فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 9 (پیاپی 110، آذر 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 9 (پیاپی 110، آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ام لیلا احمدی، حسین توکلی عنبران * صفحات 806-818
    مقدمه
    چشمه 103Pd منبع کم انرژی می باشد که در براکی تراپی مورد استفاده قرار می گیرد. طبق توصیه های انجمن فیزیک پزشکی آمریکا تعیین پارامترهای دزیمتری چشمه های براکی تراپی قبل از کاربرد کلینیکی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق پارامترهای دزیمتری چشمه مورد نظر با استفاده از فانتوم آب و بافت نرم محاسبه شده و نتایج با یکدیگر مقایسه شده اند.
    روش بررسی
    پارامترهای دزیمتری طبق پروتکل TG-43U1 در اطراف چشمه 103Pd در فانتوم آب با چگالیgr/cm3 998/0 و فانتوم بافت نرم با چگالیgr/cm3 04/1 در فواصل مختلف بر روی محور طولی و عرضی چشمه با استفاده از کد MCNP4C شبیه سازی و اختلاف نسبی بین این دو حالت با یکدیگر مقایسه شده است.
    نتایج
    نتایج حاصل از شبیه سازی ها نشان می دهند پارامترهای دزیمتری تابع دز شعاعی و تابع ناهمسانگردی در استفاده از فانتوم آب به جای بافت نرم تا فاصله cm 5/1 از چشمه مطابقت خوبی با یکدیگر دارند و با افزایش فاصله، اختلاف افزایش می یابد به طوری که در فاصله cm 6 از چشمه این اختلاف به 4 درصد می رسد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از فانتوم بافت نرم در مقایسه با فانتوم آب حداکثر دارای اختلاف نسبی 4 درصدی در فاصله cm 6 از چشمه است، لذا می توان نتایج مربوط به فانتوم آب را با حداکثر خطای 4 درصدی در کاربردهای عملی به جای بافت نرم به کار بست و یا آن که با توجه به جداول به دست آمده در این پژوهش مقدار اختلاف به دست آمده در هر فاصله را برای استفاده در فانتوم بافت نرم اصلاح نمود.
    کلیدواژگان: براکی تراپی، فانتوم آب، فانتوم بافت نرم، کد MCNP4C، 103Pd
  • فاطمه قاسمی *، محمدرضا وفایی نسب، محمدرضا ابراهیمی فیروز آبادی، نیلوفر سردادور، محمدحسین زارع صفحات 819-832
    مقدمه
    میزان مرگ و میر پری ناتال از شاخص های مهم سلامتی یک جامعه محسوب می شود که به منظور حفظ و ارتقاء سطح سلامت نوزادان به عنوان یک گروه آسیب پذیر بهتر است عوامل موثر بر آن شناسایی و راهکارهای متناسب طراحی شود. هدف از این تحقیق بررسی علل مرگ و میر پری ناتال بر اساس موارد ثبت شده در پرونده نوزادان در بیمارستان های استان یزد می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی با استفاده از داده های موجود در پرونده ها انجام شد. جامعه مورد بررسی شامل نوزادانی بود که در طول سال 91 در 15 مراکز درمانی استان یزد فوت شده به دنیا آمده یا از هفته 22 بارداری به بعد زنده به دنیا آمده و طی 29 روز بعد از تولد فوت شدند. علل مرگ، طبق نظر پزشک معالج از پرونده استخراج گردید.
    نتایج
    390 مورد مرگ پری ناتال در سال 1391 در بیمارستان های استان یزد ثبت گردیده که با توجه به تعداد موالید زنده 27780 مورد در سال مذکور، میزان مرگ و میر پری ناتال 14 در 1000 تولد زنده می باشد. شایع ترین علل مرگ های پری ناتال ثبت شده بر اساس علل ثبت شده جنینی، سندروم دیسترس تنفسی 05/42 درصد، علل ثبت شده مادری، زایمان دیررس 7/22 درصد و در علل ثبت شده جفتی، دکولمان به میزان 6/4 درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مهم ترین عامل پیشگیری کننده از مرگ های پری ناتال، تاکید بر مراقبت های دوره پری ناتال، شناسایی و پیگیری مادران پرخطر و وجود بخش های مراقبت ویژه نوزادان می باشد.
    کلیدواژگان: مرگ پری ناتال، علل مادری، علل جنینی، علل جفتی
  • اکرم هدایتی *، امیر رشیدلمیر، اکبر هاشمی جواهری، محمدرضا احصایی صفحات 833-843
    مقدمه
    نوروپاتی محیطی دیابتی به علت درگیری اعصاب محیطی باعث کاهش قدرت عضلانی و کاهش تعادل در اندام تحتانی می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر تعادل و قدرت عضلانی اندام تحتانی در زنان دیابتی دارای نوروپاتی محیطی می باشد.
    روش بررسی
    جامعه آماری این مطالعه تجربی را 700 بیمار دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت ایران شهر مشهد تشکیل دادند. از بین آنها 20 بیمار دیابتی زن مبتلا به نوروپاتی انتخاب شدند و به صورت غیرتصادفی و با اختیار خود در دو گروه تجربی(10نفر) و کنترل(10نفر) قرار گرفتند. تعادل ایستا و پویا به وسیله دستگاه تعادلی بایودکس و قدرت عضلات چهارسر و دوقلو به وسیله دستگاه داینامومتر قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. برنامه ورزشی مقاومتی به صورت سه جلسه در هفته، هر جلسه یک ساعت و به مدت دو ماه و با شدت 30–50٪1RM (جلسات اول 10 تکرار و سپس افزایش تا 15 تکرار) انجام شد. گروه کنترل بدون فعالیت ورزشی بودند.تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار16 SPSS و آزمون t مستقل و وابسته در سطح معنی داری(05/ 0&ge p) انجام شد.
    نتایج
    نتیجه تست تعادل ایستا و پویا و در قدرت عضلات چهار سر و دوقلو در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد. در حالی که تنها قدرت عضلات دوقلو در گروه کنترل تغییر معنی داری را نشان داد(05/0&gep) در دیگر متغیر ها تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    انجام هشت هفته برنامه ورزشی مقاومتی در زنان دیابتی دارای نوروپاتی محیطی باعث افزایش قدرت عضلانی و تعادل می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، نوروپاتی محیطی، تمرینات مقاومتی، تعادل، قدرت عضلانی
  • فریماه سرداری، سمیرا حاجی صادقی *، افشین طهماسبی، حمید آسایش، حسین اسلامی صفحات 844-852
    مقدمه
    بیماران مبتلا به مرحله پایانی نارسایی کلیه با تغییرات دهانی متعددی نظیر بوی بد دهان، هیپوپلازی مینا، افزایش جرم و بیماری های پریودنتال مواجه هستند که می تواند سلامت آنها را به مخاطره بیندازد و دیالیز منجر به تغییر در برخی از این عوارض می گردد. این مطالعه با هدف مقایسه شاخص سلامت دندانی در بیماران تحت درمان دیالیز کلیه با افراد سالم انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 134 بیمار همودیالیزی و سالم بررسی شدند. نمونه های دو گروه از نظر سن، جنسیت و تحصیلات همسان بودند. داده های مورد نیاز با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیگ و شاخص سلامت دندانی(DMFS که مجموع سطوح پوسیده، پر شده و از دست رفته است) جمع آوری شد. تحلیل آماری با از آزمون های من ویتنی، کروسکاوالیس و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.
    نتایج
    میانگین DMFS در بیماران دیالیزی 95/42±28/90 و در گروه کنترل 35/42±12/96 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. افراد دارای تحصیلات بیشتر، DMFS پایین تری داشتند. در بیماران دیالیزی، با افزایش سن، DMFS افزایش پیدا کرد. مدت زمان دیالیز و تعداد دفعات دیالیز در ماه با هیچکدام از شاخص های سلامت دندانی ارتباطی نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه ما، سلامت دندانی بیماران دارای نارسایی انتهایی کلیه تحت درمان با همودیالیز در مقایسه با افراد سالم تفاوتی نداشت، گر چه سلامت دندانی ضعیف با افزایش سن و تحصیلات پایین بیماران دیالیزی مرتبط بود.
    کلیدواژگان: سلامت دندانی، همودیالیز، بیماری انتهایی کلیه
  • لیلا محمدی، مریم صالح زاده ابرقویی *، منصوره نصیریان صفحات 853-861
    مقدمه
    امروزه درمان های موج سوم در روان درمانی به جای چالش با شناخت ها، بر آگاهی و پذیرش افراد از احساسات و هیجان ها و شناخت ها و رفتارها تاکید دارند. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجان در مردان معتاد تحت درمان با متادون انجام شد.
    روش بررسی
    جامعه مورد بررسی در این مطالعه را کلیه مردان معتاد تحت درمان متادون مراجعه کننده به کلینیک های درمانی ترک اعتیاد استان اصفهان در سال 94-93 تشکیل داده اند. بدین منظور 24 نفر از مردان معتاد تحت درمان با متادون به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس به روش تصادفی در دو گروه 12 نفره آزمایش و کنترل جهت انجام آزمایش گمارده شدند. سپس هر دو گروه پرسشنامه تنظیم شناختی-هیجان را تکمیل کردند. مداخلات درمانی با رویکرد پذیرش و تعهد روی گروه آزمایش به صورت گروهی، طی 8 جلسه 1 ساعته، هفته ای یک بار، برگزار شد. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده به وسیله پرسشنامه، توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از روش آماری کواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد روش درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش برکاهش میزان سرزنش خود، نشخوار ذهنی، فاجعه آمیز پنداری و سرزنش دیگران تاثیر مثبت و معنی دار داشته است و بر افزایش میزان پذیرش، توجه مجدد مثبت، توجه مجدد به برنامه ریزی، باز ارزیابی مثبت، اتخاذ دیدگاه تاثیر مثبت و معنی دار داشته است.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به دلیل آموزش پذیرش افکار و شرایط به مراجعان در بهبود تنظیم هیجان مردان تحت درمان با متادون تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تنظیم هیجان، درمان نگهدارنده با متادون، اعتیاد
  • سیمین نامور *، سهیلا نصیری فرد، فاطمه صفری صفحات 862-869
    مقدمه
    بیشتر از یک درصد جمعیت جهان از صرع رنج می برند و این بیماری بر جنبه های مختلف زندگی افراد تاثیر می گذارد. روش های درمانی متعددی در درمان این بیماری بکار می رود. اخیرا اثرات درمانی گیاهان دارویی بر روی صرع مورد مطالعه قرار گرفته است. رازک در طب سنتی به عنوان یک گیاه ضد تشنج مورد استفاده قرار می گرفته است. این مطالعه برای بررسی اثر ضد تشنجی عصاره گل ماده گیاه رازک بر مدل کیندلینگ شیمیایی صرع انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه تجربی حاضر بر روی 40 سر موش سوری نر انجام شد که به طور تصادفی انتخاب و به پنج گروه 8 تایی تقسیم شدند که شامل یک گروه کنترل که فقط پنتیلن تترازول(PTZ) دریافت می کرد، یک گروه شم که آب مقطر دریافت می کرد و سه گروه تیمار که 30 دقیقه قبل از تزریق PTZ، عصاره گل ماده گیاه رازک را با دوزهای 100، 200 و 300 از طریق لوله گاواژ دریافت می کردند. کیندلینگ شیمیایی در تمام آنها با 15 بار تزریق داخل صفاقی 35 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از PTZ هر 48 ساعت یک بار انجام می شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبیTukey انجام شد.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره گل ماده گیاه رازک بر تشنج های ناشی از تزریق پنتیلن تترازول اثر کاهندگی دارد. این گیاه مراحل تشنج را مهار(05/0P˂)، طول مدت تشنج را کاهش(001/0p˂) و مدت زمان لازم برای شروع تشنج را افزایش(05/0p˂) داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق پیشنهاد می کند که شاید بتوان از گل ماده گیاه رازک در درمان صرع استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تشنج، کیندلینگ شیمیایی، پنتیلن تترازول، گیاه رازک
  • لیلا اسماعیلی چمگردانی، علی جزایری، صادق ولیان بروجنی* صفحات 870-878
    مقدمه
    سندرم نفروتیک یک بیماری ژنتیکی می باشد و به گروه بیماری های هتروژنی گلومرولی تعلق دارد که عمدتا در کودکان اتفاق می افتد. بررسی پیوستگی با استفاده از مارکرهای چندشکلی تک نوکلئوتیدی(SNP) برای مطالعه مولکولی بیماری، به عنوان یک روش غیرمستقیم بکار می رود. در پایگاه های داده موجود تعداد زیادی از مارکرهای SNP در ژن NPHS2 معرفی شده است.
    روش بررسی
    در مطالعه حاضر وضعیت ژنوتیپی و همچنین اطلاع دهندگی مارکر rs2274625 واقع در ژن NPHS2 در 120 فرد غیر خویشاوند سالم با استفاده از روش Tetra-primer ARMS PCR و پرایمرهای جدید طراحی شده، بررسی شد. در این مطالعه تخمین فراوانی آللی و وجود تعادل هاردی واینبرگ با استفاده از پایگاه GenePop انجام شد. همچنین از نرم افزار Power Marker برای تعیین شاخص ظرفیت اطلاعاتی چندشکلی(PIC) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج حاصل بیانگر فراوانی آللی 97 و 3 درصد به ترتیب برای آلل های C و T برای مارکر rs2274625 در جمعیت اصفهان بود. به علاوه بررسی تعادل هاردی واینبرگ نشان داد که جمعیت ذکر شده برای مارکر مربوطه در تعادل می باشد و میزان PIC برابر 5/0 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، مارکر rs2274625 می تواند به عنوان یک مارکر تک نوکلئوتیدی در مطالعات پیوستگی برای ردیابی مولکولی جهش های ژن NPHS2 در تشخیص مولکولی سندرم نفروتیک در جمعیت اصفهان به عنوان نمونه ای از جمعیت ایرانی معرفی گردد.
    کلیدواژگان: NPHS2، آنالیز پیوستگی، چندشکلی های تک نوکلئوتیدی، جمعیت اصفهان
  • خدابخش کرمی، افسانه مردانی *، قدرت الله شاکری نژاد، امل ساکی صفحات 879-889
    مقدمه
    دوران بارداری به عنوان یک دوره آسیب پذیر در زنان تصور شده است که مادران را با مشکلات و دشواری های جدیدی رو به رو می نماید و این مشکلات ممکن است باعث اختلال در سلامت روانی آنان گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه مدون آموزشی-رفتاری بر سلامت روان زنان باردار انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 61 زن باردار به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمون(31 نفر) و کنترل(30 نفر) قرار گرفتند. برای گروه آزمون 4 جلسه مداخله آموزشی- رفتاری در شهر اهواز برگزار شد. مشارکت کنندگان، پرسشنامه سلامت روانی را پیش و 4 هفته پس از مداخله تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون تی مستقل و تی زوجی تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین نمره سلامت روانی زنان باردار در گروه آزمون پس از مداخله، نسبت به گروه کنترل بهتر بود(9/3 ± 1/21 در برابر7/6 ± 1/30). همچنین نتایج گویای آن بود که مداخله توانسته است حیطه های اضطراب(01/0p=)، افسردگی(02/0p=) و علائم جسمی(01/0p=) از سلامت روان زنان باردار را بهبود بخشد اما تاثیری بر حیطه عملکرد اجتماعی از سلامت روان آنان نداشت(16/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که مداخله آموزشی- رفتاری برای زنان باردار می تواند به عنوان یک مداخله مفید، در بهبود سلامت روانی آنان استفاده شود.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، بارداری، برنامه آموزشی، رفتاری
  • فاطمه احمدی متمایل *، فریده ابراهیمی، علی مهدوی نژاد صفحات 890-899
    مقدمه
    اختلالات تکاملی مخاط دهان لزوما نشان دهنده بیماری خاصی نیستند، اما ممکن است با بیماری های دهان و ضایعات پیش بدخیم در تشخیص افتراقی قرار گیرند. شیوع این اختلالات در افراد مختلف، متفاوت است که می تواند به عوامل ژنتیکی یا محیطی مربوط باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی آنومالی های تکاملی مخاطی دهان و بررسی رابطه آنومالی ها با سن و جنسیت می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 800 بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی همدان در سال 1392 در بخش بیماری های دهان و فک و صورت تشخیص آنومالی های مخاطی به صورت بالینی و با معاینه بیماران به کمک آینه و روی یونیت دندانپزشکی انجام گرفت. اطلاعات فردی و ابتلای به آنومالی مخاطی و نوع آن در پرسشنامه از پیش طراحی شده توسط محقق ثبت گردید تحلیل داده ها با نرم افزار spss16 با استفاده از آزمون chi square بود. سطح معنی داری آزمون ها 5 درصد بود.
    نتایج
    از 800 بیمار مورد بررسی 5/87% حداقل یک آنومالی مخاط دهان داشتند. زبان شیاردار(9/50درصد)، گرانول های فوردایس(5/49درصد)، ماکروگلوسیا(17درصد)، زبان جغرافیایی(9/13)، توروس کامی(4/13درصد) به ترتیب شایع ترین آنومالی های مشاهده شده در این مطالعه بودند. شیوع زبان شیاردار، گرانول فوردایس، ماکروگلوسیا با سن وجنس، واریکوزیت و زبان باردار با متغیر سن و توروس کامی، پیت گوشه لب و زبان مودار با جنسیت ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر بیانگر شیوع بالای آنومالی های تکاملی مخاطی دهان بود که این مورد لزوم آشنایی بیشتر دندانپزشکان و پزشکان با این اختلالات را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: مخاط دهان، اختلالات تکاملی، اپیدمیولوژی
  • نرجس آژند، کامبیز روشنایی * صفحات 900-911
    مقدمه
    یکی از مهم ترین مسایلی که علم پزشکی با آن روبرو بوده و می باشد، مساله درمان زخم ها است. از دیرباز داروهای صناعی گوناگونی که بیشتر شیمیایی می باشند جهت تسریع روند ترمیم زخم معرفی و بکار گرفته شده اند که متاسفانه اکثر آنان دارای نواقص، محدودیت ها و اثرات جانبی متعددی می باشند. همچنین از آن جا که تاکنون ثابت گردیده ترکیبات طبیعی نسبت به مواد شیمیایی دارای مضرات کم تری می باشند، هدف تحقیق کنونی، بررسی خاصیت ضد زخمی عصاره ریشه گیاه بوزیدان در درمان زخم پوستی موش های نر نژاد ویستار می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 36 سر رت نر در محدوده وزنی220-180 گرم که به 6 گروه شش تایی تقسیم شدند، انجام گردید. ابتدا زخم هایی به ابعاد 2×2 سانتی متر بر روی پوست پشت موش ها ایجاد گردید: گروه اول به عنوان کنترل بدون درمان نگهداری شد، در گروه دوم از اسرین(کنترل منفی) و در چهار گروه دیگر از پمادهای ساخته شده از ریشه گیاه بوزیدان با غلظت های 20، 40 و 60 و 90 درصد وزنی- وزنی در پایه اسرین روزانه استفاده گردید. مساحت زخم از روز دوم تا هشتم به صورت روزانه با نرم افزار Autocad اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss در سطح معنی داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    کاهش مساحت زخم در روز هشتم در همه گروه های تحت درمان با ریشه گیاه بوزیدان به طور معنی داری بیشتر بود. دوز60% و90% (001/0 p<) اثر بهتری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    پماد ریشه گیاه بوزیدان با کاهش قابل توجه زمان ترمیم و مساحت زخم در این مطالعه می تواند به عنوان ماده ایموثر در درمان زخم های پوستی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زخم پوستی، پماد عصاره ریشه بوزیدان، رت
|
  • Ol Ahmadi, H. Tavakoli, Anbaran* Pages 806-818
    Introduction
    103Pd is a low energy source, which is used in brachytherapy. According to the standards of American Association of Physicists in Medicine, dosimetric parameters determination of brachytherapy sources before the clinical application was considered significantly important. Therfore, the present study aimed to compare the dosimetric parameters of the target source using the water phantom and soft tissue.
    Methods
    According to the TG-43U1 protocol, the dosimetric parameters were compared around the 103Pd source in regard with water phantom with the density of 0.998 gr/cm3 and the soft tissue with the density of 1.04 gr/cm3 on the longitudinal and transverse axes using the MCNP4C code and the relative differences were compared between the both conditions.
    Results
    The simulation results indicated that the dosimetric parameters depended on the radial dose function and the anisotropy function in the application of the water phantom instead of soft tissue up to a distance of 1.5 cm, between which a good consistency was observed. With increasing the distance, the difference increased, so as within 6 cm from the source, this difference increased to 4%.
    Conclusions
    The results of the soft tissue phantom compared with those of the water phantom indicated 4% relative difference at a distance of 6 cm from the source. Therefore, the results of the water phantom with a maximum error of 4% can be used in practical applications instead of soft tissue. Moreover, the amount of differences obtained in each distance regarding using the soft tissue phantom could be corrected.
    Keywords: Brachytherapy, Water Phantom, Soft Tissue Phantom, MCNP Code, 103 Pd
  • F. Ghasemi *, Mr Vafaenasab, Mr Ebrahimi Firoozabadi, N. Sardadvar, Mh Zare Pages 819-832
    Introduction
    Prenatal mortality rate is regarded as an important index of health in a community. In order to maintain and promote health of infants, as a vulnerable group, factors affecting prenatal mortality need to be identified and appropriate strategies should be designed. Therefore, the present study aimed to investigate the causes of prenatal mortality on the basis of babies’ record in hospitals of Yazd province.
    Methods
    This descriptive study was conducted using the available data in the files. The study population entailed children who were born dead in 2012 in 15 medical centers in Yazd or who were born alive after 22 weeks of pregnancy, but died within 29 days after the birth. Causes of death were extracted from the files according to the related doctor’s opinion.
    Results
    A total of 390 perinatal deaths were registered in Yazd hospital. The perinatal mortality rate was reported 14 out of 1000 alive births. The most common causes of perinatal mortality belonged to respiratory distress syndrome (42.05 %), late delivery (22.7 %), as well as abruption (4.6%) in regard with fetus- recorded, mother-recorded, and placenta-recorded causes respectively.
    Conclusion
    Emphasizing prenatal care, detecting and tracking high risk pregnancies as well as developing neonatal intensive care units might be taken into account as the most important factors in prevention of prenatal death.
    Keywords: Perinatal mortality, Maternal causes, Perinatal causes, placental Causes
  • A. Hedayati *, A. Rashidlamir, A. Hashemi Javaheri, Mr Ehsaei Pages 833-843
    Introduction
    Diabetic peripheral neuropathy, due to involvement of the peripheral nerves, causes muscle weakness and loss of balance in the lower extremities. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of resistance exercise on balance and muscle strength of lower extremities in women with diabetes who suffered from peripheral neuropathy.
    Methods
    The study population consisted of 700 diabetic patients, referring to diabetes clinic in Mashhad, Iran, out of which 20 neuropathic diabetic patients were selected and nonrandomly divided into one treatment group(n=10) and one control (n = 10) group. Static and dynamic balance were measured by the Biodex Balance and strength of the quadriceps muscles and twins were measured by the dynamometer before and after the intervention. Resistance exercise were performed three times a week for two months which, each session lasted an hour with intensity of 30 - 50% 1RM (first meeting was held with 10 repetitions and then, it was increased to 15 repetitions). SPSS statistical analysis software was applied using t-test in order to statiscally analyze the study data and the significance level was set at p &le0/05.
    Results
    Static and dynamic balance as well as quadriceps muscle strength increased significantly in the experimental group. While the twin muscles in the control group showed a significant change (0/05&gep), no significant difference was observed in the other variables (0/05
    Conclusion
    The study findings revealed that eight weeks of resistance exercise in diabetic women (suffering from peripheral neuropathy) increases muscle strength and balance.
    Keywords: Balance, Diabetes, Muscle strength, Peripheral neuropathy, Resistance training
  • F. Sardari, S. Hajisadeghi *, A. Tahmasbi, H. Asayesh, H. Eslami Pages 844-852
    Introduction
    Although patients with end-stage renal disease confront numerous oral manifestations such as oral uremic odor, enamel hypoplasia, increased dental calculus and periodontal diseases, which may be hazardous for their systemic health, dialysis can change occurrence of such complications. Therefore, this study aimed to compare dialysis patients with the healthy individuals in regard with dental health index.
    Methods
    In this case-control study, 134 hemodialysis and healthy patients were evaluated. Both groups were matched according to their age, gender, and educational background. The study data were colleted utilizing DMFS index (Decayed, Missed and Filled Surfaces of teeth) as well as demographic data forms. The data were analysed via Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and Spearman tests.
    Results
    Mean DMFS was reported 90.28±42.95 and 96.12±42.35 within dialysis patients and the control group, respectively. Even though DMFS within dialysis patients was lower compared to that of the control group, this difference was not statistically significant(P=0.79). In dialysis patients, the individuals with higher education level were demonstrated to have lower DMFS index, wheres those with a higher age revealed an increased DMFS. Moreover, no significant correlation was detected between length of dialysis period as well as number of dialysis times per month with the dental health indexes.
    Conclusion
    The present study findings revealed no significant diference between dialysis and healthy groups in regard with the dental health. However, a significant correlation was reported between low education level and old age with the low dental health indexes.
    Keywords: Dental health, End, stage renal disease, Hemodialysis
  • L. Mohammadi, M. Salehzade Abarghoei *, M. Nasirian Pages 853-861
    Introduction
    Today, third wave therapy in psychotherapy puts special emphasis on the individuals’ awareness as well as their emotional and cognitive acceptance rather than challenging the cognitions. Therfore, this study aimed to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on cognitive emotion regulation in the addicted men under Methadone treatment.
    Method
    The study population consisted of all the addicted men under Methadone treatment referring to an addiction treatment clinic in Isfahan in 2014-2015, out of which 24 addicted men were selected via convenience sampling method, and then were appointed randomly into two experimental and control groups (n= 12). Both groups filled Cognition Emotion Regulation Questionnaire. The therapeutic interventions based on aacceptance and commitment therapy were held for the experimental group for 8 sessions of one hour once a week. Ultimately, the collected data were analyzed applying SPSS software via ANCOVA method.
    Result
    The findings of the present study demonstrated a significant positive impact of acceptance and commitment therapy on reduction of self blame, rumination, catastrophizing as well as blaming others. Moreover, a significant increase was observed in regard with the acceptance, positive refocus, refocus on planning, positive reappraisal and positive perspective.
    Conclusion
    It was concluded that acceptance and commitment therapy seems to be beneficial to enhancing the emotion regulation of addicted men under Methadone treatment, which can be related to training the referrents to accept their thoughts and conditions.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy (ACT), Addiction, Cognitive emotion regulation, Methadone treatment
  • S. Namvar Aghdash *, S. Nasirifard, F. Safari Pages 862-869
    Introduction
    More than 1% of world population suffer from epilepsy, which affects many aspects of individuals’ life. In fact, multiple treatment methods are used for this disorder, among which treatment effects of herbal plants can be introduced. Humulus Lupulus has been utilized in the traditional medicine as an anti-convulsion herb. Therefore, this study aimed to investigate the anti-convulsive effect of Humulus Lupulus extract on the pentylenetetrazole (PTZ) kindling model of epilepsy.
    Methods
    The present experimental study (n=8) was carried out on 40 male mice which have been randomly chosen and divided into 5 groups (n=8), including 1-control group receiving only PTZ, 1 sham group receiving distilled water and 3 experimental groups which received equeous extract of Humulus lupulus in doses of 100, 200 and 300 mg/kg 30 minutes before PTZ injection via gavage tube. Chemical kindling was performed in all the groups by a total of 15 treatments with PTZ intraperitoneal injection of 35 mg/kg of body weight at every 48 hours. The data analysis was carried out by one-way ANOVA and Tukey post-hoc test.
    Results
    The study results revealed that administration of Humulus Lupulus extract had a significant effect on the decrease of PTZ-induced seizures. Moreover, this extract can inhibit progress of seizure stages, decrease seizure duration and increase letency time of seizure onset.
    Conclusion
    The findings of the present study demonstrated that aqueous extract of Hops plant has anticonvulsant effect on chemical kindling and as a result, it seems to be useful regarding the epilepsy treatment.
    Keywords: Chemical kindling, Humulus lupulus, Pentylenetetrazol, Seizure
  • L. Esmaili Chamgordani, A. Jazayeri, S. Vallian Borujeni* Pages 870-878
    Introduction
    Nephrotic syndrome (NS) is a genetic disease belonging to a heterogeneous group of glomerular disorders, which mainly occurs within the children. Linkage analysis using single nucleotide polymorphisms (SNP) is used as an indirect method in molecular diagnosis of the disease. A large number of SNP markers have been introduced in NPHS2gene in the available electronic databases.
    Method
    In the present study, the genotype and informative status of rs2274625 marker in NPHS2 genewas investigated in 120 unrelated healthy individuals using Tetra-primer ARMS PCR technique and newly designed primers. Allelic frequency and presence of Hardy Weinberg Equilibrium (HWE) was estimated using GenePop website. Furthermore, PowerMarker software was utilized in order to compute the index of polymorphism information content (PIC).
    Results
    The study results indicated allele frequency of 97% and 3% for C and T alleles, respectively, in regard with rs2274625 marker within Isfahan population. Moreover, the PIC for the rs2274625 marker was 0.5%, and HWE revealed the equilibruim of the study population in regard with the related marker.
    Conclusion
    As the study findings indicated, rs2274625 could be introduced as an SNP marker in the linkage analysis in order to molecularly trace NPHS2 gene mutations in molecular NS diagnosis in Isfahan population as a representative sample of the Iranian population.
    Keywords: Isfahan population, Linkage analysis, NPHS2, Single nucleotide polymorphism
  • Kh Karami, A. Mardani *, Gh Shakerinejad, A. Saki Pages 879-889
    Introduction
    Pregnancy, considered as a vulnerable period, exposes women to many new problems. Dealing with new conditions and problems can affect mental health of pregnant women. Hence, the present study aimed to determine the effectiveness of a codified educational behavioral program on the mental health of pregnant women.
    Methods
    In this quasiexperimental study, 61 pregnant women were selected via convinience sampling who were assigned into two experimental (n=31) and control (n=30) groups. The experimental group received 4 weekly sessions of an educational behavioral program in a health center in Ahvaz. The study participants completed General Health Questionnaire (GHQ) before the treatment as the pretest and four weeks after the treatment as the posttest. The study data were analyzed via chi square test, paired t- test and independent t-test and significant level of the statistical tests was set less than 0.05.
    Results
    The findings of the present study showed that mean score of mental health in the experimental group was significantly better than that of the control group in the post test (21.1± 3.9 vs. 30.1 ± 6.7). Moreover, the anxiety score (p=0.01), somatoform symptoms (p=0.01) and depression (p=0.02) were significantly better in the experimental group than the control group in the post test, though the score of social dysfunction (p=0.16) did not demonstrate any improvements in this group.
    Conclusion
    It is can be concluded that educational behavioral program, as a beneficial method of intervention, could be applied in order to improve the pregnant women’ mental health.
    Keywords: Educational behavioral program, Mental health, Pregnancy
  • F. Ahmadi, Motamayel *, F. Ebrahimi, A. Mahdavinezhad Pages 890-899
    Introduction
    Developmental anomalies of oral mucosa are not necessarily related to a specific disease, that may be demonstrated in differential diagnosis of oral disease and premalignant lesions. Mucosal anomalies incidence may be varied in different individuals, which can be related to many genetic and environmental elements. Therefore, this study aimed to evaluate the developmental anomalies of oral mucosa in the patients referred to department of Oral Medicine of Hamadan Dentistry faculty in 2014.
    Methods
    In this cross-sectional study, the developmental anomalies of oral mucosa were studied in 800 patients, who referred to Hamadan School of Dentistry in Iran. All the 800 patients were clinically examined using dental mirrors on the dentistry unit in regard with diagnosis of mucosal anomalies. Demographic data and types of mucosal anomalies were recorded in a predesigned questionnaire. In order to analyze the study data, SPSS software (ver, 16) was applied via chi-square test at significance level of 0.05.
    Results
    Oral developmental lesions were observed in 700 patients (87.5%). The most common lesion was reported as fissured tongue (50.9%), followed by Fordyce granules (49.5%), Macroglossia (17%), torousplatinus (13.4%). A significant association was detected between fissured tongue, macroglosia, fordice granule with gender and age, Varicosities and furred tongue with age and Torus palatines, Comissural lip pit and hairy tongue with gender.
    Conclusion
    The findings of the present study revealed high prevalence of oral mucosal anomalies. As a result, dentists and medical practitioners are demanded to attend to the oral mucosal anomalies.
    Keywords: Developmental abnormalities, Epidemiology, Mouth mucosa
  • N. Ajand, K. Roshanai* Pages 900-911
    Introduction
    Healing cutaneous wounds is regarded as one of the most important issues in the medicine. Different chemical agents have been used in regard with promoting wound healing, most of which unfortunately present some side effects and defects. Since natural combinations have proposed less disadvantages, this study aimed to investigate the effect of Withania Somnifera root extract on cutaneous wound healing in the male rats.
    Methods
    This study was performed on 36 rats weighing 180-220g that were divided into 6 groups (n=6). First, wounds (2x2) were made on the dorsal skin of the animals. The first group was left without treatment (control group), the second was treated with Eucerin(negative control), the third group received 1% of phenytoin cream and in the other groups, different concentrations of hydroalcoholic extract of Withania Somnifera (20%, 40%, 60% w/w) combined with Eucerin base were administrated once per day. The area of wounds was measured by Autocad software every day, from the 2nd day to 14th day. The study data were analyzed via SPSS software (ver.16) at the significant level of P<0.05.
    Results
    The reduction of incisional wound area in the all groups treated with root extract of Withania Somnifera ointment was significantly higher on the 8th day. Moreover, dose of 60% and 90% revealed better effects (p<0.001).
    Conclusion
    The findings of the present study demonstrated that Withania Somnifera root, due to its significant reduction in the healing time as well as wound area, can be used as an effective material in regard with the cutaneous wound healing.
    Keywords: Cutaneous wound healing, Rat, Withania Somnifera extract cream