فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و پنجم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1394)

فصلنامه سیاست
سال چهل و پنجم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/18
  • تعداد عناوین: 14
|
  • کیومرث اشتریان*، محمدرضا امیرزاده صفحات 825-841
    مشارکت سیاسی در ابعاد گوناگون آن، عامل مهمی برای ادامه حیات سیاسی جوامع و حکومت ها محسوب می شود. این مفهوم نماد حضور مردم در اعمال حکومت به حساب می آید و در کشورهای دموکراتیک، شاخص مهمی برای رضایت مندی مردم تلقی می شود. انتخابات مهم ترین نماد مشارکت سیاسی به حساب می آید، تا آنجا که میزان مشارکت مردم در عرصه انتخابات همواره از سوی حاکمان به دقت دنبال می شود، چرا که روند صعودی یا نزولی آن دربردارنده نکات مهمی از نگاه و نگرش مردم نسبت به ارکان اساسی مشروعیت حکومت است. عوامل مختلفی بر مشارکت مردم اثرگذار است. هدف ما در این مقاله، بررسی تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر مشارکت است. برای انجام این تحقیق از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه استفاده شده است. طبق نتایج به دست آمده از تحلیل پرسشنامه ها فرضیه اصلی این پژوهش تایید و مشخص شد که بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و مشارکت رابطه منفی و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: انتخابات، سرمایه اجتماعی، شبکه، شبکه های اجتماعی مجازی، مشارکت، مشارکت سیاسی
  • علی امیدی*، مصطفی خیری صفحات 843-858
    این پژوهش با بررسی و تبیین شکل گیری گفتمان اسلام گرایی در ترکیه معاصر، به نقش و تاثیر آن بر سیاست خارجی دولتمردان جدید (با تاکید بر حزب عدالت و توسعه) در این کشور می پردازد. طبق یافته های پژوهش که بر اساس روش تحلیل گفتمان لاکلاو- موفه به دست آمده است، اسلام گرایان نوین ترکیه (در قالب حزب عدالت و توسعه) بازیگرانی اند که به طور عملی توانسته اند یکی از دال های مرکزی گفتمان کمالیستی مبنی بر پیروی بی قید و شرط از سیاست های غرب، از جمله عدم چالش رژیم صهیونیستی را در این کشور به روش های دموکراتیک و مسالمت جویانه تضعیف کنند، گفتمان تازه اسلام گرایی را با شاخص هایی چون هم زیستی اسلام، مدرنیسم و دموکراسی، در این کشور به منصه ظهور برسانند. حاکمیت گفتمان اسلام گرایی در داخل و نوعثمانی گرایی برخاسته از دل آن به منزله دکترین سیاست خارجی به تنش نسبی در روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی منجر شده است. ولی غیریت سازی گفتمان اسلام گرایی ترکیه ضرورتا ضدغربی و ضد رژیم صهیونیستی نیست، بلکه با ظرفیت هم زیستی دارد، همان گونه که حجم مبادلات تجاری ترکیه و رژیم صهیونیستی در دوره اردوغان نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش اندکی نیز داشته است.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان لاکلاو، موفه، ترکیه، رژیم صهیونیستی، سیاست خارجی
  • پروین دخت اوحدی*، کاظم حاجی رجبعلی صفحات 859-876
    بسترسازی گفتمانی در سیاست فرهنگی پهلوی اول، همان طرح موضوعات فکری، فضاسازی ها و انجام مباحثات مربوط به آن، در دوره مذکور است که توسط رجال موثر فرهنگی- سیاسی عصر پهلوی اول و در فضای فکری جامعه ایران صورت گرفت. بسترسازی گفتمانی در این دوره، توجیه و کارکردی بیش از حد معمول داشت، زیرا دودمان پهلوی به شدت خود را نیازمند آن می یافت تا علاوه بر زمینه سازی در اذهان و افکار عمومی برای سهولت اقدامات مورد نظر خود، مشروعیت خود را نیز تضمین کند. پهلوی اول توانست روی کارآمدنش را در نزد روشنفکران آن عصر، ضرورتی اجتناب ناپذیر و بهترین انتخاب ممکن بشناساند و گستره وسیعی از آن ها را به خدمت گیرد و مجموعا بستری از تحولات فرهنگی را فراهم بیاورد. نویسندگان در این مقاله به اثبات این نکته پرداخته اند که این گفتمان در نسبتش با جریان روشنفکری یادشده، ماهیت معلول به علت دارد؛ یعنی، پهلوی اول از جهات متعدد مجری طرز تفکر خاصی از جریان روشنفکری آن روز بوده است. این نوشتار با تبیین دلایل این همراهی، تناقض فکری و مبنایی این گفتمان را علت ناکارآمدی و شکست آن سیاست ها معرفی می کند؛ تناقضی که لازمه معنا و تحقق تمدن و پیشرفت را سکولاریسم، و مقدمه اجتناب ناپذیر عمران و آبادانی را دیکتاتوری معرفی می کرد.
    کلیدواژگان: باستان گرایی بستر سازی گفتمانی پهلوی اول خرافه زدایی دیکتاتوری سکولاریسم مدرنیزه کردن ناسیونالیسم
  • احمد جانسیز*، محسن زمانی صفحات 877-894
    مقاله حاضر سعی در تبیین این مسئله دارد که چگونه بنیادگرایان اسلامی در آسیای مرکزی می توانند امنیت ملی افغانستان را در پی خروج نیروهای بین المللی به چالش بکشند. نگارندگان ضمن تمرکز بر دو گروه اسلام گرایان جهادی آسیای مرکزی به نام های جنبش اسلامی ازبکستان و اتحادیه جهادی اسلامی، اعتقاد دارند انطباق پذیری زیادی که این گروه ها در پی کوچ اجباری به وزیرستان پاکستان پس از سال 2001 از خود نشان دادند و تغییرات ساختاری و ماهوی که طی این سال ها در این گروه ها به وجود آمده و ارتباط گسترده با دیگر گروه های جهادی مستقر در وزیرستان پاکستان، موجب قدرت گیری و نفوذ روزافزون این گروه ها شده است؛ به طوری که ایجاد نشدن نهادهای سیاسی – امنیتی پایدار توسط نیروهای بین المللی و به تبع آن ضعف این ساختار ها در افغانستان و نبود راهبرد روشن و مشخص از سوی آمریکا در پی خروج از افغانستان و دودستگی و شکاف بین گروه های قومی شمال افغانستان و نبود رهبر کاریزماتیک بین آنها و در طرف مقابل انسجام و اتحاد گروه های جهادی آسیای مرکزی با دیگر گروه های جهادی فعال در حوزه افغانستان، از آنان گروه های بالقوه خطرناکی ساخته است که ضمن اینکه ممکن است زنگ خطری برای کشورهای منطقه باشند، نشانه هایی از قصد آنان برایناامن کردن افغانستان و بازگشت به منطقه آسیای مرکزی در فرصت مناسب دیده می شود که خروج نیروهای بین المللی از افغانستان، می تواند این فرصتطلایی را در اختیار این گروه ها قرار دهد. فرضیه ما در این مقاله این است که دو گروه بنیاد گرای اسلامی آسیای مرکزی به نام «جنبش اسلامی» و «اتحادیه جهادی اسلامی»، گروه هایی بالقوه خطرناک و تهدیدی جدی برای ثبات و امنیت افغانستان و کشورهای منطقه در پی خروج نیروهای بین المللی از افغانستان هستند. در این مقاله ابعاد و احتمالات مختلف این فرضیه یعنی تهدیدآمیز بودن یا نبودن این گروه ها بررسی می شود.
    کلیدواژگان: گروه های جهادی آسیای مرکزی امنیت ملی افغانستان بنیادگرایی جنبش جهادی اتحادیه جهادی اسلامی
  • احمد جوانی صفحات 895-913
    «گذار به دموکراسی» از نتایج قابل کنترل برخی جنبش های اجتماعی است که در مسیر لیبرال دموکراسی هدایت می شود. ناکارآمدی سلطه گری نظام سلطه با روش سخت افزاری، غرب را ناچار به ترویج لیبرال دموکراسی با روش نرم افزاری برای تغییر حکومت های غیردموکراتیک کرد که «دوره گذار» یاد می شود. روش نوینی که با افزایش شکاف های اجتماعی، اصل رضایت مندی شهروندان را هدف قرار داده و بستر انقلاب های نوین (مخملی) را فراهم کرده است و به فروپاشی نظام سیاسی ختم می شود. رویکرد نظریه گذار معطوف به این است که در ایران نیز تغییر، امری اجتناب ناپذیراست. هانتینگتون در نظریه خود ظهور اصلاح طلبان را از ملزومات «دوره گذار» دانسته که در ایران اسلامی نیز با شکل گیری جبهه اصلاحات انتظار تغییرات بنیادی می رفت. اما بستر و زمینه این تغییر و گذار به خاطر ماهیت نظام اسلامی و تفاوت ماهوی با سایر نظام ها به صورت کامل میسر نشد. لذا، با روش تبیینی و کیفی سعی شده است چرایی ناکامی گذار در ایران تبیین شود.
    کلیدواژگان: اصلاح طلبی براندازی تغییر اجتماعی جنگ نرم دموکراسی موج گذار
  • مجید حسینی*، آرش بیدالله خانی صفحات 915-936
    امروزه تصویر و دلالت های ضمنی متضمن آن، ذهنیت و به طور کلی برچسب خوشایند، یکی از اهداف اساسی هر سازمان، شخص یا حرفه ای است. به طور کلی، تبلیغات سیاسی و مدیریت تصویر سیاسی یکی از اصول اساسی دموکراسی های رایج و مدرن بوده است. طرح ریزی تصویری عمومی، نیاز به کنترل دقیق اطلاعات دارد. مفهوم برندسازی در بازاریابی که به معنای عمومی برچسب خوردن کالا و شناخته شدن محصول تولیدی توسط آن برند است، نیز بر اساس همین معانی وارد چرخه علوم سیاسی و متعاقبا بازاریابی سیاسی- انتخاباتی شده است. تمرکز اصلی این مقاله نیز تشریح تغییر الگوی ارتباطات سیاسی با استفاده از مفهوم سازی برندسازی و بازاریابی سیاسی است. بر همین اساس، این مقاله ضمن توضیح این دو مفهوم، بر این امر تاکید می کند که این دو مفهوم معنایی جدید از سیاست تولید می کند که سبب تغییر الگوهای قدیمی ارتباطات سیاسی سخت افزاری و گسترش مشارکت می شود. در واقع، خروجی اساسی برندسازی و بازاریابی سیاسی، تولید و گسترش معنای مشارکتی سیاست در جوامع مدنی است.
    کلیدواژگان: ارتباطات بازاریابی سیاسی برند برندسازی مشارکت
  • صمد ظهیری *، تورج رحمانی صفحات 937-946
    بررسی ارتباط سقراط با تراژدی کلاسیک و نسبت سنجی این دو، هدف این نوشتار است. اوج گیری شعر تراژدی در قالب نمایشنامه هایی از «آیسخولوس» هم زمان با دوران رشد و بالندگی هایی مواجه بوده است که آیسخولوس به اجرا درمی آورد و اوج زندگی شهر آتن محسوب می شد. وی با تاثیرپذیری از محتوای دینی تراژدی مبتنی بر سرنوشت، حق و عدالت و نیز عنصر درد و رنج در آن، که مایه ترحم و ترس می شود، و بسیاری الهامات دیگر از درون مایه تراژدی، واقعه محاکمه خود را تبدیل به نمایشی تراژیک کرد. تفاوت آن با نمایشنامه های آیسخولوس در این بود که برخلاف حضور تخیل در اشعاری از این نوع، نمایشنامه سقراط و پایان اندوهناک آن، واقعیتی انکارناپذیر است.
    کلیدواژگان: آیسخولوس تراژدی سقراط
  • نیره قوی صفحه 947
    یکی از مصادیق حکومت اسلامی، مردم سالاری دینی، با تکیه بر عناصر کلیدی دین اسلام و مردم است. مردم سالاری دینی با قرار گرفتن در مظروف اندیشه های متصور شیعه و سنی، قابلیت شکل پذیری های مختلفی دارد. در ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از اشکال آن طرح و محقق شده است و می تواند الهام بخش همگرایی امت مسلمان در راستای زمینه سازی تشکیل «امت واحده اسلام» باشد. چنانچه مولفه های اصلی تحقق مردم سالاری دینی را در مقولاتی نظیر حاکمیت، مردم، پیوند دین و سیاست، عقل، رهبری و عدالت بدانیم، می توانیم با بازشناسی اندیشهه متفکران اهل سنت، عناصر اصلی حکومت اسلامی را شناسایی کنیم و به بررسی این موضوع بپردازیم که اندیشه سیاسی اندیشمندان اهل تسنن قابلیت تحقق بخشی تشکیل حکومت اسلامی بر مبنای مدل مردم سالاری دینی جهت تبدیل شدن به الگو را دارد. سوال این مقاله عبارت است از اینکه: «آیا با تکیه بر اندیشه سیاسی اهل تسنن امکان استخراج الگوهای مختلف مردم سالاری دینی وجود دارد؟» فرضیه مورد نظر آن است که «در اندیشه سیاسی اندیشمندان اهل تسنن ظرفیت های اولیه جهت تدوین الگوی مردم سالاری دینی وجود دارد». این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی و با روش توصیفی- تحلیلی است. نوع تحلیل این مقاله، درون متنی بر اساس نمونه هایی از معاصران اهل تسنن است. روش گردآوری مطالب، مطالعه کتابخانه ای است.
    کلیدواژگان: اهل سنت دین اسلام مردم مردم سالاری دینی
  • سید احمد موثقی*، علیرضا کاهه صفحات 967-989
    این مقاله سعی دارد با استفاده از مدل توسعه ای که در مقاطعی از تاریخ توسعه شرق آسیا پدیدار شد و با عنوان «دولت توسعه خواه» از آن یاد می شود، امکان گذار به توسعه در ایران را بررسی کند. فرض بر این است که زمینه های گذار به توسعه از مسیر دخالت موثر دولت در اقتصاد ایران فراهم است که دسترسی دولت به منابع غنی مادی و انسانی، شامل منابع نفت و گاز و نیروی انسانی کشور، از جمله پشتوانه ها و زمینه هایی است که به دولت در رسیدن به اهداف توسعه ای خود یاری می رساند. هم زمان امکان عملیاتی شدن گذار به توسعه کشور از مسیر دخالت دولت در اقتصاد، در جمهوری اسلامی ایران نیز با چالش ها و موانع جدی روبه روست که برخاسته از ویژگی های خاص اقتصاد ایران یعنی گستردگی اقتصاد ناکارآمد دولتی و شیوه هزینه کرد درآمدهای نفتی توسط دولت است.
    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی دولت توسعه خواه دولت توسعه خواه در شرق آسیا دولت و توسعه دولت و توسعه در جمهوری اسلامی ایران
  • علی اشرف نظری صفحات 991-1014
    کارل اشمیت (1985-1888) یکی از بحث برانگیزترین متفکران سیاسی و حقوقی و از نظریه پردازان برجسته قرن بیستم است. از دیدگاه اشمیت، لیبرالیسم بر ایده تضاد دولت و جامعه و دولت حداقلی استوار است و از چند نظر قابل نقد است: عدم تلازم لیبرالیسم با دموکراسی، تحلیل رویه ای به جای تحلیل ستیزش و تاکید لیبرالیسم بر رویه گرایی و نادیده گرفتن جدال و ستیزش و دوست و دشمن، تقلیل جایگاه انسان و سیطره نوعی دیدگاه فردگرا، سیاست زدایی و انسان زدایی (بی هویتی سوژه به دلیل تعلیق امر سیاسی، بروز بی تفاوتی و بی معنایی و غلبه روحیه مصرف گرایی)، خطر از دست رفتن تجربه امر سیاسی و بی توجهی به ماهیت اخلاقی امر سیاسی. متاثر از رویکرد واقع گرایانه اشمیت، دولت و سیاست پیوندی جدایی ناپذیر یافتند و به عنوان یگانه موضوع سیاست مورد توجه قرار گرفتند. دولت به مثابه قدرقدرتی است که ماهیتی خودفرمان دارد و تمام تصمیمات سیاسی را می گیرد. اساسا مرز سیاست و غیرسیاست با تصمیم دولت در تمایز دوست/ دشمن مشخص می شود. بحث تمایز دوست/ دشمن را باید به مثابه دال مرکزی امر سیاسی در گفتمان فکری اشمیت دانست. تمایز دوست- دشمن به عنوان یک پیش فرض شبه استعلایی درونمایه امر سیاسی را مشخص می کند که بر پایه آن وجود واقعی یک دشمن و همزیستی با موجودیت سیاسی دیگر پیش فرض گرفته می شود. دشمن در اینجا، نه برآمده از کینه یا خصومتی شخصی، بلکه دارای مفهومی عمومی (دشمن ما) و در اشاره به یک جماعت رزمنده از مردم در مقابل جماعتی دیگر و در روشن ترین معنا در مورد ملتی دیگر است. هدف مقاله حاضر، ارائه نقدهای ایرادشده به سیاست از چشم انداز لیبرالی، درک مفهوم امر سیاسی و امکانات و محدودیت های آن در تحلیل سیاسی و فهم ساحت های بنیادین و ارزیابی است.
    کلیدواژگان: امر سیاسی تحلیل سیاسی دوست، دشمن ساحت های بنیادین کارل اشمیت لیبرالیسم
  • احمد نقیب زاده*، محمد تقی دلفروز صفحات 1015-1032
    امروزه، کره جنوبی به الگوی توسعه کشورهای کمتر توسعه یافته تبدیل شده و حتی کشورهای توسعه یافته نیز مایل اند به منظور حفظ پویایی اقتصادشان از تجربه کره جنوبی درس آموزی کنند. این کشور که تا اواخر دهه 1950 عمدتا کشور کشاورزی محسوب می شد در پرتو نرخ های رشد بالا و مداوم طی چند دهه بعد به نقطه ای از پیشرفت رسید که در سال 1995، دومین دولت آسیایی پس از ژاپن بود که در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) که مجمع کشورهای پیشرفته صنعتی است پذیرفته شد. در این مقاله تلاش بر آن است که در چارچوب الگوی دولت توسعه گرا تبیینی سیاسی- جامعه شناختی از علل موفقیت اقتصادی این کشور ارائه شود.
    کلیدواژگان: استقلال دولت، جامعه مدنی، دولت توسعه گرا، دیوان سالاری قوی، نخبگان توسعه گرا
  • حسین هرسیج*، رئوف رحیمی صفحات 1033-1052
    هدف پژوهش حاضر، بررسی چگونگی ایجاد روش شناسی آلترناتیو در علوم اجتماعی با استفاده از رهیافت کیفی نظریه زمینه ای و اجرای کارگاه های گروه متمرکز و مصاحبه نیمه ساختارمند با استادان متخصص در روش شناسی علوم اجتماعی است. روش پژوهش، کیفی و رویکرد، نظریه زمینه ای است که در سال 93-1392، کارگاه های گروه متمرکز و مصاحبه نیمه ساختارمند با مشارکت استادان متخصص در روش شناسی در چند گروه انجام گرفت. ضرورت استفاده از روش کیفی در این پژوهش، شناخت عوامل زمینه ای است. تحلیل داده های پژوهش و مدل نظری، بیانگر این است که شرایط علی و ساختاری تکثر فرهنگی و روش شناسی، سردرگمی در انتخاب نوع روش شناسی و ناقص بودن هر یک از روش شناسی های موجود در علوم اجتماعی، به راهبرد های ترکیب متفاوت روش کمی و کیفی و برقراری تعامل بین روش شناسی های موجود منجر می شود که تحت تاثیر شرایط مداخله گری مانند تاثیر متقابل موضوع و روش بر یکدیگر و نگریستن به هر چیز در بستر خودش، به شکل گیری روش شناسی آلترناتیو منجر می شود. در این مقاله الگوی روش شناسی آلترناتیو در علوم اجتماعی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: ترکیب متفاوت روش کمی و کیفی، روش شناسی آلترناتیو، روش شناسی تعامل گرا، علوم اجتماعی، نظریه زمینه ای
  • سید محمد هوشی سادات صفحات 1053-1075
    جهان عرب در قرون اخیر سه موج بیداری را پشت سر گذارده که بیداری نخست عربی به ویژه پس از جنگ جهانی اول و با هدف کسب استقلال کشورهای عربی از امپراتوری عثمانی به اوج رسید. در موج دوم که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت، این کشورها با رویکرد پان عربیسم در پی رهایی از سلطه استعمار بودند. دو موج مذکور فرهنگ نخبه گرایانه سیاسی را بر جهان عرب حاکم ساخت که به گسترش و استحکام اقتدارگرایی انجامید. موج سوم بیداری اعراب که از سال 2011 ایجاد شده، نوعی تلاش بیشتر به منظور احیای کرامت انسانی و هویت در ابعاد گوناگون مبتنی بر ارزش ها و هنجارهای شکل گرفته به شمار می رود. درحالی که امواج اول و دوم بیداری عرب بر محور قومیت گرایی و ملی گرایی رادیکال عربی استوار بود، موج سوم تحت هدایت نسل جوان و با ماهیت داخلی، دوران جلوه فرهنگ سیاسی مشارکتی، کسب آزادی های سیاسی و اجتماعی به همراه احقاق حقوق اقتصادی و مدنی، همچنین احیای هویت مذهبی محسوب می شود. اگرچه پادشاهان محافظه کار، به ویژه در حوزه خلیج فارس، به دنبال تسری موج سوم به این منطقه از خود مقاومت نشان دادند، به نظر نمی رسد در چشم انداز آتی عربی علی رغم شرایط متفاوت اقتصادی این شیخ نشین ها در مقایسه با جمهوری های عربی قادر باشند با موج چهارم بیداری عربی مقابله کنند که البته با سه موج پیشین بیداری نیز تفاوت هایی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بیداری چهارم عربی، بیداری های عربی، هویت و کرامت انسانی
  • اکبر ولی زاده *، شیوا علی زاده صفحات 1075-1094
    ارامنه ایران از سویی بخشی از جمعیت دیاسپورای ارمنی پراکنده در جهان به شمار می روند و میهنی نمادین به نام ارمنستان دارند. از سوی دیگر، تقریبا در هیچ دوره ای از تاریخ، سرنوشتی جدا از سایر ایرانیان نداشته اند و ایران میهن واقعیشان به شمار می رود. آنان به مثابه یکی از اقوام ایرانی، در بسیاری از تحولات کشورمان، به ویژه از اواخر قرن نوزدهم به بعد، نقش برجسته ای داشته اند. امروز نیز باید بستر لازم برای نقش آفرینی این مردم و بهره گیری از توانمندی های آنان در جهت حل مشکلات داخلی و خارجی کشور فراهم باشد. در این نوشتار تلاش شده است به این سوال پاسخ گفته شود: «حضور دیاسپورای ارمنی در ایران چه فرصت ها و تهدیدهایی را پیش روی جمهوری اسلامی ایران قرارمی دهد؟» فرضیه اصلی مقاله این است که حضور بخشی از جمعیت دیاسپورای ارمنی در ایران با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های این گروه در سطح جهان، فرصت هایی را در عرصه سیاست خارجی و داخلی برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان می آورد که اهمیت آن ها به مراتب بیش از تهدیدهای احتمالی است. این پژوهش با رویکرد توصیفی- تحلیلی به بررسی این موضوع می پردازد.
    کلیدواژگان: ایران، داشناک، دیاسپورا، کشورهای میزبان، گریگوری، لابی، هایاس
|
  • Kioomars Ashtarian, Mohammadreza Amirzadeh Pages 825-841
  • Ali Omidi*, Mostafa Kheiri Pages 843-858
    This study explains the formation of Islamist discourse in Turkey and its impact on its foreign policy (with an emphasis on Justice and Development Party -AKP). The findings which are based on discourse analysis of Ernesto Laclau and Chantal Mouffe, indicate that the Islam-minded modern Turkey actors (in AKP) could weaken one of main aspect of Kemalist ideology in democratic and peaceful way: Unconditional compliance with the policies of the West, especially supporting Israel. Islamist discourse in Turkey marks such as coexistence between Islamism, modernism and democracy in this country. AKP’s rule and Neo-Ottomanism arising out of it as a foreign policy doctrine have led in relative tension in relations between Turkey and Israel. But the otherness of this discourse is not necessarily anti-Western and anti-Israeli, but it can coexist with the West and its world policy which categorically directed in supporting Israel. As the trade volume of Turkey and Israel not only has decreased, but has also been a slight increase in AKP era.
    Keywords: Turkey, Israel, foreign policy, Laclau, Mouffe's discourse analysis
  • Parvindokht Ohadi *, Kazem Hajirajabali Pages 859-876
    Dialogue foundation making in 1st Pahlavi cultural policies, was the mental issues, situation makings and relevant discussions in the so-called period introduced by influential cultural-political persons in the first Pahlavi era and in the mindset of the society. Dialogue foundation making in this era, functioned and was justifiable more than usual because the Pahlavi family strongly needed it to influence people’s minds and attitudes for the ease of their desired actions. Furthermore it was used to guarantee their legitimacy. 1st Pahlavi succeeded to introduce itself to intellectuals at that time, an unavoidable necessity and the best possible choice for government and used a wide range of them as their servants and altogether provided a substrate for cultural transformations.The authors in this article tried to prove this point that this discourse in its relation with the mentioned intellectual flow, has the nature of effect to cause. In other words, 1st Pahlavi from different aspects was a performer of a special kind of intellectual flow of that period. This article by clarifying the reasons for this association, introduces attitude and fundamental contradictions of this discourse as the cause of inefficiency and failure of those policies. The contradiction which introduced indispensable meaning and realization of civilization and progress as Secularism, and the unavoidable introduction of improvement and development as Dictatorship.
  • Ahmad Jansiz *, Mohsen Zamani Pages 877-894
    In this paper, the authors focuse on jihadists Islamic in Central Asia, called the IMU (Islamic movmentof uzbekistan) Islamic Jihad Union (Islamic jihadism of uzbekistan) believe that these groups have high adaptability in the wake of forced migration in Waziristan, Pakistan, since 2001 have shown. soft structural changes that occurred over the years in these groups. Jihadist groups in Waziristan, Pakistan's relationship with other large decision making power and influence of these groups is increasing. So as to not create a stable political institutions by international forces in Afghanistan, and consequently the weakness and lack of clear strategy in the wake of America's withdrawal from Afghanistan, two factions split between ethnic groups in northern Afghanistan, among them lack of a charismatic leader And on the opposite side of cohesion and solidarity among the Central Asian militant jihadi groups, the pattern of financial support SPIRITUAL iraq sham Islamic state(isis) group the two groups of the Islamic Movement of Islamic Jihad Union is potentially dangerous groups It can be a wake-up call for the region, yet the signs as back to Central Asia in the international forces in Afghanistan opportunity to have the opportunity to provide these groups with a Our hypothesis in this paper is that the Central Asian Islamic fundamentalist group called the Islamic Movement of Islamic Jihad Union serious threats to stability and security in Afghanistan and potentially dangerous groups Countries of the region in the wake of the withdrawal of international forces since 2014 This paper measures the probability of the hypothesis that dangrous or not these groups
  • Ahmad Javani Pages 895-913
    "Transition to democracy" is one of significant results of those movements. useless hardware ways of occupation and domination that was done by dominated regime caused to encourage liberalism of democracy by software ways to change non democracy governments that is called "Transition period" or velvet revolution. The approach of Transition theories states in Iran (after revolution) changing in this case is necessary. Therefore reformer's emergence is too necessary for "Transition period" that also Huntington's Transition period approaches were transmitted to Iran changes (after Iran-Iraq war). Although there were no enough changing fields to transmit to "Transition period" in Islamic Iran.
  • Majid Hosseini *, Arash Beidollahkhani Pages 915-936
    Nowadays one of the main aims for each organizations, persons or professions are good images and implications involved it, intelligence and generally good brand. Generally political advertising and image management or management of political image has been one of the fundamental principles for democracy and modern society. Planning of public image needs to control of information. The concept of branding in marketing means labeling of a product and recognition of it. Same meaning extend to political science and political and electoral marketing. This paper argument about changing patterns of political communication through conceptualization of political branding and marketing. Also this paper explain about concept of branding and political branding and change of meaning of politics. Broadly Political branding is changing pattern of political participation.
  • Samad Zahiri *, Toraj Rahmani Pages 937-946
    The main purpose of this study is to survey the relationship of Sacrate with classic tragedy and assessment of these two cases. The climate development of poetic tragedy in the form of dramas of “Aeschylus”, accompanied with the concurrent periods of enhancement of Sacrate. Sacrate got familiar with the dramas of Aeschylus at his youth in Athen. By being effected by the religious content and tragedy based on fate and justice and rightiousness and sorrow and pain, These features were accompanied by the compasionat and fear. And other aspirations were concluded from these tragedies. He changed his trials to drama. His difference with other dramas of Aeschylus was that inspite of imagination in these kinds of poems, the dramas of Sacrate and sorrowful end were an inevitable reality.
    Keywords: Sacrate, Aeschylus, Tragedy
  • Nayyereh Ghavi Page 947
    One of the best examples of Islamic government is Religious Democracy, with a focus on key factors of Islam and public. Religious Democracy has several configurability being in the envelope of ideas perceived by Shia-Sunni. In post-Islamic revolution Iran, one of its forms has been realized and undoubtedly can inspire the Muslim Society in line with the grounding for the establishment of “Islamic Unified Nation”. If we consider the main elements of the realization of religious democracy in categories such as governance, people, the link between religion and politics, wisdom, leadership, law and justice, then we can identify the core elements of the Islamic government by recognition of Sunni scholars’ thoughts, and evaluate that whether the political thought of Sunni thinkers is capable of achieving the formation of Islamic Government based on religious democracy model to become an exemplar. The question we are going to answer through this article is that: “is it possible to extract different models of religious democracy by focusing on the political thoughts of the Sunnis?”. To answer this question, the assumption is that: “there are initial capacity to develop a model of religious democracy in the political thoughts of contemporary Sunni Mutazili scholars." This research is a qualitative research performed by descriptive-analytical method. This article analysis is in-text and based on the samples of Sunni contemporaries. The method used for information gathering is the study of library resources.
  • Seyyed Ahmad Movaseghi *, Alireza Kaheh Pages 967-989
    By using a model of Development, called Developmental State, which appeared during a period of time in the history of development in East Asia region, the essay tries to conduct a review on possibility of Iran’s transition to economic development. It is supposed that the ground is prepared for Iran’s transition to development through effective state intervention in economy. Unlimited access of the state in Iran to a very rich material and human resources including oil and natural gas, and also human capital, are among main factors that can support the state to reach its developmental goals. Meanwhile, the possibility to transition to the development in Iran through state intervention in economy is faced with a critical risks and challenges which come from special features of Iran’s economy which are inefficiency of state-owned economy and the way of oil revenues’ expenditure in economy by the state.
  • Ali Nazari Pages 991-1014
    Carl Schmitt (1985-1888), one of the most controversial legal and political thinker and one of the leading theorists of the twentieth century. Friends and enemies, reducing human and Sytrh place an individualistic perspective, de-politicized and de man (the subject of the suspension of political identity, expression of indifference and meaninglessness and ascendancy of the spirit of consumerism), the risk of loss of political experience, the Due to the nature of the political morality. Realistic approach by Schmidt, government and politics are inseparable link Find and was considered as a single issue politics. As is the nature of government is autopoesis and takes all political decisions. Basically line with the government's policy and non political distinction friend / enemy-is determined. The distinction between friend / enemy as evidence of the political center of intellectual discourse, Schmidt said. Distinction friend the enemy as a quasi-transcendental theme is the default policy specifies that it is based on a real enemy, and coexistence with other political entities will be pre assumptions. The enemy here is not derived from personal hatred or enemity, but a general sense (our enemies) and refer to a community of people fighting against another group. Merely a public enemy and the enemy in the most obvious sense in relation to other people and this reflects Unlike private enemy «hostis» meet with political meaning. This paper intends to provide an understanding of the political liberal critics objected to the policy and political analysis and understanding of the possibilities and limitations of the fundamental aspects of the evaluation.
  • Ahmad Naghibzadeh *, Mohammad Taghi Delforouz Pages 1015-1032
    today, south korea have become a successful pattern for less- developed countries.this article attempts to explain it,s successful experience in economic development in the framework of pattern of non-democratic developmental state. in this attern that Adrian Leftwich has developed it,the main focus is on political- sociological context affecting on economic development. main charactristics of developmental states examined here are developmental elites, state autonomy, effective bureaucracy and weak civil society.
    Keywords: south korea, non, democratic state, economic development
  • Hossein Harsij *, Rauf Rahimi Pages 1033-1052
    Objective
    The purpose of present study is to survive how creation alternative methodology in social sciences by using of qualitative approach of grounded theory and implementation of focus group workshops and semi-structured interviews with expert professors in social science methodology.
    Method
    method of present research is qualitative approach grounded theory that in the years 1393-1392, focus group workshops and semi-structured interviews with participation of expert professors in methodology, was carried out in several groups. Necessity using of qualitative method in this research is, recognition of background factors
    Results
    analyzing data of research and theoretical model suggests that causal and structural conditions of cultural and methodological diversity, confusion in the choice of methodology and the lack of any existing methodologies in the social sciences, Lead to different strategies for combining qualitative and quantitative methods and establish interaction between existing methodologies that affected by confounding conditions like as Interaction between subject and method and looking at everything in its context, Lead to establish alternative and native methodologies.
    Conclusion
    on the one hand the creation alternative and native methodology, Led to the refinement of Western theories for compatibility with values and social realities in Iran. On the other hand provide condition for produce theory, do research to solve problems and Elimination of Native needs and or development of human knowledge. So, in this article model of alternative and native methodology in the social sciences will be present
    Keywords: Grounded theory_Social sciences_Alternative e methodology_Different combination of qualitative_quantitative method_Transactional methodology
  • Seyed Mohammad Houshisadat Pages 1053-1075
    The post-2011 uprisings in the Middle East and North Africa (MENA) have been the awakening of the Arab population who have lived under the rule of dictators for more than four decades, as the post-colonial period. The world has; furthermore, witnessed nothing less than the awakening of the dignity, civil and democratic rights, social and economic justice, national self-determination, Sharia legitimacy of authority and, ultimately pluralism in the framework of a political system during the "post post-colonial" period. This was not the first time people in the MENA had taken to the streets demanding fundamental changes. The first Arab Awakening, as a new pan-Arab consciousness, reflected an outbreak of nationalist sentiment against European masters. The desire to create one pan-Arab state, derived from the Arab national ethnicity, from the ruins of the Ottoman Empire’s Arabic-speaking provinces was dashed at the altar of British and French ambition. These states, mostly successors of the Islamic Ottoman Empire, maintained a supra-state identity, despite inter-Arab leadership competition during the 1950s and 1960s. The second wave of Arab Awakening rose against Arab governments that were doing the bidding of colonial powers. The differentiating factor was between Arab nationalist republics, usually quasi-socialist and Pan-Arabist in orientation, while the traditional monarchies, with a quasi-feudal or rentierist economic structure. Now, there are numerous signs that the next wave of revolutionary upsurge may soon be on the agenda in the Persian Gulf Sheikhdoms that could be entitled the Fourth Arab Awakening.
    Keywords: Persian Gulf, Arab Awakenings, Fourth Arab Awakening
  • Akbar Valizadeh *, Shiva Alizadeh Pages 1075-1094
    On the one hand Armenians of Iran account for a part of the Armenian diaspora, scattered around the world and have a symbolic homeland named Armenia, on the other hand, they have shared history with other Iranians over the centuries and Iran is considered as their real home country. As an Iranian ethnic group they have had a brilliant role in very eventful periods of our history especially since the last decades of 19th century. And today also, appropriate context must be provided for realizing their capacities to solve domestic and international problems with which Iran is dealing. In the following paper, we have tried to find out: "Considering the presence of Armenian diaspora in Iran, what are the opportunities and threats facing Islamic Republic of Iran?". Our hypothesis is that: "The presence of a part of Armenian diaspora in Iran, considering the capacities and abilities of the larger Armenian community in different parts of the world, will provide Islamic Republic of Iran with opportunities in the spheres of domestic and foreign policy, which are more significant than probable threats in terms of number and importance." This subject has been investigated in the article using descriptive-analytical approach.
    Keywords: Diaspora, Armenian Diaspora, Armenians of Iran, Armenian Lobby, Host Countries, Iran