فهرست مطالب

پیشگیری و سلامت - پیاپی 1 (پاییز 1394)

فصلنامه پیشگیری و سلامت
پیاپی 1 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر دهقان *، حمیدرضا خانکه، فرحناز محمدی، پوریا رضا سلطانی صفحات 1-10
    مقدمه
    دیابت یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی و شایعترین بیماری مزمن متابولیک است که عوارض ناشی از آن یکی از دلایل اصلی مرگ و میر و ناخوشی است. یکی از عواملی که در موفقیت مراقبت از خود در بیماران دیابتی می تواند نقش عمده ای به عهده داشته باشد خودکارآمدی است. این مطالعه با هدف تاثیر مداخله آموزشی بر اساس نظریه خودکارآمدی بر مدیریت دیابت در بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان آل جلیل شهرستان آق قلا انجام شد.
    مواد و
    روش
    این تحقیق بصورت نیمه تجربی دو گروهی بود که در آن 58 نفر (19مرد و 39 زن) از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 وارد مطالعه و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های خودکارآمدی عمومی شرر و خودکارآمدی مدیریت دیابت به همراه پاره ای از متغیرهای دموگرافیک بود. مداخله آموزشی برای گروه مداخله بر اساس نظریه یادگیری اجتماعی بندورا در 3 جلسه 90 دقیقه ای و به مدت 3 هفته انجام شد. 2 ماه بعد پس آزمون گرفته شد. داده های گردآوری شده وارد نرم افزار SPSS نسخه 18 شد و از طریق آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و کای اسکوئر انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه مداخله و کنترل به ترتیب 90/55 و 92/53 سال بود. میانگین مدت ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 در گروه مورد 58/10و در گروه شاهد 59/8 سال بود. بین تمام مشخصات دموگرافیک بین دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی داری وجود نداشت. میانگین نمره خودکارآمدی عمومی و خودکارآمدی مدیریت دیابت قبل از مداخله آمورشی در حد متوسط بود. بعد از مداخله آموزشی میانگین نمره خودکارآمدی عمومی و خودکارآمدی مدیریت دیابت در بیماران دیابتی نوع 2 در مقایسه با گروه کنترل به طور عمده و معنی داری افزایش یافت(p=0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی بر اساس نظریه خودکارآمدی باعث افزایش میزان خودکارآمدی عمومی و میزان خودکارآمدی مدیریت دیابت بیماران مورد مطالعه شد.
    کلیدواژگان: دیابت، خود مدیریتی، خودکارآمدی، مداخله آموزشی
  • سیدجواد قاضی میرسعید، بابک رستگاری مهر، کمیل کلبادی نژاد، مریم بنی صفار، مسعود محمدی * صفحات 11-23
    زمینه و هدف
    توسعه علمی هر نظام اجتماعی از طریق بررسی فعالیت های علمی آن جامعه مورد بررسی قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت تولیدات علمی محققان جمهوری اسلامی ایران در حوزه پرستاری در پایگاه استنادی Scopus است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی مقطعی است که با روش علم سنجی انجام می شود. جامعه پژوهش، تمامی مقالات منتشرشده حوزه پرستاری در سطح بین المللی در فاصله سال های 1996 تا 2013 در Scopus است. داده ها پس از ورود به نرم افزار Excel در قالب جداول و نمودارها ارائه شده است.
    یافته ها
    حوزه علم پرستاری به لحاظ کمی رشد نرمال و با آهنگ صعودی داشته است و در رتبه 34 جهانی و دوم خاورمیانه قرار دارد. استناد به تولیدات علمی ایران به طور میانگین 6.73 است و نرخ خوداستنادی 12.39 درصداست. دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای بیشترین تولید علمی در بین دانشگاه های کشور است. بیشترین تولیدات حوزه پرستاری در حوزه «تغذیه و رژیم های غذایی» بوده است و کمترین حوزه های موضوعی را نیز «نقد و بررسی» و «فارماکولوژی» به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    تولید علم پرستاری در حوزه بین الملل و خاورمیانه در مقایسه با سایر حوزه های پزشکی در وضعیت مشابهی بوده و رشد آن همگام با سایر علوم پزشکی است. توجه به حوزه های موضوعی مانند نقد و بررسی و تئوری های پرستاری که کمترین تحقیقات در آن خصوص انجام گرفته است می توانند به تعادل موضوعی در تحقیقات پرستاری کمک کند.
    کلیدواژگان: تولیدات علمی، پرستاری، ایران، Scopus
  • محمد جواد قاسم زاده، احمد معصومی، جواد کرمعلی، حسین فلاح، عزیز کامران، ذبیح الله قارلی پور، سیامک محبی * صفحات 24-34
    مقدمه و هدف
    اختلالات اضطرابی یکی از عوارض ناخواسته پس از زایمان در برخی از زنان می باشد که می تواند مخاطرات متعددی بر سلامت مادر و نوزاد داشته باشد. تداخل اضطراب با تغذیه انحصاری با شیر مادر یکی از این مخاطرات محسوب می شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اضطراب پس از زایمان با تغذیه انحصاری با شیر مادر در شهر قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    جامعه آماری این مطالعه مورد شاهدی کلیه مادرانی بود که حداکثر 6 ماه از تاریخ زایمان آنها می گذشت. لذا نمونه ها بر اساس نوع تغذیه شیرخوار در 3 گروه 100 نفری تقسیم شدند. جهت کنترل متغیرهای مداخله گر در این مطالعه با استفاده از معیارهای ورود و خروج از مطالعه از روش محدودسازی نیز استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه مشخصات جمعیتی و نیز پرسشنامه استاندارد اضطراب آشکار (موقعیتی) و پنهان (خصیصه ای) اسپیل برگر بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین نمره اضطراب آشکار و پنهان در این مطالعه به ترتیب 65/39 نمره و 38/41 نمره به دست آمد. در این مطالعه 39%، دارای اضطراب خفیف آشکار، 67/52% دارای اضطراب خفیف متوسط آشکار و 33/8% دارای اضطراب شدید آشکار بودند. همچنین در خصوص اضطراب پنهان، میزان خفیف، متوسط و شدید آن به ترتیب 33%، 67/55% و 33/11% به دست آمد. در این مطالعه بین اضطراب آشکار و پنهان با تغذیه انحصاری با شیر مادر ارتباط معنی داری به دست آمد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بین اضطراب آشکار و پنهان پس از زایمان با تغذیه انحصاری با شیر مادر ارتباط معنی داری وجود داشت به طوری که اضطراب بیشتر منجر به قطع روند تغذیه انحصاری با شیر مادر می شد
    کلیدواژگان: اضطراب، تغذیه انحصاری با شیر مادر، شیردهی
  • عبدالرحمن چرکزی *، امان بی بی جرجانی، علی حسینایی صفحات 35-43
    زمینه و هدف
    سلامت روان می تواند متاثر از سلامت عمومی و باورهای غیر منطقی باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین سلامت عمومی و باورهای غیرمنطقی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی تعداد403 دانشجو در بهار 1393 به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سلامت روانSCL-25، پرسشنامه سلامت عمومی کلبرگ و پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز بود. داده ها وارد نرم افزار آماری 18 شد و از طریق آماری توصیفی و آزمون های رگرسیون و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن افراد مورد مطالعه 79/6 ± 62/25 سال بود. بین سلامت عمومی و باورهای غیر منطقی با سلامت روان همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد. مدل رگرسیونی نشان داد که 59 درصد واریانس سلامت روان بر اساس مولفه های سلامت عمومی قابل پیش بینی است. همچنین 24 درصد واریانس سلامت روان بر اساس مولفه های باورهای غیرمنطقی قابل پیش بینی است. میانگین نمرات باورهای غیرمنطقی، سلامت روان و سلامت عمومی در دانشجویان دختر به طور معنی داری بیشتر از دانشجویان پسر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که می توان با افزایش سلامت عمومی و تغییر در باورهای غیرمنطقی، بر سلامت روان تاثیر گذاشت. همچنین سن بالا و جنسیت مونث بر متغیرهای مورد مطالعه موثر است.
    کلیدواژگان: سلامت روان، سلامت عمومی، باورهای غیر منطقی
  • ستار رضایی، بهزاد کرمی میتن * صفحات 44-54
    زمینه و هدف
    حوادث سوختگی باعث مرگ ومیر و ناتوانی و نیز تحمیل اثرات اقتصادی و اجتماعی زیادی برروی بیمار، خانواده ی بیمار و کل جامعه می گردد. هدف از این مطالعه بررسی هزینه های مستقیم بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه می باشد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه توصیفی- مقطعی و گذشته نگر بودکه جامعه مورد مطالعه، همه بیماران پذیرش شده به علت سوختگی در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در سال 1390 بود. داده های موردنیاز برای مطالعه از بررسی پرونده های بیمارستانی بیماران و با استفاده از چک لیستمحقق ساختهبر اساس پرونده های بیماران جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین هزینه به ازای هر بیمار برابر با 20463227 ریال به دست آمد که برای زنان و مردان به ترتیب برابر با 22007182 و 19113198 ریال بود. بیشترین درصد هزینه ها مربوط به دارو و سایر اقلام مصرفی و هزینه هایهتلینگ بود که به ترتیب 52 و 34 درصد کل هزینه ها را به خود اختصاص داده بودند. میانگین هزینه به ازای یک روز بستری و یک درصد سوختگی برای زنان به ترتیب برابر با 2136619 و 489439 ریال و برای مردان 2419392 و 674690 ریال به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه یک دیدگاه نسبیدرباره ی هزینه های بیماران سوختگی برای مدیران بیمارستان و سیاست گذاران سلامت فراهم می کند. طول مدت بستری در مقایسه با درصد سوختگیبه عنوان متغیر مهم تری در رابطه با هزینه های بیماران سوختگی شناسایی شد که تسریع در فرایند پذیرش و ترخیص و بهبود کیفیت خدمات می تواند باعث کاهش هزینه ها شود.
    کلیدواژگان: سوختگی، تحلیل هزینه ها، بیمارستان
  • کریم درویش پور، هاشم حشمتی* صفحات 54-63
    مقدمه
    احتراق یکی از مهمترین حوادث ترسناک و وحشت آور بر ای بیمار و اعضای تیم جرا حی است که ممکن است در حین عمل جراحی اتفاق بیفتد.این پژوهش به منظور سنجش سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در اتخاذ رفتار های پیشگیری کننده از احتراق در پرسنل و دانشجویان اتاق عمل انجام شده است.
    روش تحقیق: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی با رویکرد تحلیلی است که به منظور سنجش مدل های اعتقاد بهداشتی در اتخاذ رفتار های پیشگیری کننده از احتراق در پرسنل و دانشجویان اتاق عمل در بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربت حیدریه در سال 1393 انجام شد. حجم نمونه 68 نفر بود که 35 نفر پرسنل و 33 نفر دانشجو که به ترتیب به روش سرشماری و تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه دو بخشی،که در بخش اول اطلاعات دموگرافیک و در بخش دوم پرسشنامه، سازه های سنجش مدل های اعتقاد بهداشتی استفاده شد. پرسشنامه دارای 57 سوال بود. جهت روایی پرسشنامه از نظرات اساتید صاحب نظر و پایایی نیز از آلفای کرونباخ (83/0) استفاده گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی(تی مستقل،مجذورکای) در نرم افزار SPSS20تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه637/7± 97/25 با دامنه 19 تا55 بود.نمره های سازه های مدل به ترتیب حساسیت درک شده(27/61)، شدت درک شده(46/67)، منافع درک شده(34/74)، موانع درک شده(76/61)، راهنمایی برای عمل(36/69)، خودکارآمدی(44/67)، رفتار(55/59) بود. بالاترین و کمترین نمره ی راهنما برای عمل را متخصص بیهوشی و پمفلت کسب کردند. براساس تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی،موانع درک شده (008/0p= - 323/0 Beta=) مهمترین پیشگویی کننده عملکرد پیشگیری از احتراق دراتاق عمل تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    سازه منافع درک شده و راهنمایی عمل در سطح مطلوبی بود اما سایر سازه های مدل در سطح متوسطی بودند. با توجه به اینکه سازه عملکرد در سطح مطلوبی نیست، پیشنهاد می شود مداخلات مقتضی به ویژه مداخلات آموزشی با تاکید بر سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و به ویژه سازه موانع درک شده، به منظور ارتقاء رفتارهای پیشگیری کننده صورت گیرد و از این طریق عملکرد پرسنل و دانشجویان را در زمینه رفتار های پیشگیری کننده از احتراق دراتاق عمل ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، رفتار پیشگیری کننده، احتراق، پرسنل، دانشجو، اتاق عمل
  • مرضیه لطیفی، راضیه سقر، نویسا سادات سیدقاسمی، زهرا مقدم *، مرضیه سلیمانی نژاد، معصومه قائدی، زهرا تازیکه صفحات 64-73
    مقدمه
    تغذیه با شیر مادر تابع شرایط اجتماعی و فرهنگی جوامع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت تغذیه با شیر مادر در مادران دارای کودک 24-8 ماهه و عوامل موثر بر آن از طریق سازه های مدل بزنف در شهر آق قلا انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی گذشته نگر بر روی223 مادر دارای کودک 8 الی 24 ماهه به روش نمونه گیری آسان انجام شد. اطلاعات با پرسش نامه ای مبتنی برسازه های مدل بزنف به همراه اطلاعات دموگرافیک جمع آوری گردید و از طریق نرم افزار آماری SPSS نسخه 18و با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شیوع تغذیه انحصاری با شیرمادر 87.5 درصدو شیرمصنوعی 10.3درصد و 2.2درصد نیز هر دو مورد بود. 78.1 درصد دارای نگرش مطلوب و 21.9 درصد دارای نگرش نیمه مطلوب نسبت به تغذیه انحصاری با شیرمادر بودند. در ارتباط با سازه های عوامل قادرساز، پاسخ دهی مناسب کارکنان 90.1% و رسانه های جمعی 63.2% نسبت به سایر موارد بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان داد که هنجارهای انتزاعی شوهر، پزشک، مادر، پرسنل بهداشتی، مادر شوهر به عنوان مهمترین هنجارها و هنجارهای دوست و فامیل کمترین ارتباط را در امر شیردهی مادران مورد بررسی داشتند. بین نوع تغذیه شیرخوار با متغیرهای مورد مطالعه ارتباطی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که 87.5% مادران در طی شش ماه اول شیرخواران را با شیرخود تغذیه کرده اند. پاسخ مناسب پرسنل بهداشتی به سئوالات مادران به همراه رسانه های جمعی مهمترین عوامل قادرساز بودند. همسر، پزشک، مادر، پرسنل بهداشتی و مادر شوهر مهمترین هنجارهای انتزاعی در تغذیه شیرخوار با شیر مادر بودند.
    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، شیرخوار، مدل بزنف، عوامل قادرساز، هنجارهای انتزاعی
  • مینو دادبان شهامت، راحله داودزاده، معصومه سدیدی، یوسف دادبان شهامت * صفحات 74-82
    زمینه و هدف
    بادی بیوتی بلی ایروبیک (Body Beauty Belly Aerobic) یکی از ورزش های مفرح می باشد که با هدف دستیابی به تندرستی و توسعه مهارت حرکتی طراحی شده است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر 6 هفته تمرینات بادی بیوتی بلی ایروبیک بر کاهش عوامل خطرزای قلبی- عروقی در زنان بزرگسال شهر گنبد می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع تجربی و مداخله ای می باشد و جامعه آماری آن، زنان 50-25 ساله مراجعه کننده به باشگاهی در شهر گنبد بودند که تعداد 30 نفر از آنها به طور تصادفی ساده انتخاب گشتند و در نهایت پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات فردی و پیشینه پزشکی و کنار گذاشتن افراد فاقد شرایط، تعداد 20 نفر از آنها باقی ماندند. ابتدا نمونه های خونی آنها برای سنجش سطوح LDL، TG و کلسترول خون ناشتا جمع آوری و به آزمایشگاه برده شد. وزن آزمودنی ها نیز با استفاده از ترازوی دیجیتال مارکBEURER با دقت 25 گرم اندازه گیری شد. برنامه تمرینی دو جلسه در هفته و به مدت شش هفته و شامل 15 دقیقه تمرین هوازی و 10 دقیقه پروانه، زانوبلند، طناب زنی، انواع حرکات نشسته و درازکش و 10 دقیقه سرد کردن بود. پس از شش هفته نمونه های خونی برای سنجش سطوح LDL، TG و کلسترول جمع آوری و وزن آزمودنی ها نیز اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که TG، LDL، کلسترول خون و همچنین وزن آنها نسبت به قبل از تمرینات کاهش معنی داری داشته است(p&le0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت احتمالا رشته ورزشی بادی بیوتی بلی ایروبیک، می تواند در کاهش لیپوپروتئین های خون زنان بزرگسال تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: LDL، تری گلیسیرید، کلسترول، زنان بزرگسال، بادی بیوتی بلی ایروبیک
|
  • Hajar Dehghan *, Hamidreza Khankeh, Farahnaz Mohammadi, Pouria Rezasoltani Pages 1-10
    Introduction
    Diabetes is one the important health problems and common chronic metabolic disease that its side effects is considered as one of the main cause of mortality and morbidity. Self-efficacy has a key role in the successful self- management among Diabetes patients. The current study was aimed to study of educational intervention effect based on the self-efficacy theory on Diabetes management among patients who attained in Diabetes clinic of Ale Jalil hospitals in Aq qala city.
    Methods
    In a two groups semi-experimental design, 58 patients (19 male,39 female) were recruited to study and randomly allocated into intevention and control groups. Data gathered through Sherer General Self-Efficacy scale, Diabetes Management Self-Efficacy Scale, as well as selected demographic variables. Educational Intervention was implemented based on the self-efficacy theory in 3-session each of 90 minutes during 3 weeks. Two months later post test was obtained. Gathered data were entered into SPSS version 18 and analyzed using independent sample t test, paired t test, and Chi-square test.
    Findings
    Mean age of intevention and control groups subjects were 55.90 and 53.92 years respectively. Duration of disease was 10.58 years in case and 8.59 in control ones. There was no significant difference between demographic variables in case and control groups. Mean score of General Self-Efficacy and Diabetes Management Self-Efficacy were in moderate levels. After intervention these scores were increased significantly in case group (p=0.001).
    Conclusion
    The results of the study revealed that implementing interventional education based on the self-efficacy theory increases patients general self-efficacy and Diabetes self-efficacy alike.
    Keywords: Diabetes, Self, Management, self, Efficacy, Educational Intervention
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Babak Rastegari Mehr, Komeil Kolbadi Nejad, Banisaffar Maryam, Masoud Mohammadi * Pages 11-23
    Background And Aims
    Scientific development of any society examined through study of its scientific activity. The purpose of this study was to investigate the scientific productivity of Islamic Republic of Iran researchers in the field of nursing in the Scopus.
    Material And Methods
    This is cross-sectional descriptive study conducted by scientometrics methods. The study community is published articles in the field of nursing at the international level, between 1996 and 2013 in Scopus. After entering data into Excel software, results are presented in the form of tables and graphs.
    Results
    the number of scientific products in the field of nursing is rising and has normal growing rate and is ranked 34 globally and 2 in the Middle East. Citations to these products are 6.73 in average and self-citation rate is 12.39%. Among the Iran's universities, Tehran University of Medical Sciences has the largest scientific products. Most products in the field of nursing were "nutrition and diets" and minimum subject areas were "review" and "Pharmacology" allocated.
    Conclusion
    Compared with other medical fields in the international and Middle East, Production of knowledge in the field of nursing is in similar situation and its growth is along with the development of medical science. More attention to subjects such as review and nursing theories that less attention has been paid to the issues can help to subject balance in this field.
    Keywords: Scientific production, nursing, Iran, Scopus
  • Mohammad Javad Ghazemzadeh, Ahmad Masoumi, Javad Karamali, Hosein Fallah, Aziz Kamran, Zabihollah Ghazlipour, Siamak Mohebi * Pages 24-34
    Introduction
    Anxiety disorder is one of the undesirable postpartum complications in some women and can have numerous risks for the health of the mother and newborn. Interference of anxiety with exclusive breastfeeding is one of these risks. Therefore, this research intended to determine the relationship between postpartum anxiety and exclusive breastfeeding in Qom.
    Methods
    The statistical population in this case-control study consisted of mothers who had given birth to their babies not more than six months prior to the start of the research and, therefore, the samples were divided into 3 one-hundred-member groups based on the type of breastfeeding. In addition to using inclusion and exclusion criteria, the scope of the study was restricted to control confounding variables. A questionnaire on demographic characteristics and the standard Spielberger State-Trait Anxiety Inventory for Adults were used to collect data. The collected data was analyzed by using SPSS at the significance level of less than 0.05.
    Results
    The average scores found for covert and overt anxiety were 39.65 and 41.38, respectively. Thirty-nine percent of the women exhibited mild covert anxiety, 52.67% mild to moderate covert anxiety, and 8.33% severe covert anxiety. Moreover, 33, 55.67, and 11.33% of them suffered from mild, moderate, and severe overt anxiety, respectively. A significant correlation was found between covert and overt anxiety and exclusive breastfeeding (p<0.05).
    Conclusions
    There was a significant correlation between postpartum covert and overt anxiety and exclusive breastfeeding so that greater levels of anxiety resulted in cessation of exclusive breastfeeding.
    Keywords: Anxiety, exclusive breastfeeding, breastfeeding
  • Abdurrahman Charkazi *, Aman Bibi Jourjani, Ali Hosseinaei Pages 35-43
    Background And Aim
    Mental health could be influenced by general health and irrational beliefs alike. The aim of the current study was to investigating relationship of general health as well as irrational beliefs with mental health among Azadshahr Islamic Azad University students.
    Methods
    In a cross-sectional design, 403 college students were selected through cluster sampling method in spring, 2014. Data gathered by SCL-25, GHQ-28, and Jones Irrational Belief scale. Gathered data were analyzed using descriptive statistics and regression test as well as Spearman rank correlation in SPSS ver.18.
    Findings
    The mean and SD of the subjects was 25.62±6.79 years. There was positive significant correlation between general health and irrational beliefs with mental health. Regression model demonstrated that 59% of mental health could be predicted by general health. Besides, 24% of mental health could be predicted by irrational beliefs. The mean scores of irrational beliefs, mental health and general health were significantly high in female college students.
    Conclusion
    he results of study revealed that improving in general health and modifying of irrational belief affect the mental health condition. Furthermore, female gender and older age are the important variables of the study.
    Keywords: Mental Health, General Health, Irrational Beliefs
  • Satar Rezaei, Behzadkarami Matin* Pages 44-54
    Background And Aim
    Burn injuries gives rise to mortality and long-term disability, and impose a high economic burden on patients, their families, and society. Thus, we investigated the direct hospitalization costs of the 388 burn patients admitted to the burn center of Imam Khomeini Hospital in Kermanshah Province of Iran.
    Methods
    This retrospective study was conducted on all patients admitted due to burns between March21st,2011 until March20th, 2012 in Imam Khomeini Hospital of Kermanshah. The data was collected by reviewing medical records and a research- made checklist.
    Findings
    The mean cost per patient was 20463227 Rials while for females and males it was 2207182 and 19113198 Rials, respectively. The highest cost was related to Drugs and other consumable items (52% of total costs), followed by Hoteling (34% of total costs). The mean cost per one day hospitalization and one percent of Total body surface area (TBSA) for females was 2136619 and 489439 Iranian Rials, respectively, and 2419392 and 674690 Rials for males.
    Conclusion
    This study provides a comprehensive view about the cost of burn patients for both hospitals administrators and health policy-makers. The length of stay (LOS) with regard to the extent of burn is an important variable in total costs, hence the facilitation in reception and discharge can improve the quality of health services in different levels and reduce the LOS and cost of hospitalization.
    Keywords: Burn, Costs Analysis, Hospitals
  • Karim Darvishpoor, Hashem Heshmati* Pages 54-63
    Background
    combustion is One of the most important horror and frightening events for the patient and surgical team members that may occur during surgery. This study aimed to structures Measurement the health belief model In adopting preventive behaviors of combustion of The personnel and students in the operating room.
    Method
    This study is a cross sectional study with an analytical approach In order to Measurement the health belief model In adopting preventive behaviors combustion in personnel and students the operating room, Hospitals of health education 9 dey Torbat-e- Heydaryeh Was done in 1393. The sample size was 68 cases that to 35 cases staff members and 33 students. respectively, were selected randomly and census method. Data collection from the two-part questionnaire, In the first part of demographic And in part two of the questionnaire, were used the structures Measurement the health belief model. questionnaire has 57 questions.The validity of the questionnaire) was used of teachers` view points authority and reliable of Cronbach Alpha (0/83). Data using descriptive statistics (Mean ± SD) And inferential statistics (t-test, chi-square) Software SPSS20 were analyzed.
    Results
    The mean age of the study population was 7/73 ± 25/97 with a range of of 19 to 55. Score model structures were perceived susceptibility (61/27), perceived severity (67/46), perceived benefits (74/34), perceived obstacles (61/76), Guidelines for action (69/36), efficacy (67/44), behavior (59/55). The highest and lowest scores had a guide to practice the anesthesiologist and pamphlets.Based on linear regression analysis, Perceived obstacles (p= 0/008 - Beta =0/323) The most important predictor prevent performance of combustion was diagnosed in the practice room.
    Conclusions
    Perceived benefits of structure and guidance for practice was in acceptable level, But other structures in the model, was in medium level. Given that the performance structural of is not in acceptable level, it is recommended. The appropriate interventions to specific educational interventions with emphasis on the Structures the health belief model and done in particular perceived barriers Structural to upgrade preventive behaviors And through this performance of personnel and students gived upgrade behavior preventive of the combustion action room.
    Keywords: Health Belief Model, prophylactic behavior, combustion, personnel, students, operating room
  • Marzieh Latifi, Razieh Saggar, Navisa Sadat Seyyedghasemi, Zahra Moghaddam *, Marzieh Soleymaninejad, Masoumeh Ghaedi, Zahra Tazikeh Pages 64-73
    Introduction
    Breast feeding is influencing by social and cultural conditions of any communities. The purpose of current study was to investigating of breast feeding situation in mothers who have 8-24 months infant and its related factors based on BNAASNEF model constructs in Aq qala city.
    Methods
    In a retrospective cross-sectional design, 223 mothers who have 8-24 months age infant through convenience sample were recruited. Data were gathered using a questionnaire based on BASNEF model constructs along with selected demographic variables and were analyzed in SPSS version 18 using descriptive and analytic tests.
    Findings
    Exclusive breast feeding prevalence was 87.5 %, formula feeding was 10.3%, and 2.2 % was both of them. Seventy-eight point one percent had favorite attitude toward breast feeding, 21.9% had semi favorite attitude. Regarding to BASNEF constructs health workers responsibility and mass media were the most enabling factors with 90.1% and 63.2%, respectively. The result showed that husband, physician, mother, health workers, and mother in law were the significant subjective norms while friends and acquaintances were the less important subjective norms in line with breast feeding. There was no significant relationship between types of infant feeding with any variables of study.
    Conclusion
    The results of study indicated that 87.5 % of mothers were feuded their infants with breast feeding in first 6 months. Health workers responsibility to mother's questions and mass media were the significant enabling factors. Husband, physician, mother, health workers, and mother in law were the significant subjective norms in breast feeding of infants by mothers.
    Keywords: Breast Feeding, Infant, BASNEF Model, Enabling Factors, Subjective Norms
  • Minoo Dadban Shahamat, Raheleh Davoodzadeh, Maasoumeh Sadidi, Dr Yousef Dadban Shahamat* Pages 74-82
    Background And Aim
    Body Beauty Belly Aerobic exercise is one of the fun ways to achieve health and development of motor skills is designed. The purpose of this study was to evaluate the effect of 6 weeks of Body Beauty Belly Aerobic exercises on the reduction of cardiovascular risk factors in adult women in Gonbad city.
    Materials And Methods
    For this study, 20 women with an average age of 25-50 years, 38/2 years, 77/4 kg weight were selected by random sampling and participated in the exercise group. Consent and questionnaire consisted of 12 questions on the personal characteristics that were completed by the subjects and blood samples to measure levels of LDL, TG and cholesterol in fasting blood was collected and taken to the laboratory. The weight of the subjects was measured using scales. Exercise protocol included three sessions of exercise a week for six weeks and includes 15 minutes of aerobic exercise, butterflies, jumping, jumping rope, sitting and prone movements, movements of sit-up and lateral and prone positions and running for 10 minutes, and at the end of 10 minutes was cool. After six weeks and again at the end of training blood samples to measure levels of LDL, TG and cholesterol accumulation and weight of the subjects were measured. Data using t-test using SPSS software statistical analysis was performed.
    Results
    The results showed that TG, LDL, cholesterol and weight is significantly reduced compared to pre-exercise.
    Conclusion
    Based on these results, we can say Body Beauty Belly Aerobic, in addition to being fun for adult women can also have an impact in reducing blood lipids.
    Keywords: LDL, Triglycerides, Cholesterol, Adult women, Body Beauty Belly Aerobic