فهرست مطالب

طب و تزکیه - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 94، بهار 1394)

فصلنامه طب و تزکیه
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 94، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس اسماعیلی، سید محمد حسینی، فرشته مهدیان، محسن رضاییان، مریم هادوی صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    بشر امروز، با وجود استفاده از علوم و فنون پیشرفته و دسترسی به منابع علمی و عملی در حوزه بهداشت و پزشکی و همچنین صرف منابع عظیم در حوزه سلامت به آرامش و آسایش (سلامت معنوی) نرسیده است. در این پژوهش تلاش شده است با استفاده از آموزه های قرآن، راه های حفظ و ارتقای بعد چهارم سلامت (سلامت معنوی) مورد مطالعه قرار گیرد.
    روش کار
    در این مطالعه مروری، با بهره گیری از قرآن کریم و کتب مرجع به بررسی آموزه های قرآن در مورد سلامت معنوی پرداخته شده است. پایگاه های اینترنتی معتبر نیز با استفاده از کلید واژه های: سلامت، ارتقاء، حفظ، معنوی، قرآن، Promote، Quran و Spiritual health برای جستجوی مقالات منتشر شده در این زمینه مورد استفاده قرار گرفتند..
    یافته ها
    تعداد زیادی از آیات قرآن کریم به طور مستقیم یا غیرمستقیم به موضوع سلامت روان پرداخته اند. سه مولفه اصلی و اساسی: ایمان به یک قدرت متعالی، ذکر و یاد خدا و توکل به خدا در ارتقاء و حفظ سلامت معنوی نقش بسیار موثری دارند. نتایج نشان دادند که پیامدهای این سه مولفه در ارتقاء، حفظ سلامت معنوی عبارتند از: قدرت تصمیم گیری، هدفمند شدن زندگی و معنادار بودن آن، ارتباط با یک قدرت متعالی، شجاعت و دوری از ترس های بی مورد، برقراری روابط صحیح با دیگران و برخورداری از تعادل در زندگی.
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی ها نشان داد در قرآن کریم آموزه های بسیار و راهکارهای اساسی در مورد تامین، حفظ و ارتقای سلامت معنوی وجود دارد که نهادینه شدن آنها در زندگی انسان باعث آرامش و آسایش می گردد. به طور قطع می توان گفت مداخله ای جز توکل و ایمان و ذکر و یاد خدا برای ارتقاء و حفظ سلامت معنوی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سلامت، ارتقا، حفظ، معنوی، قرآن
  • یحیی پاسدار*، بهزاد کرمی متین، فرید نجفی، خانم پریسا نیازی، خانم میترا دربندی صفحات 19-30
    زمینه و هدف

    یکی از اساسی ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همه جانبه یک کشور تربیت نیروی انسانی توانمند و پویا در مسایل آموزشی و پژوهشی است. هدف این مطالعه تعیین نقش آموزش پژوهش مدار در ارائه واحد عملی درس تغذیه بود.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی در سال های 92-1387 در دانشکده بهداشت شهر کرمانشاه در پنج نیم سال تحصیلی اجرا شد. جامعه مورد مطالعه عبارت بود از دانشجویان رشته بهداشت عمومی که درس تغذیه کاربردی را انتخاب کرده بودند. در هر نیم سال تحصیلی واحد عملی به عنوان یک پروژه تحقیقاتی تعریف و به مرحله اجرا گذاشته شد.

    یافته ها

    تا کنون شش عنوان طرح تحقیقاتی به سبب این پروژه به تصویب معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رسیده است. از این طرح تا کنون سه مقاله علمی پژوهشی به چاپ رسیده است، پنج مقاله ارسال و اصلاحات نهایی انجام گرفته و در نوبت چاپ قرار گرفته و دو مقاله دیگر توسط مجلات معتبر در دست بررسی می باشند.

    نتیجه گیری

    نتیجه مطالعه بیانگر این است که با انجام کارهای پژوهشی در قالب واحد عملی دروس می توان ضمن افزایش مهارت پژوهشی و کارآمدی به تولیدات علمی کشور نیز کمک موثری نمود.

    کلیدواژگان: آموزش، پژوهش، دانشکده بهداشت، درس تغذیه
  • فاطمه مقدم، بوساری میترا پیامی بوساری، سقراط فقیه زاده صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    سیستم اعصاب انسان به محرک های صوتی با فراز و فرود های منظم پاسخ مثبت نشان می دهد و از سویی بسیار سفارش شده در خانه هایتان به خصوص هنگام بیماری، اذان بگویید. هدف از مطالعه بررسی تاثیر تحریک شنوایی با آوای اذان در تغییرات علایم همودینامیک بیماران مبتلا به کما است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی قبل و بعد است که بر روی 33 بیمار مبتلا به کمای تروماتیک مغزی که به شکل تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شده است، انجام شده است. گروه آزمون به مدت 14 روز، 2 بار در روز، موقع اذان ظهر و مغرب آوای اذان را توسط هدفون دریافت می کردند. قبل و بعد از هر بار مداخله علایم همودینامیک ثبت شد. در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت و روزی دوبار موقع ظهر و مغرب علایم همودینامیک ثبت شد. سپس داده ها توسط برنامه SPSS ویراست 16 و آزمون های آماری کای دو و تی تست و اندازه گیری مکرر آنالیز شد.
    یافته ها
    دامنه سنی نمونه ها 14 تا 68 سال بود. بالاترین میانگین سنی مربوط به گروه اذان بود و بیشترین جنس در دو گروه را مردان تشکیل میدادند (n=27). در گروه آزمون با وجود رابطه معناداری در بعضی از روزها و در برخی متغیرها نسبت به وضعیت پایه، لیکن روند یکنواختی طی چهارده روز در علایم همودینامیک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تحریک شنوایی با آوای اذان نمی تواند سبب روند افزایشی یا کاهشی یکنواخت در متغیرهای مورد بررسی در بیماران کمایی شود.
    کلیدواژگان: کما، تحریک شنوایی، اذان، وضعیت همودینامیک
  • فرحناز صدوقی، آغا فاطمه حسینی، کمال ابراهیمی، هادی لطف نژاد افشار صفحات 39-48
    مقدمه
    عزت نفس و تعهد سازمانی دو عامل مهم در بعد فردی و سازمانی برای بهبود کیفیت زندگی کاری ودر نتیجه افزایش کیفیت خدمات هستند. هدف این مقاله بررسی رابطه عزت نفس و تعهد سازمانی کارکنان مدارک پزشکی مراکز آموزشی درمانی شهر تهران است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی ازنوع کاربردی است. جامعه این پژوهش شامل کارکنان بخش مدارک پزشکی مراکز آموزشی درمانی شهر تهران بود. جهت این مطالعه 155 نفر از کارکنان مراکز آموزشی درمانی شهر تهران به شکل تصادفی انتخاب شدند. برای عزت نفس از پرسشنامه آیزنک و برای تعهد سازمانی از پرسشنامه الن و مایرز استفاده شد. داده های گردآوری شده در نرم افزار SPSS 16 وارد شدند و بر اساس آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل، آنوا و کروسکال والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که نمره عزت نفس کارکنان 22.3 از 30 و نمره تعهد سازمانی 67.8 از 120 بوده است. همچنین نمره تعهد عاطفی 21.3، تعهد مستمر 22.6 و تعهد هنجاری 24 از 40 بوده است. آزمون همبستگی پیرسون با ضریب اطمینان 95 درصد نشان داد که همبستگی بین عزت نفس و تعهد سازمانی معنی دار است. همچنین آزمون آنوا با ضریب اطمینان 95 درصد تفاوت معنا داری بین گروه های سطح تحصیلات و سابقه کاری کارکنان با متغیرهای عزت نفس و تعهد سازمانی را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نمره عزت نفس و تعهد سازمانی کارکنان مدارک پزشکی مورد مطالعه در این پژوهش، متوسط ارزیابی شد و با توجه به همبستگی این متغیرها با رضایت شغلی، کاهش ترک خدمت، رشد فردی و سازمانی باید برنامه ریزی مناسبی در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: عزت نفس، تعهد سازمانی، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری
  • علی اردلان، احد بنار، ابوالفضل ابراهیمی، امین حبیبی راد صفحات 49-68
    زمینه و هدف
    اهمیت تدوین راهبرد در سطح سازمان ها در مواجهه با محیط پیچیده، به میزان زیادی در پژوهش های مختلف مورد بحث قرار گرفته، اما درباره ارزیابی راهبردها و انتخاب راهبرد برتر در جهت نیل به برتری سازمانی، مطالعات کمتری انجام شده است. هدف این مطالعه توجه به این مهم و انتخاب راهبرد برتر در وزارت بهداشت بر پایه مدل فرآیند برنامه ریزی راهبردی مبتنی بر نگرش تجویزی است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از حیث هدف کاربردی، از نظر شیوه انجام نیز از رویکرد کمی استفاده نموده است. از حیث نحوه گردآوری داده ها، از نوع توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی و روش انجام پژوهش به صورت کتابخانه ای و پیمایشی است. ابزار گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه به کمک ماتریس های فرایند برنامه ریزی راهبردی با خبرگان برنامه ریزی می باشد.
    یافته ها
    از میان چهار راهبرد تعیین شده: افزایش دسترسی به خدمات، جذب نیروی انسانی مجرب و آموزش دیده، بهبود آگاهی و افزایش سواد سلامت افراد جامعه و بسترسازی مناسب جهت بهره مندی یکسان از خدمات، راهبرد افزایش دسترسی به خدمات، با کسب امتیاز 136در ماتریس مدل ذینفعان برنامه ریزی راهبردی و امتیاز 4.6 در ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM) به عنوان راهبرد برتر در وزارت بهداشت تعیین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش می تواند به بهبود عملکرد در محیط پیچیده امروز سازمان کمک کند. انتخاب راهبرد برتر وزارت بهداشت از جمله یافته های این پژوهش است که به مدیران دانشگاه ها و سازمان های تابعه کمک می کند تا برنامه ریز ی های خود را مبتنی بر این راهبرد و بر اساس این فرایند تدوین نمایند.
    کلیدواژگان: راهبرد، برنامه ریزی راهبردی، نگرش تجویزی، وزارت بهداشت
  • ژیلا آگاه، جواد مهدوی نسب، سهیلا آگاه صفحات 69-80
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سوره حمد در برقراری شخصیت سالم است. این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که با بهره گرفتن از قرآن مجید، احادیث، تفاسیر معتبر فقهی و نیز مکاتب ونظریات مختلف روانشناسی انجام شده است. در مقاله حاضر پس از بیان مفاهیم شخصیت از دیدگاه روانشناسان مختلف و نیز مکتب اسلام، به ویژگی های منحصر به فرد سوره حمد اشاره شده و تفسیر مبسوط تک تک آیات در ارتباط با روانشناسی شخصیت مورد بحث قرار می گیرد. نتایج نشان داد پایه های اصلی ساختار شخصیت شامل نگرش و بینش درآیات اول تا چهارم، گرایش قلبی درآیه پنجم و شیوه منش و رفتار درآیات ششم و هفتم با ترتیبی علمی در سوره حمد جای گرفته است. تکرار این سوره در نمازهای یومیه، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش اضطراب فرد و برقراری شخصیت سالم داشته باشد.
    کلیدواژگان: قرآن، سوره حمد، نماز، شخصیت سالم، ساختار شخصیت
  • طیبه نوری، مریم احمدی، کامبیز بهاء الدین بیگی، آقای اسماعیل مهرآیین صفحات 81-92
    زمینه و هدف
    به منظور بهبود دسترسی جانبازان به مراقبت های سلامت تخصصی، برنامه های پزشکی از راه دور توسط سازمان های نظامی پیاده سازی و مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر مقایسه الزامات خدمات سلامت روان از راه دور جانبازان در کشورهای منتخب بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تطبیقی بود. جامعه پژوهش، الزامات خدمات سلامت روان از راه دور شامل ساختار، اهداف، نوع برقراری ارتباط، منابع انسانی و شیوه ارائه خدمات در کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و ایران بود. گردآوری داده ها از طریق جستجوی منابع کتابخانه ای، نشریات و سایت های معتبر و تحلیل آنها از طریق جداول تطبیقی صورت گرفت.
    یافته ها
    کشورهای مورد مطالعه انواع مختلفی از مراقبت ها را از طریق خدمات سلامت روان از راه دور و در مکان هایی مانند خانه، آسایشگاه و درمانگاه ارائه می دهند و این در حالی است که تعداد کمی از جانبازان ایرانی می توانند از خدمات روانشناسی از راه دور بهره مند شوند.
    بحث و نتیجه گیری
    در خصوص استفاده از خدمات سلامت روان از راه دور برای جانبازان برنامه مدون و مصوبی وجود ندارد. با توجه به مشکلات عدیده ای که جانبازان کشورمان به لحاظ شرایط جسمانی در دسترسی به مراکز ارائه دهنده خدمات تخصصی بهداشت روان دارند، پیشنهاد می شود که امور ایثارگران و مدیران نظام سلامت جهت پیاده سازی سیستم های سلامت روان از راه دور برای جانبازان برنامه ریزی و اقدامات اصولی انجام دهند.
    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، سلامت روان از راه دور، جانباز
  • علی اکبر ایزدی فرد، محمد جواد حاجی حسینی صفحات 93-108
    شبیه سازی انسانی (Human Cloning) از جمله مسائل مستحدثه و نوظهوری است که به واسطه ی پیشرفت سطح علم و ارتقای فن آوری های پیشرفته به مسئله ای مهم تبدیل شده است. شبیه سازی بر مبنای نظر مشهور و حکم اولیه مانعی ندارد و یکی از موضوعات مورد بحث در شبیه سازی، مشروعیت یا عدم مشروعیت آن به لحاظ حکم ثانوی و وضعیت نسب شبیه و نبود پدر و مادر است که محل بحث است و بعضی از فقها به لحاظ برخی از مسائل از جمله توارث،نفقه،حضانت، محرمیت، نابودی تنوع انسانی،عدم بازشناسی افراد شبیه سازی شده،لزوم تولید مثل جنسی،از بین رفتن مفهوم مادری،نابودی خانواده،گسترش روابط نامشروع جنسی در موارد خاص مشروعیت آن را مورد اشکال قرار داده اند که به نظر می رسد موارد مذکور جای بررسی و تامل دارد و نمی تواند عدم جواز شبیه سازی انسانی را به طور مطلق اثبات کند همچنین بعضی معتقدند که به لحاظ مشکلات ژنتیکی،اخلاقی و معظلاتی که مربوط به سلامتی افراد کلون شده وجود دارد، می توان جواز آن را مورد خدشه قرار داد. فرضیه نویسندگان این مقاله این است که با توجه به این که شبیه سازی هیچ گونه دخل و تصرفی در نظام خلقت نیست، بلکه نتیجه کشف و به کارگیری قوانینی است که خداوند در جهان خلقت به ودیعه گذاشته و خود نیز فرموده است: «سنریهم آیاتنا فی الآفاق و الانفس» (فصلت، 53)، شبیه سازی خروج از قاعده حاکم بر تکوین انسان نبوده، خلاف شرع نیست و حکم اولی آن، جواز است، مگر این که مفسده ای داشته باشد که در این صورت از باب عنوان ثانوی محل اشکال است. همچنین فرزند شبیه سازی دوقلوی صاحب سلول محسوب می شود.
    کلیدواژگان: احکام ثانویه، شبیه سازی انسانی، عدم مشروعیت، نسب
|
  • Abbas Eamaeili, Seyed Mohammad Hosseini, Fereshteh Mahdian, Mohsen Rezaeian, Maryam Hadavi Pages 9-18
    Background And Objective
    Today humans, despite the use of advanced science and technology and scientific resources in the field of health and medicine, and also to spend huge resources in the areas of health, relaxation and comfort (spiritual health) is not. The only way to achieve the level of health is considering the recommendations and instructions of Islam. Therefore, this study has tried using sources of Islam (the Quran) ways to enhance and maintain the health of the fourth dimension (spiritual health) was extracted and studied.
    Methods
    This study was a review of the research in order to gather the necessary resources using Web sites and search engines and utilizes keywords: health promotion and protection, spiritual, Quran. We tried articles and books relevant to the preparation and be studied.
    Results
    Spiritual health and ways to promote and preserve one of the topics that Islam pays special attention to it. Numerous studies have been conducted with the Holy Quran paid directly or indirectly to the subject. The findings were classified into three components. These three components are: belief in a supreme power (God Almighty), remember Allah and mention God and trust in GOD. The results showed that the impact of these three factors in promoting, maintaining spiritual health are being purposeful and meaningful life, a relationship with a transcendent power, Correct relationships with others and achieve balance in life.
    Conclusion
    The results showed that three factors play a major role in enhancement and maintaining spiritual health. Faith in a supreme power (God Almighty), the mention of God and learn to trust the solution enhance and sustain the essential spiritual health are being considered. Therefore, strengthening and implementation of these components is essential in all human societies.
    Keywords: Health, Promotion, Protection, Spiritual, Quran
  • Dr Yahya Pasdar, Dr Behzad Karami Matin, Dr Farid Najafi Parisa Niazi Mitra Darbandi Pages 19-30

    Background and

    Purpose

    One of the most fundamental requirements to achieve a comprehensive development in a country is training powerful and dynamic human resources in education and research. Purpose of this study was to determine the effect of research oriented education in the provision of applied nutrition course.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in years 1387-1392 in the Department of Public Health in Kermanshah for five semesters. The study group was public health students who had chosen Applied Nutrition course. Practical units was defined and implemented per semester as a research project.

    Results

    To date, six research projects has been approved by Research and Technology Committee of Medical Sciences of Kermanshah University for this project. From this studies, three research papers has been published, five papers have been reviewed and accepted and in press two other papers are under review by journals.

    Conclusions

    The results indicate that by doing research projects as a practical unit course, student's research skills can be improved, and also it would effectively help efficient scientific graduates.

    Keywords: Education, Research, Department of Public Health, Nutrition Course
  • Fatemeh Mogadam, Bosari Mitra Payamibosari, Sograt Faghihzadeh Pages 31-38
    Backgrounds and
    Objectives
    The human nervous system show a positive response to Auditory stimulation with regular ups and downs and Meanwhile, highly recommended, especially when the disease is in your house, listen recitation of prayers. The purpose of study is to evaluate the effect of the Auditory stimulation by recitation of prayers on hemodynamic changes of comatose patients.
    Materials And Methods
    This study is a clinical trial before and after that on 33 patients traumatic brain injury divided randomly into experimental and control groups was performed. Group test for 14 days, 2 times a day, noon and evening prayer time Azan Sounds received through headphones. Hemodynamic changes before and after each intervention were recorded. The control group received no intervention and hemodynamic status were recorded twice a day at noon and evening prayer time. The data by using SPSS software version 16 and chi-square tests and t-tests and repeated measures were analyzed.
    Results
    The age range was 14 to 68 years. The highest mean age of the group was Azan group and most gender were male in groups (n = 27). The experimental group showed a significant correlation with the number of days and in some variables to the baseline, but did not show the uniformity trend in hemodynamics variables.
    Conclusion
    Auditory stimulation by recitation of prayers do not can increase or decrease the uniform trend in hemodynamics variables used in comatose patients.
    Keywords: coma, Auditory stimulation, recitation of prayers, hemodynamic status
  • Farahnaz Sadoughi Agha Fatemeh Hosseini Kamal Ebrahimi Hadi Lotfnazad Afshar Pages 39-48
    BBackground and Objectibe: Self esteem and organizational commitment play important roles in quality of work life. This study aims to gain a better understanding of the relationships between SELF ESTEEM and OC among health information management staff in ‎tertiary care ‎hospitals in Tehran.
    Methods
    This was a descriptive correlational and cross sectional study conducted on the health information management staff of ‎tertiary care ‎hospitals in Tehran, Iran. A total of 155 participants were randomly selected from 400 staff. Data were collected by two standard questionnaires. The Self Esteem was measured by Eysenck Self Esteem scale and Organizational Commitment by Meyer and Allen's three component model. The collected data were analyzed with the SPSS (version 16) using statistical tests of of independent T-test, Pearson Correlation coefficient, one way ANOVA and F tests.
    Results
    The Organizational Commitment and Self Esteem of the employee's were 67.8‎, out of ‎‏120 and 21.0 out of ‎‏30, respectively. The values for ‎‎affective commitment, normative commitment, and continuance ‎‎commitment were respectively 21.3 out of 40‏‎, 23.9 out of 40, and 22.7 out of 40 (moderate). The Pearson correlation coefficient test showed a significant Organizational Commitment and Self Esteem was statistically significant (P< 0.05). The one way ANOVA statistical test (P< 0.05) did not show any significant difference between educational degree and work experience with Self Esteem and Organizational Commitment.
    Conclusion
    This research showed that Self Esteem and Organizational Commitment ‎are moderate. Self Esteem and Organizational Commitment have strong correlation with turnover, critical thinking, job satisfaction, and individual and organizational improvement. Therefore, applying appropriate human resource policies is crucial to reinforce these measures.
    Keywords: Self, Esteem ý, Organizational Commitment ý, Affective Commitment, Continuance Commitment, Normative Commitment.
  • Dr Ali Ardalan, Mr Ahad Banar, Mr Abolfazl Ebrahimi, Mr Amin Habibirad Pages 49-68
    Background And Objective
    The importance of strategy formulation in organizations facing complex environment, a lot of research is discussed.But on the evaluation of strategies and select the best strategy to achieve organizational excellence, few studies have been done.The purpose of this study is important due to the superior strategy and selection process of strategic planning in the Ministry of Health on the basis of model-based approach is prescriptive.
    Methods
    The purpose of this study in terms of application, in terms of the way the approach is little used. In terms of data collection, descriptive and field studies branch and library research and survey methodology. Data, library studies and interviews with experts to help matrices strategic planning process is planned.
    Result
    Of the four defined strategy: Increase access to services, The recruitment of experienced and trained, Improve awareness and increase the health literacy of the population And good infrastructure in order to benefit from the same services, Strategies to increase access to services, with a score of 136 in the matrix stakeholder model of strategic planning and strategic planning matrix slightly by 4.6 points (QSPM) in the Ministry of Health was designated as the best strategy.
    Conclusions
    The results of this research can help improve performance in today's complex organizations.Among the findings is the best strategy in the Ministry of Health that help The managers of universities and affiliated organizations for planning based on the strategy and the development process.
    Keywords: Strategy, strategic planning, normative attitudes
  • Jila Agah, Javad Mahdavinasab, Soheila Agah Pages 69-80
    The aim of this research is to know the impact of Hamd sura on personality. It is a descriptive-analytic study which has been collected from holy Koran, Islam traditions, reliable interpretations of juriconsults and psychological theories. In this article the various psychological and Islamic definitions of personality are explained and then the exclusive characteristics of Hamd sura are pointed. Afterwards, the interpretation of every verse is discussed in view of healthy personality psychology. The results showed that the main portions of personality structure have been placed in Hamd sura with a scientific arrangement, they include cognition in the the first to fourth verses, emotion in the fifth verse and behavior in the the sixth and seventh verses respectively. Repetition of this sura in daily praying, could be very effective in reduction of anxiety and establishment of healthy personality.
    Keywords: Quran, Hamd sura, Prayer, healthy personality, structure of the character
  • Ms Tayyebeh Noori, Dr Maryam Ahmadi, Dr Kambiz Bahaadinbeigy, Mr Esmaeil Mehraeen Pages 81-92
    Background And Aim
    In order to improve veteran's access to specialized health care, telemedicine programs by various military organizations have implemented and evaluated. The purpose of this study was to compare the requirements of remote mental health services for veterans in selected countries.
    Materials And Methods
    This survey was a descriptive-comparative study. Research society includes mental health service needs that contain structure, objectives, type of communication, human resources and service delivery practices in America, Australia, Canada and Iran. Data collected by searching library resources, publications and reputable sites and were analyzed by comparative tables.
    Results
    Studied countries offer different types of care from mental health services in locations such as homes, nursing homes and clinics for the veterans. However, a few numbers of Iranian veterans can benefit from remote psychological services.
    Conclusion
    It is not an approved program for use of mental health services by veterans. According to given the problems that veterans have in access to specialized mental health service providers, it is suggested that the martyr Foundation and health system managers be implement remote principled planning and robust actions for the veterans.
    Keywords: Tele, medicine, Tele, mental Health, Veterans
  • Ali Akbar Ezadi Fard, Mohammad Javad Haji Hosseini Pages 93-108
    Human Cloning is a newly-established term which has been changed into an important issue due to upgrading of advanced technologies. Cloning is free in accordance with primary order. But one of the specific issues in cloning is its legality and acceptance because of secondary order and similarity or lack of parents. Some of jurisprudents have disclaimed it due to various issues such as heritage, alimony, custodianship, intimacy, removal of humanity, lack of recognition of cloned people, required of sexual relationship, removal of maternity concepts, removal of family, development of illegal sexual relations in special cases. It seems that we should deeply consider the case. Therefore it is unable to prove any permission for human cloning. Furthermore some people believe that it is somehow problematic because of genetic & behavioral problems for cloned persons. The authors of this paper believe that cloning does not mean any interfere in creation system. But it is an application of specified rules by God. Human Cloning does not mean going out of human creation and it is not an illegal issue. It is non-applicable in case of any further damages. In addition a twice double child is considered as a cell owner.
    Keywords: Secondary rules, Human Cloning, Illegality, Relation