فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 358 (هفته دوم دی ماه 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • رضا رنجبر، میلاد دولتخواه * صفحات 1891-1897
    مقدمه

    از میان روش های مختلف درمان سرطان، روشی که بیشترین سمیت بر سلول های مبتلا به سرطان و کمترین اثر جانبی بر سلول های سالم فرد بیمار را داشته باشد، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. فلاونوئیدها ترکیباتی پلی فنولیک هستند که به علت اثرات بیوشیمیایی و درمانی بر سلول های مبتلا به سرطان، مورد توجه دانشمندان هستند. این تحقیق، با هدف بررسی اثرات ایمنومدولاتوری نوعی فلاونوئید به نام اپیژنین در ایمنی ضد تومور و مهار رشد بافت تومور مورد انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه بر روی موش های مبتلا به تومور Balb/c در طیف سنی 8-6 هفته، انجام گرفت. ابتدا دوز موثر اپیژنین با آزمایش ازدیاد حساسیت تاخیری (Delayed-typed hypersensitivity یا DTH) به دست آمد. سپس با روش پیوند بافت، تومور سرطان سینه القا و پس از 12 روز تیمار، میزان تکثیر لنفوسیت های طحال و الگوی سایتوکاینی آن ها با اندازه گیری میزان IL-4 (Interleukin-4) و IFN-γ (Interferon gamma) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    اپیژنین باعث افزایش پاسخ ازدیاد حساسیت تاخیری (05/0 > P)، کاهش حجم تومور (05/0 > P)، افزایش سطح IFN-γ (05/0 > P) و کاهش سطح IL-4 (05/0 > P) شد. همچنین، تکثیر لنفوسیت ها در حیوان های مبتلا به سرطان درمان شده با اپیژنین، در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (05/0 > P).

    نتیجه گیری

    اپیژنین می تواند باعث افزایش پاسخ ازدیاد حساسیت تاخیری در حیوان های ماده ی نژاد Balb/c و کاهش رشد تومور سرطان سینه در حیوان های مبتلا به تومور شود و نسبت سایتوکاینی را در آن هابه نفع IFN-γ تغییر دهد. افزایش IFN-γ و کاهش IL-4 در حیوان های مبتلا به تومور درمان شده با اپیژنین، نشان می دهد که اپیژنین باعث تغییر جهت سیستم ایمنی حیوان به سمت Th1 (T helper-1) و ایمنی سلولی شده است. با توجه به این موضوع، می توان انتظار داشت که اپیژنین داروی مناسبی برای درمان سرطان باشد.

    کلیدواژگان: اپیژنین، سرطان سینه، Interferon gamma، Interleukin، 4
  • داوود یاوری، فاطمه حدادی، فریدون عابدینی صفحات 1898-1903
    مقدمه
    بیمار دچار سوختگی به علت از دست رفتن پوست و شدت حادثه، مستعد هیپوترمی است. برخورد به موقع و صحیح افراد حاضر در صحنه ی سوختگی می تواند آسیب ناشی از این عارضه را به حداقل برساند و بر عکس برخورد نامناسب و اقدامات غیر علمی در این موارد می تواند منجر به صدمات غیر قابل برگشت و حتی از دست رفتن جان مصدوم شود. به همین منظور، تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت موجود و ارایه ی راهکارهایی جهت بهبود نحوه ی برخورد با این بیماران در زمان انتقال و در محل حادثه انجام گرفت.
    روش ها
    در این پژوهش، نمونه ها به روش آسان از بین بیماران دچار سوختگی حرارتی انتخاب شدند. به محض ورود بیماران دچار سوختگی دارای شرایط ورود به مطالعه، پژوهشگر و یا همکاران اقدام به گرفتن دمای بدن بیمار با یک ترمومتر جیوه ای رکتال و در شرایط یکسان نمودند. پس از 5 دقیقه، دما قرائت و در چک لیست ثبت گردید. در کل، 150 نمونه به روش آسان انتخاب و به مطالعه وارد شدند.
    یافته ها
    بین هیپوترمی و مرگ و میر در بیماران ارتباط معنی داری وجود داشت (050/0 > P). مطابق با یافته های آزمون Fisher exact، بین خنک کردن بیمار در محل حادثه و هیپوترمی بیماران رابطه ی معنی داری مشاهده نشد (228/0 = P). همچنین، ارتباط بین گرم نگه داشتن بیمار در حین اعزام با هیپوترمی بیماران معنی دار بود (041/0 = P).
    نتیجه گیری
    از مطالعه ی حاضر چنین نتیجه گیری می شود که انتقال بیماران دچار سوختگی در ایران با استانداردها فاصله ی زیادی دارد. با توجه به این که پیامدهای انتقال نادرست بیماران دچار سوختگی بر فرایند ترمیم زخم و در نتیجه مدت اقامت و هزینه ی درمان آنان تاثیرگذار است، پیشنهاد می گردد که با در نظر گرفتن تیم انتقال متخصص و آموزش دیده برای این بیماران، هزینه های درمانی آنان کاهش پیدا کند.
    کلیدواژگان: هیپوترمی، سوختگی، انتقال
  • فریبرز خوروش، لیلا باقری، مجید قاسمی، علیرضا قائد امینی، محمدرضا مرآثی صفحات 1904-1911
    مقدمه
    میگرن یک سندرم نوروواسکولار مزمن، شایع و ناتوان کننده می باشد که هنوز مکانیسم قطعی آن شناخته نشده است. از جمله تئوری هایی که برای این بیماری مطرح شده است، می توان به نقص عملکرد میتوکندریایی سلول های مغزی و افزایش استرس های اکسیداتیو اشاره نمود. بنابراین، استفاده از ترکیباتی مانند کوآنزیم Q10 که در غشای میتوکندری و زنجیره ی انتقال الکترون نقش دارد و خواص آنتی اکسیدانی آن اثبات شده است، می تواند در بهبود وضعیت میگرن موثر باشد. مطالعات بالینی اولیه در این زمینه محدود است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی مقایسه ی اثر کوآنزیم Q10 و دارونما در پیش گیری از سردردهای میگرنی انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی شده ی دو سو کور به صورت کنترل شده با گروه دارونمای موازی در سال 1393، در شهر اصفهان انجام گرفت. پس از اخذ رضایت نامه ی کتبی و جمع آوری اطلاعات دموگرافیک، 27 نفر به مدت دو ماه کوآنزیم Q10 و 27 نفر دارونما با شکل، رنگ، دوز و دستور مصرفی شبیه به گروه مورد دریافت کردند. اختصاصات کمی و کیفی سردردهای میگرنی از قبیل شدت، مدت و فرکانس حملات سردرد در شروع و پایان مطالعه ارزیابی و بین دو گروه مقایسه شد. داده ها با استفاده از آزمون های t، کوواریانس و Mann-Whitney تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در پایان مطالعه، میانگین شدت، فرکانس و مدت زمان حملات سردرد در گروه مصرف کننده ی کوآنزیم Q10 و دارونما اختلاف معنی داری را نشان نداد. همچنین، اختلاف هر یک از متغیرهای شدت، فرکانس و مدت زمان سردرد در شروع و پایان مطالعه بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    با وجود عملکرد پیشنهادی در مقیاس مولکولی برای مصرف کوآنزیم Q10 در بهبود وضعیت میگرن و برخی مطالعات بالینی اولیه ی حمایت کننده، درجه ی شواهد و قطعیت آن در دسته ی ضعیف طبقه بندی می شود. کارآزمایی بالینی حاضر، قادر به اثبات چنین اثری نبود. مطالعات تکمیلی به صورت کارآزمایی های بالینی با حجم نمونه ی بیشتر، دوره های درمان و پی گیری طولانی تر و دوز داروی بیشتر تا رسیدن به سطح شواهد مکفی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: میگرن، کوآنزیم Q10، شدت، فرکانس، مدت
  • محمد دهقانی، ابوالقاسم زارع زاده، هادی طالبی، شقایق دهقانی صفحات 1912-1917
    مقدمه
    سندرم Carpal tunnel (CTS) به تحت فشار قرار گرفتن عصب Median در داخل تونل Carpal گفته می شود. بروز سندرم Double crush در شرایطی است که به شاخه های عصبی که در تشکیل عصب Median دخالت دارند، در ناحیه ی گردن یا نواحی بالاتر از مچ دست فشار وارد شود و یا این شاخه ها دچار التهاب شوند. در این صورت، حساسیت عصب Median که در مچ دست قرار دارد، به فشار بیشتر می شود. هدف از این مطالعه، تعیین میزان شیوع سندرم Double crush در بیماران مبتلا به سندرم Carpal tunnel بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر، مطالعه ای توصیفی بود که در آن 105 بیمار مبتلا به سندرم Carpal tunnel که بیماری آن ها بر اساس علایم بالینی و روش های پاراکلینیک تایید شده بود، به صورت تصادفی انتخاب شدند و سپس با استفاده از روش EMG-NCV (Electromyography-nerve conduction velocity) وجود رادیکولوپاتی گردنی (درگیری ریشه های C5، C6 یا C7) مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، عوامل موثر در بروز سندرم Double crush مانند شدت سندرم Carpal tunnel در زمان بررسی، فاصله ی زمانی شروع علایم تا تشخیص، جنسیت و BMI (Body mass index) بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان بروز سندرم Double crush در مبتلایان به سندرم Carpal tunnel (44 نفر) (9/41 درصد) بود که 9 نفر (45/20 درصد) از آن ها مرد و 35 نفر (54/79 درصد) زن بودند. از میان مردان مبتلا به سندرم Carpal tunnel، 5/26 درصد و از میان زنان 3/49 درصد دچار سندرم Double crush بودند. هیچ کدام از بیمارانی که 2kg/m 20 > BMI داشتند، دچار سندرم Double crush نشدند؛ در حالی که سندرم Double crush در 3/47 درصد از بیماران با 2kg/m 25 < BMI دیده شد.
    نتیجه گیری
    شدید بودن سندرم Carpal tunnel در زمان تشخیص و استفاده ی مرتب از اندام مبتلا، احتمال بروز سندرم Double crush را افزایش می دهد. بروز این سندرم در زنان بیشتر از مردان است و BMI بالا، یک عامل مساعد کننده برای بروز سندرم Double crush محسوب می شود.
    کلیدواژگان: سندرم Carpal tunnel، سندرم Double crush، نوار عصب، عضله
  • شکیبا حسن زاده، پروانه صانعی، عمار حسن زاده کشتلی، حامد دقاق زاده، احمد اسماعیل زاده*، پیمان ادیبی صفحات 1918-1935
    مقدمه

    اطلاعات اندکی در مورد ارتباط بین رفتارهای تغذیه ای و سوء هاضمه ی عملکردی در دسترس می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین تکرر مصرف وعده های غذایی و سوء هاضمه ی عملکردی در جمعیت بزرگی از بزرگ سالان ایرانی انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه ی مقطعی، 4763 نفر از بزرگ سالان اصفهانی تعداد مصرف وعده های غذایی اصلی و میان وعده های خود را در طول روز گزارش کردند. تعداد کل وعده های غذایی بر اساس حاصل جمع تکرر وعده های اصلی و میان وعده ها تعریف گردید و افراد مورد مطالعه به چهار گروه < 3، 5-3، 7-6 و ≥ 8 وعده (و میان وعده) ی غذایی در روز تقسیم بندی شدند. علایم سوء هاضمه ی عملکردی با استفاده از پرسش نامه ی فارسی اعتبارسنجی شده ی Rome III ارزیابی شد. سوء هاضمه به صورت احساس پری آزار دهنده ی پس از صرف غذا، سیری زودرس و/یا درد اپی گاستر یا سوزش اپی گاستر تعریف شد.

    یافته ها

    در مقایسه با افرادی که یک وعده ی اصلی غذا در روز مصرف می کردند، آن هایی که 3 وعده ی غذایی اصلی در روز مصرف می کردند، 56 درصد شانس کمتری برای سیری زودرس داشتند (نسبت شانس: 44/0 و 95 درصد محدوده ی اطمینان: 90/0-21/0). همچنین، افرادی که 5-3 بار در روز میان وعده مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که هرگز میان وعده مصرف نمی کردند، 39 درصد شانس کمتری برای ابتلا به سوء هاضمه ی عملکردی (نسبت شانس: 61/0 و 95 درصد محدوده ی اطمینان: 92/0-40/0)، 42 درصد خطر کمتری برای احساس پری پس از صرف غذا (نسبت شانس: 58/0 و 95 درصد محدوده ی اطمینان: 98/0-34/0) و 43 درصد شانس کمتری برای درد ناحیه ی اپی گاستر (نسبت شانس: 57/0 و 95 درصد محدوده ی اطمینان: 97/0-34/0) داشتند.

    نتیجه گیری

    ارتباط معکوسی بین تکرر مصرف وعده ها و میان وعده های غذایی و شیوع سوء هاضمه ی عملکردی و اجزای آن یافت شد. مطالعات بیشتر از نوع آینده نگر جهت تایید این یافته ها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: تکرر مصرف وعده ی غذایی، میان وعده های غذایی، سوء هاضمه ی عملکردی، سیری زودرس، احساس پری بعد از غذا، درد ناحیه ی اپی گاستر
  • داود قادری، محسن معروفی*، امرالله ابراهیمی صفحات 1936-1942
    مقدمه

    با توجه به تاثیر اختلال خلق بر ضعف فرایندهای شناختی و فراشناختی و همبستگی سطوح بالای نگرش های ناکارآمد با دوره های طولانی تر حملات افسردگی، اجرای پژوهشی جهت بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری بر کاهش نگرش های ناکارآمد لازم به نظر می رسید. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی درمان شناختی- رفتاری بر کاهش علایم و اصلاح نگرش های ناکارآمد بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I و II انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی بر اساس طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد بود. مراجعه کنندگان در دسترسی که به مرکز پزشکی نور و دو مطب از میان مطب های روان پزشکان اصفهان و نیز مرکز مشاوره ی باران مهر شاهین شهر مراجعه نموده و توسط یک روان پزشک بر اساس ملاک تشخیصی DSM-IV-TR (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders، Fourth Edition، Text Revision) تشخیص اختلال دوقطبی نوع I یا II را دریافت نموده و تحت درمان دارویی استاندارد با تثبیت کننده های خلق قرار گرفته بودند، به عنوان جامعه ی پژوهش در نظر گرفته شدند. از این میان، 30 نفر شامل 10 مرد و 20 زن به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه اختصاص یافتند. گروه مورد، درمان دارویی به همراه درمان شناختی- رفتاری (10 جلسه به صورت فردی) و گروه شاهد تنها درمان دارویی دریافت نمودند. از پرسش نامه ی مانیای یانگ (YMRS یا Young mania rating scale)، آزمون سنجش اختلال افسردگی دوقطبی (BDRS یا Bipolar depression rating scale)، مقیاس نگرش های ناکارآمد (DAS یا Dysfunctional attitude scale)، جهت سنجش علایم و نگرش های ناکارآمد قبل و بلافاصله بعد از اتمام درمان استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANCOVA و MANCOVA تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    با کنترل متغیر همپراش، تفاوت میانگین های دو گروه مورد و شاهد برای هر سه متغیر علایم مانیا، علایم افسردگی و اصلاح نگرش های ناکارآمد معنی دار بود (01/0 > P برای همه ی موارد).

    نتیجه گیری

    درمان شناختی- رفتاری به عنوان یک درمان روان شناختی مکمل با دارو درمانی بیماران دوقطبی می تواند در کاهش علایم و اصلاح نگرش های ناکارآمد این بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، درمان شناختی، رفتاری، نگرش های ناکارآمد
  • مقاله مروری
  • شاهین روحی، حسین صالحی، نوشین امیرپور * صفحات 1943-1952

    سلول های ستیغ عصبی، سلول های بنیادی چند ظرفیتی، مهاجر و مختص مهره داران می باشند که نقش حیاتی در تکامل بسیاری از اندام های جنین دارند. این سلول ها از بخش پشتی لوله ی عصبی در حال تشکیل جدا شده، به نواحی مختلفی از بدن مهاجرت و در تشکیل ساختارهای مختلف شرکت می کنند. در مغز قدامی مهره داران، جمعیت مشخصی از سلول های ستیغ عصبی به قوس های حلقی و مزانشیم اطراف چشمی مهاجرت کرده، در تکوین گوش و چشم نقش مهمی را ایفا می کنند. دانستن نقش سلول های ستیغ عصبی در شکل گیری این اعضای حسی مهم در هر دو زمینه ی دانش علوم پایه و بالینی مفید است. با توجه به این که نقش سلول های ستیغ عصبی در تکوین گوش و چشم گردآوری نشده بود، هدف این مقاله ی مروری، جمع آوری مطالعاتی بود که نقش این سلول ها در تکوین ساختارهای گوش و چشم را نشان دهد.

    کلیدواژگان: سلول های ستیغ عصبی، گوش، چشم، تکامل
|
  • Reza Ranjbar, Milad Dolatkhah Pages 1891-1897
    Background

    Among the various methods of cancer treatment, the method is more considered which has the most toxicity on the cancerous cells and the minimal side effects on patients’ healthy cells. Flavonoids are polyphenolic compounds which due to their biochemical and therapeutic effects have attracted scientists’ attention. This study aimed to investigate the immunomodulatory effects of apigenin as a flavonoid in anti-tumor immunity and tumor-growth inhibition.

    Methods

    This study was carried out on Balb/c tumor-bearing mice, aged from six to eight weeks. First, the optimized dose of apigenin was determined through delayed-typed hypersensitivity (DTH) test. Then, breast cancer tumor were induced through tissue transplant method and after 12 days of treatment, their spleen lymphocyte proliferation and spleen lymphocyte cytokine production were assessed via measuring the amounts of interleukin-4 (IL-4) and gamma interferon (IFN-γ).

    Findings

    Apigenin caused an increased delayed-typed hypersensitivity (P < 0.05), decreased tumor volume (P < 0.05), increased the IFN-γ level (P < 0.05) and decreased the IL-4 level (P < 0.05). As well as the lymphocyte proliferation in apigenin-treated mice increased significantly in comparison to the control group (P < 0.05).

    Conclusion

    Apigenin can cause an increased delayed-typed hypersensitivity in Balb/c female mice and decreased tumor-growth in tumor-bearing mice and can alter the cytokine ratio to IFN-γ. Increase of IFN-γ and decrease of IL-4 in apigenin-treated mice show that apigenin can switch the mouse immune system towards Th1 and cell-mediated immune responses. Considering this issue can be expected that apigenin is a proper drug for cancer treatment.

    Keywords: Apigenin, Breast cancer, Interferon gamma, Interleukin, 4
  • Davoud Yavari, Fatemeh Haddadi , Fereidon Abedini Pages 1898-1903
    Background
    A burned patient is prone to hypothermia because of the loss of skin and severity of the burning. Timely and correct treatment of burns can minimize the damage and and improper actions can cause irreversible damage and even tend to death. This study aimed to evaluate the prevalence of hypothermia and its relationship to the mortality rate in burned patients referred to Imam Musa Kazim Hospital, Isfahan, Iran in 2014.
    Methods
    The study samples were the patients with grades II or III selected via convenience sampling. Written consent was obtained from the subjects. First, researchers or colleagues take the patient's temperature with a rectal mercury thermometer. Rectal thermometer was placed in the anal canal and after 5 minutes, the temperature was read and recorded. Totally, 150 patients with the inclusion criteria entered the study.
    Findings
    There was significant relationship between hypothermia and mortality (P < 0.050). Fisher's exact test showed no significant relationship between cooling the patients in the event site and hypothermia (P = 0.228). In addition, there was a significant relationship between keeping the patient warm during transporting to the hospital and hypothermia (P = 0.041).
    Conclusion
    Based on our findings, it seems that transporting burned patients to the hospital is not done under standard condition. Regarding the consequences of incorrect transfer on wound healing process and length of hospital stay and cost of treatment, it is suggested that the transition team should be of qualified and trained staff to reduce the health-care costs in burn patients.
    Keywords: Hypothermia, Burn, Transport
  • Fariborz Khorvash , Leila Bagheri, Majid Ghasemi , Alireza Ghaed, Amini, Mohammad Reza Maracy Pages 1904-1911
    Background
    Migraine is a common, chronic and devastating neurovascular syndrome. Much controversy exists around its definite mechanism. One of the suggested mechanisms is mitochondrial dysfunction and oxidative stress. Theoretically, the application of Coenzyme Q10, a component of mitochondrial membrane and electron transport chain, and bears antioxidant properties could be effective in migraine prophylaxis. Clinical studies are limited. So, this study was conducted to compare the effect of Q10 and placebo for migraine prophylaxis.
    Methods
    This was a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial, conducted in Isfahan, Iran, in 2014. Written informed consent was obtained from all participants and demographic data were gathered. 27 patients received Q10 for 2 months and 27 patients received a look-alike placebo with the same dosage and schedule. Qualitative and quantitative characteristics of migraine headache including severity, frequency and duration were compared between the two groups. The data was analyzed using ANCOVA, Mann-Whitney and t tests in SPSS software.
    Findings
    At the end of the study, there were no significant differences in terms of severity, frequency and duration of headaches between the two groups. For each of the mentioned variables, the difference between before and after the treatment was also similar among the two groups (P > 0.05).
    Conclusion
    Theoretically, Q10 may have a role in migraine prophylaxis; though, clinical studies are limited and the level of evidence is weak. In this study, we were unable to clinically demonstrate a clear beneficial effect for Q10. Complementary clinical trials with larger sample volumes, higher dosages and longer intervals of follow-up are suggested.
    Keywords: Migraine, Coenzyme Q10, Severity, Frequency, Duration
  • Mohammad Dehghani , Abolghasem Zarezadeh , Hadi Talebi, Shaghayegh Dehghani Pages 1912-1917
    Background
    This study aimed to determine the incidence of double crush syndrome in patients with carpal tunnel syndrome and evaluate the association of the severity of carpal tunnel syndrome, onset to diagnosis interval of carpal tunnel syndrome, gender and body mass index (BMI) with double crush syndrome.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 105 patients (71 women) with carpal tunnel syndrome diagnosed via clinical manifestations and electrophysiologic criteria were selected randomly. The presence of cervical radiculopathy (C5, C6, C7 roots involvement) was characterized using electromyography-nerve conduction velocity (EMG-NCV) as double crush syndrome in these patients. The risk factors of double crush syndrome were evaluated.
    Findings
    The incidence of double crush syndrome in patients with carpal tunnel syndrome was 41.9% (44 patients) which 9 of them (20.45%) were men and 35 (79.55%) were women. Among the men, 26.5%, and among the women, 49.3% showed double crush syndrome. None of the patients with body mass index of less than 20 kg/m2 had signs of double crush syndrome since 47.3% of patients with body mass index of more than 25 kg/m2 had double crush syndrome.
    Conclusion
    Our study confirms that severe carpal tunnel syndrome and constant physical activity in involved limb increase the incidence of double crush syndrome. It also shows that the incidence of double crush syndrome in women is higher than men and higher body mass index could be a risk factor for double crush syndrome.
    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Double crush syndrome, Electromyography, nerve conduction velocity (EMG, NCV)
  • Shakiba Hassanzadeh, Parvane Saneei, Ammar Hassanzadeh Keshteli, Hamed Daghaghzadeh, Ahmad Esmaillzadeh, Peyman Adibi Pages 1918-1935

    Abstract

    Background

    Limited data are available linking diet-related practices to functional dyspepsia (FD). We aimed to investigate the Relationship between the meal frequency and prevalence of functional dyspepsia among a large sample of Iranian adults.

    Methods

    In this cross-sectional study, 4763 individuals of general adult population in Isfahan, Iran, were asked to report how many main meals and snacks they consumed each day. Frequency of total meals was defined by summing up the frequency of main meals and snacks and participants were categorized into 4 categories of < 3, 3-5, 6-7 and ≥ 8 meals/day. The symptoms of functional dyspepsia were assessed using a validated Persian version of Rome III questionnaire. Functional dyspepsia was defined as bothersome postprandial fullness, early satiation, and/or epigastric pain or epigastric burning.

    Findings

    Compared to those who had one main meal/day, individuals who had consumed 3 main meals/day had a lower chance for early satiation (Odds Ratio: 0.44; 95% Confidence Interval: 0.21-0.90). In Addition, compared to those that never consumed snacks, individuals who had consumed 3 to 5 snacks/day were 39% less likely to have functional dyspepsia (OR: 0.61; 95% CI: 0.40-0.92), 42% lower odds of postprandial fullness (OR: 0.58; 95% CI: 0.34-0.98) and 43% lower chance of epigastric pain (OR: 0.57; 95% CI: 0.34-0.97). After adjustment for potential confounders, including diet-related behaviors, individuals with 6-7 total meal and snacks/day had lower odds of functional dyspepsia (OR: 0.51; 95% CI: 0.31-0.82) compared with those with less than 3 meal and snacks/day. Such inverse association was also seen between the meal and snack frequency and early satiation (OR: 0.32; 95% CI: 0.16-0.63) and postprandial fullness (OR: 0.54; 95% CI: 0.29-0.98).

    Conclusion

    We found an inverse association between the meal and snack frequency and prevalence of functional dyspepsia and its components. Prospective studies are required to confirm these findings.

    Keywords: Meal frequency, snack, functional dyspepsia, early satiation, postprandial fullness, epigastric pain
  • Davoud Ghaderi, Mohsen Maroufi, Amrollah Ebrahimi Pages 1936-1942
    Background

    The effect of mood disorders on cognitive and metacognitive processes and large association of dysfunctional attitudes with longer periods of bouts of depression is proven. This study aimed to evaluate the effect of cognitive behavioral therapy on reducing symptoms and adjusting dysfunctional attitudes in patients with bipolar disorder, in order to reach an adjuvant treatment for medical treatments in such patients.

    Methods

    In this quasi-experimental study with pretest, posttest and control group, 30 patients, 10 men and 20 women, selected through convenience sampling from psychiatric clinics in Isfahan, Iran. They were diagnosed to have bipolar disorder (types I or II), according to Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition, Text Revision (DSM-IV-TR), received standard medical treatment with mood stabilizers and were randomly put in two groups. Test group received medical treatment along with cognitive-behavioral therapy (10 individual sessions) and the control group received only medical treatment. Young’s mania rating scale (YMRS), bipolar depression rating scale (BDRS) and dysfunctional attitudes scale (DAS) were used before and right after the termination of treatment. Data were analyzed using multivariate analysis of variance and covariance test.

    Findings

    Controlling the covariate variables, differences between the medians of test and control groups for all three variables of symptoms of mania, depression and adjustment of dysfunctional attitudes were significant (P < 0.01 for all).

    Conclusion

    Cognitive-behavioral therapy as an adjuvant psychological treatment can be effective in reducing symptoms and adjusting dysfunctional attitudes in patients with bipolar disorder. Therefore, providing regular protocols of cognitive behavioral therapy and adding them to medical treatment of these patients and also comparing the effect of this therapy and other psychological treatments is suggested for future studies.

    Keywords: Bipolar disorder, Cognitive behavioral therapy, Dysfunctional attitudes
  • Shahin Rouhi, Hossein Salehi, Noushin Amirpour Pages 1943-1952

    Neural crest cells, as vertebrate-specific multipotent migratory stem cells, play a vital role in development of many embryonic organs. These cells dispart from the dorsal part of developing neural tube and then, migrate to different parts of the body, contributing to the formation of verity structures. In the head region of vertebrate, a population of neural crest cells migrates to the pharyngeal arch and periocular mesenchyme and makes critical contribution to the developing ear and eye. Understanding the contribution of neural crest cells in formation of these important sense organs is relevant both for basic science knowledge and human clinical concern. As there was no comprehensive review on neural crest cells function in ear and eye developing, we aimed to review the studies on the role of neural crest cells in development and formation of ear and eye.

    Keywords: Neural crest cells, Ear, Eye, Development