returns relation to investigate cross-sectional or time-series differences in earnings conservatism. The sample consists of 80 firms for the period of 2005-2011. The results show that earnings are not conservative in all periods and there is a negative relation of earnings conservatism and accrual conservatism with balance sheet conservatism.
    Keywords: Earnings Conservatism, Balance Sheet Conservatism, Ratio of book value to market value
  • Mansour Garkaz, Aliasghar Ghorbani*, Yasser Rezaei Pages 161-176
    The purpose of this study is to examine the relative predictive power of earnings, cash flows from operations and two traditional measures of cash flows (i.e. earnings plus depreciation and amortisation expense, and working capital from operations) in forecasting future cash flows. Further, an investigation of the extent to which firm size influences the predictability of earnings and cash flows from operations is presented. Our sample includes 94 firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE) for the period of 2005-2009. The results show that in small firms, earnings has more predictive power to anticipate future cash flows, as compared to cash flows from operations and traditional cash flow measures; however in large firms, cash flows from operations seems better predictor than other measures. Further, according to the findings, the predictability of all models significantly increases with the firm size.
    Keywords: operating cash flow, earnings, working capital from operation, earnings plus depreciation, amortization expense